Přípravná utkání

Slavia - Krasnodar 1:1

V prvním přípravném utkání na soustředění v Rakousku se Slavia utkala se silným ruským celkem Krasnodarem. Zápas skončil remízou, když v samotném závěru srovnal Deli.

Trenér Šilhavý postavil do základní sestavy všechny tři nejzářivější posily. V záloze tak vedle sebe nastoupili Altintop, Rotaň a poprvé ve Slavii naskočil i Danny.

První zajímavou možnost v zápase si připsal Mešanovič, když si našel dlouhý míč a pohotově zakončil do sítě. Bohužel ale jen z boční strany. Ve 21. minutě už míč v síti skončil. Ristić vypálil, Kovář míč nejistě vyrazil před sebe, odkud ho do branky uklidil Sulejmanov - 0:1. Těžký zákrok si musel brankář Adamov připsat paradoxně po střele od vlastního spoluhráče. Tecl dobře centroval, Žirov si míč srazil na branku, ve které ale pohotově zareagoval gólman. Slavia měla blízko k vyrovnání i z následující akce. Danny získal míč, přihrál Rotaňovi, který technicky pálil k tyči. Adamov ale předvedl další výborný zákrok. V závěru ještě hledal aktivní Tecl ve vápně Altintopa, tomu ale k zakončení chyběly jen centimetry. Do šaten se tak šlo za nejtěsnějšího nepříznivého stavu z pohledu Slavie.

Do druhé půle vyběhla z větší části obměněná sestava, když na hřišti zůstali jen Kovář, Deli a Souček. Slavia pokračovala v aktivním výkonu a brzy mohla být za svou snahu odměněna. Míč se ve vápně dostal k Frydrychovi, který tváří v tvář Adamovovi napálil jen boční síť. Hezký individuální průnik pak předvedl van Buren, který posléze našel Škodu. Tvrdá rána našeho kanonýra ale netrefila branku. V 62. minutě stálo při Slavii štěstí. Po faulu před vápnem Sulejmanovovi chyběly od druhé branky jen centimetry - napálil totiž břevno Kovářovy svatyně! Slavia se snažila o vyrovnání, Škoda dostal míč do vápna a přesně našel hlavu Mingazova, toho ale dalším dobrým zákrokem vychytal Adamov. Podruhé zvonila tyčka v 86. minutě a opět po akci Krasnodaru, tentokrát ji zblízka napálil Joaozinho. Ruský tým dostal míč do sítě v 89. minutě po hlavičce Ignatěva, gól však nemohl platit pro ofsajd. Regulérní gól ale nakonec padl v samotném závěru, kdy se po rohovém kopu prosadil Simon Deli, který tak pro Slavii zachránil remízu!

Sobota 08. 07. 2017 18:00

Přípravné zápasy, 2017/2018
1 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Deli

FC Krasnodar
FC Krasnodar

21. Sulejmanov

Sestava SK Slavia Praha:
1. poločas: Kovář - Bořil, Jugas, Deli, Flo - Souček - Tecl, Rotaň, Altintop, Danny - Mešanovič 2. poločas: Kovář – Frydrych, Bílek, Deli, Švento – Souček – Van Buren, Hušbauer, Ščuk, Mingazov – Škoda

Sestava FC Krasnodar:
Adamov - Janbajev, Naldo, Žirov, Istić - Žiguljev (75. Golubev), Gricajenko, Utkin (84. Macukatov) - Sulejmanov, Joãozinho - Komličenko (46. Ignatěv)

Komentáře (325)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé