Přípravná utkání

Slavia - WBA 2:1

Slavia porazila v závěrečném zápase na soustředění v Rakousku anglický West Bromwich Albion 2:1 po poločase 0:1. Branky Slavie vstřelili obránci Deli a Frydrych.

Slavia nastoupila do zápasu v silné sestavě, která se zřejmě blíží té, která nastoupí v prvním soutěžním zápase. A hned po pár minutách se do velké šance dostal van Buren, který po kličce brankáři nezakončil, následující střela Dannyho mířila nad. Slavia hrála dobře, další šance přišla po obléhání soupeřova vápna, nakonec hlavičkoval Frydrych a brankář Foster předvedl úžasný zákrok, Milan Škoda pak v souboji nedokázal poslat míč do sítě. Zajímavou střelu předvedl po dvaceti minutách zajímavou střelu z úhlu Hušbauer, bránu ale netrefil. Hosté udeřili z první vážnější šance. Slavia zahrávala roh, v následné akci ale ztratila míč, jako poslední hráč propadl Bořil a McClean pádil z poloviny hřiště sám na Laštůvku. Udělal kličku a bez problémů poslal míč do prázdné brány - 0:1. Hned po inkasované brance mohlo být ještě hůř, Laštůvka ale vychytal Rodrigueze. Brankář Slavie si připsal i další úspěšné zákroky, slávisté si už větší šanci nevytvořili, a tak poločas prohráli 0:1, přestože především v první polovině poločasu hráli zajímavý fotbal.

West Brom vystřídal v poločase celou jedenáctku, slávisté jen čtyři hráče, Bořila nahradil Flo a ve středu hřiště se objevila čerstvá trojice záložníků. V 48. minutě mohl vyrovnat Souček po Dannyho přímém kopu, v tísni z úhlu ale nedokázal míč usměrnit na bránu. Slávisty to ale mrzet nemuselo, hned po šesti minutách druhé půle se přece jen radovali z vyrovnání, po centru zprava střílel nepovedeně Souček, jeho střelu ale usměrnil patičkou Deli za záda bezmocného brankáře Myhilla. V 64. minutě na druhé straně hřiště po rohovém kopu WBA zazvonilo za Laštůvkou břevno. Strhnout vedení na stranu Slavie mohl střídající Švento, v dobré pozici ale bránu přestřelil. V 77. minutě si zblokovanou střelu Zmrhala na hranici vápna našel Frydrych a přízemní střelou k tyči nedal Myhillovi šanci - 2:1! Další branka už nepadla a slávisté si tak připsali vítězství.

Středa 12. 07. 2017 17:00

Přípravné zápasy, 2017/2018
2 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

52. Simon Deli
77. Michal Frydrych

West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

26. McClean

Komentáře (411)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé