Ženský fotbal

Slávistky vstup do Ligy mistryň zvládly

Fotbalistky Slavie si připsaly důležitou výhru v prvním zápase Ligy mistryň 3:1 na hřišti Minsku. Střelecky se prosadily Svitková, Cahynová a Divišová! Za týden 11. 10. od 18:30 je odveta v Edenu.

Úvod zápasu byl vyrovnaný a bylo zřejmé, že ani jeden z týmu nechce udělat úvodní chybu. První větší vzrušení tak přinesla až 20. minuta, kdy se za obranou Slavie vynořila domácí hráčka a ranou k tyči prostřelila Votíkovou. Radost Minsku však měla jen krátkého trvání, neboť branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení. Slávistky se osmělily v 25. minutě. Po hezké akci na naší levé straně přišla přihrávka do vápna na Kožárová. Ta však byla důrazně ubráněna a nakonec z nadějné situace nebyl ani rohový kop. Neuvěřitelný sled šancí si naše hráčky vytvořily o pár minut později. Po skvělém průniku se tváří v tvář domácí brankářce ocitla Kožárová, ale byla skvěle vychytána. Odražený míč se ale odrazil zpět na naše kopačky, avšak v další tutovce znovu skvěle zasáhla domácí gólmanka a vyrazila míč do břevna! Důraz se ale slávistkám vyplatil – Svitková využila zmatku ve vápně soupeře a míč odražený od brankové konstrukce dokázala dopravit do sítě! Slavia se tak ve 28. minutě ujala vedení 1:0! Domácí hráčky se snažily s výsledkem něco dělat, zvláště aktivní byla nigerijská útočnice Ogbiagbevhaová. Ta technicky pálila z úhlu, její rána ale letěla zhruba o metr vedle. V závěru pak slávistky ještě dokázaly ustát tlak domácích při několika rohových kopech. Po první půli se tak šlo do šaten za výhodného jednobrankového vedení z pohledu Slavie. Bylo ale zřejmé, že domácí tým je velmi náročným soupeřem.

Po změně stran pálila ze standardní situace tvrdou ranou Ogbiagbevhaová, ale branku minula. Na druhé straně se slávistky gólově prosadily po výborně zahraném rohu na malé vápno. Branka ale nemohla být uznána pro faul na brankářku. Po hodině hry bylo vyrovnáno. Slávistky si nepohlídaly dlouhý míč za obranu a v samostatném úniku nezaváhala Khimichová. Slávistky si ale vzaly vedení zpět v 74. minutě. Svitková opět výborně rozehrála roh, brankářka míč podběhla a Cahynová rozvlnila síť – 2:1 pro Slavii! A v 80. minutě bylo ještě veseleji. Úžasnou individuální akci předvedla Cahynová, která se prokličkovala přes dvě protihráčky a našla osamocenou Divišovou. Ta neméně parádní ranou zvýšila vedení Pražanek již na 3:1! V samotném závěru po dalším rohovém kopu zakončovala ve vápně Divišová, ale tentokrát trefila jen rukavice připravené brankářky. To už však slávistky mrzet nemuselo. Houževnatého soupeře porazily rozdílem dvou branek a před domácí odvetou jsou ve skvělé pozici!

"Potvrdilo se, že utkání v Minsku bude hodně těžké. Soupeř byl důrazný, měl ve svém středu velmi dobré hráčky, hlavně útočnice uměla udržet míč. To jim ve hře pomohlo, protože jí mohli z obrany podpořit. Přesto jsme soupeře eliminovali, v prvním poločase měli dvě šance a my jsme paradoxně z jejich tlaku byli schopní dát branku. Byl to důležitý moment, který nám pomohl. Druhý poločas jsme začali celkem slušně, ale bohužel jsme inkasovali. Hra byla vyrovnaná, ale na nebezpečné situace jsme na tom byli lépe my. A po zásluze jsme byli odměněni brankou po rohu a pak z nás psychický tlak spadl. Naopak soupeř začal hrát hekticky, z čehož vyústilo přečíslení a vstřelení třetí branky. Hodně jsme se uklidnili a soupeře k ničemu nepustili. Je to zatím poločas, takže do odvety jdeme obezřetní, abychom postup zvládli," zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

Přijďte slávistky podpořit do Edenu ve středu 11. října, výkop utkání je v 18:30. Majitelé permanentek mají vstup na utkání zdarma, ostatní je mohou zakoupit například skrz Ticketportal.cz. Bude otevřena Tribuna Sever a západní tribuna.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vstup do Ligy mistryň zvládly

    dubas     před 7 lety 04.10.2017 20:04 |  
    5 0

    Paráda holky.

  2. Re: Slávistky vstup do Ligy mistryň zvládly

    kjandourek (admin)     před 7 lety 04.10.2017 20:06 |  
    6 0

    Holky vy mě zlobíte! Já měl v tipovačce 2:0 po půli 0:0.. a vy vyhrajete 3:1 po půli 1:0... Aspoň že jsem trefil jednu střelkyni.. :-)

  3. Re: Slávistky vstup do Ligy mistryň zvládly

    A.Lima     před 7 lety 04.10.2017 20:33 |  
    5 0

    VÝBORNĚ holky naše ZLATÉ :) Děláte nám jenom radost Liga, domácí pohár a LM... + repre...
    Fandím Vám :) jen tak dále :)