Ženský fotbal

Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

Fotbalistky Slavie jsou potřetí za sebou v osmifinále Ligy mistryň. V dnešním zápase porazily i podruhé Minsk, tentokrát 4:3. Hvězdou zápasu byla Kateřina Svitková, autorka tří branek. A Klára Cahynová, která zaznamenala branku a dvě asistence.

Oproti prvnímu zápasu byla v sestavě pouze jedna změna, místo Sedláčkové se od prvních minut objevila Jitka Chlastáková. Zápas byl rušný od úvodních minut, nejdříve měla velkou šanci Szewieczková, ale hned z následné akce nás překvapila Duben, když se ocitla sama před Votíkovou, kterou prostřelila. Slavia však rychle odpověděla, hned v 6. minutě unikla Kožárová až do vápna, kam přihrála volné Svitkové, která uklidila do prázdné sítě. Pak jsme ještě dvakrát zahrozili, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Minsk toho moc neměl, snad jen střelu Ogbiagbevhy do náruče Votíkové.

Pak nastal festival zahozených šancí. Szewieczková vybojovala míč, ve vápně hledala spoluhráčku ve výhodnější pozici, ale neúspěšně.  Ve 22. minutě se ocitla sama ve vápně Svitková, mířila však těsně vedle branky. Po rohu Svitkové pak hlavičkovala Pincová do břevna. A konstrukce se rozezvučela o pár minut později, kdy po velkém závaru střílela do břevna Kožárová. Bohužel pak Minsk dostal možnost kopat penaltu, kterou proměnila Khimich. Přesto se ještě v závěru poločasu ve vyložené šanci ocitla Kožárová, její pokus brankářka vyrazila, následně i tečovanou střelu Pincové reflexivně zneškodnila.

Hned v úvodu druhé půle se do šance dostávala Divišová, ale zakončení nebylo prudké. Pak se hrálo hodně ve středu hřiště, až v 59. minutě dostala pěknou přihrávku Szewieczková, jenže z úhlu nedokázala překvapit brankářku. O chvíli později bylo opět rušno, pomezní odmávala ruku na hranici vápna a brankové čáry, penaltu však neodpískali. Z nařízené standardky hlavičkovala Pincová vysoko nad branku. Zasloužená odměna přišla v 63. minutě, po standardní sitauci hlavičkovala Cahynová, brankářka jen vyrazila a v pohodě dorážela Svitková. Slavia byla při chuti, v další šanci Kožárová obešla brankářku, ale z úhlu už nedokázala dostat míč do sítě.

Minsk se snažil zahrozit ze dvou rohů, ze kterých nic nebylo. V 69. minutě po centru Bartoňové hlavičkovala osamocená Divišová, jenže brankářka hostů opět čarovala. S přibývajícím časem bylo důležité již neinkasovat, aby se zápas nezdramatizoval. Naopak jsme chodili častěji do přečíslení. V 83. minutě jsme vstřelili vedoucí branku, když po přihrávce Divišové střílela přesně k tyči Cahynová. O dvě minuty později se po centru Cahynové potřetí v zápase trefila Svitková! V samotném závěru poté korigovala Ogbiagbevha.

1. kolo - Středa 11. 10. 2017 18:30

Liga mistryň, 2017/2018
4 - 3
1 - 2
SK Slavia Praha
FC Minsk
FC Minsk

4. Duben
34. Khimich (pen.)
90. Ogbiagbevha

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky hrají proti Minsku

    PetCC     před 7 lety 11.10.2017 19:00 |  
    0 0

    To jsou šance! :-)
    Škoda, že tam něco nepadlo.

    • Re: Slávistky hrají proti Minsku

      Fulham     před 7 lety 11.10.2017 19:18 |  
      3 0

      To vypadá, že se holky nakazily od chlapů...:-)) teda s tim, co lze nedat

  2. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    Fulham     před 7 lety 11.10.2017 20:22 |  
    0 0

    Hezky pěkně

    • Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

      knawi     před 7 lety 11.10.2017 21:48 |  
      0 0

      Gratuluju! Ale byla to fuška! Statečný holky!

  3. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    PetCC     před 7 lety 11.10.2017 23:11 |  
    1 0

    Až mě překvapilo, jak pěknej fotbal hrajou.
    Bylo to dobrý, až na to, že jsem 3 naše góly propásnul a viděl vždycky jen oslavy :-)

  4. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    Dobi     před 7 lety 12.10.2017 06:55 |  
    3 2

    Upřímně děkuji a blahopřeji holkám, ale i všem, kteří se točí kolem nich. I když to bylo chvílemi drama, kdy Běloruskám vycházelo vše. Mám jen malou připomínku, za kterou mě budou asi mladší peskovat... Z té angličtiny se jednou pokálíme. Je to děs třeba u slovanských jmen, která jsou v originále psána azbukou nebo cyriicí. Nebo u nerozlišování třeba našeho ř od r, polských nosovek a a e s "ocáskem nebo u rozdílu mezi chorvatským ć a č, popřípadě nerespektování přeškrtnutého d -tedy ­đ... Ona - zvláště u angličtiny - je jejich hláskové spektrum mnohem užší, než třeba u slovanských jazyků a některé přepisy z cyrilice vypadají příšerně. Když jsem poprvé viděl přepis třeba Ščipačova nebo Chruščova, jímala mě hrůza. Oi web se ale snažil...Angličtinář to nepocítí, ale, blízkost slovanských jazyků by měla respektovat originál... Ten Khroutchew či podobně bylo něco úplně jiného než skutečné jméno tohoto kontroverzního sovětsko-ukrajinského politika...
    Na obranu je však třeba uvést, že v družstvu Minsku byla i řada hráček z exotičtějších zemí s občas pro nás exotickými jmény. Třeba u nás Deli je bez problémů, ale jeho kamarád Míša z Kamerunu, tam už je to pro některé pisálky oříšek....
    Ale - hlavně ŽE holky vyhrály a JAK!!! Ještě jednou klobouk dolů!!!

    • Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

      Richi (admin)     před 7 lety 12.10.2017 07:30 |  
      0 0

      Jsem čekal jak dlouho to potrvá než se vyjádříš :-)))

      • Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

        Dobi     před 7 lety 12.10.2017 11:24 |  
        0 1

        Richi, ale nemám snad s tou transkripcí pravdu? Ofi-web to píše "normálně" a přechyluje, což je u exotických jmen, chápu, že problémem.Ale, nezlob se, považuji to za neúctu nejslovanštějšího klubu, za který se považujeme. Vždyť i sudí byly z Polska...
        Na druhou stranu chápu - kdo rychle dává, dvakrát dává a ta zpráva tam byla hned, určitě dřív, než já přejedu Prahu. A ruku na srdce, jak asi koho zajímá, že první gól nám vsítili hráčka v ruském originále psaná jako Dubeň, jinde Duben a děsil bych se, kdyby z ní byl "Avril" (to nic ve zlém, to je pokus o bonmot). Mně je třeba z "velkých" jazyků nejbližší němčina, angličtinu používám méně. Rád sleduji web "uefa.com", kde dřív byl i výběr více jazyků, včetně francouzštiny i němčiny. Zkrouhlo se to jen na angličtinu.
        Ale - hlavně nic ve zlém, jak jsem v příspěvku psal - dík patří holkám za pěkný večer, i všem, kteří se kolem nich "točí"! Jen tak dál!

        • Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

          davy     před 7 lety 12.10.2017 12:16 |  
          3 0

          Někdy i slávista může být slavistou. :-)

  5. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    smely (přítel SN)     před 7 lety 12.10.2017 08:55 |  
    2 0

    Nase zeny - nase radost ! :-)

  6. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    A.Lima     před 7 lety 12.10.2017 09:14 |  
    0 0

    Děkuji holky zato jakou děláte čest jak sobě tak své hvězdě na prsou ! :) Za mě Vám patří velké díky a velký respekt !!!

  7. Re: Slávistky porazily Minsk a jsou v osmifinále LM

    travel (přítel SN)     před 7 lety 12.10.2017 09:50 |  
    4 0

    Nenechal jsem si LM ujít,doufám,že se ještě dočkám i od chlapů,a s mladším synem jsme se byli podívat.Čekal jsem hladší průběh,ale soupeřky překvapily a musím konstatovat,že fotbal byl oboustraně dobrý a koukatelný.Nakonec se zvítězilo ,takže holky díky a už se těším na dalšího soupeře.