Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 15. kolo

V mrazivém Jablonci přišla včera další zbytečná ztráta z hřišť soupeřů.

Zápas se dá rozdělit na dvě části. V té první, dlouhé cca 55 minut, hráli slávisté velice dobře a svého soupeře jednoznačně přehrávali. Z převahy však vytěžili jen jednu trefu Zmrhala. K další brance chyběla buď smůla (spojnice břevna a tyče po hlavičce Škody) nebo lepší zakončení (trestuhodně zahozená tutovka Škody z 52. minuty). Právě Škodova zahozená "loženka" zlomila zápas. Slavia přestala hrát a ve zbylých 35 minutách byl Jablonec lepším týmem. Celkem si za tento úsek vytvořil 2 tutovky a 2 dobré šance. Není tedy zase takovým překvapením, že jednu z nich hráči v zeleném proměnili a vyrovnali. Velice mne pak zklamalo dění po vyrovnávací trefě. Kdo by čekal tlak Slavie a snahu strhnout zápas na svou stranu, tak by se šeredně mýlil. Naši hráči naprosto vypadli z tempa a domácí byli v závěru aktivnějším celkem. Znovu jsem tak postrádal touhu utkání urvat a překlopit zápas v závěru na svou stranu. Bohužel to nebylo na podzim zdaleka poprvé, viz třeba utkání na Bohemians.

K nepovedenému závěru podle mě přispěl svým zvláštním střídáním i trenér Šilhavý. Defenzivnější Hromada byl připraven již za vedoucího stavu. Kouč ho asi nechtěl stáhnout zpět na lavičku po vyrovnávací trefě, byla to však jasná chyba. Pokud chceme dát gól, tak nám nepomůže defenzivní střídání. Zvlášť když se týkalo Dannyho a posléze i Stocha, kterým se v zápase dařilo a oba byli našimi nejvýraznějšími hráči. A střídání Necida na směšné 4 minuty? Není se co divit, že se ho trenér bál poslat za defenzivního záložníka Součka, když jsme na hřišti hořeli a měli problémy s rychlým přechodem soupeře. Ale to trenér do značné míry zavinil sám svým předchozím špatným střídáním a v závěru už byl zahnán do kouta stejně jako tým na hřišti.

Pokuty bych neřešil. Jistě nebudou v nějaké exemplární výši a zdvižený varovný prst si hráči i trenéři zaslouží. Dosavadní ligová sezona je totiž pod očekávání a situace se příliš nelepší ani s postupujícím časem. V Evropě naopak můžeme dosáhnout úspěchu a prémie za postup ze skupiny jistě hráčům bohatě vynahradí zmíněnou pokutu. Závěrem bych ještě pochválil rozhodčí. Stejně jako v posledním zápase proti Dukle byl jejich výkon naprosto v pořádku (což v Jablonci nebývá za dozoru cinklého Pelty úplně zvykem).

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jan Laštůvka - 5 - V první půli sebral asi dva nebezpečné centry, ve druhé chytil šance Považancovi a hlavně za stavu 1:1 Zelenému. Při inkasované brance ale předvedl hodně podivný zákrok. Mihálik zakončil špatně a míč šel zcela doprostřed branky. Navíc nešlo ani o chytrý oblouček, u něhož by se dalo čekat, že brankáře přeletí. Takto si Laštůvka jen předčasně lehl a v podstatě tak zvětšil útočníkovi prostor, kam může dát gól. Těžko se dá považovat za hrubku, že brankář dostane gól z úniku, ale od Laštůvky to znovu bylo nepřesvědčivé a Slavii nepodržel.

Jan Bořil - 4 - Jeho reprezentační forma je pryč. V zápase byl nevýrazný a když už se dokázal dostat před obránce, tak se ukopl a balon v dobré pozici jen odevzdal brankáři. U inkasované branky chyboval nejvíce asi on, když špatně vyhodnotil situaci a přihrál jen soupeři do brejku. Také se přikláním k názoru, že zbylé dva zápasy by měl odehrát Frydrych, který je v ucházející formě.

Jakub Jugas - 5 - Z našich defenzivních hráčů si počínal nejjistěji. Při absenci Deliho je lídrem našich zadních řad. I tak si ale soupeř v závěrečné pětatřicetiminutovce vytvořil několik šancí a obrana včetně Jugase si jistě mohla počínat lépe.

Michael Ngadeu Ngadjui - 4 - Začal dobře a počínal si s přehledem, postupem času ale začal víc a víc faulovat, k čemuž navíc přidal několik námazů při rozehrávce. Ani pozičně to od něj nebylo vždy stoprocentní. Nakonec jeho výkon moc dobrý nebyl, i na postu stopera umí zahrát lépe.

Eduard Sobol - 5 - Přesnou přihrávkou našel v tutovce Škodu a dopředu hrál dobře. Několikrát ale chyboval v obranné fázi. V nastavení první půle zbytečným zákrokem daroval soupeři standardku. Zaujaly mne i dva momenty, kdy se Sobol podivoval rozhodnutí rozhodčích a naprosto rezignoval na hru, i když se soupeř řítil na naši branku. To je nepřípustné! Dohromady horší pětka.

Jaromír Zmrhal - 6 - Poslední povedené zápasy ho nakoply a na hřišti viditelně pookřál. I v Jablonci patřil spíše k těm lepším, navíc se jako jediný dokázal gólově prosadit. Situaci vyřešil dobře a pěkně se trefil hlavou k tyči. Jen tak dál!

Tomáš Souček - 5 - Ačkoliv se mu v poslední době daří, tak tentokrát to nebylo ani ze Součkovy strany optimální. V první půli hrál podobně jako zbytek týmu dobře, na začátku druhé pak i jednou dobře vystřelil. V poslední třetině zápasu měl ale problémy zachytávat rychlý přechod domácích v zárodku a několikrát ho soupeř doslova posadil na zadek.

Josef Hušbauer - 4 - Nevýrazný. Šlo přes něj překvapivě málo akcí, Danny ho tentokrát svou aktivitou zastínil. Střídám měl být spíše Hušbauer.

Danny - 6 - Herně odehrál velice dobrý zápas a spolu se Stochem byl naším nejaktivnějším hráčem. Dobře přihrával a blýskl se i několika výbornými samostatnými průniky, kdy obešel hned několik hráčů soupeře. I na Dannyho hře jsou však patrné nedostatky. Je už pomalejší, což souvisí s věkem, a hlavně je málo efektivní. Jestli jsem minule za totéž kritizoval Stocha, tak tentokrát musím i Dannyho. V Jablonci měl dvě celkem ucházející příležitosti a ani jednou netrefil branku. Střídán však být neměl, Slavii to uškodilo.

Miroslav Stoch - 6 - Vida, minule jsem ho pod čarou lehce kritizoval za malou produktivitu a hned v dalším ligovém kole si Stoch připsal asistenci. A mohla být ještě jedna, protože po dalším dobrém centru orazítkoval Škoda brankovou konstrukci. Podle mě to dokumentuje, že by se měl více tlačit do centrů a méně do předvídatelného zakončení. Proto by asi bylo lepší, aby hrál na pravé straně zálohy. Ve zbytku zápasu byl aktivní, byť mu také zdaleka ne vše vyšlo a párkrát míč odevzdal lacině. Celkově ale hrál dobře a střídán být neměl.

Milan Škoda - 4 - Včera mu zápas nevyšel. Zahodil rozhodující tutovku, navíc už v úvodu se špatným zpracováním připravil o dobrou šanci. Ale to je u Škody zvykem, že je někdy schopen zahodit i velké šanci a jindy dát naopak gól po vlastní akci z ničeho (jako minule proti Dukle).

Jakub Hromada - 4 - Jeho střídání po vyrovnávací trefě nedávalo smysl, což se potvrdilo i na hřišti. Hromada se pořádně nedokázal dostat do zápasu a celému týmu se na hřišti nedařilo. Zaujal tak jen ostrý zákrok na jeho osobu. Snad je Jakub v pořádku.

Mick Van Buren - 4 - Stejně jako u Hromady i u Van Burena platí, že se do zápasu nedokázal dostat a zapadl do naší herní bídy ze závěru zápasu. Stoch neměl být stažen.

Tomáš Necid není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

15. kolo - Pondělí 27. 11. 2017 17:30

HET liga, 2017/2018
1 - 1
0 - 1
FK Jablonec
FK Jablonec

64. Mihálik

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Jaromír Zmrhal

Komentáře (212)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 11:10 |  
    6 0

    Přístup Sobola k defenzivním aktivitám v prvním poločase byla doufám výjimka, kterou už nebude opakovat! Snad se v tomto srovná, protože ofenzivní přínos má skvělý.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Jachym     před 6 lety 28.11.2017 11:24 |  
      3 0

      No, já jsem si té nekoncentrovanosti nevšiml poprvé. Když jsem si pouštěl poslední domácí zápas na Dukle, nadzvedl mě také totálním se vykašláním na hru po ztrátě míče, čímž mi dal okamžitě vzpomenout na Hušbyho ještě v dresu Sparty v pohárovém zápase snad v Pardubicích. Takhle by to tedy nešlo. Jinak ale v podpoře útoku je výborný, s tím naprostý souhlas.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Martin 58     před 6 lety 28.11.2017 14:23 |  
        6 0

        No a já k tomu přidávám zápas proti Macabi. Tam, pokud Izraelité něco vytvořili, přišlo to před branku ze strany od Sobola, který ten prostor nechával často úplně otevřený.
        Pokud nemáme šanci na přestup a obrannou dovýchovu, nevidím důvod pro další nominace na zbylé 2 zápasy. Protože, pokud se tady žehralo na slabost Floova bránění, zejména kvůli jeho pomalosti, tak Sobol je rychlostně vybaven nadstandardně, ale pozičně je v obraně zatím spíše slabý.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Travinho     před 6 lety 28.11.2017 14:40 |  
      2 0

      To výjimka rozhodně nebyla. Chyby a laxnost dozadu jsou u něj železným pravidlem, včera to nevyvážil ani útočnou fází.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    LA11     před 6 lety 28.11.2017 11:15 |  
    11 2

    Nechci vyhazovat trenera.. ale tyhle stridani nechapu :( stoch jedinej snad zazranej do zapasu kterej to mohl strhnout jde ze hriste... Necka tam mel bejt uz min v 65.min ... trosicku prokaucovany..

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Kfi     před 6 lety 28.11.2017 11:39 |  
      8 0

      Nevíme, jestli třeba Danny už neměl dost, nebo jestli doktoři nedoporučili hrát jen těch 60 minut, ale u Stocha o tom pochybuju. Jediný dva ofenzivní hráči, kteří včera podrželi balon. Hušbauer Dannyho pak na jeho pozici moc nenahradil...

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        LA11     před 6 lety 28.11.2017 11:47 |  
        17 2

        Trener ma strach z ofenzivy.. to pak ale venku po trech bodech sbirat nebudem..

  3. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    o-cab     před 6 lety 28.11.2017 11:23 |  
    3 40

    nevím, zda JŠ bude odejit již v zimě, nicméně vzhledem k tomu, že jeho styl je zcela nekompatibilní s moderním a ofenzivně efektivním fotbalem, který sem doufám jde razit Nezmar, tak dávat mu ještě jaro už by bylo podle mě pouze prodlužování agónie a ztráta času. Jardovi budeme navždy děkovat za krásnou minulou sezónu a vzornou reprezentaci Slavie, ale musíme se posunout dál.

    je to asi dost odvážná myšlenka, ale aspoň teoreticky bych MIMO JINÉ uvažoval nad Holoubkem pod pečlivým dozorem a vedením zkušeného Nezmara. tím bychom měli trenéra, co rozumí fotbalu současnosti. věci kolem můžou doplnit/korigovat jiní (Nezmar a Bílek).

    co se týče kádru, tak tu očekávám minimálně minus dvacet, ale odešel bych Altintopa, Hušbauera, Jugase, Frydrycha, Zmrhala (ani jeden nemá konzistentně přidanou komplexní hodnotu), MNN (dokud je čas ho efektivně zpeněžit), Šventa (omyl z nostalgie). u dalších jako Mešši, Mingazov, Tecl, Bořil, Laštůvka, Kovář bych počkal jak se nám podaří doplnit, protože bychom je mohli potřebovat jako náhradníky. za utržené peníze musí naopak přijít jednička do brány (Kolář?), fotbalový stoper s rozehrávkou (Radakovič), top pravý bek co umí centrovat (zřejmě i levý pokud neudržíme Sobola, Flo byl většinu času rozpačitý) a pohyblivý a technicky komplexní útočník (zde jsme měli dát třeba 120 za boakye). Deliho prodloužit třeba za 2m měsíčně. do základu okamžitě Buchu, zpět do kádru Alvira a Trubače, který v přípravě v každém zápase zářil. myslím, že je na čase budovat něco nového, co bude stát na fotbalovosti evropské úrovně. prostředky k tomu máme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 11:33 |  
      8 23

      Přesně to tu píšu už od loňského jara. Přes samou zaslepenost z náhodného titulu a postupu do EL (přestože jsme měli daleko na víc) tu lidi odmítají akceptovat, že pod Šilhavým hrajeme fotbal na náhodu a stejně tak náhodné jsou i naše výsledky. Jenom ze srdce doufám, že management postrádá tenhle fanouškovský sentiment a kouká se na problém konstruktivně, (což mi Tvrdík svými tweety moc nepotvrzuje). Nechápu, co je špatného na tom změnit trenéra, pokud něco v týmu nefunguje. Loni jsme s tím neměli problém.

      S přebudováním kádru naprosto souhlasím s jedinou výhradou a to je Hušbauer. Já si myslím, že na to má, akorát potřebuje kolem sebe kvalitnější a sehrané spoluhráče. Potřebujeme nakoupit hráče v mladém a produktivním věku, kteří nás vyvezou o výkonnostní úroveň výše a budou schopni působit pod Nezmarem a novým trenérem v nějakém jasném systému. Naopak mezi adepty na odchod bych zařadil ještě Škodu a vůbec kohokoliv, jehož výkonnost se nedokáže ustálit na nějaké akceptovatelné úrovni. Obecně nepotřebujeme hráče, kteří jednou zahrají výborně a pak dvakrát vypadají, že na hřišti snad ani nejsou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        afro     před 6 lety 28.11.2017 11:49 |  
        6 4

        My jsme náhodně vyhráli ligu a měli jsme na víc, než na postup do EL. Tak to jó...

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:08 |  
          4 10

          Přesně tak.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            afro     před 6 lety 28.11.2017 12:09 |  
            2 0

            To jsme tak dramaticky posílili a vyměnili toho nemožného trenéra? ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:20 |  
              6 7

              Ty si nemyslíš, že jsme letos neměli na postup do Champions League přes APOEL? Když si vzpomenu na tu ubohou nemohoucnost v domácí odvetě, doteď se mi ježej chlupy na krku.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                afro     před 6 lety 28.11.2017 12:29 |  
                2 0

                Postoupit s APOELem jsme mohli/měli, ale mně spíš nedává logiku tvá premisa, že nám titul spadl do klína a přitom se stejným trenérem a nijak dramaticky posíleným kádrem (ano, asi jsme očekávali, že takový Danny bude výraznější; Stoch odehrál za SKS první zápas) mělo postoupit do LM.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:35 |  
                  10 6

                  Proč? Loni Šilhavý fungoval jako stabilizační prvek psychiky kabiny, letos jako destabilizační. Loni stavěl stále stejný základ, který si na sebe herně zvykl (přestože i tak to bylo na jaře už kontraproduktivní, protože opadl ten podzimní „hype“ a k titulu jsme se doklopýtali díky příšerným lapsům ve vedení Sparty a Plzně), letos ale neustále rotuje sestavami pro ligu a EL. V obou případech je to protkané neschopností pružně reagovat na obraz hry na hřišti. Ve výsledku – loni to stačilo, plus tam byl na podzim bonus „nové koště dobře mete“, letos už ne. Toť vše. Šilhavý prostě není nějaký zázračný trenér co se fotbalového projevu a systému týče.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    afro     před 6 lety 29.11.2017 08:09 |  
                    2 0

                    Díky za vysvětlení, rozumím tvému pohledu a s mnohým souhlasím ovšem náhodně se prostě tituly nevyhrávají. To bychom mohli napsat, že v letošní sezóně vyhraje titul Plzeň jen proto, že pražská S mají neschopné trenéry.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 11:57 |  
        14 2

        Nesmysl za nesmyslem. Prebudovani kadru a spolehani se na hrace jako Trubac nebo Alvir by znamenalo, ze bychom za pul roku byli tam, kde jsme byli před 2 lety. Naopak, my potrebujeme ustaleni, sehranost a kontinuitu! Nastesti ve vedeni slavie jsou lidi jako Tvrdik, Krob a Nezmar a ne vy co pisete takovyhle zoufalosti do diskuse. Ano, nektere nase výsledky jsou nahodne, jako vcerejsi ztrata bodu v Jablonci... Jablonec získal bod s obrovskou klikou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:13 |  
          6 11

          *všechny naše výsledky jsou náhodné.

          Neboť vždy záleží na náhodných eventualitách více, než na systémových prvcích, které tyto náhodné okolnosti vylučují. Např.: Vytáhne JŠ z klobouku Škodu nebo Necida? Ukopne se dneska Zmrhal do brány, mimo nebo si zvolí neviditelnost? Vystřídá Šilhavý logicky nebo nelogicky? A co je hlavní – dovolí nám soupeř kombinovat nebo nedovolí?

          A ta poslední otázka mě „pálí“ nejvíc, protože pěkný fotbal jsme hráli letos jenom tehdy, když nám to soupeř umožnil (hrál otevřený fotbal a nepresoval moc vysoko). Myslím, že náš tým by měl být schopen proti většině soupeřů dominovat, presing nepresing. A ne si dopředu bezradně nakopávat těžce vybojované míče a zase je ztrácet.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            mats     před 6 lety 28.11.2017 19:25 |  
            0 0

            ...náhodné jsou svým způsobem vlastně všechny sportovní výsledky. ;-) Kdyby nehrála svou roli náhoda, štěstí, různé faktory od počasí a stavu terénu, přes chybky rozhodčích, až třeba po zranění, karty nebo nepovedené zákroky, bylo by všechno dopředu dané. A to by byla teprve nuda. ;-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 19:31 |  
              0 1

              To jo, ale co je vlastně trénink a nácvik? To je příprava na náhodné situace, který je má za cíl eliminovat a umět se s nimi vypořádat ve prospěch trénujícího subjektu. A mně přijde, že naše hra spoléhá na náhodu až moc.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                mats     před 6 lety 28.11.2017 20:07 |  
                1 0

                S tréninkem máš pravdu. I tak se ale dějou v zápase zpravidla i situace méně očekávané a záleží taky na určitý hráčský inteligenci, vzájemnym pochopení nebo třeba schopnosti momentální improvizace. Nakonec i díky tomu je ten fotbal zajímavej.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 12:19 |  
          4 1

          Podle mě tedy není náhodné, že nás Jablonec od 55. minuty přehrával. Nebo to snad bylo tím, že začalo sněžit? Ač bych tomu po první půli absolutně nevěřil, tak remíza byla nakonec zasloužená a dokonce jsme spíš kliku měli v závěru my.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          bongor     před 6 lety 29.11.2017 09:07 |  
          0 0

          I blbci jsöu rádi na světě....................

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            bongor     před 6 lety 29.11.2017 09:08 |  
            0 0

            To patří samozřejmě k jejich předsedovi JS,i když konkurence nespí!

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        sicilianbrno     před 6 lety 28.11.2017 16:50 |  
        1 0

        když už mluvíš o náhodách, tak diky náhodě sme přece třetí ne? Kdyby bylo trochu toho štestíčka, tak sme vyhrali v olmiku, v ostravě,v jablonci a najednou z toho máme +6 bodů, škoda má +4 branky navíc a sme všichni spokojeni...jak ta náhoda umí bejt zákeřná i krásná zarověn že? :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 19:01 |  
          0 2

          no vždyť jo, pane mysliteli. Ale my snad nechceme spoléhat na náhodu nebo štěstíčko...?

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 11:35 |  
      8 2

      Hušbauera vyhodit?? To myslíš vážně?

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 11:42 |  
        8 10

        ja Pepu miluju ale jo. podle me je to presne ten v soucastnoti stezejni hrac, ktery nas brzdi v srdci hry pred prerazenim na vyssi rychlost. nestoji za to, aby se mu prizposoboval tym, na to nema konzistenci ani na jeho postu zcela kritickou rychlost. srdce nestaci

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Robinator     před 6 lety 28.11.2017 11:43 |  
      6 15

      za mě z větší části souhlas, pana Šilhavého bych propustil v zimě, přivedl bych Trpišovského. Prioritou by mělo být přivést moderního útočníka ( ne pouze věž do vápna) a určitě zkvalitnit a především zrychlit záložní řadu, kde já osobně už delší dobu spatřuji největší slabinu našeho mužstva. Když tedy příchody, tak mladí hráči typu Sobol, tedy rychlost, výbušnost, dravost. Prioritou musí být co nejdříve vtisknout mužstvu herní tvář, abychom tady všichni mohli říct, jak vlastně chceme hrat (viz. Plzeň křídelní hra, rotace hráčů apod. prostě klasický Vrba) . Zbavit se z mého pohledu zbytečných hráčů, kteří naši hru nikam neposunou, buď vzhledem k jejich kvalitě nebo věku, tím myslím Rotane, Altintopa, Dannyho, Laštůvky,.

      Komentář k Husbauerovi: toho bych ponechal, pokud by hrát podhrota, pokud by tam byly neustále tendence jeho stahování na úroveň beků apod. tady by mi jeho setrvání a přínos nedával úplně smysl

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        amon     před 6 lety 28.11.2017 14:11 |  
        8 1

        Trpišovský?? Proč Trpišovský? Ty chceš kouče a přivedl bys někoho, kdo trénoval dorost, 2. ligovou Viktorku a ted chvíli Liberec. V Liberci je jeho největší úspěch, že porazili Slávii a připravili nás o rekord. Co ten Pepa Hnátek, nebyl by lepší? Nebo Stramaccioni?

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Robinator     před 6 lety 28.11.2017 14:27 |  
          2 5

          za mě jedni z nejtalentovanějšími jsou Kozel, Trpišovský, Šmejkal..Pokud budeme pořád připosraní a budeme si tu točit tu starou gardu dokola v našem českém rybníčku, nikdy nebudeme hrát moderní fotbal..tyto trenéři dřív nebo později budou trénovat větší klub..nevím tedy, proč Trpiše nezkusit u nás..třeba tu udělá tři tituly za sebou..kdo ví..a když ne, horší fotbal a horší s těmi možnostmi co máme nebudeme nikdy 4,5 a níž v tabulce

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            amon     před 6 lety 28.11.2017 16:46 |  
            3 1

            ale no tak. U Kozla bych se toho asi nebál, ale má radši prostě svůj klid a dal nám košem, trochu nevybíravě. Dokážeš si představit Trpišovskýho, který hrál jen fotbal do dorastu a s velkým fotbalem nemá žádné zkušenosti, že by přišel na Slávii, otevřel dveře, tam viděl Dannyho a lámanou češtinou by řekl "dobrý den, já jsem jindra trpišovský a přišel jsem zkusit hrát moderní fotbal". Nejhorší, co můžeme dělat, je že budeme točit trenéry, jako RB. Za 2 roky 5trenérů a jsou pomalu na sestup. Zkusit, třeba udělá, neudělá, 4.,5. místo. To už to můžu trénovat i já. To už i ten náš Míra Beránek je oproti němu trenér par excellance. Když výměna, tak jedině za lepší a ne, že zkusíme a uvidí se, co český rybník dá. Od toho mám RB a baví mě se koukat na ty jejich trenérské rošády a už se nemůžu dočkat další v zimní přestávce :)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              sicilianbrno     před 6 lety 28.11.2017 16:57 |  
              1 1

              Kozel nám dal košem tehdy, ted třeba ne...když už bych si měl i já vybrat možnosti, tak ciziho trenera ne, stačí poučení z naší minulosti a spartanske přitomnosti :-) Za mě určitě Kozel.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 17:51 |  
                6 0

                U Kozla jsme viděli, jak reaguje pod tlakem.

                Vemte si angažování Šilhavého - většina fanoušků to brala střídmě, že mu dají šanci. A to k nám šel jako někdo, kdo udělal titul s Libercem a má velmi dobré CV. Umíte si představit, kdyby neměl tak extra povedený nástup? Bychom ho vyhazovali hned, takto ho vyhazujeme po titulu, v boji o jaro v EL, po dominanci v derby, po vyrovnaných utkáních s Villarealem.

                A teď jakýkoli zde vzývaný trenér. Ať už Trpišovský, Páník, Jílek, Holoubek, prostě kdokoliv. Nikdo nemá ani z poloviny takové předpoklady, jako při nástupu Šilhavý. Nepovedlo by se pár zápasů a hned by se ten kolotoč s názvem ,,Trenér ven'' roztočil.

                Vidim 2 trenéry, kteří by zde měli šanci. Vrba sem nepůjde a Jarolíma sem snad nikdo nevezme. Takže nic.

                Nadějně se může jevit náš Šmejkal, ale opět to není žádná jistota. Možná v horizontu 3+ let.

                Já si přeji, abychom ted rozdupali jak Ostravu tak Astanu a na jaře v evropě dokráčeli co nejdál. Přeji Šilhavému další úspěch, přeji si, aby se nás v pátek a pak ve čtvrtek na stadionu nashromáždilo co nejvíc a všichni podporovali Slavii. Protože ať již jsme nespokojení sebevíc, kritikou a pliváním Slavii nepodpoříme.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 17:59 |  
              0 0

              Nechci obhajovat Trpišovského, ale většina úspěšných trenérů přeci někdy musela vykročit z kolonky "mladý trenér bez zkušeností", aby se mohli stát trenérem ve větším klubu. A zrovna Trpišovský k tomu má dobře nakročeno, brzy mu Liberec bude malý, zvlášť po odchodu Nezmara. Já si myslím, že je to aktuálně nejperspektivnější český trenér, což neznamená, že bych ho rád viděl ve Slavii.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                kjandourek (admin)     před 6 lety 28.11.2017 18:32 |  
                5 2

                Bože můj... my tu máme trenéra, který byl u toho, když naše repre psala historii.. trenéra, který dělal asistenta u Brucknera v době, kdy se nám klaněla celá Evropa .... trenéra, který upletl z hovna bič v Liberci a vyhrál s ním titul... a místo toho si sem vezmeme frajera, který zatím nedokázal vůbec nic, ale je perspektivní....

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 18:40 |  
                  1 1

                  Já přeci píšu, že bych ho do Slavie nechtěl, jen že mi přijde hloupé argumentovat tím, že zatím nemá dostatek zkušeností.
                  Ale co se týče Šilhavého, tak všechno, co píšeš je pravda, ale stejně tak je pravda, že jako hlavní trenér nikde neudělal úspěch jindy než ve své první sezoně. A tu už máme jaksi za sebou...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    kjandourek (admin)     před 6 lety 28.11.2017 19:02 |  
                    5 0

                    Rok po zisku mistrovského titulu s Libercem byl třetí... To na Liberec není zrovna málo...
                    S Jabloncem vyřadil Kodaň a moc nechybělo aby vyprovodil i Ajax.... jestli ti to přijde jako neúspěch...

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:34 |  
            2 0

            Sorry, někdy vymyslíš věty kdy se zdá, že uvažuješ koncepčně a komplexně, ale z toho napíšeš:...
            "nevím tedy, proč Trpiše nezkusit u nás..třeba tu udělá tři tituly za sebou..kdo ví..a když ne, horší fotbal a horší s těmi možnostmi co máme nebudeme nikdy 4,5 a níž v tabulce..."
            A pozor, kde bereš jistotu, že nikdy nebudeme níž v tabulce? Jak se pořád vrtá do mužstva, hodně obměňuje, nikdy to nepřinese nic dobrého.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Robinator     před 6 lety 28.11.2017 23:01 |  
              0 3

              Souhlasím že vrtání do mužstva příliš často není ok, ale stejně tak může být průser nechat si tu JŠ, letos už nám vlak ujel, nemusel by nám ujet další sezónu..já si prostě myslím, že s ním ten titul nezopakujeme..zatím se letos nestalo nic, co by mě přesvědčilo ó opaku..naopak se neustále utvrzuju v tom, že to vidím realne..

              Neberu argument, že nikdy nehrál Trpisovsky fotbal na velké úrovni..to ani Mourinho ne..Kdo se bojí, nesmí do lesa..a kdo nic nezkusi..

              Tak mi řekněte varianty vy, pokud bude JŠ pokračovat v této krasojízdě? Samozřejmě to nebude udržitelné dlouho a bude muset dojít ke změně..já rozhodně zahraničního kouce nechci a ani nechci starou gardu, která se tu furt toci jak na kolotoči..proto jsem psal tři jména, která padají v úvahu..

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            bongor     před 6 lety 29.11.2017 09:14 |  
            1 0

            Trpišovský je rudej až za ušima,Kozel zklamal přístupem ke Slavii.Šmejkal je podle mě dobrej,ale ještě má dost času.
            On si to taky každej dobře rozmyslí k nám chodit,když si přečte lidovou tvorbu na SN.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 10:35 |  
        3 0

        Zajimavy, ze vzyvas mlady a dravy hrace typu Sobola, ale pomijis, ze Sobol je podepsan pod radou nasich golu a zapas co zapas mu utikaji hraci jeden za druhym.. kde je jeho vybusnost a dravost v tehle chvilich? Danny a Rotan jsou kvalitni hraci a říkat o nich, ze naší hru nejsou schopni nikam posunout, je rouhani. Nekdy mi prijde, ze vy s JS uvazujete stejne naivne jako Kretinsky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 10:36 |  
          0 0

          myslim obdrzenych golu..:)

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 28.11.2017 11:46 |  
      33 0

      Sorry, jsi fakt blázen. Sotva jsme složili tým, tak bys zase všechno rozmetal? Vyhodil Hušbauera, Jugase a Frydrycha? To jsou na ligu top hráči a tvoří i jádro našeho týmu.

      Hlavně, že bys sem bral Alvira, který zatím neukázal vůbec nic, a Trubače, který leští lavičku v průměrných Teplicích. I ten Holoubek je úlet. Lidi tady brblají, jestli je Trpišovský dost zralý na Slavii a ty bys sem bral borce od rudejch, který za sebou v dospělém fotbale nemá nic. Jednou to třeba bude výborný trenér, ale teď by měl začít někde ve druhé lize, aby se otrkal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 11:54 |  
        4 11

        jadro mozna tvori, ale nikam se s nimi z cele rady duvodu neposuneme. Trubac v kazdem pripravnem utkani hral dopredu nejlepe z cele zalohy. Alvir sanci nedostal. ja je necpu do zakladu, ja je chci to tymu misto Altintopa atd.

        rikam, ze Holoubek je pouze odvazna uvaha. v dospelym fotbale uz dokazal neco zkazit:) i to se pocita. vsichni co rozumi fotbalu ho povazuji za nas nejvetsi trenersky talent a lidi, kteri by ho vedli a vedle kterych by rust mohl mame. Nagelsmann drti Bundesligu bez prechozich zkusenosti a je o 7 let mladsi.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:00 |  
          7 0

          Prosim te a proc by mel drtit kaprligu Holoubek? Jakou na to ma kvalifikaci, krome par PR clanku ve sportu? Proc Trubac nehraje v Teplicich? A vis, jak si vede Alvir na hostovani?

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 12:14 |  
            5 0

            Odpovím za kolegu:
            Marko Alvir má ve slovinské první lize za podzim odehráno 10 zápasů (739 minut), během nichž vstřelil 3 goly a na 3 nahrál. Poslední kolo nastoupil v poločase a svým golem na 1:0 utkání rozhodl. Domžale je aktuálně na 4. pozici.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Jachym     před 6 lety 28.11.2017 13:24 |  
              5 0

              To je fajn, ale nebude ona slovinská liga na přibližně podobné úrovni jako slovenská, ze které přišel Van Kessel jako "megastar", aby si po roce sbalil fidlátka a dal se raději na studium v Oxfordu?

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 13:31 |  
                2 0

                Jo, asi to není zrovna nejkvalitnější soutěž, ale na rozdíl od české i slovenské hraje její aktuální mistr základní skupinu Champions League.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 28.11.2017 15:41 |  
                  5 0

                  Jenom bych připomněl, že loni na podzim byl nejlépe hodnoceným hráčem Slovinské ligy jakýsi Janža... který si za své výkony vysloužil přestup do Plzně... a následeně byl vypoklonkován někam na Kypr...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 17:52 |  
                    0 0

                    Tak ono přes Limberského není snadné se prosadit, což ostatně dokazuje mládežnický reprezentant Havel, který si tam taky moc nezahraje. Plus známe Vrbův přístup k zahraničním hráčům...
                    A teda mistr Kypru nás vyřadil v play-off LM, Plzeň v odvetě s Larnakou ani nevylezla z velkýho vápna, takže mi přijde zbytečný tu soutěž dehonestovat...
                    Ale já vůbec neměl v úmyslu adorovat Alvira, spíš mi přijde s podivem, že jsme přivedli hráče, který prakticky nedostal příležitost v soutěžním zápase.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 28.11.2017 18:28 |  
                      1 0

                      No tak zjevně při tréninku nepřevyšoval hráče, kteří tu příležitost dostávali...

                      Apropó - já taky nikterak nedehonestuji kyperskou ligu - tam šel na hostování proto, že tam šel trénovat jeho předchozí trenér ze Slovinska... a to nemluvím o tom, že šel do celku o kterém jsme v životě v souvislosti s Evropskými poháry neslyšeli...

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            Lovver     před 6 lety 28.11.2017 15:59 |  
            0 0

            Jen pro upřesnění, poslední gól dal z dorážka. V sestřihu jsou za druhý poločas dvě akce Domžale a u obou Alvir.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Alanor (admin)     před 6 lety 28.11.2017 12:00 |  
          20 0

          Příprava nic neznamená. V lize zatím Trubač nehraje nic. Místo Altintopa klidně, ale ty bys vyhazoval i Hušbauera, Jugase a Frydrycha. Všechno pracovití a povahově dobří hráči do kabiny, kteří navíc patří zatím k tahounům i na hřišti. Hušbauera můžeme nahrazovat, až budeme klepat na dveře top fotbalu. Zatím je nám více než platný.

          Jinak rozmetat mužstvo, přivést úspěšného mládežnického trenéra a kupu zahraničních "hvězd" už zkoušela Sparta a vidíš, jak to dopadlo. Ve Slavii by to dost možná nebylo jiné (ty zahraniční posily nám zatím taky moc nevycházejí). Za mě je potřeba postupná evoluce (neříkám, že se Šilhavým) a ne bláznivá revoluce.

          Nagelsmann tam prošel celou mládeží, klub zná a vychovali si ho pro tu pozici. Navíc Hoffenheim není velkoklub a není pod takovým tlakem veřejnosti a médií. Neumím si představit, že by tu Holoubek mohl uspět s kupou cizinců, kteří se vidí poprvé v životě.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:13 |  
            3 8

            pracovitost a charakter jsou aspekty nutne, nikoli dostacujici:) nevim, proc neprodat dal Jugase, kdyz je o nej zajem, a nemit misto nej stopera, co krome hry dozadu umi i hru dopredu. Frydrych je cistocisty nadprumer, nic na cem by se dalo stavet. k Husbymu jsem se uz vyjadroval. jak rikam - ja ty kluky mam vsechny rad, ale nejsou to ti, co by nas meli posunout na uroven stredoevropskeho velkoklubu, na tom si trvam.

            a muzstvo nerozmetavam, z velke casti bych ho poskladal, ze soucasnych hracu. podle me by nove muzstvo mohlo a asi i melo stat na hracich jako Stoch, Bucha, Sykora, Danny, Deli, Sobol a Rotan. ta kostra tam je. mluvim pouze o trech prichodech.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:15 |  
              0 7

              Ještě bych k Jugasovi dodal „a co umí hlavičkovat a zvládat vzdušné souboje“.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:20 |  
                0 6

                pri soubojich ve hre mi ve vzduchu prijde ok? pruser je kdyz ma hrat nohou nebo nebraneny a tudiz k nemu nesbiha zaloha sbirat co od nej odleti, to jsou obcas komicky momenty. jak jsem na Jugase ze zacatku nadaval, tak musim zase rict, ze co se hry dozadu tyce, tak dnes je takrka neprostupny a charakterove je 100%, o tom naprosto zadna, mam ho rad

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:22 |  
                  0 6

                  Ja si vybavuju nekolik momentu, kdy ve vapne i mimo podskocil centr, nechal se pretlacit hlavickujicim souperem atd. Podle me ma blbej timing vyskoku, zkratka nedokaze ten letici mic odhadnout.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:26 |  
                    0 4

                    to predskakovani a blby vystupovani si taky vybavuju, to je pravda. obecne tedy cokoli, v cem je treba fotbalova nadstavba (jeho dobre az skvele skluzy do toho nepocitam) je u nej problem.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                afro     před 6 lety 28.11.2017 14:11 |  
                0 0

                Já si myslím, že má problémy s odhadem, protože ne zrovna zřídkakdy prohraje obrannou hlavičku s hráčem srovnatelně vysokým, a to je jako obránce spíše ve výhodě. A nebo bídný výskok, no...

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Robinator     před 6 lety 28.11.2017 12:32 |  
              1 6

              na Dannym a Rotanovi se už stavět BOHUŽEL nedá, jinak souhlas :)

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:38 |  
                3 1

                do budoucna ne, ale jeste tak rok nevidim problem - mohou vedle nich rust prave hraci jako Bucha

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  Robinator     před 6 lety 28.11.2017 12:45 |  
                  0 3

                  já mám pocit, že už i tak tu naší pomalou zálohu dost zpomalují..ale kdyby přijali roli jakéhosi mentora a střídajícího hráče, proč ne

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:51 |  
                    1 1

                    u obou je to otazkou zdravi, stejne tak u Sykory. Danny posledni zapasy hraje fyzicke uz velice dobre a je hybnou silou tymu. Rotan stale hraje zaklad ukrajinsky reprezentace a vsichni pamatujeme na jeho testy. oba jsou podle me na prechodne, budovatelske obdobi za predpokladu zdravi super. mne lahodi predstava zalohy Bucha Rotan Danny s kridly Stoch a Sykora mezi nimi hrac typu Boakye

                    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                      Robinator     před 6 lety 28.11.2017 12:56 |  
                      1 2

                      uvidíme, jak se popasují se svým věkem no :) Boakye by byl bomba..chtělo by to nějakého černocha do útoku, většinou jsou silní i do kombinace..to potřebujeme

                    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                      martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 14:53 |  
                      0 0

                      Teorie je hezka věc, malovani sestav zabava, jenze nemuzes sestavit zalohu z typologicky stejnych nebo hodne podobných hracu. To fakt nemůže fungovat. Je usmevny, jak tu mluvíš o Buchovi. Ja se taky tesim, ze se v acku prosadi, ale nelze předpokládat, ze je schopen hrat zapasy bezne tak, jak zahral v tom pratelaku. Podle toho ho preci nemuzes posuzovat a rovnou ho stavet do zakladu acka. Před nim je ještě dlouha cesta.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 15:13 |  
                        0 0

                        tak trio Bucha Rotan Danny jsou tri uplne jiny hraci, tady ti nerozumim?

                        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                          martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 10:43 |  
                          0 0

                          No dobře, všichni nejsou uplne stejni, ale obecne jsou to spis mensi technicti hraci všechno. Predstava, ze takhle muze fungovat nase zaloha ala Barcelona, mi prijde naivni.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:38 |  
          2 1

          Jen si vzpomínám, jak byli v létě všichni paf z Van Burena a Rotaně. Teď by nás měl zachránit Alvir a Trubač?
          Neblázněte.
          Nechte to na vedení a hlavně klid. Vyměnit maximálně 2 - 3 hráče, ale nerozkopat mužstvo.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            o-cab     před 6 lety 28.11.2017 20:24 |  
            0 1

            kde neco takovy byt naznakem rikam? nejakou uroven prosim

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              roygrey     před 6 lety 30.11.2017 09:54 |  
              1 0

              Promiň, tady tě cituji:
              "...ale odešel bych Altintopa, Hušbauera, Jugase, Frydrycha, Zmrhala (ani jeden nemá konzistentně přidanou komplexní hodnotu), MNN (dokud je čas ho efektivně zpeněžit), Šventa (omyl z nostalgie). u dalších jako Mešši, Mingazov, Tecl, Bořil, Laštůvka, Kovář bych počkal jak se nám podaří doplnit, protože bychom je mohli potřebovat jako náhradníky. za utržené peníze musí naopak přijít jednička do brány (Kolář?), fotbalový stoper s rozehrávkou (Radakovič), top pravý bek co umí centrovat (zřejmě i levý pokud neudržíme Sobola, Flo byl většinu času rozpačitý) a pohyblivý a technicky komplexní útočník (zde jsme měli dát třeba 120 za boakye). Deliho prodloužit třeba za 2m měsíčně. do základu okamžitě Buchu, zpět do kádru Alvira a Trubače, který v přípravě v každém zápase zářil."

              Z toho mi vychází, že by nezůstal kámen na kameni. Souhlas Švento a Altintop. Zmrhal prodat za dobrou nabídku, ale víc ne. Ať si to konečně sedne.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Arya     před 6 lety 28.11.2017 11:59 |  
        1 1

        Přiznám se,že já se Trpiše bojím,je to tak trochu neznámá. Navíc Liberec je taky trochu houpačka - S Jihlavou prohráli a nad Baníkem vyhráli...
        Chápu,že u nás máme jiný hráče,ale...
        No nic,do výměny trenéra je daleko,byla by blbost měnit trenéra před Astanou. Takže uvidíme v zimě. Navíc taky záleží na Trpišovi, i když působí jako rozumný člověk,když nešel do RB :P

        A Holoubka? Ne...Ten si očividně u hráčů neumí získat autoritu. Ani někteří fanoušci RB ho už ve Spartě nechtějí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          VanDel     před 6 lety 28.11.2017 12:05 |  
          2 2

          Co se týče Holoubka, tak neříkam že bych ho tady chtěl, ale ohledně té autority bych se ho zastal. Ta klika okolo Dočkala a Váchy co tam loni za Holoubka byla, by byla schopná odpálit i mnohem staršího a zkušenějšího trenéra, než je Holoubek. V tomhle byla chyba sparťanského vedení, že se za Holoubka v tomhle nepostavili a prakticky nechali hráče se naprosto v klidu stavět proti trenérovi.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Lantenac     před 6 lety 28.11.2017 12:10 |  
        0 1

        On tedy Alvir nedostal zrovna moc příležitostí něco ukázat, že jo... Ale se zbytkem souhlas, Trubač je v Teplicích zklamáním, v přípravě se jevil překvapivě dobře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        bongor     před 6 lety 29.11.2017 09:18 |  
        0 0

        No tak trollové,nebo pátá kolona,je jedno jak to nazveme, se mimořádně snaží,ono je to k vzteku,když se do svaté dvojice míchá ještě někdo třetí,to se musí rychle změnit,nedovolit to!

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 11:51 |  
      27 0

      Vyhodit Šilhavýho a uvažovat nad Holoubkem! Proboha nic šílenějšího jsem už dlouho neslyšel! Stejně tak vyhození Hušbauera, Jugase, Frydrycha a Zmrhala je zcela šílený nápad.. vzhledem k tomu, že do základu chceš Buchu a zpět Alvira a Trubače, zřejmě se necháváš unést těmi pár minutami na hřišti, kdy se někomu z nich dařilo.. udržet formu douhodobě je ale mnohem větší problém a je jen nepatrná naděje, že tihle kluci by to uměli líp než ty, co vyhazuješ.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Arya     před 6 lety 28.11.2017 12:00 |  
        6 1

        Pokud prohrajeme s Astanou(třikrát tfuj,nechci to přivolat),volba nového trenéra by byla logickým krokem.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          VanDel     před 6 lety 28.11.2017 12:02 |  
          10 2

          No pokud se prohraje s Astanou, tak to bude mít Šilhavý myslim spočítaný zcela jistě. Jediné co ho může zachránit, aby přežil u týmu do jara, je postup ze skupiny EL.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:07 |  
            13 7

            Problém je v tom, že posuzujeme trenéra, zda by měl zůstat či jít, jen pořád podle toho, kolik udělá bodů, zda-li vyhraje tři zbývající zápasy atd. Ale vždyť je to úplně zcestné! My ho musíme posuzovat podle toho, JAKÝ fotbal hraje a jak je schopen předat Slavii nějaký jasný herní systém, kterým se chceme profilovat a sbírat s ním úspěchy. A v tom JŠ naprosto selhává, protože nemá žádný trenérský rukopis, (ok, kromě toho, že neumí reagovat na vývoj zápasu a blbě střídá).

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Robinator     před 6 lety 28.11.2017 12:09 |  
              4 4

              je to tak, 100% souhlas

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              VanDel     před 6 lety 28.11.2017 12:16 |  
              3 3

              Jsem tady jeden z těch největších Šilhavýho kritiků, takže s tímhle vcelku souhlas. Uvidíme jak se k tomu postaví Nezmar, on bude mít v zimní přestávce Šilhavýho osud v rukách......snad ty ruce bude mít šťastné, ať už se rozhodne jakkoliv.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:37 |  
              9 2

              Myslim, ze spis se spatne koukáš, protože rukopis je vcelku jasnej od první chvile, co JŠ přišel.. vytažení beci, posílenej střed hříště, ze začátku hodně přímočará hra, od podzimu hrajeme víc kombinačně. Nechceš-li to vidět, je to tvůj problem.

              Nerikam, ze nemame problémy. Nedari se dotahovat akce, ve hre je moc nejistoty a malo hladovosti, chybi dorazeni soupere, promenovani sanci. Včera se asi nepovedlo stridani. Ale MvB i Hromada kvalitu mají, nemelo to takhle dopadnout.

              A kterého trenéra povazujes za lepšího? Nectu kazdej tvůj příspěvek, ale nezaznamenal jsem, koho prosazujes. Trpise? A ten ma jaky rukopis, to vis?

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:42 |  
                2 7

                Neprosazuju. Nevím, co čekat od Trpišovského, nikdy jsem ho pořádně nesledoval. Mně by se ale líbil někdo ve stylu Kloppa (a ne kvůli čepici), prostě mladý progresivní kouč žijící s kabinou, který dokáže připravit tým takticky, tak jej strhnout emocionálně. Poud to Trpišovský umí, pak je asi jasná volba. Ale ještě raději bych tu viděl nějaké renomované jméno ze zahraničí. Binić, kupříkladu, by nejspíš splňoval tyto moje nároky. Tuchel také.

                Čistě sentimentálně bych tu rád viděl Zemana. „Nandejte jim, co se do nich vejde“ by mělo být pro fanouška Slavie asi ultimántím cílem. Ne se schovávat za nějaký zanďoury.

                A co se rukopisu týče – ok, možná Šilhavý řekl bekům, ať se posunou po lajně výš a ať se nakopávají míče dopředu. Ale co se týče nějakých herních automatismů, návyků, trojúhelníků, secvičených signálů... Nemáme nic. Za rok.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 14:48 |  
                  6 2

                  Pardon, ale co se tyce "nacvicenych automatismu", nejsem si jist, jestli tohle dokazes posoudit. To zaprvé. Zadruhy, pokud myslis, ze by k nam mohl prijit Tuchel, tak nevim, v jakem svete zijes, ale s realitou to ma malo spolecnyho. A zatreti, pokud by JŠ skutecne skončil a prisel Trpis, davam mu tak jeden mesic, nez ho zacnes vyhazovat..:).

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 15:56 |  
                    2 3

                    Zaprve – nejspis to dokaze videt kazdy, kdo sleduje dele fotbal, co je nacviceny vzorec a co je improvizace. Nejspis dovedu posoudit, kdyz bezmyslenkovite nakopavame mice “nekam” nebo vidim prihravky Dannyho na nechapajici spoluhrace, ze to nebude nic tvrde dokola trenovaneho.

                    Zadruhe napsal jsem, ze bych tu rad videl renomova jmena jako. Ne zrovna Tuchela.

                    Zatreti – jasne.... ne. Nebudu vyhazovat zadneho trenera, za kterym bude videt koncepcni prace.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                      martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 10:41 |  
                      1 0

                      1) Ja asi nejsem tak bystrej pozorovatel jako ty, ale ve vetsine pripadu to nepoznam.
                      2) No tak to je totez, stejne renomovana jmena jako Tuchel jsou stejne nedostupna jako Tuchel.
                      3) Aha.. a kdy jsi zacal vyhazovat Šilhavého? na jaře po cca pul roce práce? Chtěl jsi po půlroce videt koncepční práci? Máš asi ten výjimečnej pozorovací talent, že to hned po půlroce poznáš.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                        JS (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 11:10 |  
                        3 1

                        Mám asi ten úplně běžnej nevýjimečnej pozorovací talent, kdy vidím, že hráči prostě nevědí, co konkrétně hrát, jak se zachovat v určitých situacích. Takže je řeší odkopy, přihrávkami na obsazené spoluhráče, v záloze se hráči nenabízí, vzniká díra mezi zálouhou a odstřiženým útočníkem atp. Po půl roce dokáže např. Jarolím předat mužstvu jasný herní projev s mnoha nacvičenými prvky, jako jsou průniky po křídle na dvě tři přihrávky. My ničím takovým nedisponujeme, ne pravidelně... Pouze náhodně ve vybraných utkáních (nebo v jejich fázích) – tedy pokud nám to okolnosti dovolí. Příště se dívej pozorněji, určitě to uvidíš, věřím Ti!

                        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                          martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 12:36 |  
                          2 0

                          :). Nic ve zlym, ale trochu se obavam, ze mas prehnane predstavy o tom, jak fotbalu rozumíš..

                          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                            JS (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 13:06 |  
                            1 1

                            Ty obavy jsou neopodstatněné, takže v pohodě.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                              martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 14:21 |  
                              1 0

                              :) spatnej vtip, kamarade..

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:45 |  
                1 4

                na becich jeste pred par koly hrali hraci pres nohu a stoperi. stred mame ve vetsine pripadu tak posileny, ze je od nej odriznuty utok i kridla

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:43 |  
                1 1

                Někdo má krátkou paměť. Vzpomeňte na rukopis Pastoora nebo Uhrina ml. To bylo něco...
                Šilhavý urval dva překvapivé tituly (Liberec a my). To se nepočítá?
                Hra se zlepšila jednoznačně. Ale není to ono, přiznávám. Nemám ale rád hony na čarodějnice typu: "Všechno je špatně".

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:07 |  
            7 11

            Jako i kdyby nakrásně postoupil z skupiny EL, tak jenom prodlužujeme tuhle agonii.

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              bububu (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 13:27 |  
              10 0

              Být po 5 zápasech na postupovém místě ve skupině, kdy k jistotě postupu stačí v posledním domácím utkání neprohrát, je opravdu ukázková definice agonie :D

              Těžko vzpomenout, jestli vůbec někdy bylo hůř!!!

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 13:43 |  
                3 8

                Zato mít po půce ligy nesmazatelnou ztránu na mistra a být až třetí za loňským druholigistou s tím, že máme nevýhru v každém druhém zápase a průměr lehce nad 1,5 vstřelených gólů na zápas...

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  bububu (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 13:50 |  
                  15 1

                  Asi máme krapet jiný měřítka. Pro mě je agonie třeba sezona 2013/14 nebo to, co posledního půl roku tady na SN předvádíš...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    Boss82     před 6 lety 28.11.2017 14:32 |  
                    4 1

                    Hehe:-D. ... +1000:-)!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        rak (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:28 |  
        7 5

        Zdá se mně, že někteří tady přispívají hlavně, když je důvod kritizovat trenéra, případně hráče. Doufám, že vedení se nenechá tak unést. Jinak bychom neustále rozmetávali mužstvo a měnili trenéry. Kterým mužstvům to v lize a nejen v lize nejvíc jde? Velkou většinou právě těm, která hrají spolu dlouho a mají stabilní trenéry. A nemusí mít ani žádné hvězdné hráče. Tedy např. Plzeň a Olomouc. Liberec má občas také velké výpadky. A problém Sparty je, že zvolila cestu, která by se tady asi některým líbila.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Robinator     před 6 lety 28.11.2017 12:39 |  
          3 2

          tak Olomouc nedá důvod měnit trenéra...Postoupili z druhé ligy a teď jsou druzí v první lize :) Plzeň už vůbec nemá důvod měnit veleúspěšného Vrbu..kdyby to mělo platit podle tvé logiky, tak by u nich zůstal Pivarník..a bůhví jaké by to bylo..stejně tak u nás by se podržel Uhrin a neudělal by se titul..protože přišel nový impuls ze strany JŠ

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            rak (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 13:53 |  
            3 3

            Kdyby u nich zůstal Pivarník, tak by na jaře vyhráli ligu a teď by zřejmě také vedli, možná ne s takovým náskokem. Udělali hovadinu, ale podařilo se jim vrátit Vrbu. Nevím, jestli už tehdy to bylo jasné.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          mats     před 6 lety 28.11.2017 19:40 |  
          3 0

          ...je fakt, že stačí jenom kouknout na počet příspěvků po zápase a člověk hned pozná, jestli se vyhrálo nebo ne... ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      fredydj (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:09 |  
      1 0

      TOP komentář :)))

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 12:31 |  
        0 3

        :P

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:33 |  
      13 1

      Já jako chápu, že nám z té letošní mizérie už trochu hrabe, ale rudého Holoubka, který ještě nikde nic nedokázal. To je hodně slušný úlet... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      iwanowicz     před 6 lety 28.11.2017 13:15 |  
      14 1

      Po precteni tohoto komentare jsem myslel, ze ses zblaznil, ale dal ve vlaknu vidim, ze to myslis vazne. Vyhodit Jugase a Husbauera a pritahnout sem spartana Holoubka to je vic nez slusnej ulet. Fakt paradni sci-fi scenar jak poslat Slavii do kopru..

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:47 |  
        2 0

        Je to jasný. Někdo ho sem nasadil zvenku. Pátá kolona!

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          bongor     před 6 lety 29.11.2017 15:42 |  
          1 0

          Jo,pár jich tady je,bohužel.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      kapitan.pisoar     před 6 lety 28.11.2017 13:34 |  
      9 2

      Covece ty si to predstavuhes jak hurvinek valku. Tady tahla fantasmagorie, by mohla fungovat tak mozna v manazeru a to jeste ztezi, natoz tak v realnem svete...

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Boss82     před 6 lety 28.11.2017 14:14 |  
      12 1

      Byť jsem s tvými příspěvky do této chvíle většinou nesouhlasil, tak jsem tě alespoň bral vážně a myslel jsem, že fotbalu jako takovému rozumíš.

      Po tomto zcela šíleném komentáři vidím, že brát tě vážně byla chyba, protože o fotbale toho zjevně mnoho nevíš.

      Jako vyházet z týmu celou řadu reprezentantů, nahradit je kluky, kteří ještě v dospělém fotbale vůbec nic nedokázali, a očekávat, že nás to herně posune směrem ke středoevropskému velkoklubu, po čemž tu voláš, to je úvaha na hranici šílenství. Člověk by řekl, že takovouto šílenou ideu už nelze překonat, ty si to však dokázal tím úžasným nápadem přivést sem na místo trenéra mistra Holoubka. K tomu už snad lze říct jenom: WTF?!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 14:34 |  
        3 10

        to me ale prekrucujes - ja bych do zakladu daval jedineho mladeho, a to Buchu, a to misto Husbauera. k tomu jsem se detailneji vyjadroval ve vlakne. druhy napul mlady je Radakovic, ale ten ve 23 drzi obranu tymu, ktery je tri body pred nami a je to komplexni moderni stoper.

        a co se odchodu tyce, tak ja bych prodal bud hrace, kteri hraji zcela nekonzistentne (Husbauer, Zmrhal, Frydrych - v jakem procentu zapasu tuto sezonu byli skutecnym prinosem?) nebo nezvladaji nejakou zakladni cinnost (Jugas hru dopredu). nevim co je sileneho na nich vydelat a privest jejich lepsi varianty. mne zase prijde silene stavet tym na hracich, kterym evidentne neco dlouhodobe chybi.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Boss82     před 6 lety 29.11.2017 00:26 |  
          3 1

          Nepřekrucuju nic, psal si, že by si v kádru chtěl Buchu, Radakoviče, Alvira a Trubače a vyházel Jugase, Hušbauera, Zmrhala, Frydrycha a MNN.

          Takže ty bys stavěl Buchu místo Hušbauera. Jinými slovy bys hráče, který v lize získal 2 tituly, přičemž na obou má velmi zásadní podíl, který má v lize odehráno 217 zápasů a vstřeleno 47 gólů, je nejlépe hodnoceným ligovým hráčem loňské sezóny, kope za reprezentaci a je v nejlepším fotbalovém věku, vyměnil za kluka, kterej nemá v dospělém fotbale odehráno vůbec nic, ale líbil se ti v jednom pouťáku, ve kterém vůbec o nic nešlo. Jestli tohle není důkaz šílenství, tak už nevím. Podej si ruce s Droptem, který zde tuto šílenou myšlenku šířil rovněž.

          Nekonzistentní výkony:

          - Hušbauer: loni nejlépe hodnocený ligový hráče, letos 2 (slovy dva) podprůměrné výkony (s Plzní a Jabloncem), jinak opět klíčový hráč.
          - Zmrhal: loni měl výbornou naprostou většinu sezony. Letos se po slabém začátku už také dostává do formy, ale ok, tady by se s přimhouřením oka dalo souhlasit.
          - Frydrych: loni hrál naprosto konzistentně dobře. Letos zklamal jenom v Borisově a doma s Libercem, jinak hraje dobře.
          - Jugas: nevím, proč do něj tady pořád kopeš. Nevyšel mu akorát zápas v Borisově, jinak si drží stabilní výbornou formu. Celkově, když se podíváš na počet obdržených branek, tak i ty musíš dojít k závěru, že obrana nebude náš problém. To, že neumí Jugas nahrávat směrem dopředu, je jen a pouze tvá chiméra, která se nezakládá na pravdě.

          Přivést lepší varianty místo zmíněných hráčů? Klidně, jsem pro. Ale jací to jsou? Bucha, Trubač, Alvir a Radakovič, jo? Aha, tak to se, chlapče, opravdu nemáme o čem bavit.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            Boss82     před 6 lety 29.11.2017 01:01 |  
            1 1

            K výčtu hráčů, kde se vyjadřuji k údajným nekonzistentním výkonů zmíněných borců, jsem na konci zapomněl napsat klíčový dotaz - kde jsou ty nekonzistentní výkony, o kterých mluvíš? Dva slabší zápasy za půl sezony značí nekonzistentnost výkonů?

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            o-cab     před 6 lety 29.11.2017 09:04 |  
            0 2

            psal jsem, ze bych chtel videt hrat v zakladu Buchu, jehoz hra byla naprostym zjevenim a oproti Husbauerovi se s nim zvedla dynamika zalohy o uroven vyse. o tech dalsich dvou jsem rekl, ze bych je v kadru mel do budoucna radsi nez napr. Altintopa a Sventa.

            o vykonech jsem psal, ze jsou bud nekonzistentni, a to jsem myslel konkretne Zmrhala a Frydrycha, nebo jim neco chybi, a tim jsem myslel Husbauera a Jugase. za timto si stojim a kdyz rikam, ze napr. Jugas ma naprosto tragickou konstruktivni hru, tak zaroven tady ve vlaknu rad dodavam, ze dozadu je naprosto neprostupny. kdybych do nej kopal, tak uz nedodavam tu druhou cast.

            s obranou problem nemame mimojine proto, ze mame problem s utokem, jelikoz JS obetuje utocnou hru na ukor te defenzivni. kdybychom meli hrat vic konstruktivne a utocne v zalozni fazi a tudiz do hry museli zapojovat vice i obrance, tak treba ty Jugasovy nedostatky vyniknou daleko vice. jak nase obrana/hra vypadala, kdyz vedle sebe hrali Jugas s Frydrychem proti Liberci, jsme videli vsichni.

            ale to je jedno, kazdy mame svuj nazor, ja ti ten tvuj neberu, nerikam ti chlapce, rad se budu bavit dal:)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 10:51 |  
              4 0

              Jenomze Frydrych není nekonzistentni ani trosku, naopak je to stabilni opora tymu. Ackoli ted dostava prednost Boril a Sobol, hodilo by se udelat si statistiku, kolik branek jsme obdrzeli s Borilem a Sobolem a kolik s Frydrychem. Verim tomu, ze Frydrych ma tech minus bodu nejmíň! Ze je někdo zjeveni v jednom poutaku, to je povzbuzeni do budoucna pro nej, ale delat z toho tak velke zavery je hloupost. Jugas v zadnem pripade nemá spatnou rozehrávku a několikrát to prokazal, staci se pozorne divat. 100% ucast v zápasech, to je hrac typu "!nepostradatelna opora", vyhodit by ho mohl jen blazen nebo ten, kdo chce klub poskodit. Opravdu tyhle tvoje úvahy, spolu s JS a Robinatorem, mi silne pripominaji uvazovani Kretinskeho a opravdu bych nerad, aby Slavia sla touhle cestou. Takze ja volam naopak po kontinuite, sehravani, po co nejmensich zmenach!

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                o-cab     před 6 lety 29.11.2017 12:09 |  
                0 4

                ja si myslim, ze dopredu je nekonzistentni velice. sice dal jednu z nejhezcich prunikovych prihravek co u nas pamatuju na Villarealu, ale obecne receno neumi centrovat a neni dost rychly ani technicky na moderniho beka. v moment, kdy pred nim hraje hrac pres nohu, coz je Silhaveho lahudka, a velka cast utocne prace je na bekovi zavisla, tak nas utocny potencial je na te strane dost omezeny. o takovych vecech mluvim, kdyz rikam, ze JS neumi moderni fotbal. ted je konsenus, ze ze Sparty odchazi Karavaev - o tom bych silne uvazoval.

                na stoperovi jsme Frydrycha videli hrat malo na to ho soudit i pres jeho spatny vykon proti Liberci. mimochodem tam ten presink na nase dopredu spatne stopery byl jeden z klicu k uspechu jejich tymu podle me. kdyby hral Deli nebo nekdo konstruktivne schopny, tak podle me cely zapas vypadal jinak.

                a opet - Jugase nevyhazuju, preju mu angazma v Newcastlu:) ale rad bych na jeho postu videl komplexnejsiho hrace.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 12:33 |  
                  4 0

                  K tomu lze jen doporucit analyzu hry Frydrycha od Dobiase, kde se zminuje o Karavajevovi. Frydrych z toho vychazi jednoznacne jako hrac uzitecnejsi pro tym. Ze neumi centrovat je pitomost, která se s nim tahne od nejakych dvou nepovedenych zapasu na zacatku sezony. Nechavas se strhnout dojmy, libi se ti elegantni hraci, ale mel bys vic myslet na to, kdo hraje efektivne a zodpovedne. A to je Frydrych a ja bych ho na beku videl radeji nez Borila se Sobolem v jejich soucasne forme.

                  Veta o Jugasovi opet nedava smysl. Myslis si snad, ze Newcastle by angazoval horsiho hrace nez my? Ja bych mel velkou obavu, ze pokud by odesel, byl by problem sehnat stejne kvalitni nahradu.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                    o-cab     před 6 lety 29.11.2017 12:53 |  
                    0 0

                    ja to cetl jiz nekolikrat, ta analyza mi prisla zajimava ale diskutabilni. ano Frydrych je nebezpecny ve vzduchu (nejen na zadni tyci) a je to silovy hrac dle gusta JS ale oni ty dva hodnoti zcela vytrzene z kontextu tymu kolem nich. to je vice mozne v baseballu (a americke sporty jsou obecne na statistiky daleko vhodnejsi nez fotbal) ale mene ve fotbale, kde je xkrat vice promennych.

                    ono hodne tech odlisnosti v nasich nazorech bude v konecnym dusledku prave tim, ze v mych ocich je nejvys spanelsky fotbal, ve kterem je hrat napr. MNN na DM zlocin. v tymu, ktery by takto hral celkove, by se vice darilo a tym by vice tezil prave z Karavaeva nez z Frydrycha, z Buchy nez z Husbyho atd. timto bych to uzavrel:)

                    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                      martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 14:14 |  
                      1 0

                      No zjevne mas pocit, ze odbornici na hodnoceni hracu a jejich prinosu pro tym, kteří se tim zivi, nedokazi tak komplexne a vystizne hodnotit hrace, jako ty sam..:). To mate s JS spolecne..:). A mozna ještě jedna věc k zamysleni.. Spanelsky fotbal je fajn, pokud ovšem hraci mají potrebnou kvalitu. Dle myho skromného nazoru nestaci, aby hraci byli typove vhodni pro tenhle způsob hry. Kdyby mel Bucha, Karavajev nebo další tvi oblibenci tuhle kvalitu, hrajou spanelskou ligu. Ale oni ji nehrajou a většina z nich nikdy hrat nebude. A protože nemaji dostatečnou kvalitu pro krasnej spanelskej fotbal, je dost mozny. ze jejich kombinacni hra nebude dost ucinna a nebude mit uspech ani u nas. A mit hrace typu Frydrych nebo MNN v zaloze muze byt ve skutecnosti pro tym prospesnejsi.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                        o-cab     před 6 lety 29.11.2017 14:26 |  
                        0 0

                        ne - ja rikam, ze pokud napriklad u Karavaeva tvrdi, ze za nim vznikaji pri utoceni prostory, kdy je Sparta zranitelnejsi nez u Frydrycha, tak to je stylem hry tymu a neschopnosti Sparty tyto mezery zacelit pri situacich, kdy tezi z utocne cinnosti sveho beka. to nevypovida vubec nic o hraci, ale o Sparte.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                Jachym     před 6 lety 29.11.2017 13:24 |  
                4 0

                Kontinuita, to je to klíčové slovo. Kontinuita toho, co započal trenér Šilhavý. Pevně doufám, že se v zimní přestávce s príchodem Nezmara nebude primárně řešit setrvání Šilhavého, ale nastavení koncepce A-týmu včetně příchodu posil. Letošní sezóna je v tomto ohledu zatím v režimu pokusů a bohužel někdy i omylů. Myslím, že na post trenéra není reálně dostupný odborně a charakterově (navíc podpořeno slávistickou hráčskou minulostí) lepší kouč než je Jarda Šilhavý.

                Tvrdík nedávno správně tvrdil, že v našem klubu musí platit, že podržíme hráče a trenéry při momentálních nezdarech. Líbilo se mi, že takto neodvrhli Hromadu, když se ještě před nástupem nadlouho zranil. Totéž a ještě více si zaslouží Jarda Šilhavý za svou odvedenou práci v minulé mistrovské sezóně. A ani tu současnou nepovažuji zatím za žádnou tragédii. Pokud se podaří postup do jarní fáze EL, budu ji určitě považovat za prozatímně úspěšnou.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  martyni (přítel SN)     před 6 lety 29.11.2017 14:19 |  
                  1 0

                  Souhlas. Preju si, aby tym zustal co nejvic pohromadě a aby se vic ustálila zakladni sestava, aby mel každý sve místo v tymu a pokud odejde, aby za nej prisel podobny hrac. Pro odvolani trenéra bych byl jedine v pripade, ze by nemel důveru kabiny nebo pokud by byl nejakej jinej problem, o kterym nevime. Do ty miry, co to muzu posoudit, nevidim zadnyho vhodnějšího trenéra pro slavii (když nebudeme pocitat zahranicni trenerske hvezdy typu Murinha...:).

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  bongor     před 6 lety 29.11.2017 16:03 |  
                  1 0

                  O nějaké tragedii nemůže být řeči,faktem je,že ani naprosto špičková mužstva,třeba Bayern nebo Real jen nevyhrávají,mají své výkyvy.To jenom rudý blbečkové si mysleli,že budou vždycky a všecko jenom vyhrávat,ale to už zase souvisí s jejich arogancí a trvalou podporou z vyšších míst.Proto taky v Evropě nic neudělali a ani neudělají dokud se nezbaví své nafoukanosti.Podle mě Slavie jde nahoru,i když občas zakopne a tak to bude i do budoucnosti,alespoň doufám.Nejsem ale jejich fanatický obdivovatel,vytočí mě,když nebojují co to dá,doufám,že ta remíza s Peltoncem byla jenom výjímka,mám ale na mysli to přeřazení na nižší výkon ve druhé půli.Že by fyzička?To se mi nechce věřit a jestli ano,tak ať jim dá kondičák v zimě pořádně do těla,ale fakt pořádně!

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Boss82     před 6 lety 29.11.2017 13:06 |  
              2 1

              Jenže to, že někdo zahraje dobře v pouťáku, kde je na všechno dost času a prostoru, nehraje se zdaleka tak na těsno a důrazně a každý hráč k tomu podvědomě přistupuje tak trochu laxněji, opravdu neznamená vůbec nic. Já Pavlu Buchovi přeji jen to nejlepší a pevně doufám, že svůj talent prodá, a že v něm máme potenciální hráčský klenot. Ale myslet si v současné chvíli, že by mohl plnohodnotně nahradit J. Hušbauera (nebo do konce výkonnostně výrazně překonat, jak naznačuješ), je opravdu úplná ptákovina. A o té špatné Hušbauerově dynamice je to taky taková mantra, která se tu pořád omílá, ale z velké části se nezakládá na pravdě.

              Dále:
              Frydrych JE výkonnostně konzistentní!
              Hušbauerovi s Jugasem NIC ZÁSADNÍHO nechybí!
              Tvrzení, že Jugas má naprosto tragickou konstruktivní hru je bohapustá lež!

              "s obranou problem nemame mimojine proto, ze mame problem s utokem, jelikoz JS obetuje utocnou hru na ukor te defenzivni."
              Tohle je další lež. Podívej se na počet našich vstřelených gólů (jsme druzí v lize), na počet střel (odkaz dám níže, jsme první v lize) a na množství zahozených šancí (v tom jsme asi bohužel taky první v lize).

              J. Šilhavý opravdu nemůže za to, že hráči v mnoha zápasech zahodí i nemožné, a že třeba v Jablonci má Škoda nejprve smůlu, když trefí břevno, a pak mine bránu z malého vápna. Kdyby byl zápas v 55. minutě 0:3, tak se tady vůbec na toto téma nebavíme, kromě nemocného uživatele JS (neplést s JŠ) by tu nikdo J. Šilhavého nevyhazoval a ty bys tu nemohl psát cosi o obětování útočné hry.

              "kdybychom meli hrat vic konstruktivne a utocne v zalozni fazi a tudiz do hry museli zapojovat vice i obrance, tak treba ty Jugasovy nedostatky vyniknou daleko vice."
              Tobě se zdá, že se naši obránci zapojují málo do útočení? To bych si tvrdit v žádném případě nedovolil.

              "jak nase obrana/hra vypadala, kdyz vedle sebe hrali Jugas s Frydrychem proti Liberci, jsme videli vsichni."
              Z jednoho zápasu, který měl být do poločasu také tak 3:0, děláš závěry? A všiml sis, že Jugas s Frydrychem spolu třeba také odehráli celou druhou půli na Villarrealu a gól nedostali?

              Bavit se můžeme, ale nezlob se - byť v některých věcech s tebou souhlasím, tak nad některými tvými názory zůstává rozum stát.

              http://www.hetliga.cz/statistiky?unit=2&status=¶meter=1&season=2018&club=&game_limit=&nationality=&age=&list_number=0&order=7&order_dir=2#stats

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        o-cab     před 6 lety 28.11.2017 14:40 |  
        0 10

        a ad Holoubek, toho neprivadim - rikam, ze bych nad nim za jistych okolnosti uvazoval. vsichni tu chteji alternativy kdyz uz podle nas nema JS dal tymu co dat, tak se zamyslim.

        on je takova sracka Holoubek, vyhravajici tituly s mladezi, ze je to hereticka myslenka?

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Boss82     před 6 lety 29.11.2017 00:46 |  
          5 0

          -> asistent trenéra reprezentace ČR 2003-2009
          -> šestnáctifinalista Evropské ligy 2013/2014 s provinčním Libercem
          -> mistr ČR 2011/2012 a 2016/2017

          Víš co to je? Výcuc z trenérského životopisu Jaroslava Šilhavého. Dej sem výcuc z životopisu D. Holoubka, ať se pobavíme, jo?

          Dlouhodobě tu vyhazuješ J. Šilhavého, protože se ti nelíbí náš herní projev, který označuješ za nemoderní, a ve kterém podle tebe chybějí nacvičené herní automatismy, hráči nevytvářejí trojúhelníky, nefunguje střed zálohy atd. Tak se tě zeptám - viděl si loni Spartu pod Holoubkem? Pokud ano, tak co z tebou zmiňovaných prvků si na její hře pozoroval? Já Holoubkovu Spartu viděl loni několikrát a většinou hráli takovou sračku, že jsem se zápas co zápas musel smát tomu, kam až to tam dopracovali.

          Ne, Holoubek opravdu není cesta, kterou bychom se měli vydat.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            o-cab     před 6 lety 29.11.2017 09:08 |  
            1 2

            mozna neni, ja nevim, bylo to pouze zamysleni, neni nutno se rozohnovat. kdyz prebral Spartu a dosadil si tam Sacka atd tak si myslim ze ze zacatku ano Sparta hrala dobry fotbal. to, ze se to rychle rozpadlo je vec jina, ktera treba mela vice co delat se sporem v kabine, to asi nikdo nevime

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Boss82     před 6 lety 29.11.2017 13:12 |  
              2 1

              Ty dobré zápasy pod Holoubkem by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A i nezvládnuté vztahy v kabině jsou z velké části vizitka trenéra.

              Chápu, že to bylo od tebe jen zamyšlení. Ale když napíšu, že by bylo fajn, aby nás vlastnil Košťál a trénoval Chovanec, tak to bude také jen zamyšlení, ovšem reakce na zdejším fóru budou nejspíš poněkud rozohněné - a oprávněně. A s tím tvým Holoubkem je to podobné.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Martin 58     před 6 lety 28.11.2017 14:25 |  
      2 0

      Tak Ty jsi s tím zamíchal jak pejsek s kočičkou, co vařili kaši. Doufám, že takové nápady Nezmarovi na mysl nepřijdou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Travinho     před 6 lety 28.11.2017 14:42 |  
      7 0

      Počkej až si ten seznam hráčů na odchod přečte Boss! Hodně štěstí!

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Boss82     před 6 lety 29.11.2017 00:54 |  
        1 0

        :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    CubaCubicula     před 6 lety 28.11.2017 11:45 |  
    8 1

    Dneska s hodnocením naprosto souhlasím, teda až na dvě známky, ale s textem bez výhrad. Hušbauer by zasloužil známku 3 a Sobol slabší 4, jinak s texty a hodnocením naprosto souhlasím. Díky

  5. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    VanDel     před 6 lety 28.11.2017 11:45 |  
    17 4

    Hodnocení chválim. Hlavně za tu přímou a pravdivou kritiku Šilhavého týkající se totálního úletu se střídáním Dannyho a Stocha. A třešničkou na dortu bylo naprosto trapné nasazení Necida pár minut před koncem. To absolutně nechápu, co si od toho Šilhavý sliboval ? Proč ho tam nedal dřív ??
    Co se týče Sobola, tak mě napadá paralela s Vatajeluem ze Sparty. Myslím, že by stálo za pokus, dát Sobola na kraj zálohy. Možná by ještě víc vynikly jeho ofenzivní schopnosti a co se týče defenzivy, tak by měl za sebou ještě pojistku-beka, takže jeho slabší bránění by nemuselo znamenat takové průsery.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      LA11     před 6 lety 28.11.2017 11:49 |  
      1 3

      Podepisuju

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Robinator     před 6 lety 28.11.2017 11:50 |  
      2 4

      Dobrý postřeh se Sobolem :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        rak (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:33 |  
        2 0

        Psal jsem to k Maccabi. Sobol je hned podle dvou serverů hodnotících hráče EL z našeho týmu naprosto jednoznačně na čele. Mě to také překvapilo, ale vycucané z prstu to úplně není.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      afro     před 6 lety 28.11.2017 11:53 |  
      1 0

      Aneb do týmů přicházejí krajní beci a začínají se jim hromadit křídla. ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Jožin     před 6 lety 28.11.2017 13:31 |  
      1 0

      Před nějakou dobou to někdo nadnesl,nevím kdo,já jsem s tím celkem souhlasíl ale experti těchto stránek to jednoznačně zavrhli,fakt je že máme záložníků celkem dost ale nebylo by to poprve kdy jasný adept na místo hrál něco jiného,mohu jmenovat jediný příklad, všemi milovaný Dušan hrál zálohu i křídlo a nikomu to nevadilo a byl platný.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        VanDel     před 6 lety 28.11.2017 13:51 |  
        1 2

        Záložníků sice máme dost, ale vyloženě krajních zase tolik ne.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Jožin     před 6 lety 28.11.2017 16:08 |  
          0 0

          Máš pravdu ,ale klasická křídla jak se tomu dříve říkalo nemáme jen J.Zmrhal a Sýkora který je pořád zraněný Buren ,Stoch ,Dany, nejsou křídla jen tam hrají souhlasím s tebou opakuje se situace s Teclem který také na křídle propadl, to snad jediné zazlívám Jš že cpe hráče někam kde nemají šanci se prosadit asi mu chybí trocha citu pro výběr místa pro hráče, Stoch je super ale přece nemúže furt pálit z 30 m trenér na něj musí vlétnout a usměrnit ho to asi umí Vrba, Jarda je měkej jinak ale nesouhlasím s nějakým odvoláváním čau Jožin

  6. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    LA11     před 6 lety 28.11.2017 12:06 |  
    7 2

    Hahahaha kdo to tady vymejsli dosadit holoubka je slusne pod pantofli svejjch rudejch kamosu :)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      foe     před 6 lety 28.11.2017 12:09 |  
      5 1

      nebo třeba i přímo rudej "kámoš"

  7. Bodová očekávání

    guyincognito     před 6 lety 28.11.2017 12:11 |  
    8 1

    Ahoj Slavisti,

    rád bych zde rozvinul diskuzi o potenciálu našeho současného týmu, kterou jsem se už popravdě dost neobratně pokusil začít pod článkem o utkání.
    V podstatě mi jde o to, že náš současný tým má dle mého na dosažení 64-65 po konci sezony, plus minus cca 3 body, které ovlivňují veličiny jako štěstí, či zranění.
    Když přistoupíme na toto, zjistíme, že v letosni sezóně jedeme prozatím jen malinko pod plán.
    Jistě se ptáte, jak jsem došel prave k cca 65 bodům.
    Za prvé - od roku 2000 se 70 bodovou hranici podařilo překonat jen trem týmům (71,72plzeň, 78 sparta). To znamená, že přesáhnout tuto hranici se povede jen zcela výjimečným týmům. Plus týmům, které ve dvou ze třech případů nehráli zakladni skupinu evropských pohárů (zde jdu z hlavy tak mě prosím kdyžtak opravte). Tyto týmy byl oznacil jako Dominantní a vyznačují se mino jine tim, ze hrají dlouho pohromadě a jsou skvěle utvorene a vyvážené (plus se jim vyhýbala zranění).
    Náš tým je podle mne o level níže - říkejme tomu level Velmi dobrých týmů, které vyhrávají tituly v horších letech či jsou druhé, Diky některým faktorum má naše výkonnost určité limity. Většina již zde uz byla popsána - výkony brankáře, zabudovávání nových hráčů atd. Ja bych jako největší duvod viděl, stejně jako Dropt nekompatibilní hráče do záložní řady. Všichni jsou individuálně bezesporu kvalitní, ale navzájem se k sobě prostě tolik nehodí (viz některé Droptovy příspěvky). Když se k tomu přidá neproměňování šancí ci například fakt, že náš nejlepší hráč Deli vynechal více než polovinu utkání,podzimní výsledek je sice stále zklamáním, ale už je trochu pochopitelnější.
    K jádru: mám za to, že zdejší nespokojenost a frustrace je zpusobena tím, že máme náš kádr za potenciálně Dominantní. Podle mě je však jeho strop jako Velmi dobrý - výsledkové limity může překročit pouze enormní bojovností a štěstím, tak jako například v minulé sezoně.
    Předem děkuji za oodpověď každému, kdo se nad tím co jsem nasmolil alespoň zamyslí :)

    • Re: Bodová očekávání

      LA11     před 6 lety 28.11.2017 12:21 |  
      10 4

      Myslim ze mame nejkvalitnejsi tym v lize a hrajeme pod svoje moznosti diky tomu ze se v zapasech cesky ligy bojime hrat ofenzivneji.. proto je plzen nekde jinde.. nam staci jeden DZ a klidne i bez DZ se da hrat a vyhravat v cesky lize .. nechapu tohle ustraseny radoby pravidlo mit hrace co to jisti .. takova hovadina.. no a hlavne se nebat nechat obcas zahrat si NECKU se SKODAKEM .. to bude golu to bude BODU !!! Defenziva je dobra a drzi chce to se NEBAT HRAT !!!

      • Re: Bodová očekávání

        guyincognito     před 6 lety 28.11.2017 12:39 |  
        7 2

        A) podle me ma plzeň minimalne stejne silný tým plus těží ze sehranosti.
        b) je zvláštní, ze se zde po JŠ chce jak moderní systém, tak hra na Dvě věže. Neco mi říká, ze to nejde dohromady.

        • Re: Bodová očekávání

          LA11     před 6 lety 28.11.2017 13:02 |  
          0 4

          Plzen urcite nema stejne kvalitni tym..tezi hlavne z toho ze maj volnost dopredu a jak hrot tak kraje jsou podporovany tvorivyma hracema urcite ne kvalitnejsima nez u nas! Jejich obrana je tragicka ale neproverena protoze souper nema cas utocit jelikoz a protoze nejlepsi obrana je utok ! O tom vzdycky fotbal byl ! Moderni fotbal neznamena hrat stejny rozestaveni co barcelona nebo psg ale znamena to co do rychlosti a pohyb s i bez balonu .. narazecky, momenty prekvapeni, podporovany utok defenzivnimi hraci (kraji) .. dve veze bych videl v cesky lize jako jistotu vypracovani si spoustu golovych prilezitosti jelikoz pohyb nekterym hracum dela problem asi kvuli nedostatecny motivaci..

          Na trenera musi byt vytvoren tlak aby se neuspokojil se “svou hrou”

          Ja mam z JS takovej pocit jak by to tem klukum rikal pred zapasem.. ty budes hrat 65min ty zas 15 ty 90 atd.. jeho reakce jsou zvlastni a jde vypozorovat jak se dokonce lisi pokud jde o zapas doma a venku.. jak sem uz psal jeho kredo je 3 body doma a bod z venku dobrej ...

          • Re: Bodová očekávání

            bububu (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 13:39 |  
            11 3

            Co je to vlastně kvalita?

            Přijde mi, že velká část lidí to zde vnímá jako prostý soupis jmen. OK, pak nemusíme hrát ligu, na začátku se zpočítá hodnota kádrů a podle toho se určí pořadí. Podle této logiky má nejkvalitnější tým v lize Sparta.

            Kvalita podle mého spočívá v mnoha faktorech, samozřejmě v předpokladech jednotlivých hráčů, jejich aktuální formě, v týmové chemii a návycích, v realizačním týmu atd. Z tohoto pohledu má Plzeň zkrátka a dobře nejkvalitnější tým v lize, o čemž svědčí jejich neskutečná série. To je zkrátka fakt!

            Tady se hrozně podceňují hráči typu Řezník, Limberský, Kolář, Krmenčník atd., kteří (ať už si to přiznáte nebo ne) jsou objektivně na ligu naprosto špičkoví hráči. Naopak jsou zde až nerealistická očekávání např. od Dannyho nebo Altintopa (minimálně tedy před sezonou), kteří je ovšem ani trochu nenaplňují (z nejrůznějších důvodů). Sparta je pak kapitola sama pro sebe...

            Bohužel, moje velká obava z léta, zda je vhodné takto masivně zasahovat do mistrovského týmu, se z vetší části naplnila. Příchody tria Rotaň, Altintop, Danny se ukázaly jako vyloženě kontraproduktivní a necitlivé. Nevím, kdo za to nese odpovědnost (a něco mi říká, že v tomhle bude JŠVCD spíš nevinně), ale doufám, že do budoucna se podobných manažerských selhání vyvarujeme. V tomto směru si hodně slibuji od příchodu Nezmara, že nastaví jasnou dlouhodobou koncepci, kde pro podobné hůrá akce nebude žádný prostor.

            • Re: Bodová očekávání

              Jachym     před 6 lety 28.11.2017 21:14 |  
              4 0

              S tím velmi rád souhlasím. A pouze dodávám, že někteří přemýšlí skutečně podle těch football managerů jako můj jedenáctiletý syn. Ten se hrozně divil, že jsme v Jablonci nevyhráli zhruba 5:0, když tam Sparta 3:0 vyhrála a my Spartu v derby porazili 2:0... :-)

              • Re: Bodová očekávání

                JS (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 23:30 |  
                1 8

                Hmm tak přesně takhle ten simulátor nefunguje. Možná nejprve otevřít, prozkoumat, učinit zkušenost a potom si to brát do huby.

                • Re: Bodová očekávání

                  Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 23:38 |  
                  0 0

                  Možná o tom Jáchym neví, ale třeba má matematického génia v dětském pokojíčku. :-)
                  Ve FM jsi schopen porazit Plzeň a pak rupnout s Karvinou...

                  • Re: Bodová očekávání

                    Jachym     před 6 lety 29.11.2017 15:45 |  
                    1 0

                    No, pravdou je, že se v matematice v posledním roce pronikavě zlepšil...:-))

            • Re: Bodová očekávání

              Kenny     před 6 lety 29.11.2017 18:05 |  
              1 0

              Děkuju. Konečně má někdo otevřené oči, všech pět pohromadě a je objektivní. Jen doufám, že budeš mít s Nezmarem pravdu. Přece jen, nikdy nepracoval pod takovým tlakem jako je u nás. Tak jako tak jednou přijde slabší chvilka a místní vyhazovači si zase smlsnou.

    • Re: Bodová očekávání

      Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 12:28 |  
      5 3

      Já tedy nevím jestli máme "Dominantní" nebo "Velmi dobrý tým", ale z 8 venkovních zápasů jsme vyhráli pouze 2, a to je tristní vizitka, která nedosahuje odpovídající úrovně ani pro "Velmi dobrý tým"...

      • Re: Bodová očekávání

        guyincognito     před 6 lety 28.11.2017 12:36 |  
        6 1

        No já nevím, kdyz ti průměrný mistrovský tym dosahne na cca 67 bodů (nam btw stačilo i 59), tak to znamená, ze jich 23 musí poztracet - remízy na hřištích soupeřů mi z tohohle pohledu neprijdou nijak překvapivé, především pokud si připustíme, že náš tym možná není tak dobrý, jak si myslíme

        • Re: Bodová očekávání

          bongor     před 6 lety 29.11.2017 09:35 |  
          1 0

          Podle mě jsme v létě neposílili,ale oslabili.Nejvíc je to vidět v brance,ale ani Tonda Barák není plnohodnotně nahrazen.Ale ty náhrady určitě nebyly hlavní záměr,vzali jsme ty,co se povedli.Podle mě Stoch se poved určitě,Jugas se postupně dost lepší,ti ostatní nejsou krokem dopředu.Hodně je vidět Meššiho zranění,ten kluk nám hodně chybí,stejně jako časté absence Deliho.

    • Re: Bodová očekávání

      Martin 58     před 6 lety 28.11.2017 14:34 |  
      2 0

      Pokud bych to měl nějak rozvíjet, tak si myslím, že jsou potřeba hráči s patřičným a trvalým sebevědomím. V tomto bude velmi důležitá role Nezmara při spolupráci s trenérem. Podle mého názoru úbytek těchto hráčů ve formě odchodů Pavlenky, Luftnera a Baráka, což jsou přesně ty typy hráčů s nadstandardním sebevědomím, bez adekvátního nahrazení, výrazně přispěl k naší podzimní ligové chudobě. Velmi názorně to bylo vidět po vyrovnávacím gólu Jabonce, kdy jsme se skoro zhroutili z toho, že soupeř vyrovnal. S takovým přístupem by Schalke chytlo v Dortmundu šestku nebo osmičku a neotočilo zápas z 0:4 na remízu 4:4.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    Slawek     před 6 lety 28.11.2017 12:19 |  
    2 0

    Opkovat ji bude, neboť on jinak hrát ani neumí. Bránit prostě neumí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Slawek     před 6 lety 28.11.2017 12:22 |  
      0 0

      Pardon, myslím tím Sobola jako připomínku na první příspěvek.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    Slawek     před 6 lety 28.11.2017 12:27 |  
    10 10

    Pokud je myšleno vážně, že Zmrhal patřil k lepším hráčům, potom se nedivme ničemu. Já jsem ho od 32.minuty, kdy si asi řekl, že splnil úkol, na hřišti neviděl. Od té doby jsme hráli o deseti. Bohužel.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Martin 58     před 6 lety 28.11.2017 14:36 |  
      7 0

      Takovým stylem nahlížení bys mohl říct, že od vyrovnání Jablonce jsme hráli v jednom nebo ve dvou nebo popřípadě v nulovém počtu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Slawek     před 6 lety 28.11.2017 19:01 |  
        2 3

        Nikoli Martine 58, byli tam hráči, kteří se o něco snažili. Jarda ne. A bylo to znát. Porovnej si jeho aktivitu do gólu a po něm.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Kenny     před 6 lety 29.11.2017 17:52 |  
          0 0

          A teď ještě aktivitu těch, kteří se snažili.....

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      zeleznik2     před 6 lety 01.12.2017 15:23 |  
      0 0

      Ač Jardu nemusím, tentokráte jej musím, znovu pochválit, tři dobré zápasy za sebou, marně pátrám, zda dříve toho byl někdy, schopen..

  10. Jarousku neboj se dostat gol kdyz jich muzem nastrilet treba 7..

    LA11     před 6 lety 28.11.2017 12:27 |  
    0 6

    Klidne zalohu postavit z kraje treba sykoru a zmrhala bo mvb do stredu stoch danny s husbym plus jeden hrot nebo bez husbyho dva hrotaky ! To budou koupele ! :)) uz vidim ty titulky “slavia po 25.kole atakuje hranici 87 vstrelenych golu”

    • Re: Jarousku neboj se dostat gol kdyz jich muzem nastrilet treba 7..

      LA11     před 6 lety 28.11.2017 12:41 |  
      2 6

      Samozrejmne nejde primo o tyhle jmena hlavne o rozestaveni a povahovych schopnostech hrace.. Stoch a Danny velice elegantni pri praci s balonem, konstruktivni a zdrave drzi, KVALITNI VELICE ! Husby tak nejak zvladne obehat neco dozadu a kdyz ma den zahraje paradne a kdyz se uplne vsechno sejde strili jak CR7.. Sykora behavej fyzicky vybornej hrac s technikou.. MvB buldok ! Zmrhal no klasika takovej proste pionyr posloucha co ma a nema neco v nem je dokaze vic nez predvadi.. kdyz tohle vsechno porovnam s dedkama v plzni tak jde opravdu jen o to ze se bojime na plno vyuzit potencialu naseho tymu..

  11. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    Fulham     před 6 lety 28.11.2017 12:49 |  
    15 0

    Chtěl jsem něco napsat, ale počkám až v pátek vyhrajem. Páč teď to nemá cenu. Snad jen - v pátek a příští čtvrtek to chce max podporu. Tak se rychle ,,vydržkujme " a pak už fandit. Asi bych napsal i - prosím. :-)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    bemji     před 6 lety 28.11.2017 13:02 |  
    20 1

    S hodnocením Alanora plně souhlasím, a to včetně připomínky k pokutě, která v případě postupu do jarní části EL nebude nijak dramaticky bolet a je spíše zdviženým varovným prstem. Jablonec venku je dlouhodobě katastrofa, včera nicméně zabolela zejména naše nemohoucnost se zápasem cokoliv udělat po vyrovnávacím gólu (na podzim bohužel příznačná...). Jinak si dovolím poznámku, že mi poslední dobou commenty některých přispěvatelů přijdou hodně mimo a zbytečně degradují dříve zajímavou debatu na stupidní polemiky typu "vyhodíme stávající osu týmu včetně Jugase a Hušbyho, budeme stavět Alvira a Trubače, místo JŠ přivedeme Holoubka a všechno bude v pohodě..." Jakkoliv je k zamyšlení, co v zimě podniknout (zeštíhlení kádru, rozbor venkovní nemohoucnosti a dlouhodobé neschopnosti kombinačně někoho přehrát při malinko vysunutém presinku apod.), tohle tedy vážně není cesta...

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 28.11.2017 13:55 |  
      16 3

      Nejlepší je, že s takovou fantasmagorií přijdou borci (když počítám tu dvojici, co to autorovi hned odkývala), kteří nadávají úplně na všechno a jsou ke všemu kritičtí, jako kdyby snědli Šalamounovo h... A sami by to pak vedli takto.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      o-cab     před 6 lety 28.11.2017 14:09 |  
      2 15

      debatu degraduji lide, co neumi cist, reaguji na tri veci z nichz dve jsem jsem nikdy nerekl, a jeste to nazyvaji stupidnimi fantasmagoriemi.

      ta debata na vsechno, co tu chces analyzovat, probiha stale dokola a z meho pohledu je reseni to, co tady pisu - nepr. pokud mame problem nekoho prehravat, tak chci, aby hral tym v rozestaveni, ktera je na to delana a aby v takove sestave hrali hraci, co hrat rychly kombinancni fotbal umi, coz nejsou hraci typu Jugas, MNN, Frydrych, Zmrhal, Husbauer atp. a aby tito hraci hrali na svych postech.

      pokud se nesmi tito hraci prodavat ani se kritizovat, tak dalsi rozbory, a to ani nase laicke, nemaji cenu. vy pouze trpite malou predstavivosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      zeleznik2     před 6 lety 01.12.2017 15:22 |  
      0 0

      Tleskám:::

  13. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    LA11     před 6 lety 28.11.2017 13:26 |  
    2 9

    Necid do hry v 88 min. ???? Kdyz chces vyhrat ??? A skoda pali slepejma??? O stahnuti stocha uz mluvit nebudu.. nechci se porad opakovat ale jsem uz vytocenej z techhle prehmatu a priposrani !!! Si to uz proboha vyhodnotte ve vedeni ze tohle je trapny ! Takova sestava tvl a my hrajem zadek jistotu.. jsme skoro REAL na ceskou ligu hrace mame sehrany tak to hrajte i trosku na riziko kua !!! Se bojite ze vas pohrbi jabka bo zlin nebo jiny kluby ?? Oooo bacha na olomouc :)) radsi ztratit vsechny body nez souperum ukazat strach.. Ted je obdobi kdy si proste tohle muzem dovolit jsme NEJSILNEJSI v lize ! Tecka .

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 14:11 |  
      12 1

      zklidni se už prosím tě trochu... si jak utrženej ze řetězu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      mats     před 6 lety 28.11.2017 19:50 |  
      6 0

      To je právě možná ten problém... že si pořád spousta z nás myslí, že jsme skoro Real na českou ligu... při všem fanouškovském nadšení je třeba si přiznat, že nejsme (a nakonec ten Real je momentálně ve Španělsku čtvrtej :-) ).

  14. obec slávistická

    amon     před 6 lety 28.11.2017 14:15 |  
    21 1

    to se nedá číst, nedá. Remíza a následný lynč JŠ, na to už jsem zvyklý, ale vyhazovat klíčové hráče, chtít přivést místo JŠ, Trpišovského, nebo Holoubka, tak to už nezvládám. Nedá se to číst, snad ani to kafe nedopiju :-)

    • Re: obec slávistická

      petrnovy     před 6 lety 28.11.2017 14:31 |  
      4 1

      Ahoj,
      tak diskuze je od toho, aby se vedla, že má někdo na odvolání trenéra jiný názor než já, ty nebo on, proč ne...? :)

      Za mě je to hodně k zamyšlení, některé přešlapy, podivné stavění hráčů, atd. Doufám, že si to Nezmar pořádně vyhodnotí, stejně jako setrvání některých hráčů (hlavně tedy Rotaň, Halil, Flo, dále asi Frydrych, Zmrhala bych prodal, dokud má hodnotu, post brankáře, křídlo (Mingazov?)). Věřím Nezmarovi, že to zvládne. Hlavně se nespokojit s průměrem :))

      • Re: obec slávistická

        amon     před 6 lety 28.11.2017 16:55 |  
        13 0

        to máš pravdu, ale pokud chce někdo vyměnit JŠ za Trpišovskýho, nebo Holoubka, tak nevidím prostor pro diskuzi- zbytečné..
        S tvým názorem nemám sebemenší problém. Floa jsem viděl v akci letos 2x a pokaždý se mi dost líbil. Halila naposledy proti 3nci a taky bych ho rád viděl v akci. Když se řekne Rotan, první mi naběhne ta fatální chyba na Apoelu. Když se řekne JŠ, vybaví se mi rekord, titul, většina zápasů, kde dominujeme, ale venku bídná efektivita a taky, že nemá problém posadit kohokoliv, přirozený respekt a autorita u hráčů (na rozdíl od Dumla). Budujeme středoevropský velkoklub, dělají se chyby, ale jdeme postupně dál. Nebýt té neskutečné série Plzně, jsme ve hře na všech frontách. Nejhorší zápas podzimu, kde kdyby se opakoval výkon, tak bych byl pro odvolání JŠ bylo doma s Teplicema, kdy jsme mohli dostat ranec a Teplice nás přehráli. Holoubek a Trpišovský je jen joke, ke kterému se nemá ani smysl vyjadřovat

        • Re: obec slávistická

          roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:53 |  
          5 0

          Výborně.
          Líp bych to nenapsal.
          Snad ten neuvěřitelně vychvalovaný Nezmar nebude jako někteří z diskutujících. Před týdnem po Dukle byl klid. Teď je to šílenství.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    malan (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 14:20 |  
    16 6

    Ty vole, ještě že máte tu Slavii. Kde byste buleli kdyby nebyla? :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Fulham     před 6 lety 28.11.2017 14:30 |  
      12 2

      Když vono to na tom fotbalmenežru funguje !

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        mats     před 6 lety 28.11.2017 19:54 |  
        3 0

        Hele, ono taky jak kdy... Ale na druhý straně, v tom mým rozehraným jsem koukal, že v roce 2021 vede Benficu Lisabon jako trenér Jiří Kotrba... to možná taky o něčem vypovídá... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      bongor     před 6 lety 29.11.2017 16:24 |  
      0 2

      Jenže mně to nepřipadá jako bulení.Buleli dědkové na dřevěnce,jenže ti,kdybys řekl něco proti Slavii,tak by ti dali přes hubu.Navíc,kam se s brekem hrabeme na RB,tam hledej mistry svého oboru.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    Srdcar114     před 6 lety 28.11.2017 14:25 |  
    17 0

    S některými kritikami souhlasím,s některými ne.Hlavně nemůžu souhlasit s tím,že jsme letos v květnu získali náhodný titul.Pokud mě paměť neklame,na jaře jsme vyhráli 10 zápasů a 4 remizovali a v minulém podzimu připomínám zápasy na Spartě,Brně a doma s Boleslaví,kdy jsme hráli výborný fotbal.Takže v žádném případě nešlo o náhodný titul.Veškerou nervozitu,která teď ve Slavii panuje, způsobuje bodový zisk Plzně.S 29 body po 15 kolech bychom v řadě jiných sezon ještě klidně mohli hrát o titul.A proč nemáme víc bodů?Hlavní příčiny vidím v odchodu Pavlenky,Laštúvka není špatný brankář ale Pavlenka byl mimořádný,dále zranění Deliho,to je klíčový hráč, a zranění Mešanoviče.Takový typ útočníka teď nemáme,v minulé sezoně jsme hrálo často na dva útočníky,občas Mešanovič působil jako žolík.Dal 12 golů a fungovalo to.

  17. Rozvaha

    Crispo     před 6 lety 28.11.2017 15:03 |  
    9 1

    Přišla další ztráta po odfláknuté půlhodině na hřišti soupeře a naštěstí se blíží zimní pauza, při které bude čas na rozbor i s novým sportovním manažerem.
    Je to smutné, ale mě ta remíza a slabý výkon po inkasovaném gólu ani moc nepřekvapila. Po zápase jsem si tak nějak pomyslel, že trenér Šilhavý si pomalu, ale jistě prokaučoval angažmá a trochu doplatil na to své "Každý si musí zahrát", např. střídáním Hromady po inkasované brance a nasazením Bořila, který nemá dlouhodobě formu, na úkor Frydrycha, který ji zase chytal. Jak už někteří zmiňují, tak střídání Necida v 86. minutě bylo taky takové znamení že něco je špatně. Ale i přes to nevidím trenéra Šilhavého jako jediný a jasný důvod proč jsme nedali gól na Baníku a ztrácíme body kde se dá...
    Navzdory všemu negativnímu co jsme na podzim zažili je třeba zachovat klid, přestat vyhazovat hráče, trenéry, maséry, kustody apod. a nevytvářet paniku. Hra není dobrá, tým až na obranu není poskládaný dobře, a trenérovi se nepodařilo v nové sezoně vytvořit osu týmu i z důvodu až moc velké rotace hráčů, ale i přes to sezona není ztracená. Po tom všem jak se vedení Slavie prezentovalo se nebojím toho, že by teď seděli se založenýma rukama a nevěděli co mají dělat. Spolu s Nezmarem (kterého mimochodem nevidím jako nějakého kouzelníka a spasitele) určitě vědí co je třeba podniknout aby nás zvedli. Změna trenéra Škoďákovi deset gólů nepřidá, když zahazuje šance na malém vápně, berte to taky trochu v potaz vy, co za výměnou trenéra vidíte spásu...

    • Re: Rozvaha

      vršek     před 6 lety 28.11.2017 15:56 |  
      7 9

      Nečekal jsem, že uběhne půl roku a budu zde psát o tom, jak mne zklamal trenér Šilhavý. Byl jsem od začátku kritikem často zmiňované a trenérem nesmyslně uplatňované "tkz.rotace kádru" na úkor sehranosti. Myslím si, že takové pojetí "rotace" nás stálo postup do LM, naprosto zbytečnou ztrátu bodů v lize i ztrátu formy vlastně většiny hráčů našeho týmu.
      Ale to, jak v současné chvíli trenér Šilhavý tým vede je opravdu neomluvitelné.
      Selhání trenéra v Plzni, s nesmyslnou sestavou v nejdůležitějším ligovém zápase podzimu bylo pro mne nepochopitelné. Avšak včerejší naprosto trenérsky nezvládnutý závěr zápasu se slaboučkým Jabloncem lze přirovnat k tragickému koučování experta Uhrina!

      • Re: Rozvaha

        Crispo     před 6 lety 28.11.2017 18:20 |  
        0 2

        Částečně souhlasím. Taky by mě nenapadlo, že se pustí do tak velké rotace v takové části sezony kdy ještě hráči mají dost sil a nebo kdy stačí v sestavě pro další zápas udělat tři čtyři změny, namísto šesti nebo sedmi. Udělat prakticky dvě jedenáctky (liga, poháry) je risk, kór pro mužstvo do kterého přibylo tolik nových hráčů. Prakticky ani nemůžeme říct, jaká je naše nejsilnější sestava (nemyslím tu papírově nejsilnější). Lepší trenér pro Slavii ale v Česku není, takže po změně trenéra nevolám. Třeba mu prospěje oponent v podobě Nezmara, který má vizi jak by měly týmy Slavie hrát, uvidíme jestli mu tam JŠ bude zapadat, popřípadě jestli se tomu JŠ dokáže přizpůsobit, zatím ukázal že mu dělá problém správně reagovat na průběh zápasu když se po vydařených začátcích nebo prvních poločasech hra zadrhne, je to opravdu podobné jako u DUMLA jenže tam nebyly ani ty povedené začátky utkání, tam to bylo na náhodu pořád...

  18. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    zeleznik2     před 6 lety 28.11.2017 16:19 |  
    1 3

    Díky Alanore, naprosto objektivní hodnocení Bořila a spol...

  19. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    stromovous (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 16:33 |  
    17 2

    Částečný offtopic. Doufám, že nový trenér (ať už to bude kdokoliv a kdykoliv, předpokládám, že pokud porazíme Astanu, tak v zimě změna trenéra nenastane) zkusí - v Evropě čím dál častější - systém 3-5-2.

    Kromě jiných nesporných výhod tohoto rozestavení by se tím kulantně vyřešilo i několik "nedostatků" našich hráčů. Např. takový Sobol, zde na SN často kritizovaný za okénka dozadu, kvůli čemuž se tu opětovně volá po jeho zařazení do zálohy. Právě pětičlenná záloha - před třemi "stopery" - kdy krajní záložníci mají o něco více def. úkolů, než v systému 4-5-1, by mohl být ideální kompromis jeho výhod a nevýhod. To samé Frydrych, pro některé super stoper, ale horší krajní bek. Pro jiné přesně naopak zas dobrý pravý bek, ale průměrný stoper. Jak z toho ven? Frydrych na pravého stopera ze tří. To samé Deli, u nás stoper, v repre často krajní levý bek --> Na levého stopera s ním! Ngadeu - původně stoper, to samé v repre, pro některé zdejší diskutéry to u něj ale do dvojčlenné stoperské dvojice není, věřím ale, že jako jeden ze tří stoperů by byl ideální. Dalším problémem je, že často hrajeme na dva defenzivní záložníky, což v součtu se 4 obránci znamená, že 7 z 11 hráčů, a 6 z 10 hráčů, do pole má převážně defenzivní úkoly... Tato "potřeba" by v tomto systému mohla odpadnout, a mohl by být pouze jeden takový hráč, a to ideálně nikoliv typický bourač, ale hráč typu Rotaně nebo Součka budoucnosti (ačkoliv ho nemustím, tak uznávám - stále se zlepšuje).

    Co mi dále vadí na naší současné sestavě jsou krajní záložníci přes nohu. Máme vysoký útočníky, kteří potřebují od krajního záložníka jednu věc - potáhnout po lajně a valit dobrej míč do vápna. A co hrajeme my? Potáhnutí po lajně, zaseknutí do středu, zpomalení celé akce, kombinace v přehuštěném středu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Oberyn_7     před 6 lety 28.11.2017 18:11 |  
      5 2

      Děkuji Stromovousovi za zajímavou myšlenku a já s ním souhlasím. To rozestavení je aktuálně využíváné mnoha top kluby v celé Evropě a pokud se začínáme učit od Juventusu jak funguje klub, tak právě na něj můžeme vidět, že tento systém má téměř dokonale zažitý, ale mohl bych pokračovat dále jako Man. City tento rok nebo minulý rok Chelsea či Tottenham. Jednoduše moderní pojetí fotbalu po kterém tu volá asi 99% přispěvatelů.

      Na druhou stranu mi to v některých zápasech již často v ofenzívě hrajeme, pouze to není správně secvičené. Vždyť Sobol, Bořil či Frydrych jsou na místech kde operují krajní hráči v tom rozestavení 3 – 5 – 2 a křídelní hráči se stahují do středu hřiště.

      S čím jediným nesouhlasím je křídelní hráč přes nohu v aktuálním rozestavení, ale i v rozestavení 3 – 5 – 2 to dává ten největší smysl. Nemyslím, přímo ty krajní hráče, ale ofenzivní trio v útoku. Pokud si hráč navede míč na střed a krajní obránce, který to MUSÍ mít po své silné noze provede tandem aby mohl centroval nejlépe z první do vápna tak hráč který to má přes nohu představuje ten moment nepředvídatelnosti, že se může rozhodnout jít sám do středu nebo příhrát nabíhajícímu krajnímu hráči. Pokud samotný tandem bude načasovaný a sehraný perfektně, tak potom nemá obránce šanci reagovat. Například Plzeň to má secvičené výborně a právě obránci obstarávají velkou část jejich centrů + také prvoligový fotbalista by měl být schopen přesně nacentroval oběma nohama.

      V posledním odstavci jsem často ve velké “rozepři‘‘ s Droptem, který sdílý podobný názor o rychlých centrech do vápna, ale abych se vrátil ke zmíněnému 3 – 5 – 2, tak bych si dovolil názor, že na to už ten kádr máme skoro připravený a máme dlouhou zimní pauzu, kde by byl komfortní čas se sehrát a naučit se to. Otázka zní? Dokázal by to vyzkoušet pan Šilhavý? Já si to bohužel nemyslím, ale kdo ví, co má připravené v nové koncepci pan Nezmar.

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Crispo     před 6 lety 28.11.2017 18:23 |  
        0 1

        Pánové souhlas, mohlo by to být zajímavé a hráče na to máme...

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 20:30 |  
          2 0

          Jen technická poznámka, ty opravdu největší top kluby hrají systém 4-3-3.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            urs (přítel SN)     před 6 lety 30.11.2017 16:56 |  
            0 0

            Doplním - oni tak nastupují, ale určitě tímto způsobem nehrají.
            No offence :)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 30.11.2017 20:33 |  
              1 0

              Tak to se týká každého systému, že je to jen základní postavení hráčů, plus k tomu navíc taktika trenéra na konkrétního soupeře a plus speciální úkoly jednotlivých hráčů, ať už na konkrétního protihráče nebo třeba do prostoru.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                urs (přítel SN)     před 6 lety 03.12.2017 12:33 |  
                0 0

                Však já to jen zlehčuju, máš samozřejmě pravdu :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 18:35 |  
        7 0

        Nejsem odborník, ale přijde mi, že často hrajeme v rozestavní 3-2-5.

        Delší dobu praktikujeme, že zůstávají 3 hráči vzadu (stopeři + Ngadeu). Před nimi operuje dvojice (Souček/Rotan+Hušbauer) a při obléhání máme krajní obránce velmi vysunuté, což s ofenzivními křídly často dopadá tak, že v útoku je 5 hráčů v řadě (např. Sobol, Van Buren, Škoda, Zmrhal, Frydrych).

        V Jablonci se mi líbilo, že jsme se (hlavně první 2 vystřídaní hráči) snažili více kombinovat v středu, přenášet hru, narážet si, prostě hrát fotbal po zemi.

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          Oberyn_7     před 6 lety 28.11.2017 19:08 |  
          1 1

          To je pravda a já s tím souhlasím a to rozhodně taky odborník nejsem a vyzdvihl bych krásně napsané slovo v řadě. ;) Ta obrana to má hodně usnadněné, pokud je útok statický a neumí správně a včas prolínat řady aby ten blok, proti kterému nastupujeme skoro každý zápas nějak rozhýbal. Poté se často stává, že musíme jenom nakoupnout míč na útočníka.

          Tohle načasování náběhu a cit pro hru se mě líbí u Dannyho, který ví kdy si má zběhnout pro míč atd a zdatně sekunduje Stoch. Jasně potom můžeme vidět, že pokud nemáme na hřišti tyto hráče, tak se uchylujeme k větší jednoduchosti, ale zpět k rozestavení. Právě proto, že hrajeme v ofenzívě takto skoro na 5 ''útočníků'', tak by se z rozestavění 3 - 5 - 2 dalo to tohoto modelu možná lépe a efektivněji přepínat.

          Proč ti nejlepší trenéři světa tohle hrají? Asi mají své důvody a jak se zdá, tak jim to často vychází.

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 19:25 |  
            3 0

            Já jakožto laik věřím a spoléhám na erudici celého real. týmu a hlavně na pana Šilhavého. Proto jsem toho názoru, že hrajeme v rozestavení, ve kterém nejlépe vyniknou přednosti základní 11. V loňské sezóně jsme hráli spíše na brejky, těžili ze standartek a postupný vývoj sezony a skladba kádru vedla k mimořádné bojovnosti a odhodlanosti, čímž jsme eliminovali nedostatek kvality. Často byl Frydrych v pozici toho křídla v pětičlenné řadě, protože umí hlavou, Zmrhal hrál kolikrát falešný hrot.
            Letos, jak jsme se v tomto vlákně shodli, máme hráče na techničtější fotbal s rozestavením 3-5-2. Ty kraje by mohli odehrát Sobol, Zmrhal, Sýkora, Bořil. Ve středu hřiště nevymyslím nic nového. Problém bych asi viděl ve dvou hrotech. Trenér duo Škoda Necid nasadil zatím jen do přáteláku, z čehož usuzuji, že spolu prostě nejsou nijak silní. Zřejmě by tam lépe fungovali typologicky odlišní útočníci, kteří by se doplňovali a nečekali jen na centry.

            Já nevím, zkuste mne doplnit.

            Také bych nerad opomněl, že ne vždy hráči hrají a plní přesně to co chce trenér. Ne každý nákop je pokyn trenéra, a naopak každá povedená kombinace nemusí být vyústěním nácviku.

            Nebo si to jen vše vymýšlím a hledám, jak si ospravedlnit naši nemohoucnost v koncovce.)

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              Oberyn_7     před 6 lety 28.11.2017 19:34 |  
              5 3

              Rád doplním a teď to schytám, ale já se nedivám na útočné duo, ale spíše trio. Řekněme že na pozici dvou středních záložníků může být dvojice Rotaň/, Souček - či Hromada, ale nebo i navrátilec Alvir a nad nimi operovat trojice spíše kreativní.

              Opravdu bych rád viděl v zápase Danny - Buren - Stoch. Vím, že mi tam chybí naše věže a miláček zdejších Pepa, ale věřím, že tato trojice by byla velice produktivní a spíše by to připomínalo systém 3 - 4 - 2 - 1 a možná by nás to donutilo více kombinovat než nakopávat.

              • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                TSeguinTS     před 6 lety 28.11.2017 19:49 |  
                1 0

                Takže tvoje představa je ve složení Deli, Jugas, Ngadeu - Sobol, Rotaň, Hromada, Bořil - Danny, Stoch - Van Buren? Určitě bych moc rád viděl, jak by to šlapalo či skřípalo, ale asi vím, proč takto nehrajeme. Nedovolíme si posadit najednou Škodu, Necida, Součka a Hušbauera.

                • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  Oberyn_7     před 6 lety 28.11.2017 19:58 |  
                  4 1

                  Mě třeba nevadí Souček. Jeho pohyb někdy vypadá trochu neohrabaně, ale jeho práce s míčem není zlá a rychlostně taky neztrácí. On má nevýhodu, že jeho pohyb není tak ladný jako těch menších hráčů. Souček se neskutečně zvedá a nejsem jeho vyložený fanda, ale teď na úkot Hromady by hrál určitě on. U něj by mě zajímali jeho osobní statistiky během zápasu a porovnat to s někým opravdu zajímavím. On možná klame tělem. ;)

                  Jinak si to trefil skvěle. Já tedy začínám sestavu zprava, ale ano. ;)

                  A možná odvážné tvrzení, ale i díky poslední větě, kterou podepisuji se nacházíme na 3 místě a uvažujeme co zlepšit.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    japoko     před 6 lety 28.11.2017 16:48 |  
    2 11

    Myšlenka z dnešního Twitteru: - Proč začal Tvrdík dávat pokuty zrovna po Jablonci, když měřítkem celého podzimu byl tento venkovní zápas ten "z povedenějších"? Nenazrála doba pro finanční postihy hráčů i realizačního týmu již mnohem dříve?

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Jachym     před 6 lety 28.11.2017 16:53 |  
      12 0

      No ještě, že na těch sociálních sítích nejsem. Tamní myšlenkové "erupce" mají větší sílu než největší myslitelné povodně...

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        japoko     před 6 lety 28.11.2017 17:05 |  
        4 9

        Nejsem opravdu zastáncem soc. sítí, mě stačí myšlenkové pochody zdejších myslitelů!

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 28.11.2017 17:15 |  
      10 0

      Když naplní se číše a kapku přidáš jen, tak přes okraj ti přetéká...

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      sicilianbrno     před 6 lety 28.11.2017 17:23 |  
      3 0

      spíš to sečetl za ty tři zápasy venkonví...

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        roygrey     před 6 lety 28.11.2017 19:58 |  
        6 0

        Nemůžete přece pokutovat za každý zápas. Prostě poslední kapka no.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

    Fulham     před 6 lety 29.11.2017 09:18 |  
    1 0

    Vzkaz pro pana Davida Ocetníka. Někteří ,, fanoušci" pane Ocetník. Někteří...

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

          před 6 lety 29.11.2017 13:03 |  
      0 0

      Ano, chtěl jsem tam tebe a Honzu Vocela konkrétně zmínit ale už to byl řádek přes limit. Tak jsem to nechal takto :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

        Fulham     před 6 lety 29.11.2017 14:05 |  
        1 0

        Pokud si myslíš, že hráče nebo trenéra z fans Slavie neodvolávám jen já a spino, tak třikrát sláva tvoji bublině...:-))

        • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

              před 6 lety 29.11.2017 14:25 |  
          0 0

          omlouvám se ale asi jsem tam dal málo smajlíku, myslel jsem to z legrace samozřejmě. A ano, máš pravdu a rozhodně souhlasím, že ne všichni fanoušci....

          • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

            Fulham     před 6 lety 29.11.2017 14:38 |  
            2 0

            Asi jsem zbytečně v prudě...tak sorry

            • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

                  před 6 lety 29.11.2017 15:55 |  
              0 0

              v pohodě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 15. kolo

      bongor     před 6 lety 01.12.2017 06:51 |  
      0 0

      Zmrzlinář zase perlí:pro cizince je to velmi složitá výzva, ale je to velká čest být trenérem klubu, který toho tolik vyhrál, má miliony fanoušků a reprezentuje celou zemi.Majitel klubu je velký fotbalový odborník.