Ženský fotbal

Překvapení v Edenu, slávistky končí v poháru

Velké překvapení nastalo v Edenu, když slávistky vypadly z domácí poháru v semifinále se Slováckem. I přes vedení 2:0 (po brankách Pěničkové a Svitkové) vedení neudržely a po následných penaltách se raduje soupeř.

Slávistky v semifinále Poháru KFŽ nastoupily proti Slovácku, se kterým v lize hrály před čtrnácti dny. Pohodový průběh se změnil v drama a nakonec i velké překvapení. Poprvé mohlo zahrozit Slovácko, ale nic z toho nebylo.Ale již v 15. minutě se prosadila Pěničková, když na zadní tyči zakončovala nadýchaný centr Szewieczkové. Opět se potvrdilo fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš. Ve 24. minutě Janků křižnou střelou pod břevno chtěla překonat Votíkovou, ale předvedla pořádný skok a vytěsnila míč mimo branku. Z následného protiútoku Slavia využila zaváhání brankářky, po špatném odkopu Pěničková hlavou prodloužila na nabíhající Svitkovou, jenž bez problémů skórovala. Pak si ještě dvě šance vytvořila Kožárová, poprvé ve skluzu nedotlačila míč do sítě, podruhé trefila jen gólmanku.

Druhý poločas slávistky překvapivě přenechaly iniciativu Slovácku, které zápas nevzdalo. A po hrubce v 60. minutě a rychlém přečíslení se prosadila Maťavková a rázem bylo k vidění drama. A soupeř houževnatě šel za vyrovnáním, nejdříve ze standardní situace nepříjemně střílela Bychkova. A v 73. minutě bylo vyrovnáno, po dalším přímém kopu se prosadila Dubcová. Překvapivý průběh vyburcoval slávistky, které se snažily v závěru utkání strhnout vedení na svou stranu, ale dvě obrovské příležitosti Necidové zneškodnila brankářka.

Po remíze tedy následovaly penalty, po kterých se radovaly hráčky Slovácka. Slavii dvakrát vychytala brankářka Růžičková, jednou netrefily branku. Votíková vychytala jednu protihráčku.

Průběh penalt:
Bartoňová - proměnila
Maťavková - proměnila
Bartovičová - neproměnila
Fabová - neproměnila
Krejčiříková - neproměnila
Marada - proměnila
Pincová - proměnila
Dubcová - proměnila
Kožárová - neproměnila

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)