Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 25. kolo

Vypjatý zápas na půdě pohárového aspiranta z Liberce nabídl sice maximální nasazení všech účastníků, ale byl až příliš skoupý na fotbalovost. Slavia navíc nedosáhla na kýženou výhru a brala jen bod za bezbrankovou remízu.

Remíza na horké půdě Liberce, kterému se navíc tuto sezonu daří, není sama o sobě nijak tragickým výsledkem. Vzhledem ke kontextu, kdy slávisté potřebovali nutně vyhrát, aby si zachovali reálnou naději na titul, je ale konečné skóre i předvedá hra zklamáním. Jak bych shrnul včerejší dění na stadionu U Nisy pro někoho, kdo zápas nemohl vidět? Byl to boj. Všichni hráči hráli naplno, bylo to vyhecované, nikdo si nedaroval ani metr prostoru. O co více bylo k vidění nešetrných zákroků, o to méně fotbalových akcí. Slavia vstoupila do zápasu bohužel již tradičně ustrašeně. Naštěstí stejně jako minule s Boleslaví přečkala nepříliš povedený úvod a postupem času získávala půdu pod nohama. Ve druhé půli již byli sešívaní lepší, ale šancí měli málo navzdory závěrečné přesilovce. Zápas tak hezky vystihuje prostá statistika: 0 gólů, 3 střely na branku (od obou týmů za celý zápas!), ale zato 13 žlutých karet a dokonce i 1 červená.

Bojovnost a nasazení proti favoritovi stačí v Liberci, pro Slavii s jejími ambicemi je to ale málo. Po herní stránce mě tedy svěřenci trenéra Trpišovského zklamali. Jistě, stále se potýkáme s několika absencemi a příště to kvůli kartám a možným zraněním bude ještě horší, ale třeba středová řada je stabilní a představoval bych si od ní mnohem lepší zakládání útoků. Proti Boleslavi tam byly vidět velmi dobré náznaky, včera ale zase nic moc. Nedá se ani říci, že by nás domácí nečistou hrou "rozkopali", protože my jsme vyznávali úplně stejný styl a "prasením" se jim úplně vyrovnali. Neberte to jako kritiku morálky našich hráčů, já jsem nadšený z toho, jak máme charakterní tým, který by se pro výhru na hřišti roztrhal. Ale do budoucna - a pokud možno už příště - bych prosil mnohem méně faulů a mnohem více pěkných fotbalových momentů.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Ač si Liberec vytvořil dvě dobré šance, tak ani u jedné nedokázal zakončit mezi tři tyče. A donutit Koláře k zákroku nedokázali domácí ani ve zbytku zápasu. Pro našeho brankáře to tedy byl snadný zápas, kde měl minimum práce. Sebral některé lehké centry a jednou dobře založil rychlým rozehráním brejk.

Jan Bořil - 5 - V první půli jednou zaváhal při hlídání Pulkraba, ale do souboje se nakonec dokázal vrátit a spolu s pomocí Ngadeua situaci zpacifikovali. Ve zbytku zápasu si odvedl své - bránil jistě, ale k podpoře útoku se příliš nedostal.

Jakub Jugas - 6 - Opět velmi dobrý výkon naší stoperské dvojice. Jugas s Ngadeuem spolu hráli potřetí a potřetí z toho bylo čisté konto. Jugas zaváhal jen jednou, když mu propadl míč, ale Pulkrab s tím nepočítal a situace tak ani nebyla nebezpečná. Ve zbytku zápasu si počínal velmi jistě při bránění a oceňuji, že se snažil o vyvážení míče, které se mu docela dařilo.

Michael Ngadeu Ngadjui - 6 - Neměl úplně ideální vstup do zápasu, když po jeho špatné rozehrávce přišel rychlý brejk soupeře a jeho největší šance v zápase, kdy pálil Breite naštěstí jen nad. Pak už ale byl oporou zadních řad a vyhrál velké množství hlavičkových soubojů. Jak už jsem uvedl u parťáka Jugase, tak tato stoperská dvojice dosud ve třech zápasech neinkasovala branku, což je výborná vizitka. Snad nebude třeba dělat změnu a Ngadeu se ze zranění, kvůli kterému musel předčasně odstoupit, do příštího týdne oklepe.

Per-Egil Flo - 6 - Po dvou zápasech, kdy dostal šanci, se zdá býti zřejmé, že jeho odstavení bylo předčasné. Z mého pohledu je výrazně lepší než Sobol a i včera patřil k lepším hráčům na hřišti. Směrem dozadu pracoval naprosto spolehlivě, což minulé jaro po jeho příchodu z Norska nebylo úplně zvykem. K ideálu by měl určitě výrazněji přidat při podpoře ofenzivy. Jedna vlaštovka už tu byla, Flo si výborně naběhl do gólové šance a podle mě nebylo špatným řešením hledat Tecla před odkrytou brankou, jen byla realizace zhruba o metr nepřesná. Horší šestka.

Miroslav Stoch - 5 - Patřil k lepším hráčům v záloze, ale bylo vidět, že urputný zápas plný osobních soubojů není pro Stocha ideální. Zkrátka Stoch potřebuje hrát fotbal, což mu včera příliš nebylo umožněno, a ne se přetlačovat jako v řeckořímském zápase. Nejlepším momentem jeho pobytu na hřišti byla přihrávka do gólové šance Hušbauera, ze které byla nakonec jenom smolně tyč.

Tomáš Souček - 5 - V bojovném zápase podal průměrný ligový výkon. V soubojích je silný, ale výrazněji nedominoval a také nepřidal fotbalovou nadstavbu, díky které je reprezentantem. Takže zahrál ok, ale čekal bych víc, protože takto rozdíl mezi ním a Breitem nebyl.

Jakub Hromada - 5 - To samé jako u Součka. Jezdil, makal a bojoval, ale chybělo tomu více fotbalovosti. Hromada hrál navíc hodně nečistě a žlutou kartu mohl dostat mnohem dříve. Je však nutno poznamenat, že s vyloučením si nezahrával, protože po obdržení žlutého napomenutí již tvrdší zákrok nepředvedl.

Josef Hušbauer - 5 - Umí se přizpůsobit důraznějšímu zápasu a umí přitvrdit, ale podobně jako u Stocha takový zápas eliminuje Hušbauerovu fotbalovost. Hezký moment tak měl v zápase jen jeden, kdy se dostal do gólové šance. Tu podle mě řešil dobře, když postupoval z mírného úhlu a neměl až tak komfortní pozici, aby se dalo říci, že to musí skončit gólem. Jeho povedené střele nakonec scházely jen centimetry, když orazítkovala tyč.

Jan Sýkora - 5 - Platí pro něj to stejné, co pro zbytek zálohy. Snaha byla velká, ale vyvinutá spíše špatným směrem, tedy směrem k soubojům a faulům a ne k fotbalovým akcím. Střídal lepší momenty s horšími, celkově výrazněji nezaujal. Po zranění není v nijak zvlášť oslnivé formě, čeká se od něj určitě víc.

Stanislav Tecl - 4 - Měl to těžké a na hrotu útoku často sváděl osamocený těžké souboje. Navíc většinou dostával náročné míče vzduchem, přičemž by mu vzhledem k jeho postavě více vyhovovala kombinace. Ale i navzdory náročným podmínkám byl Tecl málo výrazný a pro obranu soupeře nebyl tak nebezpečný, jak by měl být. Zaujal jen ve dvou momentech. Při tom prvním si dobře naváděl míč na střelu a byl faulován. Z následné výhody trefil Hušbauer tyč. A ve druhé půli se už už řítil za obranu, ale Mikula mu nešťastně brnkl o nohu a nakonec z toho nebylo nic. Hloupým faulem se také nechal vykartovat pro příští kolo.

Danny - 5 - Dostal šanci po nuceném odstoupení Hušbauera, ale nevynikal a více fotbalovosti do zápasu nevnesl, ač se snažil. Nejvíce tak zaujala jeho ledabylá rozehrávka, kterou musel hasit až za cenu žluté karty. Na jaře je spíše nevýrazný, přitom se od něj při přestupu čekalo, že bude strhávat zápasy na naši stranu. Na to už ale asi Danny vzhledem k postupujícímu věku nemá. Jako technickému hráči mu asi ani příliš nevyhovuje urputný styl naší ligy se spoustou faulů.

Ondřej Kúdela a Milan Škoda nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

25. kolo - Neděle 22. 04. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 0
0 - 0
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (285)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé