Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 29. kolo

Slavii se domácí rozlučka s fanoušky nepovedla, když v Edenu podlehla Jablonci 1:3. Poslední kolo tak sešívaní v Teplicích musí získat alespoň bod, pokud chtějí mít jistotu předkola Ligy mistrů.

Sobotní zápas bohužel tak nějak zapadl do velmi nepříjemného týdne všech slávistů. Ač se problémy ve vedení mužstva týkat neměly, tak utkání s Jabloncem odpovídalo nejisté atmosféře v Edenu. Domácí porážka je při kvalitě současné Slavie vždy trpkým zklamáním. Nutno ale dodat, že výkon až tak katastrofální, jak by mohl napovídat konečný výsledek, nebyl. Opět se ale potvrdilo, že když se červenobílým zápas výsledkově nepovede, tak v tom bude nejistý výkon vlastního brankáře a naopak na druhé straně spousta zahozených šancí. Stejné to bylo s Jabloncem, u něhož je však třeba také uznat, že podal dobrý výkon a jen jím potvrdil svou skvělou jarní jízdu. Ač Peltův protežovaný tým bez fanoušků (když pomineme ty dva s řehtačkami) jako každý normální člověk rád nemám, tak před jarními výkony Jablonce je třeba smeknout.

Co se týče zápasu, tak Slavia do něj vstoupila dobře, dvě šance ale zůstaly nevyužity. A tak přišla rána na druhé straně, konkrétně rána Považance z hodně uctivé vzdálenosti. Brankáře Koláře ale zastihla v nedbalkách a nedobrém postavení a laciná inkasovaná branka byla na světě. Sešívaní se snažili okamžitě srovnat, ale z precizně provedeného rychlého brejku lovili míč ze sítě podruhé. Zmar byl dokonán po půlhodině hry, kdy další rychlý brejk vyústil ve standardku, kterou s přehledem zakroutil do branky Trávník. A ač Slavia nebyla opticky horší, tak po kiksu brankáře a dvou rychlých brejcích zaváněl zápas debaklem. Do druhé půle provedl trenér Trpišovský dvě změny, což mělo na naši hru pozitivní dopad. Slavia hrála dobře, vytvořila si celou řadu šancí a kdyby proměnila jen polovinu z nich, tak mohla zápas dotáhnout do remízy stejně jako v derby se Spartou. Využita byla ale jen jediná tutovka, a tak zápas skončil nepříjemnou porážkou.

I v posledním kole tak je o co hrát a sešívaní nemají nic jisté. Pokud Jablonec doma vyhraje se Slováckem, což je velmi pravděpodobné, tak potřebujeme v Teplicích neprohrát. To je jednoznačně v silách našeho týmu a byla by velká blamáž, kdybychom si nechali kvalifikaci o Ligu mistrů takto proklouznout mezi prsty. A nakonec, pokud zápas na severu Čech zvládneme, tak se na hořkou domácí rozlučku s Jabloncem zapomene docela snadno. My bychom si tím zajistili kýžené 2. místo a naopak náš největší rival ze Sparty by při výhře Jablonce musel do kvalifikace o Evropskou ligu, což by ve finále byla ta nejlepší varianta pro každého slávistu. Tak hurá do Teplic!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 2 - Po Spartě druhý hodně nepovedený zápas Koláře na jaře. První branka jde jednoznačně na jeho vrub, když byl příliš vysunutý a Považanec vystřelil zrovna v momentu, kdy couval a nedokázal se tak dost rychle dostat k tyči. Druhou tečovanou branku chytat nemohl, u třetí těžko říci. Trávník standardku z téměř ideální pozice kopl dobře, ale Kolář si před střelou udělal úkrok na špatnou stranu a pak už samozřejmě neměl šanci. Těžko soudit, jestli mohl zasáhnout, kdyby špatně netipl stranu. V první půli ještě jednou chyboval, když mu vypadl centr, ale hráč Jablonce byl naštěstí v ofsajdu. Ve druhé půli si pak připsal pár zákroků, ale v celkovém kontextu zápasu je to od něj hodně málo.

Michal Frydrych - 4 - Měl první gólovku zápasu. Tu bohužel neproměnil, i když se nedá říct, že by levačkou zakončoval špatně. Spíše bych v tomto směru vyzdvihl zákrok Hrubého. Nachomýtl se ke druhé brance, když si se Součkem nepředali skórujícího Chramostu, ale ani tady to neměl Frydrych snadné, protože za zády měl ještě Jovoviče.

Jakub Jugas - 4 - Má za sebou dobré období, kdy stabilně podával velmi kvalitní výkony, zápas s Jabloncem se ale Kubovi příliš nepovedl. Brejk při druhé brance začal po jeho přihrávce, která prošla Stochovi. Zpracovat se asi dala, ale rozhodně nebyla ideální a byla do nebezpečného prostoru po zemi přes šíři hřiště. Takže tam si tu chybu při založení brejku rozdělili podle mě půl na půl. Jugas pak fauloval ještě před třetí brankou, ale tam to měl těžké a jen hasil nebezpečný brejk. Ve druhé půli pak prováhal dva momenty v útočné fázi. Jednou nesmyslně přihrával místo střely a byl z toho další brejk, podruhé nedokázal pohotově zakončit odražený míč před malým vápnem. Horší čtyřka.

Michael Ngadeu Ngadjui - 4 - Byl o něco jistější než kolega ze stoperské dvojice Jugas, i tak ale obrana v sobotu nepracovala úplně dobře a měla velké problémy s rychlými kontry Jablonce.

Jan Bořil - 4 - Byl méně nápadným hráčem v zápase, nepřipsal si větší šanci jako Frydrych, ani více nechyboval u inkasované branky. Platí ale co u Ngadea - obrany tentokrát nikterak jistě nepůsobila. Bořil nebyl ani příliš výrazný směrem dopředu, kde ho brzdí jeho tradiční nedostatek v podobě špatných centrů.

Miroslav Stoch - 5 - Hned v úvodu skvělým diagonálním pasem na dlouhou vzdálenost našel Zmrhala, který přiťukl míč do dobré šance Frydrychovi. Stinnějším momentem bylo nezpracování Jugasovy přihrávky před druhou inkasovanou brankou, ale Miňo to tam neměl lehké. Ve druhé půli se snažil a krásnou ranou z velké vzdálenosti provětral rukavice Hrubého.

Tomáš Souček - 3 - Nepovedený zápas od Součka. U druhé branky si nestihl včas přebrat Chramostu, ale tam to bylo v rychlosti těžké na vyhodnocení. Ta třetí jde ale hlavně na jeho vrub, když v útočném vápně soupeře nesmyslnou a nepřesnou přihrávkou rozjel brejk soupeře. Ten vyústil v nebezpečnou standardku a následně ke gólu z ní. Právě Souček coby defenzivní záložník měl pomáhat v zastavení soupeřových rychlých kontrů. To se ale vůbec nedařilo.

Josef Hušbauer - 5 - V první půli zkoušel dobrou dalekonosnou přihrávkou najít Tecla, který ale na míč těsně nedosáhl. Ještě předtím Hušbauer dobře pálil, ale vyražený míč nedokázal do odkryté branky dostat Sýkora. Ve druhé půli pak Pepovi nepřálo štěstí, když pěknou ranou orazítkoval jen tyč. Soupeř, který byl velmi silný v rychlých protiútocích, ale také více poodkryl Hušbauerovu slabší stránku, kterou je malá rychlost.

Jan Sýkora - 5 - Byl jedním z našich nejaktivnějších hráčů, neustále se nabízel a dral se do šancí. Kvalita finálního provedení ale byla většinou velmi slabá. Nejdříve minul odkrytou branku, pak v další dobré pozici pálil vedle a nakonec si i při průniku do vápna šlápl na míč. Taktéž jeho centry neměly v sobotu potřebnou kvalitu a několikrát přeletěly celé vápno. Za poctivou práci ale nakonec byl Sýkora odměněn brankou, kdy si dobře navedl míč a se šťastnou tečí rozvlnil síť.

Jaromír Zmrhal - 4 - V úvodu dobře přiťukl míč hlavou do šance Frydrychovi. Pak už více výrazný nebyl a nakonec byl v poločase střídán. Nepřišlo mi, že by se jeho výkon v negativním slova smyslu vymykal ostatním, na druhou stranu je jistě pravda, že v první půli nijak zvlášť vidět nebyl a střídání bylo jistě možné.

Stanislav Tecl - 4 - Poslední dva zápasy mu nevyšly. Proti Jablonci měl v první půli dvě možnosti. Při té první nedosáhl na Hušbauerův dlouhý míč, možná měl zkusit zakončovat levou nohou. Při druhé byl máván ofsajd, ale Tecl stejně jen v nájezdu trefil brankáře. Jeho střídání po půli bylo pochopitelné.

Danny - 6 - Odehrál druhou (a vítěznou) půli a byl naším nejkreativnějším hráčem na hřišti. Byl často na míči a podařilo se mu několik velice povedených kolmic. Jeho dobrý výkon má ale dvě kaňky, které se opakují a kvůli kterým se nedá říci, že by hrál výborně. První je malá produktivita - z mírného úhlu šel sám na brankáře a neuspěl. Druhou je malá ochota zabrat dozadu. Je logické, že při jeho riskantních přihrávkách, které ale mají opodstatnění, občas dojde ke ztrátě míče. To se i stalo zhruba po deseti minutách Dannyho pobytu na hřišti. Jablonec z toho založil rychlý brejk, přičemž čerstvý Danny dozadu jen v klidu vyklusával. To prostě není možné a je to u něj celkem standardem. Nechci ho ale po sobotě více hanit, protože celkově hrál dobře a jeho kreativita našemu tlaku ve druhé půli pomohla.

Milan Škoda - 5 - Náš kapitán za sebou nemá úplně nejlepší poslední týdny. Trápilo ho zranění a stále trápí i ztráta formy. Proti Jablonci byl ale na hřišti cítit rozhodně víc než Tecl a poctivě se rval. Probojovat se dokázal do tří šancí. Při první v těžké pozici hlavičkoval nad, při druhé pálil pohotově ve skluzu jen těsně vedle. Největší byla ta třetí, kdy po standardce v jasné pozici hlavičkoval jen těsně vedle šibenice.

Jakub Hromada není hodnocený, protože hrál příliš krátce.

29. kolo - Sobota 19. 05. 2018 16:00

HET liga, 2017/2018
1 - 3
0 - 3
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

83. Jan Sýkora

FK Jablonec
FK Jablonec

13. Považanec
19. Chramosta
30. Trávník

Komentáře (282)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé