Fortuna liga

Teplice - Slavia 0:3

Poslední kolo odehrála Slavia na teplických Stínadlech. K jistotě udržení 2. místa potřebovala neprohrát. To sešívaní zvládli s přehledem, když Teplice porazili 3:0.

Trenér Trpišovský udělal oproti posledním utkáním jedinou změnu v základní sestavě - na hrotu útoku nastoupil kapitán Škoda, Tecl začal na lavičce. Na první šanci zápasu se nečekalo dlouho, hned ve 4. minutě si po centru Sýkory málem srazil míč do vlastní sítě Čmovš. Měl však štěstí, že trefil brankáře Diviše, který dokázal míč reflexivně vyrazit. Po pár minutách následoval první rohový kop Slavie, po němž se do zakončení drali Frydrych, Jugas a nakonec i Zmrhal. Ani jeden ale nedokázal dostat míč do sítě přes hradbu těl. Teplice, ač nemají vůbec dobrou formu, nepůsobily odevzdaným dojmem. První dobrou šanci si připsaly ve 14. minutě, kdy po centru z jejich pravé strany zakončoval akrobaticky Vaněček. Kolář ale míč dobrým zákrokem dokázal vyrazit. První tutovka přišla ve 23. minutě, kdy si Sýkora narazil se Zmrhalem a poté pálil z ideální pozice v okolí penaltového puntíku. Střela mu ale příliš nesedla a trefila jen prostředek branky, kde byl připravený Diviš. Takřka totožnou vyloženou šanci měli domácí o tři minuty později. Mladík Šimeček hezky na penaltě našel Kučeru, ten ale naštěstí pálil jen vysoko nad! Slavia pak postupně přebírala otěže zápasu a byla mírně aktivnějším týmem. To přineslo ovoce ještě před poločasovou přestávkou. Ngadeu výborně rozjel akci na vlastní polovině, přes Stocha se dostal míč k Frydrychovi, který si ho do vápna narazil o Ngadeua a vyslal střílený centr do malého vápna. Diviš míč vyrazil jen před sebe a právě Ngadeu, který byl u rozjezdu akce, zakončil hlavou míč do odkryté branky! Skvělá akce našeho stopera! Více už se do pauzy nestalo a slávisté mohli do šaten odcházet spokojeni.

Vstřelené branky slávistů orámovaly poločasovou přestávku, neboť hned v 51. minutě se prosadil Souček. Nepříjemný centr nedokázal před dotírajícím Škodou zpracifikovat Diviš a odražený míč snadno dorazil do odkryté branky právě Souček. Jestli Teplice v první půli nepůsobily odevzdaným dojmem, tak inkasované branky je srazily a druhou půli už jen dohrávaly za stálého tlaku Slavie. Územní převahu dokázali červenobílí gólově využít v 68. minutě. Hušbauer vracel zblokovaný míč po vlastní střele před vápno, tam ho šikovně prodloužil Škoda a Zmrhal tváří v tvář Divišovi nezaváhal - 3:0 pro Slavii! Pražané pak mohli přidat i další branky, ale za rozhodnutého stavu hráli až příliš na krásu a trochu chyběl tah na branku. I tak ale mohli fanoušci sešívaných odjíždět domů velmi spokojeni. Slavia odehrála dobrý zápas, Teplice jasně přehrála a zajistila si vstupenku do 3. předkola Ligy mistrů.

30. kolo - Sobota 26. 05. 2018 16:00

HET liga, 2017/2018
0 - 3
0 - 1
FK Teplice
FK Teplice

SK Slavia Praha

Komentáře (320)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé