Liga mistrů

Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

V průběhu jara jsem sem psal dva články o tom, jaké evropské možnosti na Slavii čekají. Teď, když už je jasné, že Slavia bude hrát kvalifikaci o Ligu mistrů, přesněji její nemistrovskou část, přichází na řadu další várka informací, které cítím, že je potřeba uvést na pravou míru. I proto, že na mnohých jiných serverech se občas vyskytnou nepravdivé nebo nepřesné údaje.

Celý následující text se věnuje jedinému - a to nemistrovské části kvalifikace o Ligu mistrů. Do té vstupuje celkem 10 týmů z 10 různých evropských soutěží a po jejím skončení dva týmy postoupí do skupiny Ligy mistrů, šest týmů se přesune do skupiny Evropské ligy a dva týmy budou muset hrát kvalifikaci o účast ve skupině Evropské ligy. Poslední varianta, jak uvidíme, se ale šesti týmů včetně Slavie netýká, ta má jistotu při nejhorším účasti ve skupině Evropské ligy.

Nemistrovská část kvalifikace má tři fáze, které se pro konzistenci s mistrovskou částí kvalifikace do LM a kvalifikace do EL jmenují 2. předkolo, 3. předkolo a 4. předkolo.

2. předkolo

Do druhého předkola nemistrovské části kvalifikace LM vstupují pouze čtyři kluby, kterými jsou švýcarská Basilej, nizozemský Ajax, řecký PAOK a rakouský Sturm Graz. Slavia se této fáze ještě neúčastní. První dva kluby budou při losu nasazené a druhé dva kluby nenasazené. Los druhého předkola tak má jen dva možné výsledky. Buď budou dvojice Basilej - PAOK a Ajax - Sturm nebo Basilej - Sturm a Ajax - PAOK. Postupující z druhého předkola jdou logicky do třetího předkola, zatímco týmy, které v této fázi vypadnou, musí hrát třetí předkolo Evropské ligy.

3. předkolo

V této fázi vstupuje do kvalifikace zbylých šest klubů včetně Slavie. Kromě ní jde o portugalskou Benficu, ukrajinské Dynamo Kyjev, turecké Fenerbahce, ruský Spartak Moskva a belgický Standard Lutych. Důležitou informací je, že los 3. předkola proběhne ještě před odehráním 2. předkola. To znamená, že se postupujícím z druhého předkola pro účely losu automaticky počítá koeficient toho lepšího, což jsou Basilej a Ajax, a proto pro účely losu je celkem osm účastníků této fáze soutěže rozděleno takto.

Nasazení: Benfica, Dynamo Kyjev, postupující ze zápasu Basileje, postupující ze zápasu Ajaxu
Nenasazení: Fenerbahce, Spartak Moskva, Standard Lutych, Slavia

Možnými soupeři pro Slavii v této fázi soutěže tak jsou pouze Benfica, Dynamo Kyjev, Basilej, Ajax a případně PAOK nebo Sturm Graz, pokud ve 2. předkole vyřadí příslušného nasazeného soupeře. Vzhledem k válce na Ukrajině má UEFA poslední roky politiku zamezení fotbalovým zápasům ruských a ukrajinských klubů. Tato politika zřejmě přijde na řadu i v tomto předkole, kde na sebe teoreticky mohou narazit Dynamo Kyjev a Spartak Moskva. Zamezení vylosování této dvojice výrazně mění pravděpodobnosti, s jakými Slavia narazí na jednotlivé soupeře. Konkrétně to zvyšuje šanci dostat právě Dynamo Kyjev z 25 % na 33,3 %, zatímco šance dostat zbylé tři týmy tímto klesají z 25 % na 22,2 %.

Kdo v tomto předkole vypadne, přesune se rovnou do skupinové fáze Evropské ligy. Kdo postoupí, zahraje si ještě 4. předkolo kvalifikace o Ligu mistrů - to je v novém modelu kvalifikací o LM a EL naprostá novinka od této sezóny, díky které vzniká jistá nesymetrie mezi oběma kvalifikacemi, na kterou fanoušci zatím nejsou zvyklí.

4. předkolo

Do čtvrtého předkola už nevstupuje žádný nový účastník, zahrají si jej pouze čtyři postupující z třetího předkola. Tyto týmy se opět rozdělí na dvojici nasazených a dvojici nenasazených pro účely losu. Tentokrát je toto rozdělení však velice komplikované, protože los 4. předkola proběhne ještě před odehráním třetího předkola (ale po odehrání druhého předkola). Existují tak dvě varianty, jak toto rozdělení bude vypadat

První možnost: Basilej postoupí z druhého předkola.
Nasazení: postupující ze zápasu Benficy, postupující ze zápasu Basileje
Nenasazení: zbylí dva postupující

Druhá možnost: Basilej z druhého předkola nepostoupí.
Nasazení: postupující ze zápasu Benficy, postupující ze zápasu Dynama Kyjev
Nenasazení: zbylí dva postupující

Ať už nastane kterákoli možnost, i v tomto případě bude UEFA při losu čtvrtého předkola zřejmě respektovat výše uvedenou politiku ohledně zamezení možných zápasů ruských a ukrajinských týmů. To znamená, že pokud by byli postupující ze zápasů Spartaku Moskva a Dynama Kyjev jeden nasazený a jeden nenasazený, prakticky by žádný los neproběhl, protože tyto dva týmy na sebe nemohou narazit.

Slavia každopádně už před výkopem prvního zápasu třetího předkola LM bude vědět, jaký další dvojzápas sledovat, ze kterého vzejde její případný soupeř ve čtvrtém předkole. Zároveň existuje (byť poměrně malá) šance, že by se Slavia mohla vyhnout vyloženě silným týmům jako je třeba Benfica, tato šance však spočívá v tom, že tyto týmy budou vyřazeny někým jiným. Variant, jaké soupeře Slavia může dostat, je tedy celá řada, jedna je však vyloučena - nelze dostat za soupeře ve 3. a 4. předkole postupně Basilej a Benficu nebo naopak. Zápas proti jednomu z této dvojice vylučuje možnost zápasu proti druhému v dalším kole. Naopak, pokud Basilej postoupí v druhém předkole přes PAOK nebo Sturm Graz, cesta do Ligy mistrů pro Slavii povede právě přes jednoho z dvojice Benfica, Basilej nebo přes tým, který je dokáže vyřadit.

Důležitá data:

19. června: los 2. předkola LM
23. července: los 3. předkola LM
24. (25.) července: první zápasy 2. předkola LM
31. července (1. srpna): odvety 2. předkola LM
6. srpna: los 4. předkola LM
7. (8.) srpna: první zápasy 3. předkola LM
14. (15.) srpna: odvety 3. předkola LM
21. (22.) srpna: první zápasy 4. předkola LM
28. (29.) srpna: odvety 4. předkola LM

Komentáře (155)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    smely (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 11:00 |  
    6 0

    supr, diky, obdivuju....

  2. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 11:17 |  
    7 8

    Skvělé shrnutí, díky.

    Myslím si, že opravdu jediná pravděpodobná šance, jak se dostat z 3. předkola, je dostat Sturm Graz. Jaké jsou ale jeho šance proti Ajaxu nebo Basileji? Obávám se, že podobné, jako třeba naše... Benfica je samozřejmě naprosto nehratelný soupeř, svou kvalitou blížící se top velkoklubům.

    Otázka je, jak je na tom Dynamo Kyjev, které už díky problémům na Ukrajině sice není, co bývalo, ale pořád má zhruba dvojnásobnou hodnotu kádru a v něm zkušená jména jako Morozyuk, Sydorchuk, Garmash a mladé pušky Besendina, Verbiće z FC Kodaň a hlavně Tsygankova, asi největší mladou hvězdu ukrajinského fotbalu.

    Musíme se na to ale koukat realisticky – kádr, který měl tak tak na „Portugalskou nižší střední třídu“ Rio Ave, nepřešel přes kyperský APOEL – asi nejjednoduššího soupeře o Ligu misrů, jakého jsme kdy měli – a nechal se vyšplouchnout z EL od Astany, když stačila remíza, statisticky moc šancí mít nebude. Nemluvě o dalším předkole, kde už se té Benfice nevyhneme ani náhodou. Každopádně na zápas s ní bych se šel podívat rád, a to i v Portugalsku. Letenky s WizzAir nebo RyanAir do Porta/Lisabonu z Wroclawi jsou neuvěřitelně levné.. :)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 11:27 |  
      9 1

      Ta šance je mizivá, to je jasné. Na druhou stranu tu jsou jisté aspekty, které nám aspoň mírně můžou hrát do karet. Třeba budou některé opory týmů jako Basilej nebo Benfica hrát na MS, což pro ně bude vrchol, a pak může chvíli trvat, než se zase po dovolené dostanou do formy a kondice... Trpišovského (a Nezmarův) zamýšlený styl hry by měl fungovat především proti silnějším týmům, tak kdo ví, třeba se to v tom předkole ukáže...

      Já bych se rád při losu třetího předkola vyhnul Dynamu Kyjev, to prostě pro lidi nebude atraktivní soupeř. Když už vypadnout, tak s někým ze západu, Benfica, Basilej i Ajax jsou pro lidi určitě řádově atraktivnější soupeři. Já tohle předkolo z největší části beru prostě jako jeden super dvojzápas v sezóně navíc, když se zadaří, tak třeba ty dvojzápasy budou dokonce dva. Fanouškům to přinese zážitky, klubu peníze a třeba i nějakou tu prestiž navíc.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Travinho     před 6 lety 30.05.2018 12:20 |  
        0 0

        No to pozor. Ona zrovna Basilej po MS moc oslabená nebude. Na MS budou mít 1 maximálně 2 hráče, což je vcelku zanedbatelné.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 12:24 |  
          1 2

          Přiznávám se, že jsem to nijak nekontroloval...

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Harvey     před 6 lety 30.05.2018 11:35 |  
      3 1

      Tohle mi nepřijde jako příliš dobré zhodnocení šancí. Ten kádr byl schopný zaskočit třeba Villareal. Navíc Trpišovského styl je mnohem nevyzpitatelnější než Šilhavého rutina. Můžeme odjet s bůrem nebo je porazit o 3 góly. Každopádně jsem si jistý, že to kluci pod Trpišem odjezdí. Minulý rok to byla neúspěšná premiéra. Kluci museli být pochopitelně nervozní, teď když si potvrdili, že můžou hrát kvaldu pravidelně by ta nervozita měla být mnohem menší. Nervozita + individuální chyby byl důvod výpadku s Apoelem, nikoliv kvalita kádru. Ty individuální chyby se můžou stát superzkušenému Rotaňovi nebo třeba golmanovi Liverpoolu, zkrátka komukoliv. To je prostě faktor fotbal.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 11:41 |  
        5 3

        Samozřejmě, že „se může stát cokoliv“.. Já na to teď nahlížím čistě papírově, protože nějaké náhody o tom, kdo udělá jakou chybu, nelze předjímat. Kdyby jsou kdyby. Kdyby dal Huntelaar doma penaltu, nejspíš bychom se do té LM nepodívali ani před 11 lety. Kdyby Šilhavý nestavěl do EL lavičku, možná jsme byli na jaře ještě v pohárech. Ovlivněné nějakými okolnostmi a náhodami to nejspíš bude, ale spoléhat na nějaké štěstí není dobrá cesta, jak se dobrat k úspěchu.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Mates204     před 6 lety 30.05.2018 11:55 |  
      2 4

      Basilej a Kyjev jsou podle mě hratelní.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:02 |  
        8 13

        Basilej, osmifinalista Ligy mistrů, který letos porazil Citizens 2:0, je hratelná? Prosím...

        Já si myslím, že v současné podobě našeho kádru rozhodně hratelní nejsou, a to ani Dynamo. Znovu opakuji – se stejným kádrem jsme neporazili ani FC Astana! Fakt nechápu, kam na tyhle přesvědčivé optimistické postoje chodíte, lidi. Historicky statisticky podložené to být nemůže, tak by mě zajímalo, z čeho Tvůj dojem vychází, že je Basilej hratelná?

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Mates204     před 6 lety 30.05.2018 12:17 |  
          4 0

          Neporazili je 2:0, ale 2:1 a to ve chvíli kdy už City absolutně o nic nešlo, protože je venku přejeli 0:4. Jinak si myslím, že moc nabušenej kádr nemaj v porovnání s Ajaxem nebo Benfikou.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Mates204     před 6 lety 30.05.2018 12:19 |  
          5 0

          Vždyť Basilej skončila v tabulce o 15 bodů za Young Boys. Takže má buď má Bern klacíček jako Plzeň nebo Basilej není nijak oslnivá.

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:28 |  
            3 13

            Zajímalo by mě, jestli my bychom porazili Man City, kdyby jim o nic nešlo. :D Prostě, ještě v zimě jsme neměli ani na Astanu, ale teď je hratelný pravidelný účastník LM a za poslední dobu to nejlepší, co se dá ve Švýcarsku najít. Nehledě na nějakejch 15 bodů ztráty na YBB.

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              smely (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 13:32 |  
              2 0

              kazdej je hratelnej, zvlast v tak specifickym modelu jako je dvojzapas predkola...

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              warhammer (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 19:42 |  
              2 0

              Nevím, proč pořád opakuješ stejnou polopravdu. Na Astanu jsme rozhodně měli v obou zápasech, v tom druhém udělal Laštůvka fatální chybu. Jak sám říkáš, to se prostě ve fotbale stává.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Mates204     před 6 lety 30.05.2018 12:27 |  
          4 0

          Jo a se stejným kádrem jsme venku remizovali s Villarealem, kterej je podle mě na podobný úrovni jako Ajax a Benfika, takže v tomhle tvoje srovnání s Astanou trochu pokulhává.

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:29 |  
            2 12

            V mých očích je srovnávat Benficu s Villaeralem liché.

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              Mates204     před 6 lety 30.05.2018 12:40 |  
              4 0

              Dobře, tak srovnejme Benfiku a Sporting. Jsou to skoro stejně kvalitní kluby. Rozdíl mezi nimi v tabulce letos byl 3 body. Plzeň se Sportingem sehrála vyrovnaný dvojzápas. Proč by pro nás Benfika nemohla být hratelná? To je Plzeň o tolik lepší než my?

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 13:09 |  
                2 14

                Benfica vyhrála posledních pět ze šesti ročníků Primeira Ligy (kromě letošního). Ale hlavně, ano, Plzeň je o tolik lepší než my, především ve (vyřazovacích) zápasech evropských soutěží. Její úspěšnost postupů do hlavních fází evropských soutěží je v poslední době o dost vyšší, než naše.

                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                  utrzeny_ze_retezu     před 6 lety 30.05.2018 15:01 |  
                  2 0

                  zas na druhou stranu Benfica uhrála v LM 0 bodů ...

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Cross     před 6 lety 30.05.2018 13:10 |  
          2 7

          Každý je hratelný. Benfica byla uplynulou sezónu úplne mimo. Kdo ví co se tam děje. Sporting je ted jasne lepší a Plíseň s nimi přesto nedávno odehrála slusne zápasy, v momentu, kdy byla u nas jedna z nejhorších v lize.
          Basilej je stínem muzstva z předchozích sezon. Ajax je intenzitou ůpadkuneco jako Dukla Praha...a tak dále, a tak dále... proc bychom se jich meli
          bát? Krom toho nebude hrat Rotaň a nebude trénovat Jarda Šilhavý. Zároveň čekám, ze udrzime oba nase černochy a čekám posilu do útoku. Pořádného šutéra co da dvacet + gólů v české lize.

          Nase šance na Ligumistru vidím přinejmenším vyrovnané, tedy 25%, mozna vîc.

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 13:26 |  
            6 7

            Astana je hratelná, APOEL je hratelný, Anderlecht je hratelný... to už jsem slyšel tolikrát. Já neříkám, že jsme 100% bez šance, ale když přihlídneme k tomu, jak a kdy se nám podařilo vyhrát s nějakým silnějším mužstvem, než jsme my, vždycky to bylo především o náhodě. Slavný postup přes Ajax je jasný příklad. Ovšem to je historie – nyní můžeme posuzovat naše šance pouze podle schopností našeho kádru, který má v této podobě zkušenosti s Evropou pouze za poslední dvě sezony:

            2016/17
            2. předkolo EL: prohra s Levadií 1:3, výhra s Levadií 2:0 – celkové skóre 3:3
            3. předkolo EL: remíza s Rio Ave 0:0, remíza s Rio Ave 0:0 – celkové skóre 1:1
            4. předkolo EL: prohra s Anderlechtem 0:3, prohra s Anderlechtem 0:3 – celkové skóre 0:6

            Poměr zápasů 1-2-3

            2017/18
            3. předkolo CL: výhra s BATE 1:0, prohra s BATE 1:2 – celkové skóre 2:2
            4. předkolo CL: prohra s APOEL 0:2, remíza s APOEL 0:0 – celkové skóre 0:2
            skupina EL: dvojzápas s Maccabi Tel-Aviv výhra 1:0 a výhra 2:0 – celkové skóre 3:0
            skupina EL: dvojzápas s Villarealem remíza 2:2 a prohra 0:2 – celkové skóre 2:4
            skupina EL: dvojzápas s Astanou remíza 1:1 a prohra 0:1 – celkové skóre 1:2

            Poměr zápasů 3-3-4
            Za dvě sezony 4-5-7

            Za posední dvě sezony v Evropě jsme s tímto kádrem vyhráli 3 zápasy ze 16, přičemž to byly vítězství se slaboučkou Levadií a jediné dvě přesvědčivé výhry s Maccabi Tel-Aviv. Jinak si dovoluji zdejším diskutérům připomenout, že jsme měli obrovské problémy s BATE, APOELem a samozřejmě Astanou, což jsou týmy ani zdaleka nedosahující úrovně Basileje, Dynama nebo dokonce Benficy. Takže se znovu ptám – co vás vede k tomu si myslet, že tentokrát máme nějaké šance 25% možná víc dostat se do základní skupiny Champions League?

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 13:29 |  
              2 4

              *samozřejmě jsem chtěl říct 4/16

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              p!erreCORE     před 6 lety 30.05.2018 23:04 |  
              3 0

              Takže se znovu ptám – co vás vede k tomu si myslet, že tentokrát máme nějaké šance 25% možná víc dostat se do základní skupiny Champions League?

              Vede mě k tomu sešívané srdce.. A vidím to pade na pade..

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              Cross     před 6 lety 01.06.2018 23:12 |  
              2 2

              Tak... byly také náhody, ktere nam zabránily do LM postoupit... treba namátkou s Šerifem Tiraspol, anebo Sachtarem Doneck. Také jsme mohli mit lepšího majitele, bez Kellnera, ktery v 1996 rozprodal hráče, ukradl penize a zmizel.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Karel13     před 6 lety 30.05.2018 13:13 |  
          7 0

          Každý tým je hratelný. Jenom některý míň ...

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Horis     před 6 lety 30.05.2018 14:01 |  
          2 0

          Já absolutně nesouhlasím s tím, abychom náš tým odsuzovali předem jako jasné poražené. Fotbal se totiž nehraje na papíře ale na trávníku. Míč je kulatý a stát se může cokoliv. Věřím před každým zápasem, že můžeme vyhrát. Předpokládám, že i hráči to budou hrát s tím, že chtějí vyhrát. Pokud totiž chtít nebudou a budou smíření s tím, že to není hratelné, tak to hrát nemusí, protože s takovým myšlením by byl úspěch vyloučený... Hlavní je, abychom z mužstva cítili tu touhu vyhrát v každém zápase, aby prostě jezdili po prdeli a hořela pod Niki tráva, jak se říká :-)

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 14:10 |  
            5 6

            :D „No taaaaak! Míč je kulatý, každý zápas začíná za stavu 0:0, když nedáme gól, nemůžene vyhrát...” Uplně slyším ty klišé pronášené Jarolímovým hlasem. :D

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              bongor     před 6 lety 30.05.2018 17:38 |  
              5 1

              Jarolím,to je blbec,ještě že máme JS.že nám to vysvětlí.

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 17:48 |  
                0 2

                když myslíš :)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      sTizz (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:06 |  
      2 0

      V Lisabonu jsem byl pred rokem a pul,mohu jen doporucit,stravil jsem tam 2 dny a 4 jsem se ucil na pobrezi kousek niz surfovat:) Krasne mesto,vynikajici jidlo,pomerne levne pivo oproti treba Izraeli :)

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:08 |  
        3 5

        Já tam byl nedávno na 14 dní Porto/Coimbra a další výlety do okolí, a rozhodně se tam chci vrátit, takže ta Benfica by přišla vhod. :)

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Harvey     před 6 lety 30.05.2018 22:29 |  
          1 1

          No vidíte, já jsem v Lisabonu právě teď. V Portugalsku už 50 dní, projeté skrz na skrz. Takže radši ta Basilej, protože teď budu velmi pomalu projíždět Evropou směr skandinávie.

  3. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Faris (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 11:23 |  
    4 0

    tož já bych se chtěl zeptat, kdy už tam konečně budeme:-)
    jinak parádní shrnutí, třeba si to přečtou i někteří novináři/komentátoři a trochu tomu porozumí
    ale ty termíny jsou vražedné, v podstatě to znamená, že teď nemůžu plánovat dovolenou na srpen

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Jachym     před 6 lety 30.05.2018 11:39 |  
      2 1

      Tak prostě místo nějakého předchozího plánu budeš letos mít "last minute" poznávací zájezd podle vylosovaných soupeřů...:-)

  4. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    sTizz (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:02 |  
    2 1

    Verim,ze Trpis dokaze muzstvo pripravit na jakkoliv silneho soupere. Kluci mohou navic hrat uvolneneji,kdyz je jistota skupiny EL. Navic pokud by se jim povedl postup do LM pres Basilej/Benficu apod.,pak uz muzeme sehrat slusne zapasy i v LM..

  5. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    malan (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:24 |  
    7 0

    Ty mas stazeny gate uz 2 mesice pred brodem...Tohle zbabele mysleni je nehodno fanouska Slavie.
    Samozrejme vsichni kdo trochu sleduji evropsky fotbal, znaji silu tech tymu a i kdyz jim individualni kvalitou momentalne nesahame ani po kotniky, take si myslim, ze za urcitych okolnosti jsou Basilej, Ajax a Dynamo hratelni. Jediny kdo ne je Benfika-tam bych se venku bal ostudy. Ale zase ten vyjezd..hmmm:)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 12:30 |  
      4 11

      To nejsou stažený gatě, to je realistické očekávání na základě minulé zkušenosti. Do LM jsme postoupili JEDNOU z X pokusů v novodobé historii.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        jufoun (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 16:31 |  
        4 0

        Tedy dle historických zkušeností máme rezignovat na první a druhé místo? Když dle tebe bychom stejně postoupili pouze jednou za x let.
        Naopak, musíme to zkoušet zas a zas a věřím, že s narůstajícím koeficientem a dobře vedeným mužstvem se do LM můžeme podívat častěji.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 17:17 |  
          0 6

          Naprosto s Tebou souhlasím. Klíčové je zminimalizovat faktor štěstí/náhody a maximalizovat naše predispozice postoupit tam. Jedna stránka je kvalitní trenér s kvalitní přípravou a taktikou, druhá je kvalitní kádr, který se dokáže poprat v Evropě o body a nepojede to "jen zkusit", protože na to kvalitativně prostě nemají. V mých očích to ze současného týmu splňuje velmi málo hráčů, což mi dávají za pravdu i výsledky z minulých let.

  6. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    navzdyslavia     před 6 lety 30.05.2018 13:00 |  
    2 1

    Super napsaný článek. Jak tady pročítám různé názory na to, jak je jeden i druhý team pro nás těžký, že máme malou nebo mizivou šanci na postup, tak já bych to viděl spíš pozitivně.U JiT věřím, že umí mužstvo připravit na těžká utkání a bude mít čas dát mužstvo dohromady. A za druhý, zatím nevíme jaké překvapení si pro nás připravuje p JT. Pro něj je zatím jediný cíl a to je titul. Tak si myslím, že k nám přivede minimálně 3-5 top posil. I on sám ví, že předkola nebudou jednoduchá. Teprve potom si myslím, že můžeme psát jaké jsou šance na postup. Když chceme být a hrát v LM, tak musíme porazit i Benficu nebo Basilej. Žádný zápas není předem prohraný. Vždy začínáme od 0:0 a hraje se 90 minut.Spolu jsme silnější.

  7. odměny v předkolech

    sicilianbrno     před 6 lety 30.05.2018 13:22 |  
    2 1

    Také se připojuju k hezkému napsaní, zeptám se, jestli nevíš, jaké jsou odměny v předkolech LM v připadě výhry, postupu,.... když už máme jistý peníze za EL, tak by mě zajimalo o kolik bysme si dokázali navýšit kasu...

    diky

      • Re: odměny v předkolech

        sicilianbrno     před 6 lety 30.05.2018 14:03 |  
        2 0

        díky, mno, tak i postup o jedno předkolo v LM by nám hodilo 2x víc, než příjem za postup do EL...třeba mají hráči o motivaci navíc a vypsané hezké prémie za postup :-)

      • Re: odměny v předkolech

        mirecek1111     před 6 lety 30.05.2018 14:18 |  
        4 0

        To jsou už pěkné peníze, za poslední předkolo LM. Škoda že to takto nebývalo dříve. Kolik už jsme toho za posledních dvacet let naválčili v tom posledím předkole LM.. :)

        Bude to těžké, ale kdyby se nám podařilo aspoň to jedno předkolo, už by z těch pohárů byl letos skoro poklad. Tak snad na nás v létě sedne trošku toho štěstí :) A místo samých tyčí, obřích šancí atd. tam zapadne nějaký ten šmudla a překvapíme.

  8. Benfica

    Faris (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 14:20 |  
    16 0

    Je zajímavé, jak se všichni bojí Benfici a přitom Basilej považují za "schůdnou". V letošním ročníku LM byly tyto kluby spolu ve skupině a oba zápasy vyhrála Basilej (5-0, 2-0).
    Je krásné o tom diskutovat, těšit se, počítat, ale na druhou stranu rozhodne aktuální forma v srpnu. Rozhodně favorit nejsme, ale nebál bych se nikoho, dvojzápas má svoje specifika.
    A jak je psáno níže, i postup do playoff je za 130 mio, kdybychom vypadli tak min dalších 70 za EL, to je 200 a s tím se dá žít:-)

  9. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Fulham     před 6 lety 30.05.2018 14:29 |  
    19 1

    vidím tam ještě jeden problém v losu - pochybuju, že si nekdo troufne dát Spartak proti Dynamu...takže to zbude na nás. první zápas venku - Ruslan si kvůli tomuto zápasu prodlouží kariéru a ve snaze dokázat, že je dobrý fotbalista v prvních dvaceti minutách třikrát namaže přesně na nohu ještě přítomnému Sukovi do loženky...ten díky zkušenostem dvakrát zpracuje a Dynamo stačí už jen snizit...bohužel přítomný fanoušek Hurdy pronese v predkožce žaludu zabalený transparent ,,Uefa mafia" a odvetu musíme odehrát na neutrální půdě...vybíráme si Krym a s podporou místních udržíme bezgólovou remízu..postup. za odměnu se vracíme po novém mostě bez nutnosti platit mýtné. 4 kolo - Ajax...trumfem úvodního domácího zápasu se stává Mick vB - neustálým chrochtáním ve vápně soupeře rozptyluje pozornost stoperů a slavíme vítězství 3 - 0 po hlavičkovém hattricku Míry Stocha...odveta se stane formalitou , protože Ajax je z dalšího neúspěchu s námi tak rozklepanej, že v den zápasu do arény nezajede plocha s trávníkem a narychlo se hraje na Feyenoordu...opět domácí prostředí, poklidná plichta 1-1 a .... VÍTEJ LM !!!

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 14:36 |  
      1 0

      Určitě důležitý poznatek Ukrajina vs. Rusko, takže se nám matematicky zvyšuje šance, že dostaneme Kyjev a snižuje u zbylých týmů.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 15:15 |  
        5 0

        Jojo, to jsem úplně zapomněl. Přesně to vychází tak, že šance na los Dynama Kyjev je 1:3 (33,3 %), zatímco šance na los zbylých tří týmů jsou 1:4,5 (22,2%). To vnáší do toho losu docela velkou nerovnoměrnost.

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 15:25 |  
          4 0

          Dopíšu to do článku. Ještě jednou díky moc za upozornění.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 17:07 |  
        5 0

        Za tohle bych rusakum zakazal start v evropskych poharech.. ta absurdita,ze ve poslednim kole se taky vubec losovat nemusi a autamaticky musis jit na rusaka nebo ukrajince..

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 17:23 |  
          0 0

          Ale pozor, jelikož čtvrté kolo se bude losovat dřív než se odehraje vůbec první zápas v třetím kole, tak se čtvrté kolo nemusí ani losovat. :-) Pokud tedy dojde k druhé možnosti, o které psal quelhar. Tedy mezi nasazenými ve čtvrtém předkole bude Kyjev a mezi nenasazenými Spartak.
          Záleží tedy na Basileji. Jestli neprojde přes druhé předkolo, tak budeme okamžitě vědět, na koho narazíme, v případě postupu, ve čtvrtém předkole.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Jachym     před 6 lety 30.05.2018 14:49 |  
      2 1

      :-)) Mick by chrochtal ve vápně a my blahem v hledišti... Jinak proti Ajaxu by měl speciální motivaci, protože je odmala velkým fanouškem právě Feyenoordu, mimochodem také červenobílého a také sešívaného.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Karel13     před 6 lety 30.05.2018 17:12 |  
      0 0

      Stochův hattrick hlavou - to nemá chybu...

  10. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Virgil1956     před 6 lety 30.05.2018 14:53 |  
    3 5

    Já jsem hrozně špatný počtář, takže se dopředu omlouvám za dotaz: když vypadneme ve 3. předkole LM, půjdeme do základní skupiny EL, ale pokud bychom vypadli ve 4. předkole LM, tak už nepostoupíme do základní skupiny EL? Nějak jsem to nepobral.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Jachym     před 6 lety 30.05.2018 14:57 |  
      14 0

      Základní skupina EL nás mine pouze pokud vyhrajeme obě předkola...:-)

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Virgil1956     před 6 lety 30.05.2018 15:01 |  
        3 0

        Díky oběma. Už mi to nějak nemyslí, asi stárnu :)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Ondráš     před 6 lety 30.05.2018 14:59 |  
      2 0

      Pak taky spadneme do EL.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Dr. Fe1     před 6 lety 30.05.2018 18:16 |  
      5 19

      Proč dává Jáchym na dotaz minus, to ví asi jen on a jeho psychiatr .....

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Virgil1956     před 6 lety 30.05.2018 20:50 |  
        0 0

        Já mám mínusy za blbost, ale proč je máš ty, to nechápu :)

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          kjandourek (admin)     před 6 lety 30.05.2018 21:14 |  
          10 2

          Protože neustále pronásleduje a napadá a osočuje Jáchyma.... a vymýšlí si pro to různé záminky a důvody

          Nikdo z nás (a tudíž ani on) neví, od koho máš mínus... nebo Ty víš, že ti jej dal právě Jáchym? jenom snaha zaprovokovat a kopnout si...

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            Jachym     před 6 lety 30.05.2018 22:47 |  
            3 2

            Ode mě samozřejmě ne, protože takové věci jako plusy/minusy neřeším. Naopak jsem na otázku normálně odpověděl, protože když vím a znám, tak rád pomohu. To jen někdo svoje vzorce chování a myšlení vztahuje i na ostatní.

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              p!erreCORE     před 6 lety 30.05.2018 23:37 |  
              4 0

              „Tos řek jistě na znamení, že se chystáš k rozloučení, táhni zpátky do bouře a do podsvětí, satane! – Nenech mi tu, starý lháři, ani pírka na polštáři, neruš pokoj mého stáří, opusť sochu, havrane! Vyndej zobák z mého srdce, opusť sochu, havrane!“ Havran dí: „Už víckrát ne.“

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                kjandourek (admin)     před 6 lety 30.05.2018 23:42 |  
                3 0

                Ty znáš takovouhle klasiku - nádhera! :-)

                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                  p!erreCORE     před 6 lety 31.05.2018 07:47 |  
                  0 0

                  Snad sis,milý Karle,nemyslel,že jsem nějakej přisprostlé neandrtálec ? :)

                  • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                    kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 08:53 |  
                    2 2

                    To chraň bůh.... Tvé renomé stoupá každým dnem ;-)

                  • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                    Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 08:55 |  
                    1 8

                    Výborná citace, pane. Podepisuji v plném rozsahu.

                    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                      p!erreCORE     před 6 lety 31.05.2018 10:31 |  
                      2 2

                      To není citace,to mě napadlo jen tak před spaním..jestli to napsal už někdo přede mnou,netuším..

                      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                        Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 12:34 |  
                        5 3

                        V tom případě, dobrý den, pane Poe :-)

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                Jachym     před 6 lety 31.05.2018 09:04 |  
                2 1

                :-) Výborně! Vrátil ses po pauze ve výtečné formě. Takového klasického havrana si nechám líbit:-)

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            Virgil1956     před 6 lety 30.05.2018 23:05 |  
            2 0

            Nevím a taky jsem nic takového netvrdil, pouze mě překvapilo, proč se u věcné otázky a věcné odpovědi vůbec plusuje a mínusuje :)

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              kjandourek (admin)     před 6 lety 30.05.2018 23:09 |  
              7 1

              Když se podíváš na příspěvky tohoto uživatele, tak zjistíš, že více než polovině případů se věnuje tomu, aby nějak napadal jednoho konkrétního uživatele... plus mě, protože od redakce za to už jednou dostal červenou kartu...

              Lidem už to tu celkem leze krkem...

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                Virgil1956     před 6 lety 31.05.2018 07:32 |  
                0 0

                Aha, to jsem netušil.

                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                  Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 08:57 |  
                  1 15

                  On vám totiž lže. Ve skutečnosti mě napadl Jáchym, který "vtipně" zesměšňoval., že se raduji z úspěchu Slávie a jandourek se přidal k šikaně mojí osoby, když jsem si dovolil se proti Jáchymovi ohradit.

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 08:58 |  
                0 13

                Zase lžete. Jen se ohrazuji proti vaší šikaně a řešení nějákých osobních mindráků tím, že dáváte bezdůvodně karty. zatímco za hrubé urážky karty nedáváte, tak za odpor proti šikaně ano.

                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 09:53 |  
                  12 0

                  1. Každý, kdo chce, si dohledá diskuzi ze zápasu Slavie v Mladí Boleslavi... a udělá si obrázek o tom, jestli tě někdo okřikl, nebo urazil.... Už ti tu asi deset lidí napsalo, že ani neokřikl, ani neurazil.

                  2.I kdyby okřikl, tak to není důvod k takovému "tyjátru", který tu od té doby předvádíš.

                  3. červenou kartu jsi dostal za své chování ve výše uvedené diskuze. nemáš jí ode mě, shodla se na ní kompletní redakce. Já jsem byl zrovna na netu, tak jsem se ujal toho ti jí udělit a poslat vysvětlující SZ, který byla velmi mírná.

                  4. Už jenom za to, cos mi poslal jako odpovědi přes soukromé zprávy by tě každý jiný z tohoto fóra vymetl.

                  5. V té době se ukázalo, že tu používáš čtyři účty - to samo o sobě je proti pravidlům jakýchkoliv diskuzí, takže Ti byly tři doživotně zabanovány a Ty můžeš být rád, že ti zůstal tenhle jeden.

                  6. Hned po návratu jsi dostal další žlutou a opět ti byla poslána SZ - tentokrát od úplně jiného admina a ani to tě nikterak nezklidnilo.

                  Takže suma sumárum, jestli nepřestaneš s neustálým napadáním jakéhokoliv diskutéra, dostaneš ban i na tenhle účet. redakci pomalu dochází trpělivost

                  • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                    Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 10:00 |  
                    0 14

                    Další polemiku vést nebudu, protože by si to mohl vzít někdo jako záminku k zabanování. Takže jen krátce: Zklidněte si svého chráněnce Jáchyma, kvůli kterému to celé vzniklo. Jestliže se do mě někdo na slávistickém fóru naváží za to, že mám radost z úspěchu Slávie, tak neznám bratra. A měřte stejným metrem. Mě dáváte karty za pouhou reakci na Jáchyma , slušnou formou, zatímco vulgární sprostoty (nejen) vůči mě, tady bez povšimnutí prochází.

                    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 10:13 |  
                      11 0

                      Tak znovu: Jáchym Ti nic neudělal... pouze napsal, že nám nemusíš popisovat každou akci a každý gól, protože to každý někde sledujeme...

                      Pokud nemáš smysl pro humor a jsi tak citlivý, že Ti tohle přijde jako napadání, je to Tvůj boj...

                      od té doby jsi to Ty, kdo uštěpačně reaguje na málem každou jeho poznámku...

                      Karty jsi dostal za urážky a moc dobře to víš - kdybychom tě chtěli šikanovat, tak tu budeš vždycky tak maximálně de, případně už dávno na tomto fóru nejsi. Ale to nemáme zapotřebí

                      Podívej se na svůj účet - máš tu 300 příspěvků a přes 700 palců dolů - vím, že to není úplně měřítko, ale nepřijde Ti divné, že s Tebou tolik lidí nesouhlasí?

                      A přitom si troufnu tvrdit, že nejsi hloupý člověk - dokážeš napsat krásný příspěvek, za který dostaneš 50 palců nahoru (jeden samozřejmě i ode mě)... Jako by se v Tobě praly dvě osobnosti...

                      Já s tebou nemám problém, mám na starosti hladký a klidný průběh tohoto diskuzního fóra a beru svou věc zodpovědně... ty máš problém ... se sebou... no a následně potažmo se mnou.

                      Zkus si vzít příklad z jiného uživatele, který se neudržel a zahrnul fórum řadou sprostých slov ... taky s červenou nesouhlasil a po SZ protestoval... ale po té co vychladl a vypršel mu ban se na OT omluvil... a všechno je v pohodě...

                      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                        p!erreCORE     před 6 lety 31.05.2018 10:54 |  
                        0 0

                        Karle nezlob mně! Já protestoval onehdá proti žlutý za Hušbyho, červenou jsem s grácií ocenil :)

                        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                          kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 10:59 |  
                          1 0

                          Já vím... proti červené jsi neprotestoval, ale vysvětloval, že se týkalo tématu, pro které zase Ty neznáš bratra...

                          Nechtěl jsem tě nijak jmenovat, jenom jsem chtěl ukázat, že i červená dá vzít - přesně jak píšeš - s grácií :-)

                          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                            p!erreCORE     před 6 lety 31.05.2018 11:10 |  
                            0 0

                            Já si stejně tak nějak myslím,že ten havraní doktor je buď Jáchym nebo ty a nebo já :)

                            Protože on je to asi vážně chytrej kluk..takový kraviny blbé člověk prostě nenapíše..

                            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                              kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 11:13 |  
                              0 0

                              To je lotr, ten Jáchym.... Takhle mě tu vodit za nos... No já mu to spočítám :D

                              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                p!erreCORE     před 6 lety 31.05.2018 11:26 |  
                                0 0

                                Každopádně dr. kecy mně občas pobaví..ale většinou jsou to nudný kydy..

                                Já osobně jsem rád,že tu takový bláznivec je,ale mohl by se omezit na jeden zábavný / nudný / trapný příspěvek denně..

                                Věřím,že i Jáchym to čte občas s chutí,ale samozřejmě vím,že to sem nepatří!

                                Snad jsem si neudělal mocného nepřítele..i když já jsem jen malá ryba :)

                                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                  Fulham     před 6 lety 31.05.2018 12:02 |  
                                  3 0

                                  byl bych v klidu ... pod nicky Dr.fei a jáchym se stejně ukrývá Slaviator a hádá se sám se sebou...:-)

                                  • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                    Dr. Fe1     před 6 lety 01.06.2018 08:40 |  
                                    0 6

                                    Nejsem žádný slaviator. Taky nepíšu, že se pod nickem Fulham skrývá Bristol nebo Leeds. Takže klid.

                                    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                      Fulham     před 6 lety 01.06.2018 08:47 |  
                                      0 0

                                      ale no tak...vtip

                      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                        Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 12:40 |  
                        0 14

                        Nikdy jsem zde žádnou vulgární urážku nenapsal, takže si zase vymýšlíte a srovnáváte nesrovnatelné. To že uživatel Jáchym prudil ve chvílích radosti a vzbudil oprávněný dojem, že sem chodí škodit, to je snadno doložitelné. Stačí si přečíst zmíněný článek. Takže se nesnažte měnit realitu a omlouvat svoje podlé chování vůči mě. To že mám spoustu minusů je dáno především stádovitostí části lidí a neochotou přijmout byť jen trochu odlišný názor, takže tento kolektivní lynč opravdu není žádné měřítko pravdivosti či nepravdivosti.

                        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                          Boss82     před 6 lety 31.05.2018 12:53 |  
                          5 2

                          No tak nám tu konečně dolož, čím že tě Jáchym tak urazil. Netrpělivě čekáme.

                          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                            Dr. Fe1     před 6 lety 01.06.2018 08:41 |  
                            1 10

                            Čekej dál. Už jsem to doložil asi desetkrát. Jestliže se do mě naváží ve chvíli, kdy se raduji z úspěchu Slávie, tak je to pro mě nepublikovatelný tvor, který rozhodně nefandí Slávii.

                            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                              Boss82     před 6 lety 01.06.2018 19:56 |  
                              3 0

                              Lehké popíchnutí psané s velkou nadsázkou bereš jako navážení, jo?

                        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                          kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 12:57 |  
                          8 0

                          ty jsi opravdu neskutečně zacyklen....

                          Nevidím jediné napadnutí ani urážku na větě:
                          "Děkujeme za aktualizace, ale všichni sledujeme stream nebo alespoň online:-)" na Tvou větu: "Jó a je tam..."

                          Máš to doprovozené i smajlíkem

                          tak už se trochu prober...

                          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                            warhammer (přítel SN)     před 6 lety 31.05.2018 19:38 |  
                            3 0

                            Já už fakt začínám věřit tomu, že to je slaviator. Takhle zarputile nechápavý nemůže být nikdo. Když slaviatorovi sebrali fórum na oficiálkách, kde obstarával dvě třetiny nicků, tak se přece musí někde realizovat.

                            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                              Dr. Fe1     před 6 lety 01.06.2018 08:45 |  
                              0 6

                              Vaše nařčení z toho, že jsem někodo jiný, je nechutné. A především nepravdivé. Píšu sem už 10-15 let pod stejným nickem, tedy Dr.Fe. Pouze jsem někdy změnil mezeru či číslovku, ale to je všechno. V době když jste vy tahal kačera jsem tady diskutoval nad našimi dvěma tituly atd.

                            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                              Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 05.06.2018 10:33 |  
                              0 0

                              Slaviator, navzdory těm svým blbinám s multinicky, je celkem normální člověk. Rozhodně netrpí paranoiou, jako doktor železo. Mně to připomíná spíš Voslíka. :-)

                          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                            Dr. Fe1     před 6 lety 01.06.2018 08:42 |  
                            0 10

                            Když si neumíte přiznat pravdu, tak alespoň neobtěžujte. Děkuji.

                            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                              kjandourek (admin)     před 6 lety 01.06.2018 08:44 |  
                              1 0

                              Jak chceš....

                              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                Dr. Fe1     před 6 lety 01.06.2018 08:46 |  
                                0 9

                                Ano, to bych chtěl. Abyste si přestal vybíjet osobní zášť udělováním karet bez skutečného důvodu. To že si myslíte, že prudit slávisty ve chvíli, kdy se radují je v pořádku, opravdu není důvod dávat karty někomu, komu to narozdíl od vás vadí.

                                • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                                  kjandourek (admin)     před 6 lety 01.06.2018 09:10 |  
                                  7 0

                                  To je jednoduchá rovnice, pokud ty nebudeš obtěžovat ostatní, já nebudu obtěžovat Tebe... Nic osobního v tom není...

  11. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    mpik     před 6 lety 30.05.2018 15:12 |  
    2 2

    Děkuji za pěkný přehled. Moc jsem se o to nezajímal a myslel jsem si, že Plzeň jde rovnou do LM a nás čeká jedno předkolo. No, ta předkola jsou dvě a to už výrazně šance snižuje. Český fotbal obecně je nyní kvalitou hodně dole a nevěřím, že kterýkoliv český tým vyřadí dva takovéto týmy. Když bude dobrý den, vyřadí jeden. Ale EL je také dobrá soutěž.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      visitor23 (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 20:10 |  
      6 1

      Me prijde spis, ze cesti fanousci kvalitu ceskeho fotbalu podcenuji. Kdyby ta kvalita byla tak sptna, tak nejde zadny tym primo do LM pravidelne nyni sbiraji ceske kluby body do koeficientu a letos vidim velkou sanci to opet posunout dal. Jistota tri tymu ve skupinach poharu, sparta muze nasbirat nejake body v predkolech, verim, ze letos bude uspesny rok. V porovnani jake maji moznosti ivestic ceske kluby a zahranicni to beru za velky uspech, ze jsme tam kde jsme. V nasledujicich dvou letech verim i ve velke zlepseni u reprezentave, kde mladi hraci postupne nabiraji zkusenosti v zahranici. Jen to zakulisni prostredi v CR zlepsit, myslim, ze je to i jeden z duvodu shazovani kvality ceske ligy.

  12. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    martyni (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 15:39 |  
    4 0

    Díky, quelhare! Je dobře videt, jak obtizny je postup do LM.. porazit většinu z těchto souperu se rovna velkému prekvapeni, nekdy na hranici zazraku.. a my bychom to museli zopakovat dvakrát za sebou.

  13. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    TSeguinTS     před 6 lety 30.05.2018 15:45 |  
    2 0

    Jsem sice na mobilu, ale znamená to tedy?, že ve 3. předkole dostaneme:

    Dynamo Kyjev na 33,3%
    Benfiku Lisabon na 22,2%
    Basilej nebo PAOK/Sturm Graz na 22,2%
    Ajax nebo PAOK/Sturm Graz na 22,2%

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 15:49 |  
      1 0

      Přesně tak.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 16:40 |  
        1 1

        Co takove predstavenicko vsech moznych souperu.. kdyby byl cas.. a chut..
        Moc bych se primlouval :)

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Jachym     před 6 lety 30.05.2018 16:57 |  
          5 4

          Do "vánoc" času dost, nač ten shon?
          ...
          Jen mě nauč charleston...:-)

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            Dr. Fe1     před 6 lety 30.05.2018 18:15 |  
            4 15

            Všechno má svoje meze. Dejte už konečně pokoj !

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 18:17 |  
              2 7

              :D

              • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

                Dr. Fe1     před 6 lety 30.05.2018 18:26 |  
                1 13

                :-)

            • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

              Edenjejenjeden     před 6 lety 30.05.2018 19:55 |  
              5 0

              Trochu nadhledu ne,mě se to náhodou líbí:-)

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            Divizni (přítel SN)     před 6 lety 31.05.2018 09:23 |  
            0 0

            k

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          JS (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 17:38 |  
          0 5

          Až se to vylosuje, ne? :)

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          quelhar (admin)     před 6 lety 30.05.2018 17:59 |  
          2 0

          Jo, plánuju, ale přeci jen je ještě dost brzo, za ty dva měsíce by se to zase zapomnělo.

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            TSeguinTS     před 6 lety 30.05.2018 18:38 |  
            3 0

            Hlavně bys pak musel aktualizovat článek po přestupech..

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 18:42 |  
            3 0

            Jasny! To je jen aby se ukazalo,ze poptavka je ;-)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Fačín     před 6 lety 01.06.2018 12:26 |  
      0 5

      Takže kromě Benficy je všechno hratelné, dokonce bychom měli být i mírnými favority. No a ta Benfica měla hroznou sezonu, takže jestli zůstanou aspoň trochu rozklížení, tak to také nemusí být úplně nehratelné.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 01.06.2018 15:14 |  
        7 1

        V Basileji, v Amsterdamj a v Kyjeve bysme meli byt mirnymi favority?
        Promin ale tomu se nejde nesmat :D

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Fačín     před 6 lety 02.06.2018 09:36 |  
          1 2

          Tak s Kyjevem určitě. Ajax už zdaleka není to co býval, je to tým mladíků, nevyzrálý. No a Basilej, tu si tady přece dáváme za metu - "stát se středoevropskou Basilejí". No a čím jiným začít, než ji vyřadit v předkole? Chtěl jsem tím říct, že to zdaleka nejsou nepřekonatelní soupeři a není důvod, se jich bát. Naopak, měli bychom na ně jít se vztyčenou hlavou a dostatkem sebevědomí.

          • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

            honzah (přítel SN)     před 6 lety 03.06.2018 11:36 |  
            0 0

            Za Kyjev dá Rotaň nějakou nepřesnou rozehrávku (jako tehdy v Nikósii) a už to pojede :-)

  14. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Petr9608     před 6 lety 30.05.2018 19:52 |  
    4 8

    Hlavně, že to to Atletico dalo.

    Urvat skupinu EL (v případě konce ve 2. pk LM) přes 3. a 4. předkolo v pozici nenasazenýho by bylo šílený. I ti rudí jako nenasazení to budou mít v případnym 4. pk dost těžký.

    Podzim bez pohárů bych natolik nechtěl, že bych asi volil variantu nedůstojné komedie v Teplicích.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      HUSAR (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 21:39 |  
      5 1

      Absolutní souhlas. Výhra Atletica byla zásadní, protože jinak by nás vyřazení v předkolech nejspíš neminulo. Taky jsem osobně měl větší nervy při zápasech ARS-ATL a finále EL, než třeba s Jabloncem či v Teplicích. Ta Evropa je pro mě prostě koření a vypadnout v předkolech a přihrát skupinu Peltonci by bylo fakt zlo.
      Ještě jednou DÍKY ATLETICO MADRID CAMPEONE.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        rak (přítel SN)     před 6 lety 30.05.2018 23:18 |  
        1 1

        Měl jsem to podobně. Ten zápas s Jabloncem mě nijak neničil. Nevěřil jsem moc, že si to Plzeň nechá utéct. Důležitý byl pro mě MOL cup a pak to Atletico. Podzim bez pohárů jsme už měli mnoho let a je to na houby, sledovat další naše týmy a nebýt tam. Teď si to snad budeme užívat.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Petr9608     před 6 lety 31.05.2018 04:39 |  
      1 0

      Sorry, sparta bude samozřejmě nasazená.

      Ale těžký to mít zkrátka bude.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        janko (přítel SN)     před 6 lety 31.05.2018 08:10 |  
        4 0

        Bylo by pěkné, kdyby si zalétla dvakrát někam do Tramtárie a pak ve čtvrté předkole vyfičela někde na Balkáně...
        Apropo včerejší vyjádření Šťastného, že jim Daník nechce sypat bylo zajímavé..

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Petr9608     před 6 lety 01.06.2018 08:50 |  
          0 1

          Soustředění jen na ligu by jim hodně mohlo pomoci a navíc ten koeficient je napnutej.

          Takže ne, žádnou ulejvárnu přát rudejm nebudu. Jen ať si hezky stříkmou do trika.

          Vlastně bych jim celkem přál tu skupinu, co jsme měli loni my :-D

  15. Deli

    Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 09:00 |  
    3 3

    Podle Podroužka ze Sportu je Deli na odchodu, ovšem jeho jediný argument je, že je to kvůli tomu , že je často zraněný. Takže si to nejspíš vycucal z prstu alespoň doufám.

    • Re: Deli

      Divizni (přítel SN)     před 6 lety 31.05.2018 09:19 |  
      7 2

      Nad větou, že si Kolář udělal u nás dobré jméno, jsem se také trochu pozastavil. Už jsme měli lepší gólmany.

      • Re: Deli

        Dr. Fe1     před 6 lety 31.05.2018 10:07 |  
        3 5

        Tam jsem to ani nedočetl, možná to už bylo v placené části článku.

        Trochu z jiného soudku, i když podobného - překvapil mě ten Dúbravka, že se dokázal takhle prosadit v Premier League. O to víc mě to překvapilo, že ve Spartě byl hodně nejistý a vůbec bych ho netipoval na další vzestup. Jak Liberec jindy dělá dobré obchody, tak teď si asi pan Kárl rve vlasy, že ho pustil zadarmo do Sparty a ti slízli smetanu. Mimochodem, svůj podíl na tom dozajista má, nyní již náš, Nezmar ......

        • Re: Deli

          Ragnarok     před 6 lety 02.06.2018 13:17 |  
          3 2

          Tak asi takhle: Kárl ho nepustil zadarmo do Sparty. Dúbravka chtěl víc a proslýchá se, že Sparta mu za přestup dala při podpisu 25 milionů. To je na Liberec asi dost.
          Do Liberce ho vyhlédl právě Nezmar a Trpišovský.
          Dúbravka tam skvěle odchytal Evropskou ligu i ligu.
          Na začátku byl nejistý pouze proto, že obrana byla naprosto katastrofální a Dúbravku dostávali do hrozných situací.
          Pak se ukázal za repre a bylo to.
          Je třeba prolistovat slavistickenoviny.cz, mraky lidí zde varovali před Laštůvkou a doporučovali okamžitý podpis Dúbravky, pan Tvrdík to tenkrát odbyl, že to byl nákladný přestup za milion EURo. A hleďme, je z toho přestup desetiletí z české ligy. Naší prioritou byl Lašty, Altintop, Danny a Rotan. Po bitvě je ale každý generál. Dúbravka by ale jistě zvládl APOEL a Plzeň jistě lépe než ten pytel mouky pověšený na břevno, co za nás na podzim chytal.

          • Re: Deli

            dalislavista     před 6 lety 05.06.2018 18:01 |  
            3 0

            Pytel mouky pověšený na břevně by vyrazil alespoň ten plzeňský gól doprostřed branky...

      • Re: Deli

        kjandourek (admin)     před 6 lety 31.05.2018 11:15 |  
        12 0

        Jenomže Ty lepší gólmany hodnotíš až potom, co od nás odešli... Během prvního půlroku měl špatné momenty i Pavlenka... To snad jenom Vaniak chytal jako bůh od prvního momentu, co u nás vlezl mezi tři tyče...

        • Re: Deli

          Pan Bůh     před 6 lety 02.06.2018 09:29 |  
          1 6

          Jenže u Vaniaka měly naopak výkony výrazně sestupnou tendenci, což se dalo vzhledem k věku čekat.

  16. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Martin Platil     před 6 lety 31.05.2018 09:18 |  
    6 1

    Škoda, že se nedají dávat palce i za články. Tento by jistě byl historicky nejlépe hodnocený.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Petr9608     před 6 lety 01.06.2018 09:11 |  
      2 0

      #LangustuProPanaPavouka

  17. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    první rytíř     před 6 lety 31.05.2018 18:13 |  
    5 0

    Omlouvám se, ale nevím pod co svůj příspěvek vložit. Týká se prodeje permic na nadcházející sezonu. Na oficiálkách stále visí tvrzení, že jejich prodej začne koncem května. Ten máme dnes a kde nic, tu nic. Chápu, že se dost možná licituje s cenou, přeci jen těch zápasů bude v nové sezoně o hodně víc. Také peripetie kolem čínského vlastníka mohly celou záležitost zpozdit, ale informace by se hodila.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      HUSAR (přítel SN)     před 6 lety 31.05.2018 18:15 |  
      4 0

      Mám info, že by prodej měl začít příští týden.

  18. Telegraficky

    Petr9608     před 6 lety 01.06.2018 08:51 |  
    12 0

    Michal Bílek nadšeně zvolal #ano, když se ho jeho manažer zeptal, zda by náhodou nechtěl trénovat na Letné.

    • Re: Telegraficky

      kjandourek (admin)     před 6 lety 01.06.2018 08:51 |  
      2 0

      Chvilku mi to trvalo :D

    • Re: Telegraficky

      pethead (přítel SN)     před 6 lety 01.06.2018 09:06 |  
      3 0

      :))) Snad si pořádně přečetl smlouvu... ;)

    • Re: Telegraficky

      Petr9608     před 6 lety 01.06.2018 15:37 |  
      3 0

      Do poslední chvíle jsem se rozhodoval mezi Realem Madrid a Zlínem, ale nakonec zvítězila chuť navázat na fantastickou práci Vlasty Petržely. Větroplacha Ronalda ať si krotí jiní.

  19. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    mpik     před 6 lety 01.06.2018 14:39 |  
    5 4

    Když tak sleduju naší repre s Austrálií, tak bych si s pohárama moc nedělal starost. Myslím, že tento zápas o kvalitách českého fotbalu vypovídá vše.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      mpik     před 6 lety 01.06.2018 14:42 |  
      3 3

      Ještě pro doplnění komentáře u gólů 2-4. Hádejte, co mají společné :-)

      4:0 Tohle začíná být potupa pro český tým! Degenk centroval do šestnáctky, kde si míč do vlastní brány srazil JAKUB JUGAS. Vaclík byl tentokrát bez šance.

      3:0 Tak tohle začíná být pro český tým debakl! Australané totiž střílí třetí branku. Skvěle vyřešil přečíslení čtyři na dva MATHEW LACKIE, který se v pohodě zbavil Jugase a propálil Vaclíka na přední tyč.

      2:0 Obrovská chyba českého týmu a Australané vedou o dvě branky! Jugas poslal slabou hlavičku na Kalase a u míče byl nejrychleji ANDREW NABBOUT, jenž prostřelil Koubka na zadní tyč.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        kjandourek (admin)     před 6 lety 01.06.2018 14:44 |  
        6 1

        Chudák Vaclík... prosedět zápas na lavičce a dostat tam dva góly... to je vážně kumšt...

        Kde tohle píšou?

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          mpik     před 6 lety 01.06.2018 14:46 |  
          0 0

          Onlajny.com

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Pan Bůh     před 6 lety 02.06.2018 09:37 |  
          0 4

          Na ty onlajny píšou občas snad nesvéprávní lidé.

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      sTizz (přítel SN)     před 6 lety 01.06.2018 19:51 |  
      5 0

      To byla ostuda.. Navic nasi 4 borci nezahrali vubec dobre.

  20. Hm....

    Petr9608     před 6 lety 01.06.2018 15:36 |  
    0 9

    KJVCD bude brzo volnej?

  21. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    supicek     před 6 lety 01.06.2018 21:00 |  
    3 0

    Pamatujete, před pár léty jsme také nevěřili a pak Ajax přetlačili. Proč né opakování. Pamatujete :
    "Dobojováno jest a jakkoliv je to fyzikálně nemožné,dnešní noc bude nad Prahou č e r v e n o b í l á !!!

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      Dr. Fe1     před 6 lety 04.06.2018 15:42 |  
      4 4

      Pojem "přetlačili" bych zrovna nepoužil, když si vzpomenu jak nás na Strahově ve 2. půli mleli, ale naštěstí Vaniak podal životní výkon a doslova a do písmene čaroval. Pak tzo Standa v závěru pojistil a komentář Bosáka "že kdyby se na energii vycházející z stadionu dalo napojit osvětlení, tak se bude svítit ještě 14 dní ..... " Každopádně vybojovali jsme to a je to krásná vzpomínka. Ale už bych je znovu nechtěl. Teď porazíme někoho jiného :-)

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        bongor     před 6 lety 05.06.2018 19:50 |  
        0 0

        Hrají teď mnohem tvrději,viděl jsem je s Feynordem a techniky tam moc nebylo.

  22. Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

    Eskaes     před 6 lety 04.06.2018 19:41 |  
    4 0

    Na tuhle kvalifikaci se těším a rád bych, aby se těšili všichni. Tím myslím, aby trenéři i vedení vytvořili pro hráče uvolněnou a jen pozitivně nabuzenou atmosféru-ten odvěký skrytý triumf všech outsiderů.

    Fakt nemáme co ztratit! Co víc by si měl JiT přát? Tak hrrr na ně, hoši. :-)

    • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

      sTizz (přítel SN)     před 6 lety 04.06.2018 20:08 |  
      3 0

      Presne tak,ta jistota EL je fantasticka,zaroven se zacina po startu ligy,to je dalsi velike plus. Nikdy jsme nemeli lepsi podminky a okolnosti pro kvalifikaci LM.

      • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

        Dennis     před 6 lety 04.06.2018 23:52 |  
        6 0

        A loni s Apoelem? EL už byla také jistá, liga se také hrála, nebylo to s ohledem na sílu soupeře ještě lepší než letos?

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 05.06.2018 12:54 |  
          2 0

          Samozřejmě, že bylo...

        • Re: Co potřebujete vědět o kvalifikaci LM a báli jste se zeptat

          Betynka58     před 6 lety 05.06.2018 13:28 |  
          2 1

          Loni ale Slavia neměla ještě před začátkem kvalifikace nic jistého, to měla až po dvojzápase s Borisovem.