Liga mistrů

Dynamo Kyjev - Slavia 2:0

Slavia prohrála na hřišti Dynama Kyjev 2:0 a zahraje si tak jen skupinu Evropské ligy. Zápas ovlivnily především neproměněná tutovka Tomáše Součka a gól Besiedina na 2:0 z jasného ofsajdu.

Trenér Jindřich Trpišovský mohl postavit do základní sestavy nakonec oba hráče, nad kterými visel otazník, Simona Deliho i Jana Sýkoru. Na hrotu útoku podle očekávání nastoupil Stanislav Tecl. Domácí postavili poprvé v sezóně vicemistra světa Pivariče. Zápas začal opatrně, míč drželi převážně domácí a ve čtvrté minutě střílel zpoza vápna docela z úhlu Garmaš, Kolář vyrazil na roh. Slávisté se poprvé dostali k vápnu soupeře po sedmi minutách, dva centry Zmrhala ale zatím neznamenaly žádné větší nebezpečí. První branku zápasu vstřelili bohužel domácí, po faulu Ngadeua kopali domácí přímý kop, na centr Tsygankova si naběhl za obranu Verbič a špičkou kopačky usměrnil míč do brány - 1:0. Chvíli na to chyboval ve vlastním vápně Ngadeu a nabídl míč domácím, ostatní slávisté ale dokázali nebezpečí zažehnat. Pivarič pak našel centrem Verbiče, jeho střelu z první Kolář vyrazil. Ve 24. minutě střílel po autovém vhazování z 20 metrů Souček, bránu ale asi o dva metry minul. Stochova chyba vzápětí poslala do útoku Besiedina, toho ve vápně zablokoval Ngadeu. V 30. minutě se do dobré pozice ve vápně dostal Stoch, jeho střelu však tečoval Pivarič, čímž ji ztlumil příhodně do rukou Boyka. Pokus Hušbauera o minutu později z velké dálky neměl šanci na úspěch. V 38. minutě slávisté dosáhli vyrovnávací branky, když po odvráceném rohu dostal míč zpět za obranu Tecl a poslal míč do sítě. Po několika vteřinách radosti slávistů sudí usoudili, že odpískají ofsajd Delimu, který se dle jejich názoru zapojil do hry, když blokoval obránce. Stav tak zůstal nezměněn a slávisté to odnesli jen žlutými kartami pro kapitána Hušbauera, náhradního brankáře Kováře a vykázáním asistenta Köstla na tribunu. Ve 43. minutě sposlal dělovku těsně nad bránu z 20 metrů Zmrhal. V závěru poločasu předvedl polský sudí Stefanski sérii rozhodnutí, která slávisty ještě dále frustrovala, takže další žlutou kartu inkasoval zřejmě Stoch, výsledek ale zůstal nezměněn - 1:0.

Do druhé půle vyběhly oba týmy beze změn v sestavách, Slavia si stejně jako v závěru prvního poločasu vytvořila územní převahu. Krátce po startu druhé půle rozehrál Stoch z hloubi pole překvapivě přímý kop na Coufala, ten sklepával na Tecla, který se ale k míči nedostal. Čas pak ubíhal rychle a slávisté přes převahu v držení míče nedokázali na pozornou obranu soupeře nic vymyslet. V 68. minutě předvedli slávisté nejhezčí akci zápasu, Bořil přihrál z jedné Sýkorovi, ten poslal prudký přízemní centr před bránu, kde našel skvěle nabíhajícího Součka, ten ale ve skluzu z dvou metrů přestřelil prázdnou bránu! Naděje Slavie pak definitivně utnul další špatný verdikt sudích, Besiedin dostal přihrávku za obranu do dobře půlmetrového ofsajdu, sudí ale nepochopitelně nezvedl praporek a Besiedin se štěstím poslal míč za záda Koláře - 2:0. Poté slávisté viditelně rezignovali, domácí najednou daleko lehčeji přecházeli do brejků, naopak hráči Slavie lehce ztráceli míče na polovině soupeře. Závěr zápasu se pak už zvrhl v sérii slávistických faulů, padlo několik žlutých karet, na výsledku se ale nic nezměnilo. Slavia tak vypadla z Ligy mistrů a zahraje si základní skupinu Evropské ligy.

3. předkolo - Úterý 14. 08. 2018 18:30

Liga mistrů, 2018/2019
2 - 0
1 - 0
FK Dynamo Kyjev
FK Dynamo Kyjev

11. Verbič
74. Besiedin

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (874)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé