Ženský fotbal

Z Gintry vezou slávistky výhru!

Slávistky ve venkovním zápase 1. kola Ligy mistryň porazily litevskou Gintru vysoko 3:0! Dvě branky vstřelila Michaela Dubcová, jednu přidala Tereza Szewieczková! Odveta je na programu za 14 dní v Praze na Žižkově. Přidány ohlasy Kožárové a Votíkové.

Slávistkám před zápasem vypadla klíčová hráčka Kateřina Svitková kvůli nemoci. Aktivněji začala Slavia, držela míč a začala se tlačit před branku domácí Gintry. K výraznějšímu ohrožení nedošlo, pouze byl jednou zahráván roh. Pak ale zahrozila Gintra, nejdříve holky nechaly dost prostoru Cleopfil, ale k zakončení se nedostala. Hned poté z dálky střílela Alekperova a trefila břevno. Hra se poté vyrovnala, slávistky byly trochu zaskočené a těžko se dostávaly k brance domácích. Důležité ale bylo neudělat chybu, což se dařilo. Ve 21. minutě vystřelila poprvé mezi tyče Szewieczková, brankářka míč neudržela, ale Divišová nedokázala dorazit mezi tyče. V další akci do středu branky střílela Kožárová. Další zajímavou akci předvedly slávistky ve 27. minutě, Kožárová přenesla míč k Szewieczkové, dostala se blízko branky, ale její přihrávka nenašla žádnou spoluhráčku. Ve 32. minutě měla Gintra největší šanci zápasu, po špatném důrazu se dostal míč až k Cleopfil, která šla sama na Votíkovou, ale skvělým zákrokem Slavii podržela. Více už si ani jeden celek nevypracoval.

Do druhého poločasu trenér udělal drobnou změnu v rozestavení, do středu zálohy se přesunula Szewieczková a na kraj zálohy Michaela Dubcová. Holky zvýšily důraz, začaly více vyhrávat souboje a více se usídlily na polovině Gintry. V 62. minutě konečně padla branka, po centru Bartoňové do vápna se uvolnila Michaela Dubcová a přesnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. Gintra zvýšila aktivitu a párkrát se dostávala do nebezpečné situace, ale k bezprostřednímu ohrožení Votíkové nedošlo. Po krizových okamžicích se slávistky opět zvedly a hru dostaly pod svou kontrolu. A v 79. minutě přišla důležitá pojistka, Szewieczková unikla po levé straně a prudkou střelou propálila brankářku. A výsledek ještě vylepšila znova Michaela Dubcová, v 88. minutě se krásně trefila do šibenice!

"První poločas byl z naší strany vlažný, byly jsme pozdě v soubojích, soupeř měl dvě šance, jednou břevno a podruhé nás podržela Bára, za což jí patří velký dík. Měly jsme tam pár náznaků, ale nic z toho nebylo. Druhý poločas jsme nastoupily jako jiný tým, měly jsme všechny souboje, spoustu šancí a vyústily z toho tři branky, takže druhý poločas byl rozhodující faktor zápasu," řekla k zápasu Tereza Kožárová. Výsledek mluví jasně, ale jednoduché to nebylo. "Mají tu spoustu cizinek, týmy v ženském fotbale se vyrovnávají. Dobře jsme se připravily a odvetu také chceme zvládnout," dodala.

Zvláště v prvním poločase nás podržela Barbora Votíková. "Je paráda že jsme vyhrály a navíc daly tři branky, což je super do domácí odvety. Ale nebylo to vůbec jednoduché, v prvním poločase jsme se nedostaly do žádné vyložené šance, Gintra ano. V půlce druhé půle odpadli fyzicky a nám se podařilo vstřelit branku a pak se to rozjelo," okomentovala slávistická brankářka.

Slávistky si připsaly největší výhru v historii zápasů Ligy mistryň, odveta se však nesmí podcenit. Přijďte 27. 9. na stadion Viktorie Žižkov, výkop je v 18:30.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky bojují v Lize mistryň

    Edenjejenjeden     před 6 lety 13.09.2018 18:50 |  
    3 0

    Paráda,výhra 3:0.Velká gratulace:-)

  2. Re: Z Gintry vezou slávistky výhru!

    VERČA     před 6 lety 13.09.2018 19:14 |  
    4 0

    Holky velká gratulace k výhře 3:0 je to Bomba!!!!!!

  3. Re: Z Gintry vezou slávistky výhru!

    Dobi     před 6 lety 14.09.2018 00:37 |  
    3 0

    Oslovme Viktora SODOMU, aby nazpíval Holky zlatý, Holky zlatý! Možná pro někoho jen Popelky, ale vítězily už v kvalifikaci v Maďárii a nyní toto! Ano, je to jen "poločas!, ale přijďme jim 27.9. na Viktorku při odvetě poděkovat. A povzbudit je i v úterý 18.9. na umělku v Edenu při derby se Spartou. Ta prohrála na Ajaxu 0:2, když ani z metru do prázdné branky nedokázala skórovat Holky zlatý, holky zlatý!

  4. Re: Z Gintry vezou slávistky výhru!

    A.Lima     před 6 lety 14.09.2018 12:06 |  
    2 0

    Gratulace holky, navíc to byli krásné goly :)