Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 14. kolo

Slávisté i sparťané dali svému rivalovi dostatek možností k tomu, aby zápas dotáhl do vítězného konce. Ani jeden tým ale slabin soupeře nedokázal dostatečně využít, a tak zápas skončil zaslouženou remízou.

Z mého pohledu to byl hodně rozporuplný zápas, čemuž odpovídá i dění po závěrečném hvizdu, kdy nemohl být spokojen ani jeden z táborů nesmiřitelných rivalů. Ani jeden z týmů totiž nepodal optimální výkon a nedokázal využít slabin soupeře. Sparta nedokázala doma porazit Slavii, která podala jeden ze tří nejhorších podzimních výkonů. Nedokázala udržet poločasové vedení 2:1, ačkoliv její soupeř hrál 25 minut druhé půle katastrofálně. Naopak Slavia nedokázala podat ani svůj standardní podzimní výkon a nedokázala využít závěrečné pasáže zápasu, kdy byla Sparta opařená vyrovnáním a šlapala vodu. Také nedokázala zvítězit i přes špatné střídání trenéra Ščasného a až úsměvné bránění standardních situací od domácích.

Ale vezměme to popořadě. První půle podle mě nabídla velice dobrý fotbal, kdy se od začátku hrálo nadoraz. Zápas byl sice veden opatrněji, ale kvalita byla patrná a vše vygradovalo zajímavou závěrečnou desetiminutovkou. Nejprve se po rohu prosadil Kúdela a pak přišel první ze zlomových momentů, kdy po pěkné akci Zmrhala a Olayinky zvonila tyč a centimetry tentokrát hrály (na rozdíl od úvodní branky) ve prospěch Sparty. Nevěřím, že by se za stavu 2:0 dokázala Sparta vrátit zpátky do zápasu. Místo toho ale přišlo rychlé vyrovnání Tetteha po ukázkovém centru Čiviče. A aby bylo ještě hůř, tak v samotném závěru první půle korunoval svůj nepodařený výkon nesmyslnou rukou ve vápně Traoré. Kanga pokutovým kopem nepohrdl a do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí, což byl po Kúdelově trefě a tyčce Olayinky celkem šok.

Jestli první poločas nabídl kvalitní podívanou, tak dění ve druhé půli o hodně zaostávalo. Slavia byla opařená a dobrých 25 minut nehrála vůbec nic. Sparta se však spokojila jen s kontrolou míče a šance si nevypracovávala. A tak přišel další roh, krásná hlavička Součka a další hodně laciný míč v síti Sparty. Ta byla ve zbytku zápasu opařená a kupila chyby. Také mi přišlo, že byla hůře kondičně připravená. Ale ani slávisté toho nedokázali využít. Kdybychom hráli v naší obvyklé pohodě, tak jsem přesvědčen, že jsme otřesenou Spartu v závěru dorazili. Po zranění Coufala, který už nemohl vystřídat, už ale spíše obě vyčerpané armády (protože přes časté nedostatky ve kvalitě hry oba týmy zápas maximálně odbojovaly) čekaly na závěrečný hvizd. Po něm přišlo jen ticho, slavit nemohl ani jeden tým.

Vděčným tématem je samozřejmě i výkon rozhodčího, který neměl vůbec lehkou práci. V zápase bylo hodně sporných momentů, ale - ač to v diskusi asi nebude úplně populární názor - tak podle mě Ardeleánu zápas zvládl velmi dobře. Od začátku hru hodně pouštěl, takže ve světle toho bylo podle mě v pořádku, že Ngadeu či Chipciu zápas dohráli, ač při choulostivějším stylu pískání klidně mohli jít ven. Stejně tak nebyl úplně férový ani zákrok Tetteha na Kúdelu, ale v reálném čase to šlo vidět jen těžko a při shlédnutí videa šlo spíše o menší kontakt a při nastoleném trendu to na červenou nebylo. Pak také přišly dva důležité momenty v pokutových územích. Penalta za ruku Traorého podle mě byla odpískána zcela správně. Hráč si sice rukou kryl obličej, ale za prvé zcela špatným způsobem, kdy měl loket vystrčený nahoru a zvětšoval jím povrch těla, a za druhé bylo při bočním pohledu vidět, že má ruku dost výrazně před hlavou. Takže tady není důvod si stěžovat na rozhodčího, byla to jen a jen chyba Traorého. A můj názor na ruku/neruku Štetiny na druhé straně? Tady už to bylo sporné, ale já osobně bych to také nepískal. Ostatně vzpomeňme si na jarní derby, kdy si Stoch zpracovával míč před svou brankou na 1:3 v podstatě totožně. Tehdy jsem říkal, že bych to nepískal, říkám to i teď. Štetina míč zasáhl napůl paží, napůl ramenem, rozhodně nešlo o totožnou situaci jako při ruce Frýdka s Duklou, kdy to byla jen jasná ruka. Při hodně sporném a nejasném momentu bych prostě hru nepřerušoval, zvlášť když to měl rozhodčí od začátku nastavené tak, že pískal jen jasné věci. Navíc Ardeleánu (a to ho kvůli jeho minulosti opravdu vůbec rád nemám) celý zápas pískal na obě strany stejně a držel svůj nastavený metr, takže nemám důvod vidět v jeho počínání nějakou nekalost.

Úvodní rozbor je docela dlouhý, ale derby si to zkrátka zaslouží. Tak mi ještě dovolte lehce nakousnout otázku trenérů. Náš kouč Trpišovský jako tradičně zhodnotil zápas reálně a bez obalu. Není třeba si lhát do kapsy, Slavii zápas příliš nevyšel a ani celková kvalita zápasu nebyla bůhvíjaká. Jaký rozdíl oproti hodnocení jeho protějška Ščasného. Ten se nezapomněl pochválit, jak skvěle stanovil taktiku, která vyšla 100%, nezapomněl říct, jak mají silnější mužstvo (proč tedy mají takovou ztrátu a vypadávají se Suboticí?) a vše hodil na individuální chyby hráčů. Přitom jako sportovní ředitel má za všechny ty průsery přímou zodpovědnost. Neříkám, že je Ščasný špatný trenér (třeba v Teplicích odvedl dobrou práci), za lodivody Slavie a Plzně ale zaostává. Navíc je to oproti Trpišovskému i vrcholně nesympatický člověk. V kabině taková "persona" určitě musí dávat dobrý základní kámen pro partu. Zkrátka a dobře, čím déle tento alibista vydrží ve Spartě, tím lépe pro nás.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Reparát za nepovedený jarní zápas na témže místě zvládl a potvrdil, že se za půl roku posunul kupředu. Připsal si dva dobré zákroky proti střelám Tetteha a Kangy. Oba hráči ho pak sice překonali, ale Kolář to měl těžké. Možná v první situaci mohl vyběhnout, ale za mě říkám, že ten centr byl kopnutý skvěle a brankář by se tam dostával obtížně až nemožně. Tam byla chyba hlavně u Ngadeua. Penaltu pak vystihl, ale chytat se nedala. Výrazným plusem byla i jeho rozehrávka, právě po ní přišel rohový kop před naší první brankou.

Vladimír Coufal - 5 - Zápas zvládl průměrně, umí zahrát výrazně lépe. Dozadu si své odvedl, směrem dopředu toho mnoho neměl, ale to i kvůli špatné záloze. Byla škoda, že lépe netrefil míč při šanci po rohovém kopu. Závěr zápasu dohrával zraněný se sebezapřením, což bych chtěl ocenit. Dokonce se v tomto stavu dostal i k zakončení. Je to bojovník, jak se patří.

Ondřej Kúdela - 6 - Patřil mezi těch několik slávistů, kterým zápas vyšel. V obraně podal obstojný výkon, byť si nemyslím, že byl bezchybný. Své problémy měl, ale to bylo dáno i dobrým výkonem Tetteha. Nadprůměrnou známku si ale jistě zaslouží za další vstřelený gól po standardce. Ač Ondra není nejvyššího vzrůstu, tak branek vstřelil už několik. Umí si najít prostor a hlavičku přesně trefit, navíc mám dojem, že ho kvůli jeho nižší výšce soupeři stále podceňují a brání ho spíše horší hlavičkáři. Kvůli zranění musel odstoupit brzy po půli.

Michael Ngadeu Ngadjui - 4 - Naší obvyklé opoře tentokrát zápas moc nevyšel. Ngadeu měl v obraně až příliš problémů, často je řešil jen za cenu faulu. Od začátku zápasu hrál se žlutou kartou, o druhou si koledoval, když při hlavičce trefil Tetteha loktem. Ale jak jsem psal, při nastaveném metru rozhodčího ty zákroky byly dohromady správně jen za jednu žlutou. Ngadeu zaváhal i u první inkasované branky a nedařila se mu ani rozehrávka, když několikrát doslova odevzdal míč soupeři.

Jan Bořil - 5 - Podobný výkon jako na druhé straně u Coufala. Své si odvedl, ale příliš výrazný nebyl. Nicméně ráz zápasu mu větší vyniknutí ani neumožňoval. Honza ukázal, že je univerzálním bekem, když v závěru spolehlivě zaskočil i za zraněného spoluhráče na druhé straně.

Miroslav Stoch - 4 - Měl to být souboj Stocha se Stanciuem, to se ale nepotvrdilo. Stanciu sice začal dobře, ale pak se ze hřiště úplně vytratil. Podobně nevýrazný byl bohužel i Stoch. Směrem dopředu o sobě dal vědět jen povedenou střelou v úvodu zápasu. Bohužel letěla zhruba metr od šibenice. Miro se sice ve zbytku zápasu snažil a chtěl hrát, bylo ale vidět, že soupeř (jmenovitě Čivič) si na něj dává velký pozor. Stoch tak víc zaujal už jen dvěma momenty. Jednou negativně, když před vyrovnávací brankou Sparty lacině ztratil míč, podruhé pozitivně, když se výborně vrátil dozadu a na poslední chvíli odvrátil dlouhý míč.

Tomáš Souček - 6 - Bohužel Souček byl jediným hráčem naší záložní řady, který odvedl alespoň standard. I on ale umí zahrát i lépe. Tentokrát to však měl těžší v tom, že jsme hráli hodně roztaženě a on se tak těžko dostával k protihráčům, aby jim stihl odebírat míče. Hlavně v závěru zápasu ale patřil k našim lepším hráčům a staral se o rozehrávku. Ke zlepšení mu samozřejmě napomohla i vstřelená branka po rohovém kopu. A nutno říct, že tam to Tomáš udělal skvěle! Výborný výskok, vyhraný souboj a přesná hlava - paráda a klíčový moment, který nám zajistil alespoň remízu!

Josef Hušbauer - 4 - Podobně jako Stochovi nesedlo toto derby ani naší další tradiční opoře Hušbauerovi. Domácí ho včas dostupovali a Pepovi se příliš nedařilo. V tomto zápase bylo znatelné, že ho limituje rychlost, ale netvrdil bych, že je to u něj paušální věc se silnějšími soupeři. Jistě, bez debat je to jeho slabina, ale má za sebou i povedené velké zápasy. Tady mu ale nepomohl ani zbytek zálohy a Hušbauer proti běhavému soupeři tápal a nedokázal se prosadit. Mírně podprůměrnou známku si zajistil díky dobře kopnutému rohu, jinak to mohlo být i za tři.

Ibrahim Traoré - 2 - Naší záloze se bohužel v zápase vůbec nedařilo. Stoch, Hušbauer i Zmrhal byli matní a když se k tomu přidal ještě mizerný výkon Traorého, tak bylo jasné, že budeme mít problémy. Ibrahim byl od začátku zápasu mimo těžiště hry a vůbec nestíhal. Nedokázal podržet míč, odebrat ho soupeři, byl zkrátka nulový. K tomu se navíc přidala i úplně nesmyslná ruka, po níž přišla penalta. Dohromady tedy opravdu velmi nepovedený výkon od Traorého a zcela logické stažení jeho osoby ze hřiště o pauze. Zatracovat ho ale nebudu, za Slavii odehrál několik velmi dobrých zápasů, teď poprvé vyhořel. Jen škoda, že to bylo v takhle důležitém zápase.

Jaromír Zmrhal - 4 - Zmrhal umí ve velkých zápasech zazářit, tentokrát to ale nebyl ten případ. Podobně jako zbytek zálohy byl hodně nevýrazný, ač měl i světlé momenty jako třeba dobrá akce a centr před tyčkou Olayinky. Své si ale odbránil a přehnanější kritika na jeho adresu není třeba. Konečně Stoch, Hušbauer ani Baluta nehráli o nic lépe, a to vůbec nemluvím o Traorém.

Peter Olayinka - 6 - Jeho postavení na hrot jsem kvitoval a Olayinka nezklamal. Spíše naopak, řekl bych, že po herní stránce byl naším nejlepším hráčem v derby. Ač měl v podstatě nulovou podporu od zálohy, tak dokázal vybojovat několik rohových kopů. Nebál se hrát jeden na jednoho, dokázal podržet míč a zodpovědně makal i dozadu. Za mě velmi nadějný výkon! Jen škoda té tyčky, tam chyběl k zaříznutí Sparty kousíček...

Alexandru Baluta - 4 - Hůř než Traoré, kterého vystřídal, nezahrál, ale laťka byla v tomto případě postavena hodně nízko. A Baluta ji bohužel až o tolik nepřeskočil. Ani on nedokázal dostat naši zálohu z letargie a byl hodně nevýrazný. Nicméně odehrál vítězný poločas a naskočil do špatně rozehraného zápasu, kdy nám to nešlo, takže není důvod dávat nižší známku.

Simon Deli - 6 - Vynuceně střídal jednoho z mála dobře hrajících hráčů Kúdelu, Slavii to však vůbec neuškodilo, protože i Deli podal kvalitní nadprůměrný výkon. Na jednu stranu to neměl lehké, protože není snadné naskočit na obranný post do takového zápasu, na druhou stranu měl výhodu, že Tetteh brzy vystřídal a Šural s Golgolem byli výrazně snazším soustem než jejich parťáci z první půle. Buď jak buď, Simon to zvládl s přehledem. Podle mě si i řekl o nasazení minimálně do jednoho z následujících dvou těžkých zápasů, ať už kvůli zdravotním problémům Kúdely nebo včerejším slabším výkonu Ngadeua.

Jan Sýkora - 5 - Musel zaskočit na postu rozehrávače ve středu zálohy (což nakonec plnil spíše Souček) a posléze i na postu levého beka. Syky to jakž takž zvládl. Plusem je určitě dobře kopnutý roh, po němž padla vyrovnávací branka, na druhou stranu předvedl i svou odvrácenou tvář, když v nadějné pozici lacině ztratil míč a následný brejk musel řešit za cenu žluté karty Olayinka. Uvidíme, jak se do toho po zranění dostane.

14. - Neděle 04. 11. 2018 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 2
2 - 1
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

42. Tetteh
45. Kanga (pen)

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

36. Ondřej Kúdela
70. Tomáš Souček

Komentáře (207)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Jaromir82     před 6 lety 05.11.2018 14:04 |  
    27 3

    Z pohledu na stadionu musím říci, že Hušby mi přišel ještě horší než ostatní záložníci (vyjma Traoreho), byl pomalý, nepřesný a přihrával pády (což dělá dlouhodobě), tzn. dal bych mu max. za 3. Dobře kopnutý roh není podle mého plus, ale naprostý standard pro tvořivého záložníka. Naopak Stoch šel v průběhu času nahoru. Po odchodu Hušbyho si hodně chodil pro míč a z mého pohledu to byl on a Olayinka, kdo chtěli strhnout zápas ve vítězství pro nás. I se tam spolu ke konci hecovali, že to ještě dají. Za mě alespoň 5.
    Jinak bych chtěl pochválit mužstvo, jak se po zranění Coufala automaticky a rychle přeskupilo - Coufi šel dopředu (v podstatě na hrot) a Bořil šel za něj na pravou stranu obrany.
    Chvála bohu za naše ofenzivní standardky, není to poprvé, kdy nám zachránily zápas.
    Trpiše mám čím dál tím raději, žádné alibistické řeči, pojmenování věcí přesně a trefně. Mám z něj pocit, že to není stereotypní trenér, ale chyby vidí a umí dělat změny a reagovat na nedostatky.
    Olayinka fakt hodně překvapil. Docela napadal, bojoval a hlavně vydržel celý zápas, což jsem vůbec nedoufal, protože hrál fakt nadoraz.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Jarinho     před 6 lety 05.11.2018 14:12 |  
      9 9

      Když už si byl na stadioně tak ti jistě neuniklo, že byl hušby sestřelenej na začátku zápasu a evidentně se do toho zápasu nedostal a pak střídal kvůli zranění... je mi jasný, když plus není u tebe dobře kopnutá standartka, tak určitě taky nebude plus vůle a bojovnost.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Jaromir82     před 6 lety 05.11.2018 14:44 |  
        7 1

        No právě píšu, že z pohledu na stadionu, takže mi nějaký věci mohli uniknout. Byl v rohu a okolo samý agresivní mentálové neustále řvoucí: J*de slavie! Takže to člověku klidu nepřidá :-) Takže pokud hušby hrál povětšinu času zraněnej a to zranění ho limitovalo, dá se horší výkon pochopit. Pak ale měl teda střídat dřív. Tak jako tak, remíza je zlatá. Další nesnadný oříšek v lize bude Zlín.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Jarinho     před 6 lety 05.11.2018 17:39 |  
          0 0

          jo v tom máš asi pravdu.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    zeleznik2     před 6 lety 05.11.2018 14:09 |  
    0 0

    jen pro srovnání známky ze Spartu:

    https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2018-19/349486/znamkovani-sparty-frydek-nejlepsi-na-place-chipciu-byl-nejisty.html

    takže simulant Frýdek hráč utkání známka 8!, Štětina 6, nejhorší známka 4..

    https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2018-19/349484/znamkovani-slavie-jisty-kudela-ngadeu-byl-jeden-z-nejhorsich.html

    Ondřej Kúdela náš hráč utkání známka 8..Michael a Traoré 3

    jinak o ruce Štětiny nic...Ondra Kolář měl podle Spartu vyběhnout..

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 05.11.2018 14:13 |  
      8 0

      Ve Sportu mi tentokrát přijde hodnocení přehnané. Frýdek i Kúdela hráli dobře, ale osmičky? Za co? Asi vychází z toho, že derby je vrchol podzimu. Na hřišti to ale byl průměrný zápas, tam úplně souhlasím s Trpišovským. Takže nadprůměrné hodnocení obou týmů mi nedává smysl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        zeleznik2     před 6 lety 05.11.2018 15:01 |  
        0 1

        No je to Deník Spart, tak se nemůžeme divit že?Možná pro nezasvěceného fanouška mohl, mít zápas nadprůměrnou úroveň, čtyři branky, bojovnost, nasazení, ale upřímně, Sparta 1 šance + 2 góly - my dvě střely mimo + 2 góly, 3 + 5 ŽK, je to skutečně nadprůměrný zápas?

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        zeleznik2     před 6 lety 05.11.2018 15:09 |  
        0 9

        tady je jeden názor fanouška z netu:


        Jaroslav Novotný
        Trpišovského zklamala úroveň derby. To může říci člověk,který neumí pořádně kopnout do balónu. Úroveň byla solidní,bojovná,přetaktizovaná a Slávia zklamala herním pojetím-vlastně někteří jejich hráči.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    asanin     před 6 lety 05.11.2018 14:09 |  
    6 1

    K tomuto hodnocení není moc co vytknout, ani doplnit. Prakticky se s ním ztotožňuji.
    Zaujala mě situace před vyrovnávacím gólem, kdy jsme měli na levé straně oba krajní záložníky (co tam dělal Miňo mi není známo). sparta jednoduše přenesla hru a Civič měl asi 30 metrů volného prostoru, aby poslal přesný centr. To byla šílenost. Je vidět, že bojovné zápasy nám prostě nesedí. Válka to byla v Ostravě, v Liberci, druhou půli v Kodani a teď na Letné... Všechny tyhle zápasy (i druhou půli v Kodani po gólu) jsme odehráli velmi špatně. Čeká nás nejnáročnější část podzimu, kde nám v lize relativně hraje do not los - doma Zlín (u nich to bude mít naopak na blátě těžké Plzeň), do Karviné, do Opavy (nový trávník), doma marnou Boleslav a na závěr do fyzicky podobně zdevastovaného Jablonce... Nutně potřebujeme, aby nenarůstal počet zraněných a zvládnout dobře tento týden (Kodaň, Zlín)... Zajímavostí pak je, že z první šestky jsme porazili jen Plzeň (Zlín ještě máme před sebou).

  4. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    zeleznik2     před 6 lety 05.11.2018 14:11 |  
    7 0

    Nesouhlasím se 4 u Mira, podle mne aspoň za bojovnost si zasloužil známku 5, zvláště když Michael, kterému se zápas vůbec nepovedl byl ohodnocen rovněž známkou 4...
    jinak souhlas..

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      sicilianbrno     před 6 lety 05.11.2018 14:32 |  
      4 0

      Přesne tak, Stoch v druhe pulce zabral a patřil k našim aktivnim hračum..jinak hodnoceni relativne vystižne

  5. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    belmis (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 14:12 |  
    11 9

    Ach jo. Prostě někteří hráči jsou zde neobjektivně chráněni.
    Traoremu dáme 2, vždyť to velký oblíbenec není. V pořádku, zaslouží si jí.
    Ale pak tu máme suverénně druhého nejslabšího hráče, který dostane stejnou známku jako Baluta, Stoch a Zmrhal. Přitom co míč, to ztráta.
    To je faul na ostatní hráče, kteří mají čtyřku....

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Alanor (admin)     před 6 lety 05.11.2018 14:18 |  
      4 11

      Ale prd. I ve článku je zmíněno, že Hušbauer hrál špatně a že by to bylo za 3. Traoré byl objektivně horší, Baluta, Stoch či Zmrhal o něco lepší, ale zase ne o moc. I od nich to bylo celkem slabé.

      Ale ač to první diskutující píše, tak ty rohy prostě ligový standard samozřejmost nejsou. Nám to zachránilo derby a je to nezanedbatelné plus jak pro Hušbauera, tak pro Sýkoru, že to dokáží takhle výborně zahrát. A ještě větší plus je to samozřejmě pro zakončovatele. Hodnotím to tak od začátku a pořád stejně, takže o neobjektivním chránění nemůže být řeč. Kdyby roh před první brankou kopal Stoch, tak má pětku a Hušbauer trojku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        belmis (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 14:32 |  
        9 4

        Tady jde hlavně o to, že rozdíl například mezi MNN a Stochem na jedné straně a Hušbauerem na druhé straně nebyl nijak zanedbatelný. Byl celkem velký. A jestli o hodnocení hráče za celý zápas zásadněji rozhoduje to, jestli kopnutý roh hlavičkující hráč trkne do tyče a pak do brány nebo jen do tyče, pak je to nastavení taky neobjektivní.
        Ale u Hušbauera sleduji tvé hodnocení dlouhodobě a je znát, že je to tvůj oblíbenec. Ale to máme každý. U mě bych také přidával zase jinému hráči ne zcela objektivně půl bod až bod navíc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Boss82     před 6 lety 05.11.2018 15:55 |  
      3 6

      Psal jsem, že Ti pošlu data do mailu, ale když si o to tak říkáš, tak to dám i sem. InStat Index totiž naopak odhaluje, že neobjektivní jsi tady Ty, zatímco Alanor se v hodnocení až na drobnosti trefil velmi přesně:

      https://twitter.com/jakub_konecny/media?lang=cs

      Ano, Hušby patřil i podle InStat Indexu k našim nejslabším hráčům, ale rozdíly mezi ním a dalšími hráči, kterým dal Alanor 4, jsou velmi malé, rozhodně tam není vidět žádný zásadní rozdíl, o kterém tu hovoříš Ty. Známka 4 pak zcela koresponduje s tím, že Hušby byl na 3, ale za dobře kopnutý roh a tedy gólovou asistenci má 4, což jsou kritéria, ke kterým Alanor přihlíží vždy, tudíž nevidím důvod, proč by k tomu neměl přihlížet i tentokrát.

      O faulu na ostatní hráče tedy nemůže být řeč, nevím, kam na tohle chodíš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Alanor (admin)     před 6 lety 05.11.2018 16:05 |  
        5 0

        Já nevím, jak moc brát InStat za bernou minci. Co třeba ten Deli? Náš druhý nejhorší hráč po Traorém a o notný kus horší než Ngadeu? Já teda viděl v tomto případě viděl něco úplně jiného a počítám, že to tak viděli úplně všichni.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Boss82     před 6 lety 05.11.2018 17:02 |  
          1 2

          Žádný Index nebude úplně dokonalý, k dokonalému posouzení výkonů hráčů bychom museli mít k dispozici všechna analytická data, jako má třeba Jakub Dobiáš. Nicméně InStat sleduji již poměrně dlouho a obvykle se jejich index shoduje s mým intuitivním pocitem z výkonu hráče a také s dalšími daty, která jsou k výkonům hráčů k dispozici.

          Nízký index u Deliho mě také trochu zarazil. Až si budu zápas pouštět podruhé, což jsem zatím nestihl, tak se na Simona zaměřím. Nicméně pamatuji si, že v 63. minutě zle chyboval v rozehrávce (trefil hráče, který ho atakoval) a byl z toho brejk 3 na 2, který neskončil brankou v naší síti jen proto, že Kanga dal finální přihrávku Stanciuvi na paty. Ty si tuto chybu v hodnocení ani nezmínil, ale kdybychom v tu chvíli dostali gól na 3:1, tak by bylo zle. Možná i toto je důvodem nízkého indexu i Simona, který jinak naskočil do rozehraného derby velmi slušně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        belmis (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 17:33 |  
        2 2

        Děkuju. Myslím, že Instat index je celkem objektivním ukazatelem, ale dokonalý zřejmě není. Už jsem to psal Alanorovi, ale pokud by Kúdelova hlavička šla třeba jen do tyče, bude se blížit Hušbauerův index blížit tomu Traoreho. Což by pak výkon v tomto zápase odpovídal.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Boss82     před 6 lety 05.11.2018 18:51 |  
          1 2

          Dokonalý určitě není. Na druhou stranu asistence na gól z rohu v něm rozhodně nehraje tak zásadní roli, aby mu zvedla index o skoro 40 bodů, to ani náhodou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Boss82     před 6 lety 05.11.2018 15:57 |  
      4 6

      Navíc pokud hrál Hušby skutečně velkou část zápasu se zraněním, jak se proslýchá, tak by to také mnohé vysvětlovalo.

  6. Ad Alanor

    Mike     před 6 lety 05.11.2018 14:44 |  
    3 0

    Už se také posouváš v hodnocení spíše k průměru, když mužstvo nehraje moc dobře, a to včera opravdu nehrálo. Jestli jsem dobře počítal, tak průměr známek máme 4,78. Před 3 lety by po remíze na Letné při jakékoliv holomajzně byly šestky a sedmičky, nyní zhodnoceno opravdu realisiticky, můžeme se bavit pouze o drobnostech, zda někde známku o stupeň zlepšit, nebo zhoršit. Přesně tak trenér- pojmenuje, že jsme hráli pod svoje možnosti a pojmenuje to přesně, co viděl. Tady na fóru je to úplně jedno, jenom tlacháme, i když Tě opravdu chválím, jak si nepodlehl důležitosti zápasu. Ale trenér, tam už se to musí zhodnotit z hlediska dalšího vývoje klubu pravdivě, aby se nedostatky odstranily. A to on opravdu dělá.
    Souhlasím i s Tvým názorem, že redaktoři Sportu známky a utkání nadhodnotili. Fotbalu bylo pramálo, snad jediné pozitivum je, že padly 4 branky. A mimochodem, zápas Plzeň- Sparta 1-0 byl ještě o třídu horší, než ten včerejší, a novináři z něj udělali úžasný taktický šlágr kola.
    Viděl jsem z tohoto kola Bohemka- Teplice, Baník- Plzeň a Olomouc- Opava. Zápasy na Letné a v Ostravě byly fotbalově nejhorší. Prakticky jen osobní souboje, strkanice, divení na všechny strany, brutální fauly- Filla na Limberského a Chipciu na Hušbaura.
    Se Zlínem to bude podobné, mají soubojové vysoké hráče, snad nám ještě po čtvrtku zbydou síly, Coufal, Kúdela a Hušbauer budou hrát, aby jsme mohli trochu hráče prostřídat.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    vršek     před 6 lety 05.11.2018 15:06 |  
    18 7

    To co píšete o výkonu rozhodčího Ardeleána je naprostý nesmysl!

    Ardeleánu zápas nejen, že nepískal dobře, on ten zápas nezvládal a hru ovlivňoval svým naprosto nevyváženým rozhodováním některých situací a to vyjma "nevyloučení" Ngadeua v naprosté většině ve prospěch Sparty.

    Ohánět se tady správně odpískanou penaltou za Traorého ruku je "nepochopitelná argumentace", protože zde v diskusi snad nikdo ze slávistů tuto penaltu nezpochybňuje!

    Pokud jde o "nekalost" pískání je podivné, že "údajně" nejasnou situaci - ruka Štětiny - rozhodčí nejde kontrolovat na videu, ale vše je přece zcela jasné, a to i rozhodčímu Fraňkovi u videa a situace je v TV studiu označovanou za tkz. "šedou zónu videa" - no, opravdu vrchol objektivity.
    Fascinuje mně, že tato situace není ani zmíněna v TV Dohráno. a vlastně vždyť i dle popisu ve Slavistických novinách Štětina rukou nehrál - sakra neměla by Slavia zapracovat při výběru hráčů a více se soustředit na objem ramen vytipovaných posil?

    Jistě, každý má svůj pohled na věc, avšak přirovnávat RUKU Štětiny k NEEXISTUJÍCí ruce Stocha v loňském derby, kterou jste zřejmě viděl jen Vy a jistě většina sparťanů - to je tedy opravdu velký hnus a vrchol "slávistické objektivity"!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      dalislavista     před 6 lety 05.11.2018 16:40 |  
      11 1

      Připomenu žlutou MNN- to snad ani nebyl faul, natož za kartu. Do té doby hru pouštěl.
      To jak sparťan nabral Pepu sáněma- to bylo na redku. On i počet faulů 10:19 svědčí o objektivitě rozhodčího, jim pískal každé upadnutí jako náš faul, ale opačně to jaksi neplatilo. U druhého "sporného" faulu MNN bych řekl, že Tetteh spíše naběhl do Michela, ano, ruka tam ve výskoku byla, ale rozhodně ne úmysl, nebo loket. To prasárna Tetteha na Kúdelu- to byl jasný úmysl, ještě tou nohou "kopl" - jako by se chtěl odrazit, i v TV to komentovali.
      Další věc bylo věčné simulování sparťanů, které jim žral.
      Nemyslím si tedy, že pískal objektivně.
      Neměli bychom to s tou "hyperkorektností" směrem k rozhodčím přehánět.
      Ardeleánu je Berbrův kůň a prádelně se výsledek derby náramně hodí.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    DF007     před 6 lety 05.11.2018 15:14 |  
    3 1

    Tohle hodnocení muselo být hodně těžké. Zápas za moc nestál. Naše výkony nebyly optimální, ale na druhou stranu, neprohráli jsms v mordoru, což je vždy celkem pozitivní věc.
    V bodování jsem se lišil akorát u Baluty, kterému jsem dal 6, protože se mi zdálo, že v druhém poločase měl výrazný podíl na našem zlepšeném výkonu.
    Konečný výsledek je zklamáním pro všechny.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    bramburek (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 15:16 |  
    17 5

    Stejná známka u Hušbyho a Stocha je dobrej úlet... Miňo byl v tomto zápase jednoznačně lepší... U Pepy bohužel jeden z nejhorších výkonů v sešívaném, s Traorém si pomalu mohl podat ruku...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      zeleznik2     před 6 lety 05.11.2018 15:21 |  
      0 16

      Pepiho asi svazovala Sparťanská minulost.. zatím za nás v derby nikdy nezářil..

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        kjandourek (admin)     před 6 lety 05.11.2018 15:27 |  
        11 0

        Zkusil bych si před tímto tvrzením pustit sestřih z loňského podzimu... hlavně druhý gól..

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Alanor (admin)     před 6 lety 05.11.2018 15:30 |  
          21 1

          Nebuď na něj tak hrr a hlavně neprozrazuj. U Železníků se zmiňovaný zápas bude vysílat až příští týden. :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            pehacko     před 6 lety 05.11.2018 15:55 |  
            1 1

            to je ale hezke, vis kolik radosti zazije? vyhra, paradni vykon, navrat milovaneho trenera!

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          zeleznik2     před 6 lety 09.11.2018 18:02 |  
          0 1

          moc nezářil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Boss82     před 6 lety 05.11.2018 16:03 |  
        6 3

        Kontrolní otázka - kolik derby jsi od té doby, co u nás Hušby je, už stihl zhlédnout? Připomínám, že první dvě byly už v roce 2016. Tam už jsi se dostal, nebo ještě ne?

  10. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    dauby     před 6 lety 05.11.2018 15:56 |  
    2 3

    Tentokrát se velmi ztotožňuji s Alanorovým hodnocením, jen Kolářovi bych dal sedmičku, protože za g´oly nemohla a předvedl dva skvělé zákroky. Tentokrát zklamaly tradiční opory Stoch, Hušbauer a Ngadeu, a úplně hrozný byl Traoré. Ta jeho ruka je pro mě naprosto nepochopitelná, přece nemůže ve zdi skákat do výšky s rukou nad hlavou... Sparta byla lepší a moc nám to nešlo, nicméně mohli jsme v pohodě vyhrát - viz ta tyč a hlavně megašance Coufala po tom rohu, to byla největší naše šance celém zápase. Herně to ale nebylo z naší strany nic moc a Sparta nás přehrávala hlavně větším nasazením. Ovšem Kangu bych za simulovní já osobně vyloučil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      pehacko     před 6 lety 05.11.2018 15:59 |  
      3 1

      az jednou bude hrat zase RB pohary, tak za tohle pujde kanga ven do polocasu... a ty pohary zase moc dlouho hrat nebudou

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        bongor     před 6 lety 05.11.2018 19:19 |  
        3 1

        Až někdy v daleké budoucnosti bude bída hrát poháry,tak už tam dávno Kanga nebude.Zatím se musej spokojit
        masturbací nad svými skvělými výkony v podání jednoho z nejhorších trenérů berbrligy,pánbůh za něj zaplať.

  11. hodnoceni

    pehacko     před 6 lety 05.11.2018 16:04 |  
    3 2

    kolar a soucek 7, zmrhal a stoch 5 a traore 1...

    ondra bezchybny a skvela rozehravka. suk drzel stred zalohy. zmrhal a stoch dobra obrana a veskere nebezpeci slo z jejich kopacek ze stran. traoremu zapas proste nevysel a nedokazi si uz predstavit o moc horsi vykon (ani mohl dostat jeste cervenou)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    James     před 6 lety 05.11.2018 16:23 |  
    17 0

    Dneska jsem se na zápas koukal ještě jednou s chladnou hlavou. Přišlo mi ,že Teteh kopl Kudelu do slabin s úmyslem ho zranit , moc dobře věděl co dělá . Pak mohl být Míša vyloučen za druhou žlutou kartu , když dal loket Tetehovi . Potom Chipcu naprosto likvidačním zákrokem zranil Husbauera , to nebylo na červenou ,ale rovnou na kriminál . Pak ještě předvedl Kanga neuvěřitelný herecký výkon , když před Kudelou udělal saltomortale aniž by se ho stačil dotknout , klidně bych mu dal druhou žlutou za simulaci . Co myslíte vy ?

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      martyni (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 17:24 |  
      6 0

      Opravil bych te jen v jednom.. ten Kanga, to bylo spis krasobrusleni, piruetka.. nebo odpichnuty ritberger.. samozrejme se srazkou za pad.. :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      o-cab     před 6 lety 06.11.2018 11:44 |  
      1 1

      prestanme naznacovat nebo ronvou rikat, ze mohl ci snad mel byt MNN vyloucen. on nemel nikdy dostat tu udelenou kartu, to nebyl ani faul, takze zadna druha karta prijit nemela, mela prijit pouze jedna za ten loket.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 17:23 |  
    7 0

    Zdravím tě (nejen) Alanore, s hodnocením celkem souhlas, tedy bych jen zvýšil hodnocení u Ondry a Suka. Oba hráli lehce nadstandartně, takže za 6 a bod musíš přidat za góly, ale to je detail. S čím nesouhlasím, je to, že Ardeleanu zvládl zápas, to opravdu ne! Nejsem z těch, kteří by si permanentně stěžovali na sudího, ale včera kupil chyby na obě strany, přičemž první poločas měl vyloženě zvláštní. Po prvních faulech jsem si říkal, že dnes pro zranění snad nikdo nedohraje, asi chtěl pouštět tvrdší hru, jenže po několika minutách začal nám pískat sebemenší (v případě Kangy i nulový) kontakt, naopak rudokožcům to více pouštěl. Ano, Ngadeu měl hraniční zákrok s vědomím žluté, toho jsem si vědom, ale ostatní mohu nazvat přinejmenším sporné situace vždy vyřešil v náš neprospěch. Nebrečím, nestěžuji si, on nám v žádném případě zápas nezremizoval, chyba byla u nás, ale nemůžeš napsat, že a teď cituji: "zápas zvládl velmi dobře" kdyby jsi napsal dejme tomu obstojně, beru, ale tohle je pro mne jako červený hadr pro býka :)

  14. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Eskaes     před 6 lety 05.11.2018 17:35 |  
    4 0

    Lehké OT: Proč bylo hřiště tak překropené, rudoši?

    Nebyl to dobrý výkon a příjemný zápas, ale přes to všechno si nelze povšimnout ten rozdíl toho, kde jsme dnes my a kde sparta. Já osobně, byť nespokojen, jsem se ve 2. pol vůbec nebál a věřil jsem minimálně v remízu. Ten jejich tým totiž vůbec není tým, ale to jim nebudeme napovídat. :-)

    Jsme dál a výš než náš dřív úspěšnější a arogantnější rival a to je skvělé, když navíc vezmeme v potaz jejich finanční zázemí. Z čehož plyne, že peníze samotné úspěch rozhodně nezaručí.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Honza_K1 (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 17:49 |  
    1 1

    Nekdo prosim cely rozhovor s rozhodcim z ispartu? Diky

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      JSat (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 14:45 |  
      0 0

      Jak jste se na derby připravoval?
      „Týden jsem nečetl noviny… Potřeboval jsem zůstat koncentrovaný. Šlo o moje první derby, je to velké utkání. Nějaké významné zápasy už za sebou mám, ale derby je jedno. Snad se to povedlo.“

      Dával jste si na někoho zvláštní pozor?
      „Mám vyhlédnuté hráče, kteří hrají od podlahy, takže je potřeba se na ně soustředit. Ze Sparty to je třeba Costa, i když ten nakonec nenastoupil, ze Slavie například Ngadeu. Znám je, dávám si pozor. Ale ne v tom smyslu, že bych tam chodil s předsudkem. Především se snažím, abych viděl hru komplexně.“

      Zrovna Michael Ngadeu si poměrně brzy říkal o druhou žlutou, když s jednou v kapse srazil úderem do týlu Benjamina Tetteha. Vy jste zákrok vůbec nepískal. Proč?
      „Ano, já to ani nepískl. A rovnou říkám, že to byla určitě chyba, o faul jednoznačně šlo. Já to ale neviděl dobře, myslel jsem si, že se srazili hlavami. Pak jsem to viděl u vás na iSportu.

      Nebyl to vyloženě faul na kartu, udeřil ho někde mezi ramenem a loktem. Karta tedy někde mezi Ano a Ne. Ale derby je takový zápas, který musíte trochu povýšit. Možná v jiném utkání by člověk takovou kartu dal…“

      Na druhé straně si o přímou červenou říkal Chipciu, které ve skluzu sestřelil Hušbauera. Dal jste žlutou. Zvažoval jste vyloučení?
      „Ne. Viděl jsem to dobře, jednalo se bezohlednou hru, nikoli surovou. Tedy za žlutou kartu, kterou jsem udělil.“

      O penaltě pro Spartu jste měl hned jasno?
      „Viděl jsem to hned. A pískal jsem téměř okamžitě. Od videa pak přišlo už jenom potvrzení, že to skutečně byla ruka. Ono na Traorém bylo vidět, že věděl, jak to bylo. Jeho reakce mě jenom utvrdila. Rukou zvětšil objem těla, přišlo mi, že to tou rukou dokonce zahrát chtěl. Nešlo o to, že by si chránil obličej, to by bylo něco jiného.“

      Co Štetinova ruka-neruka?
      „I v tomhle případě jsem si byl docela jistý. Přišlo mi, že hráč se dotkl míče spíše ramenem, pro mě to penalta nebyla. Brankář Nita se snažil rychle rozehrát míč, tak jsem ho ještě zastavil a počkal jsem si na potvrzení od videa. Doma jsem se na to pak znovu díval a není úplně zřejmé, kde ten dotek nastal. Myslím, že takový zásah do utkání by byl velký. Už před zápasem jsem říkal oběma stranám, že pískám jenom jasné penalty.“

      Sice se pár těžších momentů objevilo, ale jinak to vypadalo na docela klidné derby. Platí to i pro vás?
      „Bylo těžké. Ti hráči byli namotivovaní, bylo to hodně znát. Hráli tvrdě, ale nikdo nebyl zákeřný. I tak bylo hodně faulů.“

      Sparťanští fanoušci často a hromadně skandovali „Jude Slavie“. Řešil jste to?
      „Přes komunikátory jsem byl ve spojení se čtvrtým rozhodčím a hlavním pořadatelem. Moc jsem to nevnímal, zaregistroval jsem to třeba dvakrát během utkání. Neumím si ale představit, že bych to měl nějak dál řešit. Nechtěli jsme do toho utkání sahat, přerušovat ho.“

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        marp (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 16:05 |  
        3 0

        Hnus. Zvlášť ten závěr - všechno je OK, co bych jako měl řešit?

  16. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    yuta_watase01     před 6 lety 05.11.2018 17:56 |  
    7 1

    Stoch, Zmrhal, Hušbauer --- všichni 4 ???

    Tady těžce nesouhlasím ...Určitě bych nedával všem třem stejnou známku, já tam viděl rozdíly ve výkonech/přínosech těchto hráčů, ale možná je to jen můj názor.

    Jinak souhlas - Olayinka se Součkem z hráčů v poli nejlepší :)) mně se teda víc včera líbil Béřa než Cufi, ale to je nepatrný detail

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      brugy     před 6 lety 05.11.2018 18:14 |  
      0 3

      Rozepis se, kolik by si komu dal? Mne teda taky prislo, ze vcera byli vsichni tri dost nevyrazni, kazdy tam mel nejaky slusnejsi moment, ale celkem jsem jim dal vsem tren 5ku ;-), zase takova bida to nebyla,hrali jsme preci jen venku a jeste v tradicne premotivovanem zapasu, slusnej zapas odehral Kudela, Olaiynka a Soucek ostatni vykony mi tak nejak splyvaji, min dostal ode mne akorat Traore a to tragicky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        brugy     před 6 lety 05.11.2018 18:34 |  
        0 1

        Tedy, zapomnel jsem na Kolare, opet solidni vykon. A 5ku beru jako lehce podprumerny az prumerny vykon, prumer je 5,5 :-) a nemyslim Olaiynku, ale Olayinku.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        yuta_watase01     před 6 lety 05.11.2018 22:44 |  
        5 2

        No podle mého názoru zápas hrubě nevyšel Hušbimu, ačkoliv ho mám rád...Z hlediska herního přínosu byl rozhodně nejslabší z trojice Zmrhal-Stoch-Hušbauer, proto mi přijde zvláštní, že mají všichni stejnou známku. Pepa byl nepřesný, pomalý, naší hře nedal žádnou přidanou hodnotu a dozadu taky nic moc.

        U Stocha je to dané tím, že každý čekal, že bude vyčnívat. Jasně, taky jsem čekal víc, ale své si odehrál. Měl dvě velmi nebezpečné střely a ve 2.poločase to byl on, kdo chtěl kombinovat a snažil se rozvíjet naše akce. Mnohdy zůstal nepochopen.

        A Jarda ??? Ten střídal velmi zajímavé momenty s těmi špatnými. Klasika. Ale oproti Hušbimu vidím jeho přínos v tom, že jednou velmi dobře nacentroval na naši největší šanci v zápase a podruhé sám nebezpečně zakončoval (on umí daleko líp, nesedlo mu to), ale hlavně...zejména ve 2.poločase měl několik velmi dobrých obranných zákroků. Jasně, některé ofenzivní akce zazdil svoji zbrklostí nebo nepřesností, ale měl tam momenty, které mohly vést ke gólu a být rozdílové.

        Za mě určitě Stoch a Zmrhal musí dostat lepší známku než Pepa Hušbauer...:)
        Můj názor

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          brugy     před 6 lety 06.11.2018 01:14 |  
          1 1

          S Husbim souhlas, delsi dobu tu razim nazor, ze mi prijde vycerpanej/tezkopadnej, to odpovida tomu co pises ;-). Potrebuje si odfrknout, bojim se i zasadnejsiho zraneni. Na Pepu je cca 20 zapasu za tri mesice dost.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          brugy     před 6 lety 06.11.2018 01:28 |  
          0 1

          “Problem” je, ze ten Husbi je pro nas evidentne hodne dulezitej (rozehra, rohy, uklidnujici prvek na hristi i v kabine,...) a neni nahoda ze i za Silhavyho byl zakladni kamen. Ale souhlas, ze bude treba risknout to postavit bez nej, muze to pomoci jemu i Slavii k jeste lepsim vykonum, jsem presvedcen, ze i Trpis si je toho vedom, ale zrovna neni vhodna doba/zapasy experimentovat.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Ferguss     před 6 lety 05.11.2018 17:56 |  
    6 1

    Abych to shrnul, byl to stejně podělanej zápas jako poslední derby v Mordoru, s tím rozdílem, že tentokrát nám zachytal Kolář. Problém vidím především v hlavách, protože tradiční opory zahráli hluboce pod svoje možnosti. Otázku proč se sparta umí namotivovat na derby lépe než my, ponechám povolanějším.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    rak (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 18:20 |  
    7 3

    Tak jsem byl až doteď docela přesvědčen, že jsme tu penaltu kopat měli. Z čelního záběru to vypadalo docela jasně.
    Teď jsem se ale na tu situaci pořádně podíval ještě jednou a názor jsem změnil. Z bočního záběru je vidět, že to Štětina opravu trefil ramenem, takže se to se Stochem na jaře srovnat dá. Obdobně u té penalty proti nám to zepředu vypadalo, že si Traore jen těsně chrání obličej, ale z boku bylo vidět, že ten loket měl i mimo a špatně. Takže si nakonec na video stěžovat nemůžeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Honza_K1 (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 18:22 |  
      10 0

      Muzeme, ty sane Chipcia jsou jasna CK. Vemte si, za co dostal ck na Letny Falta, to je pak az usmevny...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      ehad     před 6 lety 05.11.2018 18:41 |  
      1 3

      Traore to vubec nekomentuju, sympaticky to priznal i Kudela, ze penalta byla bez diskuze ....

      Ten Stetina byl spornej (spis spravne posouzeno), ale me by asi netesilo vyhrat z takoveto penalty .... Kecam, tesilo ;- ... ale i tak tam po te ruce byla golovka, kterou meli dal a nemuseli diskutovat o ruce ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Betynka58     před 6 lety 06.11.2018 09:46 |  
      1 1

      Ony prý na tu Štětinovu ruku byly dva záběry, ten záběr, který jsem viděl já, jasně ukazoval na paži. Ale srovnávat ten jeho semafor se Stochem, kterej ji měl jasně u těla, je podle mne dost velkej úlet. Můžeme polemizovat o tom, jestli to bylo rameno nebo paže, ale rozhodně ty dva případy nemůžeme srovnávat z hlediska polohy oné horní končetiny.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    profesor     před 6 lety 05.11.2018 18:22 |  
    1 6

    Celkem souhlas jen bych dal nižší známku Zmrhalovi a vyšší Součkovi a Kolářovi. Jinak to byl zápas, který nebyl nejlepší z naší strany, těším se na Kodaň a Zlín.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      japoko     před 6 lety 05.11.2018 23:56 |  
      3 2

      Proc Zmrhal, ten mel alespon zablesky. Na 3 byl spise Husby.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 18:32 |  
    12 0

    Jako napsat že to byl jeden z nejhorších výkonů na podzim se me moc nelíbí, jasně Trpišovi se to také nelíbilo tak se to tu jen papouškůje.Já jsem s bodem spokojen,čekal jsem válku na hřišti s tím že chatře jde o kejhak,což se mě také v knučenį rudejch v čele s nešťastným a blekotou mladým frýďasem po utkání jasně potvrdilo.Podle mě dobrý bojovný výkon na hranici sebeobětování alespoň u některých určitě, kdo čekal krasobruslení byl naivní, ano jednonu hráči se utkání opravdu nepovedlo,všem ostatním o bodík navíc za to jak se rvali v tom hnusným chrámu zla,kde na ně prakticky celý zápas řvali ty nepříčetní rudí orangutani jude Slavie a další nepublikované urážky.Já jsem se tím jejich brečením spojeným s bezmocnou nasraností podpořenou sedmibodovou ztrátou královský bavil a ještě dnes bavím.Už se také teším na mladýho Suchařípu jak bude blinkat večer na O2.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      donford     před 6 lety 05.11.2018 19:15 |  
      19 0

      Jo, myslím, že zrovna Vlk to shrnul pregnantně a výstižně. (hrát v tom jak píše hnusném chrámu zla, to není nic jednoduchého.) Když na hráče vyje víc než 17 tisíc nepříčetnejch hulvátů. Máme pořád v mužstvu převahu Čechů, takže rozumějí. Samozřejmě, jak říkal Rosický, chtějí a chtěli nám ublížit. Už i ten Rosa zřejmě načuchl sparťanskými bezmozkovitými kecy a zapomněl, že se víc než 15 let potloukal po liberálním Západě. Dost se jim to rozkopáním několika našich hráčů podařilo. Dle Ščasného, i tak budou pořád lepší než my. Zatím vedem o 7 bodů. Za krátkou dobu to možná bude o 10 a Sparta bude třeba šestá. Ale v jejich nízkolebečních pudech si stále budou namlouvat, že oni jsou ti kingové. Tak ji to rádi nechme. Krystalizuje tu určitá skupina klubů, které sice na nás herně nestačí, jako Slovácko, Ostrava, Liberec, Sparta, ale rozkopat dokážou. S evropským fotbalem to sice nemá nic společného, ale svůj účel to plní. Naše marodka se zase o něco rozroste. Ta zloba a nenávist, která je teď všeobecně ve většině společnosti, se přenáší čím dál víc na hřiště. Zabít, zničit, rozdupat. Bohužel i naši náckové v černých oblecích k atmosféře přispívají. Ne červenobílá, černá se teď nosí a šátky přes huby. A narůstá to každým kolem. FAČR jako obvykle k rasistickým projevům zaujme pozici hluchého, nanejvýš dá drobnou pokutu a dělá své obvyklé tytyty. Přitom je směšné, že pravověrný žid z lidu Izraele je právě v teamu Sparty. A taky to chudák od Sparťanů odnáší. Nečekají nás společensky snadné roky. Kdyby bylo proti komu, konala by se tu snad občanská válka. Čtu, že nikdy se nám nedařilo tak dobře, jako nyní. Ale ta rozpolcenost ve společnosti nabývá strašlivých rozměrů. A nic, opravdu nic nebude přijímáno kladně.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    smely (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 19:26 |  
    16 3

    OT : vím, že to s tím nesouvisí, ale pod původním článkem by to uz zapadlo. Konečně sem byl obeznamen s okolnostma sebrání Nema a spol. Tahle parta nemá s těma hajlujícíma picusama nic společného a nervali se ani v sektoru. Byli napadení mistnima ( prej cca 80 kusů)) v parku po zápase jen se bránili, přijeli tam policajti a naložili je. A jelikož sem je v naštvání pod článkem o zrušeným výjezdu nazval curakama, rád bych se touto cestou omluvil. Jinak soud máj ve středu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Artur (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 19:45 |  
      2 0

      Ke mě se zase doneslo, že kluci platej v přepočtu 10.000Kč/den vazbu. Na park u našeho sektoru opravdu zaútočili domácí v počtech cca jak píšeš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        smely (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 20:09 |  
        0 0

        Jo prej 3000 DK / den. Pokud budou osvobození tak jim to vratej... pokud odsouzení tak ne...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 20:29 |  
      4 0

      Tady vždycky soudit, až když něco vím... snad to těm napadeným klukům s tím soudem vyjde, je to šílená pálka...

      Jinak ty ožralí vidláci, co sotva stáli na nohou a chovali se tam jak dobytci, a byl kvůli nim zkaženej celej závěr, to škoda mluvit, takový individua ať se Slavií už radši nikam nejezdí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 21:00 |  
      2 1

      Takže jsme křivdili nevinným? To je nepěkné. Jestli je to tak jak píšeš a ve vazbě jsou jiní než by měli být, pak je to smutné.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      brugy     před 6 lety 06.11.2018 01:06 |  
      2 2

      Myslim, ze o Nema tu celou dobu nejde a neslo, stejne jak nemelo cenu si “na nem” vybijet frustraci, tvuj prispevek nemeni nic na podstate problemu, kdyz se budeme prezentovat jako banda idiotu, tak se snizujeme na uroven bidy a zproneverujeme se odkazu Slavie. Chapu proc si prispevek napsal a prijde mi to fer vse uvest na pravou miru. Pokud se Nemo branil presile a napr. nedal na hubu policajtum, nema se ceho bat, Dansko neni Rusko.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Dennis     před 6 lety 05.11.2018 21:01 |  
    13 0

    Nesouhlasím s kritikou Ngadea za první gól. Kdo viděl studio, tak viděl i rozbor tohoto gólu od hostů - trenérů Kozla a M. Haška. Můžeme si o nich myslet cokoliv, ale jsou to trenéři, kteří trénují či trénovali první ligu. Fotbalu tedy trochu rozumí. Ngadeu u prvního gólu zachytil náběh nikým neobsazeného Stancia, který sbíhal sám na první tyč , což byl hodně nebezpečný prostor a Civič tam mohl poslat balon (a byl by to mnohem snazší kop než ten milimetrově přesný centr "do kapsy", který nakonec Civič předvedl). Ngadeu proto udělal dva kroky ke Stanciovi, ale pak když to Civič kopl na zadní tyč, tak už se nestihl vrátit k Tettehovi. Měl zkrátka dva nabíhající hráče na hraně malého vápna a vyhodnotil jako o fous větší nebezpečí Stancia, pak už bylo pozdě to řešit. Se Stanciem se měl podle trenérů stáhnout Souček, protože právě od něj se Stanciu odpoutal... Nebylo by to pak 3 na 2. Suma sumárum, Ngadeu nechal svého hráče dát gól, ale bylo to proto, že musel řešit ještě nebezpečněji postaveného Stancia. Primárně to byla chyba Součka, který nenavázal Stancia a pustil ho samotného do vápna. Doporučuji si to pustit ještě jednou, je to dobře vidět i laickým okem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      vršek     před 6 lety 05.11.2018 21:42 |  
      9 2

      Mně nejvíc vadí přístup a koncentrace v podstatě celého našeho týmu v závěru poločasu po tyči Olayinky. Je pět minut do konce vedeme, dáme tyč, "už se vezou" a tak se vlastně není čeho bát... Ale ono je a je z toho otočené skóre. U toho vyrovnávacího gólu naši hráči absolutně mimo - zmiňovaný Souček, Civič absolutně volný! Traoré v prostoru bez protihráče, obranná řada rozhozená, daleko od protihráčů a bez komunikace... Je to v podstatě stejné jako v zápasech v Ostravě, v Liberci - v podstatě stejně "v hlavách vypuštěných" cca posledních 30minut. Je to třetí zápas kdy podle mého naši hráči pod dojmem vývoje zápasu ( oslabený soupeř, nastřelené tyče...) ztrácí koncentraci a soupeř je již "na kolenou" a porazí se sám... Myslím si, že úspěch v Kodani byl právě o plné koncentraci a neutuchajícím nasazení všech hráčů v průběhu celého zápasu zatímco ve výše zmíněných zápasech a úsecích hry toto našemu týmu chybělo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        buri     před 6 lety 06.11.2018 12:18 |  
        0 1

        rudej trenér řekl pravdu - Slavia hraje na riziko...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        slamacek (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 15:04 |  
        0 0

        souhlas. celej ten obrat byl zpusoben nasi ztratou koncentrace. Civic tam byl neskutecne dlouho neobsazeny a z toho milimetrovy centr. Skoda, ale stejne to nakonec dopadlo dobre.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        mart     před 6 lety 07.11.2018 07:32 |  
        3 0

        Mate pravdu, je to hodne o koncentraci. Vcera sem koukal na Liverpool v Belehrade. Kdyby nam Reds v sobotu pujcili Beckera, Sturidge, Maneho a Origiho, ... tak sme to se spartou uplne v pohode prohrali :-)
        Jeste vice je to (o koncentraci) videt v zapase s tymem co jede na doraz (vcera Belehrad, predtim Ostrava, Liberec, ted sparta).
        A jeste jedna poznamka. Nekdo zminoval pozapasove rozbory. Ano souhlasim Ngadeu byl vystaven do hodne tezke situace, ... a to hned nekolika hraci. Co me zaujalo jeste vic, byl prostor ktery Slavia nechavala mezi obranou a zalohou, tento fakt v kombinaci s ne uplne famoznim vykonem nasi zalohy, byl nejspis rozhodujici. Je dost s podivem ze toho sparta nedokazala vic vyuzit. Nejspis si toho JT vsimnul a opravil to, nebo to bylo tim, ze po stridanich vepredu .... proti nam hral hodne prumerny (spis podprumerny) tym.
        Z Liverpoolu zdravi mart.
        Ve ctvrtek na shledanou pratele, syn mi koupil listek na 115, a letenku mam uz dva mesice dopredu :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          slamacek (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 07:54 |  
          0 0

          tomu se rika prikladny fanda. zadny gaucak! :) chvalim! z tebe bude mit vlajkonos radost! :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            mart     před 6 lety 07.11.2018 11:05 |  
            1 0

            :-)
            I kdyz je to v tydnu, je to pro me jednodussi naplanovat. Ligove zapasy jsou hruza. Vsechno vyridim (Dovolena, listky, letenky, pozadavky manzelky....), a oni mi prehodej zapas na jinej den kvuli televizi, ... a ja nejen ze nemuzu jit , ale ani nevidim primy prenos, protoze sem obvykle v letadle.
            Dobry je posledni kolo, to ma dopredu danny zacatek, .. a ten se obvykle nemeni. Tim, ze nejezdime (Slavia) uz par let na Slovensko, je v podstate i jedno kde hrajem ( i kdyz radeji v Praze nez na Morave :-),
            .. ...no a nebo Evropske pohary sobecky musim rict, ze tehle je lepsi nez CL, protoze potrebuju min dovoleny :-)
            mart

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      martyni (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 21:44 |  
      2 0

      Tak to je dobrej postreh, je to fakt, na Misu tam zepředu vyplaval Stanciu, takze ani ja bych ho nevinil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 21:55 |  
        0 0

        Rozhodně,prostě chyba v obrané činosti a Michaela tam nechali na holičkách a on to vyhodnotil tak jak to vyhodnotil,prostě stane se.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Kmotr (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 07:55 |  
      2 0

      Souhlas! A jeste tam nepochopitelne zaspal Coufal,ktery vubec nevyrazil proti Civicovi,to se pak dava presnej centr,kdyz pred sebou 20 metru nema nikoho.. Soucek tam stal taky jak namalovanej.. Kudelu uz si ani nevybavuji, kde se pohyboval.. proste komplet obrana si vybrala pauzu na konci polocasu jak pise Vrsek..

  23. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Snivec     před 6 lety 05.11.2018 21:19 |  
    9 1

    ty woe na tom druhym brehu to je samej lobotom, ty je tam snad vyrabej, Stetina to je take ukazka, vymejou mu mozek, nestastny mu rekne, ze Slavii k nicemu nepustili a on to pak ve studiu opakuje jako "kachny" "kachny" :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 05.11.2018 21:26 |  
      6 0

      No on i ten Suchařípa je nesoudnej rudej debil jak tvrdí že mají pomalu vše lepší,prostě toaletna místo věčného zla a zatracení :-))))

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Snivec     před 6 lety 05.11.2018 21:30 |  
        12 0

        jak rikal Smica, klidne si to rikat muzou a hrozne dlouho, pak se staci podivat na tabulku :))

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 11:05 |  
          6 0

          Platí jedno zlaté pravidlo, když je někdo dobrej, tak to nemá potřebu vyřvávat do medií a platí to samozřejmě i obráceně. Takže, to chce klídek.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            kjandourek (admin)     před 6 lety 06.11.2018 11:10 |  
            6 0

            On to Trpiš víceméně řekl už na tiskové konferenci před derby: "Pravda vždycky leží na hřišti, řečma ještě nikdy nikdo žádný zápas nevyhrál..."

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Ladislav (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 11:41 |  
              4 0

              Přesně tak, řeči se vedou a voda teče. Dřív to tak nebylo, ale dnešní fotbal je o komplexnosti, musíš umět bránit i útočit a samozřejmě na to mít fyzický fond. A tohle rudí absolutně nepochopili, včetně jejich „hvězd“, např. jejich záloha, když vynechám Frýdka, tak je na bránění hodně špatná. A jejich způsob myšlení je tak 10 let zpátky, nejdřív musí být stanoven systém hry, kterým chceš hrát a až pak do něho kupuješ a dosazuješ jednotlivé hráče. A rudí to dělají přesně naopak, nejdřív vybírají hráče a pak se nějak snaží horkou jehlou je dát dohromady a vymyslet nějaký způsob hry, nějaký systém (pokud vůbec). Buďme rádi, že u nás máme Nezmiče s Trpišem, jediné co potřebují, je dostatek času a trpělivost.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 08:02 |  
    23 1

    Dobré ráno u dobré kávy přeji Vám všem :-).
    Děkuji Alanorovi za velmi dobrou práci a snahu mi vysvětlit, proč se nemohu se vším co píše, ztotožnit.
    Asi jsem někdy umíněný a paličatý "děda" a nechce se mi se hned podvolit.
    Jak bylo řečeno v krásné pohádce "S čerty nejsou žerty" , jsem prostě někdy "rebel".
    Ale po nějaké té době jsem přeci jen z toho prvního dojmu po zápase také o něco dál a tak už jsem taky "vychladnul".
    Taky jsem si prohlédl všechno v klidu znova, poslechl si pořady "TIKI-TAKA a dohráno+ " a jsem hned moudřejší :-)).
    Pokud budu brát hodnocení směrem od našeho brankáře, tak bych asi navrhnul Kolářovi spíše 7.
    Pak bych i našemu Tomášovi Součkovi dal 7.
    Pod nimi by byl Ondra Kúdela se 6, Peter Oayinka a Simon taky.
    S hodnocením za 5 by mohl být MNG, Mino Stoch, Sýkorka a Baluta
    Za "čtyřku" bych dal Pepu Hušbauera a Jardu Zmrhala.
    A nešťastníka Ibrahima Traoré bych snad ani radši hodnotit neměl. Tomu ten zápas opravdu nevyšel, ale tím na něho nechci házet vinu, že to nebyla žádná hitparáda od celého mužstva.
    Rád bych ale přeci jen řekl, že tu plichtu beru a když to Tomáš srovnal, tak jsem skákal radostí. Bída nás opět neporazila a ty kecy po zápase od jejich uplakánků?? Je to vidět, že je to "RB".
    To jen ukazuje, jaký je rozdíl mezi cestou trenéra JiT a našeho mančaftu a cestou, kudy kráčí "rudý zmar".
    Na rozdíl od mnoha ostatních si myslím, že Štětina zahrál rukou, že faul na Hušbaera od Chipciua byl na ČK, že měl za to divadlo jít ven i ten jejich "slavnej" Kanga. Taky bylo jasně vidět, že MNG tu první ŽK vůbec neměl dostat, to byl normální běžný střet s Tettehem, který po kontaktu velmi ochotně padal.
    Jako ukázku nerovného posuzování bych však popsal úplně jiný moment v zápasu.
    Asi po deseti minutách hry ve druhé půli, tak cca 6-7 metrů od sparťanského vápna zprava, šel do souboje Pepa Hušbauer a míč byl na úrovni jeho hlavy a to byl ještě v tom souboji v mírném výskoku, sparťan tam šel nohou (nebezpečná hra), ale rozhodčí nic a komentátor ještě přiblble komentuje, že Pepa šel hlavou dolů. To je pro mne naprosto jasná ukázka toho, jak je měřítko posuzování nastaveno.
    Pro mne je teď daleko důležitější, aby byli kluci co nejdříve zase po derby pohromadě a to jak zdravotně, tak i jako parta. Prostě se v tom už nehrabat. Bída nás neporazila už 5 zápasů a řekněte mi přátelé "Kdo to má"??
    Jsme v lize s tímto poměrem zápasu s RB jediní. Tak si toho važme a už se v tom hrabat nebudeme.
    Další zápas je neméně důležitý a i ten nechá zapomenout třeba i Ibrahimovi, že se mu to nepovedlo a třeba zrovna on nás s Kodaní mile překvapí.
    Pevně věřím, že se na zápase objevíme všichni v červenobílém a po černé tam nezbyde ani smrad. Přítel můj a kamarád Donford to napsal velmi dobře a cítím to úplně stejně.
    Prosím Vás všechny o jedno heslo, které může viset i na TS - "Nenechme zčernat červenobílou Slávii"- a nebo - "Černá barva není barva Slávie"- .
    Díky moc a s úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      buri     před 6 lety 06.11.2018 08:22 |  
      1 0

      Děkuji Sokrate, se vším souhlas, přesně popsáno. Červenobílá je nej!!!!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Martin 58     před 6 lety 06.11.2018 12:08 |  
      2 0

      Případ Štětina, Chipciu, Tetteh, Kanga popsán naprosto přesně, Kanga to navíc podoubloval nesmyslnou výskokovou kreací při střetu s Kúdelou. Zajímavé je, že jsem to viděl na první dobrou i při nedokonalém streamu s nižším rozlišením a opakované záznamy to jen potvrdily. U Ardeleána mě mrzí nejvíc neodpískání penalty při Štětinově ruce, měl ho krásně před sebou, nikdo mu tam nestínoval.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 13:21 |  
        0 0

        Moc se omlouvám Peterovi, samozřejmě oprava Olayinka.
        Jinak díky za Vaše reakce kluci :-).
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 15:51 |  
          4 0

          Oayinka je překlep (nedoklep), to jistě pochopí každý. Když někdo napíše Olyanka, je to ohavná perverze a zlý nedobrý úmysl! (Nebo prostě jen ignorance).

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            obiwan     před 6 lety 06.11.2018 16:57 |  
            2 0

            Jeden náš nedávný hradní pán říkával: "Jsou to taková zlá slovíčka:-) To přece každý rozumný člověk musí vědět, že takto to opravdu, ale opravdu není:-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      obiwan     před 6 lety 06.11.2018 14:19 |  
      0 0

      Dobrý den Sokrate, já si spíš myslím, že rozhodčí byl "nekonzistentní", někdy utáhl a jindy překvapivě pustil. MNG měl žlutou (ano, nesprávně udělenou) a hrál loktem. Jasná druhá a sprchy. Nepochopitelné je netrestané kopnutí Teteha do Kúdelových slabin a noha Kangy na Hušbauerově hlavě. Ruka Štětiny velmi nejasná, z každého pohledu to vypadá jinak.
      Je to ale pryč, nikdo tyhle věci už nezmění, pro mě je ale důležitější to, co se děje s TS. Také bych se přimlouval na příští domácí zápas za heslo: Slávisté jsou červenobílí, ne černí (nebo aby se to nedalo vyládat jinak, slávisté jsou v červenobílé, ne v černé).

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 14:38 |  
        2 0

        Díky za názor příteli Obiwane.
        Máte pravdu, že derby je pryč a nikdo to, co se při derby přihodilo, nezmění. Také to tak přijímám :-).
        Dostal jsem už i další reakce na TS a to, co by se mohlo objevit při zápase se Zlínem.
        Věřím, že to všichni slávisté vezmeme jako výzvu, že Slávie je jenom červenobílá a proto i na Zlín všichni co nejvíce v červenobílém. My jsme přeci Slávie!!!
        Jsem zklamán tím, že při derby na nás řve skoro celý stadion JUDE SLÁVIE a komentátor necekne vůbec nic, místní hlasatel už vůbec nic a není ani ztlumen zvuk režisérem....... A přitom při pokřiku "Smrt Spartě" by přítel RICHI popotahován div ne na "špalek".
        S úctou k Vám
        Sokrates55


        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          bramburek (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 15:15 |  
          5 4

          moc moc bych prosil neprznit v psaném textu (a to opakovaně) název našeho klubu tím šíleným Slávie... my nejsme žádná Slávie Praha, nýbrž náš milovaný klub se jmenuje Slavia Praha... stejně jako oni se nejmenují Spárte Praha, nýbrž Sparta Praha... děkuji mnohokrát

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 15:22 |  
            1 5

            Dobrý den přeji.
            Vidím, že se nezavděčím asi nikomu.
            Někomu vadí když napíšu Slavia, někomu zase když napíšu Slávie.........
            Znovu upozorním, že i Standa Procházka zpívá.... "Slávie, Slávie, jak to krásně zní....."
            S úctou
            Sokrates55

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Karel13     před 6 lety 06.11.2018 15:42 |  
              4 0

              Je to jak v angličtině : píše se Slavia a vyslovuje Slávie...

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Jachym     před 6 lety 06.11.2018 16:01 |  
                4 0

                Nebo jako svatba. Co slyším? D, píšu t...:-))

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 18:00 |  
                  1 0

                  A pohřeb zase slyším p a píšu b. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              bramburek (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 19:49 |  
              1 0

              Dobrý večer Sokrate,
              je rozdíl v hovorové mluvě nebo zpěvu, a v psaném textu, to se doufám shodnem… prostě náš klub se v psaném textu správně jmenuje Slavia Praha, a jen o to jsem se snažil poprosit... mě to opravdu úplně trhá oči...

              to je, jak kdybych ti psal Socrates, tobě se to nelíbilo, a já bych řekl "dyť o co jde, v mluvené formě to vyslovuju Sokrates, tak jakej je problém?"... něco podobnýho… proto jen prosím, držme se správně psaných názvů

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 06:34 |  
                1 0

                Omlouvám se příteli.
                Věř mi, že jsem vůbec neměl v úmyslu název Slavia nějak prznit a samozřejmě Tvůj názor respektuji, protože je správný.
                Vím, že to myslíš poctivě a budu to respektovat.
                S úctou k Tobě
                Sokrates55

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  bramburek (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 10:36 |  
                  1 0

                  Děkuji Sokrate, a hezký den přeju...

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Recak     před 6 lety 06.11.2018 16:03 |  
            3 1

            Pěkné odpoledne!
            dovolím si oponovat, o žádném prznění nemůže jít řeč, ano náš milovaný klub se jmenuje SK Slavia Praha, o tom žádná, ale my, co jsme zrozeni na sklonku první poloviny minulého století, jsme volali za študáckých let mj. Slávie do boje i Heja heja Slávia! ...není zač rovněž mnohokrát
            Recak

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              obiwan     před 6 lety 06.11.2018 16:49 |  
              1 0

              Ano, podepisuju, volat Slávia do toho nebo Slávia do boje, to se fakt kroutí jazyk, to nejde:-) To už by byl příšerný purismus...ale jasně, že každý může mít jiný pohled. Mně třeba zase vůbec nesedí červené trenky k sešívanému dresu:-)

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 18:06 |  
                1 0

                Mně zas ty modrý fusekle. Trenky bílý nebo červený, to je mi fuk. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 18:04 |  
              1 0

              Také si dovolím oponovat. Ono to není o tom jak se to volá, ale jak se to píše. A píše se to jednoznačně Slavia. Volá se pochopitelně třeba i Slávie. Mně to Slávie až tak nevadí, ač sám bych to rozhodně nenapsal. Beru to jako hovorový výraz, jako když třeba já používám "bejt" místo "být".

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Recak     před 6 lety 06.11.2018 15:41 |  
          1 0

          Vážený příteli Sokrate,
          vychladnutí mám již rovněž odškrtnuté a přestože kávičce neholduji a Alanorovu dlouhodobě záslužnou hodnotící práci beru jako spolehlivý základ, Tvoje a potažmo Donfordovo názorové rozšíření podepisuju svou červenobílou krví!
          Recak

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 19:49 |  
            1 0

            Moc Vám všem kluci děkuji za názory a zaplať PánBůh za krásný humor.
            Já bych předně chtěl povědět, že přítel Wulfstan, kterého beru jako takového pana preceptora jazyka českého na SN asi sám ví, jak jsem to s tou Slávií myslel. A příteli brambůrkovi opravdu nechci prznit Slávii, to jsem nikdy neměl v úmyslu.
            Jinak jsem rád, že chceme určitě všichni Slávii červnobílou, díky moc.
            Sokrates55

  25. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 08:29 |  
    22 1

    Tak jsem se po ranu zasmal u deniku ispart. Porovnavani kdo ma lepsi hrace. Tak za prve rano pred sedmou to bylo zdarma a nyni to hodili do premie, to je jejich boj ze to nezvladaji "logisticky", ale ten obsah... Pan Vacek tam vybral sestavu, kdy uprednostnoval kreativitu. Reklo by se ok, alespon si vyber muze udelat dle nejakeho meritka. Hned prvni vyber na brankarskem postu me jen utvrdil ze tento clanek ma jen splnit zadani zhora a tedy utvrdit pana nescastneho ze jsou ve vsem lepsi. Obrana cela ve sraltanskem az na vyjimku u Ondry, to uz ani nejde komentovat. To ze tam chybi Suk a je tan placka frydek, jen dokazuje humorne pojeti teto kreace na tema kdo je lepsi na jakem postu. Doporucuju pro dopoledni posimrani branice.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      M@rvin     před 6 lety 06.11.2018 09:32 |  
      52 0

      Dostal jsem takový nápad, jak zjistit, kdo má lepší hráče a tým. Možná vám to bude připadat jako blbost, ale mně se ten nápad líbí.

      Fotbalové týmy by mezi sebou mohly hrát zápasy a za vítězství a remízy získávat body. Udělala by se tabulka a ta by pak na konci jednoznačně ukázala, který tým je lepší než jiný. A lidi by navíc mohlo bavit to celé sledovat. Divím se, že to ještě nikoho nenapadlo.... Počkat, nebo snad napadlo?

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        obiwan     před 6 lety 06.11.2018 13:59 |  
        4 0

        Na tohle Neščasný nikdy nepřistoupí:-)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 06.11.2018 09:57 |  
      11 0

      Mě se vždycky v těchto chvílích vybaví luxusní hláška, kterou ve filmu "Jáchyme, hoď ho do stroje" pronese zřízenec Arnošt Malota v podání Josefa Hlinomaze, když do sanitky odvádí japonského malíře miniatur Uko Ješitu:

      "Ať si pindá, na to my jsme zvyklí!"

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Betynka58     před 6 lety 06.11.2018 10:07 |  
      15 0

      Chtěl jsem to sem taky dát, ale předběhl jsi mne. Málem mi u snídaně zaskočilo. Dát do ideální sestavy jen dva slávisty a hned 9 sparťanů, to snad ani ten notorickej rudoch Vacek nemůže myslet vážně. Ale co mě neméně překvapilo, že i Podroužek dal na stopera Radakoviče, přitom zrovna na stoperu (jak už zaznělo i v posledním podcastu) má Slavia snad komplet všechny čtyři stopery lepší než Sparta.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        vršek     před 6 lety 06.11.2018 11:42 |  
        2 0

        Myslel jsem si, že mně "rudý fotbalový expert" Vacek nemůže překvapit, ale to co odborníci sparťanského zpravodaje předvedli dnes....... Podroužek pak svou sestavou jen potvrdil, že je to naprostý fotbalový analfabet a jeho úkolem je zřejmě jen "přilévat olej do ohně" a vytvářet jakousi "slávistickou mlhu".
        Je zajímavé porovnat si zápasové statistiky údajně nejlepšího hráče derby Frýdka a našeho Součka.
        Vysvětlení rozhodčího Ardeleána proč nevyloučil Chipcua - šlo jen o bezohlednou hru vůči Hušbauerovi vypovídá o rozhodování derby - jak rozdílné posouzení této situace v podání trenéra Kotála...

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          mig52     před 6 lety 06.11.2018 17:04 |  
          1 1

          Červená prý se dává za hru surovou :-(. Tak ať mi, prosím, nějaký češtinář vysvětlí, zda je bezohlednost menší zlo než surovost, popřípadě, je-li mezi těmi výrazy takový rozdíl, jako mezi žlutou a červenou.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            SirCohen     před 6 lety 06.11.2018 17:48 |  
            0 1

            Minimálně v pravidlové terminologii ten rozdíl je, a právě má za úkol rozlišit "žlutý" zákrok od "červeného", Mně toto slovní hodnocení přijde odstupňované dobře.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            SirCohen     před 6 lety 06.11.2018 17:49 |  
            2 1

            Druhá věc je ta, zda to v tomto případě Ardeleanu rozlišil správně na hřišti, a to si myslím, že nerozlišil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Travinho     před 6 lety 06.11.2018 10:34 |  
      4 0

      To si asi pro pobavení koupím...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      pethead (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 10:34 |  
      11 0

      V duchu hesla "Know your enemy" jsem kouknul na rb fórum a na toto téma je tam jeden zajímavý příspěvek, který si sem dovolím zkopírovat. ;)

      -------------
      Já nevím, co Ščasný před tímto výrokem požil, ale pohled na tabulku mluví jasně. A nebo je zkrátka chyba v trenérovi, v důsledku čehož měla na stole již dávno ležet jeho rezignace.

      Kdybych měl však složit ideální jedenáctku z obou týmů, tak v ní bohužel budou hrát prim číňani:

      Nita - Coufal, Deli, Ngadeu, Bořil - Souček, Kanga - Stoch, Stanciu, Olayinka - Tetteh
      ---------------

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        o-cab     před 6 lety 06.11.2018 15:57 |  
        5 0

        tuto sestavu bych asi i podepsal

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        obiwan     před 6 lety 06.11.2018 16:55 |  
        2 0

        Jsi si jistý, že to psal rudoch? Nebyl to nějaký provokatér od nás?:-))) To je až neuvěřitelně rozumný příspěvek:)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Tarik     před 6 lety 06.11.2018 12:17 |  
      6 0

      Cely je to neuveritelne bizarni, ale nejvic me pobavilo, ze oba "redaktori" zahrnuli do nejlepsi 11 Radakovice.

      Radakovic by momentalne ve Slavii byl patej/sestej nejlepsi stoper. Ale podle ispartu je v nejlepsi 11, protoze:
      "Uroš Radakovič je pak v roli hráče, jenž sice dokáže vyrobit triviální chybu, zároveň v něm ale vidím potenciál a velký prostor pro další zlepšení." (Vacek)

      "Kiksuje. Buď si dá vlastní gól, nebo zaviní penaltu. Nebo se neobratně orientuje. Uroš Radakovič je přitom velmi talentovaný stoper." (Podrouzek)

      Ja sice chapu, kdo je plati, ale tak at se aspon tvarej ze ty chyby nedela. Ale rict "dela chyby vini penalty, ale co ma talent tak ho dame do nejlepsi 11", kdyz tam maj 4 jiny vyborny stopery reprezentanty, to mi hlava nebere.

      Holt zjevne Radakovic je nejvetsi talent z kombinovany sestavy :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      iwanowicz     před 6 lety 06.11.2018 12:46 |  
      11 0

      Myslim, ze je pro nas vynikajici zprava, ze si nechteji priznat realitu a jsou tak nadrazene sebestredni. Utvrzuji se v tom, ze maji nejlepsi hrace a jsou nejlepsi klub a pritom vsichni vidi, ze to je uz par sezon peknej cirkus. Verim, ze se budeme na jejich ukor letos jeste dobre bavit..

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mis3     před 6 lety 06.11.2018 15:21 |  
      3 0

      tak jsem si to taky našel, zajímavý je, jak všude hovoří otom, jak byla Sparta lepší, záloh zrudla etc. a pak ve statistikách máme 19 rohů, víc střel, více úspěšných přihrávek, hráči vyšší stat... v tom stejném čísle (a to nám ještě ubrali stčelu na bránu protože všude jinde jsem četl 4-4) ale přejme jim to, ať si myslí, jak jsou lepší. Ať si to myslí klidně i do doby až vypadnou z první šestky....

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      EdCable     před 6 lety 06.11.2018 10:41 |  
      0 0

      Tweet neexistuje, asi to smazal. Dohledal jsem u nej akorat:

      "Druhý nejlepší střelec Fortuna ligy Jean-David Beauguel pro francouzské media ,,Momentálně můžu říct že mám nabídky z Belgie, Francie, Turecka a Kataru“ odchovancovi Toulouse končí ve Zlíně 31. prosince tohoto roku smlouva, ale všechno je pořád v jednání."

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Ados     před 6 lety 06.11.2018 11:33 |  
          9 0

          Hráč to není špatný, ale doufám, že budeme mířit výš

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            mis3     před 6 lety 06.11.2018 13:16 |  
            6 0

            hráč jedné sezóny, co trpí na zranění... myslím že bychom si opět měli říct: my máme Nezmara

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 13:23 |  
              2 1

              Dobrý den přeji.
              Já jsem přesvědčen, že se už něco připravuje pod kotlem :-)).
              Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Lord_Edmund     před 6 lety 06.11.2018 14:35 |  
      2 2

      Proč ho nezkusit ? Hráč bez smlouvy, tedy mimo bonusu a platu skoro zadarmo. Typově něco mezi Škodovkou a Krmelcem. Navíc celkem sympaťák.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        mirecek1111     před 6 lety 06.11.2018 15:10 |  
        1 0

        Jestli to nebyla fotomontáž, tak už se fotil s plzeňským dresem :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          mirecek1111     před 6 lety 06.11.2018 15:16 |  
          10 1

          Jen dodám že máme Matouška, Olayinku, Škodu, snad brzo uzdraveného Van Burena a v kádru je i Mešanovič. A hráváme na jednoho. Jestli utočník, tak by to měl být daleko větší výstřel. Mě přijde ten kluk taky sympatický a dal na podzim hodně branek, ale poslední tři sezony má tuším 3+3+1.. a ani není nejmladší.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            mig52     před 6 lety 06.11.2018 17:17 |  
            4 1

            Mirečku, všechny naše hráče, které jsi vyjmenoval, mám rád, ale máme-li pokračovat výkonnostně nahoru, třeba i k LM, tak žel si myslím, že někteří by nám už nepomohli,ale stejný názor mám i na "Bogela", navíc býval také často a i dlouhodoběji zraněný.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              JS (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 08:27 |  
              2 2

              Matouškovi a Olayinkovi bych dal čas.. Zbytek, bohužel, souhlas. Potřebujeme výše.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          hajnej     před 6 lety 06.11.2018 15:38 |  
          0 0

          Jo, jo, prý už podepsal v Plzni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 15:39 |  
      0 1

      Píšou, že od ledna je v Plzni.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        smely (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 16:28 |  
        4 0

        a rekneme si uprimne...dobre mu tak ....

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        mig52     před 6 lety 06.11.2018 16:53 |  
        2 2

        No, Beauguel je pěkná loterie, v minulosti býval také skleněný, měl jsem obavu, že sáhnou po Yusufovi, tomu by se mohl při dlouhodobé rekonvalescenci Teclíka ušít červenobílý dres.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Ferguss     před 6 lety 06.11.2018 17:19 |  
          3 0

          Souhlas, koukal jsem teď na Bohemku s Teplicemi a Yusuf je sakra dobrý. Výborný ve vápně a navíc má na svoji výšku velice solidní techniku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mig52     před 6 lety 06.11.2018 17:08 |  
      1 1

      Ne, býval skleněný!!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 19:51 |  
        1 0

        Já se domnívám, že pod kotlem se se přitápí úplně někde jinde.
        Sokrates55

  26. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    tomas1947     před 6 lety 06.11.2018 17:06 |  
    15 0

    Koupil jsem si dnes ráno na cestu do autobusu Sport a po otočení první stránky jsem zapochyboval, zda mi ještě mé staré oči dobře slouží. Raději jsem se posadil, protože taková dávka fotbalové odbornosti a objektivity by se mnou mohla po ránu ošklivě zamávat.
    Určitě už řada kolegů slávistů tady dnešní literární klenot pana Vacka a interview s panem Ardeleanu (nevím jak ho skloňovat) podrobně rozebrala a tak budu jen stručný. Já na Spartu moc nekoukám, takže jsem ji na podzim viděl jen v Subotici, ve Zlíně a teď v derby. Zato Slavii jsem viděl kromě Liberce pokaždé. A za sebe mohu říct, že jediný jejich hráč, kterého bych bral do Slavie (když je Standa Tecl zraněný) je Tetteh. Čím si účast v „ideální sestavě“ vysloužili Nita (viděl jsem ho chytit pouze ten Miňův oblouček, jinak nic), Radakovič, Chipciu (ten snad za to, jak nám hned zkraje zlikvidoval tvůrce hry) nebo Pulkrab (ohromně pracovitý a v šestnáctce smrtící), to nevím. To, že je Frýdek lepší než Tomáš Souček (pan Vacek tomu věnuje 10 řádek) je pro mne také zcela nová informace. A jen jsem trochu litoval, že tam těch hráčů nenapsal 12. To by se mu tam vešel ještě Šural, kterého jistě zcela neprávem opominul.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mig52     před 6 lety 06.11.2018 17:37 |  
      2 1

      Tak Vacek, co slovo, to klenot! Ryzí perly.

  27. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    Akuls     před 6 lety 06.11.2018 18:07 |  
    4 4

    Tak jsem se teď kouknul znovu ze záznamu na derby a musím se omluvit JiT, na Kangu jsme se tentokrát nevykašlali, hleděl si ho Traoré, ale evidentně na tak kvalitního hráče osobku hrát neumí a navíc Kanga je velmi nepříjemný tím, že při každém kontaktu padá. Tím jak se Traoré soustředil jen na Kangu, tak se vůbec nedostal do hry. Vůbec bych ho ale nezatracoval, proti Kodani bych ho klidně postavil a věřím, že bude platnější než Baluta nebo Sýkora.
    To Frýdek Hušbauera nepustil vůbec k ničemu. Těžko říct, zda hrál Frýdek tak dobře nebo Hušbauer tak špatně. Skoro bych si ale tipnul, že platí to druhé. Hušbauer právě ve vrcholné formě nehraje a tak si neporadil ani s tímto sparťanským piitbulem. Zaměřil jsem se také na Stocha, Zmrhala, Balutu a Sýkoru. Byl to od nich tentokrát jen průměr, byly tam dobré momenty, ale také dost nepřesností a zbytečných ztrát. Nevím proč lidi kritizují MNN, podle mne on i celá obrana hrála velmi slušně, Sparta neměla vlastně skoro nic a určitě naše obranná fáze předčila naši zálohu a útok. Gólu se zabránit podle mne nedalo, někdy se to povede kopnout tak přesně, že s tím obránci, pokud jim nepomůže brankář, nic dělat nemohou. Chybou ale bylo, říkal to i Šmicer v Tiki Taka, že celá naše linie couvla až na melé vápno. Pak už to Tetteh snadno z pár metrů doklepl hlavou do sítě. Na centr Čiviće se mělo čekat někde na hranici velkého vápna.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      pehacko     před 6 lety 06.11.2018 18:12 |  
      3 1

      taky myslim, ze obrana hrala dobre a vzhledem k tomu, ze cele obrane nasazel a ne jiste nahodou, ardeleanu zlute karty, tak odbranene pod pohruzkou vylouceni to bylo super, zvlast pri simulaci rudochu pri kazdem kontaktu...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Snivec     před 6 lety 06.11.2018 19:04 |  
      3 1

      Obrana nebranila az tak spatne, ale hrozna byla rozehravka, spatne prihravali i zaloznici, plno zbytecnych ztrat, proto jsme se nemohli dostat do tempa a hrat svoji hru. Ke golu, nejvetsi chyba byla, ze Civic byl uplne sam a mel plno casu, dokonce mohl neatakovany s micem postoupit k vapnu,, Coufal k nemu sice pomalu pristoupil, ale zastavil se na pul cesty, takze nebyl vlatne u nikoho, to tam mel radsi na nej vlitnout i s rizikem, ze ho "vysachuji". Ale celkove to nebylo uplne spatny, tezky zapas a nakonec remiza. Prijde mi, ze tyhle zapasy ve vypjate atmosfere uplne nezvladame, viz treba ostrava. Ale podobnou atmosferu jsme udelali proti plisni a dostali ctyrku, takze to nebude lehke asi pro nikoho. Uvidime, jak bude sparta a ostrava hrat u nas :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kexholm     před 6 lety 06.11.2018 19:05 |  
      1 11

      Traoré to je hráč který neumí sprintovat, furt je to bez urážky "30letá záplata", kterýho jsme vzali na hostování kvůli zraněným hráčům a na bránění rychlejších hráčů nemá rychlost, to je hráč proti slabším týmům na post místo Součka, to zvládne a ne hrát ofenzivního záložníka střed, nebo ho nasazovat proti lepším týmům. Jak mám Trpišovskýho rád a dělá to fakt dobře, tak tohle se mu fakt nepovedlo ho postavit v derby. Proti Kodani bych já Traoreho rozhodně nestavěl.... a na ofenzivního záložníka střed bych postavil někoho kdo umí ofenzívu a střílet góly......

  28. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    pehacko     před 6 lety 06.11.2018 18:09 |  
    8 1

    na tema bolsevicky ispart: je usmevne ze ruda bida po nejlepsim vykonu v sezone s nejlepsima hracema siroko daleko v intergalakticke forme uhraje s odrenyma usima remizu se slavii, ktera podala svuj nejhorsi vykon v sezone... tem klukum rumunskym v tech zumpa novinach uz definitivne hrablo! ty jejich noviny uz jsou tak mimo, ze jsou spatny i na utirani zadku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Ondráš     před 6 lety 06.11.2018 18:16 |  
      4 0

      A to jako z jejich strany nebyla recese ten článek?

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        pehacko     před 6 lety 06.11.2018 18:20 |  
        5 1

        ja se tak tesim az ted venku uhraji boda v karvine a budou pak porovnat svuj tym s jejich... to budou mit dokonce celou jedenactku, to bude hromadny vyron semene cele redakce ispartu

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Ondráš     před 6 lety 06.11.2018 18:46 |  
          3 0

          Není ostuda remizovat s nejlepším týmem ve vesmíru.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            pehacko     před 6 lety 06.11.2018 18:52 |  
            1 1

            to je dalsi zarazejici, ze nas tedy tak urazi, kdyz se nam povedlo proti tomu jejich galaktickemu tymu uhrat u nich bod!

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              vlk30 (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 19:22 |  
              3 0

              Možná to je galatický tým,ale v honění si pér ,jak je na toaletný zvykem :-)))

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Ondráš     před 6 lety 06.11.2018 20:26 |  
                3 0

                Všichni jste burani! Nedokážete ocenit výjimečnost tohoto rumunského ansáblu. Tu ocení až budoucí generace-klasický úděl nepochopených géniů své doby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mudrc     před 6 lety 06.11.2018 23:02 |  
      0 7

      Když něco nemám rád, tak to nekupuju - nečtu. Tímhle brekotem jim jenom nahráváš a bude hůř.

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        pehacko     před 6 lety 07.11.2018 06:33 |  
        3 0

        ja ispart nekoupil od doby co patri pod blesk a krerenskemu a dokonce se snazim nechodit ani na tu internetovou verzi, ale obcas nekde neco zahlednu a hlavne to posloucham od vsech rudochu v praci a mezi kamaradama... ano priznavam, ze mam asi spatnou praci a priserne kamarady, protoze to je semeniste rudochu!

  29. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    pehacko     před 6 lety 06.11.2018 18:23 |  
    8 1

    ale ma tam ispart stejne jednu velkou chybu, schazi jim v idealni jedenactce jejich nejlepsi hrac... chovanec!

  30. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    pehacko     před 6 lety 06.11.2018 20:47 |  
    2 2

    zitra bude ispart porovnavat ten jejich intergalakticky tym s liverpolem, protoze jim se povedlo s cervenou zvezdou hrat venku 2:2... uplne uz vidim, ze bude zdenda nescastny desetkrat lepsi nez jurgen!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 06.11.2018 22:35 |  
      5 1

      Já tedy nevím, ale loňské výsledky z předkola byly: CZ:RB 2:0 a v odvetě z pohledu domácích ... 0:1

  31. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 6 lety 06.11.2018 20:58 |  
    8 0

    Dnes mě fakt ten spart baví, momentálně rubrika tzv. zlatá píšťalka, moc to nesleduji, ale dnes jsem se mrkl. To hodnocení......, ještě teď se směju.... :D To se musí vidět, prý to zvládl. Tak řeči o tom, že sudí nastavil benevolentní metr, a co pak ty neustálé pískané filmařské kreace Kangy? To se raději jakože nevidí, BRUTÁLNÍ zákrok na Hušbyho v kontextu zápasu prý ok. To je tedy hodnocení pár exeláns. Dnes je apríl? Opravdu mě to pobavilo...

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      mis3     před 6 lety 07.11.2018 14:44 |  
      1 0

      já ale nechápu, proč to všichni kupujete?!

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 14:58 |  
        1 1

        Protože to je jediný sportovní deník v zemi... Alespoň já si jej tedy po každém našem zápase koupím - vystřihnu si dvoustranu, která je věnována našemu zápasu včetně fotek a analýz a uložím si jí do šanonu...

        Kdybych si koupil kterékoliv jiné noviny, tak si můžu často vystřihnout maximálně malý sloupeček se sestavami a střelci gólů...

        To je ten problém - není konkurence....

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        SvatyBojovnik (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 15:51 |  
        2 0

        Nic nekupuju, neplatim, jen se u cteni skvele bavim... ;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 14:56 |  
      3 6

      A nebude to tím, že ho na začátku přepůlil Chipcu? Ono jestli vydržel na hřišti hodinu se zraněním, po kterém měl problém dojít do šatny... to trochu člověka limituje...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 15:15 |  
        7 4

        Tím to určitě nebude, jelikož Chipcu přejel Hušbauera až ve 40. minutě a do té doby hrál snad ještě hůř. Ze hřiště odcházel v 62. minutě. Pokud ho budeme neustále za něco omlouvat a nepřiznáme si pravdu, nikam se neposuneme. Ale to je jen věcí trenéra a myslím, že už vidí, kde nás v těžších zápasech tlačí bota.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 15:27 |  
          3 5

          Když v zápase s Duklou odešel ze hřiště, tak náš soupeř začal docela hrozit... ale toho si nikdo nevšimne, že? To se moc nehodí do krámu...

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          Jachym     před 6 lety 07.11.2018 15:54 |  
          5 2

          Belmisi, nikdo tady Hušbyho výkon v derby neopvěuje. Stejně jako možná většina slávistů zahrál podprůměrně, ale i tak měl z rohů gólovou asistenci a přihrávku do šance Coufalovi. Nicméně nikam se neposuneme, když budeme neustále z někoho jako Hušby, Zmrhal nebo Kolář činit hromosvod naší zloby. Všichni tři jsou povoláváni do reprezentace, takže asi dlouhodobě musí ve Slavii vynikat. Samozřejmě ani jim se nevyhne slabší chvilka a je na trenérovi, zda je nechá zápas odpočinout. Samozřejmě nikdo není nedotknutelný.

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 16:49 |  
            3 5

            Jáchyme, není to ode mě hromosvod. Řekněme, že mi jde o dvě věci. Jedna věc je nějaký smysl pro spravedlnost, Kdy forma Hušbauera z předminulé sezóny je ta tam a tady se neustále oslavuje jako jeden z nej hráčů Slavie, i když už je většina našich hráčů výkonnostně před ním. A druhá věc je jeho "nepostradatelnost na další léta". Škoda byl také dlouho nepostradatelný - oprávněně, ale už je vidět, že bychom měli přemýšlet o někom lepším. A to samé si myslím o Hušbauerovi.
            Najde se tady dost lidí, kteří by raději nechali střed středem jen proto, aby hrál Hušbauer i za cenu toho koupit někoho lepšího. A to se mi nelíbí. Dal jsem si tu práci a těch 6 jeho asistencí na gól jsem vypsal kjandourkovi v tomto vláknu. O něčem to svědčí.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Boss82     před 6 lety 07.11.2018 17:20 |  
              4 5

              Ty si tím Hušbym snad posedlej, ne? O ničem jiném sem skoro nepíšeš. A navíc už zase lžeš. Ach jo...

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 17:30 |  
              4 3

              Jasně - hlavně spravedlnost.. proto tady tři roky tepeš jednoho a toho samého hráče....

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Boss82     před 6 lety 07.11.2018 17:58 |  
                4 4

                Který je navíc dle všech dostupných měřitelných objektivních faktů dlouhodobě jedním z našich nejlepších hráčů a jedním z nejlepších hráčů v lize. Belmis je prostě spravedlnost a objektivita sama...

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 19:36 |  
                3 3

                Když k němu ty a Hušbauer II. alias Boss82 nebo Alanor při svém hodnocení budete stejně spravedliví jako k ostatním hráčům a dokážete zkritizovat i "krále Hušbyho", který už zdaleka není tím Hušbauerem z předloňské sezóny a v derby byl s Traorem nejslabším naším článkem, nebudu mít zapotřebí Vaše zkreslené ( viz tvůj koment "...celou hodinu zraněn" apod...) informace komentovat.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 19:44 |  
                  5 3

                  Nikdo přece netvrdí, že se Hušbymu derby kdovíjak povedlo... Ale pokud odmítáš očividný fakt, že Hušby celou sezónu Slavii táhle, tak se se mnou holt budeš potýkat...

                  Jistě, že Hušby, jako každý kreativní hráč, má problém v zápasech, které se zvrhnou v malé války plné faulů... To má úplně každý hráč na světě, snad s výjimkou Messiho... Jakmile je zápas o fotbale a ne o tom, kdo komu zraní více hráčů, tak je na hřišti pořádně znát.. a to nejenom proti Opavě, Karviné, Příbrami či Dukle, ale i proti Petrohradu, nebo Bordeaux.. kde měl mimochodem naprosto luxusní asistenci...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 19:59 |  
                    3 5

                    Ano, odmítám fakt, že nás Hušbauer tuto sezónu táhne. Tuto sezónu nás jednoznačně táhnou v záloze Souček se Stochem a skvělá obrana. A to je právě to. Derby hrál mizerně, ne že se mu kdovíjak nepovedlo.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 20:06 |  
                      4 4

                      Stejně jako mizerně zahrál Ngadeu, nebo oba krajní hráči... tedy ti, co nás podle Tebe táhnou...

                      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                        belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 20:15 |  
                        3 4

                        Problém je ten, že i když nezahráli určitě tak špatně jako Hušbauer s Traorém, tak nemám s tím problém pojmenovat jejich výkon. Ale navíc jsem psal o této sezóně, ne jen o derby nebo jen o zápase s Karvinou a Opavou.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                          kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 20:34 |  
                          3 2

                          Jo takhle.. nezahráli tak špatně jako Hušbauer... schválně, co na to říkají novináři:

                          Deník sport bodování 1-nehorší, 10 nejlepší: Ngadeu 3, Traoré 3, Hušbauer 4... Coufal 5, Bořil 5
                          Idnes idnes bodování 5 nejhorší, 1 nejlepší (dávají se i půlbody, čili opět desetibodová stupnice): Ngadeu 3,5, Traoré 4, Hušbauer 2,5, Coufal 3, Bořil 3

                          Jak vidíš, tak dvě periodika nezávisle na sobě ohodnotila Hušbauera lepší známkou, než Ngadeua (a Traorého...) a idnes ohodnotil Hušbauera lepší známkou než Coufala i Bořila

                          Jenom tak pro zajímavost: Stoch, který také příliš nezářil DS - 5; Idnes - 2,5

                          Já vím, že je to subjektivní... ale to Tvoje hodnocení taky a na hony z něj kouká snaha jednoho konkrétního hráče pošpinit

                          Ano, forma je mrška proměnlivá, takový Stoch neměl dobrý začátek sezóny, střelecky se chytil až proti ostravě a tam herně vyhořel stejně jako celý tým...
                          Ty záměrně vůbec nereaguješ na to, že Hušby byl velice důležitým článkem i proti Dukle, Petrohradu, nebo Bordeaux... nevyšlo mu třeba utkání v Kodani, což byl přesně ten typ zápasu, kde se více ukáže bojovnější typ hráče než ten technický.. podobné to bylo v Ostravě, nebo v Liberci.. s tím taky nikdo nemá problém...

                          Přesto je to hráč, kterého budeme nahrazovat velice těžko a pokud nebude zítra k dispozici, budeme to mít velice těžké...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        Radek097 (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 15:27 |  
        4 2

        Porovnání s Evropskou ligou:
        Kodaň - 66% úspěšnost přihrávek (ze základní sestavy měl méně procent Matoušek, Zmrhal, Bořil a Coufal)
        Zenit - 78% úspěšnost přihrávek (ze základní sestavy měl méně procent Zmrhal, Bořil a Coufal)
        a reprezentací:
        Ukrajina - 68% úspěšnost přihrávek (ze základní sestavy měl méně procent jen Schick + Krmenčík je bez údajů)
        Úspěšnost přihrávek jsem neřešil u brankářů.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 15:35 |  
          4 3

          Tak je to prostě tím, že se pokouší o průnikové přihrávky, u nichž je riziko pokažení výrazně vyšší... ostatně má nejvíc asistencí z celé ligy (spolu s Trávníkem)

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 16:40 |  
            4 6

            K těm asistencím. Má jich 6 za 14 kol. Z toho 2 kopnuté rohy (v Teplicích a na spartě), asistence doma proti Karviné, doma proti Příbami a venku na Slovácku. Proti silným jedna jediná asistence proti Plzni. Olomouc, Liberec, Jablonec, Ostrava, sparta .... ze hry jedna velká 0. Góly 1 doma proti Karviné, 2 doma proti Opavě.
            Myslím, že to hovoří za vše.

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 17:27 |  
              4 5

              Co hovoří za vše? To se jako góly z rohu nepočítají? jak je tedy možné, že jich ostatní nemají několikrát tolik, když je to tak jednoduchá sázet tam asistence proti Karviné?

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Akuls     před 6 lety 07.11.2018 18:19 |  
                5 3

                No přece protože nemají tak dobré hlavičkáře jako my. Rohy umí krásně kopat do nebezpečného prostoru i Svitková, jak jste tady nedávno správně psal a dokonce pravou i levou jako kdysi Moravčík, ale má smůlu, že za spoluhráče nemá MNN, Deliho, Kúdelu, Součka, Frydrycha či Škodu, ale jen jedinou hlavičkářku Kožárovou.
                Je jasné, že Hušbauerův strop je naše liga, o tom se už sám přesvědčil, a to ve své nejlepší formě kdysi v US Cagliary a vidíme to třeba v zápasech reprezentace i v evropských pohárech. Já ale doufám, že se od Hušbauera ještě v lize dočkám přesných, kolmých, průnikových přihrávek, pokud možno po zemi, do plného běhu za obranu na rychlíka Matouška. Zatím si náš Mbappé nabíhá marně a na opravdu finální přihrávku právě od Hušbauera stále čeká. To i v Příbrami na tom byl v tomhle směru lépe. Stačilo se včera podívat na Verrattiho, jak se to má hrát. Hušbauer to přitom umí, stačí si třeba vzpomenout, jak poslal balón, jako podle pravítka, po zemi do ulice Škodovi proti Jihlavě, toho sice vychytal gólman, ale Danny doklepával vyražený míč do prázdné. Tomu já říkám finální přihrávka a my potřebujeme, aby takové Hušbauer rozdával, a to hlavně v těžkých zápasech jako byl třeba ten na Baníku nebo na Spartě.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  Boss82     před 6 lety 07.11.2018 18:38 |  
                  3 4

                  Já teda vidím v zápasech evropských pohárů zatím to, jak přehráváme i díky Hušbyho dobrým výkonům papírově silnější soupeře, jsme se 6 body na druhé místě tabulky a zcela reálně ve hře o postup z těžké skupiny EL. Takže bych byl s těmi soudy ohledně Hušbyho stropu opatrný.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 19:16 |  
                  4 3

                  Jo jo, třeba ten domácí zápas Bordeaux... a jediný gól utkání - to byla vysloveně ukázka toho, že Hušbyho strop je naše liga a proti týmu z ligy mistrů světa nemá nárok...

                  Je přece úplně normální, že nejkreativnější hráči se prosazují proti týmům, které jim dají prostor (Karviná, Opava, Příbram Dukla... ale i Bordeaux, nebo Petrohrad) a v těch soubojích, které se zvrhnou v malou válku plnou soubojů a faulů právě tihle hráči trpí... není se co divit - v okamžicích, kdy jde op všechno bývají právě tito hráči zdvojováni a okopáváni nejvíce...

                  Inteligentní hráč toho dokáže využít alespoň v tom, že otevře prostor pro spoluhráče... To byl případ třeba Součka v zápase s Plzní...

                  Proto také dost často ty nejtvrdší souboje rozhodují sváteční střelci :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    Akuls     před 6 lety 08.11.2018 10:58 |  
                    2 3

                    No nevím, já mám od těchto kreativních a pro mužstvo bezesporu klíčových hráčů jiná očekávání. Většinou jim sice schází rychlost, tvrdost a výbušnost, ale zato mají nadstandardní fotbalové myšlení, přehled ve hře, hru oběma nohama, dobrou přihrávku i střelu. Nikdo od nich nečeká, že naběhají za zápas 12 km a budou sprintovat v rychlosti 38 km/hod. Ale protože jsou to fotbalisté a ne atleti, tak většinou bohatě stačí, když za zápas naběhají 9 km, ale účelně, hra mužstva se kolem nich bude tzv. točit a budou rozdávat přesné finální a předfinální přihrávky a sem tam vstřelí nějaký gól. On totiž nikdo nedokáže běžet rychleji než přesně nakopnutý balón a spoluhráči za takové režiséry hry jistě rádi chybějící kilometry odběhají a něco odbrání. Ovšem právě tito hráči by měli být opravdu nadstandardní a tím pádem rozhodovat svými přesnými přihrávkami a střelami hlavně ty vyrovnané, těžké zápasy. Tito hráči totiž rozhodují o tom, zda je mužstvo jen průmérné, nebo má nějakou úroveň a dokáže důležité a vyrovnané zápasy vyhrávat. Hušbauera se nám ve Slavii podařilo po vyhazovu ze Sparty úspěšně restartovat a určitě Slavii odvedl a odvádí dobré služby. Nicméně pokud se opravdu chceme posunout dál, hrát pravidelně snad i CH.L., tak hráč jeho kvalit nebude na této pozici mužstvu stačit. O tom, že Hušbauer má více méně jen na naší ligu svědčí i ta skutečnost, že ačkoliv patří k nejlepším ligovým hráčům, je reprezentantem ČR, má zkuśenosti z evropských pohárů i italské ligy, tak si nepamatuji, že by o něj byl, alespoň co je ve Slavii, nějaký zájem ze zahraničí. Nyní mu pomalu bude končit ve Slavii hráčská smlouva, tak jsem zvědav, zda nějaké nabídky z fotbalově světa přijdou, když bude tzv. zadarmo.
                    A ještě k těm statistikám. Mám pocit, že v tomto případě 100 %-ně platí, že je to vědecká disciplína, která se zabývá přesným součtem nepřesných čísel. Dropt tady jednou vysvětloval, že třeba ta skvělá Hušbauerova přihrávka do vyložené šance proti té Jihlavé se do statistik vůbec nedostala, protože Škoda převzal balón už před hranicí velkého vápna. Naproti tomu každý centr do velkého vápna se bere jako přihrávka do gólové šance!? Sleduji v TV kromě jiného i skoro všechny zápasy ACS. Stanciu má určitě skvělou kopací techniku, zahrává výborně trestné kopy, ale tím jak je utopený u lajny, tak je ve hře Sparty jinak prakticky neviditelný, bylo tomu tak ostatně i proti nám. Vůbec nevím, kde ta ohromná kladná čísla statistici, a nejen v jeho případě, berou. Ergo kladívko, statistiky sem, statistiky tam, věřím hlavně tomu co vidím. Hušbauer je dobrej, ale chtělo by to od něj těch opravdu finálních přihrávek podstatně víc a o střílení gólů ani nemluvím. On, kdysi král ligových střelců, je dnes už jen svátečním střelcem a přitom se pokouší střílet docela často.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                      kjandourek (admin)     před 6 lety 08.11.2018 12:32 |  
                      2 3

                      No tak já mám dojem, že smlouvu už dávno prodloužil... akorát se tenkrát neprofláklo do kdy, tak je pořád uváděno datum, do kdy podepsal při příchodu k nám... I když tedy bylo uvedeno, že mu byla vylepšena smlouva, ale to předpokládám, znamená i prodloužení... došlo k tomu loni:

                      https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2017-18/310356/husbauer-ridil-vyhru-dostal-lepsi-smlouvu-a-diky-sparte-napsal-tvrdik.html

                      Ano, měl smůlu na zahraničí - do Cagliari do Sparta nepustila v době, kdy o něj byl opravdu zájem a ústupek udělala až potom, co následný půlrok odehrál zcela bez zájmu... Šel tam na roční hostování a první, co se tam stalo bylo, že došlo ke změně trenéra a ten nový, co o něm věděl houby ho hned z letadla postavil do zápasu... a když tam nijak nezazářil, tak ho zatratil...

                      jestli je o něj zájem ze zahraničí teď to nikdo z nás neví, mimo jiné i proto, že to nikdo nikam neventiluje. To není jako když Sport invest chtěl dostat ven Pavlenku a buďme za to rádi...

                      Ono kde si ho taky všimnout: v repre zase tolik možností nedostal a když už tak většinou chytnul zápasy, kdy se to nikomu nedařilo... v Evropě: za Uhrina jsme toho moc nenahráli, porazili vlastně jenom Talin, přesto tedy Pepa rozhodl o postupu přes Rio Ave... Jarda Šilhavý se sestavou rotoval a to tak, že Pepa hrál ligu - do EL se kouknul až v Tel Avivu a tam dal dva krásné góly... takže pořádně někoho zaujmout v Evropě může až teď...

                      Zase se podívejme na to, že tu zažil tři trenéry - a každý byl úplně jiný... Uhrin impulzivní, trochu "cvok", Šilhavý klidný gentleman s hrou založenou na defenzívě, Trpišovský naopak progresivní, upřednostňující útok.... a každý svou hru postavil na Hušbauerovi ... To přece o něčem svědčí, ne?

                      Ano, byl králem ligových střelců, ale to hrál na podhrotu... takřka bez defenzivních úkolů, jeho jediným herním prvkem bylo střílení branek... U nás se postupně posunul do pozice tvůrce hry... a Trpišovský jej posunul ještě více dozadu - využívá jeho kreativy v pětičlenné záloze na postu defenzivního záložníka... Tak to je přece jenom logické, že nedává tolik branek... Takovéhle posuny hráčů už tu byly mnohokrát, většinou se borci s věkem posouvají dozadu...

                      Pavel Řehák začínal jako střední útočník - kladivo mezi Knoflíčkem a Sivou... trenér Kopecký jej potom z nouze postavil na post středního záložníka a Pavel na tomhle postu odehrál další sezóny, včetně těch Japonsku a po návratu do starého Edenu.

                      Radek Bejbl začínal jako útočník, ještě za Korbela dal v prvním utkání dva góly, protože Kuka nebyl k dispozici...potom se díky přetlaku na téhle pozici posunul do zálohy, najednou se našel na postu defenzivního záložníka, udělal tam díru do světa... a když se k nám vrátil, tak končil kariéru na stoperu... a taky mu nikdo nevyčítal, že kdysi měl našlápnuto do klubu kanonýrů ( první úplné sezóně se trefil devětkrát)

                      Jinak tedy mám dojem, že s těmi přihrávkami to tak není... jakýkoliv centr do vápna by měl být kvalifikován jako "přihrávka do vápna" zatímco přihrávka do loženky proti Jihlavě by měla být kvalifikována jako "přihrávka do gólové šance"...

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              Boss82     před 6 lety 07.11.2018 17:48 |  
              4 5

              Ehm. Tak si srovnáme Hušbyho s Kangou a Stanciuem, o kterých všichni básní, že jsou to na naši ligu naprosto nadstandardní hráči, ok?

              J. Hušbauer
              Góly: 3 (1 p)
              Asistence: 6
              Body: 9
              Přihrávky do gólové šance: 15
              Předfinální přihrávky: 21
              Celková úspěšnost přihrávek: 78,2 %

              G. Kanga
              Góly: 6 (3 p)
              Asistence: 1
              Body: 7
              Přihrávky do gólové šance: 13
              Předfinální přihrávky: 24
              Celková úspěšnost přihrávek: 82,3 %

              N. Stanciu
              Góly: 3
              Asistence: 5
              Body: 8
              Přihrávky do gólové šance: 24
              Předfinální přihrávky: 23
              Celková úspěšnost přihrávek: 73,5 %

              Hušby z toho vychází více než se ctí, nemyslíš?!

              Teď mluv, teď mluv!

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 19:52 |  
                4 4

                Mně se líbí Stanciu, Kanga moc ne. A to, co tady snad nechápeš ani ty ani kjandourek je to, že neříkám, že Hušbauer je špatný fotbalista nebo na ligu nemá. Tvrdím, že má možná ze všech našich hráčů největší problém, když hrajeme proti běhavému týmu, který napadá. A zrovna u Stancia je rozdíl v počtu přihrávek do gólové šance 24 proti Hušbaerovým 13 , i když hrál Stanciu o hodinu méně, celkem velký. Ale hlavně navíc se ještě otočí s míčem tak rychle, že ho hráč ani nedokáže napadnout. O driblinku se snad ani nebavím. Jsou to s Tettehem jediní hráči nebo typy hráčů, které bych ve Slavii chtěl.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 20:05 |  
                  3 1

                  Stanciu měl v zápase v Plzni úspěšnost také 66,7%, v Ostravě 65,1% a na Bohemce také 66,7%...

                  Přesně to, co vytýkáš Hušbauerovi platí i pro něj....

                  • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                    belmis (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 20:22 |  
                    3 4

                    Já vytýkám Hušbauerovi především absenci zrychlení, špatný díky tomu jeden na jednoho i zásadněji menší počet naběhaných kilometrů proti Součkovi a Sýkorovi, z toho vyplývajících problémů proti běhavým a napadajícím týmům. V tom je jeho velký problém. Ale to je pořád dokola. Buď si toho časem taky všimneš nebo až poté, co tu bude hráč jiný.

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  Martin 58     před 6 lety 07.11.2018 20:53 |  
                  5 0

                  Stanciu, jeden z nejodpočatějších hráčů v lize, protože jeho "lepší tým než Slavie" hraje pouze domácí soutěže, byl v druhém poločasu nulový...

                • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                  Boss82     před 6 lety 07.11.2018 20:55 |  
                  4 4

                  a) Už 100x jsem Ti uváděl příklady zápasů, kdy zahrál Hušby velmi dobře, ačkoliv byl soupeř skvěle fyzicky i pohybově vybavený a hrál nám tvrdě do těla. A Ty budeš přesto vytahovat tenhle nesmysl pořád dokola.

                  b) Ano, Stanciu je jistě výborný fotbalista a má skvělá čísla. Hlavně počet přihrávek do gólové šance má vynikající. Ale je to hodně dáno také tím, že má mnohem méně defenzivních úkolů, než kolik má Hušby. Kdyby hrál Hušby podhrotového hráče a nikoliv pozici 6, tak má čísla srovnatelná se Stanciuem. .

                  c) Porovnávat tady otáčení s míčem nebo driblink jednotlivých hráčů moc nejde, museli bychom si pustit konkrétní herní situace.

                  d) Jak tady můžeš tvrdit, že Hušby nemá formu jako před dvěma lety, když ve skutečnosti hraje ještě lépe, než v mistrovské sezóně, to mi hlava nebere.

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 15:44 |  
          4 3

          Ostatně když se podíváme ke konkurenci, tak ten slavnej Stanciu měl v zápase v Plzni úspěšnost také 66,7%, v Ostravě 65,1% a na Bohemce také 66,7%...

          https://www.fortunaliga.cz/hrac/2019/zapasy/3547-nicolae-stanciu#tab

          Prostě tohle číslo není u hlavního tvůrce hry snadné vytáhnout nahoru - zatímco stoperům, kteří si desetkrát vymění míč mezi sebou to naskakuje podstatně výše...

          Třeba Ngadeu za celou ligu pod 80% slezl jenom na Slovácku - i teď proti Spartě, kdy se mu zápas extrémně nevydařil měl úspěšnost 82,9%
          https://www.fortunaliga.cz/hrac/2019/zapasy/3301-michael-ngadeu-ngadjui#tab

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            bramburek (přítel SN)     před 6 lety 07.11.2018 16:25 |  
            3 0

            Kájo, tak samozřejmě že tady u tý úspěšnosti přihrávek strašně záleží, na pozici kterou ten hráč hraje... nejmenší úspěšnost maj vždycky krajní hráči a útočníci, a nejvyšší maj (nebo by měli mít) stopeři a středoví hráči...
            těžko říct u Hušbyho, jestli je to tím jak říkáš, že se často snaží o těžký průnikový přihrávky, nebo je to v zápasech s těžšími soupeři jeho pomalejší prací s míčem... asi od každýho trochu...

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 17:29 |  
              1 3

              Tak jasně, že je to od každého trochu - nikdo nepopírá, že teď nemá úplně TOP formu, jako měl z kraje sezóny.... Navíc na něj je každej soupeř víc připravenej....

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              PetCC     před 6 lety 07.11.2018 17:48 |  
              1 0

              Hušbauer má nízký procento každý rok, zkrátka dává je do rizika. Jenže jenom tak se dají obrany překonat.

              Na druhou stranu, tentokrát mu to nešlo dost, řekl bych že pár týdnů nemá extra formu. Což může být i tím, že ho Stoch svojí formou nepustí moc do hry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      Jachym     před 6 lety 07.11.2018 15:13 |  
      7 5

      Takové číslo vytržené z kontextu nemusí znamenat vůbec nic, ale tvítovací autor chytřejší než rádio si evidentně jen potřeboval kopnout do jednoho z dlouhodobě nejlépe hodnocených hráčů ligy. A nemusí to být jen zraněním z úvodu zápasu, ale i tím, že se Hušby často pokouší o přihrávku do gólových šancí pro své spoluhráče. Možná si "expert" nevšiml nebo nechtěl všimnout, že má Hušby nejvíc gólových z celé ligy. A u takových přihrávek samozřejmě hrozí daleko víc nepřesnost než v případě deseti výměn míče mezi stopery, kde naopak procenta úspěšnosti rostou raketově.

    • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

      kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 15:28 |  
      0 3

      Kde se vůbec dají vzít takovéhle statistiky? Na fortunaliga.cz nacházím jenom statistiky za celou sezónu....

      A jenom tak mimochodem - všichni ofenzivní hráči tam mají horší procento přihrávek než stopeři...

      • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

        mis3     před 6 lety 07.11.2018 16:52 |  
        0 0

        když rozklikneš hráče, tak jsou tam detaily z jednotlivých zápasů, ale asi je to potřeba proklikat a seřadit sám...

        • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

          kjandourek (admin)     před 6 lety 07.11.2018 19:26 |  
          1 1

          Už jsem to objevil - často se mi stává, že položím dotaz... a ještě než dostanu odpověď, tak na to přijdu sám :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

            Edenjejenjeden     před 6 lety 07.11.2018 19:54 |  
            1 0

            Tak u nás doma je to zcela opačně:-)))

            • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

              JaymzBond     před 6 lety 07.11.2018 22:56 |  
              1 0

              Takže dostaneš odpověď dříve než přijdeš na to, že bys měl položit dotaz?

              • Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

                Edenjejenjeden     před 6 lety 07.11.2018 23:05 |  
                0 0

                Ano,a pro jistotu se už na nic neptám:-)))

  32. Re: Hodnocení slávistů - 14. kolo

    zeleznik2     před 6 lety 08.11.2018 20:24 |  
    4 0

    Tak se mi dostal dnes do rukou úterní Spart, pro ty co nečetli:
    1/ redaktor Vacek vybral do ideální sestavy 9 Sparťanů a z našich pouze Kúdelu a Simona, to Jan Podroužek navrhl 8 našich a tři Sparťany
    2/ dále rozhovor s rozhodčím Ardeleanem, který ani doma nerozklíčoval (ne)ruku Štětiny, ale zhruba ze stejného místa viděl jasnou ruku Traorého, Před zápasem řekl, že pískne jen penaltu o které bude 100% přesvědčený, dále výrok k zákroku na Pepiho, šlo o surovou nikoliv brutální hru, proto jen žlutá. nevím podle mne jasná červená, loket Michaela na žlutou nebyl... Ardeleanu byl prý přípraven na hráče typu Costy, bohužel na padače Frýdka zřejmě nikoliv...Deník Spart mu udělil známku 7 a o Štětinově ruce kterou žádný záběr nepotvrdil ani nevyvrátil 100% tvrdili že jde o rameno...Jen pro info Proske za nepískanou druhou penaltu pro Ostravu dostal známku 2..