Ženský fotbal

Další prohra v derby žen

Fotbalistky Slavie neuspěly ani ve čtvrtém ligovém derby a tentokrát doma prohrály 3:5. Jediné branky vstřelila Divišová, Svitková a Veselá.

Poslední letošní derby, na jaře již čtvrté, nemělo pozitivní průběh. O všem v lize již bylo rozhodnuto, přesto derby je vždy výjimečné. Začátek byl sice vyrovnaný, ale ve 14. minutě po rohu skórovala Bertholdová. Další rána přišla o devět minut později, Sedláčkové se nepodařilo odkopnout, Sparta toho využila a do prázdné branky zakončovala Bužková. A Sparta byla na koni, po dalších dvou minutách se po rychlém brejku prosadila křižnou střelou Burkenroadová. Slavii se podařilo snížit, po dobrém centru Michaely Dubcové z voleje zakončovala Divišová. Výsledek se mohl ještě více korigovat, ale to by slávistky musely být efektivnější. Bartoňová se dostala do vápna, obešla obránkyně a v dobré pozici nakonec vůbec netrefila branku.

Druhý poločas nebyl ze strany Slavie dobrý, velice rychle se totiž prosadila Mikolajová, když přetlačila naší obránkyni a křižnou střelou překonala Lukášovou. Jenže netrvalo dlouho a přišel již pátý gól, kdy se opět prosadila Mikolajová. Slávistky nechtěly zanechat špatný výsledkový dojem, takže nadále bojovaly. V 60. minutě skórovala ze standardní situace Svitková. A v 68. minutě po centru Szewieczkové skórovala hlavou Veselá. A střelu Pěničkové gólmanka s námahou vyrazila. Víc už slávistky nezvládly a prohrály derby 3:5.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Další prohra v derby žen

    Lunaris     před 5 lety 02.06.2019 21:18 |  
    0 0

    4 tituly v řadě a najednou už druhý rok na tu spartu vůbec nemají. Čím to?

    • Re: Další prohra v derby žen

      kjandourek (admin)     před 5 lety 02.06.2019 22:26 |  
      4 2

      Pokud se nepletu, tak Sparta do toho začala vrážet prachy a přivedla dost hráček ze zahraničí..

      • Re: Další prohra v derby žen

        slamacek (přítel SN)     před 5 lety 03.06.2019 17:14 |  
        0 0

        videl jsem nejake zarezy, ale to byl jeste asi podzim. v kazdem pripade toto uz neni uplne nahoda.. skoda. budou muset trochu zamakat

      • Re: Další prohra v derby žen

        Akuls     před 5 lety 04.06.2019 10:06 |  
        0 0

        Asi máte pravdu, už dlouho k nám ze Sparty žádná hráčka za lepším nepřišla, takže se podmínky v obou klubech v dívčím fotbale asi vyrovnaly. Na cizinky ale vedeme 7:6. Během sezóny za nás nastoupily: Sjoman, Proffitt, Hasenbegović, Herndon, Cerny, Rojas a Bartovičová, za Spartu pak Burkenroad, Strom, Miller, De Bree, Dorsey a Mikolajová. Rozdíl ale je v tom, že cizinky ve Spartě jsou v základu, patří k nejlepším hráčkám a dávají gól za gólem, tak u nás většinou jen zahřívají lavičku. Určitě se nepodařilo nahradit v útoku Kožárovou. Herndon, Cerny ani Rojas v útoku nic nepředvedly a tak nakonec hrála na hrotu záložníce Veselá! Například Rojas, která bude nyní hrát za Chile na MS žen, odehrála za SKS snad jen 45 min.!? Po zranění Pincové a Sjoman nastupovala na pravém beku Sedláčková a hořela tam jako papír. Naše mladé hráčky - sestry Dubcovic či Szewieczková také nezaznamenaly žádný velký progres a tak všechno leželo jen na Svitkové a Divišové, která po zranění a ve svých 33 letech už ale také není tak průbojná jak bývala. Navíc se mi zdá, že holkám chybí v zápasech se Spartou sebevědomí, v poháru vedly 1:0, ale potom jen bránily výsledek, vůbec nepodržely balón a jen odkopávaly. Zákonitě pak přišlo vyrovnání. Na penalty pak naše holky šly se svěšenými hlavami, zatímco na sparťankách bylo vidět velké odhodlání a podle toho to také dopadlo i když Votíková dělala co mohla. I když Sparta prý tento tým pro příští sezónu neudrží, jejich holčíčí Hložek jménem Stašková odchází do Juventusu a i Američanky (Strom, Miller a Burkenroad) ve Spartě končí a snad budou hrát v USA tamní dívčí profiligu, tak pokud do dívčí Slavie nepříjdou opravdové posily, tak budeme Spartě horko těžko konkurovat i v příští sezóně.

        • Re: Další prohra v derby žen

          kjandourek (admin)     před 5 lety 04.06.2019 10:49 |  
          0 0

          Díky za doplnění, určitě o tom máte lepší přehled než já ... :-)

          Máte pravdu, nepřivedly více hráček ze zahraničí, ale lepší... můžeme se pídit po tom, jestli mají lepší skauting, nebo je to jenom o penězích... přeci jenom je ženský fotbal u nás v podstatě "Popelkou" a každý kdo do toho nasype relativně velkou částku peněz je okamžitě kvalitativně jinde....

          • Re: Další prohra v derby žen

            Akuls     před 5 lety 04.06.2019 15:37 |  
            0 0

            Nemám, jen jsem se koukal na YouToube na finále poháru, které komentoval Kalous a řekl tam pár informací hlavně o Spartě. V ČR mimo SKS a ACS kvalitní hráčky nejsou, odchovankyně nemá Slavie žádné a tak zbývá jedině sehnat posily ze zahraničí. Hračky k nám chodí hlavně z USA, jde o absolventky universit, které tam hrají soccer, ale ne tak dobře aby získaly angažmá v tamní profilize. Proto jsou některé ochotné vyrazit do světa, třeba ještě rok někde studovat nebo chodit do práce v nějaké firmě kde je americký kapitál a přitom si zahrát více méně amatérsky, nebo poloprofesionálně fotbal. Počítám, že takové hráčky nejsou až tak drahé, ale je třeba kápnout na kvalitu. Vzhledem ale k tomu, kolik holek v USA kope do balónu, by se to někdy mohlo podařit i Slavii, když už hráváme celkem pravidelně tu dívčí CH.L. a i Praha by mohla posily lákat.

    • Re: Další prohra v derby žen

      Sedrousek     před 5 lety 03.06.2019 02:28 |  
      2 4

      To bude tim ze hrajou v Lize Mistrin az do jarnich boju. Narozdil od tech devcat s dusevnim postizenim.

    • Re: Další prohra v derby žen

      vlk30 (přítel SN)     před 5 lety 03.06.2019 14:06 |  
      1 0

      No jim hlavně nejdou ty derby už vloni titul se titul projel v posledním derby,no možná se pletu.