Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 2. kolo

Slávistům vyšel zápas proti Teplicím na výbornou, když na Stínadlech zvítězili s přehledem 5:1. Hned tři asistenci si připsal Petr Ševčík, premiérovou branku v sešívaném pak vstřelil Nicolae Stanciu.

Nedělní zápas si musel každý slávista užít. Hráli jsme výborně a navíc jsme se dostali i do brzkého vedení, takže jsme si zbytek zápasu mohli užít bez větších nervů (s výjimkou pár minut po začátku druhé půle). Čím to, že to tentokrát šlapalo o poznání lépe než ve Zlíně? Podle mě za to může zlepšený výkon Slavie i slabší soupeř. Červenobílí alespoň na pohled měli lehčí nohy než před týdnem, čímž se potvrdila slova trenéra o tom, že do nejlepší formy bychom se teprve měli dostávat. Pohlídali jsme si i začátek, a soupeř se tak nedokázal vyhecovat k heroickému výkonu za podpory plného stadionu.

Nutno také říct, že nám tepličtí cestu za výhrou usnadnili svým poněkud naivním fotbalem. Domácí se snažili v uvozovkách kopírovat náš styl, tedy vysoko napadat a rozehrávat po zemi od vlastní branky. Ukázalo se však, že když dva dělají totéž, tak výsledek může být diametrálně odlišný. Teplice na takový způsob hry neměly dostatečnou kvalitu, hlavně na obranných postech, kde jejich hráči prohrávali souboje ani nezachytávali náběhy. Z mého pohledu hráli domácí také na hodně dlouhé hřiště, měli mezi hráči velké rozestupy a slávisté neměli problém velké mezery prokombinovat.

Zápas tak nakonec skončil velmi přesvědčivě 5:1. Vzhledem k hektickému závěru minulé sezony, kdy jsme závěry dojížděli hlavně na morál, šlo podle mě o náš nejlepší výkon od pohárové výhry 3:0 nad Spartou. Vstup do ligy nám tedy vyšel parádně, když jsme zvládli oba venkovní duely. Neusínejme ale na vavřínech, body zvenku je třeba potvrdit "povinně" doma. A Olomouc pod trenérem Látalem určitě vsadí na mnohem houževnatější a nepříjemnější styl hry. Fotbalová kvalita by však jednoznačně měla být na naší straně.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - V úvodu sezony je v dobré formě. Hned na začátku vytěsnil nepříjemnou Shejbalovu střelu, ve druhé půli pak vychytal jednu dobrou šanci Teplic. Za inkasovanou branku nemohl. Na rozdíl od minulého utkání ve Zlíně byl tentokrát ve hře nohou bezchybný.

Vladimír Coufal - 6 - Nadprůměrný výkon, Vláďa byl poctivý směrem dopředu i dozadu. Minulý podzim ale dokazoval, že dokáže být ještě znatelně lepší a výraznější. Tak snad mu špičková forma přijde v pravý čas.

Ondřej Kúdela - 5 - Trochu smolař zápasu, i když ho to vzhledem k výsledku příliš mrzet nemusí. Vondráškovi naservíroval gól prakticky z ničeho, z podstatné části šlo ale hlavně o smolný moment. Ještě pak prohrál jeden souboj a byla z toho další šance, kterou vychytal Kolář. Ve zbytku zápasu si ale vedl dobře a spolehlivě.

David Hovorka - 6 - Tentokrát si to s parťákem Kúdelou prohodili a o něco lepším dojmem působil Hovorka. Hlavně první půli odehrál s velkým přehledem. Ve druhé si jednou nechal poutéct Vyhnala a řešil to až jeho stažením. V ten moment to byl spíš dobrý faul, ale té situaci se mělo předejít. Tam to David trochu podcenil a zřejmě si i soupeř v prvotní fázi souboje trochu pomohl zatažením za dres. Lepší šestka.

Jan Bořil - 6 - Jeho výkon se mi líbil možná o fous více než na druhé straně u Coufala. Honza mi přišel o trošku více aktivnější směrem dopředu, ale chyběl tomu lepší centr. Celkově ale zahrál dobře.

Petr Ševčík - 9 - Jeho dosavadní působení v lize se hodně podobalo průběhu angažmá ve Slavii. Ševčík je očividně talentovaný hráč s velkými předpoklady, ale jako kdyby to dosud nedokázal prodat, naplno to rozbalit a stabilně zářit jako hvězda ligy. V neděli se mu první krok za touto metou povedl a odehrál skvělý zápas. Tři asistence hovoří samy za sebe a hlavně ta na gól Van Burena byla světová. Jednoznačný hráč utkání a doufám, že pro následujíc týdny a měsíce nezůstane jen u toho.

Tomáš Souček - 7 - Ve Zlíně mu to úplně nesedlo, v Teplicích už to bylo o poznání lepší, i když pořád to nebyl ten top výkon, který Tomáš umí předvést. Každopádně to byl ale z jeho strany vysoký nadstandard. Kvalitní práce ve středu pole a dobrá podpora ofenzivy. Suk se dostal i do několika zakončení a v nastavení si nakonec i připsal zaslouženou branku dobře umístěnou hlavičkou.

Ibrahim Traoré - 7 - Přiznám se, že mě Traorého nominace do základu na úkor Krále v úvodu sezony překvapila. Ale ukázalo se, že trenér hráče denně vidí a může tak posoudit aktuální formu. A sázka na Traorého se zatím vyplácí, protože Ibra svou nominaci splácí dobrými výkony na trávníku. Prsty měl v první gólové akci a i ve zbytku zápasu hrál velice dobře. 

Josef Hušbauer - 7 - I v úvodu nové sezony potvrzuje svou zlepšenou střeleckou formu z jara. Druhý zápas, druhý gól. Tentokrát navíc po výstavní střele. Ač o něm mnozí diskutéři pochybují (dlouhodobě, viz že si nekopne po příchodu Dannyho či Altintopa), tak se zdá, že jeho výkony s větší konkurencí rostou.

Jaromír Zmrhal - 7 - Ve Zlíně patřil k našim slabším hráčům, v Teplicích to ale Jardovi sedlo. Otevřel skóre zápasu, když si dobře navedl míč a pěknou důraznou střelou nedal Grigarovi šanci. Ve zbytku zápasu byl aktivní a snažil se náběhy trhat soupeřovu obranu. Ač celkově nepatřil k nejvýraznějším hráčům, tak svůj velmi dobrý výkon v nastavení podtrhl přesným centrem a asistencí na Součkův gól.

Mick van Buren - 7 - Minule nepřesvědčil, znovu ale dostal (pro mě trochu překvapivě) příležitost nastoupit v základu a tentokrát ji již využil. Mick byl celý zápas aktivní, poctivě si nabíhal a hlavně vstřelil krásnou branku na 2:0, když zachoval chladnou hlavu a s přehledem přeloboval Grigara.

Nicolae Stanciu - 6 - Dát hned po šesti minutách pobytu na hřišti branku, to je hezký start třaskavé letní posily. Nebyla to úplná tutovka, Nico byl přeci jen trochu z úhlu, poradil si s tím ale výtečně. A přesně taková nadstavba se od něj očekává. Jinak ale souhlasím s trenérem Trpišovským, že v mezihře hodně kazil. Často se snažil o těžké průnikové přihrávky, což je chvályhodné, do budoucna to ale musí být s větší přesností. Celkově ale samozřejmě dobrý debut.

Júsuf Hilál - 5 - Jak se mi minule při střídání velmi líbil, tak tentokráte mě nezaujal. Svou šanci z obdobné pozice na rozdíl od Stancia neproměnil, v mezihře to bylo z jeho strany dosti průměrné.

Alex Král není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

2. kolo - Neděle 21. 07. 2019 19:00

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 5
0 - 3
FK Teplice
FK Teplice

52. Vondrášek

SK Slavia Praha

Komentáře (66)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    o-cab     před 5 lety 23.07.2019 11:02 |  
    15 4

    souhlas az na stopery:
    1) svadet na Kudelu gol je uplny nesmysl, hrac nemuze za to, ze ho takto trefi balon
    2) Hovorka byl podle me po Sevcikovi nas nejlepsi hrac - ty zminujes situaci s Vyhnalem, ktere vsak predchazel ofsajd a faul na Hovorku samotneho. spis bych si vsimal toho kvanta vyhranych souboju, predskoceni, cteni hry, pohybu po celem hristi (hlavne pomoc Borilovi byla neskutecna), rozehravky atd. celkove se nase hra zezadu rapidne zrychlila v tomto zapase a je to podle me predevsim jeho zasluha.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Alanor (admin)     před 5 lety 23.07.2019 11:15 |  
      14 0

      Máš pravdu, že na stopery jsem byl tentokrát o něco přísnější. U obou jsem uvažoval o vyšší známce. Hráli dobře, ale přeci jen jsem nakonec víc zohlednil fakt, že Teplice v deseti měly tři dobré šance a málem se dostaly zpět do zápasu, což po vyloučení Mareše vypadalo jako utopie. Jinak Hovorka má rozehrávku velmi dobrou, což čekal každý, kdo ho sledoval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Maeden (přítel SN)     před 5 lety 23.07.2019 13:30 |  
      9 0

      Taky jsem měl dobrý pocit z rozehrávky. Po Kúdelově přihrávce vyslal Ševčík do gólového úniku van Burena, ještě lepší byl pas Hovorky, po přečíslení málem zavěsil Souček. Pro soupeře to bude hodně náročné na taktiku a koncentraci. Dva presující hráči budou znamenat víc prostoru pro zálohu při přebírání míčů, při presinku jednoho útočníka může druhý stoper vyjet, jak to Hovorka ukázal. Zkrácení hřiště a zahuštění prostoru bude pomáhat našemu hrotu nebo křídlu k náběhům za obranu, delší hřiště umožní záloze povozit si soupeře na kolotoči, jak jsme viděli v neděli. Trenérům soupeře vůbec nezávidím.

      Co se týká bránění, gól byla naprostá haluz a faul Hovorky nakonec dobré řešení. U obranné práce stoperů je rozhodující vzájemná souhra a rostoucí sebedůvěra, proto si netroufnu vynášet kategorické soudy o nové dvojici po druhém odehraném mistráku. Na to tu ostatně máme plejádu expertů od playstationu s křišťálovou koulí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        o-cab     před 5 lety 23.07.2019 14:42 |  
        3 0

        to je krasny prvni odstavec:)

        myslim ze ta dynamika stoperu bude ted uplne jina nez byla s africany, ale urcite nemusi byt horsi. zvlaste pokud to podpori zaloha, ktera se Sevcikem a Stanciem muze nabyt noveho rozmeru co se drzeni balonu tyce.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Martin Platil     před 5 lety 23.07.2019 11:42 |  
    6 1

    Bohužel Teplice větší odpor nekladli, škoda, že jsme jim nevrátili sedmičku.... Na druhou stranu, přihrávky Ševčíky byly úžasné.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Qope     před 5 lety 23.07.2019 11:58 |  
      0 0

      isport řiká rozhodčí špičkové urovně, mno, doufejme že tomu tak opravdu je a že prostě jen nemeli kliku co tam zrovna foukli, ale já jsem malinko skeptický ... rozhodčí v naší lize mě už tolikrat překvapili svým pískaním ... a vlastně nejen v naší lize ...

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          Alanor (admin)     před 5 lety 23.07.2019 12:34 |  
          12 0

          Pechanec byl celkem nové neznámé jméno, ale loni šel strašně nahoru a byl nejlepším rozhodčím v lize. I lepší než Zelinka nebo ještě na podzim Příhoda (který už mi zhruba poslední rok přišel dost slabý a spíš se snažil pozornost strhnout na sebe za každou cenu), o pseudojedničce Královcovi nemluvě. Nejenže píská férově, ale je i velmi přesný a má cit pro hru. Snad mu to vydrží.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            Virgil1956     před 5 lety 23.07.2019 13:26 |  
            6 0

            Souhlas, Pechanec je nejlepší sudí v lize, dělá chyby jako každý (třeba nevyloučení Costy v derby), ale vždycky jsem ho viděl pískat rovinu. Rovinu většinou píská i Zelinka, pokud například necítí za hlavou pistoli bodyguardů pana Starky (loňský poslední zápas Příbrami o záchranu) :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      vršek     před 5 lety 23.07.2019 13:54 |  
      7 6

      Včera jsme tady spolu vedli diskusi o "chybách" Hovorky. Znovu opakuji, že Hovorka hrál dobře - hlavně v první půli mu jde vytknout snad jeho jediná hodně nepovedená rozehrávka, ale také si neodpustím znovu zopakovat, že v rozmezí 5 minut po vyloučení Mareše ( 51- 55.min.) se dopustil dvou chyb, které vedly ke "gólovým" situacím.
      Právě ve Vámi uvedeném videu je jednoznačně vidět, jak v obou situacích neměl dostatečně pokrytého hráče. V první stojí v momentu přihrávky daleko od Vyhnala, a tím mu umožňuje dobře rozehrát na svého spoluhráče ve středu hřiště - do této přihrávky vletěl Kůdela a.... Ve druhé situaci je zde neustále zmiňována nečistá hra Vyhnala, ale rozhodující problém vidím v nezachyceném pohybu Vyhnala a to, jak si poté udělal Vyhnal místo a přidržuje si Hovorku za svými zády je sice diskutabilní, avšak v dnešním fotbale takto nečistě často útočníci v soubojích s obránci hrát musí a jde většinou jen o intenzitu přestupku. Na druhou stranu musím uznat, že následný "žlutý" faul Hovorky před vápnem kvituji, protože tím zřejmě zamezil snížení na 2:3 - a to bez ohledu na onu později pískanou ofsajdovou situaci.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 14:11 |  
        5 4

        Tak je asi jasné že se neshodneme...

        Pokud už je opravdu nutné u tak náhodného gólu, jaký jsme inkasovali, hledat chybu.... tak naopak vidím, že Vondráška najednou z ničeho nic úplně vypustil Béřa - v první chvíli jsem si myslel, že kdyby balón nešel od Kúdely, ale od teplického hráče, tak by byl střelec správně vystaven do ofsajdu.... ale nebyl - byli s Honzou nastejno a on se najednou úplně zastavil...
        Nevidím žádnou chybu na tom, že Hovorka dýchal Vyhnalovi na záda tak, že ten nemohl balón převzít a jít s ním do šance ... neměl jinou možnost, než vracet balón zpátky, což je z hlediska obrany v pořádku...

        Nepleteš si tyhle dva?

        A právě tímhle videem jdu proti všem svým tvrzením, neboť naopak ukazuji, že i když jsem si myslel opak, tak hrábnutí Hovorky po Vyhnalovi nakonec správné nebylo. Kdyby to neudělal, nedostal by žlutou a my bychom rozehrávali nepřímý kop po odmávaném a odpískaném ofsajdu ... jako polehčující okolnost je, že podle pravidel pomezní mával, až když se Vondrášek dotkl míče, tudíž on do poslední chvíle nevěděl, že to ofsajd bude...

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          vršek     před 5 lety 23.07.2019 14:42 |  
          3 4

          My dva asi společnou řeč skutečně nenajdeme. Ten "náhodný gól" byl jistě souhrou náhody, špatného rozestavení jak Hovorky, možná Bořila a vracejícího se "vytaženého" Kúdeli zřejmě po naší ztrátě míče ve středu - to nevím..., ale když už se tak stalo, vidím hlavní chybu v nedostoupení Hovorky k Vyhnalovi a "znepříjemění" možnosti dobře rozehrát (pak se do té nahrávky "nachomítl" Kúdela) já na rozdíl od Vás tvrdím, že kdyby Hovorka skutečně "dýchal" Vyhnalovi na záda, tak jak měl, nemohl by Vyhnal dobře nahrávat...Které dva si pletu - nerozumím, já v této diskusi nadále reaguji jen na hodnocení hry hráče Hovorky, Bořilovo postavení či ofsajdové postavení Vondráška je "pláčem na jiném hrobě"...
          A k té žluté - Hovorka určitě nemohl vědět zda se jedná o ofsajd natož, že bude pískán (snad to i na konci zmiňujete sám) - a proto já právě naopak tvrdím, že žlutý faul před vápnem byl jen vyústěním situace a správným řešením od Hovorky. O rozhodčích se opravdu v této situaci lze bavit jen v souvislosti s intenzitou Vyhnalova přidržení, když se dostal před Hovorku, ale ofsajdovou situaci posoudili oba rozhodčí opravdu s citem a dle stávajících pravidel o ofsajdu. A karta pro Hovorku také naprosto v pořádku, protože k faulu došlo v nepřerušené hře, kdy postranní rozhodčí nemohl posoudit, který hráč Teplic bude hrát míčem, možná to mohl být i Vyhnal pokud by Hovorka nezasáhl....

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          vršek     před 5 lety 23.07.2019 15:11 |  
          3 7

          Ještě jednou jsem se podíval na záznam gólu Teplic. Je tam jasně vidět to, o čem mluvím - ze záznamu je patrné, že Bořil stojí těsně u "svého" hráče zatímco Hovorka je "daleko" od "svého" hráče, a to od hráče na kterého míří letící přihrávka, a už jej nestačí při přebírání míče dostoupit...

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 16:41 |  
            7 5

            A nebude to trochu tím, že díky Kúdelově vysunutí se Hovorka přesouval z postu levého stopera na pravého?

            To jako opravdu vyžaduješ po obránci, aby přesně odhadoval každý další krok běžícího soupeře a vedle toho ještě sledoval balón... to jsme asi do obrany měli najmout nějakého telepata, protože nikdo jiný to nedokáže....
            Vyhnal právě cítil, že nemá moc šanci balón převzít, zkusit se s ním otočit a něco udělat, proto jej jenom naslepo (možná to tak mají nacvičené) sklepl zpátky a věřil, že z toho něco bude...
            Vzhledem k tomu, že trefil Kúdelu, tak z toho něco bylo, ale to určitě nebyla ta "přesná přihrávka" na kterou "měl čas", že?

            Kdyby totiž opravdu měl tolik času, aby se Hovorkovo bránění dalo považovat za chybu, tak by udělal něco daleko preciznějšího...

            Fakt mě fascinuje, co všechno si dokáže někdo vymyslet jenom proto, aby našel u neoblíbeného hráče chybu..
            Co tu bude příště? Faldík na dresu, nebo špatně zavázaná tkanička?

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

              vršek     před 5 lety 23.07.2019 18:03 |  
              6 5

              Jenže ono je v tom záznamu vidět to, co Vy neustále nechcete vidět. Nebýt sprintu Kúdeli zpět jde o situaci tři na tři a v té chvíli volí Vyhnal to nejlepší řešení, přihrává na zcela volného hráče ve středu hřiště, který mohl hned vysunout jeho či Vondráška přímo do vápna - proto také (jak jste napsal i Vy) vystavoval Bořil "svého" Vondráška do ofsajdu. Vyhnal přihrával přesně avšak do té přihrávky vběhl Kúdela - Hovorka si nepokryl dostatečně svého hráče.

              Mně zase fascinuje jak nejste schopen připustit, že se Hovorka přece jenom v zápase, ve kterém jak dokola opakuji hrál dobře dopustil několika chyb. Už ve svém prvním příspěvku o Hovorkovi jsem napsal, že bych si moxc přál aby se Hovorkovi dařilo, avšak, že mám obavu aby byl schopen vyhrávat hlavičkové souboje s útočníky typu např. Poznara.
              V zápase v Teplicích odehrál hlavičkové souboje (na rozdíl od zápasu ve Zlíně) s přehledem. Kupodivu však udělal dvě chyby v situacích, které jak jsem předpokládal bude s přehledem řešit svou předvídavostí, čtením hry, obratností a rychlostí - to však v případě dvou, mnou rozporovaných situací s Vyhnalem nepotvrdil...
              Já Hovorku neodepisuji po třech soutěžních zápasech (včetně Trnavy) a v současné situaci mi ani nezbývá než věřit trenéru Trpišovskému a jeho výběru klíčových hráčů a tedy i Hovorky, ale mně o své nejvyšší herní kvalitě, která
              by měla být pro současnou Slavii základem, ještě nepřesvědčil.
              Je s podivem jak neustále omíláte, že hledám chyby tam, kde nejsou. Je však s podivem, že přecházíte mé plusové body pro Hovorku za "žlutý faul", kterým prokázal podle mého přehled a fotbalové myšlení (byť podle mého po chybě) ve chvíli, kdy reálně hrozil další gól v naší síti i mnou zmíněné "vytočení" Mareše, které bylo základem jeho vyloučení...

              Hovorka není můj neoblíbený hráč, je to nový hráč Slavie a zatím mně nedal příležitost abych jej zařadil mezi mezi oblíbence či neoblíbence, na to mi opravdu tři zápasy nestačí. Mám jen obavy, jestli tento hráč opravdu bude takovým přínosem pro Slavii jakým se stal např. Hušbauer nebo Kůdela, u kterých jsem jejich herní přínos neočekával. Uvidíme v dalších a zřejmě těžších zápasech. Snad se odhad trenéra Trpišovského (resp. Uhrina) potvrdí a Hovorka bude plnohodnotnou náhradou Ngadeua či Deliho, ale zatím tomu tak určitě není, uznávám,že je to ještě brzy.

              Vaše poslední věta svědčí o nedostatku schopnosti respektovat odlišný názor druhých.

              • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 19:16 |  
                6 5

                Kdybys mi pustil záznam tohoto gólu - bez určení příslušnosti klubů - a řekl, abych určil, kde udělal bránící tým chybu... tak jako první odpovím, že nikde... ne každý gól musí být chybou bránícího - jsou góly, kde útočící tým všechno udělá tak dokonale, že bránící tým nemá šanci... a pak jsou takové shody okolností, jako byla tato branka...

                Kdybys i nadále trval na tom, že musím najít chybujícího, tak bych jako první ukázal na Kúdelu - že před tím balónem mohl uhnout, nebo alespoň jej nasměrovat jinam, než k vlastní brance... a kdybych chtěl na něj být megapřísný (jako ty na Hovorku), tak bych mohl říci, že měl ten balón zalepit a rozjet protiakci...

                Jako druhého v pořadí bych určil Bořila, který měl střelce navázaného tak dokonale, že v okamžiku zakončení mezi ním a "dokonale navázaným" Vondráškem bylo asi deset metrů (Střelec byl mezi penaltou a malým vápnem, Béřa cca na úrovni oblouku označujícím 9,15 m od penaltového puntíku)

                A kdyby se návodně zeptal, co říkám souboji Vyhnala s Hovorkou, tak pochválím Vyhnala za dobrý pohyb, kdy nedal Hovorkovi šanci ho předskočit....

                Chyba vypadá úplně jinak... o té bych mohl hovořit ve chvíli, kdy by Vyhnal měl čas balón zpracovat, otočit se s ním a teprve v té chvíli by se k němu obránce řítil - to by byla situace, kdy by se dalo mluvit o chybě...

              • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                Boss82     před 5 lety 23.07.2019 19:54 |  
                5 7

                Vůbec nechápu, co se tu snažíte dokázat. Hovorka v té situaci, ze které jsme inkasovali, nemohl udělat nic lépe!

  3. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    pinochet     před 5 lety 23.07.2019 12:45 |  
    18 5

    Mně tedy známka pro NS přijde nízká. Hrál cca 1/3 zápasu, v ní stihl dát gól a přihrát do tutové šance, kterou Júsuf, jehož koupě mi přijde analogická s koupí Tetteha Spartou, zazdil.
    Kromě toho je ale NS dle mého úplně jinde než ostatní hráči. Nikdy jsem na vlastní oči nic podobného neviděl, ale mně přišlo, že mezi zvířátka na ploše vstoupila šelma.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Virgil1956     před 5 lety 23.07.2019 13:30 |  
      12 2

      Rozdíl mezi Tettehem a Jusúfem je v tom, že Sparta kupovala Tetteha jako snajpra, který má dát 15 gólů za sezónu, kdežto JiT bral Jusúfa jako technického útočníka do kombinace, s tím, že aspoň těch 5 gólů za sezónu třeba dá. Hra Slavie na hroťákovi nestojí a doufám, že ještě dlouho nebude stát.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Kzlo     před 5 lety 23.07.2019 14:21 |  
      2 1

      Na Bohemce převládá názor že by Yusuf měl být lepší hráč než Tetteh

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Cross     před 5 lety 23.07.2019 15:03 |  
      15 7

      Mě na Stanciuově gólu zaujaly hned tři věci:
      Za prvé perfektní náběh
      Za druhé to jak si míč zpracoval - jedním dotykem v běhu po zemi tři čtyři kroky před sebe, takže měl pro sebe krásný balón, který mu nikdo nemohl ukopnout
      Za třetí přesná pumelice po zemi mezi nohy.
      Tohle vcelku jsem v naší lize neviděl možná dvacet let. Naposledy Pavel Kuka a mladý Baroš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        Qope     před 5 lety 23.07.2019 15:47 |  
        12 5

        Hele ok je bomba, že dal hned gola, ale zase v klidu ok. MvB dal v zápase taky krasny gol, suprove si nabehl a Ševčíkovu přihrávku si taky hezky zpracoval tak, že mu ho obrance již nemohl vzít. A zakončení taky na jedničku. Jsem taky rád, jak se uvedl, ale zase nedělat poloboha ....

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          Rhu-rhu     před 5 lety 23.07.2019 16:11 |  
          4 6

          Přesně tak. Nebo jak se někdo pohoršoval nad tím, že Trpiš si dovolil říct, že Nico trochu kazil… Kazil, je to tak. Je super, že dal gól, ale je vidět, že se spoluhráči si ještě tolik nerozumí, takže příště ho v základu rozhodně nečekám. Pepa Hušbauer taky podává dobré výkony a tak bych ho postavil i příště.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            Tomastu     před 5 lety 23.07.2019 17:14 |  
            2 2

            To se ovšem nevylučuje :) pokud by to někdo odnesl byl by to Traore, ne Hušbauer.

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

              Rhu-rhu     před 5 lety 23.07.2019 17:28 |  
              4 0

              To je taky možné, ale Traoré také hraje velmi dobře. Navíc je tam i Alex Král. Jsou to příjemné starosti, ale ten střed zálohy je neskutečně nabitý :) Ševčík asi bude muset hrát spíše z křídla, možná i Băluță.

              • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                Tomastu     před 5 lety 23.07.2019 20:19 |  
                3 0

                To ano a i ten Ševčík není křídlo, ale střed :) nicméně z rozhovoru s Trenérem je Stanciu na desítku, Hušbauer pod ním :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          Rooney     před 5 lety 23.07.2019 16:28 |  
          7 2

          Tak zase ruku na srdce, MvB se to takto dokonale podari zkombinovat jednou za 10 pokusu, mozna i vic... Vetsinou si bud spatne prevezme mic, nebo naopak spatne zakonci. Ale treba to vetsi herni praxi vypiluje, ja bych mu to pral.

          Ale zase souhlasim, ze Nico bude muset sve kvality a prinos Slavii prokazovat opakovane, aby se stal opravdovou hvezdou, nicmene kvalitu na to rozhodne ma.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            Qope     před 5 lety 23.07.2019 18:22 |  
            2 2

            v pohode já jen poukazoval na to, že takovýhle goly zase tak neobvyklé nejsou. Jsem rád ze takoveho hrace tu máme, ale s hodnocením jeho pusobení pockam více než jeden zápas.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          Cross     před 5 lety 23.07.2019 20:00 |  
          6 3

          Nemyslím, že Stanciua tou poznámkou nějak zkazím, protože česky nejspíš nečte...(:-))). Jenom platí co jsem viděl - a to bylo dokonalé převzetí těžkého balónu jedním dotykem v plné rychlosti, tak, že udržel míč na zemi a během pár kroků byl zase u něj a střílel pumelicí naprosto přesně. Tohle vcelku jsem v naší lize neviděl ani nepamatuju.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 21:00 |  
            7 5

            To bych tedy doporučil ginko na paměť... víceméně každý gól Stocha ze hry v loňské sezoně byl podobného rázu - převzetí jakéhokoliv míče tak, že soupeř nemá šanci mu ho vzít a pumelice okolo gólmana, kolikrát i do vinglu... A když se podíváš na góly Hušbauera, ten to většinou švihal z první bez toho zpracovávání... třeba proti Opavě :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

              Cross     před 5 lety 23.07.2019 21:19 |  
              7 4

              Já pŕece nikoho nekritizuju. Ani Hušbyho, ani Burena, a už vůbec ne Hušbyho. A Stanciu je přece náš hráč. Co je špatného na tom zaznamenat, že jeho (a Ševčíkova) akce byla u nás nevídaná? Vidět to mohl každý. Koneckonců, i Trpiš mluví v souvislosti se Stanciu o “záblescích geniality”. (:-))). No tak máme zase po dvaceti letech v týmu ofenzivního génia... to je fajn, ne?

              • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 22:08 |  
                5 3

                Akce to byla určitě hezká - řekl bych dokonale provedená... Ale zase ruku na srdce, netvrdil bych, že jsem "něco podobného v lize léta neviděl"... Každé kolo padne podobně hezká branka a osobně bych ještě výše hodnotil góly v prvním poločase... Zvláště tedy ta Micka van Burena, to byla lahůdka... :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                  Pinturichio     před 5 lety 23.07.2019 22:51 |  
                  5 1

                  Tak Mick dal zajiste krasnou branku po jeste hezci kolmici, jakmile si balon prevzal letmo mrknul na golmana a nasledne postupoval jen se sklopenou hlavou a kdyz uz byl pred Grigarem, daval si hodne velky pozor at to trefi spravne. V podobnych sancich Mick ne vzdy uspel, ale tentokrat si dal sakra zalezet a nakonec to tam krasne zapadlo k tyci. Budu jenom rad, kdyz Mick bude pilovat zakonceni i nadale a prida co nejvice branek, protoze ruku na srdce, jenom goly delaji utocnika utocnikem.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                    kjandourek (admin)     před 5 lety 23.07.2019 23:00 |  
                    4 0

                    Škoda, že takhle nevykoupal i Heču v semifinále MOL cupu - tam si ten gól zasloužil :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                    SirCohen     před 5 lety 24.07.2019 08:34 |  
                    2 1

                    Grigara si zkontroloval 2x, jednou po převzetí a podruhé těsně před zakončením, ale jinak hlava dole, oči přilepené na míči:-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                  Cross     před 5 lety 24.07.2019 00:57 |  
                  2 1

                  Ehm... k tématu naposledy: to zpracovánî obtížného míče Stanciuem v rychlosti, na jeden dotek a ze vzduchu, se sklepnutím do optimálního valivého stavu pro střelu - bylo prostě perfektní. Každý si to mûže znovu vychutnat na iSport.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                    kjandourek (admin)     před 5 lety 24.07.2019 13:34 |  
                    2 1

                    Z mého pohledu to byl pěkný gól - všechno provedené tak jak se má a to včetně ukázkové průnikovky Ševčíka... Ovšem co do krásy mi ty tři góly v první půli přišly ještě hezčí....

                    Věřím tomu, že Nico tady dá daleko hezčí branky :-)

                    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

                      travel (přítel SN)     před 5 lety 24.07.2019 14:17 |  
                      0 0

                      Hlavně až dá gól(y) spartě.

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

              SirCohen     před 5 lety 24.07.2019 09:16 |  
              2 2

              Rukopis Stocha bych trochu poupravil: nejčastěji to bylo zpracování, posunutí míče do strany a pumelice (projel jsem si pro jistotu sestřih ligových gólů, stejný popis má i jeho gól proti Zenitu). Když vynechám penalty a přímáky (ale počítám mu je!), tak už tam měl "jen" dvě střely z voleje někde kousek za malým vápnem a jednu zpoza velkého vápna. Převzetí jedním dotykem v běhu a následné zakončení tam nebylo ani jednou.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    bububu (přítel SN)     před 5 lety 23.07.2019 12:53 |  
    4 1

    S hodnocením naprostý souhlas. Škoda, že to tam Jusúfovi nepadlo, gól by moc potřeboval, aby se chytl. Ale předvedli jsme skvělý výkon, který zdaleka nebyl dán jen nedobrou hrou Teplic. Když budeme hrát takhle (a já věřím, že ještě líp, pořád se teprve zahříváme), tak ligu převálcujeme ještě masivněji než vloni.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Seveřan     před 5 lety 23.07.2019 15:48 |  
    24 3

    Rád bych v naší obraně viděl 188cm vysokého Frydrycha. Vynikajícího hlavičkáře, který by byl při standartkách užitečný v obraně i útoku. Kúdela je s týmem sehraný, příště bych vyzkoušel obranu Coufal, Frydrych, Hovorka, Bořil.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      jiras_     před 5 lety 23.07.2019 19:56 |  
      4 0

      Sice bych ho tam rád viděl, ale podle mě to moc nehrozí, leda by to extrémně podělali. Prostě trenér rozhodl, že to riskne s duem K-H a teď jim bude chtít dát co nejvíc prostoru se sehrát před LM, která je teď prioritou. Frydrycha může zkoušet později.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      ezechiel     před 5 lety 24.07.2019 12:12 |  
      1 4

      Z Frydrycha se najednou stává polobůh, proč mají největší auru spasitele ti, kteří jsu mimo základní sestavu? Frydrych je můj největší oblíbenec, ale druhá věc je ta, že na stopera potřebuje ještě chvíli na zpětné přeučení a poslední mistrák hrál na něm dávno. Já vidím,ž e na stoperu bude hrát přes mezi zápasy kvalifikace LM, takže se dočkáme. V kvalifikaci bude v 85 minutě nasazen jako hrot nebo jako další stoper na udržení výsledku. Od začátku hrát nebude.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 25.07.2019 02:39 |  
      2 5

      S Frydrychem souhlas. Ale radši bych ho viděl ve stoperské dvojici s Kúdelou.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    pehacko     před 5 lety 23.07.2019 19:59 |  
    6 5

    ty znamky mi prijdou jako po vyhre doma 2:1 a ne po vyhre venku 5:1. dal bych vsem znamku minimalne o stupen vyssi, ale ono je to vlastne jedno...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 23.07.2019 21:08 |  
      7 7

      Já dával jen "9ítky" a "10ítky" a ty 9 jen proto, že jsem těmi 10 chtěl odlišit supervýkony Ševčíka a jednoho nejmenovaného hráče, který při svém debutu za Slavii dal gól.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    ColinSKS     před 5 lety 24.07.2019 07:14 |  
    2 4

    jinak, sice to není téma k tomuto článku, nechápu za zavírání sektorů. los idiotos z komise nechápou, že pouze dojde k přestěhování TS na Jih.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Carlos1     před 5 lety 24.07.2019 13:11 |  
    9 9

    Musím se vyjádřit ještě k obraně. Černé věže byly v soubojích minulou sezónu naprosto dominantní, na druhou stranu mi celkem vadila Deliho občasná nedůslednost a lehkovážnost při přihrávkách - hodně jich končilo u soupeře a záloha s obranou museli do soubojů a vydat energii, aby balón získali zpět. Ani Ngadeu na tom nebyl o moc lépe, přihrávka byla jeho nejslabší část hry. Hovorka se mi zdá po zemi rozhodně fotbalovější, techničtější a přesnější, což má vliv na celkový dojem ze hry - proti Teplicím jsem vnímal daleko plynulejší a techničtější hru, která mi celkem loni, minimálně v druhé části sezóny docela chyběla. Teď hra po zemi začínala už od stoperů. Nákopů nazdařbůh zřetelně ubylo a mně osobně se tenhle styl hry líbí víc. Samozřejmě je to věc do diskuse. SKS!

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 lety 24.07.2019 13:32 |  
      12 5

      stokrát vyvrácená nesmyslná mantra "Deliho a Ngadeua mizerná rozehrávka" už je zase tu... to tady dlouho nebylo... ještě si zapomněl to, jak oni dva nemůžu hrát spolu, protože neuměj organizovat hru obrany... tahle báchorka je taky moc pěkná... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        Carlos1     před 5 lety 24.07.2019 14:35 |  
        9 3

        Tak pokud nemáš nějaká objektivní data, počet úspěšných/zkažených přihrávek, tak jsi stejně jako já v řiší ,,pocitů", což já aspoň nepopírám. Nemám data, Deliho jsem měl hodně rád, ale někdy mi přišlo, že to někdy až přeháněl s tou bohorovností v rozehrávce, zvlášť když byl neatakovaný a měl dost volného prostoru, to mě rozčilovalo. Stoperskou dvojici Deli Ngadeu bych si nikdy nedovolil zpochybňovat, byla to v bránění top dvojka a jak vymazali Chelsea, bylo neskutečný. Jen po době truchlení se snažím najít nějaká potenciální pozitiva na novém uspořádání, ačkoli uznávám, že těžká zkouška ještě nepřišla.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          kalex     před 5 lety 24.07.2019 14:54 |  
          2 2

          Nic ve zlém, ale to jde přece i bez exhumace té mantry, že nemají, neměli rozehrávku. Prostě se teď bude hrát jinym systémem. A zjevně to tak i JT s JN chtějí, ikdyž Míšu i Simona Jarda ukecával. Prostě už tu nejsou a Slavie pojede dál.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

            belmis (přítel SN)     před 5 lety 24.07.2019 14:59 |  
            4 1

            Oni jí neměli špatnou, ale neznamená to, že jí Hovorka nemůže mít lepší :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

              kalex     před 5 lety 24.07.2019 15:08 |  
              2 0

              Přesně tak. Mně Hovorka nevadí a věřím tomu, že nám ten klučina ještě ukáže a předkožky si zase budou drbat hlavu, že se ho lehce zbavili.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        kjandourek (admin)     před 5 lety 24.07.2019 15:38 |  
        7 3

        Ale on přece nepsal o tom, že by byla "mizerná"... psal tam o určité lehkovážnosti a nedůslednosti... kterou tedy zase vyvažovala neskutečná elegance a úspěšnost v soubojích.... Ale to přece neznamená, že by nějak kritizoval Deliho a Ngadeua....

        Hovorka samozřejmě zdaleka nebude tak elegantní a nebude mít takové procento vyhraných hlaviček - v Teplicích mě praštila do očí situace z první půle, kdy přečetl rozehrávku, balón zakryl tělem.... a před útočníkem ho kryl až do chvíle kdy skončil v autu (tedy ten míč) .... hned mi naskočilo, že Deli by ho prostě sebral, dvakrát naznačil a v autu by skončil zamotaný ten útočník.... ovšem výsledek je v obou případech stejný - máme balón :-)

        Ten Hovorkův způsob je možná méně divácky atraktivnější, ale zase méně riskantní ....

        Taky jsem se kochal Deliho stylem hry, ale už tu není... klidně se může stát, že David na něj dá zapomenout... jiným stylem hry, který bude možná méně nápadný na pohled, ale může být stejně účinný...

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          bramburek (přítel SN)     před 5 lety 24.07.2019 16:49 |  
          3 7

          tak jsem si to pro jistotu přečetl ještě jednou, a ta kritika Simona a Míši je tam značná, a proto mě to trochu nadzvedlo, a nesouhlasím s ní... naopak Hovorku, kterej tady odehrál jen dva zápasy proti lehčím soupeřům v lize, tam adoruje, jak kdyby oba dva hravě strčil do kapsy...

          nedůslednost - nesmysl, nic takovýho jsem v tom množství zápasů neviděl... naopak koncentrovaná, důsledná hra, o čemž svědčí to, že prakticky ve velký většině zápasů, si soupeř nebyl schopen vytvořit jedinou šanci nebo střelu na bránu... a když už se někomu jednou za x zápasů podařilo skórovat, tak to bylo životní trefou ze 30 metrů do šibenice...

          lehkovážnost - je to spíš takovej styl Simona, kterej je znásobenej jeho dominantní hrou a sebevědomím... a když to ještě k tomu vychází, a nevede to ke gólům soupeře, tak proč ne... a takový ty obhazovačky "pocem, kam deš, utři mi záda, a pak mě hodinu rozmotávej", tak přesně kvůli takovým borcům na ten fotbal nejradši chodím...

          tím ta kritika neskončila, jak si psal... dále tam měl - že hodně míčů končilo u soupeře... že techničtější hra chyběla... že jsme nehráli po zemi... že stopeři to jen nakopávali nazdařbůh, atd... a tuhle stokrát vyvrácenou mantru už jsem komentoval v předchozích příspěvcích... nevím proč to některý lidi zas a znova dělaj… tady diskutér Carlos v dalším příspěvku píše, že proto, že se snaží nacházet nějaká potenciální pozitiva na novém uspořádání... to já určitě hledám taky, jen si myslím, že by to mělo jít i bez nesmyslný kritiky Deliho a Ngadeua, toť vše...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      Qope     před 5 lety 24.07.2019 13:35 |  
      6 0

      nebral bych jako měřítko Teplice. Až boje proti soupeřum z cele Evropy ukažou, jak na tom naše obrana je, případně zapasy proti lepším týmum naší ligy (plzen, sparta, v jablonci a v liberci). Kdyby tu alespon zustal jeden, at Míša nebo Simon a přišel navíc Hovorka, to by byla asi lepší konstelace ... já vim "kdyby" ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 5 lety 24.07.2019 15:33 |  
      3 3

      v pohodě Carlosi... já jen reagoval na ten nesmysl, jak strašně moc míčů končilo u soupeře a na ty nákopy nazdařbůh... já ať jsem koukal na ty zápasy jak jsem koukal, tak jsem žádný odkopy do nikam nebo na tribunu neviděl, a to ani proti těm nejtěžším soupeřům, jako byla Sevilla nebo Chelsea... naopak to v drtivý většině případů řešili konstruktivní rozehrou na spoluhráče, jak po nich taky chtěl trenér, a to že byli velice silný v osobních soubojích a že měli dobrý sebevědomí, tak si to i místo odkopávání míčů do nikam, mohli dovolit... byli to opravdu komplexní stopeři...

      k Hovorkovi - mezi jeho silný stránky určitě patří práce s míčem, zpracování, technika, rozehra... ale jak to bude s jeho vyhráváním/nevyhráváním osobních soubojů... vyhráváním/nevyhráváním vzdušných soubojů... děláním/neděláním chyb až bude víc pod tlakem od kvalitnějších hráčů soupeře... to ukáže až čas, a zápasy proti silným týmům v lize, a zápasy v evropských pohárech... mně nezbývá nic jinýho, než přát jemu i celý Slavii, aby to bylo co nejlepší...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 24.07.2019 16:06 |  
      1 3

      nějak bylo nějak bude. kdo by si dal práci, našel by řadu komentů, jak MNN je špatný v rozehrávce a Simon laxní v soubojích. Mám osobně výhrady k Hovorkovi, protože zkrátka úplně nedávám rb odchovance v našem dresu (tak to je a jinak to nebude), ale nemyslím si že bychom byli fatálně na dně s obranou. Taky se mi nelíbí Kolář, ale prostě fandím SKS, tak musím dělat kompromisy, zejména pokud předvedeme takový drtiválec jako v teplicích, před já nevím ani kolik nás ta bylo - jeden z nejlepších výjezdů. Navíc, je to jen sport a "droga" pro fans. :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

        Qope     před 5 lety 24.07.2019 16:30 |  
        4 0

        Nelibi se ti Kolař? Jako pořád? I v nové sezoně?

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

          slaviator     před 5 lety 25.07.2019 00:01 |  
          1 2

          Tak Kolář je zatím nás jedinej brankář který letos v soutěžním zápase pustil gól...

  9. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    pcitron     před 5 lety 24.07.2019 18:55 |  
    2 2

    Jen malý poznatek - zaměřil jsem se na Jusufa. Zrychlení má velmi dobré, ale ve vápně je "líný na krok"; i když byl míč blízko něj, nepokusil se ho získat, nebyl před brankou soupeře ani příliš důrazný.

  10. Jarda Zmrhy

    Mimoň     před 5 lety 24.07.2019 22:00 |  
    8 0

    No přicházím na chuť Jardovi Zmrhalovi. Myslím že si ho trenéři považují za jeho bezproblémovou povahu, není líný na krok a hlavně je rychlý a přímočarý. Hodně jsem ho kritizoval, ale když jsem ho viděl dneska na dětském dni Slavie Praha...je to srdcař a docenime ho nejspíš teprve až tu skončí... já slibuju že už tu nebudu proti němu tak brojit.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

    Dr. Fe1     před 5 lety 25.07.2019 02:33 |  
    5 8

    Hodnocení autora článku : Jaromír Zmrhal - 7 - Ve Zlíně patřil k našim slabším hráčům,

    Nesouhlasím.

    Proti Zlínu měl Jarda zmrhal několik šanci, bezkonkurenčně nejvíc z celé Slávie. Ano - neproměnil je. Ale to že se do nich dostal se taky samo neudělá. Takže hodnotit ho jako jednoho ze slabších hráčů podle mě tedy neodpovídá.

    Čemu to ale odpovídá je, že spousta lidí tady nevidí vytvoření si šance jako pozitivní věc. Takže jim pak vycházejí lépe hráči, kteří nic nevytvoří - podle hesla "kdo nic nedělá, nic nezkazí" než hráči, kteří si vytvoří šance a nepromění je.

    Hlavní rozdíl mezi Jardou Zmrhalem ze Zlína a Jardou Zmrhalem z Teplic je ten, že v Teplicích proměnil. Jinak nebyl ve Zlíně o moc horší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo

      ColinSKS     před 5 lety 25.07.2019 17:10 |  
      1 4

      souhlasím s nesouhlasem, i když zmrhy nepatří k mým oblíbencům a myslím si, že už měl být pryč v době své top produkce. Nicméně jsem jej sledoval v teplicích celkem detailně a pak i ze záznamu, tak patřil k nejlepším a kdyby se nejmenoval zmrhal, tak by byl hodnocen možná i lépe