Evropská liga

Slavia - Leicester 0:0

Slavia vstoupila do jarní fáze Evropské ligy už tak trochu tradiční bezbrankovou remízou s aktuálně třetím týmem Premier League Leicesterem City. Sešívaní tak jsou před odvetou ve stejné pozici jako před dvěma lety s Genkem nebo na podzim s Midtjyllandem.

Před zápasem byli fanoušci Slavie ohledně základní sestavy nejvíce nejistí v otázce levého obránce, konkrétně zda dostane přednost kapitán Jan Bořil nebo Oscar. Trenér Trpišovský zvolil Bořila, kromě něj však překvapivě ukázal na Davida Zimu, který dostal přednost před Simonem Delim. Jinak byla základní sestava očekávaná. Hosté postavili asi nejsilnější možnou sestavu včetně opor Vardyho, Barnese a Maddisona. Hned v první minutě přihrál Barnes Albrightonovi, který střílel zpoza vápna těsně vedle. Slávisté kontrovali zblokovanou střelou Baha, ze které byl jen rohový kop. Z něj si slávisté vytvořili velkou šanci, Provod našel na zadní tyči Kúdelu, ten byl úplně sám, ale z voleje míč netrefil ideálně a branku minul. A hned zase na druhé straně střílel Maddison nad bránu, to ještě neuběhlo ani pět minut. Aktivní Bah v desáté minutě prošel do vápna přes Thomase, neodhodlal se ke střele a následný pokus Provoda zablokoval Tielemans. Ve 14. minutě Barnes zaběl za Baha a prošel až do vápna, v tutovce tváří v tvář Kolářovi však zvítězil slávistický brankář. Hosté působili velmi nebezpečně v kombinaci ve středu hřiště a především pak při ztrátách míče slávistů. Po přímém kopu ze strany se míč dostal k Barnesovi, který střílel mimo. Na druhé straně po Stanciově centru na zadní tyči hlavičkoval Bah mimo. Ve 23. minutě po faulu Maddisona špatně došlápl Holeš a musel být ošetřován. O chvíli později Kúdela hledal za obranou Simu, ten si těžký míč prvním dotykem nezpracoval ideálně a Leicester odvrátil na roh. Holeš bohužel zranění kotníku nerozchodil a musel jej na hřišti v 30. minutě nahradit Jakub Hromada. Po dobré práci Simy střílel o tři minuty později z hranice vápna Olayinka, neměl však ideální pozici a bránu o dost minul. O pár desítek vteřin později nastřelil jeden z hráčů hostů ruku Zimy, který stál téměř na hranici vápna, naštěstí italští sudí usoudili, že se bude kopat jen přímý kop, ten odvrátil Sima. Na začátku nastaveného času první půle střílel Tielemans mimo. Poločas tak skončil bez branek, přestože na obou stranách bylo hned několik zajímavých šancí, především v úvodu zápasu.

Sešívaní začali druhou půli krátkým tlakem, k zakončení se však nedostali, jen vybojovali žlutou kartu pro Ndidiho. V 53. minutě Stanciovu střelu z přímého kopu chytil Schmeichel. Slávisté oproti první půli drželi míč na svých kopačkách rozhodně častěji a zkusil to znovu Stanciu, Schmeichel vyrazil na roh. Do třetice to zkusil Stanciu zpoza vápna v 61. minutě, tentokrát byl tísněn Tielemansem a bránu minul. Trenér hostů Rodgers reagoval na nepovedený začátek druhého poločasu stažením Albrightona a Vardyho, které nahradili Ünder a Iheanacho. Ten pak dostal žlutou kartu za úder loktem do krku Hromady ještě dříve, než se stihl dotknout míče. Až v 70. minutě se hosté dostali do nebezpečné situace, Ünder byl ve vápně chvíli úplně sám, ale dělal ještě kličku a následnou střelu už zablokoval Olayinka. Za tři minuty se míč po rohovém kopu Stancia odrazil na vápno ke Kúdelovi, ten z voleje asi o metr minul. Uběhlo dalších deset minut, než přišly další nebezpečné akce a tentokrát nastaly ve vápně Slavie, dvakrát se Iheanacho sápal po míči, ani jednou jej naštěstí nedokázal trefit. V závěru zápasu slávistům viditelně docházely síly, na začátku nastaveného času se do hry ještě dostal Lingr místo dost možná nejlepšího slávisty na hřišti Provoda. Nic zajímavého se pak už na hřišti nestalo a Slavia tak uhrála cennou bezbrankovou remízu s předním anglickým celkem. Pro postup tak Slavii stačí za týden v Leicesteru neprohrát se vstřelenou brankou.

R32 - Čtvrtek 18. 02. 2021 18:55

Evropská liga, 2020/2021
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Leicester City
Leicester City

Komentáře (692)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé