Ženský fotbal

Slavia - Hlučín 11:2

čest slávistickému fotbalu zachránily až naše holky, které si hladce poradily s nováčkem z Hlučína vysoko 11:2 ...

Sestava:
Taušová - Marková (74. Králová), Hreňová, Šteffanová, Petranová - Kaplanová (64. Šmahelová), Budošová, Pěničková, Šimanovská - Mocová (46. Jeřábková), Chlumecká

Branky Slavie:
7. Budošová, 8. Pěničková, 25. Chlumecká, 30. Pěničková, 32. Mocová, 34. Pěničková, 41. Chlumecká, 47. Chlumecká, 54. Jeřábková, 64. Pěničková, 72. Budošová

V prvním mistrovském zápase se představily dvě nové posily ze Sparty, útočnice Gabriela Chlumecká a brankářka Petra Taušová. Obzvláště první jmenovaná předvedla skvělý výkon, dala tři branky a na dalších třech se podílela. I trenér Ing. Josef Duchek byl spokojen: “Chlumecká dala tři góly, další minimálně dva zahodila, pro útok by měla být posilou.“ Petra Taušová měla velice složitou situaci, nekvalitní soupeř se prakticky celý zápas nedostal na dostřel a z jedné standardní situace dostala branku, které však měla zabránit. “Měla smůlu, že na ní nešlo moc střel, ale první gól každopádně padá na její vrub,“ řekl trenér slávistek.

Hned od prvních minut byla zřetelná převaha, Slavia neustále útočila a šance přicházely hned od začátku. Již ve druhé minutě ohrozila branku útočnice Iva Mocová, po centru Lenky Kaplanové střílela z deseti metrů pouze do brankářky. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V šesté minutě kapitánka Martina Marková vystřelila asi z 35 metrů, míč však skončil těsně nad bránou. O minutu později Budošová nahrála Mocové, ta vystřelila, ale hostující gólmanka vyrazila na tyč.

V téže minutě jsme se již mohli radovat. V úvodu aktivní slovenská reprezentantka Andrea Budošová vystřelila z hranice vápna přesně k levé tyči a skórovala – 1:0. Druhý gól padl po chvilce, v akci byla opět Budošová, poslala kolmicí do brejku českou reprezentantku Blanku Pěničkovou, ta si ve vápně obehrála protihráčku a přesně zakončila – 2:0.

V desáté minutě nacentrovala Kaplanová na Chlumeckou, míč se odrazil k Budošové, ze vzdálenosti přibližně devíti metrů mohla do prázdné brány zakončit, ale trefila pouze protihráčku. Ve 14. minutě vystřelila těsně levé tyče Gabriela Chlumecká. Ve 21. minutě Kaplanová nacentrovala opět na Chlumeckou, ta však z blízka trefila pouze brankářku. Její šance přišla konečně v 25. minutě, kdy se prosadila po rohu – 3:0.

Ve 28. minutě Iva Mocová nahrála zcela volné Šimanovské, ta však sama před brankářkou zaváhala, vystřelila mimo. Další gól padl záhy, ve 30. minutě zahrávala standardní situaci kdo jiný než Lenka Kaplanová, míč se dostal přímo k Pěničkové a ta na dvakrát uklidila balón do branky – 4:0.

Hned ve 32. minutě jsme se mohli radovat opět. Kaplanová zahrávala roh, Chlumecká nahrála hlavičkou před bránu a Mocová mohla zakončit – 5:0. Ve 34. minutě jsme za sebou měli půl tucet branek, Kaplanová opět nahrála, tentokrát na Pěničkovou a ta nezaváhala – 6:0.

Další branka padla po spolupráci Šimanovské a Chlumecké. První nahrávala a druhá zakončila střelou k tyči. Ve 41. minutě jsme tedy vedli 7:0. Poslední slovo měl Hlučín, ve 44. minutě zahrávali standardní situaci, soupeřka vystřelila přímo na branku pod břevno, Petra Taušová zaváhala a vyrazila pouze na břevno, od něhož míč skončil v brance – 7:1.

První poločas byl tedy velice úspěšný, dali jsme spoustu branek, přesto plno dalších šancí zůstalo nevyužito. Každopádně to byl dobrý rozjezd.

Ve druhém poločase jsme měli slovo stále my, zápas pak zakončil gólem soupeř. Tempo bylo již pomalejší, hráčky se šetřily, přeci jen je čeká náročný program. Ve 47. minutě skórovala Chlumecká střelou z hranice vápna – 8:1, v 54. minutě Kaplanová nacentrovala a střídající Jeřábková hlavou zakončila – 9:1, v 64. minutě dala z přímého kopu gól Blanka Pěničková – 10:1. Náš střelecký koncert završila v 72. minutě Andrea Budošová střelou do prázdné branky po předchozí nahrávce od Gabriely Chlumecké – 11:1. V 81. minutě jsme nedokázali uhlídat soupeřku a naše obránkyně ji faulovaly, následovala penalta a hráčka se nemýlila, střelou pod břevno nedala Taušové šanci – 11:2.

Zápas to byl jednoznačně pohledný, s plno šancemi i brankami. A konečně taky ta Slavia vyhrála, nejdříve naše béčko dopoledne prohrálo, poté i áčko v Plzni.

Komentář Ing. Josefa Duchka:
“Bylo to první mistrovské utkání po přípravném období, hráli jsme s nováčkem, soupeř byl evidentně horší kvality, bude se v lize teprve učit. Pro nás to byla příprava před turnajem ve Švédsku, mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem, ale ve druhé půli jsme se již šetřili. Hráčky i něco zahodily, což by běžně z těch šancí měly dávat. Vystřídali jsme další hráčky, aby dostaly šanci. Na začátek to byl přijatelný soupeř, protože jsme potřebovali hrát tak, aby se nikdo nezranil.“

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Hlučín 11:2

    (host)     před 21 lety 16.08.2003 18:14 |  
    0 0

    Holky jedeeeeeem
    kdyz my chlapi stojime za ....