Ženský fotbal

Slávistky opět vítězně!

Slávistky i ve svém druhém vystoupení na UEFA Women´s Cup vyhrály, tentokrát nad severoirským týmem Newtownabbey Strikers a před posledním zápasem vzkazují: „Slávisti všech koutů čR, spojte se.“

Newtownabbey Strikers – Slavia 0:3 (0:0)

Sestava:
Taušová – Marková, Hreňová, Šteffanová, Petranová – Kaplanová (89. Šimanovská), Pěničková, Budošová, Hejlová (75. Mázlová) – Mocová, Chlumecká (58. Jeřábková)

Branky:
47. Budošová, 85. Mázlová, 88. Pěničková

Hned v úvodu utkání nastřelila Iva Mocová břevno, čímž jsme u soupeřek získali respekt. „Od začátku zápasu bylo jasné, že jsme lepším týmem, ale kvůli velkému množství nepřesností a neproměněných šancí a také pro chybná rozhodnutí rozhodčího jsme v prvním poločase nedokázaly dát branku,“ svěřila se po zápase kapitánka slávistek Martina Marková.

Ve druhém poločase slávistky velice brzy daly první branku, ve 47. minutě se prosadila Andrea Budošová. Gábina Chlumecká nejdříve centrem našla Kaplanovou, ta hlavou přistrčila na Mocovou, která ihned prodloužila k Budošové, která již v klidu mohla zakončit. Přestože jsme daly gól, zápas neprobíhal v klidu. „Místo, aby nás první gól uklidnil, přišla opět řada neproměněných šancí a zápas se tak dohrával v nervózním tempu,“ řekla Marková.

Nepříjemná situace nastala v 58. minutě, kdy musela být vystřídána naše elitní střelkyně Gábina Chlumecká kvůli zranění, naštěstí by to nemělo být vážné. Na hřiště se tak dostala Dana Jeřábková, která se podílela na pojiš?ovací brance. V 85. minutě Jeřábková našla krásným centrem v pokutovém území Marcelu Mázlovou, která se hlavou nemýlila. Slavia vedla 2:0 a o vítězi bylo rozhodnuto. Zápas uzavřela v 88. minutě reprezentantka Blanka Pěničková po individuální akci. „Po zápase jsme se mohly radovat ze zaslouženého, leč utrápeného vítězství, které však vstoupí do dějin ženského fotbalu v barvách Slavie,“ řekla š?astná kapitánka.

„V prvním poločase jsme měli sice převahu, ale totálně jsme propadli v koncovce. Po domluvě v kabině hráčky začaly 2. poločas s větším nasazením a zaslouženě vyhrály tříbrankovým rozdílem, který byl pro soupeře ještě hodně milosrdný. Zápas nás však stál hodně sil, které mohou v závěrečném zápase chybět, nebo? náš poslední soupeř Umea odehrál svoje utkání v tréninkovém tempu a ještě nastoupil s polovinou náhradnic,“ řekl po zápase trenér Josef Duchek.

V pondělním zápase se slávistky střetnou proti vítězi loňského ročníku poháru UEFA, švédskému celku Umea. Jelikož mají na kontě šest bodů a jisté druhé místo, mohou do utkání vstoupit bez nervů, protože splnily svůj cíl. Slavia se tak vyrovnala Spartě, která v předchozích dvou ročnících také uhrála šest bodů.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky opět vítězně!

    Richi (admin)     před 21 lety 23.08.2003 20:12 |  
    0 0

    Slávistky, jste prostě úžasné, dosáhly jste stejného výsledku jako bezkonkureční Sparta, teď už je jasné, že titul jste si zasloužily a excelentně reprezentujete naši republiku!!