Evropská liga

Legia - Slavia 2:1

Červená karta Holeše už ve třetí minutě zápasu a dvě neproměněné vyložené šance Stanislava Tecla stály Slavii postup do základní skupiny Evropské ligy. Sešívaná přes poločasové vedení prohráli ve Varšavě 2:1 a budou hrát jen základní skupinu Konferenční ligy.

Trenér Trpišovský postavil poměrně překvapivou základní sestavu na křídlech s Ekpaiem a Schranzem a na hrotu útoku se Stanislavem Teclem. Zápas začal pro slávisty velice smolně. Holeš nešťastným zákrokem neúmyslně prošlápl nohu André Martinsovi a víděl rovnou červenou kartu. Slavia tak celý zápas musela hrát v deseti hráčích. Smůla provázela slávisty i nadále, po uklouznutí Baha trefil slávistického obránce do hlavy jeden z obránců a Bah musel být ošetřován. Nakonec se ale na hřiště vrátil. Ve 13. minutě slávisté zazmatkovali v obraně a Mladenović střelou z hranice vápna jen těsně minul. Na druhé straně se do tutovky po odraženém míči dostal Tecl, sám před brankářem Borucem však nezvolil ideální řešení v podobě střely k bližší tyči, místo toho napálil míč jen do golmana. Ve 22. minutě střílel opět Mladenović a míč tečovaný Ekpaiem skončil opět těsně vedle. V 29. minutě slávisté šli rychle do brejku, až před vápnem soupeře přišla méně přesná přihrávka Baha na Ekpaie, který sotva stihl míč na hrací ploše a poslal jej jen do náruče Boruce. Ve 30. minutě Kolář krásně vyboxoval ránu Jedrejczyka. Po půlhodině hry se slávisté dostali pod tlak, branka Jedrejczyka ale nemohla být uznána pro ofsajd. Na druhé straně po Bahově přihrávce mohl střílet Tecl, ale míč pořádně netrefil, ten i tak zamířil obloučkem na bránu, Boruc vyrazil na roh. Ve vápně Slavie přihrával Emreli Luquinhasovi, naštěstí na paty a akce neskončila nebezpečným pokusem. V závěru prvního poločasu kopali slávisté přímý kop po faulu na Baha u postranní čáry. Centr do vápna obrana odvrátila, ale jen na hranici vápna, kde byl rychleji než Bořil Ekpai a míč neskutečnou pumelicí napálil přímo do šibenice - 0:1! Přestože slávisté hráli celý poločas v oslabení, dokázali jít o poločase do kabin s vedením.

V poločase nedošlo k žádným střídáním a druhou půli ostartoval Stanciu prudkou ranou, kterou zablokvala obrana domácích. V 53. minutě udělal obří chybu Holownia, poslal Tecla do samostatného úniku na Boruce, ale i tentokrát stoprocentní šanci útočník Slavie trestuhodně spálil, když trefil jen nohy brankáře. V 56. minutě vystřídal stopera Holowniu útočník Pekhart a domácí změnili rozestavení. Legia si po tomto střídání vytvořila tlak a když sešívaní několikrát ztratili těžce získaný míč, přišel centr Lopese z pravé strany a nehlídaný Emreli poslal míč hlavou nechytatelně do sítě - 1:1. Hráče Legie branka povzbudila, po jednoduché akci musel Kolář předvést skvělý zákrok proti Lopesovi, který se zjevil ve vápně úplně nehlídaný. Slávisté se tou dobou vlastně vůbec nedostávali na polovinu soupeře a v 70. minutě se Emreli trefil podruhé. Po rohu rozehraném nakrátko přišel střílený centr do vápna, Emreli jej lízl hlavou a míč skončil v síti - 2:1. Trenér Trpišovský reagoval stažením Hromady a Baha, na hřiště přišli Traoré a Sima. Jenže vedoucí brankou domácích se zápas naprosto rozbil a víc času zabrala různá přerušení, střídání a ošetřování. Na posledních deset minut přišli na hřiště Olayinka s Krmenčíkem. Mladenović to zkusil z přímého kopu po faulu Olayinky, ale bránu o dost minul. Když už se slávisté dostali do vápna soupeře, Olayinkův pokus byl zblokovaný. V závěru zápasu zkusili slávisté sázet do vápna jeden centr za druhým, jednalo se ale o dost zoufalou snahu. V první minutě nastaveného času míč po rohovém kopu propadl k Olayinkovi, ten ale zblízka přestřelil odkrytou bránu. Rohový kop v poslední minutě nastavení už nic nepřinesl a zápas skončil porážkou Slavie.

Slavia tak na podzim bude hrát pouze Evropskou konferenční ligu, která se losuje v pátek v 13:30. Slavia bude nasazená v prvním koši.

playoff - Čtvrtek 26. 08. 2021 21:00

Evropská liga, 2021/2022
2 - 1
0 - 1
Legia Varšava
Legia Varšava

59. Emreli
70. Emreli

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Ubong Ekpai

Komentáře (1056)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé