Ženský fotbal

Slávistky prohrály s Umeou

Naše hráčky po velmi dobrém výkonu nakonec prohrály proti velkému favoritovi jenom 1:2, což je vynikající výsledek!

Umea IK – Slavia 2:1 (1:0)

Sestava:
Taušová – Marková, Hreňová, Šteffanová, Petranová – Kaplanová (60. Mázlová), Pěničková, Budošová, Hejlová (81. Zubková) – Mocová, Chlumecká

Branky:
31. Dahlqvist, 74. Ljungberg - 86. Iva Mocová

Diváci:
567

Slávistky ukončily svoje první účinkování na UEFA Women´s Cup, mužské obdobě Ligy mistrů, velmi statečně. S velmi málo zkušenostmi z mezinárodních zápasů odehrály samá kvalitní utkání, vrcholem byl pak posledním dramatický zápasem proti obhájkyním trofeje, Umea IK. Tento tým je na úplně odlišné úrovni, než české kluby. Jako by proti sobě stál Real Madrid a dejme tomu Blšany. Tak velký rozdíl mezi kluby to je, přesto naše hráčky toto utkání zvládly, navíc jako jediné jim vstřelily branku!

Do zápasu naše hráčky nastoupily s odhodláním uhrát co nejlepší výsledek, což se nakonec podařilo. Soupeř nás hned v úvodu dostal pod tlak díky několika rohům, ze kterých ale nic nevytěžil. I slávistky měly útočné choutky a několik útoků se jim podařilo založit, ale vždy tomu chyběla kvalitní koncovka. Ve 30. minutě přišel přímý kop soupeřek, po nedorozumění obrany s brankářkou se dostal míč na zadní tyč, kde již nebyl problém pro švédskou hráčku Dahlqvist skórovat.

V 50. minutě jsme měli velkou šanci na vyrovnání, Gábina Chlumecká nejdříve vybojovala míč, ideálně přihrála Ivě Mocové, ta však minula odkrytou bránu. V 74. minutě byl po nepřesném výroku belgických rozhodčích odpískán přímý kop za hranicí vápna, ze kterého bohužel pro nás nechytatelnou střelou do šibenice zvýšila nejlepší hráčka Umey Ljungberg na 2:0. Nakonec jsme přeci jen jednu branku dali, kterou jsme si zasloužili. V 86. minutě po pěkném uvolnění Budošové a její přihrávce snížila Iva Mocová na konečných 1:2. Ještě jsme sice měli nějaké šance, ale ty zůstaly nevyužity.

„Do utkání jsme nastoupili s odhodláním uhrát co nejlepší výsledek. Soupeřkám jsme byli vyrovnaným týmem, což jsme dokázali potvrdit několika vydařenými akcemi, bohužel bez brankového zakončení. Zápas v podstatě rozhodly dvě standardní situace Umey, jinak jsme soupeřky k ničemu vážnějšímu nepustili. Hráčky podaly výkon na hranici možností,“ svěřil se po utkání náš trenér Josef Duchek.

„Prohrály jsme po výborném výkonu, ale mohly jsme i vyhrát. Holky však odehrály fantastický zápas,“ svěřila se ihned po zápase manažerka týmu Jaroslava Rinnerová.

Hodnocení turnaje
Marcela Mázlová, účastnice předchozím tří ročníků (Předtím 2x za Spartu):
„Letošní skupina byla určitě nejsilnější ze všech tří ročníků. Zápasy nebyly tak jednoznačné, hlavně soupeřky z Rumunska byly kvalitním týmem. Zápas s Umeou jsme hráli koncentrovaně, bojovně, plnily taktické pokyny a soupeřky téměř nepustily do vyložených šancí. Oba góly padly po standardních situacích. Překvapilo mě, že jsme s nimi udržely krok jak v rychlosti, tak důrazu po celých devadesát minut a nakonec jsme to byly my, kdo si vytvořil více brankových příležitostí ke skórování.“

Trenér Josef Duchek:
„Tři zápasy UEFA Women´s Cupu nám ukázaly, že slávistická a tím i česká kopaná na tom nejsou ve světě tak zle. Ve skupině jsme dva zápasy vyhráli, s rumunským a irským mistrem, a k postupu mezi posledních osm nejlepších mužstev v Evropě jsme ztroskotali až na letošním vítězi Umea v poměru 1:2. Los skupiny byl pro nás v tomto krutý. Hráčky v utkáních dřely, bojovaly a uplatnily dobrou fyzickou připravenost hlavně v posledním utkání se švédským mistrem, když podaly výkon na hranici možností. Jinak druhé místo a šest bodů znamená pro českého mistra nasazení do druhého nejsilnějšího koše a to je pro českou kopanou jenom dobře,“ zhodnotil turnja trenér Josef Duchek.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky prohrály s Umeou

    jiri     před 21 lety 26.08.2003 16:15 |  
    0 0

    vynikající výsledek? Když se prohraje? Proč se mi Slávisti chováme stále tak připosrale? Nesouhlasím s Tebou - jak by si hodnotil plichtu a nebo případnou výhru? Ne, ne - prohra je stále prohrou a za týden nikdo pátrat nebude, zda-li to bylo 2-1 nebo 15-0. Příště jim nakopeme zadky!

    • Re: Slávistky prohrály s Umeou

      Richi (admin)     před 21 lety 27.08.2003 00:10 |  
      0 0

      Ano, je to vynikajici vysledek. Kazdy totiz ocekaval, ze prohrajeme minimalne 0:5, klidne i vice, ale hracky makly, zabojovaly, odehraly vyrovnany zapas. Vzdyt Svedky jsou profesionalky, kdezto kopana u nas je amaterska! I v tom je obrovsky rozdil. Sparta by takovouto prohru brala. Jsme si proste dokazali, ze soucasna Slavia je velmi silna, coz je prislibem do dalsich ligovych boju. Sparta se musi trast!