Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 21/22 #09

Dvě domácí ligové výhry a remízu s Feyenoordem hodnotí v novém díle podcastu SN Mezi námi fanoušky quelhar, pan Lama a Leoneigg. Dostalo se také na další témata posledních dní.

V první části podcastu jsme se věnovali zápasu s Feyenoordem, výkonu Slavie, kvalitě soupeře nebo třeba počtu fanoušků soupeřů v celé skupině Konferenční ligy. Samozřejmě jsme také probrali šance na postup ze skupiny v posledním zápase a rozdíl, jaký by pro zápas v Berlíně měla případná výhra nad Feyenoordem. V druhé části podcastu se dostalo na ligové zápasy, kde Slavia odehrála poměrně zapomenutelná vítězná utkání s Jabloncem a Teplicemi, žádný z těchto soupeřů nekladl Slavii větší odpor. Alespoň jsme však mohli probrat, jestli bychom sestup přáli více Karviné nebo Teplicím, které v Edenu jen vyjímečně překročily půlící čáru. V poslední části jsme se věnovali tématům, která přímo nesouvisejí se zápasy Slavie. Začali jsme covidovými opatřeními, která omezují počet fanoušků na stadionech na jednu tisícovku. Ještě než přišla tato omezení, velké emoce vzbuzovala situace s vlajkami na stadionu, pokusili jsme se tuto situaci popsat a zasadit do širšího kontextu. Nakonec quelhar okomentoval, proč se rozhodl nevyužít pozvání k diskuzi s Janem Podroužkem v podcastu Kudy běží zajíc - a poměrně neplánovaně se i na toto téma nakonec rozjela krátká diskuze.

Obsah:

(00:00) Slavia - Feyenoord 2:2
(32:35) Slavia - Jablonec 5:0, Slavia - Teplice 3:0
(57:10) Covidová opatření ve fotbale, vlajky na stadionu, pozvání do Zajíce

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (73)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Joe-L     před 2 lety 30.11.2021 00:58 |  
    9 2

    Podcast měl skvělé TEMPO, Matěj rozhodně není sprostej, naprosto přesně a trefně vystihnul, co si o Podrym poslední dobu myslím i já. Ondro, je mi líto, že do zajíce nepůjdeš, myslím, že by to byla super konfrontace. A kdyby sis to náhodou rozmyslel, tak jedna z věcí, který bych Podrymu omlátila o hubu, je, jak mu tam šla pěna od huby, když tam řešil náš odloženej zápas s Olomoucí.

    Kluci moc díky za tenhle podcast, super poslech (na rozdíl od FFP u kterýho jsem odpoledne usnula :-D ).

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      rak (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 01:24 |  
      2 1

      No, právě teď skvělé tempo neměl:). Opravdu dlouhý. Přeskočil jsem celou pasáž o vlajkách až k Podroužkovi. Nějak nevím, jak se k němu vyjádřit. Hodně nejednoznačně, hlavně v poslední době. Částečně jeho knihu o Jindrovi jsem si přečetl rád, ale bylo to asi hlavně kvůli osobě našeho trenéra.
      Jaro v Evropě by mně dost chybělo, ale souhlasím s tím, že na to i "máme právo". Na postup v Berlíně favority nejsme, hratelné to je. Nadcházející ligové zápasy nebudou úplně jednoduché. Olomouc i Bolka se teď trochu zvedly. No, ale my taky. Je tam ještě MOL cup se Zlínem. To bychom snad dát měli.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      mig52     před 2 lety 30.11.2021 08:49 |  
      6 7

      No, mne rovněž mrzí, že Ondra neměl koule, ale každý jsme jiný, proto jeho zdůvodnění respektuji. Mně se tentokrát podcast moc nelíbil, asi mne ovlivnilo hned v úvodu jeho naprosto nevhodné přirovnání Kováře k brankáři Izraelců. Vím, že královský šašek musí vydržet každé bití a posměšky, ale ten náš toho moc neodchytal, aby měl možnost dělat podobné minely a pokud v bráně nastoupil, nejsem si vědom jeho nějakých fatálních selhání. Asi neměl ani ve studiu koule na to, že k tomu srovnání měl vyslovit příjmení brankáře velmi podobné onomu Kovář, tam by to bylo příhodné. I když vím, že se jedná o odlehčený pořad, otírat si nohy o hráče, který Slavií žije a moc pro ni udělal, mi přijde minimálně neslušné a omluvy hodné. Tak jsem zvědav, Ondro, jestli ty koule budeš mít dotřetice a omluvíš se, či řekneš, že ses přeřekl a myslel jsi Koláře, jenže ten má jiné jméno, než Kovi a které též zaznělo. Druhým důvodem byl přítomný kecal Lama. S jeho názory problém nemám, má na ně právo. Problémem je jeho neschopnost vyjádřit i tu nejjednodušší myšlenku ve dvou minutách. Okecává totéž pětkrát sem a tam půl hodiny a jak dostane znovu slovo, tak se k témuž ještě 3x vrátí, jako by si myslel, že ho poslouchá stádo tupanů, do kterých je to třeba rvát znovu a znovu. Dotřetice, ta doba debaty stran vlajek, hodně ztracený čas. To šlo též vyjádřit jasně, stručně, aktuálně. Takže za mne Lamu zase až v příští pětiletce. Za snahu a čas poděkování.


      Komentář byl uživatelem upraven (30.11.2021 08:51) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    jose01     před 2 lety 30.11.2021 02:16 |  
    3 7

    celkem dlouhý, Podroužka jsem dal jen půlku, hodně vulgarit a mlaskání....

  3. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Ados     před 2 lety 30.11.2021 08:53 |  
    10 0

    Jedna malá poznámku k tomuto dílu. Ondro, rozumím tvým důvodům k odmítnutí Zajíce, ale pro nás fanoušky je to škoda, protože bys prezentoval názory věřím nás všech. Byl bys vyvoleným zástupem slávistického lidu :)

  4. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Droosy     před 2 lety 30.11.2021 09:41 |  
    10 1

    Bohužel, obávám se, že tu neúčast v diskuzi si budou v Zajíci, ale hlavně potom i ve Sportu brát jako zbabělost ze strany slávistických fanoušků a ještě víc nás budou ve Sportu natírat, protože si budou jistí, že se buď neumíme, nebo nechceme bránit........bohužel, tohle periodikum dokáže reagovat jenom na silné podněty a to, že Quelhar má problémy někomu říct, že svoji práci nedělá dobře je sice lidsky pochopitelné, ale bohužel ve světě lidí z deníku Sport mlčení znamená souhlas, tudíž pro ně, a myslím i pro většinu čtenářů Sportu, kteří fandí jiným týmům, to bude vypadat, že jsme prostě sklopili uši a že si nedokážeme stát za našimi názory.......no a Novotný s Podroužkem jsou velcí kamarádi, takže v nějakém příštím Zajici čekej něco ve stylu.....Plánovali jsme si pozvat i zástupce Slavie, který ovšem odmítl účast, čímž defacto uznal, že tady Podri má pravdu a jeho psaní o Slavii je objektivní etc

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      Ragnarok     před 2 lety 30.11.2021 10:46 |  
      0 6

      Pusť si díl Zajíce před zápasem v Nice, nebo loni před předkoly. Tak fatální neznalosti Podroužka v podstatě říkají, že není kompetentní.
      To samé Jahoda. Dundalk je v Lucembursku (chápu, spletl si to s Dudelange), ale Jahoda je placen z veřejných peněz.

      Ve Sportu jsou ok Vait, Konečný a Hartmann.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        Joe-L     před 2 lety 30.11.2021 12:23 |  
        3 0

        Hartmann nééé, asi je neposlouchám tak často, ale co jsem slyšela, tak mi přišel strašnej! S Vaitem a Konečným souhlas.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        Wolfmur     před 2 lety 30.11.2021 13:51 |  
        2 2

        To jako vážně? Vait, Konečný, Hartmann
        Jako sorry ale to jsou s prominutím další z*rdi. Ve Sportu je v pořádku jen Kvasnica a relativně Šprynar.

        • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

          Eluin (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 16:59 |  
          0 0

          .. a určitě Luboš Brabec (pokud tam ještě pracuje).

  5. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Lunaris     před 2 lety 30.11.2021 10:46 |  
    4 2

    Feyenoord ukázal v této skupině top kvalitu, se kterou má šanci celou soutěž možná i vyhrát. O to víc těší výkon našich hráčů ještě proti jedenácti, kdy jsme byli schopni jim solidně narušovat rozehrávku a dát z toho i gól. Na twitteru bylo ELO všech skupin EL a EKL, přičemž ta naše se umístila na čtvrtém nebo pátém místě, výše než skupina sparty nebo Jablonce.

  6. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    *dave*     před 2 lety 30.11.2021 14:11 |  
    7 0

    Díky za podcast. Konečně jsem trochu pochopil přístup TS k vlajkám. Škoda, že quelhar nechce do konfrontace s Podroužkem, na to bych se hodně těšil. :)
    btw. TEMPO

  7. Feyenoord a KBZ

    deny91     před 2 lety 30.11.2021 14:18 |  
    8 0

    Za mě je Feyenoord velkým překvapením, jakou má kvalitu a styl hry. Musím se přiznat, že si vlastně trochu získávají mé sympatie za to, co předvádí. Zároveň jejich fanoušci jsou správní fanatici a milovníci klubu, ta mentalita pak jde vidět i na hřišti, kdy jsou fakt nepříjemní a k tomu velmi kvalitní ve vlastní hře. Za mě klobouk dolů. Na druhou stranu mě naštvalo chování jejich publika, které bylo až nezdravě nepřátelské jak u nich doma, tak v Edenu (např. házení kelímků na Nica při rohu). To je pro mě za hranou. Ale jinak jsou fakt skvělí a opravdu je pro mě Feyenoord velmi zajímavý tým, který zároveň funguje v dost skromných podmínkách. Podle mě jejich herní projev by nás měl inspirovat. Nechutně fyzicky zdatní jako my, nechutný pressing jako my (možná ještě o kousek lepší), ale k tomu navrch ještě dost výraznější individuální a týmová kvalita co se týče vlastní hry. Tam se potřebujeme posunout ještě o kus dopředu. A nic na tom nemění fakt, že musíme prodávat, protože to oni taky. Jsou na tom finančně celkem bídně, ne jako Ajax nebo PSV. Podle mě to jde a můžeme se inspirovat.

    Ohledně quelhara v KBZ:
    Prosím, ještě to přehodnoť. Je to jedinečná šance, jak DS v zastoupení Podroužka konfrontovat fakty. Nikdo jiný to neudělá, byť Novotný je hodně dobrý a kolikrát v tom Podroužka vymáchá. A pokud ne teď, tak se tam prostě přihlas jindy, až zase přijde nějaký neopodstatněný útok z Podroužkovy strany. Prostě tohle je jediný způsob, jak se něco může změnit. Protože pokud bys byl v té debatě na základě faktů lepší a publikum by to taky tak ohodnotilo, pak by to byla pořádná reflexe pro ně, že takhle prostě ne a že byli i v tak sledovaném podcastu za debily. Nic lepšího k dispozici nikdy nebylo a asi ani nebude. Přitom dlouhodobě té munice je spousta, jen to nikdo neřeší, protože si všichni myslí, že se s tím vlastně nedá nic dělat. Opět tě tedy prosím, abys to ještě přehodnotil minimálně do budoucna :)

    Jinak moc díky za tyhle podcasty, rad je poslouchám, byť ne vždy souhlasím s hosty. Ale o tom to taky je.

    • Re: Feyenoord a KBZ

      Malvin     před 2 lety 30.11.2021 14:21 |  
      4 0

      Souhlas s názorem na KBZ.
      Vidím do stejně.

    • Re: Feyenoord a KBZ

      mig52     před 2 lety 30.11.2021 15:06 |  
      0 5

      Denny, nějak nerozumím tvému komentu stran fans Feyenoordu, ve kterém vidím rozpor. Nejdříve píšeš, že jejich fans jsou správní fanatici a milovníci klubu a následovně, že tě naštvalo chování jejich publika, které bylo za hranou. Tož jak ??? Jinak palec nahoru.


      Komentář byl uživatelem upraven (30.11.2021 15:07) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Feyenoord a KBZ

        deny91     před 2 lety 30.11.2021 15:33 |  
        8 0

        Podle mě můžeš být fanatický fanoušek svého klubu, kdy fandíš celý zápas až přijdeš o hlas, jezdíš ve velkém počtu na výjezdy atd. A zároveň nemusíš být hovado, co hází předměty na hrací plochu. V tom podle mě rozpor není :)

  8. Vlajky

    fafhrd     před 2 lety 30.11.2021 14:46 |  
    17 0

    Nějak jsem nepochopil moc to vyznění debaty s vlajkama. Takže změna je že když si člověk vyvěsí vlajku v klubovně, dostane na držku od ultras soupeře, když si ji vyvěsí na Slavii dostane na držku od TS?

    A normálové si maj zvyknout, držet hubu a krok.

    Normálové mají respektovat prostředí ultras. OK a co kdyby občas ultras respektovali prostředí normálů?


    Komentář byl uživatelem upraven (30.11.2021 14:47) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Vlajky

      postovni (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 15:46 |  
      13 0

      Mně jsou teda vlajky celkem ukradený (pun intended), ale pohled TS mi přijde OK při výjezdech. Naproti tomu bát se vyvěsit (bránit vyvěšení vlajek) na vlastní stadionu mi přijde možná větší ostuda, než když nějaký venkovský pobočce OP někdo ukradne vlajku z garáže.

  9. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Eluin (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 16:52 |  
    1 0

    A to víte, že v šachách se tah označuje také slovem TEMPO? :)

    Jinak mě dost zaujala ta pasáž ohledně kradení vlajek. Je to pro mě trochu nahlédnutí do jiného vesmíru, kterému tedy upřímně vůbec nerozumím.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      mig52     před 2 lety 30.11.2021 17:44 |  
      6 4

      Možná, že nám šachisté sdělí, že se jedná o standardní výraz. Ale víš, nad čím si můžu ukroutit hlavu? Když naši "skvělí" komentátoři sdělí, že hráč netrefil zařízení, tedy branku. Já to poprvé slyšel od Bosáka a moc bych nedal za to, že je autorem, protože po letech docela dobrého a vtipného komentování je za zenitem a už neví, čím by zaujal, tak ze sebe souká tyto hrůznosti. Možná je autorem někdo jiný, ale já to nejčastěji slyšel od něj. Včera to použil komentátor při zápase našich holek ve florbalu. Netrefila zařízení..... . Zařízením je třeba i mikrofon před ksichty těchto "odborníků" a je jen škoda, že byl-li tento element zvukové techniky míčkem minut, že neskončil na čele toho, kdo ho obsluhuje.


      Komentář byl uživatelem upraven (30.11.2021 17:46) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        wimpy     před 2 lety 30.11.2021 18:08 |  
        4 0

        Určitě to není jeho hláška, ani Pepi Hnátka, tím nás oblažovali trenéři v žácích v sedmdesátých letech.

        • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

          kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 20:29 |  
          1 0

          Tak já to prvně slyšel právě v Okresním Přeboru.... No může to být tím, že právě Pepíka Hnátka tvořili podle všech těch žákovských trenérů, které poznal i scénárista Kolečko :-)

          • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

            wimpy     před 2 lety 30.11.2021 21:17 |  
            0 0

            Musel jsem se smát, když jsem četl toho Pokorného, zažil jsem trenéry, které by asi nedal. :-)

            • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

              kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 21:35 |  
              0 0

              No já ne... Já s fotbalem začal až ve čtyřiadvaceti... a to už si na mě nikdo netroufnul... :-)

          • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

            mig52     před 2 lety 01.12.2021 05:05 |  
            0 2

            Zřejmě to Jaromír "opsal" z tohoto seriálu. Dík za upřesnění, Pepíka chápu, ale Bosáka v přímém přenosu? :(((

        • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

          Kenny     před 2 lety 30.11.2021 20:48 |  
          3 0

          U nás se tak říkalo té zábraně za brankou. " Když už netrefíš branku, tref aspoň to zařízení, ať nemusíme pro míč do kukuřice!"

  10. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Taky     před 2 lety 30.11.2021 19:28 |  
    9 0

    Bydlím kousek od FC Tempo Praha, hrával jsme tam i hanspaulku. Splněno :-)

    Tu pasáž o vlajkách si poslechnu časem ještě jednou, zatím jsem takovej lehce nasranej neutrál, co se ze všeho nejmíň má chuť prát s vlastníma, ale aby mi kdokoliv bral mojí vlajku, to zase prrr.
    Žádnou nenosím, ale to je jedno. :-)

    Podroužek a jeho bulváry boys by zasloužili přes prsty, ale chápu, proč si pan Pavouk myslí, že to vlastně nemá cenu.
    Nejvíc by mě zajímal moderátorskej výkon Ondřeje Novotného, jestli by byl nestranej...
    Myslím,, že jo.
    Nejvíc by prospělo českému fotbalu, kdyby se na trhu objevil novej, opravdu sportovní, nebulvární deník, nebo týdeník. Pak by byli sporťáci pana Křéti jenom k smíchu a my nemuseli být v rozpacích, co to zase ze sebe vytlačili...

    Díky za další povedenej díl!




    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 21:05 |  
      1 1

      Bingo!!! :-))
      Sokrates55

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        Taky     před 2 lety 01.12.2021 12:37 |  
        0 0

        Chápu to jako pochvalu, mistře. Díky!
        Jdu se odměnit dobrou brazilskou kávou. Kecám, teď mám mexickou... :-)

  11. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Max1     před 2 lety 30.11.2021 20:18 |  
    3 0

    pro mě teda fans Feyenoordu velké zklamání...jen kvantita, ale kvalita nikde. Doufal jsem, že Ondra půjde a Podroužka "sejme"...konečně by se to hodilo, ostatně v KBZ má dle mě hooooodně málo proti argumentů a jak bylo řečeno, jen dělá ze sebe oběť, ale sebereflexe žádná.

  12. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Morb     před 2 lety 30.11.2021 21:01 |  
    0 0

    Jenom věcná, kam v tý roztržce zařadit ty borce, co přišli s tím transparentem na Kamaru. Ti mají s těma vlajkama něco společnýho nebo to je nějaká třetí starna?

  13. Mlácení prázdné slámy

    Cross     před 2 lety 30.11.2021 21:32 |  
    5 21

    Dvě hodiny nacpané plkáním. Titanik plný banalit, přežvýkaných 8x. Tihle naši žvanilové nemají strop. Kdybych měl doma hady, tak jim to přehràvàm, aby se jim dobře spalo. Bohužel nepoužitelné - jeden z kydalů pořád vyrušoval mlaskáním a to by ani žádný had dlouho nevydržel. Bože!

    • Re: Mlácení prázdné slámy

      Eluin (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 22:08 |  
      3 1

      Tak pochopitelně, že s rostoucí délkou a tím, že MNF se "vysílá" už nějaký ten pátek se občas stane, že to pošilhává po klišé a banalitách, nicméně i tak je to podle mého názoru skvělý fanouškovský podcast. Určitě bych se zdráhal dulhara a spol. označit za žvanily kydaly.
      A mimochodem, kritika je v pořádku, nicméně neměla být podmíněna použitím kouzelného slůvka, které jistě pozornému posluchači neuteklo? :-)

    • Re: Mlácení prázdné slámy

      Max1     před 2 lety 01.12.2021 07:04 |  
      3 2

      kašpar co má průměrné hodnocení příspěvků -6 bude někoho obviňovat s plkání? Ty zase nemáš dno chlape :-)

      • Re: Mlácení prázdné slámy

        Cross     před 2 lety 01.12.2021 14:49 |  
        1 10

        Maxi (pane Lamo), přestaň mlaskat na veřejnosti, nauč se vyjádřit svůj názor v minutovém vstupu a budeš lepší slávista. Zatím seš spíš fanda pro ženský fotbal: laskavý, povrchní a nezastavitelný strejda od vedle, kterého - kvůli patologického žvanění - vyhodili už z každé hospody. Zkus něco změnit.

        • Re: Mlácení prázdné slámy

          Max1     před 2 lety 01.12.2021 15:10 |  
          3 3

          hodně zoufalý....předně nejsem pan Lama, za druhé tvé invektivy jsou ukázkou tvé malosti...zkus to změnit, budeš lepší slavista a člověk.

    • Re: Mlácení prázdné slámy

      Mijk     před 2 lety 01.12.2021 10:52 |  
      12 1

      Měj bych řešení, neposlouchej to.. Ty vole, mě se normálně zdáte.. Někdo ve svým volným čase dělá něco, co zdá se hromadu lidí baví (mě třeba určitě), ty máš svobodnou volbu si to nepustit nebo vypnout a ty tu ze sebe vybleješ tohle.. Nechápu..

    • Re: Mlácení prázdné slámy

      Steve2924 (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 11:40 |  
      2 0

      Je to podcast amatérů, takže úroveň mluvení tomu odpovídá a podlet toho to musíme hodnotit. Já to hodnotím kladně. I když někteří tam chodí docela často a mohl by jim někdo říct, že by na sobě mohli trošičku zapracovat. Leoneigovo funění a mlaskání je jedna z věcí, na kterou by si mohl dávat pozor. Já ho neznám ale v každém podcastu toto zní jako kdyby měl přes 50 let a 150kg. Nevím proč. Na druhou stranu, takového "profíka" Mádla jsem dal poslechem jen jednou, to je teprve žrádlo... Takže tak :D

      • Re: Mlácení prázdné slámy

        o5aradecek     před 2 lety 01.12.2021 19:22 |  
        1 0

        Mádl v podcastech sní 13 obložených chlebíčků, ten prostě musí mlaskat a funět. :-)

  14. .

    Dru Zeree     před 2 lety 01.12.2021 09:01 |  
    1 0

    Dobrý díl, část o vlajkách jsem ale přeskákal, tohle téma jde úplně mimo mě. Souhlasím, že quelhar měl do zajíce jít. Takhle si tam bude Podroužek dál žvanit blbosti a bylo by potřeba ho občas klepnout přes prsty.

    • Re: .

      japoko     před 2 lety 01.12.2021 15:17 |  
      0 4

      Naopak, ta část o vlajkách byla stěžejní! Nám, co o TS nic bližšího nesledujeme, to objasnilo něco z chování těchto (alespoň částečných) bezmozků!

      • Re: .

        jose01     před 2 lety 01.12.2021 22:52 |  
        8 1

        uvědom si že jim ta tribuna patří a pokud si nezapálil aspoň jednu prskavku a neukradl 8letýmu klukovi šálu a neskáčeš jak pískaj, tak nejsi ten správnej pravej fanoušek, jo a nemáš na sobě nejlíp typicky slávistický černý hadry...

  15. K Podroužkovi,

    Indurain     před 2 lety 01.12.2021 11:44 |  
    11 0

    jeho články o Slavii nejsou problematický jen polední měsíce, ale hned od nástupu CEFC.... Od začátku bylo znát, že Slavii vyloženě nepřeje a její úspěchy jsou mu proti srsti. Snad do každého, v celkovém vyznění sebevíc pozitivního článku, dokázal vložit větu, kterou mě nasral, typicky že momentální situace není navždy a Číňani můžou kdykoliv zmizet a všechno se zhroutí jak domek z karet, to psal snad dvakát týdně... To se trochu změnilo s nástupem Trpišovského, kterého znal a Slavia sama přiznala, že si na sebe musí sama vydělávat, čímž mu trochu vzala vítr z plachet. Nějakou dobu psal o Slavii relativně OK, zlom nastal až vydáním knihy o Jindrovi, kde bylo spoustu výmyslů i bulvárních věcí a Jindrovo vztah k němu dost ochladl, což podry asi špatně nese a píše podobný sračky jak o Lingrovi. To že zrovna on je ve Sportu v nějaké vedoucí pozici, jen dokresluje, jak hluboko deník Sport klesnul, bohužel.....

    • Re: K Podroužkovi,

      Mijk     před 2 lety 01.12.2021 12:22 |  
      17 0

      Můj názor je ten, že Podroužkovi hrozně vlezlo do hlavy, že je šéfredaktor fotbalové sekce v největším (jediném) sportovním deníku u nás.. Podle mě na to profesně absolutně nemá, což není jeho chyba, ale chyba toho, kdo ho do té židle posadil.. Když se podívám na fotbalovou sekci Sportu, jednoho vedle druhého, tak fakt nevidím nikoho, kdo by byl nějak odborně fotbalově na výši a uměl psát, což bych považoval za nutný základ pro práci redaktora - Vacek je nadšený fanoušek Sparty, co je rád, že s ní může jezdit po Evropě. Už to, že na mě suveréně nejlépe působí Konečný je známkou ukrutné nekvality. Já bych snad ani neměl problém s tím, že do nás bude programově šít - někde pracuje, má nějakého šéfa, chce kliky, čtenost, budiž.. Ale i to šití a kritika by mělo být opřeno o nějaký racio, nějakej reálnej základ, znalosti, informace.. Být schopen během půl roku napsat, že ve Slavii jsou kokoti, protože nemají kvalitní dvojku a za půl roku, že jsou ve Slavii kokoti, protože mají dva kvalitní golmany a jeden bere zbytečně hodně peněz, to je prostě diagnóza. Podobnej byl ten nesmyslenej vejžblept o dohodě s reprezentací, kdy se nikdo z těch kašparů neomluvil ("no jasně že budou hrát") přestože nikdo z omluvených hráčů nekopl do balónu ještě tři týdny.. Úplný novinářský dno potom byla ta třídení kampaň "Krmenčíku prober se", to už bylo stydno i lidem, co Slavii rozhodně nefandí.. A upřímně mě mrzí, že Quelhar nemá chuť mu v tom veřejně vymáchat hubu, protože i kdyby mluvil milej Podry hodinu v kuse a omlouval kontextama jak chtěl, tak souhrn jeho posledního půl roku směrem ke Slavii je prostě na přesdržku.. Takový třešničky na dortu potom jsou Špryňar a jeho Pat a Mat.. Protože to je myšleno, jako že se zlepšujou.. Jakože haló.. Ať zkusí říct nějakým řemeslníkům doma, že jsou jako Pat a Mat.. Až dopočítá zuby, může jim vysvětlit, že je to vlastně pochvala.. Dlaší článek na novinářskou cenu byl ten rozhovor s hokejovým trenérem z Plzně (wtf? hokejový trenér, doprdele proč?), co mu bylo úplně jasný, jak se slávisti vymlouvaj.. A Podroužek u mě skončil tím, že označí komplet slávisty (část z těch lidí jsou jeho zákazníci) jako letku, jejichž názory nečte, protože to nemá smysl a jsou hrozně ublížený.. To je totál arogance a nesoudnost level nekonečno..

      • Re: K Podroužkovi,

        lubi34     před 2 lety 01.12.2021 12:52 |  
        1 0

        Mijku v posledních měsících si cením Michala Kvasnici ten je dobrý asi je to tím že má na starost Moravu a Slezsko a ne nás a bídu. Podry je dle mého lidský ....... jeden čas ok ale zřejmě lidsky nedává že je v deníku který vlastní majitel RB ale těch je tam víc asi tak.

        • Re: K Podroužkovi,

          Mijk     před 2 lety 01.12.2021 13:09 |  
          4 1

          Kvasnicu nesleduju, protože se věnuje klubům, které mě nezajímají, nebudu hodnotit.. Vím jen, že to byl on, kdo rozjížděl tu kauzu "realizák Slavie se chová ošklivě", ale s tím nemám problém, na tom něco je a mělo by to být téma i pro realizák samotný.. To je přesně ten případ, kdy ta kritika má racio a má smysl se o ní bavit. S tou Podryho lidskostí jsem to asi nepochopil.. Že DS patří Křetínskému myslím absolutně nevadí nejen Podroužkovi. Ono to v podstatě nevadí ani mě, jen by bylo prostě dobře ty věci pojmenovat a nehrát si na nějakou objektivitu. Já si třeba nemyslím, že by jim Křetínský nějak zasahoval do práce, ale asi každý v sobě má nějakou míru autocenzury a toho, co by mu mohlo projít a z čeho by mohl mít problémy.. Viz Babiš a iDnes - část redaktorů je tam celkem normálních, několik málo vyjímek je k poblití (zdravím pana Koláře :-)

          • Re: K Podroužkovi,

            lubi34     před 2 lety 01.12.2021 13:13 |  
            1 0

            Místo teček za slovo lidský si dopln dle svého já bych tam musel dát slovo min za žlutou

          • Re: K Podroužkovi,

            knl66 (přítel SN)     před 2 lety 02.12.2021 01:00 |  
            1 0

            a) že by Křetínský zasahoval do práce nějakého redaktůrka, to fakt nééé...
            b) ale na stranu druhou, když Slavia omezila akreditaci DS, tak se mohli zbláznit všichni a pan šéfredaktor Tomek (+Mádl) psal plamenné články o tom, kterak Číňan omezuje svobodu tisku. Když to o něco později udělala Sparta, bylo ticho po pěšině. Nějaká autocenzura musí fungovat zcela určitě, nechceš přijít o džob.
            c) realizák Slavie... Na stranu jednu se nedivím, že JiT vylítne, když nám někoho surově zmastěj na zlomení nohy. Jenže... Jak to napsat...? Jenže by to mělo mít nějakou úroveň. Byl jsem teď marod a tak jsem z nudy sjížděl ze záznamů staré zápasy. A je fakt, že občas Houšťa nebo Řehák se kolem lavičky chovají poněkud... nepatřičně. Například při poháru (asi 2019, 3:0, Eden) se tam Řehák sápe po Kasíkovi, Frýdkovi, div že nedojde k pěstnímu souboji s Baránkem. Řečeno slavistou Iljou Prachařem: "Himl hergot donnervetr krucajs element! Protestujme, ale slušně! Protestujme, ale zůstaňme lidmi! Protestujme, ale nebuďme za debily a magory!"

            • Re: K Podroužkovi,

              wimpy     před 2 lety 02.12.2021 01:02 |  
              0 0

              Majitel instruuje šéfredaktora, jednou, pak to jede samo.

        • Re: K Podroužkovi,

          Indurain     před 2 lety 01.12.2021 13:30 |  
          3 0

          Kvasnice je dobrej, pamatuju si, jak jednou byli v rubrice ANO/NE s Vackem. To bylo tak strašně vtipný ten rozdíl v úrovni jejich argumentů :)))

          • Re: K Podroužkovi,

            Ragnarok     před 2 lety 02.12.2021 13:31 |  
            1 3

            Kvasnica pravidelně roztáčí nenávist proti Praze. Nebozí slušní obyvatelé Ostravy nebo Olomouce byli opět v šoku ze sprosťáren pražských realizačních týmů a také fanoušků. Je neobjektivní.

      • Re: K Podroužkovi,

        Indurain     před 2 lety 01.12.2021 13:57 |  
        0 0

        S tím Konečným, myslím že podobný názor jako Ty má i on sám a na Podryho místě by nejraději viděl sám sebe, aspoň mi to tak přijde, když je vidím někde spolu :)))

  16. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Dennis     před 2 lety 02.12.2021 09:27 |  
    10 0

    Ohledně těch vlajek - vnímám to tak, že si to hoši nechtěli úplně rozlít u kámošů z TS... Já na TS nechodím, řadím se mezi tzv. normály, žádnou vlajku nenosím a řeknu to naplacato tak, jak si to myslím. Stadion nepatří TS a nevnímám TS jako nějakou autoritu pro ostatní fanoušky na jiných tribunách. Normální fanoušci tahanice s jinými skupinami ultras vůbec neřeší a vnímám jako naprosto legitimní vzít si na stadion na místo, kam třeba ti lidé chodí už dlouhé roky, vlastní vlajku a vyvěsit si ji tam. Plus to i vypadá hezky, když jsou nad vstupy vlajky místo šedého betonu. Myšlenka, že by někdo chodil na naše zápasy krást nám naše vlajky, mi přijde mírně ujetá a pokud se to děje, má to řešit pořadatel. Souhlasím s tím, že když mám na stadionu vlajku, nejdu jen tak na párek a tu vlajku si hlídám. V rozumné míře. Pokud kdokoliv přijde a začne ji brát, mám to řešit nejdřív sám a pokud by to mělo přerůst do nějakého konfliktu, je to už věc pořadatele, který by měl zasáhnout. To by nám za chvíli kluci z TS za chvíli mohli zakazovat brát si dresy, čepice a mikiny, protože nás z nich přece někdo může svlíknout...

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      Mijk     před 2 lety 02.12.2021 09:40 |  
      2 0

      Já to rozhodně nemíním nějak obhajovat, ale zaujala mě v podcastu ta část, kde mluvili o tom, že v Kyjevě byl frajer s dalekohledem, kterej dával bacha kdo balí vlajky do jaký batohu a pak si pro ně došli.. Vzhledem k tomu, jakých zmrdství jsou jednotlivé chulošské skupiny schopné mi nepřijde jako úplné sci-fi, aby si někdo (například) z rudochů vytipoval pět šest lidí, které pak cestou ze stadionu připraví o vlajku.. V tomhle celkem chápu logiku, že za vlajkou by měla stát dostatečně velká a silná skupina, která bude schopná se o ni postarat.. To, že si (trochu přeženu) nechá udělat vlajku Franta s Pepou je za mě taková zvláštní móda.. Jiná věc je, že zvolený způsob "komunikace" a "řešení" toho problému se, mírně řečeno, fakt nepovedlo.. A k těm dresům a mikinám - od té doby, co jsem přišel o šálu cestou na vlak z Edenu si už dávám sakra bacha, kde co mám na sobě a bez mučení přiznávám, že často cestuju v civilu a převlíkám se poblíž stadionu, protože další podobnej zážitek už bych fakt nechtěl..

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        chosejn     před 2 lety 02.12.2021 10:07 |  
        3 0

        Omlouvám se, že šťourám do smradlavýho hovna, ale nemohl bys jen stručně popsat kde a jak jsi přišel o šálu? Já v létě chodím v dresu po zápase běžně po městě na pivo a neumím si nějak představit, že ze mě někdo serve dres a já budu chodit s mojí vanou do půl těla. U tý šály bych si to asi představit dokázal. Díky

        • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

          Mijk     před 2 lety 02.12.2021 10:33 |  
          3 0

          Je to sice vzpomínka bolestivá, až jakoby nepříjemná, dalo by se říct, ale třeba mi to psychiatricky pomůže, když se s tím svěřím :-) Už je to dost dlouho, v dobách temných, kdy nás na stadion chodilo pět a půl (tisíce :-).. Hráli jsme tuším s Bohemkou, odcházel jsem rychle po děkovačce, abych stihnul vlak z Vršovic.. Myslím, že to byla neděle, léto, kolem cca sedmé? takže hodně prázdný ulice.. Někde na půli cesty kde se vzali tu se vzali proti mě čtyři takový zmrdíci, odhadem kolem osmnácti devatenácti, mělo bylo v tý době kolem třiceti.. Na sobě nic, podle čeho bys poznal, že může bejt problém.. Až když byl první zhruba na mojí úrovni najednou slyším "á, pán nám nese šálu", schytal jednu zepředu, druhou zezadu a cestou na zem přišel o šálu.. Byl jsem moc vděčnej, že když zdrhali, nedostal jsem ještě kopačku do ksichtu, protože toho posledního ksindla to evidentně napadlo.. Celá záležitost trvala odhadem kolem deseti patnácti vteřin.. Když jsem se sbíral ze země, pomáhal mi nějakej bohemák, kterej se dušoval, že to nebyl nikdo od nich.. Což se ukázalo, že byla pravda, byla to bandička nějakejch mladejch rudochů, která podobným cikánským způsobem obrala víc lidí (fotku svý šály jsem pak našel na webu hooligans.cz vedle dalších šál a dresů, kde se tahle partička chlubila "kořistí").. End of the story.. Musím říct, že mě to celkem dlouho strašilo v hlavě a úplně nemotivovalo k další návštěvě stadionu.. Tu šálu jsem měl roky, mimo jiný se mnou zažila postup přes Ajax..

          • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

            chosejn     před 2 lety 02.12.2021 10:57 |  
            0 0

            Ještě jednou se omlouvám, že jsem ti připoměl tu bolestivou situaci a děkuju za detailní popis. Je to hodně smutný, ale nepřekvapuje mě, že si "hrdinové" vybrali tebe, když jsi šel sám. Co mě ale překvapilo, že se to odehrálo ve Vršovicích. Šály je velká škoda, na Ajax se nedá zapomenout, já ten zápas řadím jako největší fotbalovej zážitek a je to jedinej okamžik, kdy jsem na fotbale brečel. Věřím, že ti Slavia za tu oběť daruje spoustu titulů a krásnejch výkonů!

            • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

              Mijk     před 2 lety 02.12.2021 11:09 |  
              5 0

              Už je to dávno, šály sice škoda, ale to jsou malý věci.. Mě spíš tenkrát vyděsilo, když jsem si představil, že mi ten poslední blbeček třeba rozkopne hlavu kvůli posraný šále, v tý době jsme měl doma čerstvě narozený mimino.. Beru to jako lekci, jaký kundy choděj mezi náma a na první pohled je nepoznáš.. V tý době na tom Slavia byla fakt bídně, pamatuju ty časy, kdy jsme si malovali, jak to teď s Bortelem na stoperu a bombarďákem Škutkou v útoku už zase půjde :-) Sedmička doma od Teplic.. O to víc si člověk váží toho, co je teď.. Mladýmu bude deset a jinou Slavii než tu, co vyhrává tituly a válcuje slavný jména v Evropě nezná.. Když mu vyprávím o tom, jak jsme málem sestoupili, tak se na mě tváří, že si to snad vymejšlým.. V týhle souvislosti si vždycky vzpomenu na skvělou pasáž z mé zamilované knížky Fotbalová horečka, kde autor (velkej fanda Arsenalu) začne chodit s holkou a když Arsenal vyhraje titul, žárlí na to "jaký má sakra právo vtančit do baru s kloboukem Arsenalu na hlavě.. Vyprávím jí, jak Arsenal byl na sestup a připadám si, jako když malýmu dítěti s pusou plnou čokolády vyprávím o přídělovým systému a hladu za války.." :-)

              • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

                wimpy     před 2 lety 02.12.2021 11:13 |  
                0 0

                Tehdy kolovaly dvě varianty, jedna byla, že Prague boys překročili hranici a začali obírat normály, a druhá, pravděpodobnější, že to byly skupinky, kteří se k nim chtěly dostat a snažily se jim imponovat.

                • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

                  Mijk     před 2 lety 02.12.2021 11:58 |  
                  0 0

                  Tihle zmrdíci si říkali Youth Firm, měli i vlastní vlajku.. Jestli jim šlo o to, aby vlezli do prdelí někomu ze starších, netuším, zase tak moc jsem je nestalkoval :-)

                  • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

                    wimpy     před 2 lety 02.12.2021 12:27 |  
                    0 0

                    Jojo, to byla juniorka teplejch chulošů.

          • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

            Eluin (přítel SN)     před 2 lety 02.12.2021 17:30 |  
            3 0

            Díky za sdílení příběhu, trochu z toho mrazí.
            Mě je zase docela líto, že podobné skupiny si osvojí fotbal a fandění svému týmu natolik, že do pravidel své hry importují i ostatní lidi. Ať si pro mě za mě kradou šály, bundy, slipy, bůhvíco mezi sebou navzájem, když to má pro ně až takovou "kmenovou" důležitost, ale zatahovat do podobných her jiné lidi mimo jejich subkulturu mi přijde sobecké a do sebe zahleděné. Často se ve společnosti brojí vůči (ať už domnělému či skutečnému) "diktátu menšin". Tak toto je prosím podle mě "diktát menšiny" úplně ukázkový. Je možné, že se mýlím, osobně lidi z této scény neznám, možná by mi byli schopni vysvětlit, co jsou to ty pravé fotbalové hodnoty, ale teď mi to prostě přijde tak, jak to píši výše.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      kjandourek (admin)     před 2 lety 02.12.2021 09:50 |  
      10 0

      Tak já jsem pochopil, že nejde o kradení vlajky přímo na stadionu, ale o to, že někdo z kotle soupeře si může i dalekohledem vyhlídnout frajera, co tu vlajku po utkání balí do batohu a toho ve větší skupině posléze dohnat někde na ulici ...

      Ale přijde mi to podobně absurdní, protože takhle opravdu brzo může být problémem vzít si šálu, čepici, podsedák - protože to všechno člověku mohou vzít mimo stadion...

      Dále jsem tedy pochopil, že hlavním problémem je, že když takto někdo ukradne vlajku, tak jí posléze vyvěsí ve svém kotli vzhůru nohama... a následně třeba spálí, to spálení natočí a pověsí na svém youtube ... a to je potupa pro celý klub napříč ultras skupinami a TS si to bere osobně...

      A protože na první pohled není vidět, jestli tu vlajku ukořistili v nějakém lítém boji dvou ozbrojených skupin, nebo okradli malé děcko na druhém konci republiky.... snaží se nějak zabránit ukradení slávistických symbolů obecně...

      To sice chápu, ale bohužel mi to přijde jako nešťastné řešení - nikomu tuhle situaci nevysvětlit a začít prudit normální lidi na stadionu, případně jim ty vlajky sami brát... prostě aby šel na domácím stadionu slávista proti slávistovi, to je úplně padlé na hlavu...

      Asi šikovnější by bylo třeba nabídnout na stadionu místo, kam by si i skupiny normálních fanoušků mohli vlajku schovat do příštího zápasu... Tribuna Sever musí mít na stadionu sklad - mají tam svůj obchod a nevěřím tomu, že ty světlice do chorea pronáší někdo turniketama v kalhotách... určitě by se to dalo řešit nějakou takovou formou a konstruktivním dialogem lépe než násilím mezi sebou...

      A když to vezmu do důsledků - kdo zabrání ultras jiných týmů si slávistickou vlajku vyrobit a potom s ní naložit jako s ukradenou? Tak jako nikdo nepozná, komu byla vlajka ukradena, tak ani nikdo nepozná, že si jí konkurenční fanouškovský tábor vyrobil sám...

      Tady se prostě obávám, že se střílíme do vlastní nohy a chceme "zanícený nehet na palci léčit tím, že si uřízneme nohu pod kolenem... "

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        mig52     před 2 lety 02.12.2021 15:38 |  
        0 3

        Tak toto ti podepíšu i s razítkem.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        Dennis     před 2 lety 02.12.2021 22:09 |  
        1 0

        To s tím dalekohledem je na mě už scifi, jestli se tohle někde děje, tak je mi skutečně líto těch duševních mrzáků, co tohle dělají... Jinak od vlajky není daleko k dece, šále, dresu, nelíbí se mi tenhle diktát, co normální fanoušek může a co nemůže. Vlajky na fotbal patří odnepaměti a kdo jiný by je měl nosit než fanoušci. Kastování na lepší a horší fanoušky je cesta do pekel. Když to takhle bude pokračovat dál, za chvíli se naše barvy vytratí z hlediště... Mimochodem, vlajku netřeba vyrábět, lze ji koupit zde: https://www.proslavisty.cz/produkt/2080-vlajka-1-x-1-5m a na výběr je i zde: http://tribunaseverstore.cz/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=vlajka&submit_search=
        Takže stačí přes eshop objednat deset vlajek a nemusíš nikoho nahánět na stadionu a kolem něj...

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 02.12.2021 09:52 |  
      0 1

      Tak oni se drží furt toho svého motta.
      ''My jsme Slavie, vy nejste nic''.

  17. Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

    Kapitán     před 2 lety 02.12.2021 12:26 |  
    6 5

    Nejít do zajíce pokládám za zásadní chybu a vysvětlení tohoto rozhonutí absolutně nechápu. Účelem diskuze přece nemusí vždy být přesvědčit protistranu o svém názoru. Účelem této nabídnuté debaty měla být prezentace názoru slavistických fans na Podroužka a iSport. Je duležité, aby to slyšeli přímo od nás a to se bohužel nestane. Velká chyba, která na první pohled vypadá tak trochu jako zbabělost.

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      Ragnarok     před 2 lety 02.12.2021 13:29 |  
      4 4

      Ne každý je ochoten, schopen a rád, když má v podstatě bezdůvodně jít k někomu do jeho pořadu a tam za nejasných pravidel obhajovat, proč jeden z autorů pořadu dělá svou práci velmi prapodivně - buď z důvodu, že je svině, je blbej, nebo je navedenej.

      • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

        Mijk     před 2 lety 02.12.2021 14:24 |  
        5 0

        Hele, bezdůvodně.. Quelhar postnul celkem ostrej tweet, na který reagovalo celkem dost lidí, v rámci těch reakcí padlo, že by bylo fajn kdyby si to vyříkali face to face v rámci Zajíce.. Takže úplně bezdůvodně to nebylo.. A ačkoliv naprosto rozumím důvodům, proč Qulehar řekl ne, zároveň se nemůžu zbavit dojmu, že je to škoda, protože munice dodal Podroužek tolik, že by úplně stačilo vyjmenovat pět šest těch nejkřiklavějších kauz z poslední doby a je v podstatě úplně jedno, co by na to Podroužek nebo kdokoliv jinej řekl.. Jak říkám, Quelhara naprosto nesoudím, chápu jeho důvody, zároveň je to hrozná škoda.. Už jenom proto, aby těm dvěma mudrlantům, jak by řekl Podroužek "bouchlo do ksichtu" ty jejich debilní kecy o omluvenejch slávistech a Novotnýho "jasně že budou hrát.."

    • Re: Mezi námi fanoušky 21/22 #09

      chosejn     před 2 lety 02.12.2021 17:21 |  
      3 0

      Je to skoda, Quelhar by ho sfouknul jak svicku, ale pro me je mnohem podstatnejsi, aby nas Kudy behal zas jako zajic

  18. Ad vlajky

    asanin     před 2 lety 02.12.2021 15:24 |  
    11 0

    Já si třeba na zápas s Libercem vzal Slávistickou deku. Sedím v osmé řadě... Po zápase jsem šel za synem dolů do první řady tleskat hráčům... Po pár minutách jsme se otočili a šli zpátky... Deka nikde - ukradena... Tak teď nevím, jestli mi ji ukradl fanoušek soupeře, nějakej hajzl, nebo dokonce vlastní chuloši :-))) To mám štěstí, že jsem ještě před stadionem nedostal do tlamy, že jsem si deku nechal ukrást...

    • Re: Ad vlajky

      Mijk     před 2 lety 03.12.2021 09:09 |  
      2 0

      Třeba po tomhle přiznání ještě nafasuješ :-)

    • Re: Ad vlajky

      chosejn     před 2 lety 03.12.2021 10:36 |  
      0 0

      Nevzal si tu deku zpatky Matej Krajcik?