Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 16. kolo

V souboji prvního s posledním Slavia v poklidu porazila bezzubé Teplice.

Už situace v tabulce napovídala o rozložení sil před zápasem. Slavia nejen vede ligu, ale i se v posledních zápasech dostává do formy. Naopak Teplice až po uši zapadly do marasmu. Trenér Jarošík byl na jejich lavičku dosazen v 10. kole, stále ale nezískal ani bod! Nic se na tom dle očekávání nezměnilo ani v neděli v Edenu. Slavia sice odehrála jen svůj standard, i tak byl ale rozdíl v síle týmu propastný a zápas mohl skončit větším rozdílem než o konečné tři branky.

Před rokem jsem Teplice označil za nejhůře řízený klub v lize a trochu jsem dostal za uši, proč se do nich zbytečně navážím. Nemyslel jsem to ale jako podpásovku či výsměch, jen jako konstatování faktu. Ještě před pár lety silný klub, co byl schopný prohánět špičku, totiž aktuálně patří k tomu nejslabšímu, co kdy liga nabídla. S tím koresponduje tristní představení žlutých v Edenu. Snad za celou dobu, co chodím na fotbal (pamětník sice nejsem, ale dvouciferný počet let už to je), si nepamatuju tak zoufale bezzubý tým směrem dopředu. Za celý zápas snad nebyla jediná situace, kdy by nás hosté zatlačili k vápnu a třeba minutu strávili na naší polovině a kontrolovali míč. Jedinou alespoň trochu nadějnou situací byl zkrácený roh po faulu Kačaraby. Ani u něj ale Slavia bránit nemusela, protože centrující hráč dalece všechny překopl.

Bylo tak jen otázkou, o kolik gólů Slavia vyhraje. A ze začátku to dokonce vypadalo na střelecké trápení, když se tváří v tvář Grigarovi nedokázali prosadit Hromada ani nadvakrát Kuchta. Pak se ale krásnou střelou prosadil Stanciu a přesnou hlavičkou v těžké pozici Kuchta a bylo po zápase. Ve druhé půli pak sešívaní přidali už jen jeden gól, ačkoliv hráli půlhodinovou přesilovku po ošklivém zákroku Marečka na Olayinku. Několikrát hosty zachránil veterán Grigar, po zakončení Lingra pak i branková konstrukce. Branek jistě mohlo být víc, ale i tak klidnou výhru po náročném čtvrtečním zápase beru.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Tyto zápasy jsou na hodnocení brankáře těžké. Pro mě je to někde mezi pět a šest, protože měl Mandous práce minimálně a mnoho ze svého repertoáru předvést nemusel. Nohama hrál dobře, ale mockrát pod tlakem nebyl. Nakonec tedy dávám lepší známku, i proto že Aleš prodloužil neprůstřelnost v lize na téměř 500 minut.

Lukáš Masopust - 7 - Tyhle zápasy mu jako krajnímu bekovi svědčí. Do obrany práci skoro neměl, dopředu byl naopak velmi aktivní a zastínil křídlo Schranze. Dobrý centrem si připsal asistenci na branku Kuchty. Ve druhé půli jednou riskantně ztratil míč, ale chybu zvládl napravit, aniž by došlo k ohrožení branky.

Aiham Ousou - 7 - Velmi dobrý výkon, pro mě se Stanciem nejlepší hráč zápasu a i bych se asi klonil k Aihamovi, který tu je krátce a podobných ocenění na kontě mnoh nemá. Dozadu to bylo pro obranu bezproblémové utkání, Ousou tak zaujal hlavně podporou útoku proti oslabenému soupeři, kdy se nebál si naběhnout do vápna. Za aktivní a u stopera nepříliš vídaný přístup byl nakonec i odměněn první brankou v lize. Lepší sedmička.

Taras Kačaraba - 6 - Na začátku zápasu se nechal obejít, když už se tak ale stalo, tak správně zatáhl za záchrannou brzu v podobě faulu za žlutou kartu. Jinak zápas zvládl bez problémů.

Oscar Dorley - 6 - Patřil mezi méně viditelné hráče, i tak ale odvedl ligový nadstandard stejně jako zbytek týmu.

Ivan Schranz - 5 - Má delší nevýrazné období a výrazněji opět nezaujal. Zároveň se ale podílel na klidné výhře a víc nekazil, takže dávám průměrnou známku.

Tomáš Holeš - 6 - Zápas zvládl ve středu zálohy i ke konci na stoperu.

Jakub Hromada - 6 - Na začátku měl velkou šanci, kterou neproměnil. Není to u něj poprvé a v zakončení prostě není dost dobrý. Ve Slavii už na gól čeká 38 ligových zápasů a pokud se nepletu, tak se netrefil ani v evropských pohárech. To je v záloze tak silného celku a při stylu hry, kdy dávají góly takřka všichni, špatná bilance. Nicméně herně byl Hromada v neděli dobrý. Nejen prací dozadu, ale zaujal mě i některými dobrými kombinacemi z jeho strany.

Nicolae Stanciu - 7 - První branka byla důležitá, protože to trochu začínalo vypadat, že bychom se mohli střelecky trápit. Stanciu pochybu utnul nádhernou a chytrou střelou. V závěru hrál možná až moc exhibičně, když se pokoušel o střely z nepříliš připravených pozic.

Peter Olayinka - 5 - Jeden z hráčů, co se mi tentokrát líbili méně. Ostatně Olayinkovou doménou hra proti soupeři v bloku určitě není. Za mě průměrný výkon a nejvýraznější okamžik byl vlastně zbytečně tvrdý faul Marečka na něj.

Jan Kuchta - 7 - Hned v úvodu měl dvě šance, které neproměnil. První řešil dobře, ale kličku si píchl až příliš, u druhé pak střílel přesně do brankáře. Před půlí se ale skvěle trefil hlavou z těžké pozice. Tato branka nám přinesla definitivní uklidnění.

Ondřej Lingr - 6 - Patřil k výraznějším ze střídajících hráčů, i když tentokrát branku nedal. Jednou byl blízko, ale trefil jen tyč.

Srdjan Plavšič - 6 - Hra proti pasivnímu soupeři mu svědčila. Měl dobré průniky i byl blízko gólu, kdy mu míč směřující za překonaného Grigara vykopli obránci.

Michael Krmenčík - 5 - Tentokrát si kanadský bod připsat nedokázal a výrazněji se neprosadil.

Daniel Samek a Mads Emil Madsen nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

16. kolo - Neděle 28. 11. 2021 15:00

Fortuna liga, 2021/2022
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. Nicolae Stanciu
42. Jan Kuchta
84. Aiham Ousou

FK Teplice
FK Teplice

Komentáře (52)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 14:01 |  
    13 4

    Tak paradoxně Hromada v neděli branku dal... a její neuznání považuji za hodně zvláštní rozhodnutí, protože se pískal střet Grigara ... s jeho vlastním obráncem...
    Já sice chápu, že komentátor tam nakonec vymyslel, že beka Teplic do gólmana přistrčil Lingr, ale to bylo spíše zbožné přání .... které tedy ve finále nikomu nevadilo, ale podle mého názoru tady mělo video vstoupit do hry a pozvat si Machálka na přezkum situace....

    Problémem asi bylo, že ten pískal hned a nečekal, jestli se balón dostane do branky...

    Každopádně tady si tady Kuba našel odražený balón a zakončil přesně a pohotově...

    Pokud si pamatuju, Hromada dal gól jenom Dukle v MOL cupu letos v lednu :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Alanor (admin)     před 2 lety 30.11.2021 14:38 |  
      2 1

      Jo, ten moment mě taky zaujal. V reálu to vypadalo na hodně necitlivé přerušení, protože to opravdu foukl už při střele Hromady, takže video nemělo nárok. Ale v tv údajně nějaké přistrčení od Lingra vidět bylo, takže si to asi obhájí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 14:46 |  
        3 4

        Ale nebylo... Ondra byl sevřeny mezi dvěma jeden strčil do něj a on roztáhl ruce, takže se beka Teplic dotýkal, ale rozhodně ne tak, že by ho do gólmana natlačil - tam se ty dva jenom nedomluvili a obránce tam byl pozdě, Grigar tam ten míč chytil a pak od toho beka, který chtěl hlavičkovat, dostal do žaludku...

        Já chápu, že na první dobrou to vypadalo, že je gólman zraněn a tak se okamžitě pískalo.... ale čistě dle pravidel to byl regulérní gól...

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          kalex     před 2 lety 02.12.2021 13:34 |  
          0 1

          Tak Grygar je Grygar. To byl vždycky šmejd.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      bramburek (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 14:51 |  
      6 5

      přesně tak... VAR do toho nemohl vstupovat, protože hlavní pískl ještě než Hromada kopnul do míče... i když si to znovu pustíš, tak vidíš, že i obránci Teplic se do tý střely nevrhají a nesnaží se jí zblokovat, ale už nehrají, protože bylo písknuto...

      jinak k Hromadovi - já bych v zimě zvážil, jestli má pokračovat dál ve Slavii... středových hráčů máme hodně, vrátí se do sestavy Provod a Ševčík, a snad se na podruhý už povede přivést Syniana, který krom stopera umí i výborně zahrát pozice 6 a 8, a o kterýho realizační tým hodně stojí...

      lidsky mi je Kuba sympatickej, ale fotbalově to podle mě na současnou Slavii není... teď by měl i defenzivní záložník, pokud chce u nás hrát, umět pořádně kopat... a ne tam jen lítat, bořit hru soupeře a dělat fauly... chybí mi u něj fotbalovost, technika, kreativita, a fotbalový myšlení... a taky čísla (góly a asistence), když to srovnáme se střeďákama jako Souček, Holeš, Provod, a další, tak je to úplně někde jinde, a to i oni tý černý práce odvedou spoustu... i takovej Traoré ty body má, i když mě někdy pěkně vytáčí...

      další věc je spousta, kolikrát zbytečných faulů, do kterých se dostane sám, buď špatným zpracováním nebo nesmyslným předkopnutím míče... to je snad jedinej hráč u kterýho trnu, aby nás zbytečně neoslabil... asi to tu schytám, ale po zimním návratu opor do sestavy, bych zvážil jestli ho neposlat na hostování nebo na přestup... na současnou Slavii si představuju i od DZ prostě víc...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 14:56 |  
        1 8

        Já tedy mám pro Kubu slabost... víceméně do puntíku souhlasím s Harveym a jeho názory, které píše do diskuze o přestupech... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          žbl68     před 2 lety 01.12.2021 10:07 |  
          2 1

          chce to být trochu soudný a nestranný ... ostatně posun dál by prospěl i jemu ...

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            kjandourek (admin)     před 2 lety 01.12.2021 10:21 |  
            2 3

            A kdo tu soudnost a nestrannost dokáže posoudit? Pokud možno nestranně...

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              žbl68     před 2 lety 01.12.2021 13:43 |  
              2 2

              3.,4.,5. odborně způsobilá osoba (což nejsme ani jeden ...) ... mno a když půjde do tuhého tak si klidně počkám na autorizovaný nestranný odborný posudek č.666... :-)
              P.S. ono na druhou stranu klub hromadofilů je pouze v největší hustotě pouze zde ... jinde to je vyrovnané ... stačí se dívat bez klapek ... a to píši z pozice - není to můj echt oblíbený hráč ale zdaleka nejsem hramodofob ... howgh :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        witty13     před 2 lety 30.11.2021 15:05 |  
        4 1

        Jen k te zime a Synianovi - uz je vicemene dohodnuty prichod jednoho hrace z Budejic - cizince - jen se ladi podminky (treba i to jestli Mick nebo Hellebrand nepujdou jako protihodnota). To by pravdepodobne ukazovalo na Talovrieva (a nebo samozrejme na toho utocnika co ma asi 7 golu). Pokud by to ovsem mel byt Talovriev, tak si myslim ze bychom asi neprivadeli Syniana.

        Tedy priznavam, ze si nejsem jisty jestli je Kacharaba uz nas nebo stale hostuje. Protoze take muze byt varianta ze se Kacharaba pusti pryc, pak by daval smysl prichod obou vyse zminenych. take si nejsem jisty jestli Talovrievovi pisu spravne jmeno, tak se pripadne omlouvam.

        Jinak o tech budejkach to mam ze dvou ruznych zdroju nezavisle na sobe

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 15:13 |  
          8 0

          Kačaraba je u nás stále na hostování s opcí... ale při jeho výkonech si nedovedu představit, že bychom opci na dvacet mega neuplatnili a místo hráče, který se u nás za rok etabloval, přivedli dva jiné....

          A propó: MAKSYM TALOVIEROV

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Ivan     před 2 lety 30.11.2021 15:17 |  
            2 0

            Navíc jestli se nepletu, trenér říkal, že Synian jje univerzál i do zálohy. S Kačarabou doufám že se dohodneme jinak a necháme jim Yusufa jako částečnou protihodnotu, ať z něj aspoň něco máme :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 15:26 |  
              1 2

              Tak říkal to trenér, ale co vidím třeba tady:

              https://www.transfermarkt.com/sheriff-sinyan/profil/spieler/394435

              Tak vidím, že stoper je jeho hlavní pozice a Dz je jenom taková záložní možnost... asi jako když napíšeme, že Holeš tedy může hrát na stoperu, nebo na pravé záloze... Nebo Kuchta na střední záloze (ten jenom tak mimochodem má na Transferketu jako druhou pozici kraj zálohy)

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            witty13     před 2 lety 30.11.2021 15:17 |  
            2 2

            Dekuju za upresneni, zatim se tedy do jeho jmena poustet nebudu :D budu psat MT. S tim Kacharabou mas recht - take si myslim ze uz si ho nechame. Stejne tak, kdyz jsem ted prosel spekulace, vidim ze tam se to moc nelisi od toho co pisu. Tedy ze MT prijde, a jen se resi kompenzace, jestli hracska nebo penezni. To podle me zavira dvere Synianovi. Pokud tedy zase neni pravda, ze Hovorka a Kudela uz nebudou ready na nas styl, jak take nekdo pise... ale tomu koc neverim, tedy cekam prichod MT a stopery Kacharaba, Oussou, Kudela, MT a zaskok Holes (+ hovorka v rekonvalescenci). Co spis me mrzí tak za MT se resi i Hellebrand, a toho bych rad videl u nas, porad si myslim ze ma velky potencial

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 15:33 |  
              6 3

              Já jsme poslední dobu poněkud skeptický k Hellebrandovi i třeba Beranovi... mají "potenciál", ale pořád z nich nejsou hráči, kteří by v klubech, kam šli na hostování, vynikali a ukazovali, že ten klub přerostli....

              Hellebrand i Beran mají v zápasech záblesky, ale nesbírají ani góly, ani asistence... možná by jim přestup s možností následného odkupu prospěl... oba už teoreticky mají na svém kontě titul, což byl důvod, proč do SKS šli, ovšem teď v klubu místo nemají... a přesně jak říkal trenér v rozhovoru s Areou 114, nemá smysl si je brát zpátky, či je blokovat pro někoho, kdo jim dá více příležitostí...
              Důležité je, aby od nás neodcházeli s pocitem křivdy a vztekem... aby měli v sobě touhu se vrátit do Slavie, protože nic lepšího je nemůže potkat...

              Když to srovnám s Ondrou Lingrem - on už v Karviné zářil, přicházel k nám jako autor osmi ligových gólů za podprůměrnou Karvinou, zatímco Hellebrand a beran přicházeli s vizitkou stejně starého hráče a jedním gólem + jednou asistencí...

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 16:02 |  
                3 2

                Že by byl cíl Hellebranda s Beranem, aby odehráli ''sto minut'' na jaře a díky tomu získali titul? No to snad ne... :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                  kjandourek (admin)     před 2 lety 30.11.2021 16:06 |  
                  1 4

                  No tak sto minut asi ne... ale prostě to zvedání poháru si užili :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                  ColinSKS     před 2 lety 30.11.2021 16:09 |  
                  1 6

                  kde je vlastně ten Beran?

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          ColinSKS     před 2 lety 30.11.2021 16:07 |  
          1 6

          piš Maxim a je to.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 16:15 |  
          3 4

          Já bych se nedivil, kdyby přišli oba stopeři. S Hovorkou se nedá moc počítat, dávat mu další pokus mi nedává moc smysl. Už má těch zranění za sebou dost a nedá se na něj spoléhnout, že sezónu vydrží bez dlouhodobého zranění. Ještě k tomu se bude znovu vracet na těžkých terénech... Já bych mu poděkoval a rozloučil se s ním.
          Kúdela bude mít 35 let v březnu. Do zranění jsem u něj nezaznamenal výkonnostní propad, ale kdo ví, v jakém stavu se vrátí po zranění. Už to není mladík a radši mít pět stoperů na jaře a být připraven na možnou variantu, že by třeba Kúdela chtěl po sezóně pověsit kopačky na hřebík.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            Hesmir (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 13:58 |  
            1 0

            Plus, Ousou je další hráč s potenciálem zpeněžení mladého talentu. Takže raději mít podchyny dva velmi nadějné, než pak čučet na drát, kde vzít stopera.

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            iwanowicz     před 2 lety 01.12.2021 14:51 |  
            3 0

            Aha, tak my platime Hovorkovi spickovou rehabilitaci a lecbu a nedame mu sanci. Jasne, to smysl vazne dava..

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 15:12 |  
              0 2

              Je tady už dva a půl roku, dvě těžké zranění za sebou (ve Slavii) a ještě nevydržel 2 měsíce zdravý. Jaká může být šance, že v dubnu nebude znovu na marodce, pokud by dostával pravidelně prostor na hřišti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          hamlo1 (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 18:23 |  
          1 1

          piš Max

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        ColinSKS     před 2 lety 30.11.2021 16:10 |  
        4 10

        na KubuHromadu nesahat! strašně nedoceněný hráč, už mne ty čísla štvou, jak se každý měří podle všeho možnýho.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      pehacko     před 2 lety 30.11.2021 16:12 |  
      5 3

      Taky mi prislo, ze nam sebral jasny gol… Vůbec macháč pouštěl od teplic docela tvrdou hru bez karet a pak piskne takovouhle píčovinu. Nebýt varů tak ani toho kreténa marecká nevyloučí za tu ultra prasárnu.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Srdcar114     před 2 lety 30.11.2021 16:19 |  
    4 1

    V nedávné minulosti jsme měli s Teplicemi a s Jabloncem problémy,teď je to úplně jinak.Klíčové je,že naše obrana se už sehrála a chybuje málo.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 16:47 |  
    24 2

    Přeji Vám všem pozdní odpoledne ze zatažené a trochu zasněžené Šumavy.
    Děkuji Alanorovi za hodnocení hráčů i za slovní komentář k průběhu zápasu.
    Známky jsou uděleny v celku přiměřeně.
    Byl jsem rád, že kluci se od začátku snažili zápas rychle rozhodnout a jen díky Grigarovi čisté konto Teplicím vydrželo 15 minut.
    Šance Kuchty a Hromady naznačovaly, že do toho chceme vstoupit razantně a uklidnit se rychlou brankou.
    To se nakonec povedlo díky doslova geniální kopací technice Stancia. Trochu mě na něm pak mrzela až přehnaná snaha střílet i z pozic, které neměl až tak připravené.
    Kuchta mě utvrdil v tom, že umí technicky zvládnout dát gól z těžkých pozic a jen tak dál.
    Schranz to má teď těžké a držím mu palce, pokud s ním budeme mít trpělivost, tak on nám to vrátí.
    Myslím si, že jsme odehráli zápas v dobrém tempu a zkusili jsme si nějaké kombinace a herní varianty.
    Opět jsme dohrávali zápas proti 10 hráčům soupeře a opět jsme polevili v tempu. Škoda.
    Nějak jsem nepochopil až strojeně přehnanou suverenitu rozhodčího Machálka, který se dopustil několika velmi hrubých chyb. Vůbec jsem nepochopil, proč za jasné hraní rukou nedal Vondráškovi ŽK, za hnusný faul jasná červená (Machálek stoji 4 metry od toho) a posouzení situace před neuznaným gólem Hromady, to byl taky omyl.
    Na druhé straně bych trochu "nafackoval" Kačarabovi za zbytečnou ŽK. Měl to řešit jinak. Ale to by musel máknout a vytlačit Rezka větším sprintem a tlakem ven od vápna.
    Taky byla škoda, že jsme ve druhé půli některé situace ve vápně Teplic řešili až příliš složitě a nebo ne důrazně a rychle. Šance Lingra do tyče, Plavšiče a i Krmenčíka byly gólové. O to více mě pak potěšila akce Plavšiče s Ousouem, který se konečně trefil.
    Jsem rád, že Ševčík je v pohodě, Bah také a snad bude i Olayinka také O.K.
    Hrajeme v Olomouci a na rozdíl od jiných nesdílím, že budeme mít umetenou cestičku.
    Nebudeme. Budeme si to muset odmakat jak venku, tak i doma.
    A jak se říká, zajíci se počítají až po honu a tak bych pořád ctil naši víru a pokoru, a také sílu soupeřů.
    Nosánek (neboli "rypák") nahoře, to se nevyplácí. To nechme jiným, které vidíme v různých reklamách :-(((
    Trenér má pravdu v tom, že právě zápas s Feyenordem nám ukázal naše chyby, v čem máme rezervy a že máme co zlepšovat.
    Mějme to na paměti.
    Mrzí mě také omezení počtu diváků.
    Souhlasím s panem Tvrdíkem, který jako první zvedl hlas.
    Slavia svým postupem při koupi permanentek zařídila skoro 9 tisíc očkovaných, nepustí na stadion nikoho, kdo nesplňuje hygienická nařízení a navíc je to v otevřeném prostoru a ne v hale. Při zápase s Feyenordem bylo dokonce mnoho těch, co roušku měli.
    Výsledkem je pouhých tisíc diváků v hledišti.
    Jeho správná námitka je v tom, že např. do nákupního centra GLOBUS během soboty a neděle prošlo bez jakékoliv kontroly skoro 100 tisíc nakupujících. A to do uzavřeného prostoru. Divné a nelogické.
    LFA a Svoboda se proberou teprve dva dny poté a pouze opakují Tvrdíkovi argumenty :-(((.
    Deník Sport však Svobodovi věnuje celou stranu, jako by to byl nějaký hrdina. K smíchu.......
    Pan Svoboda by měl hlavně přemýšlet, proč jakémusi panu Vackovi LFA prodává televizní práva na fotbal za "hubičku" a vůbec, je mi chucpe, jak si pan Vacek pomlaskává zjevně pěkně v tichosti a v klidu kyne..... :-((( Tedy aspoň se to nese v kuloárech. Se divím, že se to ještě nedozvěděl Vízek:-))).
    Možná, že s tím některým zdejším disputujícím lezu na nervy, ale kávu jsem si dal a moc mi chutná.
    Prostě s úctou k tradici.

    A ještě malý dodatek k panu Podroužkovi. Dlouho jsem hledal v paměti i v knihách moudrých, kde najít vysvětlení k jeho zoufalému psaní o Slávii. Našel jsem.
    "Proprium humani ingenii est odisse quem laeseris" - Tacitus
    Vlastností lidské povahy je nenávidět toho, komu jsi ublížil

    S úctou
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (30.11.2021 16:49) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Karel13     před 2 lety 30.11.2021 17:07 |  
      2 6

      Příteli Sokrate, velice rád si čtu tvoje příspěvky a většinou s nimi téměř bez výhrad souhlasím Dneska jsi mě ale velice pobavil slovy, že Slavia na stadion nepustí nikoho, kdo nesplňuje hygienická nařízení. To je snad vtip roku. Ledaže je to u jiných vchodů jiné než u 4, kde jsem za celou dobu nezažil jakoukoliv kontrolu těchto opatření ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Pepino44     před 2 lety 01.12.2021 10:14 |  
        1 0

        Tak pokud si článek četl pozorně, tak se zde píše o devíti tisících pernamentkářů, kteří mají své permice ověřené s tím, že jsou očkováni. I když samozřejmě všichni permanentkáři nejdou, tak při návštěvě 10 000 + diváků zbývá malé množství diváků na zakoupené lístky. Jinak myslíš, že v hospodách bez přítomnosti kamer se dělají nějaké důsledné kontroly ?

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Karel13     před 2 lety 01.12.2021 12:01 |  
          1 1

          Pokud vše sleduješ, tak ti určitě neuniklo, že očkovaných permanentkářů je něco přes 7000. To ale není podstatné. Myslel jsem tím to, že nikdo nekontroluje ztotožnění permanentky, respektive vstupenky, se skutečnou osobou, ani nasazení předepsaného respirátoru při vstupu na stadion (natož pak jejich nadsazení na stadionu), což jsou nařízená hygienická opatření. Tím netvrdím, že s nimi souhlasím, reagoval jsem pouze na skutečnost jejich kontroly a vyžadování Slavií. O hospodách pak nikde nebyla řeč ...


          Komentář byl uživatelem upraven (01.12.2021 12:04) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

            ColinSKS     před 2 lety 01.12.2021 14:46 |  
            1 4

            tak každá permice je ověřená a lístek taky scanem přes tečku, takže k čemu by nějaká další kontrola jaxi bylo. turniket by tě nepustil.

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              kjandourek (admin)     před 2 lety 01.12.2021 18:26 |  
              2 0

              Tak může někdo jít na cizí permanentku...po mně tedy nikdo občanku ještě nechtěl, aby zkontroloval jestli sedí jméno na permici...

            • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

              hamlo1 (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 18:35 |  
              1 1

              a co když půjčíš permici někomu jinému?

              • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

                hamlo1 (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 18:37 |  
                0 0

                sorry pozdě

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      mig52     před 2 lety 30.11.2021 17:24 |  
      2 3

      Sokrate, dobrý koment, ale tentokrát ti tleskám především za příhodný citát, který na Podroužkovo psaní sedí jak řit na hrnci ( nebo hrnec na řiti?, už nevím, jak je to v originále :)) ). Tvá mravenčí práce se vyplatila, uložím si jej do svých zápisků. Ještě by mne zajímala jedna věc. Myslíte si, že by Nikova parádní střela skončila v síti, kdyby levý hráč ve zdi neukročil do leva a nenechal tam docela velký kráter? Ani z opakovaných záběrů nedokážu posoudit, zda to šlo nad hlavami hráčů nebo zmíněnou mezerou. Dík za názory.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 30.11.2021 20:58 |  
        3 2

        Zdravím Migu.
        Hráči se sice rozestoupili, ale i tak byla trajektorie střely nad hlavami hráčů. Alespoň tak jsem si to vyhodnotil já.
        Do toho horního rohu ten míč padá shora dolů. Tedy za mě.
        Tak ahojky
        Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        urs (přítel SN)     před 2 lety 01.12.2021 13:57 |  
        2 0

        Teda nechci vypadat jako nějaký rozumbrada, ale zmiňovaný kráter vznikl hlavně proto, protože dvojici ve zdi roztrhl Masopust svým klamným náběhem někam k rohovému praporku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Slávista 51     před 2 lety 30.11.2021 20:18 |  
      0 2

      To, že fotbal/1.ligu, nevysílá ČT, je sabotáž obou zúčastněných - bafuňářů fotbalu i ČT !
      To je ta podpora mládežnického fotbalu v praxi.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      bongor     před 2 lety 30.11.2021 20:56 |  
      3 2

      Ahoj Soki,máš zase ve všem pravdu,jen s tím Podroužkem bych podotknul ,že pan Tacitus nemohl tušit,že za našich časů budou moudra psát lidé v trvale podrouženém stavu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        tobro     před 2 lety 30.11.2021 23:48 |  
        1 3

        "Trvale podroužený stav" je dobrý obrat.. ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      o5aradecek     před 2 lety 01.12.2021 19:27 |  
      0 0

      Prakticky do puntíku souhlas a závěrečný citát je top!

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 02.12.2021 08:12 |  
        1 0

        Dobré ráno přeji všem.
        Děkuji za disputaci a Vaše názory.
        To se cení:-)).
        Jsem dokonce rád, že jsem způsobil vtip roku.
        Jak říkával můj praděda na mlejně. My Češi, když chceme, tak dokážeme roze...srat cokoliv.
        Sokrates55

  4. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Karel13     před 2 lety 30.11.2021 16:57 |  
    2 10

    To byl tak jednostranný zápas, že jsem dal všem 5 (protože proti takovému soupeři nemohli mít nadprůměrný výkon), pouze střelcům gólů jsem bod přidal …

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      donford     před 2 lety 30.11.2021 18:52 |  
      7 6

      Opravdu, na lékárnických vahách by se měl zvážit návrat Hovorky. Aby si návratem, po kterém jistě touží, nepřivodil třetí totožné zranění. Možná, že by bylo při velmi dokonalé rozvaze lékařů zbytečné a pro Hovorku ovšem definitivně konečné. Zase na druhou stranu, s jakými pocity se takto může hráč vracet? S velkou vnitřní nejistotou a s obavami. Kúdela se možná, spíše ano, opět dostane do dobré formy. Jen rychlostně bude víc zaostávat. Nebyl už nejrychlejší, hodně nahrazoval svou zkušeností a předvídavostí, ale právě zvyšující se nedostatek rychlosti může být velkým hendikepem. Dle mého, velmi laického přesvědčení, za oba bychom ke Kačarabovi a Ousouovi měli hledat náhradu. Teď tam vzadu už hodně improvizujeme. S Tijanim se jistě už vůbec nepočítá. Zelený odešel. Stejný problém máme s krajním bekem. Máme tři (Oscar, Bah a Masopust ) přičemž Maso je spíš univerzál, jenž si sice své odehraje, ale nikoliv typický bek. A Ekpai dozadu? To se ukázalo jako velký omyl. Takže, to jsou dle mého hned tři bolavé posty vzadu. Na vše se dívám z pohledu pohárů. Jen pro ligu by hráči stačili. (Kúdela, Masopust). Ale my přece chceme víc.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Paul67     před 2 lety 01.12.2021 16:13 |  
        3 1

        Hodnocení Alanora tradičně výtečné. K Donfordovi - bohužel na zdraví Gadžiho se z popsaných spoléhat nedá. Kúdyho zranění dle informací z jeho okolí je takového rázu, že daný sval nebude možno již trvale v zápasovém nasazení zatížit, tedy konec kariéry. Béřa je také s otazníkem. Takže já doufám v příchod Sinyana, Talovierova a asi Zmrzlého , aby se přes jaro zapracovali a pomohli nám v létě vybojovat LM nebo aspoň EL.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          zeleznik2     před 2 lety 02.12.2021 16:38 |  
          1 0

          U Kudyho jsem to bohužel čekal. Gadži to bude asi na pár zápasů, ikdyž mu všichni držíme pěsti, aby se nezranil. U Bóři si netroufám odhadnout.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    slavista23     před 2 lety 30.11.2021 20:22 |  
    11 0

    Dnes 30. 11. 2021 Slavia na domácím stadionu v lize neprohrála neuvěřitelných 1 200 dní, 58 zápasů. A mezi 27. 04. 2019 (Fortuna: Liga 2018/19 - 30. kolo) - 22. 02. 2020 (Fortuna: Liga 2019/20 - 22. kolo) ani neremizovali. To je 15 krásných zápasů.




    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      ColinSKS     před 2 lety 01.12.2021 14:43 |  
      1 6

      to je super, jen to nezakřiknout. těch 15 v řadě z pohledu stats mne trochu děsí

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      SvatyBojovnik (přítel SN)     před 2 lety 02.12.2021 16:52 |  
      0 0

      Pěkné datum, jen co je pravda, moje narozeniny... :D Ale samozřejmě toto je větší paráda!

  6. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    zeleznik2     před 2 lety 02.12.2021 16:35 |  
    1 0

    Teplice byly opravdu bezzubé. Mandous nejlehčí vychytaná nula. A obrana prakticky bez práce. Chtělo by to, aby se střelecky chytil Schranz.