Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

Slávisté předvedli ve čtvrtek nejlepší výkon ze čtyř jarních soutěžních zápasů, třikrát skórovali a mohli přivézt do Prahy i lepší výsledek než jen jednobrankovou výhru.

Při absenci Alanora tentokrát hodnotí hráče quelhar.

Po nepříliš přesvědčivých výkonech Slavie v prvních jarních zápasech byla na místě ohledně předzápasových očekávání opatrnost. Tím spíše, že Slavia v evropských pohárech musí bojovat bez několika hráčů, kteří se nevešli na pohárovou soupisku, další jsou zranění a do hry vstupují také karetní tresty. Na postu pravého obránce tak v zápase nastoupil naprosto nečekaně Ivan Schranz a také další posty byly obsazeny poměrně překvapivě. Domácí však na tom nejsou o mnoho lépe, také se jim zrovna nedaří a spíš než skvělá současnost je zdobí věhlasné jméno a slavná minulost. Úvod zápasu toto rozpoložení obou týmů potvrdil, nebyla to příliš pohledná podívaná, slávisté dobře kontrolovali prostor a nenechávali nebezpečné ofenzivní hráče Fenerbahce pronikat ke střeleckým příležitostem. Sami pak měli poměrně dost prostoru pro útočné výpady, ty však často končily na nepřesnostech, což je na začátku jara bohužel průvodní jev ofenzivní hry Slavie.

Zmatky v obraně tureckého týmu a šťastný odraz od tyče pomohly Slavii k poločasovému vedení, to však nevydrželo příliš dlouho, když tlak domácích vyústil poměrně rychle ve vyrovnávací branku. Sešívané však tento vývoj nezlomil, naopak, poměrně brzy šli zpět do vedení brankou Oscara a třetí gól přidal Lingr. V tu chvíli to s postupovými šancemi Slavie vypadalo velmi dobře a je škoda, že dvoubrankové vedení červenobílí neudrželi a smolně inkasovali. Závěr si však už pohlídali a vrací se tak do Česka s vítězstvím, byť jen nejtěsnějším jednobrankovým. Je třeba říci, že v těžké situaci bez herní pohody si se zápasem Slavia poradila na výbornou, takticky svého soupeře jasně předčila a rozhodně je nyní favoritem na postup. Výhra je zvlášť cenná v tom, že přišla v zápase, ve kterém musel realizační tým výrazně improvizovat a postrádal hned několik opor.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Co mohl, to chytil. Druhou inkasovanou branku mu vyčítat nelze, kdyby měl o trošku více štěstí, mohl míč vytáhnout a předvést prvotřídní zákrok.

Ivan Schranz - 5 - Šokující volba na post pravého obránce, jako útočník si ale se s novou rolí v rámci možností popral slušně. Kadioglu jej pořádně větral, několikrát si musel pomáhat faulem, v první půli ale také hrozil směrem dopředu, míval na své straně hodně prostoru k útočení.

Aiham Ousou - 5 - Hodnocení by bylo vyšší nebýt jeho výletu zakončeného nepřesnou malou domů. Nachomýtl se také k první inkasované brance, když právě on nechal od sebe poodstoupit Pelkase.

Taras Kačaraba - 8 - Tentokrát jednoznačně lepší z obou stoperů, odehrál výborný zápas. Dozadu prakticky nechyboval, přidával přesné pasy směrem vpřed.

Oscar Dorley - 7 - Před první brankou Slavie připravil střeleckou pozici pro Plavšiče, druhou branku vstřelil sám. Připomněl se tak slávistům, že je stále tady, i když první tři zápasy nemohl hrát vinou karetního trestu. Dohrával se žlutou kartou a pro zranění musel střídat.

Petr Ševčík - 7 - Konečně předvedl záblesky toho, co od něj fanoušci očekávají, tedy kontrolu hry a klid ve středu pole. Přispěl k tomu, že v první půli se domácí téměř nedostávali ke střeleckým příležitostem.

Tomáš Holeš - 6 - Tentokrát byl spíše méně viditelný, dvoušanci v první půli neproměnil, k dalším nebezpečným ofenzivním akcím se spíš nedostával.

Ibrahim Traoré - 7 - Zkušený záložník předvedl vše, co od něj fanoušci znají. Občas trošku laxně ztratil míč, ve většině případů ale pomohl k tomu, že Slavia velkou část zápasu kontrolovala. Stál na správném místě a v první půli poslal Slavii do vedení.

Srdjan Plavšič - 6 - Po jeho střele do tyče skóroval Traoré, byl aktivní, ale také dost nepřesný. Jedno ve vlastním vápně skvěle sebral míč a z rychlé protiakce šel do šance Sor. Nepřišel mi jako kandidát na poločasové střídání, to bylo zřejmě spíš taktické než z důvodu nespokojenosti s výkonem.

Peter Olayinka - 6 - Nastoupil s kapitánskou páskou, dobrým pressingem přispěl ke třetí brance Slavie. Ve hře se mu příliš nedařilo, když ale po zranění Oscara dohrával na postu levého obránce, tuto roli zvládl naprosto bez zaváhání. Bohužel se však nachomýtl k druhé inkasované brance, když nepříliš nebezpečnou střelu Kadiogla tečoval mimo dosah Mandouse. Lepší šestka.

Yira Sor - 6 - Zajímavá premiéra, ukázal vlastně vše, co je pro něj typické. Skvělou rychlost, po které se řítil do šance. Zbrklost, když tuto šanci vyřešil nesmyslnou střelou místo přihrávky volným spoluhráčům. V druhé půli se však nachomýtl k druhé i třetí brance, když přihrávku Lingra na něj odvrátil Szalai jen k Oscarovi a posléze Lingrovi v brejku přihrál na gól, takže se svým prvním zápasem v evropských pohárech nakonec může být spokojený.

Ondřej Lingr - 7 - Těžké na hodnocení. Lehce se nechal obejít a domácí následně vyrovnali na 1:1. Pak ale zavelel k obratu, přispěl k druhé brance a sám vstřelil třetí. V závěru pomáhal i v obraně a výrazně lépe než na začátku druhé půle.

Daniel Samek, Stanislav Tecl a Filip Horský nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce. Je však pozoruhodné, že na poslední minuty nastoupil zrovna Horský a ne třeba Michael Krmenčík.

vyřazovací playoff - Čtvrtek 17. 02. 2022 18:45

Evropská konferenční liga, 2021/2022
2 - 3
0 - 1
Fenerbahce
Fenerbahce

58. Pelkas
83. Kadioglu

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Ibrahim Traoré
62. Oscar Dorley
64. Ondřej Lingr

Komentáře (114)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Slávista 51     před 2 lety 18.02.2022 09:29 |  
    2 7

    Mandous i Schranz, za 7 !
    Minimálně.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 10:45 |  
      4 8

      tak Mandy nic nedělal, protože na něj nic něšlo. jednu ránu s přehledem chytil a ukázal že má dobrý odhad, kdy šel pro balon na hranici rizika ale dal to. s goly nemohl nic dělat, u druhého by to měl nebýt že to trefilo oliho do hlavy. u Ivana bych taky přidal, na to, že tam hrál snad poprvé a koukal na to "jako puk v oslabení" tak se to zhostil skvěle. že je brousek? tak to je jen dobře. vyzdvihl bych ho v těch posledních vteřinách kdy skvěle zabojoval a patičkou poslal míč do autu a vydělali jsme na tom 20 vteřin. Jinak Horský bude talent, pokud to nezazdí, mnohem víc se mi líbí než Samek. Pro mne osobně byl hráčem zápasu Ibra, šlo přes něj spousta míčů a krom jednoho "laxního" bránění nevím zda udělal chybu. Ale u toho golu měl fakt kliku, klidně mohl toho obránce trefit. :-D


      Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2022 10:45) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Virgil1956     před 2 lety 18.02.2022 11:05 |  
        7 0

        Samek bude jednou hodně dobrej. Už teď v necelých osmnácti má něco, co většina hráčů nemá, klid na míči, přehled ve hře, pokud bude hrát na ofenzivních pozicích, nebude ho limitovat ani menší rychlost. Jak říkal Holoubek v jednom rozhovoru, Samek má o mnoho větší předpoklady než Karabec, a už teď je pro hru svého týmu přínosnější, přestože je mladší.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Jora     před 2 lety 18.02.2022 12:01 |  
        5 0

        Co se tyce kliky, se Sevillou Ibra to mel stejne, to proste umi :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      damade     před 2 lety 18.02.2022 18:59 |  
      0 8

      Schranz byl včera nejslabší. Nechápu, že jsem snad jedinej, kdo neni s jeho výkonem spokojenej. Mandy v pohodě, ale ten druhej gól mít mohl. Kolář ze sezóny 2019/20 by to měl. Ale vyčítat mu to nelze, byla to těžká střela.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        dalislavista     před 2 lety 19.02.2022 08:52 |  
        1 0

        Ten míč tečovaný hlavou Oliho by neměl ani Kolář.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Marek3     před 2 lety 18.02.2022 09:43 |  
    17 0

    Holes se vraci do solidni formy.

    Plavsic se mi libil ikdyz nevim jake mel pokyny od trenera ktery snim uplne spokojeny nebyl. Za mne je cislo jedna adept na podhrot (hlavne v Evrope) protoze dokaze skvele zrychlit prechod do utoku a balon mu neprekazi.

    Oscar vyborny a snad spolecne bude moci nahradit na cas Oliho na levem kridle.

    Kacaraba byl skvely a moc bych si pral aby se mu forma ustalila a byl tim dominantnim stoperem ktereho tak nutne potrebujeme.

    Budu trochu nesouhlasit se Sorem a ze se nachomitnul ke dvema golum. Prvni gol vznikl diky jeho vybornemu nabehu mezi dva obrance kterym donutil jednoho znich k zakroku ktery vedl k nepresnemu odkopu a strele Oscara. U druheho golu opet ukazal svou rychlost a dobry vyber mista kde na par metrech akceleroval a ziskal mic a pote presnou prihravkou nasel Lingra. Jinak naprosto souhlas ze potvrdil co se o nem vi. Za mne obrovska zbran do Evropy s rychlosti ktere v Fortuna lize jeste nebyla.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      mig52     před 2 lety 18.02.2022 10:09 |  
      1 1

      Jj., Sor před druhým gólem donutil soupeře k špatnému odkopu, který by bez presu asi ustál.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      Heretic (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 11:56 |  
      1 26

      Za mě je Plavčic adept číslo jedna na neprodloužení smlouvy. Je zoufale neproduktivní po celou kariéru (čest jeho dnešní náhodné asistenci), mnoho kazí a bez míče je nejslabší z ofenzívy mimo Krmenčíka, ale tam je nakročeno ke stejnému příběhu.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    mig52     před 2 lety 18.02.2022 10:05 |  
    11 2

    Díky za hodnocení. Ibra potvrdil, že je celá léta o level výš v pohárech než v lize. Jen Šéva se mně pořád nezdá ve své kůži vzhledem k tomu, co od něj očekávám(e?). Za mne max 6, ale mohu to vnímat blbě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      donford     před 2 lety 18.02.2022 12:10 |  
      2 0

      Take si myslím, že Ševčíkem ještě pořád není tím pravým Ševčíkem. Ale zase na jeho obranu, možná tím, že o něco víc drží míč než ho rozehraje, je hráčem, který je hodně okopáván, nakopáván, podrážen. Všiml jsem si toho i proti Slovácku, včera ne tolik, protože soupeř hrál na české poměry velmi slušně, ale asi nejvíc z našich. Netvrdím, že s největšími bolestivými následky. Ale trávník ryl často.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      japoko     před 2 lety 18.02.2022 14:22 |  
      2 2

      Myslím, že to vnímáš naprosto přesně! Letos (21/22) buď zraněný nebo na hřišti poloviční!

  4. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    SirCohen     před 2 lety 18.02.2022 10:42 |  
    9 0

    "Je však pozoruhodné, že na poslední minuty nastoupil zrovna Horský a ne třeba Michael Krmenčík."

    Že by bonusy za pohárové zápasy? :)

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      dalislavista     před 2 lety 19.02.2022 08:49 |  
      0 0

      A nebo chtěli mít trenéři vepředu běhavého hráče, co bude napadat obránce. To Krmenčík není. Ale kdyby byl vývoj opačný a my potřebovali vyrovnat, tak by tam šel zase spíše Michael na centry do vápna...

  5. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Ragnarok     před 2 lety 18.02.2022 11:06 |  
    10 16

    Krmenčík je totální provar. Cena hostování a jeho plat a přesto radši trenéři zvolí mladého odchovance Horského. Samozřejmě, důvody tu někdo zmiňuje. Celkově je ale jeho hodnocení opravdu nízké. Nepovedené angažmá. Přál bych si, aby ještě napravil reputaci alespoň v lize.
    Sor a Ousou mají pochopitelné hodnocení, ale oba potřebují zkušenosti z těchto zápasů jako sůl. Talent mají, teď je potřeba do sebe nasát, jak se chovat v klíčových situacích.
    Dnes máme solidní kostru zkušených, Holeš, Ševčík i Iba svoje zkušenosti solidně předvedli a tím pomohli celému týmu hodně výrazně.
    Pokud bychom získali ještě Daňka, tak máme do budoucna hodně zajímavě složený tým.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 11:37 |  
      10 4

      Jenom tak na okraj: Ty víš, kolik jsme dali za Krmenčíkovo hostování a jak vysoký má plat?

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        coogee     před 2 lety 18.02.2022 11:52 |  
        5 5

        Ví houby, ale rádoby zasvěcená kritika ho evidentně baví!

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        japoko     před 2 lety 18.02.2022 12:10 |  
        2 13

        Na to nemusí být člověk insider aby odvodil, že to málo nebude! A předvedené zoufalé nevýkony viděl každý!

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 12:11 |  
          11 2

          Takže "odvozeno" ... Tak to jo, to se to potom kritizuje, když si to všechno člověk může odvodit :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            Arya     před 2 lety 18.02.2022 12:17 |  
            6 8

            S jeho výkonama je Krmenčík i zadarmo drahej.

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 12:29 |  
              12 4

              Chápu, že zápas s Karvinou se mu nevydařil ale pořád se bavíme o hráči, který má poměr minut na gól či asistenci nejlepší z celé ligy...

              Z mého pohledu se snaží nahrazovat Kuchtu a to mu úplně nejde - Snaží se běhat hodně a všude... a nemá Kuchtičův odhad na to, kdy a kam na napadání vyrazit, aby byl zase včas před brankou.... takže se právě stává, že se točí s míčem na křídle a chybí potom před brankou...

              Proto trenér Köstl při jednom rozhovoru mluvil o tom, že mu pořád vysvětlují, kde má být - což vyznělo komicky jako že vysvětlujeme třicetiletému hráči, kam se má postavit... a ve finále to podal tak, že už mu říkají, aby jejich pokyny nebral úplně vážně a vsadil na intuici... a přitom je to jenom o tom, že on se snaží přizpůsobit našemu stylu hry podle vzoru jeho předchůdce....

              Pořád má neskutečné krytí míče a dokáže být pro obrany soupeře svým důrazem nepříjemný.... je před námi dost zápasů s týmy, které zaparkují autobus - je klině možné, že už o víkendu to bude zápas pro něj...

              • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                lantsmit     před 2 lety 18.02.2022 14:05 |  
                7 8

                a když to nebude teď o víkendu, tak potom třeba ten další, anebo ještě nějaký pozdější... Ten chlap přišel vykopat Ligu mistrů, ne se prosadit proti Bohemce. To znamená, že pokud nemohl pro zranění pomoct do té Ligy mistrů, tak musí vykopat ty nejdůležitější zápasy v lize / EKL a ve všech ostatních zápasech vyloženě dominovat. Přitom je úplně jedno, jestli bere 2 míče nebo jenom jeden... Dokonce i kdyby bral jenom 500K, tak je to zatraceně nepovedenej a drahej špás... Kromě nepřínosu na hřišti, úbytku prostředků na jeho plat, zabírání místa mladým, kteří nám v budoucnu skutečně mohou pomoct, je to třeba i dusno v kabině, které jeho příchod vyvolalo.


                Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2022 14:08) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                  kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 15:10 |  
                  10 3

                  nezlob se na mě, ale to je šílená "zkratka"...

                  Ten chlap přišel proto, že se mu nevyvedlo zahraniční angažmá, tak chtěl domů a my jediný byli schopný se domluvit s jeho zaměstnavatelem...
                  Taky přišel proto, že v český lize vždycky vynikal a trenérský štáb jej vždycky chtěl do týmu...

                  Ideální scénář by byl, kdyby vykopal ligu mistrů a potom střílel tak jako v Plzni, ale tohle je sport... tohle není fabrika, kde koupíš nový stroj a ten začne chrlit výrobky rychleji než ten starý... není to počítačová hra, kde zadáš parametry a očekáváš vývoj... možná si toho někdo nevšiml, ale hrajou to lidi.... ke v tom mnoho faktorů, které nejdou dopředu vypočítat, hraje tam roli zranění a podobné věci.... a vůbec to neznamená, že se to nemůže ještě pootočit tím správným směrem... takový Milan Škoda když k nám přišel, tak během jara nebyl schopen dát gól - na konci jara dal dva... v další sezóně dal na podzim čtyři, na jaře jeden... a v té následující skončil na stoperu... legendou se začal stávat až po dvou a půl letech v Edenu... kdybychom s ním měli tolik trpělivosti jako teď předvádí někteří fandové s Krmenčíkem, tak místo něj na plachtě visí Řebíček...

                  • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                    lantsmit     před 2 lety 18.02.2022 15:37 |  
                    3 3

                    Tahle zkratka je ovšem mnohem blíže realitě, než řeči o tom, jak to měl a má těžké, že je to jenom člověk (a ne stroj - jako by tady na foru někdo něco takového tvrdil), že nás vlastně nic moc nestojí a že se nakonec ještě může rozehrát, Nikdo mu tady hlavu netrhá, ostatně za to co předvádí, si pořád odnáší doslova pohádkové peníze. Jenom se tady hodně lidí snaží popsat to, jak jeho velmi slabý přínos za 2/3 doby jeho plánovaného působení u nás sami pozorují... A řekl bych, že po odhození posledních zbytků sportovní diplomacie, resp. zanechání PR ze strany JiT a vedení, které realitě naprosto neodpovídalo, se už tenhle pohled místních přispěvatelů s pohledem relevantních lidí ve Slavii ve značné míře shodují.

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            japoko     před 2 lety 18.02.2022 12:21 |  
            4 10

            Jako plno věcí v životě se musí odvozovat! Ale jeho dosavadní přínos ne, ten je bohužel vidět přímo na hřišti!

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 12:30 |  
              6 6

              Pořád se bavíme o hráči, který má na přihrávku, či gól nejméně minut z celé ligy?...

              • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                japoko     před 2 lety 18.02.2022 12:59 |  
                2 11

                Jó, tyhle moderní statistiky ale nikdy, nikomu, nic zpravidla nevyhrají! Z pomocných ukazatelů se dělá (dobře placené) náboženství!

                • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                  kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 13:44 |  
                  5 4

                  tak to vidím právě naopak - lidem, co do toho vidí, poskytují daleko lepší zpětnou vazbu než nemoderní statistiky typu: "čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme..."

                • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                  Hesmir (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 15:16 |  
                  4 0

                  Ehm. Co je nemoderního na tom dát gól, mít asistenci? Vyjádření poměr minut na bod de facto neříká nic jiného než že to na podzim byl novodobější Muris. Náhradník co byl na to že nehrál základ produktivní. Nemám jej rád, nelíbí se, je to kolohnát neohrabaná. Ale dokud si s tou ženskou nezačneš nikdy nezjistíš, zda vám to vyjde.

              • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                lantsmit     před 2 lety 18.02.2022 14:32 |  
                4 3

                a co třeba ukazatel EPA (Expected Points Added) vyjadřuje přínos gólů k bodovému zisku týmu, viz statistika na stejné stránce https://www.csfotbal.cz/prvni-liga/sezona/2021-2022/hraci/strelci&by=epa. Podle ní mají Krmelcovo góly bodovej přínos cca na úrovni gólů Minčeva. A pro zajímavost už i podle té Tebou zmiňované statistiky, která je v případě střídačů, kteří vstřelili pár gólů, obzvlášť nevypovídající, je Krmelec aktuálně jedenáctej, těsně za Koubkem z Bohemians (kterej dal celkově góly 3 /oproti Krmelcově 4/ a na každý z nich potřeboval v průměru o deset minut méně.... Přiznám se, že já třeba toho Koubka doteď vůbec neznal... :-D


                Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2022 14:33) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      chosejn     před 2 lety 18.02.2022 12:14 |  
      9 1

      Já bych naopak řekl, že hostování Krmenčíka je pro nás výhodné v porovnání s tím, že by k nám přestoupil za 2,5M Euro

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      Martin Platil     před 2 lety 18.02.2022 12:20 |  
      6 9

      Ohledně Krmenčíka prohlásil asistent trenéra, že úplně nechápe, co se po něm chce. Kulantně naznačil, že je chlapec krapet jednodušší.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Vladko (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 08:12 |  
        0 0

        Reaguji n celé vlákno. Může mi někdo ze zúčastněných prozradit, na jakém postu hrál Krmenčík?

  6. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    bububu (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 11:09 |  
    8 6

    Včera pěkný výkon, začíná si to zjevně sedat - ačkoliv to ještě není 100%, "krizi" bych tímto považoval za ukončenou. Rozestavení 3-5-2 jsem trefil, takže mě překvapil jen Schranz na pravém halfbeku, kde jsem čekal Lingra. Traoré s Olayinkou opět prokázali, že evropské zápasy (obzvláště venkovní) jsou jejich doménou. Skvělý Oscar s Lingrem, zajímavý příslib od Sora. Obecně tedy velká spokojenost, jen škoda zbytečného gólu na 2:3.

    Za týden to musíme dotáhnout, nepostup po tomhle prvním zápase by byl obrovským zklamáním.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 11:35 |  
      13 1

      Já bych jenom upozornil, že rozestavení 3-5-2 jsme pustili pouze do médií před začátkem zápasu, abychom soupeře ještě trochu zmátli... ve skutečnosti to bylo klasické 4-2-3-1.... kde pravého beka hrál Schranz, levého Oscar, na DZ byli Holeš a Traoré, Ševčík hrál napravo, Plavšič podhrota, Olayinka levého halva a Sor na hrotu ... mluvil o tom Köstl na pozápasovém rozhovoru... hlavně kvůli Schranzovi nechtěli úplně odkrýt karty... :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        žbl68     před 2 lety 18.02.2022 12:28 |  
        0 5

        včera až na drobné mušky skvěle sestaveno sehráno odkoučováno ... :-) hlavně bych se ve Slavii nechtěl nikdy dožit "hřebíkovského" 5-4-0 ... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 12:38 |  
          11 0

          A zrovna toho bych se vůbec nebál... včera jsme podle rozdělení hráčů na ligové soupisce - https://www.slavia.cz/soupiska.asp - měli na hřišti jediného útočníka... a ten hrál na beku :-)

          Na Twitteru se jeden k luků, co sleduji, ptal, proč to vůbec dělíme na útočníky, záložníky a obránce, když stejně všichni hrají všechno.... a Michal Býček mu odpovídal, že už uvažovali tom, že to rozdělí jenom na gólmany a hráče v poli... a pak si řekli, že ani těmi gólmany si nejsou úplně jistí :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            žbl68     před 2 lety 18.02.2022 12:53 |  
            2 4

            ono fandit klubu defenzivního fotbalu je hrozná nuda :-)))
            je fajn mít na bojišti 11 uiverzálních vojáků a další na lavici
            P.S. jen ... snad ... bál bych se dát Sora do branky :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 13:10 |  
              3 1

              Tak ani s rozestavením 5-4-0 nemusíš hrát defenzivně... ;-)

              Hele kdyby z tý branky vždycky vystartoval tak rychle, že by každému sebral balón na nějakých 40 metrech od brankové čáry... tak bych se snad ani nebál :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                žbl68     před 2 lety 18.02.2022 13:16 |  
                2 2

                vidíš ... to je geniální - až to bude chtít JTVCD položit - postav se před stadec a přihlaš se - oni Tě vyberou :-)
                zdar a sílu - a ted - po vzoru maxipsa fíka - NA KLOKANÝYYYY :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          Akuls     před 2 lety 18.02.2022 16:46 |  
          0 0

          Asi jste myslel 5-5-0 co hrál Hřebík s ACS na Bayernu. Ten sice tenkrát nastřelil 3 tyče, ale skončilo to 0:0.
          My už jsme v tomto rozestavení ale hráli také, třeba na Barceloně a se stejným výsledkem.

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            žbl68     před 2 lety 20.02.2022 17:57 |  
            0 3

            na Barceloně pod JT ? 5.11.2019 - nebyl na hrotu MaSOPUST ? NEBO, něco mi uniklo ?

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        rakusan     před 2 lety 18.02.2022 13:12 |  
        5 0

        Tak podle mne hráli, jak se nyní moderně říká "diamant" v záloze, tj. 4 záložnici uprostřed (stažení Ibra, Holi, vysunutí Plavšič, Šéva) a jako útok byli Olí a Sor. Ale samozřejmě to bylo variabilní. Tento systém bez středního útočníka se nám v Evropě již poněkolikáté vyplatil - začalo to v Genku, teď také v Berlíně a včera.

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 13:42 |  
          2 2

          Tak podle mého - čistě laického - názoru od Tv obrazovky se Ševčík pohyboval hodně u pravé lajny... ve druhé půli si vyměňoval místo s Lingrem (třeba při prvním inkasovaném gólu byli za sebou Lingr a Schranz), Olayinka se zase držel více u levé lajny a ve finále hrál beka... on ten náš systém je hodně o prolínání jednotlivých řad a o cíleném měnění prostorů, kdy každý hráč zabíhá více méně všude ... ale v okamžiku, kdy opustí svůj prostor, se všichni automaticky posunou tak, že nikde nemáme díru a soupeř se díky tomu nechá vytáhnout...

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            rakusan     před 2 lety 18.02.2022 14:20 |  
            2 0

            To samozřejmě souhlasím, je to velmi variabilní. Paráda.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      necich     před 2 lety 18.02.2022 11:46 |  
      10 0

      "Krize" bude ukončená když si klokan v neděli odveze bůra..:)

  7. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Alky (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 11:42 |  
    13 4

    Obvykle nekomentuji hodnocení hráčů, ale dnes udělám výjimku. Určitě bych prohodil známky Holeše a Ševčíka, dále bych pak snížil známku Olayinkovi na 4-5. Jeho neefektivita je obrovská. Ale nejsem si jist, jestli ho hodnotit z pozice obránce (halfbeka), tam by to bylo i na tu šestku, nebo útočníka, kde by to bylo za 3-4. Oscar byl totiž dopředu výrazně lepší.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Pedro50     před 2 lety 18.02.2022 12:00 |  
    4 15

    Určitě Holeš 7, Oli a Yira maximálně 5 s přimhouřené obě oči...

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      donford     před 2 lety 18.02.2022 14:05 |  
      13 0

      Také bych se rád zmínil o trenérovi (včera) Köstlovi. Nikoliv že žák předčil trenéra, to vůbec ne, ale že se Köstl včera hodně trenérsky vyšvihl, ústa (neslušně hubu) se svými trenérskými radami téměř nezavřel, stále povzbuzoval, ukazoval, až z toho všeho byl celý červený, jako uvařený. Také v rozhovoru říkal, že mu bylo v bundě horko, ale z pověry si ji nemohl svléknout. Zápas dokonale trenérsky prožíval a opravdu Trpiše dobře zastoupil, ať již byla předzápasová domluva jakákoliv. Určitě i jeho zásluhou nastoupil na rychlý trávník Sor, který také vlastně při své téměř celozápasové premiéře nezklamal.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Carlos1     před 2 lety 18.02.2022 12:16 |  
    21 3

    Včera super výkon, ale rozhodně bych neřekl, že je to konec krize, jak tu někteří píší. Fenerbahce nám nechávalo hodně prostoru, presovali jen v určité pasáže hry a nehráli moc do těla. S takovým stylem se v lize prakticky nesetkáváme a nesmíme zapomínat, že to není dlouho, co jsme byli schopní doma prohrát s poslední Karvinou. Brzdil bych proto nadšení a soustředil se na to, jak překonat soupeře, který v 9 brání a dělá spoustu faulů.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 14:18 |  
      6 4

      fenerbahce nám dávalo jen tolik prostoru, kolik jsme ji dovolili .. je fakt že chtěli hrát fotbal a nejako BobKarviná nebo popeláři. tohle musíme jednoznačně zlepšit. cesta může být viz partizáni, vyškolili popeláře nákopem za obranu.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    žbl68     před 2 lety 18.02.2022 12:26 |  
    7 1

    jak je ten míč kulaty :-) pochvala pro všechny - m.j. Traore zkušený výkon , Oscar profesorsky výborně , Taras jistota sama, Yira - až do roztrhání těla - prostě všichni na 1 max. 2 ... škoda jen 2.golu na 3:2 ... sestavu neměnit, snad jen Oli byl slabším článkem ... jen tak dál
    P.S. když chce soupeř hrát fotbal - Slavii to vyhovuje - ted se ještě naučit hrát proti betonářům a antifotbalistům ... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      rak (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 12:36 |  
      8 0

      Včera dobrý postřeh ve studiu. Za první půli jen několik faulů, oproti derby, kde jich byly desítky. To se pak nedá hrát fotbal. To je bolest zejména naší ligy, ale nejen. Něco by se s tím mělo dělat. Když někdo hraje tak, že desítkami třeba i menších faulů totálně zničí fotbal. Třeba nějaké dodatečné penalizace při dosažení určitých počtů faulů v zápase. Mohla by to ale být nepříjemná zbraň v rukou rozhodčích. Těžko říci. Ve prospěch fotbalu by to určitě bylo, aby si každý dobře rozmyslel, jestli mu stojí za to faulovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        žbl68     před 2 lety 18.02.2022 12:56 |  
        7 0

        ono platí takové to - zápas je tak kvalitní a plynulý - jak je silný rozhodčí ... :-) a Makaroni neměli ani jeden kaz ...

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 13:03 |  
          9 2

          já se na to dneska znova díval, a ten chlap, jakou měl autoritu a okamžité rozhodování, to se fakt tak často nevidí. žádné diskuse a když byly, tak hráče hned zchladil ...... a to prý není moc zkušený rozhodčí ..... nemělo to chybu i přes některé komedie, které ale v pikosekundě neobjevíš - viz pád srdjana nebo karta pro oscara tuším. to nejde poznat. odřídil to skvěle a být příhodou, tak ho hned najmu. makaron jeden :-D

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            Leksel     před 2 lety 18.02.2022 21:38 |  
            2 1

            U toho pádu Srdjana jsem spíš čekal žlutou pro něj za simulování, zvlášť to vyniklo při opakovače, kdy po dotyku s protihráčem ještě normálně běžel a najednou se složil, jak když dostal taserem. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              dalislavista     před 2 lety 19.02.2022 08:34 |  
              2 0

              S tím simulovaném mě neskutečně sere. To by mu měli trenéři vtlouct do hlavy, že na tohle nejsme zvědaví.

  11. hodnocení slávistů

    Myšák     před 2 lety 18.02.2022 12:28 |  
    2 6

    S hodnocením celkem souhlasím,mám radost z výhry,jen Turci mne zklamali.Byli ještě slabší,než jsem čekal. V naší hře něco chybělo.To ještě nebyla ta stará dobrá Slavia,klokani nám řeknou víc !

    • Re: hodnocení slávistů

      rak (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 12:39 |  
      6 1

      Bylo tam ještě vcelku dost zbytečných nepřesností, ale to by si mohlo sednout.

    • Re: hodnocení slávistů

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 12:57 |  
      4 4

      já si třeba myslim, že turci (kolik tam bylo turků) nezklamali a ani nejsou slabí, my jsme je jen nikam nepustili. jedinej ten silva ... ten bombardak se snažil nějak nás přehrát. oba goly co jsme dostali byly zbytečný, ale to se prostě stane. to samý mohou říct oni. já jsem tedy byl hodně překvapenej z výkonu. dát takový proti karviný tak si Bob vedle bobka veze burizona. .. zklamalo mne jen střídání srdjana, ale možná to bylo tak domluvený.


      Komentář byl uživatelem upraven (18.02.2022 12:58) . Zobrazit původní komentář

    • Re: hodnocení slávistů

      mig52     před 2 lety 18.02.2022 13:35 |  
      2 1

      Ty znáš tureckou ligu?

  12. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    WarszawskiMuranow     před 2 lety 18.02.2022 13:22 |  
    7 0

    Turecké kurvy napadli 4 normály a jednoho z nich pobodali!

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 14:13 |  
      4 5

      detaily nikdo neví ..... pro mne neexistuje horší klub než popelář a ti primitvní skoti

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        mig52     před 2 lety 18.02.2022 15:02 |  
        0 1

        No, nikdo neví.... . Ale pokud bychom měli mít 20 čísel břitu pod kůží???...

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      mabr     před 2 lety 18.02.2022 14:54 |  
      3 0

      Ani ne 500 metrů od stadionu. Celkem síla.

  13. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Merlinus (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 15:49 |  
    1 4

    Kdo to ještě nezaregistroval, tak před 45 min. začal předprodej vstupenek na Fenerbahce. Sice kvituji slevu 50%, ale totálně nerozumím proč nemají permanentkáři blokovaná svoje místa. Fakt nedomyšleny nesmysl od klubu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      kjandourek (admin)     před 2 lety 18.02.2022 15:59 |  
      6 2

      Ono to nebude tak nelogické.... pořád musíme něco dodržovat a předpokládám, že požadavkem hygieny bude, aby diváci neseděli přímo vedle sebe... proto nemůže mít každý permanentkář blokované přesně "svoje" místo - každé druhé bude ofiko prázdné... každopádně mají slevu 50% a mohou si kupovat vstupenky do 22.2. - takže se na každého permanentkáře dostane...

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        rak (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 19:30 |  
        2 0

        No, není to tak. Vybrat jsem si mohl klidně místa vedle sebe. Není tam v systému žádné omezení, které tam bývalo. Je to tedy nelogické, proč nemají permanentkáři stejná místa. Já jsem si ho tedy vzal.

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          kjandourek (admin)     před 2 lety 19.02.2022 00:16 |  
          0 0

          Možná je omezení na tribunu.... Takže když se vyprodá půlka severu, už si další lístky budou muset permanentkáři odtamtud koupit jinam... Ale to jenom hádám... Nějaký důvod to mít bude...

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            dalislavista     před 2 lety 19.02.2022 08:26 |  
            2 0

            Podle mě systém neumí poznat, kdo z těch 10 tisíc permanentkářů, rozmístěných různě po stadionu, své místo může koupit a kdo má své místo vyblokované ( pro UEFA a neprodává se). Tak to jednoduše neumožnili rovnou koupit svá místa automaticky.
            Já si je koupil na mobilu, ale sekl jsem se v řadě ( nebyly na schématu číslované a blbě jsem to na displeji spočítal).

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        mig52     před 2 lety 18.02.2022 20:06 |  
        0 3

        Kájo, a můžu se dostat do hlediště bez ničeho, protože jsem " východní" náplava a šel bych rád i na tribunu hostů? Asi mne máš teď ještě za většího blba, než když spolu občas vedeme "odborné " spory, ale borec, který se mně (nám) o to staral a my mu jen dali love do kapsy, nám před týdnem umřel (47). Čest jeho sešívané památce. Navíc, nejen skvělý fans, ale i člověk.

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          kjandourek (admin)     před 2 lety 19.02.2022 00:18 |  
          0 0

          To asi ne... Do 22.2. je nutné zadat číslo permanentky a ověřovací kód... A potom asi bude nutné alespoň číslo Edenky

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Merlinus (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 21:45 |  
        1 0

        Tak to není. Jsou všechna i vedle sebe...

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      Lunaris     před 2 lety 18.02.2022 16:39 |  
      1 0

      Děkuji za info, vstupenka koupena.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 21:01 |  
      2 6

      k čemu ti je blokovaný místo když může přijít 10 000 max ?????

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Merlinus (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 21:47 |  
        0 0

        No že někdo, ať už úmyslně nebo z nepřehlednosti (obzvlášť, když to děláš na mobilu) ti nevykoupí tvoje místo.

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          ColinSKS     před 2 lety 19.02.2022 07:41 |  
          0 3

          já mám permici úplně jinam ale koupil jsem si jí na TS a vůbec mi to nevadí

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            Merlinus (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 07:52 |  
            3 0

            No právě. Jen jestli to nebude vadit tomu člověku na TS, kterému jsi to místo "zabral"...

  14. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    w8888     před 2 lety 18.02.2022 15:54 |  
    10 38

    Šestka pro Olayinku je naprostým nesmyslem. Po Teclovi nejhorší hráč na hřišti. I trojka by pro něj byla moc. Je tak z formy, že neobejde ani sloup veřejného osvětlení, natož pak protihráče.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      mis3     před 2 lety 18.02.2022 16:13 |  
      15 1

      twl, on vybojoval ten míč před třetí brankou, navíc hrál část zápasu levého beka...

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      novimex     před 2 lety 18.02.2022 19:41 |  
      0 11

      Svatá pravda, jenom fauloval

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      mig52     před 2 lety 18.02.2022 19:55 |  
      1 3

      Ale no tak, osmičko!!! Mně také vadí, když je Standa za prvního snajpra, ale sekat do něj v této roli je fakt hejt.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 20:59 |  
      5 3

      olimu se nedařilo, ale Yirkovi hoooodně pomohl tím že by s ním na hřišti. u mne si vylepšíl pohled tím jak pak odehrál levýho beka. zato ty bys mohl nosit pití.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      Krystof     před 2 lety 19.02.2022 10:31 |  
      4 0

      Dopředu skutečně výrazný nebyl a jeho přínos by měl být větší.
      Ale té práce odvedl neskutečné množství, napadáním terorizoval rozehrávku Feneru, která byla hodně bezzubá, naháněl jejich hráče nesmyslně tahat balony až do středu, kde se pak rozbíjeli o naše další hráče. Třetí gól by bez jeho práce taky nepadnul.
      Bez náhody také nebude, že přes naší levou stranu nevedl Fener prakticky vůbec nic - s Oscarem se nalevo výborně doplňovali a zastupovali. A to, že Oscar mohl zahrát skvěle i dopředu je bez debat i práce Olího, se kterým se mu hraje mnohem jistěji.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        vršek     před 2 lety 19.02.2022 12:10 |  
        4 0

        Olayinka určitě není takovým technikem či driblérem jako např. Plavšič, ale jeho největší předností a tím, proč je základním kamenem současného týmu je jeho pohyb, nasazení a bojovnost. Jeho nejlepší výkony byly vždy v pohárových zápasech... no, ono to zahraniční angažmá je velkým lákadlem - a naše liga svou úrovní přece jen svádí k podceňování soupeře. A Karviná a výkon týmu to myslím potvrdila. A vzpomeňte na jeho výkon v zápase s Berlínem.
        Všichni naši hráči předvedli ve čtvrtek výborný výkon a já bych všechny hráče základu hodnotil nejméně za 6. Ač je Fenerbahce v jakékoli krizi, stále je to oproti našim klubům evropský velkoklub a turecká liga je s naší ligou nesrovnatelná. Tyhle neustále "kecy" o bídné formě Fenerbahce jsou jen a jen dehonestaci výkonu Slavie.
        Ono je vlastně nemožné nechybovat. V podstatě v každém zápase i ti nejlepší nějakou větší či menší chybu "vyrobí".
        Př. Sor v prvním poločase místo nahrávky Olayinkovi zcela volnému ve vápně volí střelu. Jistě nepovedenou, ale vzpomeňte na Stanciua a jeho střely. Myslím, že právě málo střelby nám chybí v zápasech kdy soupeř hraje "zanďoura". Mně z hlediska Sora velmi zarazilo, jakým způsobem reagoval před druhým gólem! Školácká chyba!
        Avšak jeho úžasná nahrávka po skvělém Olayinkově pressinku a Lingrův gól zápas vlastně rozhodli,
        Naprosto souhlasím s tím, že se Oscar s Olayinků v zápase výborně doplňovali. Z mého pohledu obvykle když spolu vlevo nastoupili podali oba velmi dobré výkony.


        Komentář byl uživatelem upraven (19.02.2022 12:15) . Zobrazit původní komentář

  15. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    daadyy     před 2 lety 18.02.2022 16:16 |  
    6 0

    Za mě Holeš i Sor o stupěň vyšší známku. Sor potřebuje nabrat zkušenosti a zlepšit bránění. Pak mu věštím hvězdnou budoucnost.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      Lunaris     před 2 lety 18.02.2022 16:38 |  
      10 0

      Uvidíme, jak do zatažených autobusů v lize, ale do zápasů typologie toho včerejšího je Sor dobrá volba. Je to hráč s xfaktorem, které český systém výchovy mládeže často nevyprodukuje. Na rozdíl od trenéra konkurenčního klubu zná i pohárová pravidla, takže našlápnuto má dobře.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        ColinSKS     před 2 lety 18.02.2022 20:57 |  
        0 5

        nemůžeš čekat od popeláře víc. tady je držák a tady je páka. dej pozor ať ti to nespadne. takto fungují.

  16. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    SKSVenca     před 2 lety 18.02.2022 19:24 |  
    7 13

    Výkon týmu se mi moc líbil a bylo vidět, že je trenéři skvěle připravili, ovšem co mě mrzí je zacházení s Krmenčíkem, Plavšičem a Madsenem, kteří jsou obvykle střídáni velmi brzy, pravděpodobně tedy z výkonnostních důvodů. Říkám si, že kdyby ti hráči předvedli úplně stejný výkon, ale neměli by na dresu napsané jejich jméno, ale měli tam napsáno například ''Lingr'' nebo ''Schranz'', tak by si zahráli mnohem více a nebyli by střídání tak brzy. Chápu, že jejich výkon mnohdy není úplně ideální, ale přijde mi, že s nimi mají ve Slavii mnohem menší trpělivost než s jinými hráči, přitom právě důvěra by těm hráčům mohla velmi pomoct k lepším výkonům.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      mig52     před 2 lety 18.02.2022 19:51 |  
      4 9

      Nejsem za to rád, ale svým způsobem máš pravdu a těžko se to přiznává po parádním výkonu a hlavně výsledku. Dle mne jde o hierarchii hráčů, která je všude, i v pralese a je pochopitelně i u nás. V odpadech totéž. Jistou výjimkou jsou klackáři trpící nedostatkem a mající obr výhodou tím, že nehrají žádný pohár.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        SKSVenca     před 2 lety 18.02.2022 19:59 |  
        7 3

        Samozřejmě se to píše těžko po takovém zápase, je potřeba smeknout klobouk před Ivanem za to jak se popral s pozicí pravého beka, když ještě minulou sezónu hrál v útoku. Výborně zahrál i Lingr, který když přijde z lavičky tak je mnohem lepší než když hraje v základu, ale už se to ve mně prostě nahromadilo a musel jsem to sem napsat :D

  17. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    japhy     před 2 lety 18.02.2022 20:09 |  
    15 0

    Schranz na beku s odřenejma ušima, ale na to, že to byla asi tak 55. náhrada, tak si těžko stěžovat.
    U Lingra škoda toho gólu, ale jinak dřel jak ďábel. Jeden jeho návrat po ztrátě byl jak reklama na Forresta Gumpa .
    Sor mě baví a řešením finálek u nás dobře zapadne :)
    U Olího je fajn, že i když se mu nedaří, nepřestává makat. Ale teď se mu nedaří fest, klidně by ho mohl alternovat Jurásek.
    Oscar ničím nepřekvapil, ale dostal mě svým rozhovorem. Si může honit triko, že dal gól a podobný kecy, on ale hned za zápas poděkuje trenérům a týmu! A nakonec se ještě omluví fanouškům za Ostravu. Fakt klobouček.

  18. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    pes (přítel SN)     před 2 lety 18.02.2022 22:16 |  
    10 5

    Nikdy jsem se nevyjadroval k hodnoceni, ale dat lepsi 6 Olayinkovi je opravdu uplne mimo. A myslim, ze stejne to hodnoti i dalsi ve svych komentarich.

  19. Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

    Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 09:00 |  
    25 3

    Zdravím Vás všechny z větrné Šumavy, ale to asi fouká teď všude.
    Kéž to byl i čerstvý vítr pro Slávii......... :-)).
    Jinak káva je výborná:-)).
    Z pohárového vítězství mám radost a hlavně jsem viděl v naší hře náznaky toho, co jsem vůbec neviděl při tom našem příšerném zápase se sparťanama.
    Ten zápas je pro mě pořád takovým mementem a neměli bychom ho jen tak vymazat z paměti. To jen aby nám zase nestoupla sláva do kebule. On to ten "Nahoře" nemá rád.
    Nebudu hodnotit jednotlivé hráče, jednak to udělal docela dobře Quelhar a "druhak" by to bylo vzhledem k týmovému výkonu i trochu druhořadé.
    Pokud si vyhodnotím, co všechno bylo za problémy se sestavou a kdo hrál kde na jakých postech, tak mi připadá spíše spravedlivé hodnotit tým.
    Tým se semknul okolo Holeše a každý bojoval na maximum možného, čeho byl schopen.
    Něco se jim dařilo, něco se nepovedlo, ale ten tým makal naplno a nechtěl prohrát.
    Ta síla party se projevila hlavně po první obdržené brance.
    Tam se také ukázaly prvky fotbalu, které asi chceme vidět a to včetně Oscarovy krásné trefy.
    Další dobré momenty toho, kam naši trenéři směřují, se ukázaly při celé situaci před třetí brankou.
    Jinak jsme po celý zápas hráli aktivně (celoplošně), znovu jsme se vrátili i k napadání rozehrávky soupeře, čímž jsme je donutili nakopávat balony nahoru a tam si s nimi Holeš, Kačaraba a Ousou poradili.
    Berme naše chyby i z pohledu, že na jedné straně hrál beka Schranz a na druhé straně hrál první ostrý zápas Oscar. Tím ale nechci zapomenout na to, že byly i chyby, které bychom vůbec dělat neměli a to jsou nepřesné přihrávky a ztráty míče při naší rozehrávce. Taky při finálním řešení se pořád máme co zdokonalovat.
    Uznávám ale, že "Jirka" Sor hrál první zápas od začátku a tak věřím, že v některých zápasech či v nějakých fázích nám může jeho rychlost hodně pomoci.
    Škarohlídi sice namítají, že jsme měli v tomto zápase hodně černochů na hřišti a že Slavia jde cestou zahraničních hráčů. No, jenomže my máme 5 vlastních hráčů v rekonvalescenci a na lavičce seděli připraveni zasáhnout další hráči. Vlastně příchodem Tecla, Lingra, Samka a Horského v průběhu druhého poločasu, se ten poměr změnil. Ale v tom bych se já nehrabal. Ten, kdo hraje v červenobílém dresu, tak ten je pro mě slávista ať má jakou chce barvu pleti.
    Měl jsem z tohoto zápasu dojem, že jsme asi našli cestu k našemu fotbalu. Ano, cestu jsme snad už našli a kluci se začínají snad i už rozehrávat po té náročné přípravě. Všechno chce prostě svůj čas.
    Tak snad je to tím správným směrem. Týmový výkon a jeden za druhého, to je ten základ.
    V neděli zase hrajeme s klokanem.
    Klokan "líže" prdelku "Tydýtovi" a chodí si pro odpustky ke kabelkářům a hlasuje ve všem proti Slávii.
    Je dobře, že to víme.
    Možná by to chtělo jim to nějakým vtipným transparentem při derby připomenout:-))
    A radši nebudu komentovat to, co se objevilo v odposleších jak na Šádka, tak na Svobodu (tydýta).
    A taky se směju té naší "slavně ubohé" Baťkově Disciplinární komisi. Ta se zabývá kdejakým prdem proti Slávii, ale fatálním a zákeřným faulem sparťana Wiesnera v derby, který komise rozhodčích i takto vyhodnotila, se pan Batěk zabývat nebude. Prý nedostal podnět. To už je na přesdržku.
    Tak se mějte všichni fajn a snad se nám to povede v neděli. Doufám a věřím.
    "Insidias undique imminentes subire semel satius est quam cavere semper" - Ceasar
    Hrozí-li odevšad nástrahy, je nejlépe je jednou provždy překonat, než se jim vyhýbat.
    Tak asi tak.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

      rakusan     před 2 lety 19.02.2022 10:59 |  
      6 0

      Krásně a přesně zhodnoceno, i ta sparta. Díky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          před 2 lety 19.02.2022 15:49 |  
      0 25

      Promiň Sokrate, ale to slovíčko "černoch" mi tam tak trošku vadí. Africký hráč / hráč z Afriky by bylo trošku uctivější k našim hráčům.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Kulajs     před 2 lety 19.02.2022 15:57 |  
        8 2

        Ale Afričan může být klidně i bílý, třeba z Namibie nebo JAR. Běloch taky vadí?

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              před 2 lety 19.02.2022 16:03 |  
          2 15

          Samozřejmě....my máme v týmu bílého Afričana?? Nevšiml jsem si. Co tam máš dál?

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            Kulajs     před 2 lety 19.02.2022 16:28 |  
            11 2

            Mluvím o označení Afričan, které chceš místo černocha. Nezatahuj sem tu šílenou korektnost.

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                  před 2 lety 19.02.2022 16:32 |  
              2 15

              A já mluvím o Afričanech v našem týmu. Jsi nechápavý?

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 16:02 |  
        9 2

        Cože? To snad nemyslíš vážně. Copak slovo "černoch" je urážka? Olayinka, Traore, Sor a Oscar jsou prostě černoši. No a co? Holeš, Kačaraba, Ševčík a Masopust zas běloši. Co je na tom, sakra, neuctivé?

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              před 2 lety 19.02.2022 16:08 |  
          1 13

          "Škarohlídi sice namítají, že jsme měli v tomto zápase hodně černochů na hřišti a že Slavia jde cestou zahraničních hráčů. " Jasně, černochů bylo hodně, ale Ousou, Schranz, Kacharaba, Plavšič jsou v pohodě. A píšu snad někde, že slovo černoch je urážka? Píšu, že je to neuctivé. Jseš slepej?

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 20:44 |  
            2 2

            Ne, nejsem slepej. Napsal jsi nebetyčnou hovadinu na úrovni gazzy.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        pavlikvik     před 2 lety 19.02.2022 18:20 |  
        6 0

        Promiň, ale netahej to sem. Sokrates je jeden z nejslušnějších a nejuctivějších diskutujících tady. Slovo černoch nebylo napsáno v neuctivém kontextu. Ten sis vytvořil akorát ty ve své hlavě.

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        obiwan     před 2 lety 19.02.2022 18:58 |  
        7 2

        Při vší úctě...tady někomu hrabe, ale já to nejsem...

        • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

          Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 19.02.2022 20:21 |  
          4 0

          Já se omlouvám, pokud jsem měl způsobit nějakou újmu na důstojnosti našich hráčů tmavé pleti a vyvolat tím nějaký dojem v některých zde disputujících.
          Mám několik přátel, kteří jsou tmavé pleti a opravdu jim oslovení černoch nevadí.
          A vůbec už jsem tím neměl v úmyslu zde vyvolat nějaké špatné podprahové vnímání o nás lidech s rozdílnou barvou pleti.
          Sokrates55

          • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

            obiwan     před 2 lety 20.02.2022 08:09 |  
            2 0

            Vážený a milý Sokrate...původně jsem chtěl napsat, že si to o Vás nikdo nemyslí, jak je ale vidět z výkonu mého předřečníka, není to až tak pravda. Nicméně, z dalších ohlasů je zřejmé, že použití slova černoch, či běloch, není, alespoň v naší zemi, dehonestující:-) Mějte pěkný den a držte nám palce, ať nás to dnes nedofoukne z tribun nejkrásnějšího stadionu v zemi:-) Obi

            • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

              Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 20.02.2022 11:44 |  
              1 2

              A co "žluťoch" či "ruďoch" (indián)? To se moc nepoužívá, ale podle mě to taky není dehonestující. :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                butters     před 2 lety 20.02.2022 14:15 |  
                1 1

                Podle Američanů ano. Proto se Washington Redskins museli přejmenovat na Washington Football Team a Cleveland Indians na Cleveland Guardians. Resp. vadí rudoši, žluťáci zatím ne, takže např. Georgia Tech Yellow Jackets můžou být v klidu :-)

                • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

                  Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 20.02.2022 14:27 |  
                  1 0

                  Američani jsou vůbec divní. Nejdřív je skoro vyhubí, pak i zakážou jejich pojmenování... Geronimo na hrad!

      • Re: Hodnocení slávistů - Fenerbahce - Slavia 2:3

        Fačín     před 2 lety 20.02.2022 12:40 |  
        3 3

        Černoch je prostě černoch, to je realita, kterou neohne ani současný "moderní" myšlení.