Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

Slavia ve výborném zápase potvrdila domácí výhrou postup přes Fenerbahce. K absolutnímu hodnocení chybí jen vyšší brankový rozdíl, který by odpovídal dění na hřišti.

Ve dvojzápase s Fenerbahce se naplno potvrdilo, že by nám turecký styl měl sedět. Ačkoliv hodnota kádru našeho soupeř je na Transfermarktu odhadována na necelý dvojnásobek oproti Slavii, tak na hřišti to vypadalo úplně jinak. Největší hvězdy za zenitem Özil a Luiz Gustavo kvůli zraněním do dvojzápasu ani nezasáhly a i na zbytku kádru slavného tureckého klubu bylo vidět, že běhání a práce na hřišti mu příliš nevoní, jakkoliv to všichni jeho hráči v noze "měli".

Slavii vyhovovala i dobrá pozice ze zápasu v Istanbulu, kdy Fenerbahce muselo hrát otevřeně a dopředu. Rychlostně a soubojově pak vůbec nestačilo a od samotného úvodu bylo pod velkým tlakem sešívaných, kteří hráli výtečně. Na šance byla naše převaha až drtivá, výsledné skóre 3:2 průběhu hry neodpovídá a pro Turky je milosrdné. Opět jsme totiž zahazovali jasné šance, ve vyložené pozici neproměnili Oscar, Traoré či Sor. Ale i tak těžko naši střeleckou potenci výrazněji vyčítat, když jsme po nejlepším výkonu letošní sezony vstřelili 3 branky, zvítězili a postoupili.

A postupu je třeba si vážit! Po sportovní stránce sice Fenerbahce prožívá slabší sezonu, celkově je ale gigantem tureckého fotbalu a i z evropského pohledu velkým klubem. Už jen počet fanoušků na Facebooku ukáže, nakolik populární Fenerbahce je a jak velkým fenoménem je v Turecku fotbal. Sleduje ho totiž 8,6 milionu lidí. Pár čísel pro srovnání: Slavii sleduje 151 tisíc, včerejšího soupeře Sparty Partizan 444 tisíc a třeba Leicester 6,8 milionu. Z pohledu marketingových možností je tedy až neuvěřitelné, jak Slavia Fenerbahce na hřišti přejela. Važme si toho, není to samozřejmost!

Závěrem bych chtěl poděkovat našim fandům za skvělou podporu - ačkoliv nemohlo být vyprodáno, tak byla atmosféra fantastická a jedna z nejlepších, co kdy na Slavii byla - a vedení klubu za jasné odsouzení válečného útoku Ruska na Ukrajinu. Včera mohl být každý slávista na svůj klub maximálně hrdý!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Obě branky mohl těžko chytat. U první leda by se rychleji přesunul, ale Yandas to trefil přesně. U druhé nás ještě podržel při zakončení Gulera, na dorážku už byl ale krátký. Jinak zasahovat nemusel. Nohama hrál výborně a dovolil si i úspěšnou kličku.

Alexander Bah - 7 - Nejlepší Bahův výkon na jaře. Hned v samotném úvodu se výborně prosadil po straně a obrana hostů těsně odvrátila míč před Olayinkou, který by dorážel do prázdné. Celkově hrál aktivně a velmi dobře jako celá Slavia. Škoda zranění, kvůli kterému musel o půli střídat. Snad bude co nejdříve zdravý a k dispozici.

Aiham Ousou - 7 - Také Ousou předvedl svůj nejlepší výkon v dosavadním průběhu jara. Byl lepším ze stoperů a předvedl jasný nadstandard. Pěkně také podpořil útok v začátku druhé půle.

Taras Kačaraba - 6 - I ve strašně těžké situace zvládl nastoupit a Slavii pomohl dobrým výkonem. Za to klobouk dolů. Čistě z fotbalového hlediska se mi ale tentokrát více líbil Ousou. Kačaraba si totiž připsal minelu při rozehrávce od vlastní branky, kterou ostatní hráči zvádli těsně zpacifikovat. V závěru se pak mezi ním a Oscarem prohnal Arda Guler, z čehož byl gól na 2:3. Jinak ale hrál kvalitně a po standardkách hrozil i dopředu.

Oscar Dorley - 6 - Také on odehrál v poli výborný zápas jako celý tým. V pokutových územích si ale připsal dva méně povedené okamžiky. Hned v úvodu měl na noze první branku, ale v jasné pozici nedokázal dostat míč do sítě. V závěru pak s Kačarabou neuhlídali průnik Gulera.

Ivan Schranz - 8 - Jak z něj zatím po herní stránce nadšený nejsem, tak za včerejšek ho musím pochválit. První branku vstřelil, když se dobře zorientoval ve vápně a měl štěstí s odrazem. Ale i podobná situace se dá zahodit, jak předtím předvedl Oscar. Ve druhé půli pak musel zaskočit na postu pravého beka a obstál dobře.

Tomáš Holeš - 8 - Vynikající výkon. Nerad bych to zakřikl, ale zdá se, že se Holeš konečně dostává do tempa z loňského jara, kdy byl oporou a zazářil i na Euru. Proti Fenerbahce byl skvělý. Podal komplexní výkon, kdy z pozice středního záložníka udělal skvělý náběh do křídla a chytře přihrál na gól na 3:1 Sorovi.

Ibrahim Traoré - 8 - Musím říct, že mě hodně překvapilo, jak skvěle Traoré zápas odehrál. Nejenže byl fyzicky silnější než hráči soupeře, zároveň byl i skvělý fotbalově. Přesnou přihrávkou asistoval na náš druhý gól Sorovi. Známku mohl mít i vyšší, kdyby proměnil velkou šanci, ve které ale jen nastřelil brankáře.

Srdjan Plavšič - 7 - Herně skvělý byl i Plavšič. Byl neustále v pohybu, dobře kombinoval i si rozuměl s míčem. Celkově patřil k opticky nejvýraznějším hráčům. Minusem je jen stínování u branky na 1:2 a absence kanadského bodu, který by si ale za výkon zasloužil.

Peter Olayinka - 7 - I Olayinka hrál velmi aktivně a dobře. Měl několik dobrých průniků a přesně tento běhavý a houževnatý styl Turkům neseděl.

Yira Sor - 9 - Hráč zápasu, byť šancemi aspiroval na maximální známku. I když ale neproměnil jeden únik a ještě jednu šanci, kdy šel na brankáře přeci jen více z úhlu, tak dvě branky vstřelil, což při naší současné produktivitě nelze nepovažovat za úspěch. U obou branek navíc zakončoval skvěle. Obránci Fenerbahce mu vůbec nestačili a Sor ukázal, že rychlostně se může měřit se světovou špičkou. A ani míč mu nepřekáží.

Ondřej Lingr - 6 - Hned v úvodu druhé půle pálil těsně před vápnem, ale lehce skákající míč netrefil úplně ideálně a brankář soupeře zvládl míč vytěsnit na roh. Jinak byl součástí povedeného zápasu, ačkoliv patřiil mezi spíše méně výrazné hráče.

Maksym Talovjerov, Stanislav Tecl, Ondřej Kúdela a Miloš Pudil nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

vyřazovací playoff - Čtvrtek 24. 02. 2022 21:00

Evropská konferenční liga, 2021/2022
3 - 2
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Ivan Schranz
27. Yira Sor
63. Yira Sor

Fenerbahce
Fenerbahce

39. Yandas
90. Berisha

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    Martin Platil     před 2 lety 25.02.2022 15:02 |  
    29 11

    Včera bylo nejdůležitější, že se Slavia jasně vymezila vůči válce na Ukrajině. Navzdory tomu, že Čína tažení Ruska podporuje.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      kleofas     před 2 lety 25.02.2022 15:48 |  
      8 10

      Souhlas, chudák Kuchta, teď být v Moskvě...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        bramburek (přítel SN)     před 2 lety 25.02.2022 16:01 |  
        22 4

        Kuchta je ještě ve Španělsku, do Moskvy přijede až ze soustředění...

        a chudák v Moskvě... spíš jsou chudáci v Kyjevě a dalších ukrajinských městech, tam jim práskaj bomby nad hlavou...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        novimex     před 2 lety 25.02.2022 16:15 |  
        7 6

        Nikdo ho nenutil tam chodit, tak jaký chudák

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

          kleofas     před 2 lety 25.02.2022 17:20 |  
          6 1

          No tak, šli tam Suchý, Necid, Král... myslím že ho tam Slavia prodala velice dobře

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Leksel     před 2 lety 25.02.2022 15:57 |  
      15 5

      To hodnotím taky vysoce pozitivně, bylo to rozhodný, sebevědomý a šlechetný gesto. Tím větší radost jsem pak měl z toho našeho koncertu, který následoval. Společensky i sportovně krásnej večer.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      damade     před 2 lety 25.02.2022 15:59 |  
      9 7

      S tou Čínou to neni tak černobílý. Čína je extrémně důležitá pro celou západní ekonomiku. Pro ekonomiku států, který teď proti Rusku bojují. To, že se Čína snaží být v tomhle konfliktu neutrální, je samozřejmě pravda, ale představa, že je Číňan s Rusákem nějakej velkej kámoš, je mylná

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        Leksel     před 2 lety 25.02.2022 18:19 |  
        4 9

        Jistě by Čína chtěla být neutrální, aby neutrpěly její vztahy s oběma stranami, ale podle posledních prohlášení ji to moc nejde, když kritizovala sankce Západu. Že Rusko a Čína jsou si historicky strategicky blízké, je dáno jejich shodnými politickými systémy řízení, tedy totalitní komunistické diktatury se svými neodvolatelnými vůdci v čele.


        Komentář byl uživatelem upraven (25.02.2022 18:26) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Pedro50     před 2 lety 25.02.2022 22:47 |  
      1 0

      Vůbec bych se nedivil kdyby soudruh Si donutil Putina ubrat plyn.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    lantsmit     před 2 lety 25.02.2022 15:15 |  
    5 5

    Tentokrát s hodnocením nesouhlasím hned u více hráčů. Oscar byl pokud ne na osmičku, tak minimálně na sedmičku (v porovnání s některými jinými, obecně dost vysokými známkami, vzhledem k tomu, jak moc nám tenhle soupeř typologicky vyhovoval). Byl neustále na míči, v nabídce, přitom to stíhal zavírat dozadu. Na druhém inkasovaném gólu má mnohem větší podíl Ousou, než Taras s Oscarem, situaci měl celou před sebou, nejbližšího hráče nedostoupil a i pak přes svoji typicky rychlou reakci, kdy se na balon dostal, znovu ukázal svůj největší nedostatek - v rychlosti se správně rozhodnout, co s balonem udělat (myslím z hlediska přínosu takového rozhodnutí oproti jeho rizikům, vzhledem ke konkrétní situaci). Další hráč je Taras, který s výjimkou té jedné rozehrávky, o které správně píšeš, na hřišti vyloženě dominoval, a to jak dozadu, tak i při zakládání našich útočných akcí. Schranzík podle očekávání exceloval v zápase do otevřené obrany, už jsme tu o tom minulý týden diskutovali. A u Plavšiče jsem měl i včera stejný problém, dostupování (to ale myslím, že snad rychle zlepší) a pak to předržování, hlava dole, nemá přehled o postavení hráčů kolem sebe, viz ta přihrávka, kterou poslal ve druhý půle po zisku míče do jasného ofsajdu. Jsem zvědavý, jestli tohle dokáže nějak zlepšit. Obecně ale od nás parádní zápas, s prvotřídní motivací, nasazením, běžeckým výkonem a kompaktností. Ideální výkon proti ideálnímu (!nikoli slabému!) soupeři.

  3. Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    Taky     před 2 lety 25.02.2022 16:06 |  
    2 1

    Pobavilo mě fejsbůkové poměřování pindíků...
    Přidám souboj trenérů Kostl versus Trpišovský, oba vyhráli 3:2. Jindra má štěstí, že už se nehraje na doma venku! :-)

    Mandous 7 a Lingr 7, měl tam ještě jednu moc pěknou střelu kousíček nad šibenici.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    vlk30 (přítel SN)     před 2 lety 25.02.2022 16:46 |  
    30 6

    Člověk by měl být nadšen z výkonu Sora a dalších, dále z návratu Ondřeje. No copak.může, když ruský vrahové v čele s tím zločincem napadnou vlast našich dvou hráčů a vraždí jejich krajany. Byl jsem samozřejmě dojatý z té atmosféry,nicméně ta radost není. Navíc jsem pamětník ač tehda prcek ruské okupace 1968.Prostě se to všechno vrací.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      obiwan     před 2 lety 25.02.2022 20:40 |  
      9 1

      Mám naprosto stejný pocit, doufal jsem, že už nikdy nezažiju ten strach, jako v 68...Putinovy prasata vraždí a nedá se nic dělat:-(

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    Martin 58     před 2 lety 25.02.2022 17:47 |  
    12 0

    Ousou nebyl tentokrát doceněn. Podle mě odehrál svůj vůbec nejlepší zápas za Slavii. Z hlediště byl skvělý zážitek ho sledovat. Sám jsem mu dal devítku. Nevyčítám mu ani nedorozumění s Holšem při neokopu míče před úpravou výsledku v poslední minutě, v té chvíli to ve dvouzápase bylo už 6:3 a jistý nárok na tento minivýpadek tu byl.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      knl66 (přítel SN)     před 2 lety 25.02.2022 18:33 |  
      9 0

      Navíc předvedl jeden hodně překvapivý průnik do šestnáctky přes dva nebo tři hráče (to jsem čuměl!!!). Sice to pak napálil nad břevno, ale akce to byla úžasná a sebevědomá.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        wimpy     před 2 lety 25.02.2022 18:55 |  
        7 1

        To bylo úžasný, jak furt koukal, komu to přihraje a nikoho tam neměl, tak se po tom křídle vydal sám :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        Leksel     před 2 lety 25.02.2022 19:36 |  
        5 0

        To jsem taky zíral, nechtělo se mi věřit, že koukám na Ousoua, to bylo profesorský vyvezení míče, Mbappé by se moh' učit.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Slávista 51     před 2 lety 25.02.2022 18:48 |  
      2 2

      Nedoceněných je víc.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      ColinSKS     před 2 lety 25.02.2022 19:46 |  
      0 6

      jediné, co i na Aihamovi trochu vadí, je podskočení míče na půlce,, kam rád chodí. ale jinak, famozní.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      damade     před 2 lety 25.02.2022 19:47 |  
      0 1

      Jo jo. U něho mám už uplnou jistotu, že když jde do souboje, tak ho prostě vyhraje, nepropadne, neudělá chybu. Stejně jistej jsem si byl vždy u Zimy.

  6. hodnocení

    Myšák     před 2 lety 25.02.2022 17:54 |  
    6 0

    Já s Alanorem většinou souhlasím.Dneska také nemám výhady.Škoda,mohli dostat klidně o 4 fíky víc ! Už je to zase naše stará dobrá Slavia.Pánové ten Jyirka Sor to je boreček ! Ten možná strčí do kapsy i Simu.Ani nevim,jak se mu ve Stoke daří.Měl jsem ho rád,to byl taky pan fotbalista ! Jak zlikvidoval rudochy v derby,na to nezapomenu.(Jyirka je schválně) Omluvám se výhrady.

    • Re: hodnocení

      mats     před 2 lety 25.02.2022 18:28 |  
      1 0

      Myslím, že ve Stoke nastoupil v lize všehovšudy dvakrát a v současný době je na listině zraněných...

    • Re: hodnocení

      knl66 (přítel SN)     před 2 lety 25.02.2022 18:30 |  
      4 0

      Sima byl nedávno na operaci s třísly.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    ColinSKS     před 2 lety 25.02.2022 19:44 |  
    0 5

    vyjma tarase, kterému jsem dal 7, tak je to přesné tak jak jsem to viděl.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 25.02.2022 20:37 |  
    23 5

    Zdravím Vás všechny.
    S hodnocením souhlasím a naše hra opět zase dostala další a lepší dimenzi.
    Asi i proto, že Turci chtěli hrát fotbal.
    Jsem rád, že jsme dali najevo, na čí straně stojíme.
    Jen pro TS, ta měla skandovat místo: " Putin je ču..rák" pravdivé "Putin je vrah".
    A z hlediska vyššího principu mravního: " Vražda na tyranu není zločinem".
    Tak praví literatura.
    A já taky.
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Pedro50     před 2 lety 25.02.2022 22:49 |  
      2 7

      Mě se víc líbil ten čůrák ...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      obiwan     před 2 lety 26.02.2022 07:16 |  
      5 5

      Neumím se modlit a tak jen doufám, že vraha čeká peklo co nejdříve...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 26.02.2022 12:26 |  
        1 0

        Neumíš se modlit? Poradím ti jednu modlitbu: "Miluji tě, Omlouvám se, Prosím, odpusť mi, Děkuji". Funguje to.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

          obiwan     před 2 lety 26.02.2022 14:56 |  
          0 0

          Nepoužívej omluvy, které říkám mé ženě, když se vracím z hospody...

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

            Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 26.02.2022 15:01 |  
            0 0

            Chceš tím říct, že si na učení pana Ihaleakaly vzpomeneš jen když jsi nalitej? :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

              obiwan     před 2 lety 27.02.2022 08:33 |  
              0 0

              Za prvé nevím kdo to je a za druhé mě to uráží:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      ColinSKS     před 2 lety 26.02.2022 07:53 |  
      0 14

      jako rusofil mohu jen říci - atentát na putina svět vysvobodí.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

        Fačín     před 2 lety 28.02.2022 13:11 |  
        2 1

        No vypadá to tak jednoduše, ale on by se našel jinej šílenec, kterej by to převzal, a třeba i horší než Putin.... Bohužel Rusko je psychopatů plný.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Myšák     před 2 lety 26.02.2022 13:34 |  
      2 0

      Asi tak po 10 letech čtení těchto diskusí jsem se i já přihlásil a zúčastňuji se také.Rád čtu Vaše ze Šumavy od dobré kávy.Jste moudrý muž proto Vám položím těžkou otázku : Myslíte si že politka patří do sportu ? Měl jsem slzy v očích moc sem mi to líbilo a znám historii.Oni nedodržují žádné smlouvy a žádná pravidla,ale přes to ve mě hlodá červík.


      Komentář byl uživatelem upraven (26.02.2022 14:31) . Zobrazit původní komentář

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    coogee     před 2 lety 26.02.2022 00:38 |  
    4 0

    Zajímalo by mě jak to je se zraněním Baha, víte někdo něco bližšího? díky.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    ColinSKS     před 2 lety 26.02.2022 07:52 |  
    6 6

    ještě k tomu tématu Fenerbahce -- je naprosto vidno, že JiT ctí svojí vizi, že hráči budou univerzální. Nastavit tým proti typu soupeře, důkazem jsou Oli, Srdjan a Ivan ..... na postech, kde si je nikdo nemohl představit. Jinak bych opravdu vyzdvihl Srdjana, on se profiluje do totálního týmového hráče,, i na fb nebo jak slaví.... je famozní.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

      Alanor (admin)     před 2 lety 26.02.2022 11:48 |  
      6 0

      Je to tak, z hlediska nasazení se nedá Plavšičovi nic vytknout. Ani Krmenčíkovi či někomu jinému. V tomto směru tým funguje výborně.

  11. ZA 8

    Slávista 51     před 2 lety 26.02.2022 08:16 |  
    1 2

    Mandous i Olayinka

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Fenerbahce 3:2

    Leksel     před 2 lety 26.02.2022 15:47 |  
    1 0

    Jen u své 6 pro Mandouse se odkláním od průměru 6,67, ale u ostatních se k výslednému průměru blížím, u Baha, Holeše, Dorleyho, Sora a Lingra to jsou setinky. Věřím, že podobně vysoko budeme moci hodnotit od teď vícekrát, ten zápas tu naději jasně dal. A zejména Sor předvedl, že v něm dříme obrovský potenciál, ale radši to zaklepu na čelo, to má se dřevem shodné vlastnosti.