Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 22/23 #09

Do posledního dílu podcastu SN Mezi námi fanoušky zavítal vzácný host. David Kalivoda hodnotil spolu s quelharem a Honzou Vetyškou závěr podzimní části sezóny a stav kádru Slavie pro zimní přípravu včetně možných posil.

Protože nás tentokrát trošičku tlačil čas a Slavii se v závěru podzimu výsledkově dařilo, shrnutí posledních zápasů bylo tentokrát kratší než obvykle. A už v této první části podcastu jsme nadhodili několik témat, která se pak vracela i v dalším průběhu. K zamyšlení je například polemika, zda Slavii škodí přílišná rotace v kádru a situace, kdy hráči nejsou typologicky přímo zastupitelní a proto v různých sestavách hrají hráči s různými silnými stránkami. Zastavili jsme se také u velkého počtu zraněných hráčů a otázky, zda nejsou návraty hráčů uspěchané. Zhodnotili jsme vypadnutí z EKL a zamysleli se, zda tento neúspěch přece jen nepřinese nějaká pozitiva v podobě větší koncentrace celého týmu na jarní boj o titul. V druhé části podcastu jsme probrali, jak vypadá kádr Slavie na jednotlivých postech a kde by měl klub posilovat. Při té příležitosti jsme nemohli vynechat některá jména, o kterých se v médiích mluví - případný návrat Nicolae Stancia a zájem Slavie o Mojmíra Chytila a Ladislava Almásiho.

Obsah:

(00:00) Závěr podzimu, liga, EKL
(37:55) Kádr pro zimní přípravu, možné posily

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (32)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    rak (přítel SN)     před rokem 17.11.2022 01:37 |  
    12 0

    Rád jsem si poslechl další díl, který mně přišel do noty i úvahami nad kádrem. Myslím právě, že se tady teď to téma může docela dlouho diskutovat, když, možná kromě MS v Kataru, nebude jinak moc co. Ne se vším souhlasím.
    Rozbor brankářů byl docela vyčerpávající, nebyl explicitně zmíněn jen Vágner ve Vlašimi. U dalších to tak úplně nebylo. Myslím, že obecně na stopery se snáší delší dobu kritika až nezasloužená. Ano, dělají občas kiksy. Jak ukázal zejména Santos. Kiksy ale dělal i Ngadeu či Deli. Nezapomínejme na to. Působili možná dominantněji, ale bylo to i celkovým pojetím. Souhlasím s tím, že máme větší problémy v defenzívě než dříve, ale zdaleka to není jen stopery, ale větší hrou na riziko. Krajní obránci jsou dále dozadu o dost horší než Coufal s Bořilem či Bah. To nakonec bylo zmíněno. Pravý bek by byl nejpotřebnější. Ale honu na stoperské holuby ze švédských či podobných střech bych se vyhnul. Stejně k nám ze zahraničí teď nepůjdou. Jen český titul je těžko bude zajímat a přeplácet je nebudeme. Svých stoperů máme, zejména po stažení Maxe, dost a myslím, narozdíl od některých, že všichni čtyři na Slávii mají. Dále máme v Liberci Prebsla (asi ho tam zatím necháme) a v Pardubicích Vlčka, který hraje dobře (také tam asi zůstane, potřebují ho, je tam pod soustavným tlakem a má maximální vytížení). A ještě zkoušíme v áčku Kričfalušiho.
    Dále, stopeři to měli dříve snažší, když před nimi hrál Souček, pak i Holeš. Teď se ukazuje, že by to dobře zvládal i Hromada. Tiehi, který tam hrál často, není špatný, ale zatím se jim nevyrovnal. I z toho pramenily problémy. Uvidíme.
    Nesouhlasím s odepisovaním Ewertona po krátké době, co tady hraje, ještě se zraněním. Minimálně půl roku by měl ještě dostat. Hrát potřebuje i Usor. Zatím hraje dost na sebe. Oba se potřebují více sehrát s mužstvem.
    Na Chytila s Almásim nemám striktní názor. Také záleží, jestli někdo odejde. Chytil možná po dnešku zase podraží a třeba ho Olomouc bude chtít udat rovnou do zahraničí. Také spíše nevěřím Nicovu návratu. Byl bych rád, ale zázraky bych od něj nečekal, po tom roce tam.
    Na hostování máme dále Ichu a Valentu. Prvního asi necháme zatím Pardubicím, má maximální vytížení. Hraje na různých pozicích. Valentu bych viděl spíše na pendlování mezi naším béčkem a áčkem. V Liberci hrává vždy jen část zápasu. Červ tam je na přestup, zatím asi žádná změna, a Višinský úplně nezáří, čekal jsem od něj víc, ale je ještě mladý. Mickovi se dařilo v Budějkách a teď i v Liberci, možná hraje i trochu jinak, začal dávat góly. Těžko ale říci, jestli by se ještě prosadil u nás. Ani už nevím, kdy k nám přišel. Už je to nějakou dobu. Nepočítám, že ho stáhneme, ale možná by to nebylo špatné.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      mig52     před rokem 17.11.2022 08:39 |  
      6 1

      raku, zatím jsem nestihl poslechnout, jen k tvému příspěvku. Správně píšeš, že Ewerton i Usor potřebují hrát. Jenže to i M.Jurásek a Doudera, po uzdravení jistě bude chtít nastupovat Schranz, Sor také nebude chtít zahřívat lávku. Prostě hlavně na pravém křídle máme přetlak a jsem hodně zvědavý, jak to bude Jindřich řešit, aby všecky hráče uspokojil. Doufám jen, že mu situaci neusnadní obligátní zranění či nemoci našich hráčů.

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

        rak (přítel SN)     před rokem 17.11.2022 10:58 |  
        6 1

        No, je to pravda. Máme problém s přetlakem hráčů. Teď se projevuje ten propadák v EKL. Doufejme, že zítra to bude bez problémů, ale MOL cup na jaře představuje jen tři maximálně zápasy navíc. Dobrých hráčů máme hodně, to už bylo zmíněno i v podcastu. Chtěl jsem poukázat na to, že i na stoperu, a vidím problémy pouze na krajích obrany, kde máme výborné hráče do ofenzívy, dozadu už tak moc ne, hlavně napravo. Navíc Oscar teď ukázal, že by mu to mohlo víc sedět ve středu, kde je zrovna přetlak. Dále je fakt, že vpředu trochu chybí vyšší hlavičkář, abychom mohli využít skvělé Juráskovy centry, i když v poslední době mu to také ulétává. Na to je Sor či Standa úplně k ničemu. Snad Jurečka či Oli. Lingr si spíše dovede výborně najít propadlé balóny. Nemám tušení, na které hráče dostaneme dobré nabídky. Asi jsme měli Sora pustit. Nehrajeme moc zápasů pro něj. Chápu tedy důvody, proč to Jindra nechtěl. Nebyl bych vůbec nadšen, kdybychom hned pouštěli mladé (Juráskové). Bral jsem to jen u Samka, který měl problémy s rychlostí a zrovna v italské lize to asi tolik nevadí. Na odchodech asi dost záleží, jestli budeme usilovat o Chytila či Almásiho. Správně byla v podcastu zmíněna role béčka ve druhé lize, kde občasné nasazení některých hráčů áčka není pro ně až tak bezvýznamné jako v lize třetí. Otázka spíše, jak by to brali osobně.

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

        lantsmit     před rokem 17.11.2022 12:53 |  
        2 4

        I proto je nesmysl tahat sem teď hotovýho pravýho beka. Budou se tam točit Maso, Schranz a Douděra. Aby na křídle mohli ti lepší křídelníci.

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

          Betynka58     před rokem 17.11.2022 16:43 |  
          2 2

          Nezapomínal bych ani na Bořila, který by se mi na pravém beku líbil asi nejvíc. Ale je ve hvězdách, v jaké formě se na jaře ukáže.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

            Radek097 (přítel SN)     před rokem 17.11.2022 17:23 |  
            6 2

            Bořil možná nikdy na pravé straně obrany pod Trpišovským nenastoupil. Druhá věc je v jakém stavu se vůbec vrátí a zda bude mít vůbec na první ligu. Vždyť to vypadalo, že si už do míče nikdy nekopne... Na více jak rok vypadl ze svého tempa, ve kterém fungoval prakticky celou kariéru.
            Provod nastoupil párkrát na konci minulé sezóny (v 03/22 si připsal první start po zranění) a po více jak půlroce to stále není ono a k nějakému optimu to má daleko. Neustále ho brzdí další a další zranění, není schopen vydržet dva zápasy během týdne.
            Neměl bych po těch dlouhodobých návratem nějaké vysoké očekávání, že by nás měl Bořil spasit.

            • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

              mig52     před rokem 17.11.2022 20:44 |  
              2 1

              Mám Bóřu hodně rád, ale PB bych řešil perspektivním hráčem. Hlavně i proto, že jen křišťálová koule ví, zda bude vůbec ještě úplně zdráv. Určitě bych jej ve Slavii nějak uplatnil, nejraději u áčka, tam prostě patří. S Provodem souhlas, snad mu nynější delší pauza přispěje k úplnému top stavu.

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

          rak (přítel SN)     před rokem 17.11.2022 23:12 |  
          6 0

          Jen pro zajímavost. Proti Plzni hrál na pravé straně pardubické obrany Icha a Mosquera si proti němu až tolik nekopl.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

            lantsmit     před rokem 18.11.2022 07:13 |  
            1 3

            Ano, o Ichovi jsem tu psal pár dní zpátky. Vedle, pod článkem o posledním zapasu béčka, zase o Labíkovi, na druhý straně. Když už si tu připomínáme Bořila. Myslím totiž, že D. Juráska dlouho neudržíme.

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

          Lunaris     před rokem 19.11.2022 13:07 |  
          2 0

          Pokud by ses bavil striktně o jarní části ligy, tak dejme tomu, že se to s Masem na beku dá nějak odehrát. byť třeba proti Mosquerovi to taky úplně nevidím, ale jakmile se začneme bavit o předkolech evropských pohárů, event. skupině pohárů v další sezóně, tak tam potřebuješ někoho lepšího dozadu než Masopusta, a nebo přejít na 3-5-2, což jsem tu prosazoval už v minulosti, když byl Holeš ještě ok. Pokud by Slavia měla vyskautovaného hráče na pozici pravého beka, který by zároveň byl dostatečně efektivní dopředu, tak by se měla pokusit takového hráče přivést a je úplně jedno, jak to pak bude s Douděrou, Schranzem, Usorem nebo Masopustem. Kádr je potřeba neustále posilovat a tím i zkvalitňovat.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

            lantsmit     před rokem 20.11.2022 17:29 |  
            2 2

            Bavím se samozřejmě o mnohem delším období. Maso se i loni točil s Bahem na beku dost pravidelně a už tehdy dost jasné ukázal, že má pro naši hru podobně kvalitní parametry (jako právě Bah). I pro Masa na beku je klíčová souhra, resp. pomoc od ostatních hráčů. Hlavně těch středových pivotů. Loni Holeše a teď Oscara s Hromadou. Mimochodem Cuf taky teď ukazuje, že těžil taky hlavně z našeho fungujícího systému (Souček a spol), než že by to byl světovej bek.


            Komentář byl uživatelem upraven (20.11.2022 17:30) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    pehacko     před rokem 17.11.2022 09:03 |  
    5 3

    Kalivoda OLE!

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      kostelnivlajka     před rokem 18.11.2022 05:47 |  
      1 3

      ....a katrin byla kde?

  3. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    ntajlg     před rokem 17.11.2022 11:18 |  
    11 23

    Hrozný, poslouchat toho mudrce Vetyšku. Už nezvat, prosím. Legenda Kalič naopak skvělý.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      belmis (přítel SN)     před rokem 17.11.2022 12:59 |  
      22 4

      Já si zase mnohem radši poslechnu Vetyšku (i když s ním nemusím ve všem souhlasit) než člověka, který jede neustálé klišé a obecné řeči získané na sociálních sítích, aby si v další větě vyloženě protiřečil.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      kjandourek (admin)     před rokem 18.11.2022 19:25 |  
      2 1

      No... ona ta není taková sranda... přijít, sednout před mikrofon a souvisle něco povídat... Já se spoustou věcí, co Vety říkal nesouhlasím, ale oceňuju jak přišel připravený... Ono sice dostaneš od Quelhara "scénář", ale mít na každé téma nějakou myšlenku a být schopný si jí obhájit, není jednoduché....
      Kali to měl výrazně jednodušší - ten už je na mikrofon zvyklý z TV, navíc je to bývalý a respektovaný hráč, takže ten přišel opravdu jenom "na pokec"....

  4. Něco nefotbalového, veselého.

    Myšák     před rokem 18.11.2022 14:11 |  
    4 3

    Už dlouho přemýšlím o jedné věci, která ani uskutečnit nejde a já bych to ani nechtěl. Představte si, že bychom se všichni z tohoto webu sešli a každý by měl na sobě napsané své uživatelské jméno! No nebyla by to sranda? V každém případě by to bylo velmi veselé. A neskončilo by to rvačkou, až by tam někdo poznal někoho ze sparťanského kotle? Byl by to dobrý námět na filmovou veselohru.

    • Re: Něco nefotbalového, veselého.

      Peťánek826     před rokem 18.11.2022 15:10 |  
      3 0

      Je to pěkná představa vidět zdejší přispivatele a také staré známé insidery. Rád bych si s některými podal ruku a popovídal si.
      Ale bohužel to má jednu velkou kaňku - nedojdou Chooze a Rici78.

    • Re: Něco nefotbalového, veselého.

      PahaAhma     před rokem 18.11.2022 15:25 |  
      1 0

      Nápad se mi jeví fajn a já bych se rád snažil zúčastnit. Mementem ovšem zůstává loňský pokus o sraz Chráněnky před vánoci. Nepřišel vůbec nikdo, vyjma našeho admina Karla Janďourka s krabicí cukroví... Bylo to tedy velmi chráněnkářské!

      • Re: Něco nefotbalového, veselého.

        kjandourek (admin)     před rokem 18.11.2022 19:22 |  
        1 0

        To cukroví mám pořád doma a už pěkně ztvrdlo, jednou to s ním bude někoho hodně bolet....

  5. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    dejvidovic     před rokem 18.11.2022 15:27 |  
    2 8

    Vetyska je chytrej jak rádio. Kdo to vůbec je?

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      Veta (přítel SN)     před rokem 18.11.2022 16:13 |  
      6 1

      Co tě zajímá? :)

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      kjandourek (admin)     před rokem 18.11.2022 19:28 |  
      8 1

      Chytrej jako asi my všichni tady... každý má na fotbal nějaký názor ... a prezentovat jej na veřejnosti tak, aby to mělo hlavu a patu zase není tak jednoduché, jak by si mohl kdekdo myslet...

      Já se spoustou věcí, co tam řekl, nesouhlasím - asi bychom si tam ty názory trochu "vyměnili", kdybychom tam seděli spolu (což už nám Quelhar jednou dopřál) - ale nevidím důvod, proč jeho prezentaci shazovat.....

  6. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    Snivec     před rokem 19.11.2022 10:16 |  
    0 0

    nerikam, ze s nazory Vetysky souhlasim, ale jsem rad, kdyz je v diskuzi nekdo takovy, lepsi jak minula diskuze, ktera si plula v klidnych vodach "kdyz jsme nevyhrali dnes, vyhrali jsme minule a mozna vyhrajeme priste". A prezentovat svoje nazory ve studiu je neco jineho, nez anonymne na webu, coz ukazal minule i Alanor, ktery byl ve studiu uplne obrouseny atmosferou klidnych vod "vitezstvi minule". :)
    jeste doplnim, odstrelit Ewertona, ktery dlouho nehral kvuli zarneni, je pekny nesmysl


    Komentář byl uživatelem upraven (19.11.2022 10:21) . Zobrazit původní komentář

  7. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    Lunaris     před rokem 19.11.2022 13:09 |  
    2 0

    Perfektní podcast, podnětná diskuze. Díky

  8. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    Ivan     před rokem 21.11.2022 12:56 |  
    1 0

    díky. Pan Vetyška mě bavil.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      Veta (přítel SN)     před rokem 23.11.2022 21:28 |  
      0 0

      Díky. A díky za “pan”. Nevadí mi, když mě kdokoliv tituluje a oslovuje Honza nebo přezdívkami. Ale to “Vetyška” tady v diskuzich mi zní hrozně pejorativne a hrozne mě rozčiluje. :) (Bez ohledu Ok na samotný hejty).

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

        Ivan     před rokem 23.11.2022 21:51 |  
        0 0

        Já děkuju. Mi taky přijde oslovovat jen přijmením podivný :-) Popravdě sám nechápu ten hejt, mně to přišlo jako super postřehy se kterými jsem se ještě nesetkal a mělo to hlavu a patu. Jasně že ne se vším souhlasím, ale kdo by se koukal na podcast kdyby se tam dozvídal jenom "svoje názory".

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

        Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 24.11.2022 10:12 |  
        2 0

        Tak já se taky připojím a poděkuji panu Honzovi :-)) Vetyškovi za jeho názory v podcastu.
        S úctou
        Sokrates55

  9. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

    martyni (přítel SN)     před rokem 21.11.2022 13:09 |  
    6 3

    Konečně jsem se dostal k podcastu a musím říci, že mě překvapujou mě hejty na Vetyšku. Nemůžu říct, že bych s ním ve všem souhlasil, ale jeho myšlenky jsou zajímavý a mluví výborně. Takový hosty, který umí o fotbale přemejšlet, v MNF rozhodně chci.

    Veřejný debaty o fotbale jsou zaplavelený frázemi, všude zvou bejvalý hráče, jejichž projev je často unylej, chybí jim znalosti, příprava, stačí si pustit obě studia MS. Viz Grygera, Ujfaluši, to je otřesný. Fotbal je taktická hra a vhled hráčů není až tak zajímavej, kor když neuměj mluvit a berou si s PR školení jen to, že mluvit na veřejnosti je otrava a když nakupím pár frází, tak nic nezkazím.

    David Kalivoda je můj velkej oblíbenec,, ale i v tomhle podcastu je vidět, že přišel především jako někdo, koho známe a máme ho všichni rádi, než že by přišel expert, kterej nám řekne něco zajímavýho. Upřímně řečeno, když David mluvil, tak jsem podvědomě vypínal a když mluvil Honza, bylo to vždycky zajímavý. Jen jednu věc bych mu teda vyčetl, je ostudný, že se do teď nenaučil vyslovovat jméno naší legendy, Petera O.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

      Veta (přítel SN)     před rokem 23.11.2022 21:26 |  
      3 0

      Děkuju.

      A měl jsem pocit, že jsem Petera řekl poprvé dobře, ale asi zase ne. :) už o něm mluvit nechci. :)

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #09

        martyni (přítel SN)     před rokem 05.12.2022 17:05 |  
        0 0

        :). Nechci křivdit, ale při poslechu jsem zaznamenal jen tu horší verzi Peterova jména..