B-Tým

Slavia B - Třinec 3:1

Posílený B tým zvládl důležitý domácí duel s Třincem a odlepil se ode dna F:NL.

Reportáž ze zápasu si můžete přečíst na oficiálních webových stránkách Slavie.

18. kolo - Neděle 12. 03. 2023 10:15

Fortuna národní liga, 2022/2023
3 - 1
1 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

16. Martin Šubert
46. Štěpán Beran
48. Václav Jurečka

FK Třinec
FK Třinec

32. Turyna

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Třinec 3:1

    kjandourek (admin)     před rokem 12.03.2023 16:31 |  
    24 3

    Na zápase jsem se byl podívat, tak pár postřehů:

    Nejsem úplně příznivcem masivního posilování béčka hráči áčka, to jsem říkal už na podzim a myslím si to stále... možná proto, že jsem během své hráčské kariéry nebyl kdovíjaký fotbalista a dokud jsem byl v nějakých alespoň trochu ambiciozních klubech, které měly dva týmy, vždycky jsem byl kmenovým hráčem béčka ... a vždycky, když nám přišlo na pomoc tři a více hráčů z áčka (hrajícího většinou o dvě soutěže výš), dopadlo to podobně jako minule na Letné ....

    dnes tedy v základu pět hráčů z áčka a výhra... ale jako nejlepší na hřišti mi přišli David Planka a Štěpán Beran ... prvně jmenovaný hraje vyloženě "na Ševčíka" - pořád chce balón, vyváží ho a přihrává do šancí... Štěpán Beran na levém kraji zálohy vedle častých centrů zapsal gól a asistenci... spolu s nimi velice dobře zahrál Matěj Jurásek

    Lukáš Masopust začal na pravém kraji obrany sebevědomě, dvakrát to na své straně vykombinovali s Juráskem a následoval centr, ale postupně se vytrácel, ještě v první půli zvláště po jeho straně hosté větrali naší obranu, mimo jiné krajní záložík jménem Kania.... Kričfaluši měl v první půli několik hodně špatných rozehrávek, první čtyři přihrávky skončily na kopačkách soupeřů nebo v autu, postupně se rozehrál, obranu do té doby držel šestnáctiletý Konečný, který vyhrál hodně hlavičkových soubojů s elitním útočníkem hostí, až se na něj jeho trenér po dvaceti minutách začal rozčilovat... jenom tak mimochodem tím útočníkem, který nám nakonec gól dal, byl Daniel Turyna, kterého jsme kdysi vyměnili za jednoho nejmenovaného útočníka... a tím trenérem náš bývalý hráč Martin Zbončák.
    Béřa tentokrát neměl na levé straně problémy, ale míčovou jistotu u něj zatím nehledejme, nejednou si na balón šlápl....
    Pech ve středu zálohy je pro mě zatím velký otazník. Velký akčí rádius, často u míče, soubojový... ale žádný technik, předržuje míč, dává jej pozdě od nohy a často volí zbytečně těžká řešení. Šubert takřka neviditelný, ale nádherný gól. rána přímo do pravého horního rohu, nečekaná, bez většího nápřahu, možná to dokonce bylo bodlo... a Jurečka, to byl v první půli docela malér.... neměl snad jediný balón, míče do nohy se od něj odrážely, přihrávky do prostoru nedostával a nebo za nimi nešel, snad to bylo tím, že není se spoluhráči sehraný a ne odpověď na to, proč včera nehrál... na začátku druhé půle dal krásný gól, když si pohybem řekl o rychlé vhození autu a ve vápně si poradil, tím se trochu chytil, takže jeh výkon šel nahoru, mimo jiné i tím, že se začal více stahovat a říkal si o míče ve středu hřiště. Ze střídajích hráčů bych vyzdvihl Adama Pudila, který svůj první dotek s míčem proměnil v krásnou asistenci na Beranův gól. Naopak Šmiga trochu trpí tím, že na jaře ještě nehrál v základu. Během posledních deseti minut, kdy se dosal na hřiště si vysloužil několik výtek od Marka Jarolíma a ve finále ošklivě zazdil nájezd tří na dva, kdy mohl míč předat doleva na zcela volného Jurečku a místo toho jej cpal doprava přes beka...

    Bylo mi trochu líto, že na tribuně vedle mě sedí hráči jako Kopáček, Trédl, Žitný, Labík či Zachoval (i když ten s berlemi) .... ale vyhrálo se a zápas jsem si užil, tak to nebudu kritizovat...


    • Re: Slavia B - Třinec 3:1

      SKEP     před rokem 12.03.2023 17:28 |  
      2 0

      V příštím kole se to potká. Áčko v sobotu v Liberci (18 hodin), Béčko na Dukle (14).

      • Re: Slavia B - Třinec 3:1

        kjandourek (admin)     před rokem 12.03.2023 17:45 |  
        7 1

        To si říká o výlet na Julisku

        • Re: Slavia B - Třinec 3:1

          pcitron     před rokem 13.03.2023 12:50 |  
          1 1

          Karle, na zápase s Plzní jsme viděl reklamy na společnost, která vysílá zápasy FNL. Bohužel jsem si nezapamatoval název a nemůžu to nikde vygůglit. Nevíš náhodou to jméno?:-)

          • Re: Slavia B - Třinec 3:1

            jirkag5     před rokem 13.03.2023 13:28 |  
            3 0

            sporttotal.cz , ale je to na jednu kameru a kvalita nic moc

    • Re: Slavia B - Třinec 3:1

      mig52     před rokem 12.03.2023 20:51 |  
      4 2

      Karle, dík za obsáhlý koment. Jak se hojí zranění?

      • Re: Slavia B - Třinec 3:1

        kjandourek (admin)     před rokem 12.03.2023 22:14 |  
        5 1

        Děkuji za optání.... Upřímně neumím pravdivě odpovědět: ruka zafixovaná v sádře nebolí, je to jenom otrava.... Jak to s tím zraněním opravdu vypadá se ukáže, až když mi jí v repre pauze sundají a nastane rehabilitace ... To budu moudřejší... :-)

        • Re: Slavia B - Třinec 3:1

          mig52     před rokem 13.03.2023 11:27 |  
          3 1

          Tak ať ta "ukázka" dopadne co nejlíp.

    • Re: Slavia B - Třinec 3:1

      Mikey     před rokem 12.03.2023 23:18 |  
      11 0

      Já ti rozumím, ale ještě teď když potřebujeme, co nejdřív nabrat body, aby mladí hráči nehráli pod takovým tlakem, tak tam pár zkušených hráčů potřebujeme. Příští týden jich bude zase méně, protože k večeru hrajeme v Liberci.
      Snad se brzo sehraje Kričfaluiši s Konečným, i když se mi dneska více líbil 16 letý Konečný, zleva je bude řídit Bořil. Masopust už pojede do Liberce (při absenci Schranze), takže nastoupí Hošek. Možná jestli ještě Pech půjde za B tým, kdyby pro něj nebylo místo v A týmu, ale teda jako velká posila na pravého beka vůbec nevypadá. Jestli hrajeme, tak jiným stylem než Boleslav, přitom u nich hrál hodně dobře. Snad ho hned v létě nepošleme někam na hostování.
      Šmiga byl pravděpodobně zraněný/nemocný, tak je otázka, jak je na tom.
      A je otázka, co se děje s Jurečkou, přitom na podzim (hlavně v derby) to byl výborný útočník.


      Komentář byl uživatelem upraven (12.03.2023 23:19) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Slavia B - Třinec 3:1

      RiderJ     před rokem 13.03.2023 14:08 |  
      6 0

      Souhlas víceméně téměř se vším, co píšeš. U Davida Pecha si myslím, že si zvyká na svůj staronový post, kde ho možná i výhledově bude chtít JT využívat. Má zajímavé momenty, hlavně při vyvážení míče a driblinku, zároveň ale pak nesmyslně občas volí složitá řešení a vypadává ze hry. Uvidíme, jestli ho v současné Slavii zvládnou trenéři využít, na pravého beka mu možná bude scházet větší dynamika.

      Souhlasím i s tou mírou posilování z áčka a jeho možnou kontraproduktivitou, včerejší první poločas toho podle mě byl taktéž důkazem. Naopak třeba v některých podzimních zápasech při posílení o 1-2 hráče vypadal tým úplně jinak a porážel i těžší soupeře typu Vyškov a Karviná.

      K hráčům na tribuně dodám pouze, že Žitný s Trédlem mohou alespoň, na rozdíl od Kopáčka, chodit hrát za U19. Trédl v béčku suploval na podzim na pozici, která mu nebyla vlastní. Labík a Zachoval jsou oba zranění.


      Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 14:08) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Slavia B - Třinec 3:1

    donford     před rokem 13.03.2023 17:35 |  
    3 0

    Ne, neviděl jsem tento zápas, ale když se tady píše o šestnáctiletém Konečném musím se trochu přidat. Viděl jsem ho v TV proti béčku Sparty a moc mě zaujal. V 16 letech proti Minčevovi a Daňkovi si vedl velmi zdatně, nebojácně a s velkou hráčskou inteligencí. Vidím v něm naši velkou naději do stoperské dvojice jednou v áčku. A jak vyplývá z komentářů byl asi lepší než vysoký Kričfaluši, který už nějakou praxi u áčka přece jen má.

    • Re: Slavia B - Třinec 3:1

      Taky     před rokem 14.03.2023 08:30 |  
      3 0

      Vypadá skvěle a Slavia ho má pod smlouvou...