Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 22/23 #15

Zisk MOL Cupu v jedinečném derby na Letné, při kterém tribuny opanovali fanoušci Slavie, je přirozeně hlavním tématem dalšího dílu podcastu Slávistických novin Mezi námi fanoušky. V něm quelhar, tolsimir a subHuman diskutují také o ztrátě bodů s Hradcem Králové a vyhlídkách Slavie pro nadstavbu.

V úvodu podcastu hosté, kteří byli přímo na Letné, popsali neopakovatelnou atmosféru před zápasem a během něj. Následně při diskuzi o samotném utkání došlo na postavení Traorého do základní sestavy, celkový dobrý výkon a správné mentální nastavení týmu. Vypíchli jsme také výkon Igoha Ogbua a pochvalovali si, jakými trefami se ukazují být on a Christos Zafeiris, kteří oba přišli v zimním přestupním období. V druhé části podcastu už téma nebylo tak veselé, remíza s Hradcem Králové poslala Slavii na druhé místo tabulky. Přirozeně se tak opět, už poněkolikáté během této sezóny, vrátila dvě témata: jak si může Slavia poradit v budoucnu s organizovaným bráněním v maximálním počtu hráčů a jaké hrotové útočníky bychom v týmu rádi viděli v příští sezóně. Krátce jsme se dostali také k zápasu na Baníku, který Slavia sice vyhrála, ale nepředvedla nijak přesvědčivý výkon. V poslední krátké části jsme se zamysleli nad možnými scénáři v nadstavbě a zkritizovali jsme poslední výstupy Komise rozhodčích, která jimi ztratila jakoukoli důvěryhodnost.

Obsah:

(00:00) Sparta - Slavia 0:2. Sešívaná invaze.
(49:40) Slavia - Hradec Králové 1:1, Baník - Slavia 0:2.
(1:20:30) Nadstavba. Komise rozhodčích.

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

    Steevee     před rokem 05.05.2023 06:40 |  
    10 4

    Tak jsem to právě dojel, quelhar jako vždycky člověk na svém místě, kterej se fakt dá poslouchat hodiny, další dva pány neznám, ale po necelých dvou hodinách poslouchání toho "s divnou mluvou" mám pocit, že potřebuju na 14 dnů do lázní. Jako nechci být zlej. Z toho "někoho" leze, že to pro něho evidentně hodně znamená, ok, všechno v pořádku, ale prostě to není speaker do podcastu. Rozložení řečnického slova asi 5:5:90 a tomuhle dílu to bohužel žádnou velkou službu nedělá. Roztahané úvahy, které zbylí dva zvládají třemi slovy, navíc když v těch elaborátech žádná spešl přidaná hodnota nepřichází. Vše završeno Fleichamnnovým d(!)řevnem a stokrát omletou, bohužel reálnou optikou vzato prostě hloupou úvahou o tom, jak je druhé místo výhodnější.

    Tak ještě jednou. Ne, není. Může kdo chce jak chce teoretizovat o losu, ale onen klíč je ad 1) přednostní postavení při rovnosti bodů a ad 2) domácí vzájemný zápas. Ta výhoda "plus dva" dává tomu týmu možnost v domácím zápase prakticky ligu "ukončit". My jsme měli porazit Hradec, rozhodčí neměli zase úřadovat v Liberci a bylo to jasně ložené. Domácí výhra nad Spartou by nám dávala jednu a půl ruky na titul. Takhle má Sparta ten luxus v podobě možné jedné plichty a my hodně pravděpodobně potřebujeme příští týden na Spartu jet vyhrát. Čemuž sice věřím, ale řečeno čistě čísly je na to šance necelých 40 %. Ne, to fakt není liga nakloněný k nám. Ani mírně. Je to matematicky mírně pro Spartu. Tak se na to prosím už všichni zastánci téhle stupidity vykašlete...

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      miki.komarek     před rokem 05.05.2023 07:21 |  
      4 6

      Dva body, které jste zmínil ve prospěch prvního týmu po základní skupině ligy jsou samozřejmě správné. Já si dovolím zmínit i body, které “mohou” zvýhodnit druhý tým. Pro nás je velká výhoda, že nebudeme hrát na Slovácku, já osobně raději budu hrát derby na Spartě, které se hraje v Praze, kde se nám daří více než na Slovácku, které hraje pro nás nepříjemný, běhavý fotbal. Druhá nevýhoda je, že první tým hraje první zapas venku, ten start do nadstavby ligy je nesmírně důležitý po psychické stránce, vzpomeňte, jak se nám vedlo v minulém roce, kdy jsme měli bod náskok na Plzeň a jak jsme po prvním zápase odehráli zbývající část nadstavby. Souhlasím, že nesmíme prohrát na Spartě, ideálně tam potřebujeme vyhrát. Pokud se nám zápas podaří, jsme ve velké výhodě, až čas ukáže, ale já věřím, že naděje na první místo stále je a z druhého místa je možná i výhodnější.

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

        Radek097 (přítel SN)     před rokem 05.05.2023 07:48 |  
        5 0

        Podle mne bys ten komentář tady nenapsal, kdybychom nad Hradcem vyhráli. Taky na to můžeš nahlížet tak, že sparta v posledním kole bude hrát proti plzni, které už o nic nepůjde a my budeme hrát se Slováckem, které možná bude stále bojovat o čtvrté či páté místo.
        Výhodnější je místo první, jelikož klíčový zápas hraje vítěz základní části doma, což je zápas, který nakloní misky vah na jednu či druhou stranu a bude už jen jeden z klubů mít jistotu, že titul má ve svých rukou.
        Když nás sparta porazí, tak ze zbylých 4 zápasů jim stačí uhrát 7 bodů (2-1-1).
        Jestliže zápas skončí remízou, tak musí uhrát 10 bodů (3-1-0).
        Pokud vyhraje Slavia, tak už to nemají ve svých rukou, a ani bilance 4-0-0 jim k titulu nemusí stačit.
        Všechny tři případy počítají s tím, že Slavia zbylé 4 utkání vyhraje.

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

          Dennis     před rokem 05.05.2023 08:50 |  
          5 3

          Já jsem komentář, kde jsem se zamýšlel nad výhodností 1. místa v nadstavbě napsal už před zápasem s Hradcem. První místo má své výhody, ale že je o tolik výhodnější, to si nemyslím. Nahlodal mě v tom hodně loňský rok, kdy mi přišlo, že to pro prvního zase tak výhodné není. Jeli jsme na začátek do Hradce a pak po zápase s Plzní jsme také měli poslední dva zápasy těžší (jeli jsme na Baník a nakonec doma derby, zatímco Plzeň hrála v Hradci a měla doma Baník).

          Záleží na úhlu pohledu a také na složení týmů v nadstavbě. Je obrovský rozdíl hrát se Slováckem nebo třeba Baníkem doma nebo venku. To jsou úplně jiné zápasy. Totéž Bohemka, se kterou se v ďolíčku nehraje snadno. Naopak u derby ten rozdíl jako tak zásadní nevnímám. Nasvědčují tomu i výsledky z posledních let, kdy na Letné jsme často uspěli. Je to podle mě hlavně tím, že do derby jdeme vždy stoprocentně motivovaní, nikdo nic nevypustí a s ohledem na povahu toho zápase se často výhoda domácího prostřední snižuje (favorit nevyhrává).

          My kromě derby máme tři zápasy doma a jednou jedeme do Olomouce. Zatímco oni budou mít kromě derby už jen dva zápasy doma a pojedou do Olomouce a na Slovácko. A tam moc nevyhrávají. Já tedy raději budu hrát derby na Letné, než jet na Slovácko.

          Další věc je, že oni nadstavbu začínají venku, zatímco my doma. Vstup do nadstavby je velmi důležitý a já jsem rád, že hrajeme první zápas doma. Jet teď v neděli do Olomouce, tak jsme pod velkým tlakem tam vyhrát, což nám poslední dobou venku moc nejde.

          Pořadí zápasů - chátra v předposledním kole hraje na Slovácku a pak doma s Plzní. My jedeme do Olomouce a v posledním kole máme doma Slovácko. Mně ten náš los na poslední dva zápasy přijde lepší. V Olomouci se nehraje tak těžko jako na Slovácku a Plzeň je doma nepříjemnější soupeř než Slovácko. Celkově mi přijde, že těžší zápasy než oni máme jen ve druhém a třetím kole (jedeme na Letnou a máme doma Plzeň), zatímco v prvním, čtvrtém i pátém kole jsou ty zápasy lepší pro nás.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

            kjandourek (admin)     před rokem 05.05.2023 09:32 |  
            6 0

            Tvoje úvaha je určitě zajímavá a má něco do sebe, ale podle mého názoru všechny tyhle argumenty hravě přebije to, že v případě rovnosti bodů se mistrem stává tým, který vyhrál základní část.... i kdybychom Spartu porazili a měli s ní v sezóně bilanci 2-1-0, tak když na konci budeme mít stejně bodů, pak se mistrem stane soupeř....

            • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

              Dennis     před rokem 05.05.2023 09:46 |  
              4 0

              Tak já jsem psal hned na začátku, že první místo má své výhody. Tohle je ta největší. Ale dost možná i jediná.

              My i chátra hrajeme v Olomouci, doma s Plzní a Bohemkou. To máme stejné. Rozdíl je v pořadí zápasů a v tom, že my máme Slovácko doma, oni venku a derby je na Letné. Já to beru a myslím, že v našem momentálním rozpoložení to pro nás může být mírná výhoda. Zápasy venku nám letos vůbec nejdou, výjimkou jsou právě zápasy na Letné, kdy jsme nedávno sahali po vítězství a předevčírem je jasně přehráli. Budou to mít v hlavě.

              • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                rakusan     před rokem 05.05.2023 11:37 |  
                1 1

                Nejblbější je nyní, že jim stačí z prvních 2 kol remízy a pak vyhrát ty zbylé 3. A bohužel mají už rozhodčí po plzni oni. Tak holt musíme vše vyhrát a na ostatní sere bílej tesák.


                Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 11:38) . Zobrazit původní komentář

                • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                  wimpy     před rokem 05.05.2023 11:47 |  
                  5 0

                  Základní předpoklad pro titu l, že v mordoru vyhrajeme. S případnou remízou se šance blížej nule.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                    Ragnarok     před rokem 05.05.2023 12:48 |  
                    4 0

                    Pokud by prohráli v Olomouci, tak začnu věřit na zázraky.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                    rakusan     před rokem 05.05.2023 14:41 |  
                    0 1

                    To máš samozřejmě pravdu. Pak by titul byl velmi reálný. Ale kdyby je Chytil v Olmíku překvapil, tak by třeba stačil bod...

                    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                      Dennis     před rokem 05.05.2023 15:00 |  
                      1 0

                      Souhlasím s tím, co píše wimpy. Derby bude zásadní klíč k titulu. Nicméně Chytil by je zaskočit mohl, budu mu v tom fandit. :-) Ale bude to stačit? Co myslíte, bude v Olomouci v neděli penalta, nebo ne?


                      Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 15:01) . Zobrazit původní komentář

                      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                        rakusan     před rokem 05.05.2023 15:02 |  
                        0 0

                        Není otázka ZDA, ale KOLIK

                        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                          Dennis     před rokem 05.05.2023 15:03 |  
                          0 0

                          :-)) Já si říkám, že jim jí třeba v pátém zápase po sobě už nepísknou. Ale asi jsem naivní.
                          Edit: teď koukám, že jim to píská nějaký Všetečka, toho vůbec neznám. Nás píská Szikszay a u VAR bude Zelinka.


                          Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 15:06) . Zobrazit původní komentář

                          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                            krumicek     před rokem 05.05.2023 15:47 |  
                            4 0

                            Přijde mi vtipný a zmínilo se to i v podcastu, že "hvězdu" Černého dají na Teplice s Pardubicema a do Olomouce dají Všetečku, co je v lize první sezónu, většinou pískal týmy zespoda a třeba nás nebo spartu ani jednou. Zřejmě je to taktika, dát tam nezkušenýho sudího, kterej se posere z Krejčího nadávek a něco jim foukne.

                      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

                        butters     před rokem 05.05.2023 16:56 |  
                        0 0

                        Těžko říct, zkušený rozhodčí by měl zvládnout dovést zápas do takového stavu, aby penaltu pískat nemusel :-) Třeba nějaká redka za "soft" faul ve 20. minutě poslouží stejně a nikdo jim nebude muset po zápasy počítat penalty. Já souhlasím s názorem, že pro nás vede cesta k titulu přes výhru v derby + další 4 výhry, protože sparta mimo zápas s námi udělá nejspíš 12 bodů. Problémy pro ně čekám jen na Slovácku, na Olomouc, Bohemku a Plzeň by jim měla stačit i lehce nakloněná rovina + v případě Plzně nejspíš i zákulisní dohoda s Ádou.

                        V našem zápase s Bohemkou mám obavu, aby nepřišla čk pro Ogbua, o kterém se kuchtovi zdají noční můry ještě teď. Pokud by se nám zadařilo a vývoj byl podobný jako v posledním zápase s Boh., tak bych ho v poločase stáhl.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

            Radek097 (přítel SN)     před rokem 05.05.2023 20:06 |  
            1 0

            Zas na to může nahlížet tak, že sice první zápas hraješ venku, ale pak ze zbylých 4 zápasů opustíš svůj stadión jen jednou.
            My jsme nad plzní měli po 30. kole náskok jednoho bodů, což je skoro nic, to ti dá výhodu jen tehdy, pokud v nadstavbě prohraješ a druhý tým remízuje. Musíš tedy doufat i v zaváhání soupeře. Naopak ty 2 body pro spartu je mnohem lepší výchozí pozice, jelikož oni mohou zaváhat (remízovat) a stále se pro ně nic neděje, protože to mají ve svých rukou. To platí za předpokladu, že vzájemný zápas bude remízový.
            Jinak loni těch chyb bylo spousta, rotace brankářů, návraty hráčů po zranění, ač na to neměli a jen zabírali místo v sestavě, nelogické lpění na Talovierovi ve středu zálohy, s tím vším logicky scházející osa týmu po celé jaro a tak dále... naopak plzeň to postavila na úzkém kádru a jelikož nehráli na jaře v Evropě, tak to šlo v klidu uhrát. A ač nás na konci základní části pustili před sebe, tak závěr sezóny se jim podařil neskutečně. Zlom nastal právě v zápase proti plzni, kdy jsme po vstřelené brance hned dostali a zápas skončil 1:1. Tam se misky vah přelily na stranu plzně.
            Pokud Slavia bude mít i před derby stále vše ve svých rukách (ztráta max 2 body), tak výsledek výrazně z derby napoví, kdo by si pro titul mohl dojít.
            Ještě závěrem, výsledek na letné 13. května rozhodně neovlivní to, že se nám tam podařilo čtyřikrát vyhrát z posledních šesti utkání anebo ne. To na (budoucí) výsledek nemá absolutně žádný vliv. Naopak důležité budou karty v neděli, sparta má šest hráčů v ohrožení z toho asi čtyři hráče základní sestavy (Haraslín, kuchta, Kairinen, Vitík).

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

          miki.komarek     před rokem 06.05.2023 09:38 |  
          0 0

          To ano, nenapsal, už jen proto, že bychom neskončili na druhém místě. Ale názor bych nezměnil, jelikož mám v živé paměti, jak jsme dopadli v minulém roce z prvního místa, po ztrátě v prvním kole nadstavby a jak se na nás ten zápas podepsal ve zbytku ligy. Stejný pohled mám také na to, jestli bych raději hrál venku na Slovácku nebo na Spartě a to proto, jakým stylem oba týmy hrají, myslím si, že Slovácko je doma velmi těžký soupeř. Za pár týdnů uvidíme, každopádně Vašemu názoru rozumím…

        • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

          miki.komarek     před 12 měsíci 01.06.2023 16:05 |  
          0 0

          Máš pravdu, ten komentář bych nenapsal, protože bychom neskončili druzí a nemělo smysl psát argumenty, které by byly výhodné pro druhý tým základní části ligy... to však nemění nic na tom, že si za svým názorem stojím. Raději bych hrál na Spartě (v zápase jsme byli lepším klubem) než na Slovácku. Poučení pro mně byl minulý rok, kdy jsme vyhráli základní část ligy a hned první zápas v nadstavbě se hrál venku v Hradci Králové, zápas se nám nepovedl a zbytek nadstavby byl hrozivý. Naopak, letos v celé nadstavbě jsme i přes prohru na Spartě získali víc bodů. Názorově blízký jsou mi argumenty Dennise. Vidíš, poslední kolo dopadlo tak, že i když Plzni o nic nešlo, tak na Spartě vyhrála a Slavia rozprášila Slovácko... My jsme si titul prohrály zápasy v kterých soupeř bránil, proč Sparta s námi hráli hlavně v obraně a na brejky? Protože v minulých zápasech jim otevřená hra s námi vůbec neseděla.

          • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

            Radek097 (přítel SN)     před 12 měsíci 01.06.2023 17:32 |  
            0 0

            Ono se to nezdá, ale vést o bod či o dva po základní části je strašný rozdíl.
            plzeň sice vyhrála v posledním kole, ale sparta už měla své jisté. My jsme pro změnu zas nebyli pod žádným tlakem, takže z posledního kola bych nedělal žádné závěry. Není to tak dávno, co v posledním kole přijela do Edenu plzeň a dostala tu bůra, ale jelikož už měli titul jistý, tak to pro ně nic neznamenalo. Dokonce prohráli poslední tři zápasy.
            V nadstavbě jsi získali o dva body více než sparta, což jsme už před nadstavbou věděli, že je málo.
            sparta se poučila z předešlých vzájemných zápasů a přizpůsobili taktiku, která se jim povedla a byly to pro ně mistrovské body. Po druhém kole nadstavby bylo prakticky rozhodnuto.

            • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

              miki.komarek     před 12 měsíci 02.06.2023 16:29 |  
              0 0

              Na to upozorňuju delší dobu, pokud s námi soupeř hraje otevřený fotbal, tedy, že nezaparkuje autobus před svým vápnem a nehraje na brejky, tak má s námi velké problémy. My naopak máme problémy s tím, dobývat soupeřovu branku, když je soupeř zalezlý. Nejsme schopný si pomoci centry ze strany a většinou se na to nedá koukat. Krásně to bylo vidět ve všech derby z posledního roku, i v tom, v kterém jsme měli spoustu marodů. Vzpomínám si na ročník v kterém jsme ztratily body jen s týmy, které hráli vespod tabulky (vyjma Jablonce, který hrál nahoře), myslím, že to bylo v roce, v kterém jsme vyhrály poslední titul, tedy 20/21. Remíza s Pardubicemi (skončily 7.), 2x s Brnem, s Příbramí, s Teplicemi, s Bohemians, s Karvinou a Jabloncem (skončil 3.). V následujícím roce se poučili z taktiky, která na nás fungovali už i další soupeři a měli jsme problémy... Škoda, takový (destruktivní) fotbal nikomu nepomůže, nebudou chodit diváci, neprosadíme se v Evropě, bude menší zájem o naše hráče v zahraničí.

  2. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

    Ragnarok     před rokem 05.05.2023 08:39 |  
    4 0

    Pro mě výborné složení a vysloveně kvituju to, co zaznělo a co bylo včera zde v diskusi. Že v 90 a 00 jsme se klepali při derby a v pohárech a měli takové divné svíravé pocity a dnes tam jdeme i my jako fanoušci s jistým sebevědomím, že úspěch a spokojenost by se měly dostavit.
    SubHuman je vysloveně dělník fotbalu a nosič ryb, nechápu, kde na to bere odhodlání a čas. Je to asi o prioritách. Já bych se ho zeptal na Bounty Hunter Coconut Porter, jestli stojí za to si to sehnat.
    Quelharův freestyle udeřil hřebíček na hlavičku, akorát že je to každému kromě nás jedno.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      subHuman     před rokem 05.05.2023 15:14 |  
      0 0

      Dekuji, i kdyz si nemyslim, ze si ten komentar zaslouzim, jsou jini. Budu to brat ze chvalis je.
      Zminovane pivo uz dlouho neni, v Pivovaru Basta se vari 500 litru. Posledni stout St. Patrick´s byl urcite lepsi. Udelame brzy nejaky dalsi.

  3. Žádný teorie , ale

    Slávista 51     před rokem 05.05.2023 11:30 |  
    4 0

    nastoupit na všechny, jako to bylo na Bohemku i nyní Spartu.
    Ať se chytnou za nos, kecálisti všelijací !

  4. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

    cunak     před rokem 05.05.2023 11:54 |  
    3 2

    Ve zbývajících pěti kolech musíme uhrát o 3 body víc než KSČ. O ty 3 (resp.2l body, které jsme zbytečně prohospodařili). A spekulace, zda je lepší hrát s Horní Dolní doma nebo s Dolní Horní venku na tom nic nezmění.


    Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 12:42) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

    Ados     před rokem 05.05.2023 12:04 |  
    7 6

    Překvapuje mě optimismus, že máme lepší los z druhého místa a je to vlastně pro nás výhoda. Chápu, že je v tom fanouškovství a víra do poslední možné chvíle, ale já to vidím spíš realisticky. Titul jsme ztratili v posledním zápase s HK. Pokud rudoši udělají z prvních dvou zápasů 4 body, tak je po titulu.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      Ivan     před rokem 06.05.2023 10:58 |  
      1 1

      To je teda realistickej pohled... :D Sparta která hraje tužku a dokázala porážet slabé soupeře kteří proti ní neuměli hrát se dostala na naši bodovou úroveň, ale proti dobrým týmům potřebovala silnou pomoc rozhodčích aby něco uhrála.

      My jsme je teď přejeli v derby a minule i s půlkou kádru jsme byli lepší, nevidím důvod proč bychom neměli derby vyhrát znovu. Sparta bude ztrácet, v lize ztratila v každém druhém zápase proti týmům top 6, takže ani kdyby s námi uhrála remízu to není rozhodnuté.

      Prostě favorit jsme my, máme to ve vlastních rukou a nebudu překvapen když vyhrajeme kolo před koncem.

  6. Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

    Tadeusz     před rokem 05.05.2023 14:05 |  
    2 0

    Pokud se nepletu a zachová se stejný koeficient (pětiletý) na MOL cup a bylo příští rok ve finále zase derby, tak bychom hráli doma - my budeme mít stejně bodu jako letos (maže se nám 1. místo za 5 bodů sezona 2017/18 a nahradí se naším vítězstvím čili zase bodů - celkem tedy stejný počet bodu 18), zatím Sparta bude/měla by mít 19, nebot se jim maže sezona 2017/18 -1 bod a za letosní finale dostanou 4.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      Merlinus (přítel SN)     před rokem 05.05.2023 14:26 |  
      7 0

      Tak jestli to tak je, tak předpokládám, že ten systém brzo změní. Protože to, aby se finálo hrálo "za odměnu" na stadionu horšího týmu je jedna z největších blbostí, kterou jsem kdy viděl. Na mě to dělá dojem, že jediným důvodem bylo, aby Slavia finále nehrála doma. Jinak to nedává vůbec žádnou logiku. Neznám jiný sport, kde by byl výsledkově horší tým zvýhodňován na úkor výsledkově lepšího týmu. Strašná blbost.

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

        kjandourek (admin)     před rokem 05.05.2023 15:18 |  
        0 1

        Tohle vymysleli v době Covidu, kdy byla snaha, aby se cestovalo co nejméně.. takže místo toho, aby se dva fanouškovské tábory přesouvaly na neutrální místo, vymyslelo se, že se přesune jenom jeden celek se svými fanoušky....

        ofiko snad dokonce ta formulace zní takhle: Hraje se na hřišti toho finalisty, jehož nejvyšší mužský tým hraje nižší soutěž. Pokud budou oba týmy ze stejné soutěže, bude se hrát na stadioně toho týmu, který je ke dni semifinále na nižší pozici. Pokud nebude stadion splňovat bezpečnostní kritéria, bude se hrát na neutrální půdě.

        Poprvé to tedy bylo v sezóně 2019/20, kdy se hrálo v Liberci s omezeným počtem diváků (2,5 tisíce).... a zápas skončil "suchým hajzlem" .... o sezónu později jsme hráli v Plzni... opět s minimálním diváctvem (1160)....
        Teď už to samozřejmě nemá opodstatnění...

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      Slávista 51     před rokem 05.05.2023 14:50 |  
      0 0

      NEHRÁVALO SE
      dřív na předem určeném stadionu ?
      A ten by měli mít bafuňáři na Strahově, tak na 30tisíc diváků !

      • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

        Ivan     před rokem 06.05.2023 11:01 |  
        1 0

        Mně se matně vybavuje že se dřív hrálo na neutrálním stadionu kterej měl být zhruba na půlce cesty aby to nezvýhodňovalo fanoušky žádného týmu.

    • Re: Mezi námi fanoušky 22/23 #15

      quelhar (admin)     před rokem 05.05.2023 22:25 |  
      0 0

      Díky za opravu, musím se přiznat, že mě vůbec nenapadlo, že se přes zisk poháru v tom koeficientu vlastně můžeme propadnout... :o)

  7. Ondřej Kolář- derby

    Mike     před rokem 05.05.2023 22:04 |  
    8 0

    V podcastu řeší i bilanci Ondry Koláře V derby. 14 zápasů, ani 1 prohra. Přidám ještě statistiky. 9 výher, 5 remíz, 10 /!/ čistých kont. Podle mě neskutečné.

  8. .

    japhy     před rokem 06.05.2023 00:33 |  
    3 1

    Já jsem si pro sebe problematiku výhodnosti prvního nebo druhýho místa uzavřel tak, že druhý je na hovno skrzevá body, ale los má prostě lepší. Jeho výhody popsal Dennis.

    • Re: .

      Ivan     před rokem 06.05.2023 11:04 |  
      1 5

      když Sparta rupne venku na Slovácku, tak je to stejné, jako kdybychom byli první mi před nadstavbou a Sparta to Slovácko doma porazila. Tedy říkat tomu výhoda druhého místa kvůli zápasu Slovácko venku je prostě absurdní.