O Slavii

Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

Pouhý den před výkopem úvodního zápasu sezóny 2023/24 uspořádalo vedení SKS tiskovou konferenci. Novináře si vedení pozvalo do tiskového centra na stadionu v Edenu, setkání přímým přenosem vysílá Slavia TV a Slávistické noviny mají mezi novináři svého zástupce. 

Před novináře předstoupili tradiční účastníci tiskových konferencí: tiskový mluvčí Michal Býček, trenér Jindřich Trpišovský a předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Hráči byli zastoupeni Lukášem Provodem a gólmankou ženského týmu Olivií Lukášovou.  Jak již bylo avizováno při představování dresů, letošní sezóna se ponese ve stylu dřevěných doplňků slávistických domovů, uváděnou u příležitosti 15 let otevření Edenu. Symboliku kampaně "Vítejte v ráji" vyjadřuje reliéf dřeva na letošních dresech. Před pódiem byly nainstalovány minulý týden nově představené dresy v dřevěném provedení. 

Jako první se dostal slovo předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, který přivítal novináře a vyjádřil radost nad startem nové sezóny i s poznámkou, že zápas s Hradcem může mnohé napovědět. Poděkoval fanouškům za zájem o permanentní vstupenky a naznačil možné změny směrem do budoucna. Cílem pro následující sezónu je úspěch v Evropě. Základní skupina Evropské konferenční igy je brána jako minimum, snahou bude postoupit do základní skupiny Evropské ligy. Dalšími cíli je snaha o navýšení průměrné návštěvnosti a vyrovnaný rozpočet. V domácí soutěži chce Slavia v létě hrát ligu mistrů, což znamená skončit nejhůře dod ruhého místa a minimálně jednu domácí trofej. 

Předseda představentva zhodnotil přestup Davida Juráska, konstatoval, že zájem je i o ostatní hráče červenobílého kádru. Jediným hráčem ze základního kádru, který má souhlas odejít v případě, že přijde adekvátní nabídka, je Ondřej Lingr. Velkou spokojenost vyjádřil předseda představenstva nad tím, že do základní sestavy budou naskakovat i dva odchovanci Matěj Jurásek  a Tomáš Vlček, kteří oba prodloužili smlouvy do roku 2027. Zmíněn byl i Dominik Pech, jehož výkon během letního přípravného období vzbudil nadšení. Podstatně horší zpráva se týkala jeho jmenovce Davida, který si během tohoto týdne přetrhl přdní zkřížený vaz a podzimní část pro něj skončila dříve než začala. Dalším hráčem, který prodloužil smlouvu je kapitán týmu Jan Bořil, jehož kontrakt byl podepsán na jeden rok. Další oznámené prodloužení se týkalo Oscara. Jeho kontrakt má skončil za dva roky a bude o další tři prodloužen. Dalším cílem je návrat B týmu do 2.ligy. S týmem se připravuje Milan Škoda, kterému skončila smlouva v Mladé Boleslavi a v současné době čeká na nové angažmá. Milan má nabídku stát se kapitánem B týmu. 

Trenér Jindřich Trpišovský několika slovy zhodnotil přípravu, pochvaloval si soupeře v přípravě i prostředí v Rakouska. Stínem letošní přípravy je zranění  Davida Pecha. Zranění dalších hráčů není vážné, Ševčík, Tecl, Plavšić i Walem už naskakují do tréninkového procesu.  Co se přestupů týče, trenér konstatoval, že se letos nekonal větší hráčský kolotoč. Odešli dva hráči základní sestavy, přišli čtyři borci plus navrátilci z hostování.

Jako třetí dostala slovo Olivia Lukášová, která zhodnotila loňskou úspěšnou sezónu a vyjádřila snahu zoakovat loňský double

Lukáš Provod dostal gratulaci k promoci i sňatku. Na otázku, jestli si "formu" přenesl i do sezóny zadoufal, že se to podaří. 

Prostor pro otázky zahájil dotaz na řešení levé strany. Trenér odpověděl, že se snažíme najít levého beka, který by nahradil Davida Juráska, ale zatím se to nedaří, tudíž nám nezbývá nic jiného, že změnit herní styl. Variantu s Oscarem na levém beku by trenér zkoušel nerad, protože Osky se vyprofiloval ve skvělého středního záložníka. 

Následovala otázka na základní sestavu a zítřejší zápas. Trenér zdůraznil, že Hradec je pro nás těžkým soupeřem, ale věříme, že další zápas už zvládneme. O sestavě má trenérský štáb jasno, přestože se do sestavy tlačilo více hráčů. Nebylo to o tom, že bychom nevědli, koho do základní sestavy použít, ale o tom, že bylo více adeptů.

Na nového levého beka přišla i další otázka, ale aktuálně to na spadnutí není. Trenér věří, že se podaří patřičného hráče objevit a přesvědčit o přestupu do SKS nejpozději za rok. V této chvíli je jeden hráč vyhlédnutý, ale klub s námi odmítá o jeho prodeji komunikovat. Co se týče šířky kádru, chystáme s ena jeho redukci, někteří hráči již vědí, že se do něj nedostanou.

Olivia Lukášová dostala dotaz na bývalou spoluhráčku terezu Kožárovou, která odešla do Sparty. Gólmanka jí popřála hodně štěstí s tím, že jí nepřísluší tohle hodnotit. Naopak zdůraznila, že do kádru přišlo několik nových hráček, které kádr ještě zkvalitní. Předseda představenstva zdůraznil, že Tereze Kožárové jsme smlouvu nenabídli, tudíž bylo zcela legitimní, že jako volná hráčka kývla na nabídku podobně kvalitativního zaměstnavatele.

Další dotaz se týkal ambicí na titul, které předseda představentva nezdůraznil dostatečně. Trenér odpověděl, že samozřejmě přijímáme roli favorita, ale on dokáže garantovat výkon, nikoliv výsledek. Tým je hladový po úspěchu a Slavia udělá všechno pro to, aby titul získala, ovšem pravda neleží na tiskových konferencích, ta je vždy pouze na hřišti. Rozhodovat se bude na hřišti. Předseda představenstva zdůraznil, že pro SKS se otevírá možnost zajistit si ligu mistrů na základě koeficientu. V současné době je SKS na 32. místě v žebříčku UEFA a proto je pro nás důležité na podzim bodovat hlavně v Evropě, o titul se bude bojovat až na jaře.  

 Lukáš Provod poděkoval trenérům za pochopení pro termín na svatbu, za nejsložitější akci léta ovšem označil státnice.

Přišla otázka na pokuty, které Slavia platila v minulých letech. Předseda představentva konstatoval, že v poslední sezóně jsme byli pouze jednou v podmíněném ohrožení tribuny Sever, což znamená, že se situace zlepšuje. Zdůraznil, že pochod na finále poháru patřil k největším zážitkům za poslední léta a vyjádřil spokojenost nad atmosférou v Edenu. 

Předposlední otázka se týkala přímo Srdjana Plavšiće. Trenér konstatoval, že Srky po dobrém vstupu do přípravy se bohužel zranil. Momentálně je v kádru a připravuje se s týmem, ale řeší se i jeho zahraniční angažmá. dle slov předsedy představentva tam byl zájem od mistra Slovenska a mistra Polska.

Na závěr došlo na stav hrací plochy. Trávník zatím není ideální, což je problém, ovšem během podzimu by se měl dát dohromady, protože zakořenil dobře a jeho vývoj pouze zpomalila tropická vedra. Trenér Trpišovský zdůraznil, že stav hrací plochy je nejdůležitější věc ve fotbale a v této otázce máme deficit jako celá republika. 

Poslední dotaz mířil na zdravotní stav kádru. Petr Ševčík se zapojil do tréninku, ostatní hráči naskakují během  tohoto týdne. Výjimkou jsou dlouhodobí marodi, kterými v tédto sezóně jsou David Pech a Sheriff Synian

Komentáře (65)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 15:09 |  
    20 16

    Takze titul neni nutný cil a pokracuje dal alibismus… tohle je proste spatne.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 15:13 |  
      16 7

      Mít za cíl potrápit spartu je fakt málo.

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 15:23 |  
        17 4

        Skodak kapitánem becka to by me moc bavilo a chodil bych na zapasy… nekoureni na chodbách stadionu je skvele rozhodnuti. To bylo silene!

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          Jikom33     před 10 měsíci 21.07.2023 16:55 |  
          13 2

          Zákaz kouření bude skvělé zařízení až ve chvi, kdy to bude klub schopen a ochoten nějak prosazovat. Zatím se to nedaří a i v ochozech se vždycky najde pár hňupů, co ostatním otravuje vzduch těma srač...kama

          • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

            pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 16:58 |  
            11 1

            Me nejvic sere, ze nad nama v 114 jede ve velkem trava a muj starsi syn skoro proto nechce na fotbal chodit i kdyz ho moc bavi, tak mu to smrdi a dela se mu z toho nevolno. A protoze mam kazde dite jine, tak ten mensi to zase chce ochutnat. Proste tohle na fotbal nepatri! Minimalne na moderni stadion

            • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

              wimpy     před 10 měsíci 21.07.2023 17:12 |  
              3 1

              Hlásím, že u nás ve 109 je to stejné. Občas to tedy přehluší vůně dýmovnice. :-)

              • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

                pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 17:13 |  
                0 0

                Tam se to asi da tak nejak cekat…

                • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

                  wimpy     před 10 měsíci 21.07.2023 17:15 |  
                  2 1

                  Mně to tedy nevoní, ale nijak zvlášť mi to nevadí. Co mě štve, že si tam občas někdo zapálí doutník a já mám velkou chuť. :-)

            • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

              Jikom33     před 10 měsíci 22.07.2023 09:15 |  
              4 0

              Nepatří. Ale taková je doba. Jeden blb si zapálí a připadá mu to úplně normální, i když ten jeho smrad musí čuchat x lidí okolo. Přece ho nikdo nebude omezovat v omezování jiných lidi. Sobectvi je v dnešní době norma. A pokud chce SKS spoléhat jen na slusnost lidí, je ten zákaz sám o sobě na nic

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Vladko (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 16:14 |  
      12 3

      Sparta si dávala za cíl titul posledních 10 let.

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 16:54 |  
        15 9

        Co vyhlašuje bolsevik me nezajima a nikdy nezajímalo. Ale cil od tvrdika je potrápit? Za to jsem se skoro stydel… co to jako je? Kde je nase sebevedomi a ambice!? Posrany uz pred sezonou… tak to na me působí.

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          lemonade     před 10 měsíci 21.07.2023 17:37 |  
          4 2

          Pusť si to ještě jednou. Za mě to bylo spíš šikovné rýpnutí s nádechem ironie :)

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          Rudolfonc (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 22:48 |  
          3 0

          Mně osobně tohle vychloubání, jak se někdo chystá dobýt vesmír nepřipadá vůbec jako nutnost a anebo, že by to na něco mělo mít vliv. Interní debaty jsou něco jiný než externí.


          Komentář byl uživatelem upraven (21.07.2023 22:53) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

            Rudolfonc (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 22:53 |  
            2 1

            Navíc oni moc dobře vědí, kdo je favorit na titul. Všichni vědí, že jsme si to podělali sami a ještě “S” se zase až tak hodně nezměnily. Tak nechápu k čemu takový prohlášení, který mi připomíná spíš kecy někoho s malym pinďourem, co říká všem, že má anakondu … a pak jen hovno z toho…

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Jikom33     před 10 měsíci 22.07.2023 09:23 |  
      5 6

      Realizák může být v klidu. Na jaře dostali nové smlouvy, teď dostali nižší cíl a na mě to působí tak, že to hlavní a nejdůležitější, podle čeho se bude realizák hodnotit, je to, kolik minut odchytá zeťáček v brance

  2. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Wulfstan (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 15:15 |  
    5 0

    Tak ten Pech, to je teda pech... :-(

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Edenjejenjeden     před 10 měsíci 21.07.2023 15:19 |  
      6 0

      Škoda , v přípravě nevypadal vůbec špatně :-(

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        Marcelo10     před 10 měsíci 21.07.2023 15:20 |  
        10 0

        Ten kluk je falt smolar..kdyz prisel, vypadal skvele, ale hned na soustredeni se zranil a pak uz se do toho nedostal. A ted to stejny..skvela priprava a zraneni.

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          donford     před 10 měsíci 21.07.2023 16:09 |  
          2 0

          To všechno dělá to smolné jméno. Podívejte na Dominika Pecha. Ten je taky zraněnej. No, přejmenovat se asi nedaj. :-)

  3. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Edenjejenjeden     před 10 měsíci 21.07.2023 15:18 |  
    19 0

    Matěj Jurásek a Tomáš Vlček prodloužili smlouvu do roku 2027 , paráda :-)))
    P.S. A Oscar taky ...


    Komentář byl uživatelem upraven (21.07.2023 15:21) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      lukas6novak     před 10 měsíci 21.07.2023 15:21 |  
      8 0

      +Bořil do 2024
      +Oscar by měl v krátké době podepsat do 2028
      A poslední věc podle toho jak Tvrdík mluví tak to úplně nevypadá že by ondra Lingr byl blízko podpisu

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        kalex     před 10 měsíci 21.07.2023 16:09 |  
        9 0

        Pak bych ho do základu moc nedával. Spíš jako žolíka. Ale nemyslím to jako trest. Byl bych nejraději, kdyby podepsal ještě na dva roky s tím, že pokud přijde dobrá nabídka, tak se mu nebude bránit.

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          mig52     před 10 měsíci 21.07.2023 17:42 |  
          2 1

          Tak Linži roli žolíka plnil i v minulosti a parádně. Spolu s MvB se dokáže okamžitě po příchodu na hřiště zapojit do hry. Mnohým hráčům to trvá čtvrt hodiny, někteří se do toho nedostanou vůbec.

          • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

            kalex     před 10 měsíci 21.07.2023 18:48 |  
            1 1

            Tak to by měl snad každý hráč áčka.

            • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

              mig52     před 10 měsíci 21.07.2023 20:07 |  
              3 1

              Tak jasně, ale skoro nikdo to neumí. Pošleš na plac hráče v 78.min, a než se potká 2x s balónem, je konec a ani si nečichne. To na Mickovi a Ondrovi není poznat, že právě naskočili ze střídačky. A abych přidal jiný příklad, co by měli hráči v lize umět - první dotek s míčem. Někdy aby si člověk hlavu ukroutil v úžasu, co vidíme.


              Komentář byl uživatelem upraven (21.07.2023 20:08) . Zobrazit původní komentář

  4. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Kulajs     před 10 měsíci 21.07.2023 15:28 |  
    4 0

    Přenos se mi zasekl a nejede dál. Až po pár minutách pokračuje JiT.


    Komentář byl uživatelem upraven (21.07.2023 15:31) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    pehacko     před 10 měsíci 21.07.2023 15:28 |  
    26 1

    A s tim Pechem v dnesnim spartu v zakladni sestave, kdyz je uz nejaky ten den zraneny se ukazuje, jake oni maji informace a co je to za odborníky…

  6. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 16:00 |  
    4 0

    Trpišovský: V ideálním případě bychom chtěli mít 21 hráčů v kádru. Chtěli bychom ho zúžit o 4-5 hráčů, jednání probíhají, někteří hráči o tom už vědí.

    https://twitter.com/OndraZlamal/status/1682385284502020100


    Komentář byl uživatelem upraven (21.07.2023 16:01) . Zobrazit původní komentář

  7. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Dru Zeree     před 10 měsíci 21.07.2023 16:10 |  
    6 1

    Pech, Wallen i Ševčík zranění. To se nám ta přehuštěná záloha rázem pěkně uvolnila :/

  8. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    guyincognito     před 10 měsíci 21.07.2023 16:17 |  
    10 3

    Pechovo zranění by mělo být opětovné (kolikáté už?) připomenutí, že hráči prostě potřebují dovolené, rekonvalescence a není možné jet po sezóně rovnou na U21 a odtud rovnou nastoupit do přípravy.
    Viz poslední Mezi námi fanoušky, kde si hosté utahovali ze Zafeirise, který si po euru dal oraz a do přípravy se připojil až později.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Dru Zeree     před 10 měsíci 21.07.2023 16:22 |  
      18 3

      Za tohle může hlavně Svobodova dementní nadstavba, která hráčům sebrala 3 týdny volna

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        guyincognito     před 10 měsíci 21.07.2023 16:43 |  
        8 11

        A hrát v Anglii, tak za to budou moct ti hlupáci co vymysleli FA Cup, Ligový pohár, ligu mistrů a sezónu o 38 utkáních.

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          kjandourek (admin)     před 10 měsíci 21.07.2023 17:45 |  
          15 2

          Všimni si, že i při tom množství zápasů, které v Anglii hrají, jim liga skončila stejně jako nám (28.5)... a začíná skoro o měsíc později než nám (11.8.).... co to znamená? Že tam hráči mají více než dva měsíce prostor na to, aby na měsíc úplně vypnuli, potom měsíc nabírali kondici a teprve pak ladili formu... zatímco tady u nás to musíme stihnout do měsíce a půl....

          Ono se to krásně kecá, že tam mají hodně zápasů, ale oni odehrají sezónu v kuse a potom mají ten prostor na ten dostatečný odpočinek a zregenerování těla... zatímco my pod heslem "chceme víc zápasů" ten odpočinek zrušíme, respektive ho rozdělíme na dva úseky v zimě a v létě... upozorňuji: nedostatečně dlouhé úseky.... když si uděláš dvě dovolené ročně, každou týden, nezregeneruješ tolik, jako když si dáš jednou ročně 14 dní... v tom je ten problém...

          • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

            guyincognito     před 10 měsíci 21.07.2023 19:49 |  
            6 2

            Ok tak jinak. Bohužel ses Karle chytnul něčeho, co jsem úplně neměl na mysli.

            Neúplný seznam soutěží, které mají cca stejný rozpis jako naše liga:

            Švýcarsko: 22.7 - 16. 12 ...20.1 - 25.5 Max počet utkání 36
            Polsko 21.7 - 16.12 ...10.2 - 25.5 Max počet utkání 34
            Rakousko - 28.7 - 16.12 ...24.2 - 2.6. Max počet utkání 32.
            Madarsko - 29.7 - 16.12....3.2 - 25. 5 Max počet ligových zápasů 33.
            Česko - 22. 7 - 16. 12 ...10.2 - 25.5 - MAX počet ligových zápasů 35.
            Např. Belgie pak hraje úplnej masakr, kdy maj extrémní počet utkání a přes zimu pak snad jen měsíc volno.

            Je myslím zjevné, že mnoho ze zemí v našem přibližném podnebním pásmu mají v podstatě stejný rozpis jako má naše liga. Pokud vím tak nikdo nemá méně zápasů než 32. Můžeme se bavit o změně formátu nadstavby tak, aby jsme měli tak o dva zápasy méně a liga by mohla v zimě začít o týden nebo dva pozdeji...jenže jarní část Evropské ligy stejně začíná 15.2, takže bychom si co se týče odpočinku hráčů moc nepomohli (lize jako takové by to prospělo a byl bych jednoznačně pro, stejně jako pro povolení hybridních trávníků).
            Takže jo, sorry, Premier league byl špatný příměr, nicméně pointa je v tom, že všechny kluby, co hrají Evropu a posílají hráče do reprezentací prostě nějak musí pracovat s regenerací hráčů. Nejsme žádná evropská výjimka, kterou šikanuje Svoboda, naše termínovka je plus mínus standardní a my se s tím budeme muset naučit pracovat. Jinou možnost fakt nevidím.

            • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

              kjandourek (admin)     před 10 měsíci 21.07.2023 23:01 |  
              3 2

              A která z těch zemí, jež jsi tady vyjmenoval, je nějak extrémně úspěšná (týmy z té ligy vyhrály v poslední době nějaký evropský pohár a tak podobně) ..... a hráči tam netrpí na zranění z přetížení? Skutečnost, že jsme na tom stejně špatně jako okolní země neznamená, že to tady Svoboda vede kdovíjak dobře i s tou svou nadstavbou....

              máme víceméně dvě možnosti, pokud chceme hrát takové množství zápasů a nebýt z toho neustále v průšvihu:
              Buď jet v kuse přes zimu jako anglická liga, ovšem tam narážíme na nehratelné terény, které na rozdíl od nás umí v Anglii připravit a pečovat o ně....
              A nebo přejít na systém jaro-podzim jako třeba v Norsku a jet v kus přes léto s tím, že si dáme pořádný "voraz" a důkladnou přípravu přes zimu ....

              A nebo se budeme tvářit, že to je vlastně všechno v pohodě a standardní a my se s tím budeme muset naučit pracovat....

              A nebo taky poslat Svobodu i s jeho nadstavbou rovně, vrátit se k tradičním třiceti zápasům v lize... a mít v létě o měsíc delší volno.....

              Když se nad tím tak zamyslíš, bavíme se o tom, že Polsko, Rakousko a Maďarsko mají o zápas, dva či tři méně než my... tak proč bychom my neměli mít my o dva zápasy méně než Rakousko, o tři než Maďarsko a o čtyři než Poláci, kdyby to přineslo méně zraněných a lepší připravenost týmů na předkola EP?

              Vždyť od zavedení nadstavby naše kluby v Evropě zrovna dvakrát nezáří kolikrát se dva kluby dostaly do jara? Jednou?

              • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

                Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 22.07.2023 16:35 |  
                0 0

                Nevybavuji si, že by nějaký norský tým vyhrál nějaký evropský pohár a tak podobně.
                Za 5 ročníků co je nadstavba, byly dva týmy na jaře dvakrát (18/19 Slavia, plzeň a 21/22 Slavia, sparta).
                Naopak od sezóny 2005/06 (od té doby se hraje skupina v Poháru UEFA) do 2017/18 se jen dvakrát stalo, že dva týmy hrály na jaře. Šlo o sezóny 2012/13 sparta, plzeň a 2013/14 plzeň a Liberec. Tedy za 13 sezón bez nadstavby se to podařilo jen 2x, což se během nadstavby podařilo za pouhých pět sezón.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      quelhar (admin)     před 10 měsíci 21.07.2023 17:57 |  
      1 6

      Zafeirise jsme v MNF zmínili, ale fakt si nepamatuju, že bychom si z něj kvůli pozdnímu návratu utahovali. Spíš jsme zvedli obočí nad tím, že každý hráč má při návratu do přípravy jiný režim a že to působí zvláštně.

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        guyincognito     před 10 měsíci 21.07.2023 18:51 |  
        13 2

        Cituji (cca čas 1:00:15): Dává smysl hrát Ševčíka, kterej má za sebou kompletní přípravu, než Zafe, kterej se tady válel v Řecku a potom si přijede jako mistr světa. Btw stejně jste komentovali Juráska, kterej “lítá v oblacích a nepřijede na přípravu dřív než musí”. Je jasný, že to byla nadsázka, ale ten podtext - ten kdo vynechá dovolenou je frajer co se rve o místo a zaslouží si ho víc než ten, kdo si dá volno je podle mě jasnej.
        Ale obecně je můj point v tom, že je u nás kultura nedopočívání, hraní přes zranění a pod injekcemi, uzdravování na důležité zápasy…a následného mrzení, že máme furt hromadu zranění.
        To je takovej můj kolovrátek co tu jedu už několik let, ale moc populární to tu není.

        • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

          quelhar (admin)     před 10 měsíci 21.07.2023 19:54 |  
          3 4

          Tak že má v úvodu sezóny smysl hrát hráče, kteří mají za sebou celou přípravu (nebo její větší část) než někoho, kdo je s týmem týden a půl, za tím si tedy stojím a myslím to vážně.
          Ano, za mě je obdivuhodné, když hráč přijde po reprezentační akci do týmu dříve. Zvlášť v případech Juráska a Pecha, kteří neměli vytížení ani v repre, ani nijak zvlášť předtím v sezóně.
          Obecně uznávám, že hraní přes zranění je problém, ale nemyslím, že v případě Pecha to lze takhle jednoduše spojit s tím, že se vrátil brzy z repre.

  9. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Martin Platil     před 10 měsíci 21.07.2023 16:43 |  
    9 2

    Jsem zvědavý, jak se bude vymáhat nekouření na stadionu. Často to bylo příšerné.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      pipe1980     před 10 měsíci 21.07.2023 16:50 |  
      11 1

      To bude zajímavý. Mě to přijde super, že je na tom vidět, že v klubu lidi používají mozek. Nebudeme tady zavádět nějaký nesmyslné pravidla, který bude porušovat několik tisíc lidí, čímž se stanou nevymahatelné, ale nastavíme nejprve systém, který umožní lidem ta pravidla přijmout. To je bezva. A hlavně když si vycucám z prstu nějaký čísla, tak když do toho koridoru vlítne o poločase 10 000 lidí a z toho si 3 000 zapálí cigáro. Tak když jich teď 2500 odejdou hulit někam stranou, tak tam nejen že nebude zahuleno, ale na hajzl se dostaneš rychleji, pro klobásu se dostaneš rychleji, menší mačkanice celkově. A kuřáci si legálně kouřej venku.
      win - win

  10. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    Ados     před 10 měsíci 21.07.2023 17:19 |  
    14 7

    Nemám z tiskovky dobrý pocit. Všichni mi přišli nějak unavení, cíle alibistické, zase hromada zraněných. Každopádně zítra jdu a budu fandit nejlepšímu týmu na světě

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      necich     před 10 měsíci 21.07.2023 17:39 |  
      9 7

      Tak já tam nic alibistického neviděl, zraněný je pouze Pech, Syniana jsme už tak kupovali a Ševčíka nepočítám neb je ředitelem LDN.

      • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

        Ados     před 10 měsíci 21.07.2023 20:12 |  
        3 0

        Wallem ještě a Masopust nakopnutej z treninku. Na to, že nezačala sezóna, tak je toho dost. Ševčík je fakt pech. Takovej player a pořád zraněnej.

  11. Rozhodčí

    mig52     před 10 měsíci 21.07.2023 17:34 |  
    12 3

    Doufám, že se bude rozhodovat na hřišti a ne v kabinách rozhodčích!

    • Re: Rozhodčí

      coogee     před 10 měsíci 22.07.2023 10:56 |  
      4 0

      Tak o tom si nech zdát, protože pokud bolševik bude mít problém, kabeláč ho okamžitě bude řešit po svým.
      V žádné normální lize by si majitel klubu nedovolil to, co si dovolil ten nadutec.

  12. Pech

    pinochet     před 10 měsíci 21.07.2023 18:12 |  
    3 0

    Pech je, koukám, nomen omen...

  13. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    pinochet     před 10 měsíci 21.07.2023 18:18 |  
    6 4

    Chce-li vedení vytvořit pro fanoušky opravdový ráj, jak tvrdí p. Tvrdík, mělo by změnit pivo na stadionu. Lobkowivcz se opravdu pít nedá a když na staďáku není pivo k pití, těžko si dám klobásu, ačkoliv curry wurst opravdu rád...

  14. titul

    Snivec     před 10 měsíci 21.07.2023 18:29 |  
    29 0

    holky maji cil obhajit double a u kluku se kolem titulu chodi jako kolem horke kase
    vazne nerozumim, reknu, ze cil je titul a zakladni skupina evropskeho poharu, kdyz se neco nepodari, tak se nepodari, neupisuji se dablovi
    cil neco nekomu zneprijemnovat, to by mely mit jine kluby, kluby s mensim rozpoctem

    • Re: titul

      carevitchando     před 10 měsíci 21.07.2023 18:45 |  
      17 0

      Je to zbytečná opatrnost, jsme Slavia, musíme mít ty nejvyšší cíle. Tahle omáčka se mi moc nelíbí.

      • Re: titul

        wimpy     před 10 měsíci 21.07.2023 18:50 |  
        6 3

        Cíl je vyhrát každej zápas a pak jsou celkové výsledky jasné. Vytyčování cílů na sezónu vlastně nerozumím. :-)

    • Re: titul

      Droosy     před 10 měsíci 21.07.2023 19:05 |  
      9 1

      Holky mají asi větší koule než kluci, holt to je ta nová doba

  15. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    mudrc     před 10 měsíci 21.07.2023 18:35 |  
    17 7

    Prekvapilo me, ze TK nebyl vyjma pana Tvrdika nikdo z predstavenstva a tema “akademie” na Seberove je nadale tabu. Tajemno se delalo i kolem “dovolene” pana Tomase Syrovatky az byl nedustojne zameten pod koberec.
    Toto jsou zalezitosti, ktere me zajimaji a klub by nam je snad mohl vysvetlit. To zdejsi nekonecne plkani se Sportem, ze tam jsou amateri a nikdo to vlastne necte, nacez pritel Pehacko presne vi, co tam zas dneska pisou, vzdyt to akorat zasira disputace.
    To vas fakt nezajimaji otazky podobneho typu, ktere predkladam a radeji se denne stourate v necem, cemu neverite a zarucene to nectete? Bongore, pehacko…?

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Droosy     před 10 měsíci 21.07.2023 19:04 |  
      3 2

      Oni to kluci čtou, ale pod peřinou, na tajnacku, aby je ani manželka neviděla

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      mig52     před 10 měsíci 21.07.2023 19:25 |  
      6 5

      Ta akademie překvapila i mne. O nějakém dřevě na dresech jsem od JT slyšel už asi 6x ( pozor, s dresy nemám problém), ale info o akademii nulové, ticho po pěšině. Snad se to nezadrhlo.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Radek097 (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 19:39 |  
      4 1

      Někdy je lepší nechat některé věci pod tím kobercem.

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      Hofo78     před 10 měsíci 21.07.2023 19:40 |  
      6 0

      Ta akademie se bude stavět až tam bude dokončena škola a infrastruktura...můžeš jet kolem a podívat se tam...na jaře tam byla už hrubá stavba

    • Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

      coogee     před 10 měsíci 21.07.2023 21:07 |  
      4 1

      Rád se budu plést, ale už jsem se tak nějak smířil s tím, že akademie je patrně zatím v nedohlednu.
      A to mě opravdu hodně štve!

  16. Re: Tisková konference před začátkem sezóny 2023/24

    vlk30 (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 19:52 |  
    22 2

    Celkem vše vysvětleno včetně klasického projevu nejvyššího. No nemohu se ztotožnit s tím, co by eventuálně mohlo stačit. Vzhledem k okolnostem jako jsou třeba kádr, podmínky a fanoušci musí Slavia jednoznačně chtít titul. Druhý flek by se měl považovat za neúspěch. Nemůže to být brano jako nějaká namyslenost či jak to nazvat. Já mám opravdu strach jen ze zákulisí, jaro nám ukázalo co dovede. Nakonec to bylo zmíněno diplomatickymi slovy o rozhodčích s tím, že jim JT posledních šest měsíců nerozuměl. Já jim teda rozuměl velice dobře jen to mohu říct na plnou hubu.

  17. Alibismus

    Merlinus (přítel SN)     před 10 měsíci 21.07.2023 23:23 |  
    15 4

    Tak jsem si to konečně poslechl a přidávám se kritice cílů sezóny. Alespoň druhé místo je prostě alibismus. Při našem kádru, rozpočtu, fanoušcích, atd. jsou 2 roky bez titulu už dlohá doba. Letos musí být titul jednoznačným cílem. Hráči musí žrát trávu s vědomím, že nic než titul nebereme. A ne žít v "klídku", že druhý flek taky dobrý. Sparta je zase druhý extrém,kde double a LM vypadá směšně. Ale za nás by měly být cíle: jednoznačně titul,základní skupine evr. poháru - EKL minimum, EL super. A případně jako bonus MOL cup. (Popravdě pohár má u mě tak čtvrtinovou hodnotu titulu). Příště víc odvahy a méně alibismu.

  18. MOL cup

    SKEP     před 10 měsíci 22.07.2023 06:54 |  
    2 0

    Národnímu poháru kluby dříve nevěnovsli patřičnou pozornost a soustředily se na ligu. Především ty, které hrály o titul či padáka. Až v poslední době získává pohár náležitou prestiž a to díky poměrně "umetené" cestě do evropských pohárů.

    Konkrétně Slavii stačí k vítězství v poháru, vzhledem k nasazení, zvládnout pět zápasů. Začínáme ve 3. kole, kde se soupeři rekrutují z posledních divizních mohykánů, týmů III. lig, FNL a FL. Nasazení v tomto kole vylučuje prvoligového soupeře.
    Následuje 4. kolo, neboli osmifinále. Ze 16. týmů jsou vesměs všichni zástupci elitní soutěže plus nějaká ta druholigová "štika." I v tomto kole lze, s trochou štěstí při losu, narazit na více než hratelného soupeře.
    Dá se říci, že pohár pro Slávii začíná až ve čtvrtfinále, kde se zpravidla schází skutečně kvalitní společnost. Ovšem s výjimkou sezóny 19/20, kdy jsme po destrukci Vyšáku 8:0 z poháru vyfičeli ve 4. kole v Ostravě.

  19. Cíle pro sezónu

    lukas6novak     před 10 měsíci 22.07.2023 07:50 |  
    13 1

    Psal jsem to už na twitter ale hodím to i sem. Realistický pohled co by měla Slavia chtít
    1)Cíl má být titul
    2)Pro evropu má být cíl postoupit do jarních bojů
    3)Dokážu pochopit že druhý místo+pohár není vyloženě špatná sezóna alerozhodně to není úspěch

    A ještě k bodům 1 a 2. Při určité shodě náhod nám může titul stačit k tomu aby Slavia šla rovnou do skupiny LM tím pádem kdy jindy než teď je povinnost udělat titul?

    • Re: Cíle pro sezónu

      Slávista 51     před 10 měsíci 22.07.2023 11:02 |  
      1 0

      1***

    • Re: Cíle pro sezónu

      coogee     před 10 měsíci 22.07.2023 16:08 |  
      6 0

      Jediná připominka: Myslím, že porazit křiváky ve finále poháru na jejich stadionu úspěch je!