Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

Slavia dvěma góly v poslední desetiminutovce zápasu porazila Zoryu 2:0, když předtím spálila neskutečné množství šancí. Známky, které udělili společnými silami Alanor a komentáře píšící quelhar, tak odpovídají více dlouhému trápení v koncovce než radosti z konečného výsledku.

Pojďme si na úvod přiznat, že soupeř Slavie byl slabý. Měl vepředu zajímavé rychlé hráče, to ano, ale nedokázal k nim dostat míče a obrana Slavie byla velkou část zápasu pozorná a soupeře nepustila vůbec k ničemu. V obraně byla Zorya slabá, dělala triviální chyby při bránění a nabízela slávistům možnosti skórovat jako na běžícím pásu. Slávisté jimi však 80 minut pohrdali a to opravdu pozoruhodným způsobem. Tolik odvrácení z brankové čáry v jednom zápase snad nepamatuji, hráčům Zoryi se to povedlo hned čtyřikrát.

Někdy od 65. minuty se navíc výkon slávistů začal rozpadat v nervozitě a zbytečných nepřesnostech. Výsledek tohle přikryje a věřím, že mnoho fanoušků se mnou bude nesouhlasit, nicméně zbrklost se na kopačky slávistů vloudila příliš brzy. Místo aby hráči byli trpěliví a hráli to, co vedlo k šancím v první půli, začali se cítit pod tlakem a volili špatná řešení. Střídání ofenzivních hráčů bylo na místě, je třeba si však přiznat, že především van Buren s Jurečkou na hřiště nepřinesli klid a zlepšení oproti Juráskovi se Schranzem, naopak, s jejich přítomností na hřišti šancí spíš ubylo. Rozhodnutí tak přinesli až hráči, co přišli z lavičky v rámci druhého střídání, Tijani zápas rozhodl a Ogungbayi ve své premiéře zapsal těžkou asistenci na důležitou druhou branku.

Slávisté by si v odvetě měli postup už pohlídat, rozdíl ve výkonnosti obou týmů je opravdu velký. Jak ale řekl i trenér Trpišovský na tiskové konferenci po zápase, je třeba si udržet koncentraci a vyhnout se brzkému inkasovanému gólu nebo pohromě v podobě červené karty. Základní skupina Evropské ligy je opravdu blízko a znamenala by návrat Slavie do významnější evropské soutěže a minimálně dva zápasy s některým z evropských velkoklubů z prvního koše.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Koláře prakticky není podle čeho hodnotit. Statistiky mu evidují jeden zásah, kdy sebral pomalu se kutálející míč po nepovedené střele těsně před naší vstřelenou brankou. Při chaosu v posledních minutách jedna střela soupeře bránu minula (tu Kolář kontroloval) a druhou zablokoval Holeš. V rozehrávce Kolář neměl problém, rozdával však tentokrát jen lehké krátké přihrávky. Jednou trošku zalaškoval s nervy diváků na stadionech, ale situaci pak vyřešil dobře.

Lukáš Masopust - 7 - Nejprve hlavou po rohu minul bránu, gól v první půli po dalším rohu mu uznán nebyl, radost si tak užil naplno až v nastaveném čase, kdy poslal do sítě zblízka míč od Ogungbayie. Dozadu pracoval dobře, dopředu byl aktivní v rozehrávce, ale také on se nevyhnul slabší pasáži v poslední čtvrtině zápasu, kdy volil nevhodná řešení v okolí vápna soupeře.

Tomáš Holeš - 7 - Blokem střely Alefirenka dost možná zachránil Slavii nulu vzadu. Vepředu zkusil vystřelit zpoza vápna v době, kdy to ostatním přestalo jít, a bránu těsně minul. Jím organizovaná a řízená obrana se částečně zvrhla v závěru do zmatků, ve kterých hrozilo vyrovnání.

Tomáš Vlček - 6 - Ze stoperů na mně působil nejméně jistě, připsal si na své konto ale hodně viditelný moment, kdy pomohl hasit brejk tři na jednoho. Sprintem doběhl hráče s míčem a skluzem mu míč alespoň posunul. Při jiném brejku soupeře o chvíli dřív se zdálo, že ustupuje dost nevhodně a dává příležitost soupeři jít do gólové šance.

David Douděra - 5 - Z našeho pohledu hodně rozporuplný výkon Douděry. Připsal si na své konto některé výborné momenty, třeba přihrávku na Provoda v úvodu zápasu, jindy jeho volba řešení situace zvedala obočí, jako když se rozhodl střílet zpoza vápna z voleje a míč poslal k rohovému praporku.

Christos Zafeiris - 6 - Christos je motorem ve středu zálohy a svou roli plnil skvěle. Sám si však nepřipsal ani jeden střelecký pokus, což je vzhledem ke kvalitě zakončení jeho spoluhráčů možná škoda. Po jeho zásahu vstřelil Masopust branku, VAR ale uviděl jeho hraní rukou. Bylo to hodně sporné, těžko to Christosovi vyčítat, protože míč se k němu dostal poté, co těsně přeletěl jeho spoluhráče. Určitě by si zasloužil v nejbližší době odpočinek.

Petr Ševčík - 6 - Po jeho rohu skóroval Tijani a jeho nepovedený centr paradoxně vedl k druhé brance Masopusta, z tohoto pohledu je tedy jeho přínos v pořádku. Dobře kombinoval, Slavia neměla problém s držením míče, ty největší šance paradoxně ale přicházely po dlouhých míčích od obránců za obranu spíš než kombinací přes záložníky. Sám to zkusil jen v 84. minutě zpoza vápna, ale bránu minul.

Lukáš Provod - 5 - Zápas mu tentokrát tolik nevyšel. Měl první velkou šanci zápasu, po Douděrově pasu ale střílel slabě. Stejně tak i z přímého kopu v první půli. Na závěr zápasu jej nahradil debutant Ogungbayi.

Matěj Jurásek - 5 - Jurásek byl na hřišti vidět a to jak v pozitivním tak v negativním. Některé akce zazdil nepřesnou přihrávkou nebo zdánlivě lajdáckým přístupem. Měl dvě velké šance, v obou obstřeloval golmana na zadní tyč, poprvé trefil dobíhajícího stopera Jordana a podruhé bránu těsně minul. Je potřeba, aby se brankově chytil.

Mojmír Chytil - 5 - Chytil na sebe vázal pozornost obránců a tím vytvářel prostor pro ostatní. Jeho pracovitost na hřišti je příkladná. Po Juráskově střele měl možnost míč dorazit do brány, ale těsně na něj nedosáhl. Ve druhé půli přihrávka na něj měla nevhodnou rotaci a míč mu tak utekl k brankáři. Jinak se do zakončení nedostal, což je v takovém zápase určitě k zamyšlení.

Ivan Schranz - 5 - Dvakrát šel sám na brankáře, v obou případech volil razanci místo umístění a v obou případech jen nastřelil brankáře. Neproměňování takových šancí může někdy příště Slavii vyjít hodně draho.

Mick van Buren - 5 - Mickovi zápas moc nevyšel. I když dostal do vápna přihrávku, nestřílel, volil několik dalších dotyků a dostal míč z vápna zase ven. Zaujetí pro hru mu vyčítat nelze, ale tentokrát převedl málo technické kvality. V poslední šanci zápasu mohl přidat třetí gól Slavie, hlavou ale daleko minul.

Václav Jurečka - 5 - Podobně jako van Buren ani Jurečka týmu kdovíjak nepomohl. Také on při obdržení přihrávky do vápna ukázal nervozitu, míč mu uskočil a bylo po šanci.

Muhamed Tijani - 7 - Zlatý žolík. Podruhé v řadě a potřetí z posledních čtyř zápasů zařídil vítěznou branku Slavie. Už teď lze říci, že jeho příchod se Slavii vyplatil a vedení Slavie se rozhodlo správně, že Tijaniho přivedlo. Pro tyhle momenty je v kádru. Mohl vstřelit i druhou branku, dorážku van Burenovy střely ale poslal jen do brankáře.

Victor Boluwatife Ogungbayi - 6 - Těžká premiéra pro další mladou hvězdičku Slavie. Na hřišti nahradil Provoda a hrál zleva, kde měl i defenzivní povinnosti. V nějakých momentech se objevil i ve středu zálohy a kolem něj se otočil Mićin a vystřelil těsně vedle. Jinak působil zajímavě, chtěl hrát a těžkým zásahem Ševčíkova centru na brankové čáře připravil gól pro Masopusta.

Conrad Wallem není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

playoff - Čtvrtek 24. 08. 2023 19:00

Evropská liga, 2023/2024
2 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

81. Muhamed Tijani
90. Lukáš Masopust

FC Zorya Luhansk
FC Zorya Luhansk

Komentáře (89)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 10:50 |  
    28 2

    Zafi a Ševčík oba za 6? To mi přijde nespravedlivé vůči Zafimu. Zatímco Zafi přímočarý, Ševčík alibistický. Příhra na 2. gól je z 90 % práce Bolua, to by nikdo jinej z našich křídel nechytil a takhle lahůdkově nepřihrál.
    Bolu za mě 7 - měl jednu špatnou příhru na Zafiho, jinak dopředu vše v pořádku, dozadu se spíš motal, ale za výkon dopředu 7. Tijani 8, ten kluk je na hrotu "cítit" jak nikdo z našich. Podrží balon, má i techniku a rozhoduje zápasy.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 11:10 |  
        3 0

        Tady sám vidíš, jakej ten kluk dělá progres, během pár minut z dřeváka kanonýr!

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      pinochet     před 9 měsíci 25.08.2023 12:18 |  
      1 6

      Za jednu povedenou přihrávku 7(?), když přitom dozadu byl dost marný...

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 12:57 |  
        7 0

        Právě že ne, měl tam nebezpečnou střelu, neztratil míč, nabízel se. Až nabere svaly a j1t ho naučí bránit, tak máme levé křídlo jedno báseň, prakticky zadarmo.

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Dennis     před 9 měsíci 25.08.2023 10:55 |  
    33 1

    Mně Vlček včera přišel velmi dobrý, za mě musí hrát a hrát, v hlavě je perfektně nastavený, má vynikající rychlost, je to odchovanec, vidím v něm budoucnost Slavie. S přibývajícími zkušenostmi a sebevědomím bude ještě o dost lepší.

    Mít v základu Chytila, Schranze a Juráska a ve druhém poločase místo nich poslat na hřiště Jurečku, Burena a Tijaniho, to je luxus. Dává nám to obrovskou sílu do závěrů zápasů. Takovouto skladbu útočníků ve Slavii nepamatuju. A to tu ještě před pár dny byl i Lingr.

    Speciálně Tijani se stává mým velkým oblíbencem. Líbil se mi rozhovor s ním v jednom z posledních poločasů a líbí se mi ta energie, která z něj je cítit na hřišti, je to poctivej kluk, hrozně chce, dává tomu strašně moc a je to vidět.

    A ještě k Zafeirisovi - jeho strop je strašně vysoko, jednou bude vyhrávat velké trofeje, ty největší.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      pinochet     před 9 měsíci 25.08.2023 12:17 |  
      1 15

      Vlček nemusí hrát, hrát by měli jenom ti aktuálně nejlepší na daném postu. Fakt, že odchovanec a perspektivní sice hraje v jeho prospěch, ale neměl by rozhodovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 13:25 |  
        6 4

        Mně se zdá, že nejlepší na svém postu prostě je.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Slávista 51     před 9 měsíci 25.08.2023 10:58 |  
    0 5

    Zase někteří podhodnocení. Že by kvůli neproměněným šancím ?
    A co střelci gólů, co !

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Petr74 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 11:22 |  
      2 12

      No, včera jsem málem vyrostl, když jsem viděl, jak si Tijani ukopával balón a napálil gólmana. Kdyby nedal gól, byl na 3-4. Snad je to jen přemíra snahy a divoké mládí. Doufám a věřím

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        Quentin     před 9 měsíci 25.08.2023 11:40 |  
        5 1

        Podle mě to bylo i jemu na dlouhou nohu a ještě mu do toho sáhl obránce. Ano, nejdřív to vypadalo fakt blbě, ale pak bych chtěl uznat, že to zakončení nebylo úplně snadné.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    kjandourek (admin)     před 9 měsíci 25.08.2023 11:15 |  
    20 2

    Docela drsné... v kontextu toho, že Špryňar v deníku Sport udělil Holešovi a Masopustovi devítku a Douděrovi s Tijanim osmičku :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Slávista 51     před 9 měsíci 25.08.2023 11:18 |  
      5 2

      Což si zasloužili !

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 13:23 |  
      3 3

      Si udělejte admini mezi sebou pořádek...:))))). No jo, Kája chce být zase tiskový mluvčí Jindřicha a kopírovat jeho názory.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      rak (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 15:09 |  
      6 2

      Hodnocení Sportu mně přijde tentokrát adekvátnější.

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    mis3     před 9 měsíci 25.08.2023 11:31 |  
    25 2

    To že Zafeiris má stejnou známku jako Ševčík je absurdní. Stejně jako to že má Kolář stejnou známku jako Schranz - ten udělal dvě velké chyby - nedal dva samostatné nájezdy, zatímco Kolář neudělal chybu žádnou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Slávista 51     před 9 měsíci 25.08.2023 11:50 |  
      2 4

      Nedostal šanci udělat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Ivan     před 9 měsíci 25.08.2023 12:07 |  
      6 2

      Takže kdyby se do těch šancí Schranz nedostal, tak by ty chyby neudělal a zasloužil si lepší známku co? Třeba Chytil byl k tomu prvnímu míči blíž ale ani se nerozběhl. Schranz obě situace řešil dobře až do koncovky, která mu nevyšla.

      Mimochodem obě ty přihrávky před těma Schranzovejma šancema luxusní, jedna nečekaná přihrávka a přejdeme přes celé hřiště.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        mis3     před 9 měsíci 25.08.2023 16:14 |  
        1 0

        Pokud by se nedostal do šancí, tak by samozřejmě tu známku měl nižší.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    tsv1     před 9 měsíci 25.08.2023 11:38 |  
    7 15

    Za mě zklamání Jurásek

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Harvey     před 9 měsíci 25.08.2023 12:08 |  
      20 2

      Kluk, stále pouze 19 let, se dostane čistě svými schopnostmi do dvou vyložených šancí. První mu zmaří na čáře až obětavej obránce (Spartanští obránci by se měli od něj učit), případně špatné rozhodnutí nenahrát. Druhá letí pár centimetrů od tyče, ale zakončení prudké, rychlé, ve stylu za který by se nestyděl ani Cristiano Ronaldo ve svém primu.
      Žádné zklamání, naopak by bylo super kdyby Matěj na svůj včerejší výkon navázal a bude rozdílovým hráčem.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        martyni (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 12:33 |  
        10 0

        Mně tedy přišlo, že včera hrál dobře, určité líp než proti Baníku. Šance mu nevyčítám, při tý největší byl obránce prostě chytřejší, to druhý byla výborná střela.


        Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 12:33) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

          lantsmit     před 9 měsíci 25.08.2023 12:39 |  
          3 5

          Hrál dobře, začal dokonce výborně, skoro bych řekl. Pak se ale zase projevily ty jeho neduhy, speciálně pro náš způsob hry. Často v zápase "odpočívá", úplně zmizí třeba na pět minut z těžiště hry. Mám dojem, že nad vším moc přemýšlí, jestli a v jakém nasazení kolik minut na hřišti vydrží. Stejně tak na posledních 30 metrech mi připadá, že ho to přemýšlení stahuje do průměru oproti té přípravné fázi, kterou má naopak vynikající.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Marek3     před 9 měsíci 25.08.2023 11:50 |  
    31 3

    Priznam se ze Seva se mi vubec nelibil. Vlastne uz se mi nelibi nejakou dobu a mam pocit ze Ty jeho absence se odrazi do jeho fotbaloveho vyvoje. Skoda, fakt to byval super talent kdyz knam prisel. Na druhou stranu Vlcek ukazuje obrovsky potencial. Stejne tak Zafeiris a az si oba udrzi top vykon a po celych 90 minut tak budou mimoradni hraci.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      wimpy     před 9 měsíci 25.08.2023 12:18 |  
      2 0

      Hráli jsme na dva střední záložníky, tam jsou jeho úkoly a možnosti trochu jiné, než když hrajeme na tři.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 13:19 |  
      16 4

      Mně se Ševčík nelíbí už delší dobu. Za dobře kopnutý roh do správného prostoru nebudu chválit ligového hráče, to by měl zvládnout každý, jinak nemá v lize co dělat. A ruku na srdce, jak píše Pehy, centr, kterým se podílel na druhé brance, byl zpackaný, ale ve finále geniální. Bolek to přetažení díky černošským genům zvládl a pokud by byl o malinko kratší, odtrkl by jej protestující stoper, signalizující aut. A Šévova hra je jakási mdlá, nevýrazná. Po Chelsea jsem myslel, že nakopne jinou kariéru, navzdory skleněnce.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    kupik     před 9 měsíci 25.08.2023 12:10 |  
    9 1

    Dobrý poledne přátelé,
    tradičně známky nerozdávám.Na to jsou tady odborníci,já jako laik pouze hodnotím slovně.A tentokrát všechny pochválím a dám známku velmi dobře.
    Pominu spálený šance,kterejch bylo na 5 zápasů,ale bojovnost,víra ve vlastní schopnosti,obětavost a buldočí snaha do poslední vteřiny.Toť vlastnosti,který rozhodly včerejší zápas.
    Něco se povedlo náramně,chvílema paráda,něco bylo trochu horší.
    Osobně si cením tohoto vítězství více,jak 5:0 v suchým triku.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    lantsmit     před 9 měsíci 25.08.2023 12:16 |  
    6 6

    xG ze včerejšího zápasu:
    Slavia - Zorja 3,44 - 0,65
    Ty šance nebyly zdaleka takový tutovky, jak se mohly na první pohled zdát, zvlášť třeba ta první Schranzova. Tu největší zadrbal asi Jurásek.
    Jinak hodnocení je typicky alanorovské, rozmezí lehkého nadprůměru 5-7 pro všechny hráče v zápase, kdy náš výkon hlavně v prvním poločase označil JiT za asi nejlepší za poslední rok.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Lord_Edmund     před 9 měsíci 25.08.2023 13:37 |  
      8 0

      Ty šance byly obrovské. 11 tutovek a jen dva góly. Ale díky bohu za ně :-))

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Steevee     před 9 měsíci 25.08.2023 15:52 |  
      6 0

      Naše včerejší xG je přesná ukázka toho, že statistika je jenom přesný součet nepřesných čísel. Za mě gól neuznaný gólem regulérním, xG z této papírově "neexistující" situace tudíž 0.

      Jurásek, který nedal před prázdnou Schranzovi, tam to mohlo hodit horko těžko 0,3. Kdyby to dostal na nohu Ivan, muselo by to být tři metry před prázdnou tak 0,9. Atd., atd...


      Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 15:52) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        lantsmit     před 9 měsíci 25.08.2023 17:05 |  
        1 2

        Smyslem bylo objektivizovat pohled na ten zapas, ne absolutně, všichni víme, že i ta nejlepší data mají svá omezení. Že zkrátka většina těch šancí nebyly absolutní tutovky, jak třeba píše dole kolega, v celkovém počtu 11.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Lunaris     před 9 měsíci 25.08.2023 12:19 |  
    42 1

    Hoši, já normálně známkování nekritizuju, protože je to čistě subjektivní záležitost, ale když vám trenér na tiskovce řekne, že to byl nejlepší výkon já nevím od kdy, a vy tady pak rozdáváte pětky šestky, Holešovi, který dle mého zahrál na známku 9, dáte sedmičku, tak se mi to moc nezdá. Je to dost přísné. Nebo jestli podle vás byla ta Zorya fakt tak šílená... ok, je to subjektivní.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      lantsmit     před 9 měsíci 25.08.2023 12:35 |  
      2 2

      Přesně takhle si to představuju, jak jsi to v podstatě popsal. Soupeř mi připadal slaboučkej, ve smyslu že nic nepředvedl, bez ohledu, zda to nebylo tím, že jsme je do hry svým kvalitním výkonem sami nepustili. Takže podle soupeře zvolím rozmezí 5 až 7 a od průměrný šestky se budu odchylovat maximálně o jeden bod nahoru nebo dolů, hlavně podle toho, kdo kolik čeho předvedl z těch nejjednodušeji viditelných zákroků či řešení.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      martyni (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 12:38 |  
      3 0

      Já myslím, že Alanor známkuje hodně podle výsledku a méně podle výkonu. Resp. výsledek, gól nebo asistence hrají v rámci hodnocení výkonu velkou roli. Takže tak chápu hodnocení, výsledek Alanor vidí jen lehce nadprůměrnej a hodnocení nemůže být lepší, pokud lepší výkon nevedl k lepšímu výsledku. Je to tak, Alanore? Já to tak nemám, hodnotím více podle kvality výkonu a méně podle efektu, ale respektuju to.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        Lunaris     před 9 měsíci 25.08.2023 12:53 |  
        3 0

        Alanor tu jednou vysvětloval systém hodnocení. Už si to přesně nepamatuju, ale bylo to dost exaktní ve smyslu, že za gól stupeň nahoru, za zaviněný gól stupeň dolů apod. Nějakou formu to mít musí, takže to beru. Ale zrovna ten Holeš nebo Zafeiris měli dostat vyšší známky. Holeš potvrdil, že se velmi liší jeho výkony, když nemusí dumat nad rozehrávkou přes nohu, tzn. že je daleko lepší při hře z prostředka nebo z pravé strany. Oproti jeho výkonům na levé straně stoperské trojice nebo i dvojice s vysunutými beky je to nebe a dudy a včera to korunoval, kdy na stoperu podal zřejmě nejlepší výkon za hodně dlouhou dobu. Ten útočník prakticky nedostal čuchnout, z čehož zřejmě pramenila i ta jeho frustrace.
        edit: I když teď když nad tím přemýšlím, tak Holeš hrál i včera levého stopera, když jsme variovali rozestavení, což je pro mě o to pozitivnější zjištění, že se i s tímhle dokázal srovnat. Na tiskovce před zápasem říkal, že mu na postupu do EL hodně záleží a na hřišti to dokázal prodat.
        Zafeirise bych hodnotil výše i z toho hlediska, že je fakticky bez odpočinku a přesto dokáže každý zápas zahrát naprosto fenomenálně, přičemž včera to byl z hlediska kvality provedení akcí s míčem pro něj lepší zápas než proti Baníku. Tady si zasloužil víc než šestku.


        Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 12:59) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 12:45 |  
      15 1

      Taky myslim, ze je tentokrat znamkovani trosku ulet… popsané to je hezky a pak znamka takova nic neříkající. Sevcik němuže mit stejnou znamku jako Zafeiris. Jeden nahraval prevazne jen dozadu a druhy porad tvoril hru a byl vsude. Ja vim, ze ma asistenci z rohu. Tu druhou spise posral dlouhým balonem, ktery zachranil ten, jehož jmeno nedam bez chyby… ale Jindra ma pro nej nejakou prezdivku… a ta mi ted taky vypadnula.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 12:54) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 12:55 |  
        5 0

        Tak Bolek mu rikaji… tak ja budu zdovolenim taky, dokud se to jmeno spravne nenaucim.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

          hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 13:00 |  
          1 0

          Kdo mu říká Bolek?

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

            pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 13:02 |  
            2 0

            Cely tym… Jindra v rozhovoru rikal, ze to jeho jmeno je na ne tak slozite, ze ma v tymu prezdivku Bolek. Takhle to presne rekl, abych to zase nejak nezkomolil…

            Náš Bolek, má složité jméno, tak jsme mu ušili přezdívku. Rozhodovali jsme se, jestli do hry pošleme jeho, nebo Conrada Wallema. Věděli jsme, že Ogungbayi má skvělý driblink a je dobrý v situacích v otevřeném prostoru. Byl to risk, protože takové utkání nikdy nehrál, ale vyšlo to.


            Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 13:10) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

              hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 13:10 |  
              5 0

              Já akorát zachytil, že mu říkají Bolu. Ale proč ne, teď ještě sehnat Lolka na levýho beka a levou stranu máme do roka pohádkovou.

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 13:11 |  
                2 2

                Toho se nam podarilo prodat do Rakova

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 16:46 |  
                1 1

                :)))

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

            mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 13:02 |  
            2 3

            Polívka :)))). Prý když hrál za Sokoly, měl podobný styl, jen je bílý:))))

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

              hiker42     před 9 měsíci 25.08.2023 13:11 |  
              1 0

              Migu, nejsi ty Valach?

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 13:12 |  
                5 0

                Je a hodne mu to usnadnuje zivot… uz nemusi myslet na ty podradne veci jako je sexualni pud!

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 16:45 |  
                3 1

                Jak poleno!!!

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

          davy     před 9 měsíci 25.08.2023 16:54 |  
          2 0

          Čili Boleslav. Jednou před lety v hokeji Třebíč porazila Beroun, rozhodující gól vsítil hráč jménem Beroun, který své jmenovce nešetřil. Možná se někdy něčeho podobného dočkáme i u nás. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 12:59 |  
      3 4

      Jj., kluci si šlehli vizovické šťávy a trošku vypadli z role. Brali si móóóc k srdci hlasy ze všech stran, že soupeř je slaboučký a to v hodnocení jasně upřednostnili. Ale je to jejich názor a já ho respektuju.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        kalex     před 9 měsíci 25.08.2023 14:45 |  
        2 2

        Jestli myslíš tu sračku od Jelínka, tak to jsem si dal jednou někdy v osmnácti a už bych to do huby nedal.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

          mig52     před 9 měsíci 25.08.2023 16:44 |  
          1 1

          Nj., ale ty jsi hradišťák..., vidíš, jak to zamávalo s nimi!:))))

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

            kalex     před 9 měsíci 25.08.2023 17:42 |  
            2 0

            Ten utrejht si nedá nikdo.

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

              wimpy     před 9 měsíci 25.08.2023 17:49 |  
              3 0

              Já tedy nevím, kolik ti je (přesněji k jaké době se vztahuje tvé "někdy v osmnácti"), ale kdyby všichni u nás pálili kořalku aspoň jako Jelínek, chlastalo by se tu o moc líp. :-)

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                kalex     před 9 měsíci 26.08.2023 11:35 |  
                0 1

                41. No nedalo se to pít. Od té doby jsem to nikdy neměl. Já si jinak slivku dám, ale jen domácí. Já jsem jinak rumový, ale výhoda slivovice je, pokud je teda kvalitní, že se dá pít i nechlazená. Ale teplý, či nevychlazený rum je problém.

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                  wimpy     před 9 měsíci 26.08.2023 11:57 |  
                  2 0

                  Kvalitní destilát nemusíš chladit žádný, dokonce včetně vodky. :-)
                  Co se týká domácí slivovice, narazíš na pestrou škálu od hrůzostrašných po výborné. Nedá se rozhodně říci, že co domácí slivovice, to chuťovka. Klasickej budík se dle mého pít dá, ale když se trochu rozšoupneš a dáš si něco dražšího z jejich nabídky, může to být i vyloženě dobré. :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                    kalex     před 9 měsíci 26.08.2023 13:50 |  
                    0 0

                    Já teda raději vychlazené nebo rovnou z mrazáku. Ale sto lidí, sto chutí.

                    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                      wimpy     před 9 měsíci 26.08.2023 13:55 |  
                      2 0

                      Alkohol z mrazáku je vyloženě nebezpečnej, rozleptává žaludeční stěny.
                      Ale co chci říct, nejde o to, že ti to víc chutná studený, horší destiláty jsou teplý vyloženě hnusný, kdyžto ty kvalitní jsou i teplý pořád výborný. Samozřejmě pořád ti mohou víc chutnat vychlazený.

                      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                        kalex     před 9 měsíci 26.08.2023 13:58 |  
                        0 0

                        To máš samozřejmě pravdu. Ale znáš to. Zvyk,...

                        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                          wimpy     před 9 měsíci 26.08.2023 14:03 |  
                          0 0

                          Já mám třeba rád single malt whisky a to vyloženě teplý, bez ledu. U rumů potřeba chladit klesá s kvalitou. Slivovici taky radši teplou. Ale zase to piju vyloženě jen občas a na chuť, žádný rumový přestřelky. Naposled jsme měli panákovou smršť ještě v době, kdy měl péháčko své mandlovicové období. :-)

                          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

                            kalex     před 9 měsíci 26.08.2023 14:32 |  
                            0 0

                            :D

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        dalislavista     před 9 měsíci 26.08.2023 20:10 |  
        0 0

        Vtipné je, že tenhle "slaboučký" soupeř má vyšší koeficient, než ti dřeváci z toaletné.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Leksel     před 9 měsíci 25.08.2023 14:39 |  
      5 1

      Mé hodnocení je daleko vyšší než Alanorovo, hodnotím jen podle sebe, názory jiných mě neovlivňují a ani by mě to nebavilo “kopírovat” něčí názor.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        Slávista 51     před 9 měsíci 25.08.2023 14:46 |  
        3 0

        Také jsem hodnotil vyššími známkami - výkon byl parádní i ty góly nakonec padly.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      belmis (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 14:47 |  
      5 3

      Myslím, že Alanor kromě hry zohledňuje i sílu soupeře. A to si myslím, že je dobře. Mně se první poločas taky líbil, ale co by hrála Zorya u nás v lize? Je lepší než Zlín? Kdybychom tady hrálo třeba Kladno, dostalo by nejspíš velký výprask. Dávali bychom všem devítky a desítky?

  11. .

    japhy     před 9 měsíci 25.08.2023 13:44 |  
    16 0

    Douděra sice nezáří jako loni na jaře, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ohromně zlepšil centry. Nemá sice zatím body, ale to jde zčásti za zakončovateli. Zápas co zápas má nějakej gólovej centr, většinou ne jen jeden a k tomu další nebezpečný. A jakoby to o sobě věděl, tak na to trochu hřeší a sype to tam někdy zbytečně moc z dálky, i když by šlo jít blíž.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    vlk30 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 15:37 |  
    6 0

    Zafi alespoň za 7,ostatní mám něco lepší hodnocení, než autoři zde. Jinak se dá říct, že máme ty vítězství hodně vydřené.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 15:38) . Zobrazit původní komentář

  13. Neproměňování šancí

    chrobak     před 9 měsíci 25.08.2023 16:04 |  
    14 0

    Tentokrát mě to nepřišlo ani tak špatným řešením, ale docela klikou soupeře. Třeba první šance Schranze byla kopnuta dobře, že to brankář dokázal tak vyhrábnout byla spíš klika. Neuznaný gól podle mě hodně sporná situace. Další šance se štěstím vykopnuté z brankové čáry a ta situace kdy to brankář chytal na čáře a chvíli to zkoumalo video to taky možná byl gól.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Myšák     před 9 měsíci 25.08.2023 16:11 |  
    2 0

    Já jsem zatím velmi spokojen, oproti dřívějšku cítím z mužstva větší jistotu, hlavně v obraně. Pochopitelně mne mrzí zahozené šance, ale to se časem srovná. EL nám bude slušet. Nikde jsem nemohl najít, jak to tam vypadá finančně?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      quelhar (admin)     před 9 měsíci 25.08.2023 16:20 |  
      9 0

      Základní účastnický bonus + bonus za desetiletý koeficient dají dohromady v případě Slavie cca 6,3M Eur.

      Za každý uhraný bod ve skupině je pak 210 tisíc Eur.


      Komentář byl uživatelem upraven (25.08.2023 16:55) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        necich     před 9 měsíci 25.08.2023 19:21 |  
        3 0

        Takže nějakých 200 mega v Kč. V příštím roce prodeje hráčů za min. 500 mega v Kč. To by byl slušný počinek. Doufám, že nám do toho Zorka nehodí vidle..:)

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

          pehacko     před 9 měsíci 25.08.2023 20:15 |  
          6 1

          Zorka tezko… jediny kdo to muze pokazit jsme my samotny

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      dm52     před 9 měsíci 26.08.2023 10:52 |  
      1 0

      Neříkej hop, dokud nepřeskočíš, ještě v EL nejsme.

  15. Obrana

    vršek     před 9 měsíci 25.08.2023 17:21 |  
    18 0

    Myslím, že závěr zápasu, ve kterém začal Luhaňsk hrozit v protiútocích nejde za obránci,,,, Jsem přesvědčen o tom, že v našem středu došlo ke dvěma důležitým okolnostem ,které ovlivnily hru ve středu hřiště v závěru zápasu. První z nich byl pro mne naprosto nepochopitelný bezkrevný až ledabylý výkon Van Burena v podstatě mimo jednoho pokusu o střelu na hřišti v podstatě nebyl!
    Druhým prvkem pak bylo fyzické vyčerpání Douděry a hlavně Ševčíka, který posledních 15 minut evidentně zcela "odešel" což uprostřed hřiště vedlo k několika nebezpečným protiútokům. Přesto bych chtěl upozornit na výbornou hru všech tří stoperů, kteří vyjma snad jedné střely soupeři nedovolili zakončit.
    Za mne podal po delší době naprosto skvělý výkon Holeš - je patrné, že hra na levé straně jej jednoznačně omezuje ve výkonu. Po cca 10 - 15 minutách, kdy prohrál dva hlavičkové souboje si zřejmě uvědomil jak bránit vyššího protihráče a poté byl opravdu skvělý.
    Včera odvedl Vlček nejlepší obranný výkon ze všech zápasů, ve kterých nastoupil, a byl to on, který prokázal, že hra zleva mu velmi dobře vyhovuje. Ten kluk je opravdu "rychlík" a nebýt jeho vypíchnutí míče unikajícímu hráči před vápnem,,,,,.
    Navíc bych ocenil i obranný výkon Masopusta, který si zřejmě po cca dvou letech "zvykl" na hru pravého beka či nyní stopera - o jeho včerejších útočném představení snad není třeba mluvit.
    Za mne těmto třem hráčům našeho týmu nelze ve včerejších zápase nic vytknout.
    Současná vedra a dusno jsou hrozná! O to více mne udivuje fyzická výdrž a nasazení Zafeirise v průběhu celého zápasu!

    • Re: Obrana

      Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.08.2023 17:58 |  
      8 2

      Souhlas, Holeš by měl hrát uprostřed anebo zprava. Nalevo to od něj zatím nikdy nebylo ideální.

    • Re: Obrana

      lukas6novak     před 9 měsíci 25.08.2023 21:17 |  
      2 0

      Řekl bych že to bylo celkově tím že po střídání se změnil způsob hry směrem dozadu. Od začátku zápasu se hrálo po celým hřišti 1v1 a útočná trojice Chytil, Schranz, Jurásek s podporou dvojice Ševčík/Zafeiris to plnila dá se říct celý zápas na 100% zatímco po střídaní se začalo mnohem víc stávat to že Slavia šla do relativního bloku a hlavně MVB mi přišel že měl úplně jiný pohyb než ostatní a najednou se to rozházelo a začalo se částečně propadat

    • Re: Obrana

      martyni (přítel SN)     před 9 měsíci 26.08.2023 08:06 |  
      1 0

      Říkal jsem si taky, kde je po vystridani chyba, že už nemáme hráče tak dobre obsazene.. měl jsem trochu podezření na Ogungbayie,jeho bránění mi přišlo takový vlažný. Ale jelo v tom určitě víc hráčů, na Micka jsem měl taky tip, ani Jurecka mi nepřišel důslednej. U Ševčíka jsem si toho nevšiml, ale je to možný. Naopak 100% byl Zafeiris, ten tam běhal i za ostatní..

      • Re: Obrana

        lantsmit     před 9 měsíci 26.08.2023 10:50 |  
        3 2

        Bylo toho víc, Zafeirisovi taky došlo. Bolek, jak ho označuje JiT, byl velký risk. Dozadu to moc nezvládal, ale to mu nelze vyčítat. Teprve se všechno učí. Zaskakovat za něj nebo minimálně být pořád ve střehu za něj zaskočit, stálo ostatní další síly. Obecně jsme se ale vydali enormně a správně. To zaručilo ty góly v závěru pro totální vyčerpanost soupeře. Zároveň je ale jasný, že ani my už nemohli být běžecky tak důslední.

  16. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    coogee     před 9 měsíci 25.08.2023 22:22 |  
    3 0

    Christos určitě za 7!

  17. NO, NA TO, ŽE SLAVIA

    Slávista 51     před 9 měsíci 26.08.2023 05:56 |  
    2 2

    vyhrála při předvedeném výkonu/ano neproměněno minimálně 5šancí - řekl bych slabé ohodnocení.

  18. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Qope     před 9 měsíci 26.08.2023 10:55 |  
    5 0

    Možná golovou střelu soupeře nezablokoval Holes, ale Vlček, ne?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Wulfstan (přítel SN)     před 9 měsíci 26.08.2023 11:19 |  
      6 0

      Neodmlouvej, Alanor má pravdu, byl to Vlček. Holeš běžel proti střelci, ale jeho míč netrefil. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

        Qope     před 9 měsíci 26.08.2023 11:45 |  
        1 0

        Tak snad si to tedy opraví, pokud tomu tak je :-D ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      obiwan     před 9 měsíci 26.08.2023 19:48 |  
      1 0

      Podle mě Vlček míč protihráči trochu odkopl a Holeš pak následnou střelu zablokoval...

  19. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Monarchie     před 9 měsíci 26.08.2023 11:21 |  
    5 0

    Byl to zápas na jednu bránu, výsledek až v závěru, ale v Polsku to dokopeme.
    Ten Ogungbayi mi trochu pohybem připomíná Ruud Gullita, Jindra si ho srovná. Maso byl všude, Zafi nádherné přihrávky a zítra vyhrajeme u Pelty, snad nebude zářez..

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      dalislavista     před 9 měsíci 26.08.2023 19:50 |  
      3 0

      Píská to "miláček" Černý. A Petřík VAR.
      Nemám je vůbec rád.

  20. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Komix     před 9 měsíci 26.08.2023 11:47 |  
    6 1

    Lol. Tak tohle je hodně deník sport level hodnocení. Dominantní Zafeiris 6???? Jen o známku horší Schranz, kterej zahodil dvě stoprocentní šance?? Já teda nevim.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      wimpy     před 9 měsíci 26.08.2023 12:00 |  
      13 4

      Já bych na toho Schranze tolik nenasazoval, jeho řešení nebyla vůbec špatná. Ta první šla hodně z boku, prefil to ranou na bližší tyč, dokonce ve výšce a golman měl obrovskou kliku, že tam reflexem strčil ruku. Při druhé se mu rozložil, chtěl ho prostřelit a měl smůlu. Ale obojí nebyly ani z poloviny takové loženky, jako zazdil Jurásek.

  21. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

    Leksel     před 9 měsíci 26.08.2023 13:36 |  
    7 0

    Já mám před očima ten neskutečný obětavý sprint Bolka, jak mu říká Trpiš, kdy jsem měl obavy, aby na tom VAR třeba nenašel, že míč už byl za čarou, ale naštěstí nebyl. I Masopust byl překvapený, kde se vzal ten míč před nim, taky asi nečekal, že to Bolek doběhne. :-)
    P.S. Docela mi připomíná raketu Sora.


    Komentář byl uživatelem upraven (26.08.2023 14:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      Slávista 51     před 9 měsíci 26.08.2023 14:37 |  
      4 0

      Masopust zavěsil hezky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Zorya 2:0

      martyni (přítel SN)     před 9 měsíci 26.08.2023 14:53 |  
      7 0

      Zajimavy, já mám před ocima 2 sprinty Bolka, jeden před tím gólem a druhej při tom brejku hostí, jak měl k soupeři o dost bliz než Vlcek, ale nezatahnul a nechal to na Vlckovi. Ale nebojím se o něj, Housta mu to určitě vysvětlí..:)