Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 23/24 #10

Dvě výhry, kontroverze s odložením zápasu ve Zlíně a přestup Mohameda Ihattarena, to jsou hlavní témata desátého dílu podcastu SN Mezi námi fanoušky v této sezóně, ve kterém diskutují quelhar a David Ocetník.

Tentokrát jsme se sešli ze zdravotních důvodů jen ve dvou a v úvodu podcastu jsme se vrátili k zápasu s Českými Budějovicemi, který přinesl povinnou výhru ale nic moc navíc. Brankostroj se nedostavil přes slušný počet šancí a solidní výkon Slavie v zápase. Hovořili jsme o pozici Jakuba Hromady, kterému se zápas moc nevydařil a dostali jsme se také třeba k Micku van Burenovi, který na hřišti hýří aktivitou, ale když se míč kolem vápna dostane k němu, tak situace neřeší dobře. V druhé části podcastu došlo na výhru Slavie v Tiraspolu, kam se David vydal osobně a podělil se o zážitky z místa. Samotný zápas opět přinesl dobrý výkon Slavie a velké množství šancí, dvakrát zvonila branková konstrukce, ale vinou dvou inkasovaných branek z toho bylo velké drama a výhru přinesla až penalta v poslední minutě nastaveného času. Inkasované branky jsme trochu rozebrali, hlavně jsme ale měli radost z toho, že Slavia má na dosah první místo ve skupině a s ním spojené finanční i koeficientové bonusy. V poslední části došlo na odložený zápas se Zlínem a pozoruhodnou komunikaci LFA ohledně této události, která v sobotu veřejnosti lhala ohledně pečlivého sledování hřiště ve Zlíně. Celkové vyznění sobotního vyjádření LFA bylo naprosto nepřijatelné a jen přineslo další důvody, proč usilovat o změnu fungování ligové asociace. Posledním tématem se stal podpis Mohameda Ihattarena ve Slavii, který působí zvláštně a netypicky pro současné fungování klubu. Ten se bohužel k tomuto kroku zatím nijak podrobněji nevyjádřil, takže do uvažování klubových funkcionářů nevidíme.

Obsah:

(00:00) Slavia - České Budějovice 2:1
(27:45) EL: Šeriff Tiraspol - Slavia 2:3
(1:01:20) Odložený zápas Zlín - Slavia, přestup M. Ihattarena

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

    Hojik     před 5 měsíci 06.12.2023 07:28 |  
    3 0

    Jiří Müller fotbalový agent asi stojí za přestupem Mohameda Ihattarena.

  2. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

    belmis (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 08:10 |  
    30 2

    My bychom si měli uvědomit, že jsme nepodepsali hráče kvalit Hlavatého, ale hráče, který byl v sedmnácti lepší než Tadič a přihrávky v celé ofenzivní nizozemské lize měl přihrávky lepší jen Hakim Ziyech.

    Je vidět, že o něm téměř nic nevíte. Na hřišti to také nebyl žádný flink. Vždy podstupoval vysoký počet presinkových soubojů a vyhrával při nich slušný počet míčů. Navíc šlo o jednoho z nejvíc disciplinovaných ofenzivních hráčů.

    Pokud by byla šánce na návrat třeba jen 5%, dává toto rozhodnutí Slavie jasný smysl, když k nám jde jako volný hráč v 21 letech. Jsem rád, že máme realizák, který toto zkusí a chtějí mít silný kádr než aby paběrkovali z naší ligy hráče na rozšíření kádru.

    Takový hráč, pokud jen 5 kilo zhubne, tak ho za náklady bez tréninku střelíme bez problémů. Co tedy asi tak riskujeme? Vždyť můžeme jenom získat. Je mu teprve jen 21 let.

    https://www.livesport.cz/zpravy/fotbal-fortuna-liga-datove-zrcadlo-ligy-schopnosti-fenomenu-ihattaren-v-nizozemsku-byl-lepsi-nez-gakpo-ci-tadic/l8UR0QYj/


    Komentář byl uživatelem upraven (06.12.2023 08:11) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

      rak (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 09:05 |  
      16 3

      Myslím, že to také bereme jako výzvu a je to nastavené tak, že riziko je malé a také doufám, že nemá potenciál rozvrátit kabinu. Možná chce zcela vážně restart doufám, že se to povede. Já s tím krokem souhlasím. Je to jeden takový případ a to si můžeme dovolit.
      Souhlasím i s většinou toho, co bylo v podcastu. S výjimkou Micka. David Ocetník ho ne poprvé zcela odepisuje. Podle mně nesprávně. Žádnou roli přitom nehraje, že je sympatický, což tam několikrát opakoval. Ano, teď nestřílí góly, ale jeho celkový přínos pro hru je největší za celou dobu, co je u nás. Nejde jen o to, že se snaží, ale má i nemálo dobrých přihrávek a už na jaře se podílel svojí prací na řadě gólů. To bylo vidět v různých opakovačkách a rozborech. Má své nedostatky jako každý náš útočník. Dobré je, že jsou teď typologicky každý jiný.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

        ocetnik     před 5 měsíci 06.12.2023 11:52 |  
        16 6

        Já chápu vše okolo toho Micka, jen prostě myslím, že má mít primárně jinou úlohu (!útočník) a po těch letech tady, prostě už nevidím místo pro něj. Vůbec mě ale neuráží, že je tady, jen se jedná o můj osobní postoj k němu. Naštěstí nemám vliv na A tým, takže je to jen a jen názor. Nicméně podotýkám, že jiné hráče by fans už vyhazovali dávno, Mick má z nějakého důvodu kolem sebe auru chtěného. U něj se i zapomene na fandění Feyenoordu na úkor Slavie... A strašně mě udivuje, že pokud se kdokoli otře o Micka, tak to vyvolá silnou reakci.

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

          SLAVIESTA     před 5 měsíci 06.12.2023 13:01 |  
          4 6

          Myslím, že není tak úplně pravda s tou aurou chtěného. Před měsícem jsem napsal :"Nechci dělat van Burenovi advokáta, ale je z něho tak trochu fackovací panák. Myslím, že tady dostává víc naloženo, než si zaslouží."

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

          mig52     před 5 měsíci 06.12.2023 13:05 |  
          6 6

          No, hlavně jsi zapomněl, že teď výrazně podpoří toho novice nejen v komunikaci, ale i v začleňování do mančaftu. To mikroklima bude pro něj sakra důležité. MvB se mu postará o vstřícné prostředí. Píšeš, že tě neuráží, že tu Mick je. A jak to máš s Kolim? Budeš mít koule to na férovku napsat?


          Komentář byl uživatelem upraven (06.12.2023 13:08) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

            ocetnik     před 5 měsíci 06.12.2023 17:19 |  
            4 0

            Pokud jde o Ondru Koláře přiznám se, že tam je to hodně složité. To, že měl byt prodán již dávno je fakt, který nejde popřít. Na druhou stranu já osobně nemyslím, že je na vyhazov. Zajímalo by mě jak by dnes chytal v Hradci. Ale to se nedozvíme. Koncepčně bych tam chtěl mladého gólmana.
            Podívej na Provoda, skoro dva roky mu trval návrat a snad to je již na dobré cestě.

            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

              mig52     před 5 měsíci 08.12.2023 12:42 |  
              1 2

              Díky za odpověď, velký respekt!!!

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

          rak (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 13:56 |  
          4 1

          To si vůbec nemyslím, že to vyvolává silnou reakci. Naopak si myslím, že i tady dostává často naloženo víc než si zaslouží, jak napsáno výše. Skoro bych řekl, že se nás ho zastává spíše menšina (jiné je to na stadionu, kde se často vyvolává jeho jméno). A ani si nemyslím, že by jiné hráče fanoušci se stejnou výkoností už dávno vyhazovali. Já si pořád myslím, že máme relativně vyrovnané útočníky. A je jedno, kdo nakonec ten gól dá a jestli je to útočník. Teď mně tedy přijde Tijani níž než ostatní. Hodně jsem na něj nadával v Tiraspolu, a ne poprvé, kde předváděl především fauly a nic jiného. Pak asi ale vzal balón na penaltu, poradil si suverénně a dostal nás do výborné pozice. Teď si hlavně s ní dobře poradit.

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

          belmis (přítel SN)     před 5 měsíci 11.12.2023 12:08 |  
          0 0

          Ahoj, pokud budeš ještě někdy dělat rozhovor s Jaroslavem Tvrdíkem, nemohl by ses ho zeptat, jestli je finanční rozdíl mezi příjmy z akcí v Edenu (koncerty, oktagon aj.) a náklady za položení nových trávníků tak významný, že se nevyplatí pořídit si hybrid jaký mají v Olomouci, když víme, že nám to sportovně vyhovuje?

          Třeba už ale na to odpovídal a já jsem jedním z mála, kdo to neví :-)

          Díky.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

      mig52     před 5 měsíci 06.12.2023 12:34 |  
      8 5

      Teď nemám moc času na delší komentář, ale Quelhar mne dostal, když slzel nad tím, že ogárek zřejmě postrádá schopnost se kousnout, jak se říkalo za bolševika absence morálně-volních vlastností. Nakopal mu prdel, aniž ho zná. Ok., může být. Jen jsem si vzpomněl na našeho vzorňáka v brance, který kvůli tomu, že je tréninkový flink, jak se line z jeho okolí, zahřívá lávku a nikdo se nad tím už nepozastavuje.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

      Merlinus (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 13:51 |  
      9 2

      Reálně... Za zkoušku to asi stojí. Nic moc nás to stát nebude. Ale popravdě, podle toho, co jsem o něm četl, tomu moc nadějí nedávám...

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

        belmis (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 14:03 |  
        6 3

        Jo, já o tom, že ho uvidíme v mistrovských zápasech přesvědčen také nejsem. Ale je to krok, na kterém buď neproděláme nic nebo jen minimum. Ale získat můžeme mnoho.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

      Steevee     před 5 měsíci 06.12.2023 16:13 |  
      4 1

      Já si tebou uvedené hrozně přeju a vlastně souhlasím, ale musím mezitím dělat, že první dva odstavce jsem neviděl. Podle tebe si musíme uvědomit, že...

      Řešit, že byl lepší než Tadič je momentálně prostě úplně vedle. Totálně irelevantní. Ano, měl to v sobě. Kdysi. Momentálně nemá žádnou jinou nálepku než naprosto promrhaný talent. Bylo by úžasné, kdybychom ho vzkřísili. Ale pojďme přestat dokola blouznit o tom, kým byl. Ano. Měl všechny předpoklady dneska táhnout klidně Real Madrid nebo City. Ale tohle je prostě objektivně dávno pryč a on bude muset vypustit duši, aby mu k restartu posloužila česká liga, která je reálně jeho asi poslední životní náboj. Pokud tohle posere, už ho nepodepíše ani slovenská Podbrezová.


      Komentář byl uživatelem upraven (06.12.2023 17:49) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

        belmis (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 17:23 |  
        2 1

        Že je to dávno pryč nepopírám. A je to jen a jen o jeho dřině chtít se vrátit zpátky. Pokud to však dá, má velké předpoklady pro to, aby byl výborným hráčem. Fotbalové myšlení má stále a cit v noze se mu tréninkem obnoví. Do Bořila by to před rokem také nikdo neřekl, že je schopen se vrátit a on se vrátil ještě v lepší formě než končil. Je to jen na něm.

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

          Steevee     před 5 měsíci 06.12.2023 17:45 |  
          5 2

          Chápu, co píšeš, ale teda tajně doufám, že nesrovnáváme člověka jako je Bóřa, kterej by fotbalu a Slavii obětoval život (!) a vyřadilo ho těžké zranění (!!!) s Ihattarenem, kterej v jakýkoliv první lize k dnešnímu dni nekopl do balónu skoro 3 roky a to proto, že se místo fotbalu flákal s mafiánama, bil svoji holku a prostě se na zodpovědnej život profesionálního sportovce z vlastní vůle úplně vysral...

  3. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

    Morb     před 5 měsíci 06.12.2023 15:47 |  
    2 1

    Pánové, předem bych vám chtěl poděkovat za váš podcast. Fakt se na něj vždycky těšim.

    Ale prosím, už jsem to chtěl napsat několikrát. Natáčejte až po obědě, večeři nebo nějakém jídle.

  4. ZA 20minut MOL CUP

    Slávista 51     před 5 měsíci 06.12.2023 17:35 |  
    3 2

    a furt nic k tomu !

    • Re: ZA 20minut MOL CUP

      Slávista 51     před 5 měsíci 06.12.2023 17:43 |  
      1 1

      Jak mám potom sázet !

      • Re: ZA 20minut MOL CUP

        johnynz     před 5 měsíci 06.12.2023 17:51 |  
        5 1

        A zoráno již máš?

  5. Jak se koukám na Ihattarena

    postovni (přítel SN)     před 5 měsíci 06.12.2023 17:43 |  
    3 1

    Aby to mělo smysl, tak musí hodnota > cena.
    Zjednodušeně:
    Hodnota = současná hodnota + potenciál * pravěpodobnost, že ten potenciál naplní

    Současná hodnota - nula (je tlustej a roky nehrál)
    Potenciál - já nerozumím fotbalu natolik, abych ho dokázal posoudit, ale když budu věřit místním odborníkům, tak je obrovskej
    pravděpodobnost naplnění potenciálu - vzhledem k tomu, co má za sebou, velmi malá

    Dohromady je to velmi nejistá sázka, která když vyjde, tak bude obrovsky lukrativní.
    Ranec bych na to nevsadil, ale pokud je tu za byt a stravu + plus bonusy za výsledky, tak proč ne. Bude to zajímavý sledovat a jako akce na zvýšení prodeje bramboráků na béčku je to geniální :-).


    Komentář byl uživatelem upraven (06.12.2023 17:44) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Jak se koukám na Ihattarena

      Alanor (admin)     před 5 měsíci 08.12.2023 13:01 |  
      2 0

      Zachytil jsem informaci, že má základní plat na třetině současného "stropu" Slavie. Myslím, že Tvrdík u prodloužení Koláře říkal, že šel na úroveň ostatních, tehdy jmenoval prodloužení Schranze, a že je to základní plat pod milionem korun, což potvrdil i Řiha. Dá se tak odhadnout, že strop je na úrovni 900k a Ihattaren má základ 300k, pokud ta informace o třetině sedí.


      Komentář byl uživatelem upraven (08.12.2023 13:02) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Jak se koukám na Ihattarena

        postovni (přítel SN)     před 5 měsíci 08.12.2023 13:49 |  
        0 0

        To mi prijde primereny.

  6. Hromada

    Tillendorf     před 5 měsíci 07.12.2023 14:43 |  
    3 0

    Nevím zda jsem si dělal poznámky dostatečně pečlivě, nicméně vyšlo mi : Hromada 7x, Hromady 1, hromadě 2x.

  7. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #10

    R1200     před 5 měsíci 10.12.2023 09:54 |  
    2 6

    Má někdo info kolik jsme inkasovali za opce Usor + Santos ? Nevím jestli to bylo ziskové , vzhledem k tomu , že provozujeme obchoďák s fotbalistama.