Mezi námi fanoušky

Mezi námi fanoušky 23/24 #12

Před startem jarní části sezóny se vrací podcast SN Mezi námi fanoušky. V něm diskutovali quelhar, Thorklaer a alois_veliky o projektech Slavie pod majitelem Pavlem Tykačem, zimních přestupech, přípravných zápasech nebo šancích na titul.

V krátké první části podcastu jsme všichni ocenili pokroky v projektu mládežnické akademie a její případné honosnější varianty. Zajímavým bodem k diskuzi bylo možné rozšíření Edenu, které se zdá být s novým majitelem reálnější než kdy dřív. Probrali jsme také úpravu cílů pro tuto sezónu, když se v zimní přestávce daleko více začalo tlačit na zisk titulu. V druhé části podcastu jsme postupně probrali všechny příchody a většinu odchodů z klubu. V poslední části jsme se zamysleli nad tím, že v přípravě tentokrát Slavia neodehrála ani jeden zápas se soupeřem poblíž její úrovně, nad nečitelným rozestavením pro jaro, a zhodnotili jsme šance Slavie na zisk mistrovského titulu.

Obsah:

(00:00) Pavel Tykač. Akademie. Eden.
(24:55) Přestupy. Zima, Zmrzlý, Staněk, Diouf. Vorlický a Ihattaren. Hromada, Ousou, Dumitrescu, Kačaraba, Valenta.
(1:21:15) Přípravné zápasy. Nečitelné rozestavení. Šance na titul.

Znělka a předěly: Reev Music - Firestone
Výroba: Studio Soundwave

Komentáře (104)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Kapacita stadionu

    fafhrd     před 3 měsíci 05.02.2024 23:54 |  
    6 3

    Jedno nezaznělo v souvislosti s rozšířením stadionu a to je prodej permanentek. Teď je omezován a je na ně čekací listina. Podle mě by se jich klidně 20.000 udalo

  2. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    stomiro     před 3 měsíci 06.02.2024 14:43 |  
    2 1

    Fajn podcast, jako vždy. Jenom mě trochu chybělo v partii o stoperech zvážit, co bude v létě, kdy přijde Chaloupek z Teplic, velký talent a mladý reprezentant. Když by neodešel Ogbu, co s ním bude? Jaké vytížení bude mít on a třeba i Vlček? Napadá mě, že nový majitel chce prostě za každou cenu teď vyhrát titul, ale k tomu stopeři asi tolik nepomůžou. Dostali jsme nejmíň gólů v lize, ztratili jsme body v zápasech, kdy jsme nebyli schopni dát gól ( Teplice, Jablonec). Takže spíš sehnat střelce, který dá na jaře gól v co nejvíc zápasech ... No jo, ale útočníků máme zase mraky a místo koho by takový šutér hrál? Fakt nevím. Třeba nakonec ligu rozhodne Tecl z pozice středního záložníka :)))

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Paul67     před 3 měsíci 07.02.2024 17:03 |  
      0 1

      Ogbu bohužel odejde na 95%, pokud nebude zraněný.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      knl66 (přítel SN)     před 3 měsíci 07.02.2024 17:57 |  
      1 2

      Místo koho by takový šutér hrál? Místo MvB. Sympaťáka, který na současnou Slavii nestačí.

  3. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Ivan     před 3 měsíci 06.02.2024 14:49 |  
    3 0

    díky za podcast.

    S tím titulem bych to teď tak bledě neviděl. Přecejen "když ji neporazíme, budeme muset spolíhat že Sparta někde ztratí" - no to je snad jasný že to tak bude. Pokud by Sparta všechni vyhrála (případně remizovala s námi), tak já budu ten první kdo sportovně uzná že si zaslouží titul a my budeme aspoň 10 bodů dozadu. Oba budeme ztrácet a jde o to kdo míň.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Kikoriki     před 3 měsíci 06.02.2024 15:23 |  
      14 1

      Jasné, jen aby zase Sparta nehrála z kopce jako loni. To bych to sportovně neuznal. Když to v\hraje na hřišti, tak ani nebudu tak naštvanej. Hlavně ať se rozhodne na hřišti.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        benny231     před 3 měsíci 06.02.2024 19:14 |  
        4 2

        Naprosto přesně

  4. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    martyni (přítel SN)     před 3 měsíci 06.02.2024 18:40 |  
    9 0

    Možná jeden postreh, co nezaznel. Nebude náhoda, že posily jsou vyšší hráči. Podle mě posilování směřovalo i k tomu, bychom byli vyšší a silnější ve vapnech, abychom dorovnali vyskovou převahu sparty. Bude se to určitě hodit i v závěrech zápasu, kd soupeř nakopava nebo my potřebujeme rychle skórovat. A taky to může řešit nás klasickej problém vysokej balón za obranu a prohranej souboj. I Staněk mi v tomhle dává smysl, je to větší buldok než Mandy,kterej vypadá v ty bráně takovej moc hodnej. Jen se obávám, jestli jsme nepodcenili Stankuv zdravotní stav.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Ragnarok     před 3 měsíci 06.02.2024 21:24 |  
      6 0

      Staněk prošel důkladnou zdravotní prohlídkou. Vůbec bych se toho nebál.

    • Re: Karel Jarolím

      Slávista 51     před 3 měsíci 06.02.2024 19:55 |  
      0 4

      Nějakej chytrej je, co !

      • Re: Karel Jarolím

        jirkag5     před 3 měsíci 06.02.2024 21:37 |  
        14 4

        Má pravdu. Titul jsme si loni prohráli sami (Teplice, Budějovice, Liberec, Hradec.)

  5. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Ragnarok     před 3 měsíci 06.02.2024 20:59 |  
    8 0

    Moc rád to poslouchám. Zazněla tam spousta věcí, kterou bych tentokrát nazval dosti fanouškovskou, než objektivní.
    Co naopak bylo velmi objektivní bylo zhodnocení šancí na titul. S tím se ztotožňuji. S čím se ale ztotožnit nedokážu je vyhlášení ambic do 2. místa. To bychom s naším rozpočtem a platem trenéra dělat neměli.
    Zajímavá otázka byla o gólmanech. Jaroš by prý nebyla varianta. Což ale nikdo nevíme, protože Kovář ukázal, že třeba jo. A pokud není Kolář schopen chytat, ať ukončí kariéru. Mandous tohle unést musí, pokud ne, tak nemůže být ani dvojka. Je to v profi sportu naprosto běžné.

  6. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 07.02.2024 15:30 |  
    40 23

    Dobré odpoledne přeji Vám všem.
    Poslechl jsem si radši tento podcast opakovaně, zda se mi to jenom nezdá.
    Bohužel.
    Klidně mě tu všichni zpohlavkujte, nakopejte za můj osobní názor.
    Horší podcast už jsem dlouho neslyšel:-(((((
    Tohle je fakt myšleno vážně??? Takhle mluví lidé, co fandí Slavii???
    Hned v úvodu Alois Veliký řekne o Tykačovi, že je rád, že přišel jako nový majitel, ale není to žádný Mirek Dušín a hodí k tomu jakousi domněnku o jeho podnikání a získání jmění..... Pokud tedy pindáme domněnky, tak máme určitě i konkrétní a nezpochybnitelné důvody, proč to říkáme. Ty jsem ale neslyšel!!!!
    Quelhar zase doslova "natře" Jindru Staňka, že to může být dle jeho poznání jakýsi možný rušivý element do hráčské kabiny a vrchol je udělat ze Zimy blbce, který vyveze balón kamsi a pak neví co s ním, někam ho kopne a běží rychle zpátky.
    Ty Quelhare Jindru Staňka nějak znáš, nebo si s ním aspoň 5 minut mluvil.
    Já znám Jindru od žákovských let a je to super kluk. To, že je zraněný je smutné a stane se to, jeho i Trpišovského to mrzí nejvíc.
    A Ty mu tady dáš takovou pecku zezadu:-(((
    Je mi jedno, jestli budu mít mínusy.
    Vy jste v tomto podcastu přemleli všelijaké už dávno známé postřehy a názory a to bohužel i z druhého břehu.
    Tvrdíkova slova před zahájením tohoto ročníku (v té době nebylo vůbec jisté, jestli přijde pan Tykač a zda tedy nebude třeba prodat některé hráče) kdy pan Tvrdík hovořil nejhůře o druhém místě a úplně jinak, než jak jste to uchopili.
    Proč by nemohl s příchodem nového majitele přehodnotit cíle už jen proto, že prodávat nemusíme??!!
    Omlouvám se, ale tohle je jako kdyby nám tu začala potichu fungovat jakási "pátá" kolona.
    Někdo Vám šlápnul na bebíčko nebo co????
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (07.02.2024 16:10) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Paul67     před 3 měsíci 07.02.2024 16:10 |  
      8 11

      Naprosto souhlasím se Sokratem. Diskutující se pasují do role morálních arbitrů, pokladníků Slavie a herních analytiků. Staví sami sebe nad odborníky z klubu. Pachuť z toho bohužel ovlivňuje u mne i dobré postřehy, které zazněly když si pánové zrovna nehonili ego.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      quelhar (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 16:31 |  
      19 26

      Sokrate, nešlápl někdo na bebíčko spíš tobě?

      V dalším textu budu částečně reagovat na tebe, ale úvodem jeden obecný komentář, který se netýká výhradně jen tvého komentáře, ale už delší čas vnímám tohle nastavení mezi ostatními slávisty.

      Poslední dobou mi připadá, že Slavia přestává být fotbalovým klubem a začíná být církví. Kdo nevěří v boží slovo, je heretik a musí být přinejmenším umlčen. A až nebude nikdo, kdo bude říkat to, co se nám nelíbí, tak bude ráj na zemi. U některých věcí celkem chápu, že nemusíš souhlasit, u některých opravdu nevidím, v čem je problém, a opravdu mi to přijde tak, že jsi naštvaný, že si někdo dovolil zpochybňovat kroky a slova, které klub dělá.

      1) Tykač - že není žádný Mirek Dušín si úplně dobře může leckterý člověk myslet už jen z toho, že jeho jmění plyne z devastace životního prostředí stejně jako je tomu v případě Křetínského. Je fajn, že my slávisti z toho třeba budeme mít alespoň mládežnickou akademii a/nebo rozšířený Eden, a další sportovní úspěchy, ale nic z toho přece nezmění, odkud se ty peníze na to vzaly. Kromě toho, pokud si dobře pamatuju, byla to aloisova jedna věta a jinak jsme se všichni shodli, že je změna na pozici majitele ku prospěchu klubu.

      2) Staněk - Upřímně, nevybavuju si, že bych říkal, že bude Staněk rušivým elementem v kabině. Už proto, že si to prostě nemyslím. Mně Staněk sympatický není (což samozřejmě vůbec nic neznamená a jiní fanoušci to můžou mít opačně), přichází z klubu velkého rivala, s objektivně horší formou než měl ve svém peaku, po několika zraněních hlavy a za jednoho velmi solidního odchovance, kterého bychom dle mého názoru klidně využili sami (a jednoho zrádce, co chtěl jít do Sparty).

      3) Zima - Jestli se hodláme tvářit, že to, co jsem v podcastu popsal, Zima při svém působení ve Slavii nedělal, tak se vlastně nemáme o čem bavit. Mým záměrem není v podcastu lakovat všechno narůžovo.

      4) Tvrdík - Hovořil před sezónou o nejhůř druhém místě? Hovořil. Změnil v zimní pauze rétoriku? Změnil. Já s tím nesouhlasím, je to z mého pohledu nefér k hráčům a především k trenérům a ve finále to nepomůže vůbec nikomu. Můžeme hrát o titul i přesto, že se v zimní přestávce nebudeme bít v prsa, že hrajeme o titul. Teď jsme jeden blbý zápas od toho, abychom zisk titulu neměli ve svých rukou, takže po trenérech teď vedení chce, aby měli bezchybné jaro a celý tým neměl v lize ani jednu slabou chvilku. Ostatně to je i v rozporu s prezentovaným dlouhodobým cílem (5 titulů během 10 let). Pokud jsme schopni tolerovat, že v polovině let titul nebude, ale zároveň nejsme schopni připustit, že titul nebude letos, kdy máme horší výchozí pozici, tak ten dlouhodobý cíl vlastně asi není myšlen moc vážně...

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        SLAVIESTA     před 3 měsíci 07.02.2024 17:58 |  
        3 7

        Sedí to jak zadek na hrnci.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        Martin 58     před 3 měsíci 07.02.2024 18:23 |  
        18 0

        1) jsem zastáncem čistšího životního prostředí, ale to má být záležitostí dlouhodobé vládní strategie. Uhelné elektrárny jsou snad provozovány v dané chvíli v rámci platných zákonů, jejich majitelé jsou si dobře vědomi jejich legislativně omezené životnosti. Nejsem si vědom nějakých aktuálních Tykačových přečinů v této oblasti
        2) předpokládám, že jste členem redakce Slávistických novin a máte případně nějakou možnost domluvit si třeba krátký rozhovor s některým z hráčů, v tomto případě se Staňkem, ve kterých můžete položit otázky, které nenajdem někde jinde a jít tak trochu pod povrch, což je to, co bych očekával
        3) nebylo by lepší bavit se o Zimovi současném a nikoliv minulém (za toto minulé balení neváhali Italové vysolit solidní balík), který nepochybně prošel v Itálii vysokou školou taktiky, jejíž výsledky jsem zaznamenával v jeho reprevystoupeních?
        4)nezaznamenal jsem žádná rezolutní vystoupení pana Tvrdíka stran boje o titul v letošní sezóně. Jinak ovšem nereagovat na radikální změnu poměrů a možností, jejímž důsledkem byly netradiční nákupy a absentující chmurné odchody, by byl alibismus, zejména s ohledem na nečekané možnosti s případným postupem do Ligy mistrů, která se bude hrát úplně v jiném formáte, podle mě navíc mimořádně atraktivním.
        To, že by to mělo být nefér vůči hráčům a trenérům, to už mně přijde jako nepochopitelná obrana svých původních výroků.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        no-nick     před 3 měsíci 07.02.2024 19:18 |  
        16 0

        Já moc nechápu tu debatu nad změnou cílů. Mi to přijde logický. Před sezónou jsme cítili jednu ze slabin, že v zimě přijdeme o jednoho až dva základní a zásadní kameny naší sestavy. Parametry se významně změnily, jsme silnější díky majiteli, tím pádem se zvýšili ambice. Že se ten cíl nemusí povést je možný, neskončí svět. Ale je správně, že hlásíme zvýšení cílů, když jsme významně posílili.

        Hlavně bych teda řekl, že se tomu přidává daleko větší význam, než to má.


        Komentář byl uživatelem upraven (07.02.2024 20:52) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 07.02.2024 19:25 |  
        5 18

        Mně se také zdá, že se ze Slavie stává církev, ale zúplně jiného důvodu než toho sportovního. Ať je to přehnaná politická aktivita, dříve nesmyslné kroky v případě stadionu pro očkované. Nelíbí se mi toto směřování, které je mnohdy i proti všem vědeckým a morálním principům. Chci Slavii, která bude mít na prvním místě sportovní hledisko a věřím, že v tomto náš nový vlastník trochu pány Tvrdíka s Splavcem usměrní. Nerad bych se dožil toho, abychom byli první na světě, kde přestane být v občerstvení maso a budeme přepočítávat vydýchaný vzduch při zápasech, abychom za to platili pak nějaké omluvné...


        Komentář byl uživatelem upraven (07.02.2024 19:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      donford     před 3 měsíci 07.02.2024 17:41 |  
      17 6

      Také jsem si podcast poslechl a nezlobte se, přišlo mi to trochu jako řeči velmi moudrých a zasvěcených a přitom se jednalo ponejvíce o domněnky. Mně osobně mrzí, že tam bylo řečeno, že je velký rozdíl mezi Staňkem v roce 2022 a 2023. Že už má to lepší za sebou. Tedy pochyba a odepisování předem. Copak mohl za svá zranění ? Je přece úkolem brankáře co nejvíc gólu zabránit. A trhlina ve svalu? Kdo s ní mohl počítat? Staněk určitě ne. O pochybnostech o Tykačovi ve stylu jedna paní povídala a o Zimovi, o těch se už šířit ani radši nebudu. Pánové tam semleli všechno dohromady a nakonec to bylo o ničem, protože liga teprve za pár dní začne. (Konečně :-))
      Pro mě je velmi uspokojivé, že konečně nemusíme nikoho prodávat a pokud vykopeme dokonce LM, pak budou hráči spíš přicházet než odcházet.
      Velmi doporučuji dnešní rozhovor v MF na poslední straně 16 s Trpišovským. Ten jasně říká: Na hřišti jsme si museli vydělat na posily i na chod celého klubu. A pak ještě: Můj současný středobod světa leží v prvním utkání proti Jablonci. To je moje přítomnost. Do každého nejbližšího zápasu musíme jít tak, že jde o všechno. Jedině tak můžeme být mistry. Což je pro mě ve zkratce ukázka jasné reality a lapidární stanovení úkolu příštího.
      Oproti mudrování v podcastu ve stylu ano, ale .... (viz Tykač, Zima, Staněk). Jistě je to právem zúčastněných, ale víc bych tomu nepřikládal význam. Bylo to celkově shrnutí a domněnky. Možná se po prvých zápasech ukáže, že jejich domněnky se naplnily, možná je to jen rádoby moudré plácání do vody. Hovořili tam velmi chytře ve stylu buď tak, nebo tak, ale my máme vždy pravdu. Jak už dávno říkali fotbaloví klasici, viz nebožtík trenér Pospíchal - pravda leží na hřišti a fotbal (myšleno jako čestná a výsostná hra) nemá logiku. Na toto prosím nikdy nezapomínejme. Měl jsem tu čest a příležitost v roce 2004 být v Portugalsku (19. června v 19.45 - mám dodnes na zdi zarámované dvě vstupenky, pro mě a pro manželku) v Aveiru na zápase Holandsko - Česko 2:3, kdy jsme tenkrát prohrávali 2:0. Holanďani nás opravdu drtili útok za útokem. Dodnes nepochopím, kde se v nás tehdy vzala ona záhadná a zázračná síla a my zápas otočili. A tuto zázračnou a z ničeho nic vzniklou záhadnou a tajuplnou sílu přeji Slavii v našich jarních zápasech. Více než jakékoliv rozumování.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      alois_veliky (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 17:43 |  
      18 2

      Zdravím Sokrate,
      mrzí mě, že ty i ostatní ten podcast vnímáte takhle - jako nějakou podpásovku vůči Slavii. Jám mám náš klub rád nade všechno na světě a přeju mu jenom to nejlepší. Nelíbí se mi ale, pokud začneme z každé polemiky nad kroky vedení či trenérů dělat zradu či něco podobného. Pro prezentování "ideálního" obrazu jsou tu nějrůznější klubové kanály a platformy, myslím, že ve fanouškovském podcastu je prostor podívat se na věci z více úhlů.

      Co se konkrétně Pavla Tykače týče, okolnosti kolem jeho podnikání jsou docela známé, doporučuji např. tento text. https://denikn.cz/1118227/spanila-cesta-pavla-tykace-mezi-nejbohatsi-lidi-sveta/

      To, že nejsem nutně fanoušek jeho podnikání, neznamená, že mu ze všech sil nebudu fandit ve vedení Slavie. A ostatně jsem v podcastu řekl, že mám radost z toho, že nás koupil.
      Měj se krásně.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        donford     před 3 měsíci 07.02.2024 18:27 |  
        14 10

        Vážený aloisi, mně se osobně nelíbí, že svou pozornost připisuješ článku spanilá cesta Pavla Tykače mezi nejbohatší lidi světa. A vlastně za něj schováváš svůj názor na něho, nebo se spíše jím zaštiťuješ. Copak se někdo z těch nejbohatších z nich stal morálně poctivě? Křetinský? Babiš? Radovan Vítek? Tykač? Nejspíš nikoliv protizákonně, ale morálně to asi zaskřípalo.
        Abych se "nevozil" po našich miliardářích, tak vzpomínám, že ve své době byl za nejbohatšího člověka na světě označován řecký miliardář Onassis, který si vzal za ženu (asi z prestižních důvodů) vdovu Jackie Kennedyovou. Ten zbohatl na výhodných obchodech s americkou (za 2. světové války) a později s řeckou vládou. Musel někoho uplatit? Nebo mu smlouvy přinesla holubička z čistého nebe? To nikdo nevíme a také se to nedozvíme.
        A ti naši dostali svou příležitost a využili ji. Občas se o tom říká, že byli ve správnou dobu a správném místě.
        Ale nelíbí se mi, že se schováváš za jeden článek, který byl napsán rozhodně nikoliv z dobré vůle, (jsem naiva, ale zase ne tolik) ale z touhy po senzaci a po pošpinění, možná i na objednávku. Právě takový laciný článek může spíš zasít mezi námi slávisty dosti zla. V tom okamžiku bych skutečně vůbec situaci nepolitizoval. Také se mi v polemice nelíbilo, že jste se obouvali" do Dioufa, že nastoupil do střídání se zpožděním. Známe okolnosti proč se tak stalo? (nedostatek na oděvu, pozdější rozcvičení, neznalost a vysvětlování taktiky či úkolu na hřišti, atd.)
        Také bych polemizoval s vyjádřením quelhara o Tvrdíkovi. Věděl Tvrdík , když hovořil o 2. místě, (což se ještě může stát), že koupí Slavii Tykač? Nebo že se budou muset zase prodávat naši nejlepší hráči? Pokud pak změnil názor, jistě to bylo pod vlivem nových skutečností. Proto jsem označil vaši polemiku moudrých za domněnky. Víc k tomu nechci dodávat. Jen to, že ať budeme první či druzí, vy jistě vždy budete mít zřetelně pravdu. To je to ano, ale ... Proto je mi daleko sympatičtější a zasvěcenější názor a rozhovor s trenérem Trpišovským.

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          alois_veliky (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 18:43 |  
          9 2

          Dal jsem jako příklad jeden článek, pár vteřin googleni jich nabídne mnoho dalších. Asi bych se bránil proti tomu, že jako fanoušek Slavie musím automaticky tleskat podnikatelským aktivitám Pavla Tykače. Teď koupil můj klub, v tom mu fandím a jsem za to rád, ale snad není povinné z něj dělat, jak jsem s nadsázkou řekl v podcastu, Mirka Dušína. Ostatně stejně, jako jsem v předchozích letech nezačal podporovat politiku Číny.

          Jinak celkově s tímhle přístupem by člověk neměl v podcastu říkat žádný názor na nic (a tuhle variantu taky zvážím).
          Jinak - snad na konci sezóny bude titul, na tom jediném záleží a ať se klidně mýlím úplně ve všem.

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 07.02.2024 19:17 |  
            9 9

            Asi nejhloupější hláška byla o tom, že Tykač zbohatl na fosilních palivech. No a co? To je něco špatného? Vy už jste vážně obětí boje proti CO2 a klimatu... To je strašný.

            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

              warhammer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 11:03 |  
              1 0

              Co je boj proti klimatu?

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                TSeguinTS     před 3 měsíci 08.02.2024 11:21 |  
                3 0

                Když jdeš v zimě v -10°C na stadion a doufáš, že nebudeš zmrzlý :)

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                belmis (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 11:33 |  
                4 7

                To je takový naivní ničím nepodložený (resp. jen nějakými studiemi, i když existují i studie proti) boj za snížení CO2 v atmosféře o xtiny procent (přičemž člověkem vzniklé CO2 je jen plus minus 5 procent :-)), aby se zastavila změna klimatu na Zemi, která tu existuje několik miliard let. A když bylo výrazně více CO2 v atmosféře než dnes, bylo to paradoxně v době ledové. A protože by tento fakt jako spousta jiných nabourala tuto ideologii, vědci, přišli s tím, že byla nižší sluneční aktivita.
                Takže závěrem je boj proti změně klimatu asi takový, jako jsme tu měli za komoušů "poručíme větru, dešti". Zase jako tenkrát (i když dnes se dá asi lokálně počasí už ovlivňovat) si budeme muset počkat pár let, až se ukáže, že se jedná o jeden velký nesmysl, asi jako desítky "vědeckých" výstupů v minulosti, kdy dnes měl být New York a půlka Evropy dávno pod hladinou moře. Ve 14. století se pěstovalo v Grónsku obilí, asi zřejmě proto, že tam jezdila spousta aut se spalovacími motory. A piráti nám přece v Praze umístili hodiny, kolik dní nám zbývá do "nezvratných změn" . Nevíš, kolik to bylo? Abychom si to pak mohli ověřit?

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            donford     před 3 měsíci 07.02.2024 20:08 |  
            9 4

            Myslím vážený aloisi, že jako národ jsme bohužel převážně sračky, které jdou jen po penězích. Asi ve všech krajích jsme prodali svou vodu, tu jedinečnou životadárnou potřebu, bez které není života, do zahraničí, tedy jiných movitějším. Také ji teď máme parádně drahou i při všech možných úředních omezeních. V Praze, kde bývám, asi z původních 1,50 Kč na současných 113 Kč za hektolitr, tuším. Ani nedokážu vyjádřit toto zdražení v tisících procentech. Proto považuji za velmi alibistické a fakt nedůstojné vyčítat jednomu miliardáři s fosilními palivy, že je nečestný miliardář, a že tedy není Mirek Dušín. Víc se k nešťastnému podcastu vyjadřovat nebudu, jen doporučuji přečíst si dnešní rozhovor Trpišovského v MF, pod názvem Budujeme novou Slavii. Při přemýšlení tam lze najít i odpověď na Tvrdíkovo tvrzení před Tykačem a po jeho nástupu. Asi vůbec netušíme, jakou dalo práci udržet Slavii na těch postech, na kterých byla a je. A my teď budeme ohrnovat nos nad Zimou, že jsme za něj dali přes naše mantinely velký peníz? Prý za takového hráče, jenž byl sice dobrý pro Italy za 150 milionů a pro náš nároďák, ale už nikoliv pro quelhara?

            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

              padre     před 3 měsíci 07.02.2024 21:07 |  
              3 2

              Člověče, základní fakta:

              - cena vody se v ČR udává v Kč za jeden metr krychlový (m3),
              - 1 m3 = 10 hl.


              Komentář byl uživatelem upraven (07.02.2024 22:42) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                donford     před 3 měsíci 07.02.2024 21:44 |  
                2 1

                Padre, moc se omlouvám, ano, je to za 1 metr krychlový, tedy za 10 hl. Moje hloupost, či spíše pitomost. Ale snad mi dáte aspoň trochu za pravdu, že jsme v krajích svou vodu prodali, i když je jasné, že cena se musela postupně zvednout. Někde jsme ji prodali úplně, někde aspoň koexistujeme s místními vodárnami a kanalizacemi. Nenadávám na všechno, to zdaleka ne, a jako důchodce už vůbec ne. Slavii vyzdvihuji jak mohu a několik drobných, ale pro mě životně významných věcí či událostí rovněž. A také miluji psy boxery a Latinskou Ameriku, kde je existenčně zdaleka těžší život než tady, ale lidé jsou tam jaksi šťastnější :-) Ještě jednou děkuji za upozornění.

                • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                  padre     před 3 měsíci 07.02.2024 22:39 |  
                  0 1

                  Pardon za tu břitkost. Teď seriózně.

                  V obchodě koupíte 1,5 petku vody za kolik? Cca 15 Kč. VaK vám dodá v celé republice až do kuchyně/ koupelny stejné - a někdy i lepší vody - 1000 l za cca 100 nebo v Praze těch 113 Kč. Tedy 4 nebo 4,5 EUR? To je cena 1 burgeru? Nebo spíš 1/2 či 1/3 burgeru v dobré hospodě? Přijde mi to jako skvělá služba i cena.

                  Ano, většina operátorů tohoto systému jsou zahraniční osoby.

                  • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 22:44 |  
                    1 2

                    Já tedy ve Vršovicích mám 128 za m3

                    nevím jestli to něčemu v této diskuzi pomůže.... a propó: vyhovuje mi to, vychází mi to cca na dvě stovky měsíčně.....

                    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                      padre     před 3 měsíci 07.02.2024 22:45 |  
                      2 0

                      Jenže ty se sprchujes jen po Hanspaulce na Pražačce!

                      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                        kjandourek (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 22:55 |  
                        2 1

                        Na každém hřišti kde pískám - je to voda zadarmo.... :D

                    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                      SKEP     před 3 měsíci 07.02.2024 23:15 |  
                      2 1

                      Ale pánové, kubík pitné vody letos v Praze stojí pouhých 73,- Kč. Dalších 72,- Kč stojí likvidace stejného množství pitné vody.
                      To znamená, že když po návratu z restaurace se doma do klozetu či do kuchyňského dřezu vymočím aniž bych po sobě spláchl, neplatím za stočné zhola nic. A to se vyplatí!

                      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                        padre     před 3 měsíci 08.02.2024 10:34 |  
                        0 0

                        Tak zase platím stočné, když mi déšť zkrápí parkoviště nebo když dešťovku ze střechy zachytíme do barelu a zalijeme zahradu, že ano.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 07.02.2024 17:51 |  
      20 16

      Sokrate, vy se tu dlouhodobě prezentuje jako diskutující, který má úroveň. Kam se ta úroveň poděla, když si dovolíte titulovat fanoušky, kteří ve volném čase nahrávají slávistický podcast, jako "pátou kolonu"? Trochu úcty.

      MNF je celou dobu názorový podcast slávistických fanoušků, kde se názorová škála různí a je to dobře. Pořád jsme fanoušci a ne nějaká placená klaka, Slavií žijeme, máme v tom emoce a snažíme se své názory podložit argumenty, proč si to myslíme.
      Takto má fungovat zdravá diskuse. A ne, že se tu bude útočit na jakýkoliv názor, který zpochybňuje cokoliv ve ve Slavii. I odlišný, slušně formulovaný názor zaslouží respekt, byť s ním na stokrát nemusíte souhlasit.

      Když tu píše další přispívající "Diskutující se pasují do role morálních arbitrů, pokladníků Slavie a herních analytiků" - to budeme vydávat nějaký seznam témat, o kterých se smíme bavit a mít na ně názor? Myslel jsem, že tahle doba už dávno minula. Fanoušci jsou ode dávná, trenéři, manažeři, sportovní novináři a komentátoři v jednom. A jen čas ukáže, jaké názory se trefily a jaké byly úplně mimo.
      Pořád to je ale jen fanouškovská debata, reálné kroky dělá vedení a všichni věříme, že přinesou úspěch.


      Komentář byl uživatelem upraven (07.02.2024 17:56) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        Sokrates55 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 07:58 |  
        13 7

        Dobré ráno přeji u dobré kávy Vám všem:-)).
        Děkuji za všechny názory i odpovědi v k mému výše uvedenému příspěvku.
        Nedovolil jsem si nic víc, než říct svůj názor na tento podcast.
        S úctou k Vám všem
        Sokrates55

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 10:08 |  
          10 13

          No a tím se debata hezky uzavírá. My jsme slušně formulovali názory na dění v klubu a podložili jsme je argumenty. Vy jste řekl svůj názor, kterým jste onálepkoval jste fanoušky Slavie jako "pátá kolona". To myslím mluví za vše.

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            záplata     před 3 měsíci 08.02.2024 22:20 |  
            5 6

            To nebylo hezké, ten člověk si ten podkast několikrát pozorně poslechl, podrobil jej kritické analýze, následně vyhodnotil, poté u dobré kávy do svého poznámkového bloku celé dopoledne tvořil koncept svého příspěvku, prostě tomu věnoval energii, čas, intelekt a ty mu do toho takto sprostě hodíš vidle? To nebylo hezké.

  7. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 07.02.2024 21:03 |  
    24 10

    Zajímavý podcast i diskuze - asi nikdo nečeká, že by tak ukecaný člověk jako já zůstal úplně stranou, takže si k tomu napíšu své – a omlouvám se předem, prostě to bude dlouhé – už jsem takový…

    Pojďme si na začátek definovat rozdíl mezi pesimistou, optimistou a idealistou. Někde jsem četl, že se to nejlépe definuje, jak přistupují k situaci, kdy mají k dispozici pouze citrónovník – strom, který plodí kyselé plody

    Idealista má ty růžové brýle: vybere si ten nejzralejší plod a čeká, že bude sladký..... ve finále je zklamaný, otrávený a příště může být pesimistou.... Pesimista držkuje: „zatracenej strom, plodí jenom kyselý věci....“ a nedá si nic, je o hladu... Optimista vidí věc reálně a z možných variant si vybere tu nejvhodnějí: ví, že citrony jsou kyselé, tak je vymačká do sklenice, přidá vodu, cukr a mátu a vychutná si limonádu…

    Já sice chápu, že mě někteří lidé vidí jako idealistu, který poloplnou sklenici vidí jako přetékající, ale já sám sebe vidím jako optimistu. Každá situace má řešení, každé jednání se dá minimálně pochopit. Možná je to tím, že nejsem v reálném životě analytik, ale projektant - nehledám problémy, snažím se je naopak řešit a vytvořit něco dobrého.

    Ale to jenom tak na začátek. V podcastu zaznělo pár věcí, ke kterým bych rád připojil komentář:

    Co se stadionu týče si myslím, že i v současné době by na běžné ligové zápasy přišlo více než dvacet tisíc lidí…. Vždyť si uvědomme, že teď běžně během týdne před zápasem vyhlásíme „Vyprodáno“…. Takže lidé, co si plánují víkend a přitom nejsou takoví „fanatici“ jako já, si na víkend naplánují něco jiného….. Potom se začnou uvolňovat permanentky, ve finále nepřijde někdo, kdo si lístek koupil, proto nakonec dorazí těch šestnáct, sedmnáct a vypadá to, že bychom těch třicet na běžný zápas nevyprodali… ale kdyby si každý nerozhodnutý v neděli ráno mohl říct: „Co já budu dělat? Co kdybych šel na fotbal?“ A potom tam zažil pohodový den s dostatečným občerstvením bez front, tak by příště přišel zas, nebo návštěvu doporučil známým. Já jsem prostě přesvědčen, že kdybychom teď měli stadion pro 32 tisíc lidí, tak by těch 20-25 tisíc bylo na každé utkání.

    Dále si troufnu oponovat tomu tvrzení, že se měnily cíle… to není úplně přesné. Já jsem byl na tiskové konferenci před sezónou. Ano, nezaznělo tam, že chceme titul za každou cenu, ale: J.Tvrdík tehdy vysvětlil, že na konci sezóny se může stát, že se do LM bude postupovat i ze druhého místa, ale bude na to potřeba koeficient, tudíž na podzim se budeme soustředit na evropské poháry. Prvotním cílem pro podzim bylo, abychom hráli základní skupinu EL a ideálně z ní postoupili dále, aby byl koeficient… A jenom tak mimochodem na doplňující otázku jednoho z novinářů doslova zaznělo: o titul půjde až na jaře. Z mého pohledu to není změna cíle.

    David Zima na TM má hodnotu 4 mega. Pro srovnání Holeš 3 a Vlček 1,7, takže asi lepší než oba bude. Hamburk za něj chtěl dát sedm (i když až v rámci opce a po půlroční hostování), zájem měli Kodaň i Anderlecht. Já si myslím, že ve vedení těchto klubů nejsou hlupáci a že mají docela přehled. Určitě by si všimli, kdyby jeho hra byla založena pouze na tom, že vždycky jenom vyveze balón …. a pak neví co s ním.

    Co se Ihattarena týče, já bych ho ještě nepohřbíval. Pokud někdo tvrdí, že čekal, že hned po prvním soustředění půjde dál s áčkem, tak v životě nezkusil přibrat a následně zhubnout…. Něco jiného je sundat patnáct kilo v podobě rychlého odvodnění a tak podobně, ale nabrat k tomu svalovou hmotu a kondici na intenzitu hry, to prostě nejde tak rychle… a naši trenéři i kondičáci to vědí … Ano, věřím tomu, že na soustředění se nemusel chovat jako nejostřejší tužka v penále, takže mohl někoho zklamat. Ale přijde mi nefér a upřímně kluci skoro až trapné se tomuto „pokusu“ teď smát…

    Na závěr jenom trošku „ťuknu“: i já si myslím, že se tu tvoří sekta…. Ale sekta, která pod heslem „Nemalujeme věci na růžovo“ vyznává status: „Kdo nekritizuje, není slávista“. Já sice chápu, že podle leckoho pouze kritika může něco posunout kupředu, ale na zase na druhou stranu vím, že ten, kdo neumí pochválit a pouze kritizuje, ve finále nikoho nezajímá a tudíž ani nikam neposune… Nic na světě není jenom kritiky hodné
    Ostatně kritika je zvláštní věc a ne každý ji dokáže podat tak, aby měla smysl – říká se, že často nevypovídá tolik o kritizovaném, jako spíše o kritizujícím.

    Neberte to zle, kluci, ale už jsem si všiml, že účastí v podcastu každý trochu riskuje. Lidově řečeno, vystrčí „čumák“ ven a tak se ocitne v prostoru, kde se může i on sám stát terčem kritiky. Podobně jako se terčem kritiky stali hráči v podcastu, je může zkritizovat posluchač podcastu, jemuž je víceméně celé povídání je určeno…
    A teď už je pouze na Vás, jak tuhle kritiku ustojíte a jestli Vás někam „posune“. Máte výhodu v tom, že - na rozdíl od zkritizovaných hráčů – se můžete v diskuzi bránit ;-)

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      mig52     před 3 měsíci 08.02.2024 07:29 |  
      0 5

      Karle, tentokrát je mi ctí tvůj "román" podepsat. S připomínkou, že jsi v úvodu zapomněl na jednu hodnĕ důležitou lidskou kategorii, a to na realisty!!!!


      Komentář byl uživatelem upraven (08.02.2024 07:30) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 10:05 |  
        2 6

        on to má totiž Karel celé posunuté. Jeho optimista je ve skutečnosti realista.

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 12:20 |  
          5 5

          https://gulu.cz/proc-je-lepsi-byt-optimistou-nez-pesimistou

          Je tam spousta krásných myšlenek, třeba:
          člověk může v životě projít třemi fázemi – nevědomým optimismem, vědomým pesimismem a vědomým optimistmem. A velmi mnoho lidí se zasekne ve druhé fázi.

          A pak také: vidět Svět černě zkrátka umíme. Ale vidět na Světe to dobré – to se musíme naučit.

          Takže bych to viděl, že někteří lidé na tomto fóru se holt musí ještě hódně učit :-)

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      lukas6novak     před 3 měsíci 08.02.2024 08:03 |  
      6 0

      K tomu stadionu. Samozřejmě tam jsou + a -. Ale jeden z velkých + který se moc nezmiňuje je to že v případě LM a nebo úspěšný sezóny v EL ten stadion (s kapacitou 32 tisíc) dokáže v sezóně udělat docela v pohodě 100-150 milionů navíc. Zároveň oproti číňanům teoreticky odpadá (nebo se snižuje důležitost) důležitý aspekt a to za jak dlouho se ta investice vrátí protože by to zaplatil majitel (jak to chápu z komunikace Tvrdíka) a nemusela by na to Slavia vydělat prodeji a ušetřit na to.

      Jen pro představu když se zde hrála LM (Inter, Dortmund, Barcelona) tak se psalo že na ticketingu se vydělalo 60-70 milionů. Od letoška je změna a ve skupinách budou 4 domácí zápasy místo 3 takže odhaduji že hrát se příští sezónu LM tak se těch 100M vydělá. Se zvýšenou kapacitou klidně 150-170M.

      Dále samotný derby vyprodaný by udělalo třeba 6-7M jen na tomto zápase. Tím chci říct že to je sice drahá investice ale pokud budeme pokračovat v tom že budeme hrát pravidelně evropu tak rozšíření stadionu na 95% přinese i zvýšení příjmů ze stadionu což by pak klub zase posouvalo.

      A poslední bod k návštěvnosti na slabší soupeře. Řekl bych že se to zvedne hlavně z toho důvodu že by bylo víc permic a tím pádem by se zase zvětšila základna lidí co budou chodit pravidelně ( ne každý zápas ale třeba alespoň 50-60% zápaů) + i lidi co se rozhodnou na poslední chvíli budou mít nějaký slušný výběr míst

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 09:23 |  
      5 3

      Předchozí vlákno nechávám přímo dotčeným osobám, takže to zkusím zde. Ohledně citrónovníku a lidské povahy. Možná, kdyby neměl Idealista a Pesimista k dispozici "pouze" citrónovník, udělali by si limonádu taky...

      V komunikaci velice záleží na formě. I mnohem ostřejší kritické hlasy, než jsou ty z podcastu, jsou a budou akceptovány, protože jim autor dodá ten správný spin pro svoje posluchače. Pouze textová forma svádí k nepřesnosti, kdy to co právě píšu je nějak interpretováno u čtenáře.

      Podcast mi nějak nevadil, já sám bych byl v některých otázkách mnohem tvrdší, v některých bych naopak zastával opoziční názor proti osazenstvu.

      Stadion - Klub naší velikosti v pohodě využije stánek s kapacitou 30+ tis. diváků. Eden je postaven dost provizorně. Části stadionu nejsou dokončeny, používali se jiné koncové materiály, kompromisně se dořešila "díra" v tribuně, informační tabule zasahovali/jí do výhledu a omezují kapacitu, problémy s podložím a udržitelností trávníku, což se v posledních letech zhoršuje a možná to ukazuje nutnost širších investic do infrastruktury. Jestli bude kapacita 30 tis., 32, nebo 40 je za mě trochu jedno. Pokud bude klub držet postavení jako teď, dokáže vyhnat průměrnou návštěvu v pohodě o dalších 10 tis. nahoru.

      Jedinou skutečnou otázkou je, jak bude Eden vypadat - jak dlouho případně bude A-tým hrát v azylu (jestli je to vůbec nutné, viz vyjádření Tvrdíka) a nezničíme poněkud unikátní atmosféru, kterou stadion teď nabízí?

      Cíle - Klidně můžeme vyhlásit útok na Evropskou Ligu, ale musíme to podpořit odpovídajícími kroky.

      Přestupy - Tým se staví od brankáře a obrany. Beru. To, jestli jsme peníze = naše možnosti použili nejlépe jak jsme mohli, uvidíme na jaře a v příští sezoně. Přestupy rozhodně nejsou neprůstřelné a hlavně Staněk se Zimou vzbuzují oprávněné zvedání obočí, argumentů padlo mnoho, jedním z nejzásadnějších je - koupili jsme hráče v top zdravotním stavu a formě? - nikdo neví, protože jeden byl často mimo z důvodu poměrně závažných zranění a když mimo nebyl, měl průměrná data a druhý za poslední rok odehrál pár zápasů a je po těžkém zranění, které mohlo ovlivnit jeho rychlost, koordinaci i odolnost v soubojích. Možná bude všechno v pořádku, my jsme na to vsadili dle toho co si napsal - 4.5 mil. Euro a dva odchovance z nichž Valenta byl jedním z nejlepších mladých středních záložníků na podzim. Čas ukáže

      Projekt Ihattaren, Vorlický a Sinyan. Když dělám netypická, riziková a nebojím se říct extrémní rozhodnutí (Ihattaren), musím tomu přizpůsobit komunikaci z klubu směrem k fanouškům a mediím. Nepomáhám jenom sobě jako klubu, ale i hráčům, kterým chci pomoci. Já nevím, jak si ti kluci vedou, nevím co jim ještě chybí, neznám vizi pro jejich nasazování. Klub oficiálně nepředstavil svou vizi, kdy část kapacit použije pro hráče, kteří se chtějí vrátit do profi fotbalu po zraněních a problémech. Něco na způsob - "zkusíme to, tady jsou naše plány a vize a když to vyjde u jednoho z 5, budeme s tím poměrem spokojeni". Můžeme si za spekulace jen a jen sami.

      Kritika - Pokud je slušná a není postavena na Argumentum ad hominem, pak sem s ní.

      Nikdy jsem nesouhlasil s bezbřehou nenávistí k čínské firmě CITIC, protože firmy z totalitních režimů, fungují ve většině případů stejně jako ty z USA, nebo EU. ALE argumenty protistrany mě několikrát donutili mrknout na informace z burzy a výroční zprávy a musel jsem svoje výroky opravit. Nezměnil jsem názor, ale posunul jsem se blíž té protistraně v dílčích věcech. Tykač je podobný případ. Nejde o fosilní paliva, bez nich bychom neřešili Slavii, ale to kde se najíst a v teple vyspat. Jde o jeho minulost, způsob prezentování a taky zkušenost. Čeští majitelé nás(tak jsem to napsal cíleně...) už vlastnili a často to nevypadalo moc dobře. Tykač měl možnost v těžké době klubu pomoci, ale nijak jsem o něm neslyšel. NA rozdíl od např. Šimáněho. A nakonec, působení Tykače v 90. letech, napojení na politiku, eskapády s Vilou Marie, atd. jsou dohledatelné a zajímavé. Já věřím, že Tykač dospěl do věku, kdy už mu nejde o peníze a chce se realizovat jinak. Doufám, že s ním klub bude růst a akademie, stadion a další sportoviště umožní další generaci dětí žít svůj sen. Zatleskám mu za to. Bianco šek mu dávat nehodlám, stejně tak jsem ho nedával CEFC, SINOBU a CITICU.

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 13:09 |  
        10 6

        Vyjádřil bych se k pár věcem:

        Přestupy - podle mého názoru je mylné přesvědčení, že jsme ty peníze mohli investovat jinde a lépe.... Tak ta věc nikdy nestála... To nebylo o tom, že tyhle peníze jsme mohli použít někde jinde, teď jsme se "vyhodili" a tak si nemůžeme dovolit jiný nákup.... Pan Tvrdík vysloveně řekl, že jsme za posledních pět let prodali hráče za 100 mega Eur.... nemáme tím pádem problém s finančním Fair-play a pokud je majitel ochoten do kádry tyto peníze investovat, tak si to můžeme dovolit....
        Pak se ještě můžeme dostat do stavu, že nebudeme informaci, kterou podal vrcholný představitel klubu věřit - ale to už je potom hodně těžké cokoliv dělat, protože i kdybychom zveřejnili nascanované smlouvy, člověk, který nevěří slovu, nebude věřit ani dokumentům, které se přece dají zfalšovat
        Není to o tom, že když jsme koupili Zimu za 4 mega, tak holt nezbydou peníze na ofenzivní hráče, na dvacet dorostenců, nebo 25 tisíc kvalitních balónů....
        Je to o tom, že tu máme hráče, který má tuhle hodnotu, chce k nám a akceptuje platový strop... Kdyby se naskytl ve světě hráč, který by splňoval všechna tato kritéria, dali bychom za něj i více...

        Můžeme se tedy pozastavit na tom, jestli je moudré mít platový strop - podle mého názoru ano.... každý, kdo minimálně vede domácnost ví, že měsíční výdaje pokladnu zatíží vždycky více, než jednorázový výdaj... když doslouží auto a potřebujete ho, prostě pořídíte nové - i když si stanovíte limit a naskytne se super koupě o něco dráž, většinou do toho jdete..... ovšem když o třetinu zvednou nájem, je to podstatně větší problém....

        Spekulace? S tím tedy nesouhlasím - za prvé si myslím, že nikdo nemusí své kroky vysvětlovat..... za druhé si myslím, že nám naše vedení všemi možnými kanály poskytuje informací dost a dost... a člověk, který si z nich udělá negativní obrázek, by si ho udělal i kdyby jich měl dvojnásobek....

        Co se Tykače týče - prohnal jsem si Googlem žebříček nejbohatších Čechů a to rok po roce... v době, kdy Slavia potřebovala "zachránit" mělo jeho jmění hodnotu 31 miliard, v současné době je jeho majetek odhadován na 183 miliard s tím, že od posledního žebříčku v roce 2022 se zdvojnásobilo.... a co jsme slyšel, tak vyhlídky na příští rok jsou podobné.... Tak nějak chápu, že v roce 2015, kdy to číslo relativně stagnovalo, se mu do tak rizikové investice nechtělo...
        Uznávám, že Jirka Šimáně v té době měl majetek asi třetinový (11 miliard) a šel do toho, jenomže ten byl v té době již sponzorem SKS, tudíž měl k té majetkové struktuře blízko a nešel do toho sám - bez CEFC by tu transakce neuskutečnil.... Tykače oslovil Tvrdík až teď - ta iniciativa vzešla od SKS... nemyslím si, že by tyhle transakce byly o tom, že se miliardář jednoho rána probudí a řekne: "Fandím Slavii, tak já jí koupím!"
        A snad neprozradím nic tajného (v podcastu se taky o tom mluvilo), když řeknu, že se ke mně dostala informace, že je vyřešen pozemek za Edenem, kde by měl stát parkovací dům - Slavia prohrála léta se vlekoucí soud s Hochtiefem, on za pozemek chtěl plus mínus jednoho Zimu a majitel prý jenom mávl rukou: "berte to!"

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 18:41 |  
          9 2

          Mě tohle naprosto fascinuje. Beru to s humorem, ale obávám se, jestli nezaměňuješ optimismus s bezbřehou důvěrou. Ty si vůbec nereflektoval ani ten zásadní problém co jsem zmínil. Máme nainvestováno poměrně dost prostředků - Čas managementu, prostor na soupisce, peníze, atd. do hráčů, kteří vzbuzují otázky. Nezpochybňuji platový strop, zpochybňuji to, že jsme řešili absenci kvalitního brankáře na JARO tak, že jsme koupili Staňka po sérii zranění a prozatímní výsledek vidíme. Nikdo se nikde nevyjádřil k zdravotním problémům a rozehranosti Davida Zimy i když je to jeden z nejdražších nákupů.

          Že nemusí klub vysvětlovat? Promiň, ale co je fotbalový klub? Komunikace je společně s tím fotbalem to nejdůležitější. Ty nám tu vysvětluješ, jak klub nemusí nic vysvětlovat a jak máme být optimisty a pak vytáhneš inside info jako argument pro Tykače. Mimochodem, pokud je to pravda, super! Ty to info máš a proto si pozitivní. Kluci ti ve VIPu vysvětlují strategii klubu a tak si v pohodě a trochu pohoršeně se divíš. Já v tom VIPu nesedím. A pokud poměrně velká skupina lidí nechápe kroky managmentu klubu, pak je to chyba čí? Komunikace klubu, nebo těch lidí?

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 19:19 |  
            5 4

            A Ty máš takovou nedůvěru k lidem? To je samozřejmě Tvůj boj - já lidem věřím do okamžiku, než mě poprvé zklamou.....
            Máme dva skvělé trenéry brankářů, oba již mnohokrát prokázali, že gólmanům rozumí, vypravili do světa několik gólmanů, každý z nich s nimi i o letech udržuje vztah (Pavlenka, Vaclík, Dobrotka)... Z těchto důvodů jsem přesvědčen o tom, že Kolář a Černý jsou největšími odborníky na gólmany široko daleko ... takže pokud se tihle dva shodnou na tom, že Staněk je nejlepší volba.... tak mají mou důvěru

            To samé je se Zimou o kterém mluvil Trpišovský v samostatném rozhovoru, kde jeho volbu vysvětluje velice dobře...

            Vůbec nechápu o jakém VIPu to mluvíš..... klub pouští informace všemi možnými kanály - jsou tady podcasty, vedení je sdílné i na sociálních sítích, stačí poslouchat, hledat a ptát se...

            Takže ano, jsem přesvědčen, že klub komunikuje dostatečně...

            A ano, stejně tak jsem přesvědčen, že by nemusel... že by klidně mohl podepsat Ihattarena bez jakýchkoliv informací a jenom ti pozornější by si všimli, že se na soustředění pohybuje neznámá tvář.... a neměl bych nejmenší problém s tím, že zkoušíme jeho kariéru oživit bez toho, že by fanoušci věděli, co měl ráno k snídani....

            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

              Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 20:00 |  
              10 2

              Možná máš pravdu a je to můj problém a nebo si bohužel jen pamatuju i věci problematické a život mě učí staré moudrosti - důvěřuj, ale prověřuj. Trenéři brankářů jsou jistě super. Nechci je měnit. Zároveň jsou to trenéři, kteří do branky stavěli hráče, který má dle příbuzného a zároveň nejvyššího představitele klubu, zrak poškozený tak, že se to projevuje i v mimo fotbalovém životě. Zápas na Rangers se stal před třemi roky a trenéři s klubem v tom nechali Ondru Koláře až po uši. On byl pod tím nesmírným tlakem fanoušků a kritika se snášela hlavně na něj.

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 22:01 |  
                4 4

                Jenomže to vyšetření, kterým se to prokázalo, proběhlo na podzim....

                • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                  Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 22:44 |  
                  4 1

                  Dobře a ty jeho zdravotní problémy začaly minulý rok? Oficiálně jsou zdůvodněné událostmi z března 2021. Pokles jeho výkonnosti a s tím spojené sportovní ztráty A-týmu začaly na podzim 2023 a do té doby bylo vše v pořádku?


                  Komentář byl uživatelem upraven (08.02.2024 23:16) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 22:48 |  
                    3 3

                    Ano, co jsem slyšel v rozhovorech s JT, tak se to začalo prudce zhoršovat, proto došlo k tomu vyšetření.....

                    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                      Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 22:59 |  
                      4 1

                      Takže tam problémy byly, jenom ne tak masivní?

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          DF007     před 3 měsíci 09.02.2024 14:58 |  
          2 0

          Je třeba to malinko korigovat. Pan Šimáně by do toho sám, bez číňanů, šel také. Jen by ten progres byl výrazně pozvolnější. řekl to on osobně několikrát a potvrdili to i jiní (např. naposledy Uhrin v Ligovém Insideru).

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 15:14 |  
            0 2

            Je to samozřejmě možné.... párkrát jsem měl možnost si s ním zahrát fotbal... vždycky jsme potom pokecali, ale nikdy jsem nenašel odvahu zavést řeč i na Slavii, vždycky jsme rozebírali právě odehraný fotbálek - jestli se moje koleno dá do stavu, že to ještě půjde a já tu možnost ještě budu mít, tak se ho zeptám :-)

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 10:12 |  
      7 6

      Karle, znáš mě, dlouhé texty nejsou můj šálek kávy.

      Ale jednu věc bych vypíchl - přijde mi nefér tady z nás dělat nějakou sektu kritiků, co jen kritizují. Kdo podcast poslouchal, jistě si tam všiml i spoustu věcí, co jsme chválili a hodnotili pozitivně.

      S ostatním holt čas ukáže. Můžeme si to po sezóně vyhodnotit a říct si, jestli to víc trefili idealisté, nebo "kritici".


      Komentář byl uživatelem upraven (08.02.2024 10:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

        kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 12:36 |  
        8 8

        Upřímně té poslední větě nevěřím..... věřím tomu, že kdybychom si my dva sedli na konci každé sezóny a měli vyhodnotit, jaká byla, tak se naše hodnocení budou lišit jako noc a den.... a oba dva budeme na konci sezóny tvrdit, že se ukázalo, že jsme měli pravdu....

        Když očekáváš špatnou sezónu, tak špatná bude - jak praví mé oblíbené příručky pro optimisty: negativní myšlenky ještě nikdy nevytvořily pozitivní závěr....

        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

          Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 13:47 |  
          7 2

          a čemu nevěříš? Prostě si dáme seznam prognóz, odpovědi ANO/NE, číslo a kdy se daný bod vyhodnotí. To je čistě, objektivní, faktické hodnocení.

          A jinak fakt odmítám jakkoliv brát v úvahu, že jakékoliv naše typy myšlenek ovlivňují cokoliv ve Slavii, to je na mě moc ezo.

          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 14:32 |  
            12 10

            Jsem přesvědčený o tom, že se neshodneme na tom hodnocení.... že když já budu tvrdit, že tohle dopadlo dobře, ty budeš tvrdit, že to dobře nedopadlo..... Drtivá většina hodnocení budou stejně subjektivní jako prognózy... nebude tam nic objektivního ani faktického....

            Už jsem to tu zažil...


            Typy myšlenek - představ si, že jsi šéfem SKS... snažíš se ze všech sil dělat to nejlepší, co umíš.... víš, že ať uděláš, co uděláš, budou Tě kritizovat soupeři, budou do Tebe tepat novináři, zvláště novináři z Deníku Sport... na to všechno jsi připraven....
            a pak nahlédneš na FANOUŠKOVSKÉ fórum... na místo, kde bys očekával, že tě zahrne vlna přízně a podpory.... kde bys očekával příval pozitivní energie, protože fanoušci - to jsou ti, pro které to celé děláš.... pro které experimentuješ, pro které zkusíš přivést hráče za čtyři mega, hráče jako Ihattaren, se kterým víš, že bude práce jako na kostele, ale zkusíš to, věnuješ tomu ten čas a energii.....
            A co tu vidíš? Koukáš jak z jara, že místo pozitivní energie a nadšení musíš bojovat i s negací vlastních fanoušků... místo, aby Tě pohled na fórum fanoušků nabíjel pozitivní energií, vysává jí z tebe ještě víc .... protože vidíš, že místo toho, aby ses snažil něco dělat pro nadšené lidi, musíš přesvědčovat lidi, co se ušklíbají a v podstatě ti říkají: "To jsme zvědaví, jestli to nepoděláš a nenas... nás ještě víc, než jsme teď..."

            mě je to prostě šíleně líto - já bych čekal, že tady bude kritických a uštěpačných hlasů podstatně méně, než tu vidím....

            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

              Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 15:13 |  
              11 6

              Fanouškovské fórum - místo, kam se od nepaměti chodili nabíjet manažeri pozitivní energií, vlnou přízně a podpory :-D

              Karle, slušně tě žádám, neopakuj tu pořád, že jsme v tom podcastu či tady jen kritizovali a byli negativní. Je to snadno dokazatelná lež.

              Jen prostě máme na věci svůj názor a nejedeme 100% chválu a tleskání.


              Komentář byl uživatelem upraven (08.02.2024 15:15) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                alois_veliky (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 15:22 |  
                14 1

                Škoda, že už sem nechodí třeba Jiri1, ten to tu vždycky prozářil chválou a pozitivitou.

                • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                  kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 17:19 |  
                  4 5

                  A že ho tady všichni milovali a každý si přeje, aby se vrátil, že?

              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 17:19 |  
                2 11

                Já uznávám, že v tomto podcastu ses dotkl svého pozitivního stropu... to jaksi musím uznat a docela mě to i překvapilo....

                Podobně se shodneme v tom, že nejedeš 100% chválu.... tady už tedy musím přidat, že nejedeš ani 50%, ani 10%.... Pokud se máme bavit o tom, že jsi Slavii někdy něco pochválil, bavíme se v jednotkách procent, možná se dostaneme až k promile

                V kostce na základě toho, co jsi během posledních dvou měsíců napsal na jiných platformách, si myslím, že negativnější než ty, je už jenom čerstvě vyvolaný kinofilm.... To je holt zase můj názor....

                • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                  Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 18:48 |  
                  12 3

                  Tak si to shrneme. Máme myslet pozitivně, mít důvěru v klub a podporovat ho. V okamžiku, kdy se můžeme vsadit a na základě kontrolovatelných metrik vyhodnotit kdo měl pravdu, to nepůjde, protože žádné metriky nejsou a pokud jsou tak nejsou objektivní a nakonec to po optimisticku zakončíme osobním útokem. :-D

                  • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 19:10 |  
                    4 6

                    Nějak jsem si nevšiml, že Ty ses chtěl o něco sázet.... Pokud tedy Thorklaerovo alter ego....

                    Podle mého názoru je nesmysl sázet se z jednoduchého důvodu: dejme tomu, že si dáme heslo Ihattaren a prosadil se.... dokážeme jednoznačně říct ANO/NE? Řekněme, že uplynuly dva roky, on nakonec za áčko nastoupil k deseti zápasům, dal dva góly a odchází za mega Euro do Linze...
                    jak to vyhodnotíme? Já budu tvrdit: "Tak vidíte, mohlo to být lepší, ale nakonec se prosadil - dal dva góly, odehrál deset zápasů, měl jsme pravdu!"
                    Vy budete tvrdit:" Neprosadil se, odehrál toho málo, nestálo to za ty nervy ani za ty prachy, pravdu máme my..."

                    A jsme tam kde jsme byli - nedokážeme to vyhodnotit, protože to každý uvidíme svojí optikou...

                    Můžeme se vsadit, že odehraje alespoň deset zápasů, což bude změřitelné .... a on si v devátém, kdy bude za jasnou hvězdu, přetrhne křížáky a už se nevrátí .... takže vlastně "pravdu" budou mít skeptici.... nebo naopak nastoupí desetkrát na minutu - vždycky to bude štěk, ale "pravdu" budu mít já...

                    Ono upřímně řečeno, mě vůbec nejde o to MÍT PRAVDU - o to se tady pořád dere někdo jiný.... nastane nějaká situace, tak jí vnímám pozitivně - věřím tomu, že by to mohlo dopadnou dobře.... dopadne to dobře, bude to fajn, nedopadne to, tak alespoň jsme to zkusili, máme nějakou zkušenost...
                    Vy tu samou situaci dopředu zpochybňujete... Proč? Jaká je vaše motivace? Těšíte se na to, až Slavia neuspěje a Vy budeme moci nadšeně oslavovat svůj úsudek?

                    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                      Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 19:49 |  
                      6 4

                      Původně jsem se nechtěl zapojit do tohoto vlákna, když máme debatu jinde, ale neudržel jsem se. :-) Moje chyba. Nejsem moc příznivcem palců, pokud nejsou nahoru.

                      Všechno je to o přesné definici. Vsadím-li se na bázi 10 zápasů pro Ihattarena a on jich odehraje 9, pak jsem prohrál. Nikde jsem neřešil, jestli bude za hvězdu - můj problém.

                      Mě taky nejde o to mít pravdu, každý máme názor na základě informací, ke kterým se dostaneme.

                      Je to jednoduchá úvaha. Př. Ihattaren. Každý musel očekávat, co za téma to pro všechny bude. Jaká je komunikace klubu? Oficiálně jsem se nedozvěděl nic (Jen to, že se bude připravovat individuálně a že je přeřazen do B týmu). Nějaký plán a vize? Očekávání jak dlouho to zabere? Jaké jsou limity, po kterých si řekneme, že se to nepodařilo? Oficiální verze příběhu, tak aby klub nebyl jen v mediální obraně - "Ihattaren má soud", "Ihattaren váží 300 kilo", "Ihattaren rozesírá kabinu"...

                      Teď k tomu připočti, že máme poměrně kvalitativní mezeru na podhrotu za Provodem a Ihattarenem takhle škádlíme fanoušky. Můžeš se divit, že jsou lidé také negativní?

                      • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                        kjandourek (admin)     před 3 měsíci 08.02.2024 22:46 |  
                        4 6

                        Moje úvaha je stejně jednoduchá..... líbí se mi, že do toho klub šel... když se to povede, bude to paráda, když se to nepovede, bude to zkušenost....

                        Čili jak jsem psal na začátku, kdybychom se měli sázet, tak když to ve finále budeme vyhodnocovat, už teď vím, že budu tvrdit, že to nebyl krok vedle, něco to přineslo....

                        Podobně jako třeba angažmá stopera Tijaniho ve finále přineslo nějaký malý peníz od Plzně, které ten hráč příliš nepomohl a nám zkušenost, že nemá smysl brát hráče bez křížového vazu.... a i na základě toho jsme stopli možný příchod Durosinmiho...
                        Podobně to dopadlo třeba s Fellipem, kdy už víme, že hráč tady musí mít nějaký "mikrosvět", není možné hráče, co umí pouze portugalsky, tady nechat na pospas McDonaldu.

                        Čili i kdyby Ihattaren za nějaký ten týden odcházel zadním vchodem, nebudu si myslet, že to byl propadák - minimálně bude sportovní vedení vědět, co ten neúspěch způsobilo a na co bude příště potřeba dávat větší důraz (inteigence hráče, nebo sociální přizpůsobivost a tak podobně)

                        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                          Barlblog     před 3 měsíci 08.02.2024 23:11 |  
                          4 3

                          Právě si napsal nějakou svoji verzi plánu - vize, který v klubu MOŽNÁ mají. Proč nemohl vyjít článek? Proč musíš ty, na tomto fóru zmínit, že důvod proč bereme na zranění citlivé hráče je ten, že máme exkluzivní zázemí a chceme ho využít a třeba zkusit zázrak? (Tuším, že to bylo zmíněno ve stylu, "když jsem se o tom s lidmi v klubu bavil", nebo tak něco) Proč se neudělá rozhovor s lékařským týmem? Proč se neřekne naplno, že šance se limitně blíží nule, ale zatímco jinde to vzdají, my jsme Slavia a českým i zahraničním hráčům chceme nabídnout druhou šanci.

                          Ne, my radši necháme Deník Sport tvořit narativ. Jaký ten příběh asi bude? Určitě objektivní...

                          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 09:58 |  
                            7 6

                            Já si tedy myslím pravý opak.... Jsem přesvědčen, že naopak je Slavia otevřená až moc.....

                            Krásným příkladem může být právě "případ Kolář", o němž se bavíme o vlákno jinde....

                            vysvětlím.... Jaká byla posloupnost celé situace? Profláklo se, že chceme Staňka a hned se napříč fanouškovskou obcí zvedla vlna nevole - Proč ho chceme gólmana konkurence, když máme dva gólmany? A vedení na ten nátlak zareagovalo vysvětlováním a vysvětlováním.... takže teď každý ví, že Kolář má problém, který ho nepustí do branky... do toho se Staněk zranil a teď každý soupeř je připraven na to, že jakmile dostane ze hry Mandyho, musí na plac Sirotník... a před námi jsou dvě derby - rudoši ví, že stačí v pohárovém čtvrtfinále zlomit Mandousovi ruku a do ligového derby půjde Sirotník... to je skvělá situace, že?

                            A přitom by stačilo, aby klub na otázky, proč kupujeme Staňka, řekl: "Chceme mít tři vyrovnané gólmany!" .... a nebo by stačilo, aby fanoušci nezasypali sociální sítě nesouhlasnými komentáři....
                            A v této chvíli by si každý myslel, že pokud se něco stane Mandousovi, tak holt naskočí stejně kvalitní Kolář a karavana pojede dál....

                            Sami jsme klub dostali do stejné situace, jako byl na Rangers, kde se Gerrard domákl, že Kovář i Stejskal jsou mimo a v případě zranění Koláře půjde do brány dorostenec, tak nařídil jeho likvidaci...

                            Ona není náhoda, že v NHL kluby zranění hokejistů tají...

                            Úplně stejně by bylo super, kdybychom si Ihattarena připravovali potají - nevyjde to? Nevadí nikdo si ničeho nevšiml ... ale kdyby to vyšlo, asi by všichni koukali podobně, jako když poprvé v základní sestavě vyběhl Sima...


                            Ale abych tě trochu potěšil - pokud se nepletu, tak hostem nejbližšího Totální podcastu by měl být náš doktor Mudr Petr Krejčí mladší...

                            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                              Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 11:05 |  
                              1 1

                              Roky jsme neměli žádnou kvalitní dvojku a nikoho nenapadlo zlomit Kolářovi ruku. Zvláštní, že toho žádný z týmů vlastně nevyužil až do rangers.

                              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 11.02.2024 16:25 |  
                                0 0

                                Jenomže Kovář, Stejskal nebo i Markovič byli pořád jistější dvojka než kluci, co nemají ani jeden ligový start ....

                                • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                                  Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 16:57 |  
                                  0 0

                                  Jestli máš dva ligové starty (Markovič) anebo žádný (Sirotník), je fakt jedno. Stejskal plnil skoro všude roli dvojky, takže ani on nebyl žádným prověřeným brankářem, ač těch startů měl víc (14), než Markovič se Sirotníkem dohromady. O kvalitách Kováře hovoří to, že proti Rangers byl upřednostněn Vágner, což vlastně nabourává to, o čem jsi tady psal.

                                  • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                                    kjandourek (admin)     před 3 měsíci 11.02.2024 17:47 |  
                                    0 0

                                    Vágner byl jediný zdravý na Rangers... A ten lump to věděl.... Že sice na lavičce jdou dva věkově přeci jenom starší, ale ani jeden nemůže hrát...

                                    Mě šlo spíš o věk... Pětadvacetiletý chlap jako Stejskal už se z toho spíš nepodělá.... A Markovič alespoň dvakrát nastoupil od začátku a občas na té lavičce byl.... Sirka je pořád větším fotbalem těžce nepolíbený.... Podobně jako byl tehdy Vágner....

                                    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                                      Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 17:57 |  
                                      0 0

                                      Vágner byl čistě dorostenec se žádnými zkušenostmi z dospělého fotbalu. To u Sirotníka nehrozí, když má pár desítek startů v ČFL a FNL.
                                      Ale rozhodující je hlava, i pětadvacetiletý chlap se ti tam může rozklepat a naopak i dvacetiletý může působit sebejistě.

                        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                          Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 09.02.2024 00:22 |  
                          7 4

                          Karle, máš můj obdiv, jak si dokážeš okecat happy scénář, kdy bude Ihattaren hvězda A týmu, i scénář kdy v létě potichu zmizí zadními dveřmi.

                          A sám jako insider od svého zdroje víš, že Ihattarena si prosadili trenéři. Takže pokud se v případě neúspěchu bude muset dávat na něco větší důraz, tak na to, aby přestupy šly standardním schvalovacím procesem.


                          Komentář byl uživatelem upraven (09.02.2024 00:22) . Zobrazit původní komentář

                          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 10:06 |  
                            5 4

                            No vidíš to - nakonec jsi větší insider než já - já se jenom zeptal, co je pravdy na to Ihattarenovi a bylo mi odpovědí, že je to pravda, že ho podepíšeme za minimální výplatu a smlouva bude velice přísná, takže pokud nebude sekat dobrotu, tak ho zase vyhodíme ... to je veškeré info, co jsem na jednoduchý přímý dotaz dostal - kdo si ho prosadil, co jí, pije a jakou má stolici netuším... což bude asi tím, že je mi to fuk....

                            Jinak jsi krásně popsal ten rozdíl mezi námi..... Já nevytvářím scénáře - nedělám prognózu toho, co bude... vidím situaci jaká teď je a snažím se vidět na ní hlavně ta pozitiva (každá situace na světě na má pozitiva i negativa) .... Sám jsi na Twitteru napsal, že já sklenici, která má v sobě vodu do poloviny nevidím jako poloplnou, ale přetékající jako Viktoriiny vodopády, že?
                            No a ty oproti tomu vytváříš scénáře a prognózy.... ty nevidíš sklenici ani poloprázdnou, ty už jí vidíš na zemi rozlitou a rozlámanou ...... a rovnou predikuješ frajera, co na ní šlápne a pořeže se... a na konci toho pohledu už vidíš, že se ta rána zanítí a tu nohu mu budou muset uříznout.....

                            A jenom tak mimochodem - příchod Ihattarena nebyl přestup... byl to podpis volného hráče... stejně jako kdyby Slavia podepsala tebe nebo mě... ;-)

                            • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                              alois_veliky (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 10:27 |  
                              8 4

                              Kdybych si chtěl rýpnout, řeknu, že tebe už Slavia nejspíš podepsala - do oddělení PR. :)
                              Respektuju tvůj postoj najít na všem jen to dobré. Dneska to jde docela snadno, ale věřím, že to šlo i za Řebíčka nebo Platila, ti to určitě taky mysleli dobře a nechtěli, aby se Slavii nedařilo. A i oni se poučili - podruhé už Fenina nebo Roger Eschmana nepodepsali.
                              Myslím ale, že by bylo fajn respektovat, že ostatní to mají třeba jinak - rádi o krocích klubu diskutují a dohadují se, zda jsou správné či ne. Koneckonců to je jedna z věcí, proč nás fotbal tak baví.
                              Obviňovat "kritiky", že škodí klubu a že se radují z jeho neúspěchů, jako ses toho dopustil výše, mi přijde vyloženě jako podpásovka a nebál bych se říct hnus. Máš na víc.

                              • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                                kjandourek (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 10:57 |  
                                4 2

                                hele v pohodě, ale všechno má své hranice..... i já rád diskutuju, ptám se, vyjadřuji svůj názor.... názor, o kterém dávám najevo, že je to můj názor, ne jasná a definovaná věc.... Drtivou většinu věcí uvádím slovy "já si myslím", nebo "podle mého názoru".... případně "co jsem slyšel", pokud opravdu dostanu info z nějakého zdroje, který není úplně veřejný....

                                My dva se známe sice většinou pouze virtuálně, ale zase celkem dlouho...

                                Ano, věřím, že i Platil a Řebíček se snažili, aby to dopadlo dobře... soucítil jsem s nimi, protože jsem z toho neviděl cestu ven..... je snadné říct, že to dělali blbě, ale já netuším, jestli bych to dokázal dělat lépe s možnostmi, co měli... takže i u nich jsem si odpouštěl posměch a veřejné pomlouvání, jenom jsem tiše trpěl, případně si hledal jinou zábavu....

                                Teď se bavíme o nejlepším období poválečné historie ... a my místo toho, abychom si tu užívali každou chvíli, tak máme fanouškovské fórum plné kritiky.... Asi jsem naivní, ale opravdu jsem si myslel, že web fanoušků bude plný pozitivní energie, že to bude vlajková loď, mínění, o kterou se vedení bude moci opřít...... vedení, které bojuje s LFA (v jejímž čele stojí představitel konkurence), které bojuje s veřejným míněním, představované deníkem sport vlastněným konkurencí...... A zatím mi to připadá, že dva ročníky bez titulu udělaly z některých fanoušků děti, kterým někdo sebral hračky .... a já jsem z toho vývoje docela zklamaný....

                                Už jsem zaslechl, že zkratka našeho webu SN ve skutečnosti znamená "Skeptické noviny".... to mne opravdu "potěšilo"....

                                Já opravdu nechápu, co může být cílem člověka, který predikuje špatné události a pak řekne - pojďme se vsadit, že mám pravdu.... mě to přijde stejné, jako kdybych ve Fortuně vsadil na náš sestup a pak byl v sezoně rozpolcený, jestli si mám přát naší výhru....

                                Ano, uznávám, že můj pohled na věc, může být moc posunutý - já už i v Tipovačce dávám všechny naše výhry s nulou, protože je mi blbý na konci zápasu si přát, aby soupeř snížil ....

                        • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                          Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 10:57 |  
                          0 0

                          Jak bychom mohli zjistit, že Durosinmi nemá křížový vaz, když nepodstoupil lékařskou prohlídku?

                          • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

                            kjandourek (admin)     před 3 měsíci 11.02.2024 16:23 |  
                            0 0

                            Vědělo se to o něm - my jsme ho chtěli a byl by u nás, ale měli jsme podmínku, že musí jít na operaci... On to odmítl, tak jsme od jeho angažování upustili....

  8. Diskuze

    mig52     před 3 měsíci 08.02.2024 07:40 |  
    5 4

    Konečně pořádná diskuse!

  9. Quelhar a spol.

    koudys2 (přítel SN)     před 3 měsíci 08.02.2024 07:55 |  
    22 11

    Když vidím místní diskusi, tak si dovolím tady vyzdvihnout Quelhara. Musím říct, že se téměř ve všem ztotožňuji s tím, co v podcastu z jeho strany zaznělo. Dlouhodobě cítím, že je zde tendence nosit růžové brýle a ospravedlňovat veškeré kroky Slavie - symbolem tohoto je pro mě pan Ocetník, když je součástí nových epizod. To mě absolutně nebaví a ani si nemyslím, že je to dobře. Když je kritika věcná a má hlavu a patu, tak věřím, že to může posunout nejen člověka, ale i samotný klub. A pojďme si říct, že to stoprocentní není, viz zmíněná práce s odchovanci (byť se tady najdou tací, kteří řeknou, že je to v naprostém pořádku a chyba je v hráčích).

    Kdyby mi dal někdo ke hlavě zbraň a řekl vsaď si milión na to, kdo vyhraje titul, odpovím taky sparta. Po aktuální přípravě, příchodech jednotlivých hráčů, přípravných zápasech pro mě vyzařuje větší sílu. Přesto doufám, že se pletu a jsem úplně v míru s tím, když mi to na konci sezóny někdo omete o hlavu - vlastně, budu rád:)

    • Re: Quelhar a spol.

      M@rvin     před 3 měsíci 08.02.2024 10:07 |  
      12 0

      Naprostý souhlas a za sebe k tomu dodávám, že vůbec nikomu neupírám možnost dívat se na vše růžovými brýlemi a nijak mi nevadí takové názory poslouchat a příspěvky číst, ale co mi veskrze vadí je útočnost, s jakou se někteří (a to někteří zdůrazňuji) tito "100% optimisté až idealisté" vrhají na autory příspěvků, které vyznívají byť jen mírně kriticky a označují je za agenty jiných klubů, povýšence, rádoby odborníky atd. a v podstatě by byli nejraději, kdyby byli tito lidé umlčeni, nebo by si minimálně své kritické názory nechávali čistě, protože na jejich pronášení veřejně přece nemají žádné právo. Je to vlastně pokus o nastolení takové interní slávistické cancle culture.

      Edit: Opravil jsem si dvě hrubky:-)


      Komentář byl uživatelem upraven (08.02.2024 10:09) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Quelhar a spol.

        M@rvin     před 3 měsíci 08.02.2024 10:16 |  
        0 0

        Já bych evidentěn potřeboval mít možnost editovat příspěvek několikrát:-) Vypadla mi tam část věty ...nechávali čistě pro sebe.... a cancle culture má být cancel culture.

        Proto sem raději téměř nic nepíšu:-)

    • Re: Quelhar a spol.

      vršek     před 3 měsíci 09.02.2024 13:44 |  
      4 0

      Přípravné zápasy nikdy neukazují skutečnou sílu a kvalitu obou soupeřů. Je zcela zásadní jaký přípravný systém ten který tým a jeho trenéři preferují a věří, že bude nejlepší pro sestavení týmu na nadcházející soutěžní zápasy a jeho následné úspěšné nastavení na sezonu - tedy nastávající půlrok. Navíc každý tým je v jiném čase přípravného procesu,
      Příchody nových hráčů opět nejsou jednoznačným ukazatelem jakými výkony se bude s těmito posilami tým prezentovat. Až soutěžní zápasy budou skutečnými ukazateli síly týmů a bude lze hodnotit zda příchody vedly k posílení stávajícího týmu či jej nikam neposunou. Vy máte opravdu takový přehled o kvalitách posil, které přivedly Sparta a Slavia v tomto přestupním období? Navíc ani výborní hráči nemusí být zárukou posunu ve kvalitě hry a někteří méně kvalitní hráči naopak mohou tým výrazně posílit tam, kde doposud tým nebyl dostatečně stabilní.
      Jsem častým kritikem Trpišovského - ale strašně moc si přeju aby to, jakým způsobem byl tým doplněn, se ukázalo jako doplnění správné, a hlavně aby trenérský tým nové posily využil tam, kde nás v posledním období nejvíc "tlačila bota".
      1/ s ohledem na výkony a bohužel zdravotní stav Koláře dává příchod Staňka smysl - znevažovat jeho příchod znejistěním pozice gólmana je nesmyslný argument - chceme být úspěšní musíme mít výbornou, zkušenou a vyrovnanou brankářskou dvojici a chytat bude ten, který bude větší zárukou jistoty a bude schopen dobře spolupracovat se svými spoluhráči.
      2/ Příchody Zimy a Zmrzlého také dávají smysl s ohledem na "nejistotu" naší obranné činnosti v průběhu podzimu, byť se neprojevila v počtu obdrženým gólů, ale měla významný dopad na úroveň a kvalitu předváděné hry celého týmu. Doufám, že příchody hráčů s obrannými návyky budou tvořit základ úspěšného jara.
      Snad nastal čas, kdy naše obranná řada bude opravdu řadou obránců a ne řadou "přeškolovaných" záložníků bez těchto obranných návyků - Masopust jednoznačně není výborným obráncem a bohužel přípravný zápas s čínským soupeřem potvrdil chybějící obranné návyky i u protěžovaného Douděry - viz obdržený gól. I výkony Holeše na postu levého stopera v systému na tři stopery ukázaly jak těžké je přeškolování hráčů na jinou pozici, byť Holeš byl původně pravým bekem.
      V této chvíli jen doufám, že se trenérskému štábu podaří stanovit takový herní systém, který bude našim nadstandardním hráčům plně vyhovovat, pozvedne úroveň celého týmu a prokáže, že náš současný kádr převyšuje ostatní týmy " o parník".


      Komentář byl uživatelem upraven (09.02.2024 13:49) . Zobrazit původní komentář

  10. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Morb     před 3 měsíci 08.02.2024 20:38 |  
    7 1

    Díky za ten střízlivej pohled na Ihattarena. To se tu moc nenosí.

  11. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    kolik     před 3 měsíci 09.02.2024 10:21 |  
    2 0

    Zajimava informace od Masa v livesport daily - Malick Diouf mel problemy s vizem, asi i vynechal nejake treninky. I to mohl byt duvod proc stridal jako posledni.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      kjandourek (admin)     před 3 měsíci 09.02.2024 11:17 |  
      3 1

      Já jsem tedy zaslechl, že jenom v okamžiku střídání neměl upravenou výstroj - netuším, jestli se ukázalo, že nemá chrániče, nebo jestli nechal v šatně dres, nebo co se tam dělo :-)

  12. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    NevímCo     před 3 měsíci 09.02.2024 10:29 |  
    11 7

    Osobně mi přijde úsměvné, jak jsou to právě ti hodní, optimističtí a usměvaví fanoušcí "jsme všichni jedna rodina" a "táhneme za jeden provaz", kteří okamžitě a bez mžiknutí oka přejdou na vlnu kádrování těch opravdových a falešných slávistů, osobních útoků a dehonestace. Je to jev, kterého si tady všímám opakovaně a skoro si až začínám říkat, že psychologická skladba jejich osobnosti asi nebude tak stabilní a sluníčková, jak se tito jedinci snaží navenek prezentovat. Ale to je koneckonců každého věc.

    Za sebe mohu jen říct, že já naopak preferuji tenhle přístup podcastu s kritičtějším odstupem a myslím si, že je to i nutná reakce na vývoj klubu v čase. Prostě, dokud jsou samé úspěchy a sláva, fanoušci jásají a vše vidí prosluněné, přičemž nějaké ty boty ze strany sportovního vedení se blahosklonně přehlédnou. Tohle ale logicky přestane platit ve chvíli, kdy dominance ustoupí a započne ten pro každého fanouška sportovního klubu asi nejběžnější stav, kdy dílcí úspěchy střídají neúspěchy a výkonnostní křivka týmu míří tu nahoru, tu zase dolů. V tu chvíli pak nutně vyplavou na povrch i problémy a nedostatky, které byly dříve přehlíženy a vzniká prostor k debatě, analýze a samozřejmě i ke kritice. Nebo jinak řečeno, pokud se třeba stane po X-té za sebou, že trenérský tým vzdá práci s posilou po pár zápasech a pošle jí v nejbližším možném čase pryč, tak už se prostě nelze vrátit do období, kdy sportovní vedení bylo bezchybné, vědělo vše nejlépe a nemělo oponentury, nebo se to tak alespoň většině zdálo, protože fanoušci byli namlsaní úspěchy na hřišti. A v tomhle světle se bude logicky nahlížet i na přivedené posily s větší dávkou skepse, budou se hlouběji rozebírat jejich přednosti a nedostatky a bude se zvažovat motivace klubu pro jejich přivedení. A takhle to bude fungovat se všema aspektama klubu a jeho fungování.

    A ano, tenhle stav bude nejspíš pro mnoho fanoušků hůř stravitelnější, o klubovém vedení ani nemluvě, ale já si opravdu nemyslím, že by fanouškovské diskuze, podcasty, či jakákoli jiná tvorba měly primárně fungovat k masírování něčího ega. Tyhle platformy prostě jen slouží k projevování názorů a k debatám o nich. Nic víc, nic míň.


    Komentář byl uživatelem upraven (09.02.2024 10:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Thorklaer (přítel SN)     před 3 měsíci 09.02.2024 11:07 |  
      13 13

      Díky, skvělý příspěvek, který můžu jen podepsat.

      Osobně mě až šokuje, co tu především Karel Janďourek rozjíždí, působí to dost toxicky. Na jednu stranu vyzývá k optimismu a táhnutí za jeden provaz, ale druhým dechem v každém příspěvku manipuluje, uráží ad hominem a používá argumentační fauly.
      Aby si tu slušně diskutující fanoušek přečetl označení jako " negativnější než ty, je už jenom čerstvě vyvolaný kinofilm", "v tomto podcastu ses dotkl svého pozitivního stropu", "sekta kritiků" či "pátá kolona", to mi přijde mezi fanoušky jednoho klubu, kteří se mnohdy znají i osobně, pořádná neúcta a nekolegialita. To bych čekal tak od sparťanů na Twitteru.

      Tímhle za sebe v této diskusi končím. Byla to pro mě zajímá zkušenost. I když se trošku bojím, co bude za pár let. Aby člověk vůbec mohl říct názor aniž by se na něj vrhla ideová policie.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      Lantenac     před 3 měsíci 09.02.2024 14:54 |  
      6 0

      Cítím to úplně stejně, pro mě osobně je toto složení diskutérů to nejlepší možné.
      Nechápu, že když někdo slušným způsobem vyjádří výhrady a pochybnosti, tak je označen div ne za škůdce a rozvraceče. ("Pátá kolona...") Jsem z takovýho přístupu některých slávistů docela zklamaný.

      Quelharovi není sympatický Staněk... No a co? Proč to neříct? Já zase lidsky nemusel Kuchtu, ještě když hrál u nás. Každý přeci vnímá různé hráče jinak. Když bude Jindra chytat jako v Plzni před dvěma lety, tak se vsadím, že všechno ostatní půjde stranou.

      I když zažíváme z dlouhodobého hlediska naprosto snovou éru, tak jsme dva roky po sobě s odpuštěním prom.dali titul, takže jistá nedůvěra, že to nemusí dopadnout ani letos, je podle mě na místě.

  13. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Tonda     před 3 měsíci 09.02.2024 11:06 |  
    11 0

    Tahle diskuze nikam moc nevede. Vzájemně si tu každý vymezil své právo na kritiku či kritiku kritiky, ale na jednom se snad všichni shodneme, ne?

    Řekněte, nemáme krásné období? Máme. Máte všichni z dnešní Slavie spíše dobrý pocit? Máte. Tak vidíte :) A o to přece jde.

    Hergot já se už nemůžu dočkat neděle.

  14. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    Betynka58     před 3 měsíci 09.02.2024 11:46 |  
    13 1

    Tak jsem si konečně včera večer pustil ten podcast a nepřipadalo mi to zas tak hrozné. Nicméně byl tam jeden úlet a jedna vyložená podpásovka, obojí bohužel od quelhara, kterého si jinak moc vážím. Ten úlet se týká přehodnocení cílů pro tuto sezónu, které je dle mého zcela legitimní, vzhledem k novému majiteli a posílení kádru. Navíc bych vyzdvihl rozhodně nezanedbatelný bonus v podobě možné přímé účasti v Lize mistrů v příštím roce. Ale budiž, na takovýto názor má každý právo, a i když s ním nesouhlasím, respektuji jej. Co je však horší, ja ta podpásovka v případu Staněk. Také vůbec nejsem z jeho přestupu nadšený, ale mám to spíše jako Thorklaer, že mi bylo líto Mandouse, který patří k mým největším oblíbencům a moc bych mu přál, aby ten interní souboj se Staňkem vyhrál. Ale říci o nové posile, že mu není sympatická, aniž bych uvedl jediný argument, proč ho nemám rád, mi přijde vůči němu strašně nefér. Možná by ta jedna věta stála ta omluvu. A poslední věc, která mě zaujala (to ovšem nemám nikomu za zlé), bylo to, že všichni tři věříte ohledně titulu více Spartě, tady bych čekal přece jen více té fanouškovské víry. Já osobně spoléhám na první měsíc, která má Sparta neuvěřitelně brutální, a jsem skoro přesvědčen, že v téhle fázi někde ztratí. Takže já určitě v titul věřím!

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      chrobak     před 3 měsíci 09.02.2024 13:15 |  
      3 0

      Naprosto souhlasím. K poslechu jsem se dostal až po přečtení zdejších komentářů a čekal jsem s obavami, že tam bude bezbřehý pesimismus a kacíři hodni upálení a výsledek je, že ta zdejší diskuze mně přijde zcela neadekvátní. Věcně bych jen dodal, že moc nechápu povídání nad vyhlášenými cíly. Považuji to za marginální a zcela nepodstatnou věc. A vyhlašování, že jen titul je úspěch by mohl být mediálně chápán jako neúcta k soupeřům a to si myslím je důvod, proč se to nestalo.

  15. Pozdě

    cedar55     před 3 měsíci 10.02.2024 21:00 |  
    1 14

    Nějak jsem nestíhal a tak k této bouřlivé diskuzi zkusím až teď. Jsem už trochu pokročilej ročník, co pamatuje i dřevěnou tribunu v Edenu, takže pamatuji boje o sestup, věčné porážky od Sparty, výsměch atd, ale vždy jsem fandil a byl na každém zápase, Sparta pro nás vždy byla bolševický klub, takže když pan Tvrdík přivedl do Slávie bolševiky z Číny, bylo to pro mě horší než sestoupit, zrovna tento člověk, který dokázal zničit symboly ČR jako byly ČSA (nejstarší aerolinie v Evropě), ale kdykoliv jsem cokoliv proti tomu napsal, tak tady to bylo 95% mínus, mínusy mi nevadí, ale přemýšlení ,,slávistů" bez hrdosti ano. Snad to pan Tykač změní, uvidíme, jen mám strach z toho že pan Tvrdík který je schopen se přisát na jakýkoliv cecek z kterého teče to moc nedopustí.

    • Re: Pozdě

      záplata     před 3 měsíci 10.02.2024 22:43 |  
      2 2

      U tebe asi nejde o hrdost, ty jenom hodně nemáš rád Tvrdíka ale máš na to samozřejmě právo mě na něm taky některé věci vadí, tvůj příspěvek má bohužel úroveň diskuzí na Novinkách a dalších. Jenom by mě zajímaly ty zničené symboly ČR, píšeš ČSA (určitě víš jak je konkrétně zničil, asi si tam mohl dělat co chtěl, že), ty další jsou jaké?

      • Re: Pozdě

        cedar55     před 3 měsíci 11.02.2024 07:02 |  
        1 10

        Jedna z dalších je Slavia, přivést do ní čínské komunisty je neuvěřitelná potupa, ale chápu, že někomu je to jedno, hlavně, že zkraje sypali. A Tvrdíka opravdu rád nemám a to ne proto, že je to nějaký Tvrdík, ale proto, že je absolutně bezkrupolózní člověk.

        • Re: Pozdě

          Barlblog     před 3 měsíci 11.02.2024 10:45 |  
          1 0

          Jen mě tak napadá co je větší potupa. Že generace čechů nechala dojít historickou značku Slavie k efektivnímu bankrotu a na hranici zániku, nebo že tu značku ani v tomto bodě nedokázali za vlastní zachránit a potřebovali pomoc čínských komunistů. Schopnost zorganizovat se a klub vlastnicky převzít se jak tehdy tak dnes limitně blíží u řadových fanoušků k nule, takže jaké jsou alternativy?

          O tom, kdo je více bezskrupulózní nevím dost. Možná bylo špatné řízení ČSA cíleným útokem s cílem je oslabit před privatizací. Možná to byla jen nezkušenost a kombinace špatných rozhodnutí - Což není trestné ani bezskrupulózní, pokud jednáš v rámci institutu péče řádného hospodáře. Mimochodem - jedno z nejhorších bylo masivní zvýšení platů zaměstnancům ČSA (pilotům v čele), kteří následně nesouhlasili s jejich snížením.

          Pan Tykač je příběh sám o sobě...

  16. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    warhammer (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 00:01 |  
    3 1

    Příteli cedare55, nehodnotím Tvůj periodicky se opakující žlučovitý výlev.
    Dovolím si jen opravit Tvé tvrzení ohledně ČSA. Nebyly nikdy nejstaršími aeroliniemi v Evropě. I dnes, mezi těmi stále existujícími, jsou až na třetím místě (cs.wikipedia.org/wiki/Letecká_společnost).


    Komentář byl uživatelem upraven (11.02.2024 00:03) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      cedar55     před 3 měsíci 11.02.2024 07:06 |  
      0 8

      Pardon, to se omlouvám, to hodně mění, že zničil třetí nejstarší aerolinie a né úplně nejstarší, ovšem podstata je v tom že do Slávie přivedl komunisty, ale prostě někomu to nevadí, někdo je dokonce miluje.

  17. Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

    martyni (přítel SN)     před 3 měsíci 11.02.2024 08:57 |  
    2 1

    Moc se mi nechtělo zapojovat se do tyhle debaty. Ale za mě.. mám MNF rád, Quelhar a spol. dělají fakt skvělej podcast, kterej za mě obstojí v porovnání s nejlepšími fotbalovými podcasty, některý profi podcasty strčí vklidu do kapsy. Jasně, je to fanouškovskej podcast, ne vždycky mají hosti svoje komentáře super vyargumentovaný. Chápu, že třeba negativní komentáře, který nejsou úplně dobře podložený nebo vysvětlený, můžou někoho popudit, ale přirovnávat to k páté koloně, to mi přijde trochu moc, nezlob se, Sokrate a další. Každý fanoušek má svoje emoce, preference, obavy, každý se může mýlit. Pokud zachovává nějaký základní respekt ke klubu, hráčům, trenérům, je to podle mě v pořádku.

    • Re: Mezi námi fanoušky 23/24 #12

      stomiro     před 3 měsíci 11.02.2024 10:44 |  
      7 0

      Ta debata je spíš smutná, když se do sebe pustí slušní, chytří fandové Slavie ... Přitom každý má v něčem pravdu - p.Tykač v 90. letech v Motoinvestu zcela určitě nedělal pěkné věci (mnohokrát detailně popsaná záležitost), na druhé straně v podcastu ( jinak se mi obvykle líbí) plácání o Zimovi nebo Staňkovi bylo až nevkusné. Pro mě jsou to kluci, co od dětství dřou ve velké konkurenci a upsali se Slavii, tak je snad slušné jim dát šanci se ukázat a nezesměšňovat je předem. Zima navíc působí jako takový čistý kluk, který má klub rád... A po příchodu z Olomouce vedle Kúdely zářil až nečekaně. Nikdo nemá patent na rozum - Quelhare, vzpomeňte si, jak před nějakou dobou jste opakovaně říkal, že nevidíte např. pro Lingra v klubu uplatnění.
      Vše je lepší hodnotit s větším odstupem. Já byl kdysi zděšený z nástupu Tvrdíka a čínských majitelů do Slavie, vadilo mi odvolání Šilhavého atd. - a bylo z toho nejúspěšnější období po válce. Teď se spíš bojím přehnaných očekávání z nového majitele a tzv. neomezených možností, tlak na tým na jaře bude šílený. Bude dobré se z toho nezbláznit a aspoň tady se nehádat ( různé názory jsou ale normální). Neklesněme na úroveň Sparty a jejích fandů. Před lety v Edenu před zápasem mluvila paní Bicanová (vdova po Josefu Bicanovi) fakt hezky, že Slavie je pro slušné a kulturní lidi. Fandové jí zatleskali a tribuna Sever spustila pokřik " my jsme Slavie, vy nejste nic"... To jsem se za ně styděl. Quelhar to v jedné větě vystihl, pozor, ať z nás nevznikne sekta. Mějte se všichni hezky, omlouvám se za dlouhé povídání. A večer ať to dopadne dobře!