Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

Druhý nepřesvědčivý výkon za sebou už ve Zlíně znamenal bodovou ztrátu na začátku jara. Což je bohužel pravidlem posledních let.

Až v závěru urvaná výhra s Jabloncem nebyla pro Slavii dostatečným varováním a ve Zlíně podala ještě horší výkon, který už se neobešel bez ztráty bodů. Zápas to byl nepříliš pohledný a hodně soubojový. Slavia měla mírnou územní převahu, na šance ale lepší nebyla. O dělbě bodů tak rozhodla dvojice využitých standardek - po jedné na každé straně.

Už první půle byla z naší strany nekvalitní, vedení po Chytilově trefě těsně před půlí bylo šťastné. Po pauze šel náš výkon - stejně jako s Jabloncem - trestuhodně ještě dolů. Pokus strhnout vedení zpět na svou stranu předčasně utnul nesmyslným zákrokem Jurečka, který se v 82. minutě pakoval do sprch. V samotném závěru pak mohla být Slavia spíše ráda, že nakonec neprohrála.

Je zjevné, že dosavadní jarní výkony na útok na titul stačit nemohou. Názorů, proč Slavii vstup do jara nevyšel, je několik a já k nim nabídnu svůj komentář. Spíše marginální roli podle mě hraje generálka se slabším soupeřem. Obecně náš trenérský tým na zvuk soupeřů při přípravě tolik nekouká a v létě takové problémy se vstupy do soutěží nemáme. Stejně to dříve mívala i Plzeň, která si většinou zvyšovala sebevědomí proti slabším týmům a neřekl bych, že ji to ve vstupech do ostrých zápasů nějak negativně ovlivňovalo.

Diskutabilnější je už otázka posílení a ustálení sestavy. Proč máme tři levé beky a přehršel stoperů, zatímco do klíčového středu zálohy je výběr velmi omezený? Ještě významnější je pro mě ale bezbřehá rotace v sestavě - za dva zápasy jsme protočili sedm obránců, z nichž jediný Ogbu nastoupil dvakrát po sobě v základu. To vše ještě podtrhlo jiné obranné rozestavení pro každý zápas. Paradoxní při tom všem pak je, že největší talent z akademie v současném kádru Vlček si nekopl ani minutu.

Nejdůležitějším faktorem je ale z mého pohledu neoptimální fyzická zátěž v zimní přípravě. Situace se totiž opakuje už několikátý rok po sobě a já si nemyslím, že to hráči měli ve Zlíně "na párku". Jen prostě nejsou čerství a vyladění pro start jara. Trenér Trpišovský sám v minulosti říkal, že s optimální formou nemíří na start ligy a že preferuje zimní dřinu, ze které se bude těžit později. A faktem je, že jak na podzim, tak na jaře výkonnost Slavie zpravidla stoupá. Závažný problém (který podle mě nelze do budoucna tolerovat) to je ale ve chvíli, kdy ztráty ze startu jara nejen nedoženeme, ale dvakrát pak pod tlakem v závěru soutěže selžeme. Na závěr bych měl ještě dovysvětlit, proč podobně špatné vstupy do soutěže nemáme v létě - je to kvůli důležité kvalifikaci do pohárů, kdy si dle mého názoru trenér netroufne fyzickou přípravu natolik přehnat a musí s vyladěním formy cílit už na první kola.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 5 - V 15. minutě dobře zmenšil úhel Čelůstkovi, v závěru chytil zakončení Schánělce. To byly plusové body, na druhou stranu ale šlo spíše o zákroky, kde by si brankář měl poradit. Diskutabilní je, zda si neměl jít pro centrovaný míč při inkasované brance. Za zjevnou chybu se to dá označit těžko, na druhou stranu si úplně nemyslím, že se tam brankář nemohl dostat. A pravdou je, že sbírání centrů Mandousovou předností rozhodně není.

Michal Tomič - 3 - Jestliže Douděra proti Jablonci úplně nepřesvědčil, tak Tomič včera vyloženě zklamal. Od začátku byl naším nejhorším hráčem (i když ho červenou kartou nakonec "trumfl" Jurečka) - v mezihře kazil, v 15. minutě se trestuhodně vykašlal na svého hráče ve vápně a byla z toho šance. Mohl a možná i měl být stažen dříve.

Igoh Ogbu - 5 - Z obrany byl opět nejlepší, ale ani jemu se tentokrát nedařilo nijak zvlášť nadstandardně. Dost soubojů sice vyhrál, ale byly tam i podskočené míče a další zaváhání. U gólu neuhlídal Ikugara, i když chyb tam bylo víc a míč byl kopnutý výborně.

David Zima - 4 - Nevyhořel jako Masopust s Holešem minule, přesto potvrdil mé očekávání (psané u jeho přestupu v diskusi), že mu bude po dlouhé herní pauze trvat dostat se do formy. Snažil se sice vyvážet míče, ale v rozehrávce byl podprůměrný a kazil. Obrannou práci si jakž takž odvedl, nicméně u inkasované branky také nemohl mít čisté svědomí, když podskočil míč.

Jan Bořil - 4 - Odvedl standard s výjimkou nesmyslného dohrání Vukadinoviče, čímž soupeři dopřál zbytečnou možnost přímého kopu, z kterého vyrovnal. Jako zkušený hráč by měl takovou situaci mnohem lépe vyhodnotit.

Lukáš Provod - 4 - Jak na podzim prožil svou renesanci po zranění, tak nyní po přípravě působí tuctovým a nevýrazným dojmem. Snad to budou jen dozvuky únavy.

Petr Ševčík - 6 - Trenér Trpišovský má velké štěstí, že je při zranění Zafeirise Ševčík zdravý a ve formě. Jinak by se nedostatečný počet variant ve středu zálohy mohl projevit více. Byl jsem až zaskočen, kolikrát se Petr pokoušel o střelecké zakončení. To je u něj věc nevídaná a střely to nebyly vůbec špatné. Po jeho dobře kopnuté standardce pak skóroval Chytil. Ke konci už bylo vidět, že mu docházejí síly a v početní nevýhodě bez vyloučeného Jurečky přestala naše záloha v závěru stíhat.

Oscar Dorley - 5 - Průměrný výkon. V takovém zápase, kdy se týmu obecně nedaří, musí i on přidat po stránce kreativity a nebezpečnosti pro branku soupeře. Tím myslím situace ze hry. Naopak po rohových kopech se Oscar dobře dostal ke dvěma odraženým míčům. Pálil sice pohotově, na druhou stranu ty pozice byly natolik zajímavé, že klidně gól vstřelit mohl.

Václav Jurečka - 2 - Minule byl za hrdinu, teď je za padoucha, když se nesmyslně ohnal po Didibovi a byl vyloučen. Ani předtím se mu herně příliš nedařilo.

Conrad Wallem - 4 - Zápas mu nesedl. Vzpomínám si jen na jeho jedinou zajímavější útočnější akci, která nakonec stejně k ničemu nevedla. Schranz a celá hra Slavie ale nebyla po pauze o nic lepší, spíš naopak.

Mojmír Chytil - 6 - Spolu se Ševčíkem a (částečně i Ogbuem) se Chytil řadí k mála hráčům Slavie, kteří se v úvodu jara zdají alespoň v nějaké formě. Minule branku připravil Jurečkovi, tentokrát ji sám vstřelil, když se výborně prosadil při standardce. V poli nezářil, ale standard odvedl, což pro většinu hráčů Slavie neplatilo.

Ivan Schranz - 4 - Dřív byl ceněný pro své góly, i když v mezihře nikdy moc nevynikal. Teď z toho po zdravotních problémech ale vypadl, góly nedává a po herní stránce je na hřišti víceméně zbytečný. Musí přidat.

Mick van Buren - 5 - Snažil se, ale podobně jako s Jabloncem to k ničemu většímu nevedlo. Je ale třeba říct, že po hloupém vyloučení Jurečky neměl k útočení dobré podmínky. Hra Slavie se totiž spíše rozpadla.

Lukáš Masopust, Victor Ogungbayi a Tomáš Holeš nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

17 - Středa 14. 02. 2024 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
1 - 1
0 - 1
FC Zlín
FC Zlín

67. Ikugar

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Mojmír Chytil

Komentáře (222)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 12:19 |  
    5 5

    Souhlasím do slova a do písmene. Bohužel problém v záloze máme od doby co odešel takový ten sympaťák který sice neběhal ale uměl rozdávat přihrávky vystřelit z dálky a kopat přímáky. Určitě uhádnete koho myslím....

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      MarekB98     před 3 měsíci 15.02.2024 12:20 |  
      13 1

      Madsen? Protože jako první mě napadl Stanciu, ale co si tak vzpomínám, tak ten nejen že byl nadstandradní dopředu, ale nakonec se naučil i velmi poctivě bránit. Podle mě byl pro Slavii nepostradatelný a jak to vypadá bez něj, vidíme.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Ivan     před 3 měsíci 15.02.2024 12:48 |  
        8 0

        Mě napadl Hušby.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          MarekB98     před 3 měsíci 15.02.2024 15:04 |  
          2 0

          To je taky možnost, na něj jsem zapomněl.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:51 |  
        7 0

        Nejvíc by to sedělo na Hušbauera. I když nepleťte si atletická data s nedostatkem pracovitosti. Pepa to ve Slavii odjezdil vždy, a to i směrem dozadu, viz jeho časté skluzy. Možná by to mohlo sedět i na Stancia, i když ten byl pohybově lepší (ale hlavní silné stránky měl určitě jiné).

        Madsen to určitě není. Ten tu (za mě nespravedlivě na základě toho, že tu ukázal zajímavé náznaky z těch pár desítek minut) nikdy nedostal pořádnou šanci, aby se stal důležitým hráčem.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          MarekB98     před 3 měsíci 15.02.2024 15:05 |  
          2 2

          Asi souhlas, bylo mi jasné, že to Madsen není, akorát jsem to vztahoval asi nesprávně k tomu Stanciovi a opomenul jsem Hušbauera. Jinak, s tím Madsenem to vidím úplně stejně.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          Flame     před 3 měsíci 15.02.2024 18:06 |  
          3 0

          Tak pozor, Hušby se na stará kolena naučil běhat dost dobře:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 15:29 |  
      2 1

      Vaše úvahy se ubíraly správným směrem, já se přiznám že mám na mysli Velkého řezníka Pavla Horvátha. Asi už mám sklerózu ale poradny špílmachr mě od jeho času nenapadá, byť se Hušby a zejména Nico blížili...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      mats     před 3 měsíci 15.02.2024 19:14 |  
      2 0

      Luboš Kubík? ;-)

  2. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Mejla29     před 3 měsíci 15.02.2024 12:21 |  
    32 10

    Velmi dobre a pravdive zhodnoceni stavu.
    Vetsina, ne-li vsechny fragmenty jdou za Jindrou. At se to nekomu libi nebo ne.
    Ted jen otazka co s tim? Nejvic me stve, ze se z toho nedokazeme poucit a opakujeme rok za rokem naprosto stejne chyby. Vcera jsem psal, ze Jindrovo odvolani je moznost.
    Je to urcite k zamysleni, urcite je to uz legenda naseho klubu a spoustu veci dokazal, ale pokud ani letos neudelame titul, mysli si opravdu nekdo, ze na jeho miste by s nasimi moznostmi a kadrem jiny trener nedokazal byt 3x za sebou druhy?
    Kde je ted ta pridana hodnota Jindry a jeho tymu? Chybi sebereflexe a hodnoceni zapasu je tragicke, vcerejsi hodnoceni, ze to bylo tezke utkani, bojovne, kde rozhodovali standartky?
    Mozna ano, ale neni to v prvni rade nase chyba? My nehrali v Plzni, Salzburku ci treba se Shaktorem, my hrali ve Zline, pri vsi ucte k nemu.
    Nerikam odvolat za kazdou cenu, ale tvrdim, ze je to k zamysleni a na celkem slusny vnitrni rozbor.


    Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 12:21) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      MarekB98     před 3 měsíci 15.02.2024 12:25 |  
      12 3

      Podle mě je Trpišovský neodvolatelný. To Tykač chtěl, aby on a Tvrdík pokračovali ještě dalších minimálně 5 let. Tohle bude pokračovat, jenže Sparta pod Priskem zlepšila všechno (včetně skautingu) a teď je bohužel skoro ve všem dál. Psal jsem už navíc i jinde, že reálná náhrada za Trpišovského je snad jen a pouze taky někdo ze zahraničí, protože ostatní čeští trenéři jsou horší, teoreticky by se dalo uvažovat o Svědíkovi, ale ten vede příliš staré mužstvo (s věkovým průměrem skoro o tři roky vyšším, než má Slavia), takže si nejsem jistý, jestli by to zafungovalo. Mně se třeba poslední dobou hodně líbí Nordsjaelland (i když ten má v této sezóně taky trochu úpadek), s hodně mladými kádry se pracuje třeba na Slovensku a tak. Ale otázka trenéra je prostě strašně těžká a jak píšeš, je to na nějakou hlubší analýzu. Rozhodně bych Trpišovského jen tak neodvolával, protože najít náhradu bude nesmírně obtížné.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Slávista 51     před 3 měsíci 15.02.2024 12:43 |  
        5 6

        Jak se Sparta zlepšila, uvidíme dnes navečer, že !

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          doors     před 3 měsíci 15.02.2024 13:33 |  
          9 2

          Jako že jeden zápas ukáže směřování klubu? ...

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        rak (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:11 |  
        5 0

        Podle informací to měl i Priske ve Spartě hodně nahnuté, protože se mu od začátku až tak nedařilo. Zlom byl příchod dánského asistenta, který teď nevím, jak se jmenuje, ale prý je jeho podíl na zlepšení naprosto zásadní. Takže možná by stačila modifikace trenérského týmu. Kerbr tam je chvíli, těžko můžeme teď hodnotit.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          butters     před 3 měsíci 15.02.2024 15:35 |  
          7 0

          Zlom byl, že jsme se kvůli šetření sil vykašlali v derby na 2. poločas. Nasypat jim tam další 4 kusy, tak měl Priske podepsanou výpověď už v 80. minutě :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          MarekB98     před 3 měsíci 16.02.2024 01:28 |  
          2 1

          Friis?

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Mijk     před 3 měsíci 15.02.2024 12:50 |  
      17 3

      Když mě včera po zápase ledacos běželo hlavou, uvědomil jsem si, že v minulosti dokázal Trpišovský a jeho tým přidat svou prací a kvalitou dejme tomu 20% možná 30% navíc ke kvalitě hráčů jako takových vhodným výběrem systému, úkolů a herní strategií. Mám pocit, že tahle přidaná hodnota je rok od roku nižší a je otázka, jestli se už nedostáváme do červených čísel.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:16 |  
      24 3

      Upřímně, kdybychom nezískali titul, tak tento rok to budu považovat za ještě nejmenší selhání z těch tří. Je třeba říct, že letos máme prvně minimálně rovnocenného konkurenta - Sparta je aktuálně opravdu špičková a nejlepší, co ji pamatuji zhruba za 15-16 let, co fotbal sleduji detailně (je lepší než ta Lavičkova z roku 13, tuším).

      Navíc za sebou máme velmi úspěšný podzim v pohárech, takže bych trenéra po sezoně neodvolával (i v případě, že nebude trofej). V tomto směru mi spíš přišlo zvláštní vyhlašovat, že nebereme nic jiného než 1. místo v půlce sezony, kdy máme ztrátu a derby hrajeme na hřišti soupeře a kdy jsme půl roku jeli v módu, že 2. místo je v pohodě. To už mi víc vadily ty 2 poslední sezony, kdy jsme titul fakt ztratili úplně sami.

      Jinak pro mě je zjevné, že trenér "zjarolímovatěl" už po tom zlatém hattricku, kdy si prosadil jako údajně rozdílové posily Plavšiče s Krmenčíkem (kterého pak odstřelil, abychom jaro odehráli se zoufalým Standou) a chtěl hrát o LM s Kačarabou, zbavil se Musy. Od té doby se jeho genialita v jistých ohledech zvrtla v šílenství, když to vezmu s nadsázkou, že ta hranice mezi nimi bývá tenká. :) Dřív byl schopný v těžké situaci zaimprovizovat, teď improvizuje v nesmyslném množství ve chvílích, kdy to vůbec není třeba. A ta hra podle toho (ne)vypadá.

      Pořád to ale beru, že svůj standard má Jindra hodně vysoko (ostatně ta ligová bilance není nijak zvlášť špatná, spíš máme větší konkurenci v podobě Sparty). Priske mu ale nastavuje dost nekompromisní zrcadlo, že má náš trenér taky dost much a libůstek, které celou Slavii brzdí.

      Osobně si myslím, že Svědík by za ty poslední roky horší práci neodvedl. Spíš by přinesl nový vítr a motivaci. Na druhou stranu si taky nemyslím, že by byl jasně lepší volbou a že by třeba rozvíjel hráče jako Jurásek, Ogbu atd. lépe. Ostatně to beru spíš jako akademickou diskusi - očekávám, že Tykač Trpiše při prvním neúspěchu podrží a podle mě by to tak i bylo dobře. Ať si Trpiš tým připraví, abychom měli jasné cíle od začátku sezony 24/25 a tam ukázal, jestli na to pořád má. Řešit by se měl post trenéra za této situace až nejdřív za rok, kdyby to bylo pořád stejné.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 14:19) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:27 |  
        10 3

        Ještě ale dodám a už jsem to zmiňoval i v průběhu minulých let, že možná nejlepším řešením by bylo, kdyby Jindra využil zajímavou zahraniční nabídku (Olympiakos, Besiktas, vrchní půlka Championshipu apod., což jsou nabídky, které v minulosti měl). Odešel by se ctí, získal novou výzvu, která by ho nakopla, stejně tak by z toho mohla za tohoto stavu profitovat i Slavia, pokud by dobře vybrala náhradu. Z mého pohledu se vyloženě nabízí Svědík.

        To bych viděl jako možnost win-win situace pro obě strany. Přeci jen vyhazov po prvním nezdaru za nového majitele by spíš připomněl rozmazlené dítě Boehlyho z Chelsea než rozumný přístup. A Jindra je jednoznačně legenda, takže by bylo fajn, aby případný rozchod proběhl na úrovni, bez pachuti a aby nový trenér automaticky nebyl pod tlakem fanoušků (s čímž se paradoxně musel vypořádávat sám Trpišovský po odchodu Šilhavého).

        P. S. Nejradši bych byl samozřejmě za možnost, že se Jindra vzpamatuje, Slavia zase začne válet a on tu zůstane jako Madden nebo sir Alex. Ale z toho vývoje událostí za poslední roky soudím, že takový scénář je méně pravděpodobný. I na základě toho, že dění v klubu, které trenér svým jednáním při svém výlučném postavení vyvolává, není úplně idylické, na což tady asi minulé dny narážel Mejla.


        Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 14:32) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 14:43 |  
          9 13

          Buďme rádi že tady máme takového trenéra, který je velmi úspěšný, má na to být i nadále velmi úspěšný a který si nechce za každou cenu chodit plnit sny někam do zahraničí. Tady se prostě po každém nepřesvědčivém zápasu trenér vyhazuje. Fotbal není předem daná věc, pořád se vyvíjí a občas i slabší porazí silnějšího. Momentálně se nám úplně nezadařilo, ale kurňa to se děje úplně každému týmu. Trenér v zápase neovlivní plno věcí a hranice úspěchu je kolikrát i o náhodě či štěstí. Plno zápasů jsme tak vyhráli. Ani v titulových sezónách jsme neodehráli všechny zápasy jako válec. Taky byly zápasy kdy se nadávalo. A že se opakují některé chyby? I přes to zažíváme nejúspěšnější období v minimálně novodobé historii.

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:57 |  
            14 3

            V mnohém máš pravdu. Jindra si laťku nastavil vysoko, což se tu ne úplně spravedlivě považuje za samozřejmost.

            Ale na druhou stranu přesně to, co se tu Trpišovskému dlouhodobě vyčítá, Priske nedělá, přičemž v tom ostatním funguje podobně dobře jako Jindra. A Sparta prostě funguje líp. Má jasně danou kostru, hierarchii, je bez neustálých rotací a experimentů, posily přivádí logicky na posty, kde ji tlačí bota. Za rok a půl tam udělali takový progres, že nás prostě předehnali. I když byl Priske v cizí zemi a Slavia měla na startovní čáře jasný náskok daný dlouholetou dobrou prací.

            Takže bych neopomíjel ten můj výše zmíněný pohled, že právě Priskeho dosud výborná práce je hodně dobrým zrcadlem pro Slavii a Trpišovského. Byť je mi jasné, že je lehčí dobývat než obhajovat.

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 15:10 |  
              6 10

              Pokud bychom nemuseli poslední 3 sezóny každý půlrok prodat 2-3 hráče základu, abychom neměli ekonomické problémy, měli bychom s panem Trpišovským nonstop tituly. Poslední 2 tituly si sice neustále vyčítáme, ale je nutné vidět ty souvislosti proč jsme ty tituly neuhrály. Ne za všechno může trenér. Všechny týmy v sezóně obvykle ztrácejí body. A každá ztráta se samozřejmě dá hodit na trenéra.
              To že se sparta (i s rozhodčími v zádech) zlepšila je pravda, že mají stabilní kostru týmu taky. Uvidíme, jestli pan Tykač vytvoří trenérům podmínky takové, že nebudeme nuceni pouštět opory a hráče základu co půl roku, zda se nám ta kostra týmu taky neustálí. Já myslím že ano.

              • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

                Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:15 |  
                18 5

                Sparta před příchodem Priskeho prodala Hancka a Hložka - 2 nejlepší hráče. V létě jim odešel důležitý Čvančara. My jsme sice prodávali o trochu víc, ale nedělejme si alibi, jaké tady byly výprodeje a u Sparty nic.

                A rok předtím byla v Plzni finanční situace mnohem horší, když nás obrala o titul. A přesto to Bílek zvládl. Trpišovský tu měl oproti němu královské podmínky.

                • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

                  záplata     před 3 měsíci 15.02.2024 21:26 |  
                  7 3

                  Já myslím, že jak pro něho tak pro klub by bylo nejlepší kdyby v létě skončil a šel někam ven. Tam si ale nejspíš nabije nos stejně jako Vrba. Naše vstupy do jara se periodicky opakují a prohrávají nám tituly, je to jednoznačně trenérova chyba a není důvod tuto situaci dál prodlužovat. Stejně tak považuji jeho ,, vyjímečné " postavení v klubu za vyloženě nezdravé. V Česku není pro Slávii trenér, zatím, a to ani Svědík.

                  • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

                    JS (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 21:30 |  
                    6 1

                    Se vším v tomto vláknu se nedá nesouhlasit. Já hlasuji pro "model Priske" dlouhodobě. Potřebujeme opravdovou profesionalizaci ve vedení, ne si jenom hrát na evropský velkoklub a do manažerských pozic povyšovat Kováře a další postavy z kabiny.

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              standa.e     před 3 měsíci 16.02.2024 10:55 |  
              3 0

              Osobně si myslím, že (trochu paradoxně) byl právě v tom našem náskoku ukrytý důvod, proč jsme nedokázali zachytit nástup Sparty (Kde byl po derby s námi Priske skutečně nad propastí). Snadněji se staví na místě strženého a vyčištěného domu, než když se snažíte ten starší dům postupně rekonstruovat s tím, že i během té rekonstrukce samotné musí fungovat na špičkové úrovni.
              Je to past, do níž jsme se chytili my sami - od fanoušků (i druhé místo je nám málo) po tehdejšího majitele (snížení financování zvenku a odkázání klubu na prodeje) po realizák (i kdyby dostal Trpiš všechny peníze světa, byl by stále zatížen sentimentem, který mu nedovoluje rozloučit se s hráči, kteří nás ve skutečnosti už jenom brzdí - viz třeba případ Hovorka - nejde jen o peníze spotřebované na plat za rotoped. Jde o to, jak vědomí přítomnosti těchto hráčů, co se přece "uzdraví", ovlivňuje rozhodování při výběru posil, zapracovávání mladých.)

              K druhému odstavci ale ještě tolik, že právě ten sentiment pomáhá budovat kabinu a je jedním z pilířů úspěchů. Zároveň jsem rád, že naši zranění hráči pro nás nejsou jen spotřební zboží.

              Asi neexistuje jednoduchá, a hlavně univerzálně zaručená cesta. Zvláště pak, že o úspěchu či neúspěchu rozhoduje nejenom výkon náš, ale i druhých...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Ados     před 3 měsíci 15.02.2024 14:55 |  
      9 0

      Možná opravdu bude problém to kamarádské prostředí uvnitř, jak tu mnozí píšou. Do chodu klubu nevidím, ale když bych to přenesl do běžného zaměstnání, tak abych učinil nějaké rozhodnutí nebo byl kvalitní oponentem vůči kamarádovi/člověku kterého dobře znám, tak se to dělá špatně. Zároveň těmto lidem může chybět i odbornost.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      wymaz     před 3 měsíci 15.02.2024 16:07 |  
      4 2

      Co varianta dát jim všem rok placenou dovolenou a vedením týmu pověřit Martina Hyského. Třeba by jim rok bez fotbalu prospěl a Hyský jim ukázal, že nejsou nenahraditelní. Je to blbost?

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Barlblog     před 3 měsíci 15.02.2024 17:00 |  
      4 5

      Většina jde za hráči, které Jindra dle vzoru nejlepších trenérů hájí. Trpišovský hraje s týmem, který má k dispozici po třech letech prodejů nejlepších.

      Pokud klub vytvořil "echo chamber" ve které neexistuje efektivní opozice k názorům trenéra, pak je otázka, jestli problém leží v trenérovi.

      Já se určitě nebojím kritického komentáře, ale po venkovním zápase ve Zlíně v Únoru, hned po soustředění, hmm, kdo by si vsadil, že budeme mít problém (Zvlášť když Zlín hraje pod novým trenérem přesně to, co nám nevodí) ?
      Taky mě fascinuje, že v rámci přestupního období jsou hodnocení optimistická (Diouf je diamant, Zmrzlý je vlastně podhrot a Zima si mazal Vardyho a Staněk je esence zdraví...), ale jen co se nepovede pár utkání, každý přesně ví, jak by to dělal dva měsíce zpět.

      Boj o titul je naprosto otevřený, byl by dokonce i kdybychom ztratili v obou zápasech.

  3. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Leksel     před 3 měsíci 15.02.2024 12:37 |  
    23 2

    Je ostudný, že při šíři našeho kádru nejsme schopný sestavit funkční jedenáctku. Nákupu Staňka jsem se divil, teď už ne, jen škoda, že není fit. Když člověk vidí Trpiše, jak si na archu papíru kreslí strategii rozestavení a pak vidí realitu na hřišti, tak by brečel.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      pehacko     před 3 měsíci 15.02.2024 12:56 |  
      25 2

      Jak tam drzel ty desky a tocil tema jmenama, tak se mi udelalo fyzicky spatne a vedel jsem, ze to nedopadne dobre! Jsem nejvic alergický na slovo typologie soupere! Kurva v lize musime byt tak dobří, ze vsem vnutime tu nasi. Zejmena tymum hrajici zoufale o zachranu! Zakazat videa o takovem soupeři a jen se venovat vlastni hre!

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        lukas6novak     před 3 měsíci 15.02.2024 13:11 |  
        6 1

        Já to částečně chápu tu typologii soupeře. Problém vidím to že místo toho aby se jen našla nějaká díra v obraně nebo se tým připravil na jejich nebezpečný věci směrem dopředu a hrálo se to NAŠE s tím že si jen do hlavy dají toto na co si dávat pozor třeba tak to začínáme kvůli tomu rovnou překopávat což je nesmysl. Je asi logický když budeme hrát proti soupeři co má extrémně rychlá křídla a hraje na brejky tak nedává žádný smysl hrát Holeše nebo Bořila na ně ale zase to neznamená že kvůli tomu udělám 3 změny a změním náš fotbal o 180%

  4. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Slávista 51     před 3 měsíci 15.02.2024 12:44 |  
    1 0

    Až na jednoho hráče - souhlas celkem.

  5. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    profesor     před 3 měsíci 15.02.2024 12:45 |  
    11 4

    Opět velmi dobré hodnocení zápasu. Přečetl jsem si řadu komentářů, nechci se opakovat, ale souhlasím s tím, že by to chtělo pořádný rozbor celé té situace. Já, jako laik, vidím problémy odchodem Nezmara. Ten dokázal trenéra usměrnit, takto se dělají chyby při nákupech hráčů , sestavování mužstva na zápasy apod.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:39 |  
      7 5

      Ono je v tomto směru celkem vypovídající vyjádření Nezmara z tohoto týdne, že je v kontaktu s většinou spolupracovníků ze Slavie. Kromě trenérů. Že s nimi dřív měl blízký vztah, ale jejich cesty se rozešly. Což Nezmar lakonicky komentoval, že se to tak někdy v životě stane.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 14:50 |  
        8 9

        Mě stačil ten Nezmarův odposlech a to jak mluvil, abych si udělal obrázek co je nezmar za burana a jaká strana má mé sympatie.

  6. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    mirda     před 3 měsíci 15.02.2024 12:52 |  
    6 6

    Opravdu Provod, Wallem, Schranz čtyřka? Vždyť zoufalejší výkon už snad ani nelze předvést.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:00 |  
      1 2

      Souhlasím Wallem 3

  7. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    butters     před 3 měsíci 15.02.2024 13:00 |  
    27 3

    Upřímně, čekal jsem klidně i o stupeň nižší známky. Protože to byla vážně hrůza. Tam skoro nebylo poznat, kdo je aspirant na titul a kdo hraje o záchranu.

    Po každé přípravě, ať letní nebo zimní, máme problémy a trvá nám x zápasů, než se rozjedeme. A nejhorší na tom je, že trenér o tom ví a sám to vlastně považuje za samozřejmý stav, s kterým se musíme smířit a jen doufat, že z těch prvních zápasů vyvázneme s co nejmenšími ztrátami. V tom vidím selhání sportovního úseku, který nemá správnou hierarchii. Kvalitní sportovní ředitel by coby trenérův nadřízený trenérovi důrazně vysvětlil, že takhle to nejde a musí ten problém řešit, ale pokud je sportovním ředitelem trenérův kamarád, který byl dlouhá léta zvyklý být jeho podřízeným, tak to asi nepůjde. Neříkám, že potřebujeme přímo někoho jako Nezmar, z jehož věty "jezdil jsem na oranžovou" rudá média udělala "Slavia vyhrála tituly podvodem". Ale musí tam být někdo, kdo má koule Trpišovskému ostře vysvětlit, že tyhle pravidelné ztráty po evidentně špatné přípravě nejsou něco, co musíme přijmout jako fakt, ale že je jeho povinnost to vyřešit a ne aby to každých půl roku vypadalo stejně. Že už v prvním soutěžním zápase musí být jasně daná SEHRANÁ základní sestava, která se v průběhu sezóny v jednotlivých zápasech mění jen maximálně na 3 postech (pokud nedojde k nějaké zdravotní kalamitě), větší rotace je samozřejmě přípustná, třeba v zápasech se slabšími soupeři, v anglických týdnech, kdy hrajeme ligový zápas mezi dvěma zápasy čtvrtfinále EL apod., ale nejde měnit 6-8 hráčů v každém zápase a pak se divit, že nám to drhlo a že jsme hráli se Zlínem vyrovnaný zápas, který rozhodovaly standardky a nám se bohužel jednu nepovedlo ubránit. Kdyby šlo na zdejší stupnici za včerejšek hodnotit trenéra, asi bych nenašel moc polehčujících okolností k tomu, abych mu dal aspoň dvojku. Trpišovský je legenda Slavie, ale nesmí mít pocit, že si může dovolit úplně cokoli a nenést následky. V případě nezískání třetího titulu v řadě, kdy jsme opět třetí rok po sobě sami naším největším soupeřem (letos k tomu bohužel poprvé máme rovnocenného soupeře i na hřišti), by se nikdo nemohl divit, kdyby v létě nad budoucností trenéra vedení klubu přemýšlelo.

    Jedna věc mi vadí hodně - když už Trpišovský mluví o tom, že má vždycky obavu z prvních zápasů po přípravě, že nám to v nich pravidelně nejde a že v nich pravidelně ztrácíme, jak je možné, že hráči do zmíněných zápasů nastoupí s bohorovným pocitem, že se nemůže nic stát, což třeba s Jabloncem ještě umocnil rychlý gól (a pak další a další...), takže získají pocit, že to půjde samo a ještě víc poleví. Podcenění? Rozhodně. Ztráta pokory? Možná. Nechápu ale to, že působíme jako tým bez motivace. Po dvou ztracených titulech bychom přece měli my být ti hladoví, ale zatím to vypadá, že jsme pořád přežraní (přitom x hráčů z našeho kádru zatím žádný úspěch nemá), zatímco větší hlad mají pořád buzeranti z druhého břehu.

    My jsme vlastně podcenili i zimní přestupák. Vůbec jsme neřešili pozice, kde nás nejvíc tlačí bota. V létě doufám ve větší řez v kádru, a to bez jakékoli nostalgie především ze strany trenéra. Hráči, kteří byli ještě před 2 lety oporami, ale v současnosti už nemají kvalitu na to, aby dotáhli tým k titulu, by měli odejít, ať je jejich vztah s trenérem jakkoli blízký.

    Před včerejším zápasem byl na náš titul kurz 2,1, na retardy 1,6, teď je na nás 2,45, na ně 1,5. Bookmakeři fortuny jsou teda větší optimisti než já. V neděli nás nejspíš čeká další pastva pro oči s nejistým výsledkem. A zřejmě ani Trpišovský zatím netuší, jakou sestavu do zápasu "vylosuje". Můžeme jen doufat, že po zápase kurz na nás nepůjde přes 3... A přestože Karviná oba "jarní" domácí zápasy prohrála 0:3, ruku do ohně za naše vítězství rozhodně nedám. Protože my jsme bohužel schopní i po ztrátě ve Zlíně do toho zápasu nastoupit s mentálním nastavením "Pardubice jim daly trojku, tak my na půl plynu dáme aspoň čtyři".

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Lunaris     před 3 měsíci 15.02.2024 14:08 |  
      12 5

      Naprosto souhlasím a myslím si, že se ve Slavii až příůliš rozmohl kamarádčaft na všech úrovních. Ať už je to nová smlouva pro Koláře, který už ve Slavii nemá co dělat, hrající asistenti Tecl s Bořilem, nebo odejití Nezmara a ochlazení vztahů s trenérským týmem, kdy jim do toho asi Nezmar moc kecal a Tvrdík se přidal na stranu Trpišovského. Bohužel to Tvrdík neřeší a místo toho si hraje na neodvolatelnost trenéra. Nevím, jestli to takhle funguje i jinde, ale nelíbí se mi to.

      Podcenění situace v zimním přestupáku je více než jasné a vůbec nechápu, jak je možné, že se neřešil post středního záložníka. To je naprosto neuvěřitelné a je to naprostý provar Bílka coby sportovního ředitele. Pokud jsou schopni dát peníze za stopera, musí je umět dát za post, který nás pálí daleko víc.

      Fakt by to chtělo v klubu okysličit a přivést tam nějakého zkušeného sportovního ředitele, který bude mít slovo. Problém ale je, že Trpišovský má bezmeznou Tvrdíkovu důvěru, takže sportovní ředitel bude vždycky až ten druhý.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:46 |  
      8 1

      Bohužel je pravda, že v klubu Trpišovský nemá relevantní opozici, což se tu řeší už od odchodu Nezmara.

      Ale zastal bych se Bílka. Co mám info, tak není jen přikyvovač a klidně by mohl být silným sportovním ředitelem. Ale prostě na to nemá pozici, resp. pozice Trpišovského je natolik silná, že Bílek může jakkoliv nesouhlasit a když Trpišovský chce, tak si to prostě udělá po svém a Bílek s tím neudělá nic. To je prostě záležitost Tvrdíka, že v hierarchii klubu je pro něj nejvyšším podřízeným/partnerem Trpišovský. Uvidí se, jestli do toho nějak časem zasáhne Tykač, pokud by se nedařilo.

  8. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    SKEP     před 3 měsíci 15.02.2024 13:05 |  
    3 21

    Mnohé zdejší erudované příspěvky se shodují hned ve třech bodech:
    1: titul je ztracen, je třeba upřít pozornost k uhájení druhého místa před nebezpečně dotírající Plzní.
    2: Trpišákova neochota být podřízen skutečně silnému sportovnímu řediteli hrála stěžejní úlohu při vstupu pana Říčky do služeb Šádka &spol
    3: brankář Mandous příliš neuspěl jak v Plzni, tak v Olomouci a jediná Slavia, pro niž byl skutečnou oporou, je ta z Vejprnic.

    Já připojím ještě bod čtvrtý: Igoh Ogbu. Vím, výkony Ogbua jsou v nédiích i zde hodnoceny vesměs pozitivně, trenér ho na veřejnosti chválí, navíc Igoh na trávníku působí velice elegantně a dobře se na něj dívá. Nicméně data hovoří jinak... Pomineme li utkání s MB, tak jsme již v 7. po sobě jdoucích ligových zápasech (včetně generálky s podprůměrným Vionem ZM) neudrželi čisté konto! Tato nelichotivá bilance jde v prvé řadě za šéfem obrany, tedy za Igohem, respektive za jeho nedostatečnou znalostí jazyka českého. Jak známo, prvotřídního stopéra musí po boji bolet nejen svaly, ale zejména hlasivky.
    Chceme-li udržet druhé místo, je nezbytné Igoha v sestavě nahradit, nejlépe pak Vlčkem, jemuž komunikace v hovorové češtině nečiní problém. Samozřejmě chápu, že posadit Ogbua na lavičku náhradnîků je zbytečný luxus, více mu určitě prospěje dočasné přeřazení do Béčka. Na stadionech typu Královák, Štěcho, Moťas, Kopanina a mnoha dalších, které hráčům dopřávají těsný kontakt s publikem, se Ogbu "rozmluví" a po návratu do prvního týmu mu budeme gratulovat k jednomu čistému kontu za druhým.


    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      kalex     před 3 měsíci 15.02.2024 13:17 |  
      15 1

      Posadit nejlepšího stopera je debilita.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        SKEP     před 3 měsíci 15.02.2024 13:23 |  
        2 8

        Že nyní obrana nefunguje ideálně, to je bez debat. Ogbu by si měl v Karviné odpočinout a tým udržet vzadu nulu. Když to zvládlo Bratrství, Pardubice, Teplice, Olomouc...


        Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 13:27) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      jirkag5     před 3 měsíci 15.02.2024 13:18 |  
      9 0

      Pan Říčka není v Plzni sportovní ředitel, je šéfem skautingového oddělení.

  9. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    martyni (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 13:09 |  
    8 1

    Mimochodem, mne se tedy zakrok Mandyho proti Čelustkovi nelibil. Divne se otacel k mici zady a krom toho si nejsem jistej, ze nejak sikovne zmensil uhel. Vypadalo to, ze se toho mice boji a nebylo to poprve.. nebo takhle se ma brankar otacet, je to spravne, takovejhle zakrok?

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Dennis     před 3 měsíci 15.02.2024 14:57 |  
      4 0

      Taky jsem si toho všiml, otočil se bokem, jako kdyby se bál. Dělal to dřív i Kolář, i u něj se mi to nelíbilo. Brankář by měl v téhle situaci jít naplno naproti střelci a zmenšit úhel. Ne se otáčet.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:11 |  
        4 1

        Viděl jsem to také. Kolář to dělal strašně často

  10. Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Myšák     před 3 měsíci 15.02.2024 13:22 |  
    4 3

    Já jsem dal všem za 4, protože VŠICHNI bez rozdílu hráli naprostý hovno. Nejsem fanatik, vím, že fotbal je i o prohrách, ale prohrát po takovém výkonu s takovým soupeřem??? To je jakoby mne zradil můj nejlepší přítel, tohle budu hodně dlouho vydejchávat!

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:09 |  
      2 2

      Ševřík by si zasloužil 6

  11. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    VitK     před 3 měsíci 15.02.2024 13:29 |  
    14 5

    Souhlasím se vším, kromě zdrcující kritiky Václava Jurečky. Po protihráči se neohnal. Zvednul loket a hráč Zlína se kácel jak Krejčí. To nebyl faul ani na žlutou. Ještě bych k tomu podotknul, že to byl Berbrův a Křetínského oblíbenec Pechanec, který v prosinci 2020 napřed nepískal a poté po upozornění VAR pouze žlutou kartou ocenil šílený Buchův úder loktem zezadu do Lingrovy hlavy. Včera vylučoval za lehce zvednutý loket. Zákrok hráče Zlína při naštěstí neuznaném gólu Zlína byl mnohem ostřejší.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 13:33 |  
      2 2

      Ví se už, jakou stopku Jurečka dostane?

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Novi.sks     před 3 měsíci 15.02.2024 13:58 |  
        4 6

        Exemplární s červenobílou přirážkou :-)
        Protože vyřadit nám nejlepšího střelce na co nejdelší dobu, to je hrozně lákavá věc. Opak by mě překvapil...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Flame     před 3 měsíci 15.02.2024 18:40 |  
      6 1

      Zdravím všechny, jsem rád, že jsi to otevřel.

      V zápase byly čtyři sporné situace a všechny vyřešil pechanec v náš neprospěch. Srovnejme Bořilovo dohrání myslím Vukadinoviče, který hodil klasického Lopatu a podívejme se na podseknutí Masopusta ve vápně!

      Druhé srovnání je Jurečkův loket (řekl bych, že se protihráče moc nedotkl, tedy oblíbený slogan "malá intenzita) a parádní úder loktem Zimovi zezadu!

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Myšák     před 3 měsíci 15.02.2024 19:44 |  
        5 2

        Vy..r se na rozhodčí, hráli jsme jak nemocní lvi!!!

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          Flame     před 3 měsíci 16.02.2024 18:19 |  
          3 0

          Ale to máš pravdu, já bych řekl leklé ryby. Jenom bych chtěl konzistentní hodnocení situací pro všechna mužstva.

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            Myšák     před 3 měsíci 17.02.2024 11:39 |  
            0 1

            To by musela pískat umělá inteligence!

  12. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    doors     před 3 měsíci 15.02.2024 13:37 |  
    12 2

    S hodnocením víceméně souhlas. Stále si ale myslím, že děláme na základě dvou zápasů až příliš dramatické prognózy..

  13. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Harvey     před 3 měsíci 15.02.2024 13:41 |  
    17 10

    Situaci odpovědným lidem ve Slavii vůbec nezávidím. Od Slavie vypínám, na zápas proti Karviné se dívat nebudu. Účast na zápase proti Pardubicím zvážím. Nic kromě vztahu ke Slavii mě do Edenu netáhne. Nemusí být nutně vítězství, nemusí být nutně trofeje, ale musí se ze zápasu odcházet s pocitem, že kluci na hřišti za Slavii bojují a realizák dělá vše pro to, aby se šlo správným směrem. Ten pocit nemám.


    Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 13:44) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 13:46 |  
      10 0

      Stejně to nevydržíš :)

      Slavie je droga. Štve nás to všechny, ale už se stalo, bude líp. Někdy je potřeba dostat facku, ukáže se jak na ni zareagujeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Ados     před 3 měsíci 15.02.2024 14:16 |  
      3 4

      Zápas v Karviné také tentokrát vynechám. Čekám stejnou holomajznu jako včera.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      obiwan     před 3 měsíci 15.02.2024 22:32 |  
      4 0

      Vydržel jsem až do poslední minuty utkání Slavia-Teplice 0:7 a to bylo rozhodně horší než to, co se děje teď...budu sledovat zcela určitě i zápas v Karviné a fandit naplno...ano, jsem snílek a idealista, ale mám Slávii hluboko pod kůží...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:22 |  
      2 2

      Skvěle napsáno, Také nezávidím tomu, kdo to rozhodnutí bude muset učinit.

  14. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    SLAVIESTA     před 3 měsíci 15.02.2024 13:53 |  
    12 3

    Taky jsem se z toho nevyspal. Nemám rád dlouhé příspěvky, kdo to má číst, tak heslovitě.
    Titul ještě není ztracený, dá se poztrácet klidně 10 bodů, máme to vyzkoušené, může se to stát i soupeři.
    Ač tady všichni upřednostňují titul, poháry jsou pro jméno Slavie mnohem důležitější, znáte snad někdo mistry s námi srovnatelných zemí? Samozřejmě ne! Je třeba dostat se v poháru co nejdál.
    Zdá se mi, že přípravy nic neřeší a že trenéři jsou po nich stejně chytří, jako před nimi, obrovská chyba.
    Jednotlivé hráče nebudu hodnotit. k tomu se necítím kompetentní, jen řeknu, že nerozumím brankářské politice a politice s hráčem Tecl.
    Všichni věříme tomu, že máme nejkvalitnější hráče v lize. na hřišti to tak ale často nevypadá, jejich práce s balonem(u některých) je někdy tristní.
    Sebereflexe trenérů se dlouhodobě blíží nule.
    Novému majiteli dejme čas, vždyť sotva přišel, Až se rozkouká, jistě nenechá mrhat svými penězi a jménem.
    Tolik jen několik málo postřehů od někoho kdo fandí Slavii téměř od poloviny minulého století, což jistě není nijaká zásluha, ale za tu spoustu let myslím, že i laik získá nějaký přehled.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:12 |  
      8 0

      Já bych jen dodal, že liga je pro nás zvlášť letos sakra důležitá, protože může znamenat přímý postup do LM. A ta je z hlediska prestiže o míle před jakoukoliv jinou Evropou.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        SLAVIESTA     před 3 měsíci 15.02.2024 16:28 |  
        4 1

        Ano to je pravda, na to jsem v tu chvíli zapomněl. Pokud to letos nevyužijeme, můžeme na LM(tím nemyslím Xté předkolo) čekat opravdu celou věčnost.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:19 |  
        2 1

        Navíc nový model LM, bude velice atraktivní

  15. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    IJS     před 3 měsíci 15.02.2024 13:57 |  
    12 3

    Hodnocení asi kopíruje předvedenou hru a že to bylo hrozné asi už nebudeme rozebírat. Líbí se mi pohled Alanora na přestupní termín. Posílili jsme o 3 obránce ( a další přijde v létě ), ale ve středu hřiště ubyl Jakub Hromada. Takže dnes v centru zálohy mohou hrát plnohodnotně 3 hráči! Na podhrot máme Provoda a toho dorostenčíka Bolu, který na naši tvrdou a soubojovou ligu prostě nemá! Míč do šance umí dát jen Ševčík a Zafi, ostatní jen obehrávají vápno. Další věc - všichni naši útočníci jsou typově stejní. Bojovní a důrazní, ale že by udělali kličku, šli přes hráče do šance, to dovede jen Jurásek, ale ten už zase nehraje a vlastně ani nevíme proč... Tady je velký rozdíl proti Spartě, která má v sestavě driblery Haraslína, Birmančeviče a i Karabce. Tito hráči se pomohou kličkou a vytváří rozdílové situace. Naše hra je lehce čitelná. Míč na rozběhlý kraj a centr nebo zaseknutí a nahrávka zpět.
    Souhlasím s názorem, že hráči jsou přetažení a neběhají uvolněně. Když jsem viděl včera pohyb slávistů ( nebo spíš nepohyb! ) tak mi přišli, že takhle se nehraje ani kraj. Chytil byl úplně vyšťavený a to hrál necelé 2 zápasy....
    Jako základ pro další zápasy je potřeba najít základní sestavu a držet jí, alespoň v lize. Navíc Vencu čeká trest na cca 3 zápasy a kdo bude střílet branky? Gólový není Mick ani Schranz a Tijany už vůbec....

  16. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    bububu (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 14:07 |  
    19 4

    Dovolím si sem zkopírovat svůj 3 měsíce starý příspěvek z jiného vlákna, na kterém (bohužel) nebylo potřeba změnit ani čárku:

    "Omlouvám se, ale nemůžu se zbavit dojmu, že realizační tým s ohledem na naše možnosti a rozpočet začíná silně underperformovat. Zkrátka a dobře mi přijde, že s takto kvalitním kádrem by to druhé místo uhrál prakticky kdokoliv a nevypadalo by to výrazně hůř. Ano, realizáku se (zatím) daří zhodnocovat hráče, což je důležité, ale nelze nevidět až překvapivě prudký propad kvality předváděné hry.

    Dříve bylo typické, že se hráči po příchodu k nám výrazně zlepšovali a sáhli si na svůj výkonnostní strop u nás (Coufal, Bah, Zima a řada dalších). Poslední dobou mi ale přijde, že hráči se u nás nerozvíjejí, a často se z nich naopak stane stín hráčů, kteří k nám přicházeli. Ruku na srdce - přijde vám, že Zafeiris nebo Ogbu hrají dnes lépe, než když přišli?

    Z naší hry se zcela vytratila fotbalovost, ale poslední dobou bohužel už i atletičnost, kterou jsme soupeře dříve dokázali utavit, když to nešlo fotbalově. Zcela se také vytratila nějaká herní tvář - může mi někdo znalejší osvětlit, co se vlastně nyní snažíme hrát? Já to upřímně nepoznám, možná i proto, že každý zápas hraje úplně jiná sestava v často odlišném rozestavení. Chápu snahu o variabilitu, spousta zápasů jsme historicky podobnými tahy ovládli, ale nemůže se tak podle mě dít na úkor sehranosti. Zkrátka a dobře musíme mít základní 11 a tu až podle okolností a v přiměřené míře variovat. Jak tomu ostatně bylo v dobách, kdy jsme sbírali úspěchy; každý z nás byl schopen +- určit naši nejlepší sestavu. Uměli byste to dnes? Já ne.

    Zkrátka a dobře se motáme v kruhu a jsme na sestupné trajektorii. Jak z toho ven, nevím. Odvolat realizák? A koho místo nich? Změnit vnitřní strukturu pravomocí a přivést silného sportovního ředitele? Těžké otázky. Trochu si ale troufnu zavěštit - pokud se nezmění nic, tak nás v současném modelu už žádné výrazné úspěchy typu titul nečekají.

    V kontextu ne stále tak dávné minulosti samozřejmě pořád prožíváme krásné časy, jen se z toho nějak vytratila radost a vůle být stále lepším."

  17. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Marek3     před 3 měsíci 15.02.2024 14:11 |  
    12 4

    Je tezke neco dodat k nasi situaci. Dalsi na oko uspesne prestupni obdobi a prichod 4-5 novych tvari a opet zklamani z naseho herniho projevu. Jeste vetsi rozcarovani prameni z toho jak je nas tym (ne)priprven na zapasy a nepochopochopitelne tahy v sestave. Jiz 2-3 roky podporuji zmenu trenerskeho tymu protoze v tomto slozeni jiz nema co nabidnout. Nas tym je na papire vynikajici ale bohuzel vykonnostne uz roky zaostava za ocekavanim a my potrebujeme novy impulz a zmenu v tymu abychom se mohli posunout. V titul jsem neveril a neverim. Vocasove maji tym kompaktnejsi a v soucasne dobe lepe veden. Nejvice me sere ze je slusna sance na LM a my jsme nepripraveni a hrajeme klicove zapasy pripravy proti nedustojnym souperum a se Standou na 8. Za mne je to proste diletantstvi.

  18. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 14:23 |  
    4 8

    Nejlepší odpověď na zdejší skepsi bude nakládačka Karviné.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:04 |  
      14 1

      A i kdyby to tak dopadlo, co to vyřeší? Že jeden zápas probendíme, ale druhý někomu naložíme? To má stačit? Pořád to budou pravděpodobně -2 body na Spartu při její současné kvalitě.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 15:23 |  
        12 18

        Vy jste tady všichni zesraní až za ušima, Nevěříte vlastnímu týmu? To jste fanoušci? Jste obyčejné plačky. Au au Slavie mi pochroumala dušičku protože 2 zápasy v řadě nehrála podle mých představ, au au. Vyhoďme toho lempla trenéra.

        Fakt jste po některých zápasech tady někteří na pár facek. Odehráli jsme 2 zápasy, liga bude ještě dlouhá, jestli už teď máte všichni jasno že můžeme odepsat sezónu, tak jste fanoušci na piču.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:26 |  
          10 2

          Tohle tu přeci nikdo nepíše, že by se měla balit sezona. A pokud ano, tak je to blbost. Ale stejná blbost je psát, že když se naloží Karviné, tak je nějaký Zlín zapomenut.

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 15:38 |  
            6 10

            Kde jsem psal že máme na nějaký Zlín zapomenout? Psal jsem snad o odpovědi na zdejší skepsi. Tady se zvedla obrovská vlna negativismu a ztráty víry.

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 18:15 |  
              7 1

              Bylo by velmi divné, kdyby se po takovém zápasu zvedla vlna pozitivismu.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          rfslavia     před 3 měsíci 15.02.2024 15:48 |  
          11 2

          dva roky nemame titul a letos to zatim moc optimisticky nevypada taky, ja jako fanousek teda spokojenej nejsem pri tech podminkach co u nas posledni roky jsou a dalsi vec je, ze jako fanouska me ta hra proste nebavi, vrcholy podzimu bylo derby a plzen doma, vcera tomu vykon hodne konkuroval

          jeden opravdu povedenej zapas s vyletnikama z Rima me fakt neuspokojuje

          liga dlouha fakt nebude, jestli sis nevsimnul, tak uz je odehrano 20 kol...

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 17:50 |  
            4 2

            Souhlasím, výsledek s tehdy mimořádně slabým AS svou hodnotu určitě má, ale je přecenován.
            liga je dlouhodobá soutěž, ta výkonnost odráží dlouhodobě a spravedlivěji.
            A to, jak pžesně píšeš ˇ
            "dva roky nemame titul a letos to zatim moc optimisticky nevypada taky" dost přesně vypovídá o tom, že realizák není tak neomylný, jak si o sobě myslí....

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          PahaAhma     před 3 měsíci 15.02.2024 15:52 |  
          5 0

          Klid, chlape. Každý má svůj způsob, jak odventilovat pocity, které v nás naši galacticos vyvolali. Stejně budeme příští zápas nalepení na monitorech a naladěni ledacos odpustit. Teda já určitě, a to jsem od včera večera nasranej jak brus.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:05 |  
          2 2

          Já vlastnímu týmu veřím. Víra v realizák, ta těmito experimenty výrazně utrpěla

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      PahaAhma     před 3 měsíci 15.02.2024 15:05 |  
      3 5

      Spíš bych to viděl na nakládačku od Karviné :)

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:17 |  
      1 2

      Kéž by to bylo tak snadné.
      Loni bylo hodně zápasů s výhrou 5 a více nula. Zápasy jsou to nádherné, ale je to pořád za 3 body

  19. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Krystof     před 3 měsíci 15.02.2024 14:24 |  
    22 1

    Docela zarážející, a vlastně ani nevím, o čem by měla vypovídat, mi připadá jedna skutečnost.
    Že se zápas nedaří, hrajeme špatně, ztratíme, to se samozřejmě stane, je to fotbal.
    Často také vůbec nepomůže průběh zápasu, kdy se vše tak nějak vyvine proti a prostě to nejde. To ovšem není tak úplně letošní případ.
    Naopak, často nám jde vývoj zápasu vyloženě na ruku, ale my to nepochopitelně nevyužijeme a zazdíme. Vedli jsme v neurovnaném derby po penaltě, vedli jsme po rychlém gólu s Plzní, vedli jsme přes špatný výkon ve Zlíně, ze všeho ztráty. Přitom člověk by naopak očekával, že přesně takový vývoj nám bude hrát do not.
    Nemluvě o zápasech, které jsme nakonec zvládli, ale také jsme je naprosto nepochopitelně zdramatizovali přes naše vedení a přes jasnou herní převahu - ČB venku i doma, Olomouc, Baník, Tiraspol, Jablonec.
    A velmi zajímavý je i spojující prvek mnoha z těchto zápasů - gól inkasovaný strašně rychle po našem vedoucím - Olomouc, ČB doma, Baník venku, Jablonec (opakovaně), Tiraspol. A v několika případech došlo dokonce i k rychlé otočce ve skóre.
    Bohužel mám pocit, že se jedná o součást špatného nastavení hráčů na zápasy. A to mi v takovém množství už připadá alarmující.
    A tým, který chce titul, si takové vývoje zápasu musí pohlídat a využít. Nám se to ale děje v průměru asi každý 3. zápas.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Alanor (admin)     před 3 měsíci 15.02.2024 15:03 |  
      21 1

      Dobrý point, souhlasím. Dřív jsme byli jako hladoví psi. Do soupeře se zakousli a nepustili. A naložili mu.

      Teď jsme liknaví, nemáme zdaleka takovou sílu. Často při vedení hrajeme tu ležérní údržbu, která je nejlepší cestou k inkasovanému gólu. A pak když chceme zase přidat, tak zjistíme, že jsme v křeči a že to nejde.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Rosi     před 3 měsíci 15.02.2024 15:57 |  
        8 0

        Nějak na podzim jsem to tu po jednom ze zápasů psal také.....my bychom měli mít naběháno jak blázni, soupeř by měl od šedesáté minuty tahat nohy z medu a my začneme hrát údržbu místo toho je dorazit.....hladovost žádná, kde jsou výhry o 3-4 góly.....ano nejde to pokaždé, to je jasné....ale z tymu mi přijde, že o to není ani snaha pokud to nedostanou na zlatém podnose.....a ta naše hra na údržbu, sakra aspoň to umět, když už tedy.....

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          mig52     před 3 měsíci 15.02.2024 17:50 |  
          4 1

          Dnes už i průmĕrní soupeři mají nabĕháno. A recept jsme jim dali my.

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:14 |  
            2 1

            Je to přesně tak, tohle bohužel bylo naší výhodou jen chvíli

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              standa.e     před 3 měsíci 16.02.2024 11:12 |  
              4 0

              Tuhle naši výhodu pomohlo eliminovat i zvednutí počtu střídání na 5.

              • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

                benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 17:38 |  
                2 2

                To určtě ano, Nicméně zvednutí počtu střídání na 5., při naší šířce kádru, velkou výhodou je. Pokud se podaří vystřídat správné hráče. To se nám ne vždy daří.....

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      rfslavia     před 3 měsíci 15.02.2024 15:12 |  
      6 0

      tohle je spatnou obrannou hrou, protoze po inkasovanym golu chce souper zatlacit, vyrovnat a nase obrana je totalni chaos, z toho vyplivajici nervozita, nekoncentrovanost a vysledek je, ze dostaneme naprosto trivialni goly jako ten vcera - zbytecnej faul, Zima neodhadne vyskok...
      s Jabloncem goly do prazdny, to se nestava ani v krajskym preboru...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Lunaris     před 3 měsíci 15.02.2024 16:48 |  
      2 0

      Tak ono těch cca 10 minut po vstřeleném gólu je vždycky nejtěžších, protože soupeř chce okamžitě vyrovnat, tak jede na plné obrátky. Pokud těch 10 minut přežiješ, tempo se obvykle zvolní. Hráči po vstřeleném gólu musí být obzvlášť koncentrovaní, aby soupeř nevyrovnal, což se ne vždy děje.

  20. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Steevee     před 3 měsíci 15.02.2024 14:43 |  
    23 6

    Jenom k hojně opakovanému a probíranému tématu s názvem JiT.

    Mě třeba hodně zarazilo, když (nedám za to ruku do ohně, ale myslím, že to bylo tam) v Totálním podcastu na otázku, co je jeho cíl ve Slavii do budoucna, bez zaváhání odpověděl "zlepšovat hráče". Vím, že tady to vůbec nezarezonovalo, tak jsem se tady ani já nechtěl točit na slovech a být kyselej, ale v ten moment musím říct, že mě to praštilo do uší. Zlepšovat hráče.

    Abych to teda uvedl na pravou míru, já bych prostě čekal odpověď ála "tituly, trofeje, Liga mistrů!".

    Podle mě je to hrozně moc vypovídající o tom trendu posledních let. Rozvíjení schopností hráčů s tím přece tak nějak jde ruku v ruce. Myslím s těmi úspěchy. Ale v žádném případě to nemůže být hlavní (!) cíl trenéra klubu, který má výsledkové ambice na úrovni Slavie. Hrozná změna myšlení a nemyslím si, že k dobrému.

  21. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Lord_Edmund     před 3 měsíci 15.02.2024 15:16 |  
    6 5

    Oskar byl včera mimořádně špatný a navíc zazdil velkou šanci. Jemu bych dal určitě nižší známku.No a to i Jurečkovi ,tam je to hlavně tím nasráním po hloupém vyloučení. I když upřímně, ani s ním bychom dalšího góla asi nedali.

  22. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    asanin     před 3 měsíci 15.02.2024 15:30 |  
    26 2

    Já už tu tvrdím dlouho a několikrát jsem to tu psal, že prostě my skládáme kádr moc jednotvárně (prakticky všichni hráči jsou stejní). Snažíme se budovat tým hlavně pro Evropu, ale zapomínáme na to, že se do Evropy musíme dostat z ligy. Na naší ligu máme tým, který je bohužel vůči konkurenci posledních 3 let mnohem náchylnější na ztráty bodů.

    Vezměte si 2 poslední ukončené sezony.

    Všichni jsme tu nejdříve doufali, že Plzeň (sezona 21/22) už musí a začne také ztrácet body... Ztrácela je? Nikoliv - ztráceli jsme je my a o titul jsme přišli.

    Minulá sezona. Všichni jsme čekali, že sparta také už začne ztrácet body... Ztrácela je? Nikoliv - ztráceli jsme je my a o titul jsme přišli.

    Po obou sezónách jsme se v prohlášeních poučovali a říkali, že příště už to bude lepší a že se na to připravíme. Jenže se znovu děje to samé.

    Proč?
    Vzpomeňte si na ty uplynulé sezony. Plzeň i sparta také odehrály horší zápasy, někdy v nich prohrávali, nebo chvíli před koncem nevedli... Jenže když potřebovali, vždy uměli doma i venku soupeře neskutečně zatlačit, vytvořili si velké množství šancí, závarů, penalt... A ty zápasy zvládali... My ne - protože neumíme změnit tempo ani styl hry... Náš tlak je většinou neúčelný, stereotypní... Nikdo nevezme balon a nevytvoří nebezpečnou situaci nějakým nečekaným průnikem do vápna... Jak píši výše, všichni hráči jsou totiž stejní, umí jednu šablonu hry a prakticky je jedno, jestli je na hřišti Petr, nebo Pavel... My ovšem do kádru nepotřebujeme typově 4 Douděry (Douděra, Schranz, Masopust, Tomič)... Potřebujeme tam Douděru, "Haraslína" (typově)... Pokud v posilách budeme pořád hledat jen zástupnost za současné hráče, bude to pořád stejné...

    Jindra rád používá slovo typologie... Byl bych rád, kdyby se to naučil i při výběru posil...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Tonda     před 3 měsíci 15.02.2024 15:46 |  
      5 3

      Ne, Jablonec jsme nezatlačili a nedali gol v poslední minutě nastavení... ee To umí jen sparta nebo plzeň, my ne....

      Náš problém je, že momentálně máme špatnou obrannou hru, resp. záloha obraně moc nepomáhá. Na Podzim jsme měli naopak většinou velmi dobrou obrannou hru. Takže ten problém odstraníme a opět budeme nadávat, jak spalujeme tutovky. Pro mě je složení středu zálohy Šéva s Oskarem prostě subtilní a když soupeř potřebuje, umí nás tam agresivitou přetlačit.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        asanin     před 3 měsíci 15.02.2024 15:51 |  
        15 3

        Ty jsi snad viděl s Jabloncem od vyrovnávací branky na 3:3 nějakej festival zahozených šancí? Já si pamatuju jen na tyč Tijaniho... Jinak jen neplodná převaha bez toho co píšu v původním příspěvku... Gól padl ze standartky, nikoliv z toho, že by nějaká individualita udělala něco překvapivého... Asi moc nechápeš co píšu...

  23. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    damade     před 3 měsíci 15.02.2024 16:08 |  
    35 7

    Pojďme začít mluvit o tom, že tohle neni nic novýho. Neni to žádná potřebná "facka". Neni to pro tým žádnej "budíček". Přesně takhle už hrajem druhym rokem. Sice ne vždy, ale dejme tomu, že přesně takhle vypadá náš každej třetí/čtvrtej zápas. Vysoko v tabulce se držíme jen kvůli tomu, že je Eden stále pevnost, ve který se naši soupeři poserou už během rozcvičky a naši hráči tam ty góly nějak dotlačej. Venku je to ale dlouhodobě bída. Pamatujete třeba na remízu v Teplicích, kde jsme na srovnání potřebovali dvě penalty? To bylo před rokem. Pamatujete na prohru v Liberci, kde si Olayinka dal vlastňák? To už jsou dva roky. Změnilo se od tý doby něco? Ne. Venku pravidelně ztrácíme, prohráváme. Lepíme to dobrou domácí bilancí, ale stačí to jen na druhý místo, dvakrát v řadě. A velmi pravděpodobně to bude třikrát. Proč?

    1. Po odchodu Nezmara chybí Trpišovskýmu jakákoliv opozice. Každej občas potřebuje inspiraci, radu, jinej pohled na věc. I tak úspěšnej trenér jako Trpišovský. Tvrdík mu jí nedá, protože fotbalu nerozumí. Bílek je vyjednavač, nikoliv fotbalový expert. Kovář jakbysmet. Je potřeba přivést do klubu opravdovýho znalce. Je jedno, jestli na pozici SŘ, manažéra, asistenta trenéra nebo na nějakou uplně novou pozici. Prostě tam musí být někdo, kdo dokáže Trpišovskýmu položit kritický otázky ohledně taktiky/strategie a navrhnout vlastní postup. Tykač by si tohle měl prosadit a klidně koukat i do zahraničí.

    2. Neustálé změny v sestavě. To souvisí i s bodem 1. Chybí sehranost, organizace, nějaká struktura. Kdybyste mi řekli, ať vyjmenuju základní sestavu Slavie v titulových sezónách 19/20 či 20/21, nebudu mít jediný problém. To stejný u Plzně v předminulý sezóně a u Sparty v minulý. Ale základní sestavu Slavie v posledních dvou letech vyjmenovat nedokážu. Protože neexistuje. Točej se útočníci, záložníci i stopeři. Točej se i gólmani. Dnes se točí i rozestavení. Proboha, kdy se maj ty hráči sehrát? Jak se maj poznat? Jak maj získat automatismy? Jak maj hráči nabrat jakýkoliv sebevědomí, když vědi, že je Trpišovský nechá hrát jen každej třetí zápas? Bohužel, když tohle před rokem řekl Šmicer (a od té doby se nic nezměnilo), tak ho Tvrdík seřval. Takže v tomhle změnu očekávat nemužem.

    3. Chybí nám techničtí, kreativní hráči, obzvlášť na křídle. Tohle se s náma taky táhne pěkně dlouho, zhruba ty dva roky. Na Spartě se střídá jeden Pešek, Hložek, Birmančevič a Haraslín za druhym. My na křídla cpeme hroťáky. Náš herní plán spočívá pouze v centrech. Žádná kreativita, žádný zrychlení, žádná schopnost obejít obránce. Tohle přece od Schranze nebo Jurečky čekat nemužem. Jsou to dobrý hráči, ale maj bejt jinde. Jak se chceme dostat do obrany, když máme na křídlech tyhle dva? Nebo třeba Burena? A přitom tenhle typ hráčů fakt neni nedostatkový zboží. Jen v lize běhá např. Tupta, nebo Kušej. Proč u nás nejsou? Proč nekoukáme do zahraničí, tak jako Sparta? Vždyť takovej prostředek Italský/Francouzský ligy je plnej techniků, který si s novym majitelem navíc mužem dovolit. Proč nemáme vlastního Birmančeviče? Nechápu.

    Včera přišli ofenzivu oživit Buren se Schranzem. Jak to vypadalo? Mandous nakopává nahoru. Hlavu samozřejmě nevyhrajem, protože jsou v průměru o 10 cm nižší než stopeři. Když už získáme odraženej míč, tak ho Buren se Schranzem nezpracujou, protože prostě nejsou technici. A když už ho kvalitně zpracujou, tak nedaj žádnou progresivní přihrávku. Ne, otočej to zpátky na Zimu, kterej to vrátí Mandousovi. A pak další nákop. Tohle nikam nevede.

    Dokud nepřestanem točit sestavou a neposílíme ofenzivu o technický, kreativní křídla/desítky, tak se nic nezmění. Stále budem ztrácet v Teplicích, stále budem ztrácet ve Zlíně, stále budem ztrácet v Olomouci. Obávám se, že se tak nestane, dokud Trpišovský nedostane zpětnou vazbu od jinýho fotbalovýho experta. Jinak se mužem s titulem rozloučit ne jen letos, ale na pěkně dlouhou dobu. Protože Sparta takovýhle problémy nemá.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Lunaris     před 3 měsíci 15.02.2024 16:44 |  
      3 2

      Bod 3 si úplně nemyslím, že je pravda, se podívej, jak často se do vápna dostaneme průnikem po křídle, po brankové čáře atd. Tam je spíš problém v provedení těch cutbacků, kdy se z toho nedaří pořádně zakončit. Že bychom ale spoléhali jen na centry, pravda není.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:24 |  
        1 1

        Dobrá otázka

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      rybarmirek     před 3 měsíci 15.02.2024 17:02 |  
      4 0

      Zdravím, domnívám se, že pan Řička by asi funkci nějakého oponenta,nebo ředitele ve Slavií vzal,kdyby mu byla nabídnuta.Ve Slavii si ho před mnoha lety pamatuji u dorostu a je to Slávista,ale asi jsme mu to nenabídli...Byl u dorostu s panem Šustou,to byl dorost:Wintr, Hyský,Štajner a mnoho dalších kteří se v budoucnu v lize prosadili.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        mig52     před 3 měsíci 15.02.2024 17:44 |  
        4 2

        Nejvyšší si to nepřeje.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          JS (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 21:22 |  
          3 1

          A nejvyšší je Tvrdík nebo Trpišovský? Tady je možná zakopanej pes.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      mig52     před 3 měsíci 15.02.2024 17:43 |  
      12 1

      Damademu 1***. A o tom, že odpady mají kvalitnější asistenty, netřeba pochybovat. Bohužel.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Arminius     před 3 měsíci 15.02.2024 21:04 |  
        4 2

        Říká se mě to hodně blbě, ale zdá se, že nejenom asistenty.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:23 |  
          2 2

          bohužel je to tak

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 19:52 |  
      2 0

      Kreativní hráč chybí uprostřed zálohy, běhat po křídle umí kde kdo ale tvořit hru ne

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Martin 58     před 3 měsíci 16.02.2024 07:21 |  
      1 1

      Tak trochu objektivity: pohled na tabulku venku po 10 odehraných zápsech: 1. Slavia 18:8 24. Sparta 20:8 23. Pevnost má doma Sparta, zatím.

  24. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    vikik_vikik     před 3 měsíci 15.02.2024 16:12 |  
    11 9

    Je to už taková tradice, po takovém výsledku se vyhazuje trenér a polovina mužstva na to nemá.... , pročetl jsem si komentáře z listopadu , když jsme doma rupli s Plzní, a pak o pár dnů později ,kdy jsme přejeli AS, nebe a dudy , co k tomu dodat ?.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      damade     před 3 měsíci 15.02.2024 16:30 |  
      20 1

      Ano, vyhazov trenéra nedává smysl, ale jak dlouho si ještě chceme nalhávat, že jsou tyhle ztráty v pohodě? I pokud smáznem Karvinou 15:0, tak nám to ty body nevrátí.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:29 |  
        2 2

        Přesně, pak by to platilo a při astronomickém vítěství v Derby. Ty body mají v součtu za celou sezonu stejnou cenu

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Harvey     před 3 měsíci 15.02.2024 16:44 |  
      23 3

      Trpišovského jsem nikdy nevyhazoval, ale kombinace upadajících základních herních standardů a vytrácení se rukopisu jeho týmu (obecně vysoká pracovitost hráčů, obětavost, odvaha v soubojích, schopnost rychle reagovat na nefungující herní mechanismy atd.) a posledních dvou výkonů, mi poprvé nepřipadá jeho odvolání jako nelogická možnost. Naopak je to varianta, kterou by se odpovědní měli minimálně zabývat a připravovat se na ni.
      Takže bych to takovým evergreenem nenazýval. A nepřipadá mi to jako hysterické výkřiky, ale zpětná vazba odpovídající reálné situaci.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      jose01     před 3 měsíci 15.02.2024 19:43 |  
      7 0

      Otázka je jak ty body ztratiš, body ztratit můžeme , ale po průběhu kdy dáme pét tyček, nedáme penaltu a jdeme třikrát sami na brankáře. To je pak třeba zápas blbec, kterej je hold sem tam stane. Byl to tento případ? Posunuje se někam naše hra? Je tam vidět nějaký extra nasazení když se nedaří? Vždyť pokaždé když soupeř preleze půlku, tak to smrdí gólem, o obranných standardkach škoda mluvit. Já tam prostě posun nikam nevidím. Hráče vybíráme takový, co si nestopnou balon ani na golfovým hřišti, natož pak ve Zlíně, naše centry lítáj zpravidla do prd... atd atd. Rozhodně není vše špatně, ale snad jde pochopit o co mi jde. A řeči typu každej se na nás vytáhne atd. Proč každej rok nevyhraje LM nejakej vyloženě slabej tým, kterej se jen vytáhne na daleko lepšího?

  25. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Rosi     před 3 měsíci 15.02.2024 16:17 |  
    39 1

    Jako největší a dlouhodobý problém vidím neustálou snahu někde někoho přechytračit a dělat z fotbalu ještě větší vědu než je.....s tím souvisí neustálé měnění jak systému a rozložení, tak i obsazení jednotlivých postů sestavy.....sakra však jsme Slavia, adept na titul.....ten tým má být mašina co si jde za výhrou a nekouká kolem sebe.....ale my se chystáme na Zlín, Jablonec a jim podobné takovým způsobem, že ani není divu když s nimi takhle bojujeme, my tam s tím totiž už jedem.......chystat a bát se mají oni.....místo toho pak koukáme co jsme to zase vymyslely a jak krásně jsme prechytracily akorát sami sebe, jelikož souhra nulová a ty kluky to asi taky musí strašně bavit když vědí, že na Karvinou půjde zase někdo jiný pokud zrovna nedám hattrick......jinak hodnocením naprosto souhlasím a klidně bych za odevzdány výkon dal i o bod míň celému týmu

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      mig52     před 3 měsíci 15.02.2024 17:32 |  
      17 3

      Jj,. nedávno jsem psal, že děláme ten fotbal moc složitě a chtělo by ho celkově hodně zjednodušit. Komplexně. Děláme z něj vědu, hráči mají s prominutím hlavu zasranou pokyny, že neví, čí jsou, protože neustálou rotací chybí automatismy. My už nehrajeme fotbal, my pracujeme a dřeme fotbal.

  26. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Tacit     před 3 měsíci 15.02.2024 16:20 |  
    21 2

    Když je řeč o hráčích, tak už to tu někde padlo, že základem by měla být orientace na mladé hráče.

    Dělají to všude, Haaland má 23 let, Bellingham 21 roků, Victor Boniface 23, Vitor Roque 19, Gavi 18. Starší hráči jsou v základech pouze, když podávají nadstandardní výkon, nebo jsou lídři mužstva (Tony Kroos 32, Bernardo Silva 29 ...)

    A teď se podívejme na některé naše hráče:
    Václav Jurečka 29 let, Jan Bořil 33 let, Lukáš Provod 27 let, Petr Ševčík 29 let, Lukáš Masopust 31let, Tomáš Holeš 30 let, Mick Van Buren 31let, Ivan Schranz 30 let, pro úplnost: Standa Tecl 33 let, Ondřej Kolář 29 let. Jste přesvědčeni, že jsou to (zejména teď) lídři a hráči vysoce nadprůměrní? Za takové 2-3 roky nám tedy začne chybět 7-8 budoucích i současných třicátníků dnešní sestavy, bez kterých se JiT v současnosti neobejde.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Ados     před 3 měsíci 15.02.2024 16:34 |  
      14 2

      Máme tam i hráče té střední generace (Douděra, Zmrzlý, Provod), které dost možná čeká stejný osud jako tebou vyjmenovaných. Ale rozumím co jsi tím myslel. Já bych se bez váhání rozloučil s Burenem, Bořilem, Teclem a Schranzem. Ani u jednoho nevěřím, že by nám měli nějak do budoucna pomoct.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 16:35) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Barlblog     před 3 měsíci 15.02.2024 17:12 |  
      9 1

      Potíž je, že práce s reálnými lidmi není FM 2024. Na papíře tihle hráči nemají kvalitu, ale potom ti možná polovina kádru řekne, že se cítí sebevědoměji, když má vedle sebe na place Bořila. Co s tím uděláme? Vždy je to o kvalitním mixu a ne nezbytně o věku.

      Real Madrid - Courtois 31; Kepa 29; Alaba 31; Nacho (C) 34; Kroos 34; Modrič 38; atd.

      Náš problém je, že nám tu v minulých letech nezůstávali hráči protože tak moc chtěli a byli nositeli DNA Slavie a úspěchu. Zůstávali, protože nepřišla dostatečně lukrativní nabídka a to dost často z toho důvodu, že ti hráči měli a mají zdravotní problémy.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      kalex     před 3 měsíci 15.02.2024 18:12 |  
      1 1

      Jenže to jsou hráči top mužstev v top soutěžích. Tak to objektivně brát nejde.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 19:50 |  
      3 0

      Já hráče nerozlišuju na mladé a staré, ale na dobré a špatné

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Martin 58     před 3 měsíci 16.02.2024 07:16 |  
      1 0

      Hodně Vám toho vypadlo: Zima 23, Ogbu 24, Diouf 19 !, Vlček 23, Wallem 23, Zafeiris 21, Pech 22, Jurásek 20, Tijani 23.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Ados     před 3 měsíci 16.02.2024 09:55 |  
        2 1

        No ale u všech očekávám, že tu za 2-3 roky nebudou, protože budou chtít jít ven. Jen nevím u toho Tijaniho, ten nám tu zůstane asi do konce smlouvy.

  27. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Markus     před 3 měsíci 15.02.2024 17:47 |  
    24 0

    Včera jsme 4x vystřelili na branku, Zlín také 4x. Vyhrané souboje stejný příběh, 91 vs 92. Víc mi nedává smysl dodávat.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 19:08 |  
      2 2

      Děkuji Ti za ta čísla. Jsou hrozivá.

  28. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Matěj51     před 3 měsíci 15.02.2024 18:12 |  
    15 0

    V poločase zápasu jsem při kritice Tomiče a Wallema psal, že až Zlín ve druhém poločase uběháme, tak to snad nebudou tak kazit. A oni ševci uběhali nás, borce, u kterých trenér preferuje běhavost. Nebo jsme se šetřili úmyslně?

  29. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Monarchie     před 3 měsíci 15.02.2024 18:35 |  
    4 1

    Hlava řídí vše a asi bychom potřebovali mentálního kouče. Nefungují nám křídla a neumíme takové zápasy mydlit.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      rfslavia     před 3 měsíci 15.02.2024 22:20 |  
      4 0

      mentalni kouc Hovorka je ve sparte :))

  30. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Kratass97     před 3 měsíci 15.02.2024 18:58 |  
    7 1

    Bohužel prostě nemáme nadstandartní hráče. Pořád točíme hráče nehrajeme 2-3 zápasy ve stejný sestavě obrana všude na světě ma jasně dané hráče a my to točíme jak blázni. Ideální vzadu Vlček - Ogbu - Zima
    Krajní zalozniky nemáme nějakým způsobem našlapaný že bych si řekl Jo ten to umí vzít na sebe a dát gola. Wallem to asi splňuje nejvíc ale ostatní to nemají. Nevím koho jiného za Trpise ale měl by se srovnat protože tohle není pár zápasu tohle je opravdu dlouhodobě co většinou hrajeme hovno

  31. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    jose01     před 3 měsíci 15.02.2024 19:07 |  
    12 5

    Já nevím, za mě to Mandousova chyba byla a velká. Pro jakej jinej centr by měl brankář jít než tento? Letí to dlouho, spadne to do malyho vápna přesně před něj. Ten tam má vletet a ještě naložit útočníkovi, že ho tam příště nenapadne ani jít. V tomto je Staněk někde jinde.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 19:47 |  
      4 1

      Bohužel Mandy na mě působí i když je to kus chlapa, že se bojí rány.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      DF007     před 3 měsíci 16.02.2024 07:41 |  
      5 1

      Gólman si může chodit pro centry v malém vápně, ale těžko se chodí na přední tyč, když tam navíc máš dva své stopery a papírově nejlepší hlavičkáře. Tohle mu nejde vyčítat. Chyba je právě u stoperů, ale hlavně u Bořila, který úplně zbytečně tu standardku vyrobil.

  32. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    benny231     před 3 měsíci 15.02.2024 19:33 |  
    6 4

    Děkuji za článek.
    Zbytečná až ponižující prohra.
    Snad nebude mít daleko větčí dopad, než se dnes zdá,Hráči to zmastili,to nikterak nerozporuji ale skuteční viníci jsou nedotknutelní

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      mig52     před 3 měsíci 15.02.2024 20:43 |  
      2 4

      Lehké léky. Za ten výkon bych poslal hráče i s realizákem pěšky do Prahy. Anebo tentokrát rovnou do Karviné, přišli by akorát na zápas.:)))

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Arya     před 3 měsíci 15.02.2024 22:43 |  
      3 1

      Kdo že to prohrál?

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 02:38 |  
        1 2

        Pro mne to prohra byla. Výsledkově to byla naštěstí plichta Máte pravdu a díky za opravu.

  33. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    benny231     před 3 měsíci 15.02.2024 19:54 |  
    4 2

    pokud hodnotím jen tento konkrétní zápastak se netalo nic hrozného. Ostuda je to obrovská, ale to se dá,
    bojím se ale že to založilo základ škodě nepopsatelně vyšší,
    Snad se pletu, ale přijde mi to jako naprosto zbytečný hazard.
    těžko lze předpokládat, že dojde ke změně. pozápasu se Zlínem, když se neřešili ztráty titulů v letech minulých.

  34. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Veny     před 3 měsíci 15.02.2024 20:14 |  
    13 9

    Koukám teď na rumuny. Ti jsou úplně někde jinde. Bohužel Moc v zisk titulu nevěřím ti si to už uhlídaj.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 19:04 |  
      1 5

      Je smutné, že avizovaná honba za titulem skončila dříve než vůbec začala.

  35. KOUKALI JSTE JAK DÁVALI

    Slávista 51     před 3 měsíci 15.02.2024 20:44 |  
    2 0

    Turci góly ?
    To u Slavie nevidíme, bohužel !

  36. Sklízíme, co jsme zaseli

    hiker42     před 3 měsíci 15.02.2024 20:50 |  
    20 4

    a to ve všech řadách.
    1. tým od covidu funguje na "prodejním modelu", nikoli na modelu "jdeme pro titul", ty byly spíš externalitou.
    2. Kupujeme az na výjimky atlety, nikoli techniky.
    3. Oboji se v plné nahotě ukázalo po odchodu Nica.
    4. Spousta výborných postřehů tu byla dnes napsána, nebudu opakovat, dekuju za ně.
    5. Jen jednu věc doplním - aktuálně strašně chybí Zafeiris. Bez něj jsme poloviční dozadu a marní dopředu. Až po sezoně odejde, budeme ve stejné situaci jako před 3 lety, kdy odešel Nico.

    Jsem rád, že letos to nebudou nervy do dubna, jestli bude titul. Že nebude, je jasno v půlce února.

    Což nic nemění na tom, že fandit budu seč mi síly budou stačit.

  37. Posila za 100 mega

    JS (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 21:18 |  
    15 12

    Priske by za 100 míčů koupil dva tři rozdílové hráče na posty, kde ho tlačí bota. My za 100 mega koupíme šestého stopera, co rok nehrál fotbal, ale je pořád ve slávistické whatsappové skupině.

    Tahle informace by jaksi měla stačit k tomu, abychom si udělali obrázek, jak ve Slavii funguje sportovní strategie a proč za nás neustále nastupují v 95 % zápasů zbyteční hráči jako Mick nebo Provod. Jistě, jsou to sympaťáci. Posunou nás dlouhodobě? Zlomí nepříznivé zápasy?

    Snad bude nový majitel zodpovědný, a do tohoto zaběhlého pořádku, který znamená ztrátu titulu potřetí za sebou, trochu zašťourá.

    • Re: Posila za 100 mega

      Ragnarok     před 3 měsíci 15.02.2024 21:55 |  
      12 9

      Jindra prokazuje sebereflexi a je to znát na tom, že dělá změny. Příští rok proto budeme v Portugalsku 4 týdny a nesehrajeme tam žádný zápas. Houšťa si vezme k sobě pár posil, Zdeňka Izera, Jiřího Krampola a youtubery, kteří dělají pranky, aby si to kluci užili.
      Na pozice gólmanů budeme již angažovat jen zraněné borce, co nevidí, bojí se míče a jsou psychicky nalomení z toho, že projede kolem stadionu City Elefeant. Myslím, že by se nám hodil Macík, Grigar, Vaclík, Hrubeš, Rakovan, aby bylo z čeho vybírat.Pro kouče je ideální mít na každá post 6 hráčů, aby nemusel přemýšlet, kdo je kdo na hrací kostce.

      • Re: Posila za 100 mega

        Karel13     před 3 měsíci 16.02.2024 00:43 |  
        4 4

        Jestli si pořád myslíš, že jsi vtipnej, tak nutně změň prášky ...

    • Re: Posila za 100 mega

      Mikey     před 3 měsíci 15.02.2024 21:56 |  
      13 3

      S Provodem nesouhlasím, ale musí hrát na své pozici. Jinak souhlasím.
      To by ale musela přijít změna na trenérském postu nebo opravdu silný sportovní ředitel, který půjde do konfliktu a stejně by se velký JT přiklonil na stranu JiT.
      Upřímně následující měsíc rozhodne o budoucím směřování Slavie a trenérovi.

  38. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Ragnarok     před 3 měsíci 15.02.2024 21:42 |  
    18 16

    Jindra s platem jako je rozpočet Karviné určitě něco vymyslí a 5:4 tam vyhrajeme a bude dobře.
    Mandy je super gólman, ve Zlíně se zase při střele zblízka odvracel, místo, aby se roztáhl. To je u gólmana super vlastnost.
    Vykoupil bych za 350 milionů Juráska. Pan Tykač to Jindrovi na splnění cíle být před Karvinou rád dá. A kámoši na lavičce už můžou konfigurovat další bavoráčky. Houšťa prohodí vulgaritku, Kovář schová někomu auto až k zimáku, na válečné poradě se Standa s Bóřou zmíní, že hrát by měli hlavně ti nejlepší kamarádi, jako dvojku podržíme za 15 na rok maskota.
    Sparta nás předehnala, protože Rosický je lepší manažer než Bílek, a Priske je narozdíl od Trpišovského profesionál, který nemá k sobě vulgárního šílence a suitu kývačů.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      ashley     před 3 měsíci 15.02.2024 22:15 |  
      17 10

      Je to sice možná trochu tvrdě napsané, ale ta podstata je bohužel přesná… celý klub je prorostlý kamaráčoftem a Trpiš si dělá, co chce s nulovou oponenturou a sebereflexí…tým zaplevelil průměrnými hráči, není tu jasně daná vize a zcela se odstoupilo od toho, co historicky neslo ovoce… pro Trpiše se z toho stala jen laboratoř na jeho hokusy pokusy, které bohužel začaly většinově nevycházet… obhájci samozřejmě vždycky vytáhnou zápasy jako AS nebo loňský pohár, jenže bohužel to jsou jen světlé okamžiky dlouhodobém úpadku… už tři sezóny se motáme v kruhu a nic se nemění a nezmění - můj názor je takový, že trenér už tomu bohužel nemá co víc dát a začíná vrbovatět. Bohužel asi dává smysl, aby se trenér čas od času posunul, protože pak zpohodlní a ztratí hladovost.
      Dlouho jsem Trpiše také hájil, ale otázka jeho konce by se měla začít seriózně řešit. Tohle je už prostě agonie a je to jen oddalování toho, co prostě dřív nebo později bude muset přijít. Je jen na vedení, jestli a jak dlouho se to bude prodlužovat dál.
      Trpišovi je samozřejmě třeba poděkovat za obrovské úspěchy, které s klubem udělal, ale současně je třeba ve správnou chvíli říct, že by se cesty měly rozejít - a to se prostě blíží. Spousta lidí o něm mluví jako o českém Fergusonovi, jenže jeho cesta se spíš sune směrem k českému Wengerovi.
      Po každém prokaučovaném a odchozeném zápase se lidem zacpe pusa domácím vítězstvím, ale těch šílených zápasů je prostě strašně moc. Takhle se o titul nedá hrát a takhle to dál nejde.
      Argumentovat stylem “a kdo by jako byl místo něj” je nesmysl… ani Trpiš není nenahraditelný. Ostatně i on přicházel jako mladý trenér s pár zkušenostmi z ligy. Navíc nikde není napsáno, že to musí být někdo odsud…
      Byl bych taky rád, aby tu byl třeba dvacet let, ale nikdo není víc než klub. A na prvním místě je Slavia.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.02.2024 22:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Barlblog     před 3 měsíci 15.02.2024 22:38 |  
        8 0

        Trenér Trpišovský, esence stagnace - http://clubelo.com/CZE

        Můžeme se absolutně shodovat na tom, že přestupové okno se nám nepovedlo. Souhlasím. Není to ani tak o tom, kdo přišel, jako spíš o tom, kdo nepřišel. :-)

        Zápasy jako ve Zlíně se budou stávat všem trenérům a na základě jednotlivých výpadků nemůže nikdo odpovědný iniciovat výměnu trenéra. Ta by měla přijít v době, kdy stagnace, předvedená hra a výsledky nevychází dlouhodobě a kdy klub nesplní určité cíle.

        V létě odešli Olayinka, Jurásek a Lingr.
        Spartě odešel Čvančara.

        Porovnávám jen "důležité hráče".

        Startovní čára je pro oba kluby stejná až od zimy 2023/2024. Pokud "provaříme" další 2-3 přestupní období a nebudeme schopni hrát konkurenceschopně, pak je na místě debatovat o změně sportovního vedení nebo trenéra.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          ashley     před 3 měsíci 16.02.2024 00:23 |  
          10 1

          Tady je právě asi rozdíl v našem vnímání situace :) souhlasím, že je nesmysl, iniciovat výměnu realizačního týmu na základě individuálních výpadků - jednoduše řečeno, prohrát se může - druhá strana mince je jakým způsobem (to nechám stranou). Jenže já třeba tohle už nevnímám jen jako individuální výpadek, ale jako systemovou věc, která nás pronásleduje už tři roky, resp. od poslední titulové sezóny, kde nás v podstatě zachránila a nakopla covidová pauza. A stála nás dva tituly (ta chyba v systému:) to bych řekl, že už jsou poměrně konkrétní nesplněné cíle :) které bychom v obou případech při troše stabilní formy uhájili, jenže stabilita a automatismy nás bohužel nenávratně opustily, což nás stálo x zápasů jako nyní ve Zlíně.
          Pokud jde o předváděnou hru, tak to je samozřejmě věc osobní preference. Mně se třeba tahle čitelná, neefektivní a pomalá obehrávaná nelíbí… chybí tomu přímočarost a soupeři nás hlavně venku dokáží často eliminovat, na což nejsme schopni jakkoli reagovat. A to taky není otázka posledního měsíce.
          Beru to, že Trpiš tady udělal velké věci, takže má dobu hájení jinou, než by měli jiní trenéři. Na druhou stranu ale nejde strkat hlavu do písku a dělat, že je všechno růžový, protože není a ty problémy tu dlouhodobě jsou, přičemž realizační tým je není schopen řešit… neříkám hned vyhazovat, ale chtělo by to vrátit se ke kořenům, které JT vždy charakterizovaly… a navíc i trochu vymezit hřiště a do systému přivést silnou osobnost na pozici sportovního ředitele, protože zdravý klub by měl fungovat na bázi oponentury.

          • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

            Barlblog     před 3 měsíci 16.02.2024 00:45 |  
            6 3

            Já mám spoustu výhrad a chápu kritické argumenty. Bohužel tu velké množství lidí nechápe, jaké úkoly Trpišovský a realizační tým měl. Neměli se vyhrávat tituly. Měli se prodávat hráči a to ideálně na základě dobrých výsledků v pohárech = základní skupina. K tomu je potřeba dodat, že zvlášť Sparta si titul pojistila i jinak. Nejsem přítelem absurdních konspiračních teorií, ale slovy klasika, vztah našich rudých gentlemanů s rozhodci není "křišťálově čistý, že prostě ani křišťál křišťálověji čistší být nemůže".

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              ashley     před 3 měsíci 16.02.2024 14:20 |  
              4 0

              Já doufám, že i když spolu třeba nesouhlasíme, tak snad předkládám srozumitelné argumenty… rozhodně jsem dalek nějakého populistického vyhazování všech - Trpiš je naše velká persona a já budu jen rád, když ti vydrží co nejdéle a bude Slavii ku prospěchu. Jen mám obavu, že pokud se nic na celkovém fungování nezmění, tak to přesně spěje k tomu závěru, o kterém jsem mluvil.
              S těmi cíli bych souhlasil v situaci, jako je dnes… prostě od začátku vyrovnaný souboj a na konci bychom byli druzí, neřeknu půl slova. Ale v situaci, kdy vedeš po podzimu ligu a dvakrát po sobě se ti úplně rozsype jaro, tak to cílem “prodej hráčů na prvním místě” nejde omluvit. To mužstvo i tak mělo mít sílu to zvládnout při našich možnostech… a osobně si myslím, že možná s problémy, ale zvládli by to, kdyby se navíc dál všechno nerozbíjelo rotací. Pro nás nebyl hlavní problém porážet konkurenty, ale stačilo porazit kluby s 10x menšími rozpočty a nebylo co řešit. To je na tom to smutný

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Martin 58     před 3 měsíci 16.02.2024 07:07 |  
        10 1

        Slavia: Mandous - Masopust (78. Vlček), Ogbu, Holeš - Douděra, Zafeiris (78. Ševčík), Oscar (89. Van Buren), Bořil - Provod, Jurečka (87. Wallem) - Chytil (90.+5 Hromada). Trenér: Trpišovský.
        Sestava proti AS Roma. I jedenáctka "zaplevelená" průměrnými hráči, jak tvrdíte, dokáže hrát radostný a účinný fotbal...

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          ashley     před 3 měsíci 16.02.2024 14:06 |  
          5 1

          A proč ho odehraje jen v zápase roku? A ne třeba v Teplicích - nehecnout se na velkoklub by bylo smutný… a zaplevelováním samozřejmě nemyslím Zafeirise a spol., nýbrž čistě namátkou Talovjerova (beru argument přestupu - ale jde o princip) Hronka, Valentu, Ichu, Matouška, Berana či Hellebranda a jim podobné, naposledy Dumitresca, kteří přicházejí jako hráči, kteří dvakrát kopli do míče a kteří jen chodí po hostováních, stojí nás obrovské peníze na přestupech a odměnách a kteří prostě jen projdou přípravou, ukáže se, že na to nemají nebo tu prosedí v lepším případě půl rok, případně se jim nedá pořádná šance a jdou na tři roky hostovat - tohle fakt zdravé není…

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Barlblog     před 3 měsíci 15.02.2024 22:17 |  
      12 9

      Sparta mohla ve 30. minutě prohrávat v Karviné 0:2. Byl by Rosický pořád nejlepší manažer?
      Sparta prohrála 2:3 s Galatasaray. My jsme porazili Fenerbahce dvakrát stejným rozdílem. Vtipná je navíc ta sestava, ve které jsme to dokázali. Znamená to tedy, že náš realizační tým je násobně lepší než Priske?
      Budeme psát vtipné příběhy taky o tom jak jsme skončili první ve skupině Evropské Ligy, přičemž máme zlomek peněz co AS Roma?

      Trenérský tým je vulgární a agresivní a s panem Priskem - který nás, hloupé východní opice učí dobrým mravům, se nemůže rovnat. Měli bychom požadovat rezignaci Trpišovského a najít lepšího trenéra za méně peněz! Ideálně ještě dnes v noci, protože zápas v Karviné rozhoduje o naší budoucnosti! Zároveň bych doporučil okamžitý nákup rozdílových hráčů, které doporučíme zde na SN. Začni prosím se závazným seznamem rozdílových hvězd, zítra ho můžeme po odborné debatě předat na sekretariát klubu.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Wulfstan (přítel SN)     před 3 měsíci 15.02.2024 22:20 |  
      11 4

      Já teď sice tvůj negativismus chápu, ale nepřipadáš si trošku jak přeskakující gramofonová deska? Vždyť meleš furt to samý.

  39. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    kupik     před 3 měsíci 15.02.2024 22:02 |  
    10 0

    Dobrej večer,přátelé
    po Jablonci mi spadl kámen ze srdce,teď tam zase visí.
    Hodnotit jednotlivce je složitý,snad nejvíc mě zklamal Tomič.A opravdu nevim koho pochválit.
    Já se pořád nemůžu zbavit dojmu,že hrajeme jak na houpačce.Jednou nahoře,jednou možná i dvakrát skoro dole.
    Jasně,že nejde pořád vyhrávat,koukněte na Juve,ten uletěl 2x doma s klubama ze spodku,jednou remíza a jednou dokonce prohra.Doma.A to se Empoli a Udine motá dole.
    Nevim,fakt nevim proč neumíme vnutit soupeři svoji hru a poslat ho do kolen.Pořád nám chybí střelba z poza vápna a tlak ve vápně.Kde je ten total fotbal?
    Dříve mi ten mančaft připadal i víc nažhavenej,hráči při střídání si plácali,fandili,jako by se vytratil takovej ten kolektivní fanatismus s touhou po vítězství.
    Skoro mi to připadá,že uvnitř něco nefunguje jak má.Rád bych se mejlil.
    No a včera jen tak náhodou přišla k TV moje krotitelka a co se děje,že neslyší žádnej křik a kouká 1:1.
    Znalecky povídá,no vidíš,tak máte bod zvenku,to je dobrý,ne?
    Tak bych si přál,aby ten bod měl cenu zlata na konci sezony.

  40. porad na zacatku?

    Snivec     před 3 měsíci 15.02.2024 22:11 |  
    27 1

    prijde mi, ze jsme stale na zacatku, kazdou sezonu, kazdou jeji cast zaciname znova
    zacne sezona, prvni zapas a zacne se hledat idealni system, idealni sestava, hracum idealni posty a nasledujici sezonu zacne kolotoc znova
    to fakt neni normalni, vzdyt se vsichni znaji, treneri i hraci, nehrajou spolu poprve, odehrali spolu podzim, absolvuji pripravu a pak tohle
    ja bych chapal, kdyby hraci odchazeli, museli se nahradit a novacci zapracovat, ale treba nyni nikdo ze zakladu neodesel, do kadru se neco investovalo, takze se mel kadr pouze vhodne doplnit, prijde prvni zapas a je to stejny kolotoc, jako by se vymenila pulka kadru
    uplne absurdni je to, ze posilime obranu, posily vlastne nehraji a jeste dostaneme trojku doma od jablonce
    tohle fakt neni normalni
    na celo ligy to porad staci, financni moznosti Slavie, sirka kadru i kvalita hracu Slavie oproti ostatnim tymum ligy, vyjma sparty, je nesrovnatelna, ale kdyz ma Slavia konkurenta, ktery hraje slusne, pak to najednou na prvni misto nestaci, rozdily jsou minimalni a chyby jsou proste znat, najednou se pocita kazdy bod, rozhodne pocet nepovedenych zapasu, pocet chyb a tech udelame vice nez konkurent

  41. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    cvočkař Danda     před 3 měsíci 15.02.2024 22:21 |  
    8 19

    Možná jsem se koukal na jiný zápas,ale s tak kritickým komentářem nesouhlasím!
    Je pravda, že jsme ztratili úplně hloupě body po zbytečném faulu Béři,ale v podstatě ševci vystřelili 2 x na branku.Škoda , že to tam nespadlo Oskymu,bylo by vymalováno
    Jurečka se taky nechal dost blbě vyloučit.

    Stále věřím v titul,rozhodně se ve vzájemných zápasech s rudochy.
    Zdraví cvočkař. Danda

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      japoko     před 3 měsíci 15.02.2024 22:47 |  
      17 3

      Jo, oni 2x na bránu, my 2x na bránu! To je fičák, tvl!

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      o5aradecek     před 3 měsíci 15.02.2024 23:22 |  
      16 4

      Máš pravdu, skutečně ses díval na jiný zápas.

  42. Sks

    Kratass97     před 3 měsíci 15.02.2024 22:40 |  
    23 2

    Koukám na zapas Ajax Vs Bodo a to co si hráči Bodo dovolí to je nádhera. Jak jsou technicky na tom výborně běhají balon nepřekáží dovolí si kličky, vystřelit prostě tady je vidět jak je fotbal krásný sport.. Bohužel my v tom hledáme vědu totální chaos.. bohužel sem z toho už nasranej totálně za to co predvadime člověk se těší na fotbal a my pak hrajeme Holomajznu… Dobře zápas s As byl super a další zápasy ? A to se nebavím o zápasech venku tam hrajeme pravidelně totální hovno.. Chybí kvalita

  43. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Andre18     před 3 měsíci 15.02.2024 23:00 |  
    9 23

    Třetí rok bez titulu.Nebyl by někde v Dánsku trenér?My ho nemáme...Jsi Jindro na úrovni Vrby,promiň......Ten alespoň zkusil
    repre a zahraničí,ale jste oba daleko za.....

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Pedro50     před 3 měsíci 15.02.2024 23:36 |  
      7 2

      Už nepi

  44. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 02:31 |  
    10 5

    Start je to více než nepovedený. Jen bych nesouhlasil s tím, že se trenér odvolává po jednom nepodařenémzápase. Loni touto dobou( zimní přestávka) jsme měli náskok před Spartou 13 bodů. Myslel jsem si, že to nelze prohrát, přesto se tak stalo. . Závěr soutěže jsme si prohráli sami.Liga byla naprosto neregulérní. Pokud byhom, ale neztráceli body(Teplice, , Boleslav, Liberec.... mohl by Křetínský nacpat kabelu daleko víc, na záda si dát krosnu a nebylo by to nic platné.
    Tahla zbytečná ztráta titulu se přešla a přejde se i ostuda ze Zlína. Z Karviné přivezeme nejméně bod a trenér bude zase nejlepší.
    Liga je dlouhodobá a tím i krásná. A tam nám to nastaví zrdcadlo. A sdílím obavy těch, kteří předjímají, že nám ty včerejší body budou chybět.


    Komentář byl uživatelem upraven (16.02.2024 07:48) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Kuba1782     před 3 měsíci 16.02.2024 07:11 |  
      4 2

      Prosim te, co to plácáš. Loni touto dobou jsme rozhodně nevedli ligu o 13 bodů. Možná tě to překvapí, ale po 20. Kole jsme vedli ligu o 2b před PLZ a o 5b před SPA. Karviná loni byla ve druhé lize…


      Komentář byl uživatelem upraven (16.02.2024 07:13) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 08:08 |  
        3 2

        Děkuji za upozornění.Opravil jsem to. Karvinou jsem si popletl s Opavou se kterou jsme zahajovali o rok dříve. Taká pořádná ostuda 0.1 a dokonc e snad i doma.Naštěstí je tu spousta pamětníků, kteří mne mohou opravit, Na skutečnosti, že to byl základ prokaučovaných titulů to nic nemění. Bohužel

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      DF007     před 3 měsíci 16.02.2024 07:33 |  
      1 0

      Loni jsme touto dobou byli za Plzní

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 07:49 |  
        0 3

        Díky, Náskok na Spartu byl 13 bodů

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          DF007     před 3 měsíci 16.02.2024 07:51 |  
          6 0

          Ne, na Spartu jsme loni měli maximálně 7 bodů. V této době myslím 5.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      rfslavia     před 3 měsíci 16.02.2024 08:02 |  
      3 3

      tys pil !!!

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 08:11 |  
        1 2

        Díka za optání, nepil. Jen ta paměť s vyšším věkem slábne

  45. NO, TAK CELKEMODPOVÍDAJÍCÍ

    Slávista 51     před 3 měsíci 16.02.2024 06:57 |  
    1 3

    ohodnocení.
    Až na 2vyzdvihované zbytečně.

  46. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    cvočkař Danda     před 3 měsíci 16.02.2024 07:25 |  
    13 22

    Jestli tady píšete o holomajzně a jaká je to tragédie, že bychom potřetí nemeli tytul,tak jste zmlsaní zlatým hetrikem.Ja fandím SLAVII od roku 1966,viděl jsem hrát takove borce jako Lálu Kadrabu Hildebranda Píšu Fr.Veseleho atd.Celou dobu jsem fandil Slavii i když jsme několikrát hráli o sestup a tytul vyhráli až pod Frantou Ciprem, které ho si pamatuju jako dříče v záloze.
    Nebrečte tu nevyhazujte trenéra a veřte Slavii
    S úctou Danda cvočkář.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      rak (přítel SN)     před 3 měsíci 16.02.2024 09:04 |  
      7 1

      Já se připojuji s tím rozdílem, že fandím Slavii od roku 1964.

  47. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    DF007     před 3 měsíci 16.02.2024 07:48 |  
    27 9

    Já ponechám stranou mužstvo a trenéry, kteří jsou jednoznačně hlavní viníci prohry, o tom žádná, ale zkusím se kouknout výše, tedy do kanceláří. Po odchodu Nezmara (který byl z morálního hlediska nezbytný), nemáme odpovídající osobnost na pozici sportovního ředitele a tím pádem odpovídající protiváhu Trpišovského. Tvrdík pro Trpiše udělá úplně vše, protože on tak funguje, že kamarádí, kterými se obklopí, jsou pro něj jakousi zárukou. Tvrdík se obecně rád obklopuje lidmi, kteří mu nejsou oponenty ale spíše přitakávači. To vidíme na Bílkovi, Kovářovi, nově Teclovi. Je to pro mě trochu nepochopitelné. Zároveň nechápu, jak může sportovní úsek tolerovat, aby porady během zápasů vedli hráči, kteří jsou na lavičce, ať už se jedná o Bořila, Tecla nebo Koláře. To je věc, která mě cca posledního půlroku zaráží.
    Chci tím říct, že dokud nebudeme mít dostatečně silné vedení a zejména část sportovní, která se bude držet nějaké koncepce, kterou nastaví společně s trenéry, tak budeme neustále hledat styl hry, budeme nečitelní v podpisech posil a naše hra bude jak na houpačce.
    Ten chaos na hřišti dovolil Tvrdík s Bílkem.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      kostelnivlajka     před 3 měsíci 16.02.2024 08:59 |  
      11 1

      On to jistě pan majitel pochopí, je jen otázka, aby to netrvalo dlouho, letos to asi nebude.. Nebo uvidíme jakej to je střelec

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      houston (přítel SN)     před 3 měsíci 16.02.2024 14:03 |  
      13 3

      To, že v zápase vystupují spolu s trenérem v přerušený hře k čáře i někteří dříve narození hráči, toho jsem si asi nevšiml jen já. To není způsob, který svědčí o správně nastavený hierarchii ve vedení týmu v zápase, že ? Náhradníci mají sedět na prdeli a čekat, až na ně trenér ukáže a né chodit radit hrajícím.
      Je cosi nezdravého v království slávistickém...

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Edenjejenjeden     před 3 měsíci 16.02.2024 14:21 |  
        6 2

        V tomhle s tebou houstone souhlasím a vůbec se mi to nelíbí ...:-/

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 18:58 |  
          2 2

          To se snad nemůže líbit nikomu,

  48. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 08:46 |  
    14 7

    Super rozbor, děkuji za něj.
    Nikde jsem se dedočetl, proč nehraje Vlček.
    Snad to není proto, že je málo podlézavý k nadřízeným a nebude následovat řádku rebelú před ním.
    Zabít jeho talent byla škoda


    Komentář byl uživatelem upraven (16.02.2024 08:54) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      mig52     před 3 měsíci 16.02.2024 13:31 |  
      10 4

      Protože se musí prokousat v hierarchii přes prominentní hráče! Jistě jsi zaznamenal Jindřichův kamarádšoft se zkušenými mazáky.'(((

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 17:33 |  
        4 2

        Jsem si vědom, že v jeho píípadě nejsem objektivní, vidím v něm velkou naději pro Slavii. Dělá také chyby, ale to, že nekopnul ani minutku, mi přijde dost drsný,
        Ty kamarádšofty, které správně zmonuješ, co se u nás praktikují do profesiálně řízeného klubu nepatří

  49. Je mi smutno

    Kikoriki     před 3 měsíci 16.02.2024 10:16 |  
    31 30

    Přátelé, kamarádi. Je mi smutno. Nikoliv z těch dvou ne příliš herně povedených zápasů. I když bodově to byly 4 body. Ale z reakcí našich fanoušků.
    Na FB ale i tady je nakydaného takového hnoje v diskusích, že mě přepadá hnus. Všichni všechno vědí, včichni ví kdo se s kým kamarádí a všichni vidí do kabiny. Kdo měl jít na plac a nešel, koho hned vyhodit a komu nedat výplaty a poslat ho ze Zlína pěšky.
    Ano taky jsem smutný a po Zlínu celou noc přemýšlel a nevyspal se snad ani hodinu. Moc mi na Slávii záleží. Ale asi je to tím, že na Slávii už chodím 30 let a vím, že se Slávií zažívám nejlepší časy, co jsem zažil. Nikdy mi na stadionu nebylo líp.
    Chyby dělá každý, trenér, hráči a i já a vy. Po zápase je to vidět. Před zápasem se musíte nějak rozhodnout.
    Trenéra a realizák máme nejlepší. Jsem rád, že jdeme českou cestou a ne jako bída. A pokud si to ten hnus uhraje na hřišti, protože letos hrají opravdu dobře a účelně a týmy je ještě nemají přečtené (nás už dávno mají), tak to přijmu. Co pořád nemohu přijmout a nesmířil jsem se s tím, je loňský titul (moc bodů se uhrálo mimo hřiště). Všichni víme, že tým a výkony jsme měli na 5 titulů v řadě a byly jen tři. Ale i tak být 5 let v řadě týmem, který dal nejvíce branek, hrál nejhezčí fotbal, pral se v Evropě a udělal mi tolik radosti a pozitivních emocí - jsem na Slavii pyšný. A letos to sice nevypadá na titul, ale budu věřit a fandit do poslední chvíle, kdy bude jen teoretická šance.
    Miluju Slávii a to se nikdy nezmění. I na ten hokej občas zajdu, i když tam je to špatné.
    Jen je mi smutno z fanoušků, kteří když je jenom náznak slabšího období, tak plivou na všechny a všechno kolem. To zavání nabubřelostí a nafoukaností té odporné Sparty. Musí se pak náramně bavit, když to tady čtou, jak se po jedné remíze mění realizák. Jsem si jistý, že je to mrzí ještě víc než nás. Naopak, respekt, pokora, semknutí se a pozitivní povzbuzování, je to čím můžu jako fanoušek pomoci.
    T+T+T nás zase zavede na výsluní, ale už to nebude o parníky, ale budou rozhodovat detaily. S novým majitelem, máme vše ve svých rukách. Věřím vám. A když to bude až příští rok? no a co.
    Všem srdcařům Slávistům hezký den



    • Re: Je mi smutno

      Slávista 51     před 3 měsíci 16.02.2024 10:18 |  
      3 10

      1***
      !

    • Re: Je mi smutno

      vršek     před 3 měsíci 16.02.2024 11:10 |  
      41 4

      Tohle však není náznak slabšího období!
      Tohle slabší období i přes některé velmi dobré zápasy, již trvá třetí rok. Stálo nás dva mistrovské tituly. Ten plzeňský lze omlouvat opravdu velkou marodkou. Ale loňský sparťanský titul už s velkou marodkou omlouvat nelze a naše ztráty se slabými soupeři umožnily spartě v nechutně ovlivněných posledních cca deseti kolech a nástavbě vyhrát§
      Ale hlavně ono slabší období pokračuje! Opět i přes některé velmi dobré výkony. Není to slabší období už poněkud dlouhé? Není v současné době naše defenzivní hra i přes konečně po dvou letech posílená obrana v naprostém chaosu. Není v pohoda v týmu v nedohlednu což dokazují i počty nastřílených branek oproti rokům předchozím?
      To, že se to některým z nás nelíbí ještě neznamená že "pliveme na všechny a všechno okolo sebe" ale všichni nemáme radost z toho co jsme jako "slavističtí srdcaři" sledovat v podání hráčsky nadále nejkvalitnějšího českého týmu... Vždyť i trenér Trpišovský prohlašéval, že tým který má k dispozici je kvalitnější než ten, který byl k dispozice v sezóně předešlé. Navíc mi při Vaší obhajobě chybí argumenty...
      A prosím, ne Žádám Vás jako celoživotní slávista, pro kterého je naše Slavia jednou z životních potřeb a nutností, abyste si příště odpustil srovnávat nás, kteří Slavia milujeme stejně jako Vy ke "druhému břehu a její špíně"!!!!!!!!!!!

      • Re: Je mi smutno

        rybarmirek     před 3 měsíci 16.02.2024 12:05 |  
        9 1

        Zdravím,Vršku,za tento příspěvek máš o mně důchodce 2ks Pilsner.Nazdar, moooc hezký napsáno.

    • Re: Je mi smutno

      SLAVIESTA     před 3 měsíci 16.02.2024 11:20 |  
      27 3

      Přečetl jsem si Tvůj příspěvek 2x a musím reagovat. I pro mě je to nejlepší období za 65let co na Slavii chodím. Ale to mě nenasazuje růžové brýle. Je tu hodně kritiky, ale to není hnůj, jak píšeš, je to snaha těchto kritiků a já se k nim hlásím, aby to, co je špatně(a není toho málo) se zlepšilo. I mě je smutno, ale ne z kritiky fanoušků, ale ze hry jakou často třetí rok předvádíme s hráči jejichž cena je opravdu značná, ze hry která má za následek, že směřujeme třetí rok ke ztrátě titulu. Letos to bude(pokud k tomu dojde)obzvlášť bolestivé. Propásneme-li přímý vstup do LM, což je obrovská prestiž a obrovské peníze, rána kterou si teď asi ani neuvědomujeme. V tomto kontextu se mi jeví tvrzení o nejlepším realizačním týmu poněkud rozmazaně. Ano, v nedávné minulosti tomu tak jistě bylo, ale je tomu tak i nyní?!
      Slušná a věcná kritika je zdravá i když je někdy rozčilená, nebo ironická. Myslím, že je prospěšnější, než přikyvování všemu a utěšováním se minulostí(byť nedávnou).

    • Re: Je mi smutno

      mig52     před 3 měsíci 16.02.2024 13:24 |  
      5 10

      Jednoduchý recept. Nečti to zde!

    • Re: Je mi smutno

      MarekB98     před 3 měsíci 16.02.2024 17:06 |  
      9 3

      Trenéra většina zdejších naopak drží. Ale jak píšeš o tom s tou českou cestou, tak od doby, co jde Sparta tou zahraniční, má nad Slavií navrch. Netvrdím, že celou dobu, však si pamatujeme vítězství 4:0. Ale Priske se aklimatizoval, postupem času přišli lepší hráči (samozřejmě taky ze zahraničí) a teď je Sparta za relativně krátkou dobu dál. Slavia je i nadále úspěšná, pohárové výsledky to dokazují. Ale v lize je teď Sparta dál, navíc mi realizační tým Sparty přijde mnohem motivovanější než ten slávistický. Takže nejsem proto Trpišovského okamžitě odvolávat, to by byl nesmysl. Ale jak psal konec konců i Mejla, do budoucna je to jedno z řešení, i když si nemyslím, že se tak stane.

    • Re: Je mi smutno

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 18:44 |  
      9 4

      Příteli, kamaráde. Buďte ujištěn, že i ti, kteří se k tomu, co se ve Slavii děje vyjadřují kritičtěji a nelíbí se jim, že se tam dějí věci nedobré, tak nejsou o nic mení srcaři, než Vy. A tak nás tu prosím neurážejte a nesrovnávejte s rudochy, jen proto, že si umíme jak snít tak si i sundat růžové brýle.

    • Re: Je mi smutno

      cvočkař Danda     před 3 měsíci 16.02.2024 19:25 |  
      6 5

      Chodím na Slavi
      i už 55let a mám stoprocentně stejný názor.

  50. Provod a Schranz a Wallem

    vršek     před 3 měsíci 16.02.2024 10:49 |  
    26 4

    Zastavím se jen u dvou, tří hráčů a jejich hodnocení. Hodnocení za 4 je zřejmě odpovídající, jen si myslím že pokud Provod za 4 pak by měl Wallem obdržet max 3.
    Budu se opět opakovat - u Provoda a Schranze tyto nevýrazné či nekvalitní výkony nejdou jen za hráči. Jejich výkon je zcela jasně determinován špatným nasazením na posty, které jim nevyhovují a zásadně ovlivňují kvalitu těchto na naši ligu výjimečných hráčů. Proč je znovu Provod "odstraněn" na kraj hřiště když je i po konci podzimu jasné, že jeho místo je ve středu zálohy? To, že byl trenérem do cca půle podzimu využíván na místě levého wingbeka by snad šlo pochopit ale jeho nasazení na pravém kraji je opravdu nepochopitelné, strašná chyba a zásádní ovlivnění jeho výkonů! Takže naši wingbeci budou hrát "Robenovské" kraje? A co centry z krajů hřiště? Ty nepotřebujeme...
    To samé platí i o opakovaním nasazování Schranze na levý okraj, Opět omyl a zásadní ovlivnění jeho výkonů,
    Myslím si, že každý fotbalista "velkého fotbalu" hrající na krajním postu Vám potvrdí, že jeho využití na "druhé" straně hřiště je pro něj naprosto nevyhovující. Nejen ohledně hry "přes nohu" ale hlavně s ohledem na prostorové vnímání, které je zcela jiné a zcela ovlivňuje herní návyky a pohodu hráče (vzpomeňte a porovnejte výkony Bořila vlevo s jeho výkony napravo). U Schranze jsem si už jaksi "zvykl" že Trpišovský jej na post pravého útočného kraje přestal využívat, byť naprosto nechápu proč. Avšak to, že po odchodu Wallema ze hřišti o půli ponechá Provoda na pravé straně a Schranze nasadí opět na kraj levý je už zcela nad mé chápání. Trpišovský je ten, který zcela nevhodným využíváním hráčů ovlivňuje jejich výkony i herní pohodu celého týmu.
    Zaštiťuje se "mantrou" o universálnosti hráčů, jenže ona universálnost by měla být využívána jen v případech, kdy chybí kvalitní hráč na tom kterém postu kde se má využít onen univerzál. I tito "univerzálové" mají svůj zažitý post, na kterém podávají nejlepší výkony! Stejně se tato Trpišovského mantra projevuje i na výkonech Masopusta. Proč je zcela jednoznačně ofenzivní fotbalista využíván jako obránce a to i v době, kdy již máme do obrany dostatek hráčů a je jen třeba správně poskládat?
    A závěr k Wallemovi - jeho výkon ve Zlíně byl opravdu špatný - u míče byl snad cca třikrát za poločas, ale hlavně, proboha proč jeden kvalitní technický útočný hráč Jurásek dostával jen minimum příležitostí prokázat své kvality? Zřejmě proto, že neplní své obranné povinnosti wingbeka, a my nyní budeme sledovat v podstatě hráče stejného herního naturelu a kvality, také bez chybějící kvality a nasazení "dozadu" - Wallema? Pokud si vzpomenete na Čelůstkovu šanci v úvodu zápasu, byl zásadně chybujícím hráčem a opět špatně bránícím hráčem Wallem, který nebyl schopen pokrýt "svého" hráče a ponechal mu dostatek času a prostoru pro výborný centr...


    Komentář byl uživatelem upraven (17.02.2024 16:00) . Zobrazit původní komentář

  51. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    standa.e     před 3 měsíci 16.02.2024 13:36 |  
    7 1

    Snažím se pochopit smysl některých trenérových tahů (tím neříkám, že s nimi souhlasím):
    Myslím, že Provod vpravo byl důsledek změny rozestavení, kdy pro něj už ve středu nezbylo místo a Trpiš chtěl udržet Jurečku pod Chytilem (kde mu to vyhovuje víc než zkraje). No a Wallem si o tu levou stranu řekl v neděli, když zde měl mít navíc za sebou už obránce.

    Oscarovi stačilo pár cenťáků a byl za hrdinu - se Zafim si ale herně sedne lépe.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      obiwan     před 3 měsíci 16.02.2024 14:11 |  
      4 1

      A ještě jedna věc...z pravé strany si může navádět míč na střelu levačkou...

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        dalislavista     před 3 měsíci 17.02.2024 11:53 |  
        2 0

        To sice asi může, ale nic to nemění na faktu, že jeho místo je prostě střed, ne vlevo nebo vpravo.
        Mnohonásobně vyzkoušeno bez úspěchu, tak roce to dál zkoušet???
        Hrát hráče na jejich nejsilnejšich postech by měl být základ. Ne za každou cenu zkoušet donekonečna hráče na jiných postech.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          obiwan     před 3 měsíci 17.02.2024 12:53 |  
          1 0

          S tím souhlasím, jen když je teda vlevo, tak píšu,v čem by to mělo plus...ale ano není to Roben:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      bububu (přítel SN)     před 3 měsíci 16.02.2024 15:27 |  
      19 0

      Rozestavení, kde je Provod napravo, je prostě špatné rozestavení.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Snivec     před 3 měsíci 16.02.2024 22:44 |  
      6 0

      Provod vpravo je prece blbost od zacatku, tam byl zkousen uz prvni zapas, co u nas hral a teprve az ve stredu mu to sedelo a tam vykvetl do hrace pro top ligu, dokud se bohuzel nezranil. Provod nebyl a nebude nikdy hrac na kraj a zkouset to porad dokola, tim to skutecne nikdo nezmeni, nezmeni to JiT a ani carodej.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 17.02.2024 08:06 |  
        5 1

        Provod dostával na začátku angažmá prostor nalevo, ať už jako křídlo anebo bek. Napravo určitě něco málo odehrál, ale rozhodně jsme ho tam nestavěli na začátku angažmá.
        Když to řeknu blbě, tak tehdy si ještě Trpišovský nedovolil dát křídlo na stopera a podobně.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          Snivec     před 3 měsíci 17.02.2024 08:53 |  
          1 0

          ja si pamatuji, ze prvni zapas hral na prave strane v zaloze, stridal do druheho polocasu, uz si nepamatuji soupere pak ho na kraji JiT jeste zkousel, nez presel doprostred
          ale muzu se mylit, obcas zjistuji, ze si prd pamatuji, ale ja si ho fakt pamatuji, jak v zacatcich beha podel prave lajny :)
          vlevo hral az pozdeji

            • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

              Snivec     před 3 měsíci 17.02.2024 10:51 |  
              1 0

              ja si pamatuji zapas venku, ktery jsme vyhrali, bylo to s Jabloncem a stridal Masopusta
              neni to prvni utkani, ale utkvelo mi, protoze zahral fakt dobre a udelal mi radost
              prosel jsem si statistiky a mas pravdu, ze pak hral hlavne zleva, kdyz byl vpravo Masopust
              me vzdy prislo, ze nejlepe hral, kdyz hral stred a na kraji mu to tolik neslo

  52. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    kupik     před 3 měsíci 16.02.2024 16:14 |  
    31 2

    Dobrý odpoledne,přátelé
    něco jsem písnul už včera večer,ale nedá mi to,abych sem hodil ještě pár řádek.
    Pořád se mi to v hlavě mele.Proč?Proč takhle hrajeme.Proč pořád používáme zápas třeba jako s AS Roma jako berličku.Proč pořád trneme hrůzou když se soupeř dostane po nákopu k balónu.
    Proč pořád hledíme na nevyrovnanost výkonů.Proč nepoužíváme typologicky disponovaný hráče na správnejch postech.
    Proč rozebíráme hru soupeře a stanovujeme na něj taktiku?
    Mančaft,jako je Slavia Praha má samozřejmě nárok na slabší chvilku,ale nesmí trvat dlouho.
    Nejsem fanatickej kritik a nehledám ve všem chyby.Podotýkám,nehledám.Voni se ty chyby jaksi nabízej samy.
    Mančaft jako je Slavia Praha by měl mít taktiku jasně danou svojí historií,šířkou kádru,zázemím,finančníma podmínkama na všech úrovních a v neposlední řadě fanouškovskou základnou.
    Fotbal není jaderná fyzika nebo mozková chirurgie.
    Fotbal je v podstatě jednoduchá hra.Proč dělat rozbory soupeřů,postavení,taktika,systémy apod.
    Slavia má vod první minuty na soupeře vlítnout a ukázat kdo je na hřišti pánem.My máme určovat vývoj a běh hry a né čekat až co protistrana ukáže.
    Jestliže tyhle atributy nějak v poslední době nevidíme,domnívám se,že něco je nedobře.
    Doufám,že se vše dá do richtiku,jinak mám obavu,že nám pomaličku odjíždí lokálka.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      benny231     před 3 měsíci 16.02.2024 17:54 |  
      14 7

      Ta lokálka odjíždí už skoro 3 roky a navíc dost zrychluje....

  53. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    cvočkař Danda     před 3 měsíci 16.02.2024 19:32 |  
    17 8

    Kamarádi Slavisti,nebrečte nad rozlitým mlíkem.Body se budou počítat až po nadstavbě.
    Chápu, že chcete jen samá vítězství,ale k sportu patří i porážky!!!
    Věřte a nemudrujte, choďte fandit.do Edenu i na výjezdy.SLAVIE je věčná!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Slávista 51     před 3 měsíci 16.02.2024 21:31 |  
      3 4

      Tak jest
      1*

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Snivec     před 3 měsíci 16.02.2024 23:00 |  
      10 1

      vazne nebrecte :)
      ja zacal Slavii fandit, kdyz jsme si mohli o prednich prickach nechat zdat, pak jsme byli vecne druzi a titul v 95. tomu jsem snad nemohl ani uverit, ja to vlastne neznal, ani jsem nevedel, jak s tim nalozit :)
      vse je to o nastaveni, kdyz se spokojite s cilem druhe misto, pak budete stastni
      s zenou jsem se trochu hadali, ze nemuzeme odjet na jarnaky, kdy mi to zasahuje do zapasu s pardubicemi, ale vse dobre dopadlo, odjedeme, rodina spokojena a ja o zadnou jizdu neprijdu, sneni je pouze v me hlave a snit muzu i mimo stadion :)

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        dalislavista     před 3 měsíci 17.02.2024 11:47 |  
        2 0

        Titul v 96.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Kratass97     před 3 měsíci 17.02.2024 11:44 |  
      17 2

      Víš ona tady ta kritika je oprávněná to není jeden dva tři zápasy ale delší dobu co predvadime prostě fotbal na který se nedá dívat hlavně venkovní zápasy. Taky nemám rád když se nedaří chvíli a někdo hned nadává to se stát může ale nemůže to přece trvat takhle dlouho.
      A říkat buďme rádi za to kde jsme kde jsme byli předtím to je za mě hodně špatný takhle přemýšlet.. Ale každý má na to nějaký názor no

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        obiwan     před 3 měsíci 17.02.2024 12:58 |  
        7 1

        Pokud jsem něco nepřehlédl, tak v letošní sezóně jsme venku výsledkově úplně jinak, než před rokem...remíza v Jablonci a teď Zlín...

  54. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    SKEP     před 3 měsíci 16.02.2024 21:59 |  
    12 8

    Ze všech našich provozuschopných hráčů do pole si na jaře zatím nezarotoval Vlček, Diouf a překvapivě Tecl.
    Vzhledem ke stavu kádru a Trpišákově zálibě točit sestavu jako pan Troška špičkové komedie lze předpokládat, že v Karviné se dostane i na tyto 3 poslední mohykány.

  55. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    Betynka58     před 3 měsíci 17.02.2024 11:43 |  
    10 14

    Tak jsem si přečetl komentáře ke hře Slavie a mám z nich dost smíšené pocity. Podotýkám, že za výkon ve Zlíně si hráči včetně realizačního týmu tvrdou kritiku opravdu zaslouží, zvláště ve druhé půli předvedli nedůstojný výkon. Ale zaráží mne, jak z toho řada fanoušků vyvozuje dlouhotrvající sestupnou tendenci. Je pochopitelné, že v současné době je Sparta herně dál, což ovšem podle mne souvisí s tím, že Priske směřoval celou přípravu k tomu, aby byli hráči v top formě na Evropskou ligu. No a proto předpokládám, že JiT, jelikož do Evropy vstoupí o 14 dní později, chce vyladit mužstvo na pozdější termín s tím, že věřil, že ty první zápasy s outsidery nějak uklohní. Že to ve Zlíně nevyšlo, je jiná věc, ale přesto bych s tak tvrdou kritikou počkal do příštího víkendu (v Karviné ještě očekávám holomajznu). Pevně věřím, že pak již Slavia pošlape tak, jak si všichni předjeme.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      kostelnivlajka     před 3 měsíci 17.02.2024 12:50 |  
      3 2

      Hlavne nepreladit
      ...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      cunak     před 3 měsíci 17.02.2024 16:17 |  
      9 5

      Toto opravdu není o sestupném trendu v rámci 2 týdnu. Ten sestup trvá už 3 roky. A z vyjádření zodpovědných osob plyne, že není žádná snaha s tím něco dělat. ( a ano, příteli Edenjejeden, za Šilhaveho jsme remizovali na Villarealu a neangažovali vajgly, co po půl roce zdrhli do Ruska :) )


      Komentář byl uživatelem upraven (17.02.2024 16:19) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        kostelnivlajka     před 3 měsíci 17.02.2024 17:25 |  
        2 5

        Tak že to jde do prdele jsem věděl už při kolapsu v Plzni, když trenér místo toho aby nechal tydve minuty kluky vše odkopavat, jim poslal papírky comaj dělat...

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      SLAVIESTA     před 3 měsíci 17.02.2024 19:26 |  
      7 6

      Je až úsměvné jaké důvody jste vy sluníčkáři schopni najít pro omluvu toho, že hrajeme prd.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      Radek097 (přítel SN)     před 3 měsíci 17.02.2024 20:22 |  
      8 1

      Jenže my máme ladit formu na první jarní zápas a ne až na sedmý soutěžní zápas v roce 2024. Takhle přece nelze vůbec přemýšlet. Mimochodem my vstupujeme do Evropy tři týdny po spartě.

  56. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    dalislavista     před 3 měsíci 17.02.2024 18:40 |  
    7 0

    Koukám na Bohemku s Plzní a nedá mi to...
    Plzeň v šanci, přihrávka do ofsajdu, pomezní praporek zvedne až po akci ( a to byl ofsajd viditelný!)
    Jak je možné, že nenechal pomezní ve Zlíně dohrát akci Jurečku??? To navíc zřejmě ofsajd ani nebyl! A i kdyby ano, gól by se přeci stejně zkoumal!
    Ten pomezní ale ochotně mával i Boriluv faul a při neuznaném 2. golu Zlína "neviděl" ofsajd ( stejně jako sparťanští komentátoři) a běžel na půlku, jako že vše v pořádku...
    Tohoto pomezního bychom měli dobře sledovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      warhammer (přítel SN)     před 3 měsíci 17.02.2024 18:57 |  
      3 0

      Asi tenhle: www.fortunaliga.cz/rozhodci/2547-tomas-mokrusch

    • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

      cunak     před 3 měsíci 18.02.2024 13:12 |  
      1 3

      Za to, že hrajeme pod psa, opravdu nemůžou rozhodčí.

      • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

        dalislavista     před 3 měsíci 18.02.2024 14:31 |  
        2 0

        A jak to souvisí?
        Jaké máš vysvětlení, že nenechal dohrát akci, když se mají nechat dohrát?
        Proč neviděl ( stejně jako rudí komentátoři) ofsajd u neuznaného gólu???
        Jasně, náhoda...
        Tak by asi stálo za to se na něj zaměřit, jestli těch náhod s ním nebude víc, ne?
        To, že jsme hráli prdlačku nerozporuju.

        • Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

          cunak     před 3 měsíci 19.02.2024 03:40 |  
          1 4

          My, respektive trenér a majitel, by měli hlavně řešit, proč hrajeme tu prdlačku. Ten problém je systémový a bude trvat několik let, než ho odstraníme. Každé vymlouvani se na rozhodčí, terén, soupeře.... odvádí od odstaty a tuto dobu prodlužuje.

  57. Re: Hodnocení slávistů - dohrávka 17. kola

    silikat     před 3 měsíci 17.02.2024 22:35 |  
    4 3

    Z vyjádření Trpiše po zápase mám pocit,že nám začíná vrbovatět,když Vrba začal jet trenersky z kopce.Žádná objektivní analýza zápasu.Nastupuje alibismus a nic neříkající řeči.