Aktuality z médií

Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Slavii co dát

Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Slavii co dát

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    carevitchando     před 10 dny 23.04.2024 11:17 |  
    8 3

    Tak dobře, předsedo! Zkusím za třemi ne úplně povedenými ligovými ročníky udělat tlustou čáru. Teda, tenhle je ještě rozehraný, ale titul by byl velkým překvapením, vzhledem k výkonům mužstva. Od zápasu v Hradci to beru jako pomyslný nový začátek a odrazový můstek do další sezóny.

  2. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    KurdtK     před 10 dny 23.04.2024 11:38 |  
    22 9

    Nalezeno na Twitteru/X Františka Voseckého:

    Vůbec nepatřím do skupiny Trpišovský out

    Několik let musel fungovat v modelu, kdy neustále prodáváme opory a kupujeme levně hráče, co je snad nahradí

    Myslíte, že bychom pod Tykačem prodali v zimě Stancia a Kuchtu? Ani náhodou, a přitom právě to nám pros*alo tehdy titul

    Naopak Jindra a jeho tým byli důvodem, proč jsme ty roky, kdy byla nutnost fungovat s vyrovnaným rozpočtem, zvládli s grácií. Slavii vydělal nesmyslný peníze a držel ji celou dobu na špici a dostal ji až na 32. místo v Evropě

    Letos, ať už ta sezóna dopadne jakkoli, máme aktuálně bodově jednu z nejúspěšnějších sezon a vyhráli jsme s 15 body skupinu Evropské ligy před AS Řím

    Zároveň si ale pojďme říct, že nikdo by neměl být nekritizovatelný a nedotknutelný. Poslední dvě sezony jsme titul soupeřům zčásti darovali vlastními faily. Letos to vidím jinak, sparta je velice silná a jestli titul získá, bude to jejich sílou a ne naší nemohoucností. Jestli ho získá, tak proto, že si ho sama ubojovala.

    Některé vzorce se u nás ale povážlivě opakují a je třeba si dobře zanalyzovat proč. Skladba týmu je za mě trochu zvláštní a ne úplně funkční, a nehrajeme ten totální fotbal, na který jsme byli zvyklí. Chybí nám totální vítězná mentalita a hráči s koulema. To už je něco, co kritizovat lze. Já naplno věřím tomu, že s novým majitelem přijde silnější sebekritika a silnější sebereflexe a že navíc máme v klubu dost mozků na to, abychom chyby našli a odstranili.

    Byla by ohromná škoda, a za mě i blbost, abychom pod novým majitelem a v nových podmínkách nedali Jindrovi s Bílčusem šanci excelovat. Mně teda ta představa, že nemusí nikoho prodat a můžou ten kádr teď fakt budovat bez radikálních finančních omezení přijde vzrušující a pevně věřím tomu, že tuhle šanci chytí za pačesy.

    Nezapomínejme na to, jak jsme se dostali tam, kde teď jsme a díky komu.

    Ať žije Slavie ❤️

  3. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    Hubicka     před 10 dny 23.04.2024 13:31 |  
    15 1

    Podmínky se určitě zlepší, ale nezapomeňme, že Sparta a Plzeň taky nebudou spát. Myslet si, že teď to všem ukážeme je naivní. Navíc Ji.T. je možná už unaven. Rád se budu mýlit.
    S Olomoucí 20 min. koncert, pak zklamání.
    Nevím co s tím. Štve mne to hodně.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      Alanor (admin)     před 10 dny 23.04.2024 14:28 |  
      30 3

      Trpišovský mi nepřijde unavený nebo vyhořelý. Osobně to spíš vidím, že konkurence nás okopírovala s fyzičkou, čímž jsme ztratili výhodu, Jindra se snažil také ten fotbal dál posouvat tím směrem k větší územní převaze, větší kontrole nad zápasem, prostě k tomu ideálu ala City. Ale na to potřebuješ top technické hráče a ne atlety, přes což u Trpiše nejede vlak.

      A je z toho takový kočkopes, který ne úplně funguje, a Trpiš se v tom plácá. Za mě bychom se měli vrátit k rychlejšímu přechodu a nebát se individualit, kteří mají víc silnějších i slabších stránek. Ti naši hráči jsou jeden jako druhý, umí všechno nadprůměrně, ale nic výjimečně dobře. To je čistě ta taktická věc, pak máme i problémy jako nedostatek lídrů, přílišná rotace, výsadní postavení služebně starších oblíbenců, kteří už ale výkonnostně tým netáhnou atd.

      A konkurenti přitom nespí. Sparta je nejsilnější za dlouhou dobu, ale do budoucna se také bude muset vyrovnat s tím, že neudrží opory. Plzeň teď výborně prochází generační obměnou a za rok bude silnější.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 14:30) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      rak (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 15:04 |  
      10 2

      Podle mně je to částečně v hlavách. Do Plzně jsme jeli s tím, že oni se asi budou šetřit. Pak možná překvapení, že do toho jdou naplno. Teď jsme se asi nechali moc znervóznět neproměněnými šancemi v úvodu. S touto psychikou je třeba něco dělat. Závěr ale špatný nebyl. Další nedostatky pojmenoval trenér přesně (a opět jsou některé i v hlavách) a nepodezřívám ho vůbec, že se nesnaží s tím něco dělat. Ono ale znalost chyb a snaha je odstranit ještě neznamená, že všechno hned bude stoprocentně fungovat.
      A jinak ano. Znám to i z jiných oblastí, kde někdo určitý čas dominoval a pak najednou už ne. A nebylo to proto, že by spal a nebo něco dělal špatně. Prostě konkurence začala více makat, třeba i kopírovat a dominance skončila. Tak je třeba hledat další posun, nápady. Nikdy nekončící proces. Ale hroutit se z toho, že už nedominuji je blbost. Je třeba uznat i kvalitu ostatních.

  4. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    Ados     před 10 dny 23.04.2024 14:55 |  
    21 5

    Z tohoto prohlášení mám akorát pocit, že sebereflexe bude opět za nula. Co víc se ještě musí stát, aby došlo k nějakým změnám. Třetí rok nám protekl titul mezi prsty. Neočekávám, že budeme válcovat ligu o 15 bodů každý rok, ale mám pocit, že v klubu panuje pohodlnost a přesvědčení, že se vše dělá dobře.

    Nejsem člověk, který chce za každou cenu kritizovat, protože mu to dělá dobře, ale snažím se na to koukat objektivně. I přes bodově úspěšnou sezónu jsme se opět nevyvarovali zbytečným ztrátám, které nás nejspíš připraví o titul. Tým se nedokáže psychicky připravit na nejvypjatější zápasy sezóny.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      Merlinus (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 14:59 |  
      17 5

      Pokud žádné změny nepřijdou, tak se bojím (a vidím to dost reálně), že za rok budeme řešit úplně to samé. Tak 4 roky bez titulu pak už bude dost na změnu?

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        Ados     před 10 dny 23.04.2024 15:09 |  
        10 0

        Myslím, že to už by změny přišly na řadu, ale byl by to další ztracený rok. Vše k tomu spěje. Alespoň si přeju, aby v létě přišly opravdové posily a odešli hráči, co už nám nemají co dát. Třeba se to nakopne. Objektivně hotoví hráči k nám poslední nechodí, ale spíš naděje se kterými je dost práce.

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        Alanor (admin)     před 10 dny 23.04.2024 15:14 |  
        23 2

        Tykač už bude ve fotbale více rozkoukaný. Když děláš radikální změnu, tak nestačí lidi jen vyhodit, ale musíš si i říct, kdo přijde na jejich místa.

        Navíc i ta deziluze slávistické veřejnosti bude po případném pokaženém postupu do LM výraznější. A hůř se už budeš schovávat i za celkem manipulativní fráze, jak jsme v roce 0 (přitom ty podmínky předtím sice nebyly ideální, ale pořád byly alespoň srovnatelně nejlepší v ČR).

        Jinak já doufám, že navenek bude Tvrdík držel klub v jednotě a stabilitě, ale uvnitř si po 3 letech dají studenou sprchu a už se konečně proberou. A začnou ty stále stejné problémy konečně řešit. Protože pokud ne, tak titul velmi pravděpodobně nebude ani za rok - aneb „Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky." A. Einstein

        • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

          Ados     před 10 dny 23.04.2024 16:16 |  
          13 1

          Tady si právě myslím, že Tykač tam má Tvrdíka, který by mu měl zajistit vytčený cíle. Pokud řekne, že svému týmu věří, tak ok, ale při neúspěchu musí padat hlavy. Za mě by změny ale měly přijít už teď v létě.

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        Sníža     před 10 dny 23.04.2024 15:40 |  
        13 8

        Pokud se věci nebudou řešit hned, tak příští rok nebudeme řešit titul, ale umístění do první čtyřky.

    • Re: Trpišovský zůstane

      Alanor (admin)     před 10 dny 23.04.2024 15:22 |  
      37 4

      Tykač. :)

      Ale upřímně, já bych byl velmi nerad, kdyby Tvrdík ve Slavii skončil. Protože dosud byl výborným předsedou a snad nikdo od války pro Slavii neodvedl tolik dobré práce jako on. Navíc významně posunul i celý český fotbal - ty stamiliony navíc za práva jsou z velké části čistě jeho zásluha.

      Pokud by to ale mělo pokračovat ve stylu, že on bude držet ochrannou ruku nad trenéry, zatímco ti budou mít Slavii jako pokusnou hračku bez oponentury i sebereflexe, tak k tomu konci současného vedení neodvratně zamíříme - Tykač jasně vyslovil nemalé cíle, které jsou za mě nesplnitelné, pokud bude klub sportovně veden jako poslední 3 roky.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 15:24) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Trpišovský zůstane

        Matěj51     před 10 dny 23.04.2024 15:43 |  
        7 1

        Souhlas. Dodám, že Tvrdík napsal pouze - TEĎ nikoho nehodlá vyhazovat.

  5. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    cunak     před 10 dny 23.04.2024 16:02 |  
    9 4

    Ta změna nepřijde ze dne na den. Ani z týdne na týden ani z měsíce na měsíc. Slávie se přebudovávala ze sportovního klubu na továrnu na nákup a prodej hráčů několik let. A přebudování zpět bude také trvat několik let. Ale je dobře, že se začalo.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      Divizni (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 16:44 |  
      9 1

      Pokud se vyplní informace, kterou mám přímo z Prahy, bude už v létě změna opravdu veliká. Jinak naděje umírá poslední i když osobně jsem se s titulem rozloučil. Hezký zbytek dne všem

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        polpik     před 10 dny 23.04.2024 17:24 |  
        3 0

        Veliká v případě pročištění kádru, nebo realizačního týmu?

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        cunak     před 10 dny 23.04.2024 20:20 |  
        4 1

        Velikou změnu by to chtělo. Ale ani ta se neprojeví okamžitě.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      Slávista 51     před 10 dny 23.04.2024 17:08 |  
      4 1

      A STÁVÁ SE,
      že i nový manažer, trenér, který byl úspěšný na minulém postu, nemusí být úspěšný v novém prostředí.
      Vše vychází a přesto si nemusí lidé " sednout ".

  6. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    LA11     před 10 dny 23.04.2024 18:58 |  
    4 11

    S Jardou nam roste trava, verim ze bude prinosem mnoho nasledujicich let.

  7. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    Martin Platil     před 10 dny 24.04.2024 06:45 |  
    11 9

    Tak trochu teatrální prohlášení.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      gr—pla     před 10 dny 24.04.2024 07:33 |  
      11 9

      Klasicky populisticky tvrdíkovské. Takže to může být, a také bude, úplně jinak.

  8. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    Radek097 (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 20:06 |  
    7 3

    Pokud se titul nezíská, tak mne to z posledních tří sezón bude mrzet nejméně. Protože už před sezónou jsem věděl, že tak těžkého konkurenta jako letos, jsme za Trpišovského ještě neměli. Dokonce jsem očekával, že letos by se magická hranice 90 bodů mohla překročit, což se ještě může stát, pokud sparta žádný bod neztratí.
    Teď ale ke slovům Tvrdíka, chápu, proč to na Twitter napsal, aby byl okolo týmu trošku klid před závěrem sezóny. Ale se slovy Tvrdíka nemůžu souhlasit. Není to tak dávno, co Tvrdík říkal, že máme na dva roky zajištěnou ekonomiku, co v tak rizikovém odvětví jako je to fotbalové (či obecně sport), jsou hodně odvážná slova, ale byly pravdivá?
    Teď se dočítám, že k ekonomickému přežití se musely prodávat opory klubu, ale ty se prodávaly i za dob, kdy jsme přiváděli Stancia za 4M €. Rozhodně nelze říct, že v posledních přestupových období byl ten odliv opor větší než třeba za dob LM. Dokonce i poměr mezi částkami za nákup vůči prodeji má trend růstu a ne stagnaci či pokles.
    Čekal jsem, že změna přijde už po minulém sezóně. Nepřišla v rámci vedení (jak už jsem psal v jiném vláknu, zrovna loni se nabízela varianta s Říčkou) a nenastala ani v rámci kádru A-týmu. Pokud tedy dle slov Tvrdíka nedojde k žádným změnám v rámci vedení, musí dojít ke změně alespoň v rámci kádru. Kde to musí odnést i ti, co řídí kabinu, aby se trošku pročistil vzduch a mohli vyrůst noví lídři.
    S kádrem se něco udělat musí, protože máme tři brankáře dlouhodobě podepsané. Během dvou přestupových období přivedli tři(!) levé beky. S prodloužením Bořila nastupují do přípravy na následující ročník čtyři hráči na jeden post. Už několik přestupových období máme podstav ve středu pole. Nedaří se nám přivádět ani kvalitní křídla. Skoro každý hráč na křídlo vydrží v týmu půlroku, aby pak šel hostovat - to není dobrá vizitka. Což s návratem na čtyři vzadu je rovněž nutno posílit.

    • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

      gr—pla     před 9 dny 24.04.2024 21:18 |  
      7 7

      Tvrdík třeba také říkal myslím dvě sezóny zpátky, že na konferenční ligu ani nejsou vypsané prémie a že jde jen o domácí ligu a titul. Sám se opakovaně usvědčuje ze lži, rozumný člověk bere jeho populistická slova s rezervou.

      • Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

        Peťánek826     před 9 dny 24.04.2024 22:26 |  
        8 1

        Zjednodušeně řečeno - na konferenční ligu v té době nemohly být vypsané žádné prémie, protože v době tehdejších smluv mezi klubem a hráči ještě konferenční liga neexistovala.
        Až v průběhu startu této soutěže a stanovení odměn od UEFY, mohly být následně udělány dodatky jednotlivých hráčských smluv s konkrétním prémiovým řádem.

  9. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    pcitron     před 8 dny 25.04.2024 10:03 |  
    10 1

    Mně by ke spokojenosti stačilo vidět, že kluci bojují jak o život celých 90 minut. Za to jsou placení. Už jsem to psal - je do očí bijící rozdíl sledovat po zápase hráče v současné době a v "éře Coufala". V té době po písknutí leželo hodně našich borců na trávníku s křečemi. Dnes? Málokdy viděné. Tak co se změnilo v týmu vedené stejným trenérem? Je dnešní kádr lépe fyzicky připravený nebo méně bojuje, neboť hráči nejsou srdcem až tak velcí slávisti, ale spíše profesionálové" (nechci psát žoldáci).
    Osobně raději zkousnu druhé i třetí místo, když uvidím, že na hřišti kluci "vypustili duši". Nemohu si pomoci, osobně jsem Jindrovi velmi vděčný za krásné chvíle, ale myslím, že nastal čas na změnu.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 10:04) . Zobrazit původní komentář

  10. Re: Trpišovský zůstane. Nikoho neodvolám, napsal Tvrdík. Sám odejdu, až nebudu mít Sl

    Mimoň     před 2 dny 01.05.2024 13:43 |  
    1 0

    I sebevětší odborníci a sebelepší slávisté vyčerpají své možnosti růstu. Mně by pro začátek stačilo, aby se udělal v týmu pořádek. Vyjasnila se pozice Standy Tecla, kdo komu radí, vyřešili se hostování a přehršel hráčů s podobnými charakteristikami (nemáme individuality a když pár jich je, tak střídají pozice nebo hrají utopeni pomalu v řadě u stoperů...)chtělo by to aby Jirka Bílek uměl víc prodat svou práci. Mám neodbytny pocit že je zakopaný pes v něm a že není pro trenéry dostatečným oponentem(to Jindrovi podle mého dost chybí). Vyhazov Tvrdíka teď by nebyl fér. Udělal toho pro Slavii fakt moc. Podle mého je nutné určitě ještě počkat jak se mu bude vést s novým majitelem. Zatím tu máme v projektu největší akademii ve střední Evropě. Už jenom za toto bych fakt ještě Počkal.