O Slavii

Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

Spokojen s výsledkem i výkonem svých svěřenců musel být trenér hostů Jiří Kotrba. Trochu překvapením byl vedle toho výrok Josefa Csaplára, který řekl, že dnešní výkon Slavie nebyla ostuda.

Tři bodíky si připsala Sparta za dvoubrankovou výhru a nutno říct, že právem. „Vítězství jsme si zasloužili, Slavii jsme dnes potrápili. Rozhodující byla druhá branka. Těžko soudit z lavičky, jestli Kouba hrál rukou nebo ne,“ nechtěl hodnotit situaci Kotrba. Do brány putoval místo zkušeného Kouby mladík David Bičík, který chytal do té doby jen za druholigovou rezervu. „Bičík měl výhodu, že těžko mohl přemýšlet o tom, že bude chytat v derby. V týdnu totiž trénoval s Příbramí, kam měl jít na hostování. Naštěstí neodešel. Dnes si vedl výborně, zlikvidoval jednu velmi těžkou střelu.“ Sparta ve středu prohrála s AC Milán a vypadla z Ligy mistrů, hráče však tato porážka nepoznamenala. „Měli jsme dnes na Slavii stejnou motivaci jako na AC Milán, je pro nás výborné, že jsme zápas dokázali vyhrát. Byl to přímý souboj o druhé místo, i když Sparta a Slavie si spíše na začátku myslely, že budou bojovat o první příčku.“ Poprvé pod vedením kouče Josefa Csaplára byla Slavie poražena. „Jsem zklamaný, chtěli jsme hrát otevřený fotbal. Když byl Spartě vyloučen Kouba, diváci jásali, já bych byl však radši, kdyby Kalivoda svou šanci proměnil a vyrovnali bychom na 1:1. Hrát proti oslabenému mužstvu je ošemetné, vyzkoušeli jsme si to proti Jablonci, tým brání v deseti lidech a hraje na brejky, hráči se pak těžko dostávají k brance. Do 44. minuty jsme si vypracovali dvě šance, první měl Kalivoda ze standardní situace a druhou, když šel sám na Koubu. Podle mého názoru to málo není, je třeba brát v úvahu sílu a kvalitu soupeře, těžko si můžeme myslet, že si vypracujeme osm gólových příležitostí, navíc své šance měla i Sparta,“ řekl Csaplár. Z tribuny vypadal výkon slávistů skoro až tragicky, z trenérské lavičky měl Csaplár však jiný názor. „Náš dnešní výkon podle mého názoru není ostuda, to je prostě fotbal. Nejsme samozřejmě z výsledku nadšeni, ale Sparta je kvalitní mužstvo.“ Náš trenér odmítnul přirovnání jarního týmu Slavie k tomu podzimnímu. „K určité obrodě došlo, tým je bojovnější, má vyšší nasazení, zvýšila se kvalita hráčů. I když samozřejmě stále ještě něco postrádám. Ve čtyřech jarních kolech jsme uspěli. Dnešní utkání mělo jednak emocionální hledisko a jednak bodové, kdy se hrálo o tři body a my jsme neuspěli v jedné bitvě ze čtrnácti jarních.“ To je sice poměrně rozumný a logický názor, otázkou zůstává, zda nám ty tři body nebudou v závěru sezóny chybět. Druhou velkou prověrkou bude za týden zápas v Ostravě, v něm se ukáže, zda Slavie patří na nejvyšší příčku.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

    gary     před 20 lety 15.03.2004 04:34 |  
    0 0

    Pane Csaplár shrňte nám trochu fakta. Ve druhé půli jste vyslali TřI střely které trefily beanku a pokud považujete Brazilce a Maďara za kvalitnější hráče než je Hrdlička nebo Krajčík tak se raději vra?te do nějakého provinčního klubu. Myslím ,že dneska Kalivoda ukázal že byl přehlížený neprávem. A stejně to dopadne s Hrdličkou nebo Krajčíkem.Doufejme ,že to před zápasem s Ostravou pochopíte.

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

      (host)     před 20 lety 15.03.2004 14:32 |  
      0 0

      Jefferson zklamal, to ano, a lze to brát i jako prohru trenéra, že ho nasadil.
      Ale hrdlička? děláš si srandu? Takovej tragéd by neměl na á tým ani myslet. Jozsi Gyorgi jasně skvělý hráč a to jestli mu to nevyšlo včera. Holt je smůla, že si špatný zápas vybral (a vybrali si ho vlastně všichni) právě v derby. Jinak skvělá posila Cyborgy!

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

      mpik     před 20 lety 15.03.2004 17:30 |  
      0 0

      Souhlas, Jefferson se moc neukázal. Józsiho ani nezkoušej kritizovat, je to jeden z našich nejlepších hráčů a díky bohu za něj. Kalivoda je dobrý útočník a hrát měl už od začátku jara, zrovna tak měl Kuka jen zahřívat lavičku. Hrdlička občas zahraje a občas taky ne. Krajčík byl v přípravě výborný a nechápu proč zatím nehraje. Poslat do derby Švece byl zbytečný hazard. říká se, že po bitvě je každý generálem, ale já bych postavil zcela jinou sestavu už dávno.

      • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

        (host)     před 20 lety 16.03.2004 09:10 |  
        0 0

        otázka je jak by to s ní dopadlo... :-)

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

      (host)     před 20 lety 15.03.2004 17:53 |  
      0 0

      Pánové, vždy? je to bohužel jedno. Kalivoda je šikovnej kluk, ale nevyrovnanej a se Spar?anama hrajícíma na jeho postu se měřit nemůže. O Joszim jsem si naivně myslel, že by mohl být jedním z mála našich hráčů, kteří na svém postu Spar?any převýší. Zrovna o Labantovi jsem si myslel, že by mohl být slabinou Sparty. Nestalo se. Joszi vyhořel a Labant zařídil 2 góly. Ale to jen potvrzuje fakt, že Sparta je výkonostně a zázemím někde úplně jinde. Hrdlička? Asi špatný vtip. Opět jeden z tzv. talentů, který ve Slávii vyhasnul. Krajčík? Zkusit by ho mohli, ale bomba to asi také nebude. Jefferson vůbec nic. Jen to potvrzuje, že i s Brazílií je potřeba pracovat koncepčně, ne tak, jak probíhá již několik let práce s kádrem ve Slávii. Prostě Brazilců je 150 milionů a ne každý Brazilec je špičkovým fotbalistou. Nerozčilujme se zbytečně. Na Spartu nemáme a bohužel ještě dlouho mít nebudeme. Nekoncepční práce, chybějící zázemí, zničující atmosféra uvnitř a dnes už bohužel i slabý kádr nás už zase směřují spíš ke středu tabulky než do jejích výšin.

  2. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

    Papol     před 20 lety 15.03.2004 07:57 |  
    0 0

    Vážení pánové,
    bez nasazení a srdce se nevyhrává!!!!! Také mi připadá hra Slavie bez jakékoliv koncepce. Nakopávané balony dopředu, žádné napadání soupeře, k odraženým míčům se dostávali Spar?ané, střelba žádná. Prostě velmi slabý výkon. Tak bych to shrnul, kdybych byl trenérem. Ostudný výkon to nebyl, protože to nebyl žádný výkon. Navíc střídání Hašlera, který se bojí míče jak čert kříže.
    Takže koukejte zapnout a přeji Vám, a? se v dalších kolech daří. Papol

  3. Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

    (host)     před 20 lety 15.03.2004 18:00 |  
    0 0

    Bože opravdu mi tu někdy připadáte jako banda pitomců. Tak znovu. Hrdlička rozhodně není horší než Jeferson nebo Jozsi a to samé musím říct i o Krajčíkovi. Bohužel trenér Csaplár se zhlédl v nových hráčích ,kteří se zatím s mužstvem příliš nezžili a velmi tápají. Nasazení těchto dvou hráčů by hru Slávie rozhodně zrychlilo. Když se podívám na tu parádu co předvádí Baník v Plzni tak se musím usmát nad naším statickým projevem .Prostě Hrtdlička a Krajčík na plac!!!!

    • Re: Tiskovka po utkání Slavia - Sparta

      (host)     před 20 lety 15.03.2004 22:16 |  
      0 0

      Po výkonu béčka v Xaverově bych si dovolil s tímto názorem polemizovat. Jozsi je velmi kvalitní hráč, zatímco Hrdlička nijak zvláš? nevynikl ani proti béčku Příbrami. Myslíš, že by na Spartu stačil?

  4. Re: Tomu obhájci Hrdličky

    (host)     před 20 lety 19.03.2004 11:18 |  
    0 0

    Ty jseš jeho kámoš?? No já proto, že Hrdlička za ty dva roky na Slávce moc nepředvedl, dobrých zápasů jen několik, zato zoufalých dost (i takových, kdy se bál míče!!). A je pomalejší než Gyiory (nebo jak se to píše), přihrávku má Maďar taky dobrou. Je fakt, že proti Spartě nebyl výkon nic moc, dost míče nakopával a nezapojil se do útočení. Ale to bylo i mizerií celého mužstva. Jefferson -to je klasický omyl nákupu na základě vyprávění, možná nějakého videa (fiktivní sestřih) a takových chyb už tu bylo plno (leč vedení stále jakoby nepoučeno, že!!). A? ho pošlou domů hned, než aby zabíral místo někomu z dorostu. A Krajčíka měli vyzkoušet už před Spartou aspoň ve dvou zápasech. Podle toho rozhodnout. A Lukeš?? Prodat na Sibiř, a? má důvod hledat motivaci!!Lenoch!