O Slavii

Kuka jednal s PPF, do Prahy míří ENIC

Vstoupí do Slavie PPF či jí rovnou koupí? To jsou dvě zásadní otázky, které trápí slávistickou veřejnost. Ani jedna strana není sdílnější, takže se může jen spekulovat. Překvapivě se do jednání vrhl i Pavel Kuka. Navíc do Prahy přicestují vrcholní představitelé ENICu.

Dnes jsme se pokusili kontaktovat tiskovou mluvčí PPF Romanu Tomasovou, bohužel jakékoliv informace ohledně případného vstupu do Slavie odmítla prozradit. „V danou chvíli nebudeme říkat žádné podrobnosti,“ prozradila. Jen zopakovala informaci, která už proběhla médii, že analyzují vstup do Slavie. Kdy by to mohlo skončit či jak dlouho se o Slavii zajímají nám nebylo prozrazeno.
 
Do světa se však dostala informace, že slávistický útočník Pavel Kuka se do jednáních s PPF zapojil. Proto i náš web se optal našeho hráče, jak to vše bylo ve skutečnosti. „Nesetkal jsem se s nimi jako hráč Slavie, ale jako osoba Pavel Kuka, nesetkal jsem se s nimi sám. Jednalo se o budoucnost Slavie, která mě zajímá, a byly to moje osobní zájmy, kvůli kterým jsem na jednání šel,“ prozradil.
 
Šušká se, že se mohl setkat přímo s Petrem Kellnerem, což podle vyjádření Kuky není vyloučené. „Nemůžu říct, s kým jsem se setkal, ani kdo tam byl ještě se mnou, ale setkal jsem se s lidmi na takové úrovni, kteří o koupi klubu mohou rozhodovat,“ uvedl.
 
Útočníka také nepotěšilo, že se vše dostalo na veřejnost. „To, že se vše dostalo ven, vůbec není v současné době vhodné, ale muselo se s tím počítat, zvláš? když o tom vedení Slavie mluví naprosto otevřeně,“ řekl.
 
V červnu končí Pavlovi smlouva, která s největší pravděpodobností nebude prodloužena, a podle vyjádření pro jiné deníky už by to měla být jeho konečná na hřišti. Většina slávistů by si ho však přála vidět ve Slavii v jiné funkci, což zatím odmítá. „Nelíbí se mi celková koncepce a pohled na fotbal ve Slavii, jsou to věci, kvůli kterým bych v klubu zůstat nemohl, protože v těchto názorech bychom se diametrálně lišili, např. práva na závazky vůči hráčům, nevidím tady pro sebe pozici, ze které bych mohl něco ovlivnit a nechci dělat jen nějakou figurku,“ řekl kriticky. O kom asi mluví? Možná přímo o Vladimíru Leškovi. Není vyloučené, že si nerozumí i s dalšími lidmi ve vedení či představenstvu.
 
Rád by v klubu nadále působil, ale zatím to není možné z výše uvedených důvodů. „Ale teď není vhodná doba mluvit o něčem, co bude v létě, jednak člověk nikdy neví, co bude a jednak tady mluvíme o novém majiteli, ale žádný nový majitel tu není.“
 
V druhé půlce ledna dorazí do Slavie vysocí představitelé či představitel ENICu. Kdo to přesně bude zatím není jasné. „Bude to upřesněno,“ řekl tiskový mluvčí Alexandr Kliment. Schůzka to bude velice důležitá a nejspíš určí další budoucnost Slavie. „Nelze vyloučit restrukturizaci a určité organizační a personální změny,“ prozradil.
 
Kdo by však mohl ve Slavii případně skončit? Když už se o tom zmiňují, tak nějaké změny s největší pravděpodobností nastanou. Nejistý je post generální ředitele Vladimíra Lešky, ale jak známo, přečkal už plno nepříjemností, takže i po této návštěvě může být nadále na svém postu. Přesto v rozhovoru pro deník Sport svůj odchod nevyloučil. Změny kromě lidí ve vedení (Josef Jinoch, Jiří Vrba, Jan říčka, Alexandr Kliment) mohou klidně nastat i v představenstvu.
 
Je ale zajímavé, že ENIC přijede do Slavie a šel by dělat změny, zvláš? když se spekuluje o změně majitele. To by tedy naznačovalo, že nový majitel ani nemusí být či změny by mohly být v důsledku toho, že by konečně mohl být znám investor, což by klidně mohla být PPF. Jak to tedy bude? Na to si musíme počkat.
 
Jedno je ale jisté. Pokud přesto Slavii koupí PPF, tak nemůžeme čekat, že začneme nakupovat hráče apod. Změna majitele by v první řadě měla přinést stabilizaci klubu, tedy urovnání dluhů a optimalizování rozpočtu.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Kuka jednal s PPF, do Prahy míří ENIC

    (host)     před 19 lety 12.01.2005 21:33 |  
    0 0

    Nevíte někdo, kdy je přesný termín valné hromady ? Po valné hromadě by mělo být jasné co s naší Slavii bude a jakým směrem se bude další osud vyvíjet, snad i tolik očekávaného nového stadionu!!!!Děkuji Xaver

  2. Re: Kuka jednal s PPF, do Prahy míří ENIC

    (host)     před 19 lety 12.01.2005 21:40 |  
    0 0

    Moc pěkný článek, škoda jen, že nám nezbývá než spekulovat. Bohužel všichni pomíjíme snad nejdůležitější aspekt problému.
    Ten podle mě spočívá v muži jménem Daniel Levy, jemuž patří nejen Slavia, ale i Tottenham. Tenhle pán si kdysi chtěl zařídit fungl novou mezinárodní fotbalovou soutěž jako alternativu Champions League a pěkně si na tom namastit kapsu, ale UEFA mu to pomocí národních svazu Německa ap překazila. Teď se postupně zbavuje podílů v klubech, které po Evropě nakoupil.
    Nechce to udělat najednou, má investiční fond a nesmí vypadat před veřejností jako idiot, aby mu lidi dál svěřovali své úspory. Jenže fakt je, že v tomhle podnikání zkrachoval.
    Jeho situace je tím horší, že se proti němu a ENICu bouří nejen slavisté, ale už i fandové Tottenhamu. V listopadu se v Londýně děly podobné věci jako v Praze - lidi řvali ENIC ven. Považovali totiž jeho management za totálně neschopný a klubu škodlivý.
    Údajně tamní fandové chtějí, aby se vrátil Glenn Hoddle, což je podobná téměř kultovní postava jako Pavel Kuka.
    Jednu dobu už byl Levy ochoten Tottenham prodat někomu cizímu - ale žádal za něj asi třikrát víc, než mu byli ochotni zaplatit. Situace alespoň prozatím utichla
    Jsem přesvědčen, že Levy bude ochoten Slavii pustit, pokud se mu podaří neudělat si tím ostudu. Že mu Slavia nějaký milion prodělá, to mu v jeho měřítcích nevadí, ostatně pěkně ji přiškrtil, aby neutrácela víc než 100 korun ročně.
    Východisko vidím v tlaku na Levyho, aby se Slavie zbavil, například žalobami minoritních akcionářů. Věřit v něj, to je jako bičovat pošlého koně.
    Tantalos

    • Re: Kuka jednal s PPF, do Prahy míří ENIC

      (host)     před 19 lety 13.01.2005 18:01 |  
      0 0

      díky za rozšiřující informace tohle je dobré vědět i pro ostatní -dá se říct že nás má náš vlastní majitel "v hrsti" a jestli se z toho dotaneme doufám, že už se nic podobného v budoucnu nebude opakovat a budeme to brát už jen jako poučnou lekci z historie.A vímm že bude líp!

  3. Re: Kuka jednal s PPF, do Prahy míří ENIC

    (host)     před 19 lety 13.01.2005 09:34 |  
    0 0

    Co jsou to ty "práva na závazky vůči hráčům" a proč je to tak důležité?

  4. To jsou mi věci...

    (host)     před 19 lety 13.01.2005 10:05 |  
    0 0

    To je mi pěkný absurdistán, když hráč, který je vlastně podřízeným ředitele, potažmo majitele, jedná o prodeji klubu. To Leška může jen valit oči a čekat, co s ním Pavel Kuka provede, haha. Nestěžuju si na to, jsem naopak rád, že alespoň někdo se snaží s tím něco provést, jen konstatuju, že to je zvláštní.

    • Re: To jsou mi věci...

      (host)     před 19 lety 13.01.2005 12:45 |  
      0 0

      Ono také nešlo o jednání o prodeji klubu, ale je celkem logické, že potenciální zájemce si zjiš?uje informace. A ty si zjiš?oval od člověka, který o fotbale i o Slávii něco ví. To, že ten člověk je hráč klubu, zaměstnanec a současně kandidát na výměnu svého šéfa je ale opravdu pikantní ovšem nikdo jiný než Kuka by v takové pozici těžko mohl být.

      • Re: To jsou mi věci...

        Bejbl     před 19 lety 13.01.2005 16:41 |  
        0 0

        Souhlas, všichni bychom asi Kukačku rádi viděli ve vedení Slávie, fandím mu.