Evropská liga

Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

Slavia se ve skupině A střetne s těmito soupeři - AS Monako (Francie), Hamburk (Německo), CSKA Sofia (Bulharsko) a Viking Stavanger (Norsko). Do další fáze postupují první tři celky. První zápas odehrajeme doma s CSKA Sofia ve čtvrtek 3. listopadu. Přečtěte si ohlas Marka Suchého.

Slavia potkala atraktivní i neznámé soupeře. První zápas odehrajeme doma s nevyzpytatelným CSKA Sofia. Následně se představíme na hřišti norského Viking Stavanger. Ve třetím zápase přijede na Strahov francouzské Monako. Atraktivní zápas proti Hamburku však bohužel odehrajeme na jeho hřišti.

"Celkově si myslím, že skupina je hratelná a o postup se určitě popereme, šance tu je,"  řekl k losu mladý obránce či záložník Marek Suchý.

Program zápasů:
3. 11. Slavia - CSKA Sofia
24. 11. Viking - Slavia
30. 11. Slavia - Monako
15. 12. Hamburk - Slavia

   


AS Monaco
V letošní sezoně se jim ve francouzské lize příliš nedaří, jsou na 11. místě a na vedoucí Lyon ztrácí deset bodů.
"Je to skvělý a kvalitní soupeř! Zkušený z Ligy mistrů. Určitě to bude pro nás další velký zápas," prozradil k soupeři Suchý.
Podrobnější info o soupeři si můžete přečíst v našem článku - ZDE.

Hamburk
Vysněný tým většiny hráčů. V tomto týmu působí syn našeho trenéra David Jarolím, máme se na co těšit. V lize je Hamburk na druhém místě a ještě neprohrál. Dá se říci, že jsou ve formě. Do Poháru UEFA se probojovali přes Intertoto Cup, kdy mimo jiné vyřadili Sigmu Olomouc. V prvním kole si poradili po výhře 1:0 venku s dánským FC Kodaň.
"Je to silný protivník, v Bundeslize jim to docela šlape," uvedl Suchý.
Domácí stránka: http://www.hsv.de

CSKA Sofia
Velice nepříjemný soupeř, který dokázal vyřadit německý Leverkusen v prvním kole Poháru UEFA po výhrách 1:0 doma i venku! Ve třetím předkole Ligy mistrů nestačili na Liverpool, doma prohráli 1:3, ale venku však překvapili a vyhráli 1:0! V lize jim patří první místo. V loňské sezoně se jim však v pohárech nedařilo. Dá se říci, že proti kvalitním týmům se dokáží předvést, ale proti slabším zaváhají.
Domácí stránka: http://www.cska.bg/

Viking Stavanger
Klub byl založen roku 1899. V domácí lize se pohybuje kolem pátého místa. Letos se do pohárů probojoval po třech letech. V sezoně 2002/2003 vyřadili v prvním kole Poháru UEFA anglickou Chelsea! Venku prohráli 1:2 a doma je rozdrtili 4:2. Ve druhém kole vypadli se Celtou Vigo. Letos postoupil do skupin přes Austrii Vídeň po domácí výhře 1:0 a venkovní porážce 1:2.
Domácí stránka: http://www.viking-fk.no
"Sofii a Viking netuším, ale určitě to nebude lehký," komentoval Suchý.

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 13:07 |  
    0 0

    no ja si myslim ze v sofii dostanem nasup,viking porazime,v monacu prohrajem a s hamburkem doma maximalne remiza.to se rovna ctyrem bodum a to neni na postup.takze ja tipuju slavia=4 misto.TROUBI

    • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

      mart     před 19 lety 04.10.2005 13:55 |  
      0 0

      no nastesti je to presne obracene. Tedy pokud by to bylo skutecne jak Richi puvodne napsal, a Sofie byla venku, no tak to byu asi fakt bylo husty. Takhle je to ale podle me hratelny! Sofii snad doma porazime ( videl jsem je dvakrat s Liverpoolem - a slabi teda urcite nejsou!) a Monako doma porazime urcite! ... k tomu bod z Norska a v Hamburku neni vo co hrat! zdravi mart

    • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

      mart     před 19 lety 04.10.2005 14:03 |  
      0 0

      - ta nova verze vylosovani ma podle mne i finacne znacne vyhody. Sofie - no tam asi moc k vydelani neni. Norove no to vubec neni spatny. Monako doma je lepsi nez venku - tam i na pohary chodi tak 7 lidi, a kdyz hrajou venku - tak to musi nejake televize ve Francii koupit. Hamburk je asi financne nejlepsi. ...... takze i kdyz by sme meli vypadnout - podle mne urcite neprodelame! mart

      • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

        Richi (admin)     před 19 lety 04.10.2005 14:06 |  
        0 0

        Penize z televiznich prav ziskame jen z domacich zapasu ... Sofia neni takovej trhak a Monako nam prinese rozhodne mene penez nez Hamburk. Takze financne na tom jsme hure :-(.

        • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

          posed     před 19 lety 04.10.2005 14:59 |  
          0 0

          Nic méně si myslim, že teď je větší šance na postup, tudíž ty peníze můžeme hrabat dál...

          • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

            Richi (admin)     před 19 lety 04.10.2005 15:15 |  
            0 0

            Ale to nemame zaruceny ....

        • Finance

          mart     před 19 lety 04.10.2005 20:46 |  
          0 0

          ...jo jasne Richi mas pravdu, sem byl prilis rozechvelej - tak kratce po losu, abych mohl normalne myslet :-), Hamburg doma by byla rana. Nevadi, postoupime! mart

  2. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    (host)     před 19 lety 04.10.2005 13:34 |  
    0 0

    Takze kazdopadne to vidim na postup. A cesta bude takovato: v Sofii, podle me, zapas o postup, vidim to na plichtu, samozrejme doufam ve tri bodiky. Kazdopadne to bude krest ohnem, vsichni vime, jak je na tom jizanska krev.. Chtelo by je to hned ze zacatku rozhodit, nejlip rychlim golem. Vikingy pak doma musime vyprasit, to je pro postup povinnost! A v Monacu a s Hamburkem plichty a s sesti bodama hura do jara!! Gulihan

  3. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    postovni (přítel SN)     před 19 lety 04.10.2005 13:38 |  
    0 0

    na idnes jsou ty zapasy doma venku obracene tak kde je pravda ?

    • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

      Richi (admin)     před 19 lety 04.10.2005 13:45 |  
      0 0

      Uz je to bohuzel opravene :-(((

  4. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    postovni (přítel SN)     před 19 lety 04.10.2005 13:45 |  
    0 0

    tak je to obracene. uz je to i na ofic. strankach. tak to jsem rad. myslim, ze mame takhle vetsi sanci postoupit. v hamburku dostanem klepec, viking musime vyprasit i venku a se sofii to bude kdo z koho.s monacek, kdyz budem mit kurevsky stesti, tak to bude plichta.

  5. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    brtasek     před 19 lety 04.10.2005 13:48 |  
    0 0

    Pokud nám bude přát štěstí jako včera a v Monaku třeba prohrajem, v Sofii uhrajem bod, Stavanger porazíme a s Hamburkem taky bodík tak sumasumárum 5 bodů z 12 možných by mohlo stačit.

  6. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    vikingzlipy (přítel SN)     před 19 lety 04.10.2005 13:52 |  
    0 0

    Šance na postup tu je, ale nevim komu budu fandit v duelu: Viking - Slavia:-)) Škoda že s nima nehrajem doma, by byla prdel:-)

    • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

      mart     před 19 lety 04.10.2005 13:56 |  
      0 0

      chapu tve DILEMA :-)

  7. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    Sir     před 19 lety 04.10.2005 15:03 |  
    0 0

    Jako klíčový vidím první zápas se Sofií,pokud vyhrajeme tak věřím v postup!
    Hlavně sem rád,že soupeři převažují ze západu,los nám přál :-)

    • Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

      mart     před 19 lety 04.10.2005 20:43 |  
      0 0

      Presne! Vidim to uplne stejne - pokud Sofie dvakrat prohraje (prvni kolo doma Hamburg a druhe v Edenu (kezby)) tak to znamena na 90% postup....... navic si myslim,( opravdu nevim proc:o)) ze to Monako doma vyklepneme!mart

  8. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    vlada     před 19 lety 04.10.2005 15:41 |  
    0 0

    Škoda,že nemáme doma Hamburg,ale třeba se to nakonec ukáže jako výhoda. Taky je dobré,že před derby máme volno a zranění hráči mají delší čas se dát dohromady. Kluci se pomalu dostávají do formy,takže za měsíc už by to mohlo být OK. Třetí místo ve skupině bysme mohli udělat!!

  9. Re: Soupeři ve skupině A Poháru UEFA

    Kopcem     před 19 lety 05.10.2005 13:59 |  
    0 0

    Optimismus je krásná věc. Tak snad trochu zpátky na zem. Dovoluji si připomenout, že ve skupině máme minimálně 2 mužstva, která jsou výrazně lepší než Anderlecht. A snad si ještě pamatujeme, že ten jsme zrovna nepřehrávali. Že bychom se od té doby nějak zlepšili nebo posílili jsem si také nevšiml.

    O Hamburku snad nikdo nepochybuje a myslím, že i Monako přes současnou krizi našeho přemožitele z kvalifikace o LM fotbalově dost převyšuje. Pak je tu ještě CSKA Sofia, která málem vyřadila Liverpool a vyřadila Leverkusen, tedy opět mužstva lepší než Anderlecht. A zbývá Stavanger, se kterým budememe hrát ve druhé polovině listopadu u nich, tedy možná na sněhu, v podmínkách, které mají oni mnohem lépe zvládnuté. My oproti tomu můžeme letos nabídnout bojovný výkon v Bruselu a více než š?astné domácí výhry s Jabloncem a Mladou Boleslaví a jednu upachtěnou výhru se Zlínem. Potom tu máme ještě 2 vítězství na irským Corkem, který při vší úctě k irskému fotbalu do evropské elity určitě nepatří. Myslím si, že by měl dost potíží i v naší lize. Takže ačkoliv se ve fotbale může stát všechno, střízlivý pohled říká že také můžeme s pravděpodobností více než vysokou ve skupině skončit slavně s nulou.