O Slavii

Slávisté na hostování

Půlka fotbalového podzimu v 1. i 2. lize je za námi a my se můžeme podívat, jak se daří slávistickým hráčům, kteří jsou na hostováních.

Nemůžeme začít nikde jinde než u slávistického „béčka“ na Xaverově. V něm je nyní celkem šest slávistů, z nichž je jeden i Pavel Novotný, kterým se ale podrobněji zabývat nebudu, protože jeho naděje na návrat do A týmu Slavie je nulová. Na Xaverově působil ještě do minulého týdne gólman Jindřich Skácel, který odešel na hostování do Brna. Nejvýraznějšími postavami Xaverova jsou bezesporu oba naši útočníci, Vladimír Bálek a Tomáš Hašler. Prvnímu jmenovanému se střelecky daří mnohem víc, než při prvoligovém angažmá v Opavě na podzim 2003 nebo ve druhé lize právě na Xaverově na jaře 2004. Na podzim nastoupil ve všech devíti zápasech a vstřelil v nich pět gólů, takže velmi slušný brankový průměr na utkání. Jen o něco horším průměrem se může chlubit Tomáš Hašler, který v sedmi utkáních dal tři branky. Otázkou však i přes tuto výbornou bilanci zůstává, zda mají oba hráči na to prosadit se ve slávistickém A týmu.
 
V tabulce střelců gólů Xaverova však nechybí ani David Kalvoda, který se v tomto týmu potkává na hřišti s bratrem Lukášem, a podle mého názoru je asi nejlepším slávistou na Xaverově. Jeho výhodou je univerzálnost, trenér Luděk Klusáček ho využívá jak na pravém kraji zálohy, tak v jejím středu, hraje i v útoku nebo na postu podhrotového hráče. 
 
V útoku se v několika zápasech objevil i stoper Jakub Chleboun, ale přeci jen mu sedí spíš post v obraně, kde teď pravidelně nastupuje. Objevil se ve všech zápasech, takže se snad na Xaverově vykope a bude pak pro Slavii posilou.
 
Hodně zkušeností má Milan Zachariáš. Nastupuje buď na stoperu nebo ve středu zálohy a patří k těm lepším hráčům Xaverova, nastoupil ve všech zápasech a odehrál jich devět celých.
 
Do brány se dvakrát podíval Jindřich Skácel, ve dvou zápasech inkasoval 3 góly. Na hostování v Brně odehrál jeden zápas za rezervu, ve kterém dostal jednu branku.
 
Ještě chvíli zůstaneme ve druhé lize, v českých Budějovicích je na hostování Ivo Táborský. Za tento tým ale nastoupil jen v pěti zápasech na začátku sezóny, střelecky se mu nedařilo, naopak si dal vlastní gól ve 3. kole proti Kladnu.  Nastupuje tak za třetiligovou rezervu.
 
Pevné místo v základní sestavě na levém kraji obrany Blšan nemá ani Lukáš Nachtman, který odehrál dva celé zápasy a třikrát střídal.
 
Na úspěšný závěr jara nenavázal v Tottenhamu Radek černý, který se na podzim ani jednou neobjevil v Premier League. Chytá tak zřejmě jen za rezervu.
 
V. Bálek Xaverov 711/810 5/9
T. Hašler Xaverov 476/810 3/7
J. Chleboun Xaverov 720/810 0/9
D. Kalivoda Xaverov 794/810 4/9
L. Nachtman Blšany 240/720 0/5
J. Skácel Xaverov/Brno 270/810 4/3
I. Táborský č. Budějovice 168/810 0/5
M. Zachariáš Xaverov 799/810 1/9
 
Poznámka:
- v prvním sloupci je počet odehraných minut/počtem možných odehraných minut
- ve druhém sloupci počet gólů/počtem zápasů, ve kterých hráč nastoupil, u gólmanů počet obdržených branek/počtem odchytaných zápasů

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté na hostování

    (host)     před 19 lety 07.10.2005 16:10 |  
    0 0

    Tak a? se klukům daří, a? má Jarolím z čeho čerpat. Kalivoda, Zachariáš a možná Bálek můžou být přínosem pro áčko. Johnny

  2. Radek Cerny

    (host)     před 19 lety 07.10.2005 16:47 |  
    0 0

    Nevim jak v jinych zapasech Premier League ale v poslednim zapase Totenhamu byl pripraven mezi nahradniky. Vzhledem k tomu ze vime jakeho ma Totenham prvniho golmana to neni zadna ostuda. .

  3. Re: Slávisté na hostování

    laurus     před 19 lety 07.10.2005 21:02 |  
    0 0

    Nepíšeš jak se daří na hostování Kolouškovi...

    • Re: Slávisté na hostování

      (host)     před 19 lety 07.10.2005 21:43 |  
      0 0

      To je ten samy pripad jako Pavel Novotny, sance na navrat do A tymu Slavie je nulova. Ale je to spravna pripominka.. Jane

      • Re: Slávisté na hostování

        (host)     před 19 lety 08.10.2005 03:31 |  
        0 0

        Kolousek snad prestoupil, ne? Aspon co ja teda vim...a mame mit procenta z dalsiho prodeje (i kdyz to moc nechapu, kdyz podepsal v Pribrami smlouvu jen na jeden rok). Brinki

        • Koloušek

          (host)     před 19 lety 08.10.2005 11:27 |  
          0 0

          Jojo, mas pravdu, asi jsem si to zamenila s Poborskym, ktery je v Budejkach na hostovani :) No takze je spravne, ze v clanku o hostovanich o Kolouškovi nic není. Jane