O Slavii

Švec s Holeňákem trénují naplno

Slávisté dnes absolvovali po dvou dnech volna další trénink a potěšitelnou zprávou je fakt, že Michal Švec a Miroslav Holeňák trénovali naplno. Přítomen byl i bývalý slávista Jan Suchopárek!

Tréninku se zúčastnilo poměrně málo lidí, deset do pole, konkrétně Jarolím, Zbončák, Piták, Holeňák, Victorino, Švec, Pešír, Vlček, Krajčík a Hrdlička. Byli zde i tři brankáři, Kozáčik, Slavík a Šeliga. Jen vyklusávat mohl Dušan Švento. Petr Zábojník strávil celý trénink v péči kondičního trenéra Jana Netschera a je jisté, že do sobotního zápasu nebude připraven. Další hráči, kteří hráli v neděli za rezervu, byli na regeneraci. Navíc Latka, Fořt a Suchý plní reprezentační povinnosti.

Právě zdravotní stav Švece s Holeňákem zajímá většinu fanoušků. „Doktoři mi řekli, že už je to dobrý. V sobotu však asi v Mostě nebudu, zkusím se rozehrát za juniorku,“ uvedl Michal Švec. A je to rozumné, s týmem toho zatím moc neodehrál, od přípravy ho provází jedno zranění za druhým. Další marod by měl být k dispozici. „Je to v pohodě, sice to trochu ještě cítím, ale na sobotu budu připraven,“ řekl Miroslav Holeňák.

Hráči při tréninku dostali asi nejvíc zabrat při pře tři proti dvěma v malém čtverci. Dá se říci, že to bylo něco jako bago, jenže tři, kteří si přihrávali, museli neustále měnit pozici, na počet dotyků se nehrálo, míče se však nesměl zmocnit soupeř. Fyzicky to bylo opravdu náročné a hráči toho měli plné kecky. Následně absolvovali hru na dvě bez brankářů, jen si museli vyměňovat míč a druhý tým jim ho neměl sebrat. Trenér Jarolím nikomu nic nedaroval a když někdo něco odflákl či stál s míčem, hned na něho adresoval kritiku.

V závěru si všichni odzkoušeli střelbu na brankáře. Míč si hráči i trenéři postavili do vzdálenosti 20 metrů od brány a jeden po druhém testovali schopnosti Kozáčika, Slavíka a Šeligy. Jarolím hned burcoval, že kdo překopne bránu, musí dát 50 Kč do kasy. Hráčům se dařilo střídavě, šlo to Pešírovi, který všechny tři brankáře nachytal střelou ke stejné tyči. Slabou stránkou Kozáčika byla levá strana a toho hned mazácky využil trenér Jarolím svou umístěnou střelou. On si vedl opravdu znamenitě, při střeleckém pokusu na Slavíka naopak vymetl šibenici na pravé straně. Hráči se pobavili, brankáři si zachytali, a tak šli všichni vyklusat a poté i protáhnout.

Tréninku se zúčastnil i Jan Suchopárek a vypadalo to, jakoby se chtěl do Slavie vrátit, ale skutečnost je jiná. Díky dobrým vztahům se současným trenérem i ostatními ve Slavii mu bylo na jeho žádost umožněno si udělat menší tréninkovou stáž, aby získané poznatky mohl aplikovat při trénování. V budoucnu není vyloučeno, že by se „Parys“ mohl vrátit mezi sešívané.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Švec s Holeňákem trénují naplno

    (host)     před 19 lety 10.10.2005 21:39 |  
    0 0

    Dobře že se nám ta marodka pomalu vylidňuje. A? jsme na Most a Spartu maximálně připravený a nabuzený! Johnny