O Slavii

Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

Před pár dny byl policií obviněn manažer Slavie Lubomír Puček pro údajnou korupci. Přestože v médiích uvedl, že se k tomuto případu nebude vyjadřovat, dnes se přesto rozhodl promluvit. Hlavně ke slávistickým fanouškům, můžete si tak přečíst exklusivní výpověď k celé nepříjemné situaci.

V úterním vydání deníku Sport poprvé vyšlo na světlo, že náš manažer je obviněn. V té době řekl pouze toto: Do chvíle, kdy policejním orgánům podám vysvětlení, nebudu nic komentovat.“ Po dnešku je vše jinak. „Už nechci mlčet, protože mlčení znamená souhlas. Pak si všichni myslí různé věci a na domácích zápasech Slavie pak akorát budou všichni řvát Puček ven,“ začal se svěřovat našemu webu. A je pravda, že tato situace Slavii moc neprospívá.
 
Můžete se vyjádřit k tomu, co se stalo?
Původně jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat, ale nechci, aby se to obrátilo proti mně, protože mlčení znamená souhlas. Proto jsem se rozhodl vyjádřit hlavně směrem ke slávistickým fanouškům. Když jsem byl nahlášen na kandidátku na místopředsedu svazu, tak mi bylo řečeno, že všichni mají být prověřeni, zda ještě nefigurují v nějakých kauzách. Kdyby pak bylo nějaké obvinění, byla by to mezinárodní ostuda. Mě bylo řečeno a zároveň jsem byl prověřován, že v žádných kauzách bych zásadně neměl figurovat, i z toho důvodu jsem přijal nabídku Slavie. Pro mě byla valná hromada takovou vstupenkou, že můžu dál pokračovat ve fotbale, když jsem prošel těmito různými kaucemi a že už se mne nic nemůže dotknout. Jenže jak je vidět, opak je pravdou. Pro mě je hrozně zarážející, jakým způsobem se to dostalo ven a jakým způsobem se to prezentovalo. Myslím si, že když je člověk obviněn, tak to neznamená, že je automaticky i vinen. Chci také říct, že nejsem žádný blázen a nepřišel jsem Slavii ublížit a je mi strašně líto slávistických fanoušků, že se spojuje jméno Slavie zároveň se mnou v této příležitosti. Kauza je zřejmě namířena na mou osobu, protože tato kauza je stará dva roky, dva roky to tam někde leželo a vyloženě to teď někdo vytáhl těsně před volbami. Udělali, co udělali a chci věřit tomu, že se to nějakým způsobem vysvětlí a jméno Slavie a jméno mé bude očištěno.
 
Co se vůbec stalo před dvěma lety?
Stalo se pouze to, že jsem byl součástí telefonního hovoru, který probíhal mezi mnou a asistentem Mirkem Vodičkou. Dané utkání jsem neřídil ani nepískal, pouze jsme měli mezi sebou dva privátní hovory a to je veškerá korupce, která může být prakticky se mnou spojována. To utkání jsem se ani nesnažil nějak ovlivnit, jak někdo uvádí. Věřím, že poté, co se budu moci vyjádřit u policie a případně v dalších institucích, že se to uvede na patřičnou úroveň. Spíš si myslím, že je to vše směřované k volbám. Ale to je život a já prostě věřím, že se to objasní.
 
Jaké budou následující dny, kdy máte podat vysvětlení u policie?
čekám, až se vyjádří státní zástupce. Nebudu nic zdržovat a budu jen rád, když to bude co nejdříve za mnou a aby se to všechno uvedlo na pravou míru.
 
A nehrozí nějaké tresty od disciplinárky, protože trest už jste jednou dostal, i když odvolací a revizní komise to vzala zpět?
Chci říct, že pro mě je zarážející to, že v té kauze není nic nového, dva roky to tam leží, dva roky s tím nikdo nic nedělal a chci se zeptat jako proč? Pokud tam někdo něco objevil, proč ty kauzy nešly tak jak šly po sobě? Jak se to odhalovalo? Proč se tato kauza schovala do šuplíku a vytáhne se 14 dní před volbami? Tam se nestalo nic nového, nic závažného, že by se to muselo dva roky schovávat, proto to nechápu. Na to však musí odpovědět někdo jiný a ne já, protože tohle je pro mě zarážející, že někdo něco vytáhne po dvou letech a hlavně to, že vedení čMFS mě připustilo k volbám na místopředsedu. Opravdu si nedokážu představit, kdyby valná hromada byla úspěšná, zvolili se předseda a místopředsedové, já byl jeden z nich a nakonec mě obvinili, to by byla hrozná ostuda. Když jsem podával kandidaturu, tak jsem říkal, že zvážím a uvidím, jak na tom budu. Když mě odpálí a nepustí k valné hromadě a nebudu moci kandidovat, tak si řeknu aha, hezký, něco se děje. Tohle je mi hrozně líto, že se to stalo, ale určitě ne mojí vinou, protože kdyby mi někdo řekl, že ještě jsem v nějaké kauze a že mě můžou obvinit, tak bych do Slavie nenastupoval. Opak byl však pravdou, přestože všichni říkali OK, OK. Pak nastoupím do Slavie a výsledek je takový, jaký je.
 
Lítost vůči Slavii z Pučka byla znatelná, i proto to neustále opakoval. „Opravdu mě to mrzí, slávističtí fanoušci si to nezaslouží. Ale já v tom vlaku jedu nevinně, protože dva roky to někdo držel a teď to někdo vytáhne, když se Slavii začne dařit, postoupíme do Poháru UEFA. A pak na mě někdo vytáhne nějakou kauzu, ke které se už měli vyjádřit všichni nadřízení čMFS a výsledek je ten co je,“ pokračoval.
 
V čechách není zvykem dodržovat presumpci nevinny, jak je jednou někdo obviněn, tak je špatný. „Být obviněný neznamená být vinen, viděl jsem plno obviněných a nadále pracují ve svých funkcích. Asi je to útok směrem k mé osobě, aby mi někdo zabránil v práci ve Slavii,“ přidal.
 
Puček se ještě vrátil k valné hromadě. „Kdyby nebyla valná hromada a nekandidoval bych a přišlo toto obvinění, tak bych řekl, že je to špatný. Já však prošel valnou hromadou a nikdo by už na mě neměl nic mít a najednou se objeví tohle. Myslím si, že se stal obětí předvolebního boje, který tu teď je,“ zakončil. V této souvislosti mluví i média, že za vším může být mocenský boj uvnitř českého fotbalu.

Foto: fotbal.idnes.cz

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    Kopcem     před 19 lety 12.10.2005 19:44 |  
    0 0

    Rozhodně nechci pana Pučka hodnotit nebo soudit. Opravdu existuje nějaká presumce neviny. Fakt, že jeho obvinění bylo vytženo až po dvou letech je také jistě velmi zajímavý a svědčí o mafiánském prostředí v našem fotbale, kde se jako ryby ve vodě pohybují především různí "cinknutí" hrdinové. Nejsem také schopen zhodnotit přínos pana Pučka pro fungování Slavie. Jedno hodnocení si ale dovolím. Angažováním člověka, který se v souvislosti s korupční aférou v médiích objevil, náš majitel potvrdil, že:
    a) není slušnou britskou společností, jak se nám snaží být prezentován. Slušná britská společnost by nikdy nedopustila, aby s jejím jménem byl spojován někdo by? jen podezřelý z něčeho nekalého
    b) Slavia jej naprosto nezajímá (tedy až na pozemky)

    Podle mého názoru je to pro budoucnost Slavie velmi špatná zpráva.

    • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

      supersonique     před 19 lety 12.10.2005 19:55 |  
      0 0

      SOUHLAS. Tohle byl klub Pepiho Bicana... a ted tu vladnou Leska a Pucek.

    • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

      (host)     před 19 lety 12.10.2005 21:04 |  
      0 0

      omg, v zacatku mluvis o tom jak existuje presumce neviny. A pak v bode A mluvis o tom ze to neni slusny tady takoveho cloveka mit (kterymu nebylo NIC prokazano). TO jako chces rict ze kdokoli (treba i ty) byl nekdy v necem podezrelej, a nic se mu neprokazalo = nic neprovedl. Tak nesmi nic delat? OMG . A slusnost nech stranou, o te nic nevis
      bod B: ze je slavia nezajima je nazor (tvuj).

      Slavie byla klub Pepi Bicana, ted je to klub kteremu vede Leska. Bicanove uz klub nikdy nepovedou, v te dobe penize neznamenaly nic, ted jsou vsechno.

      • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

        bojler     před 19 lety 12.10.2005 22:06 |  
        0 0

        A souhlas
        B ee, penize znamenaly vsecko dycky

        • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

          Kopcem     před 19 lety 13.10.2005 15:22 |  
          0 0

          Promiň Bojlere, odpověděl jsem "o patro níž"

      • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

        Kopcem     před 19 lety 13.10.2005 15:22 |  
        0 0

        Ahoj Anonyme,

        děkuji Ti za Tvé hodnocení mé osoby. Když je někdo spojován s korupční aférou jen tím, že v jeho penzionu se za úplatné peníze "rekreuje" jeden z aktérů, není to samozřejmě důvod k jeho trestnímu stíhání. A není taky důvod nepřijímat jej do všech zaměstnání. Je to ale asi důvod, neangažovat takového člověka okamžitě do firmy zabývající se stejnou činností. To se ve světě, kde někomu záleží na pověsti, za slušnost považuje. A potom, když je navíc během jednoho roku subjekt vlastněný investiční společností oprávněně pohnán k arbitráži za nedodržování závazků, dá se z toho vyvodit, že této na tomto subjektu asi moc nezáleží. Jinak by si asi nechtěla kazit reference. Ale na názor má samozřejmě každý právo. Takže pochopitelně respektuju i Tvůj názor, že slušnost mi asi není vlastní.

  2. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    myshack (přítel SN)     před 19 lety 12.10.2005 22:59 |  
    0 0

    Co to pořád všichni melete o presumpci neviny?
    Mám potvrzeno, že bez toho, aby rozhodčí vzal úplatek a zároveň i dal, nebylo možno se vůbec dostat k pískání celostátní soutěže, natož první ligy a natož, natož dostat zlatou píš?alku.
    Přestaňte si stále něco nalhávat!
    Že si musel nechat potvrdit, že je čistej, je pro mne osobně naprosto vševypovídající...
    Nevim co jeho angažmá ve Slávii může přinest dobrého...

    • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

      Capino (admin)     před 19 lety 13.10.2005 07:39 |  
      0 0

      ze bys ty mel mit zrovna nejaky informace... no nevim :D

      • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

        myshack (přítel SN)     před 19 lety 13.10.2005 09:36 |  
        0 0

        :o))
        Věř mi... :o))

    • Bink ho :o)).To prověření jestli na něj něco maj či ne je super :o))

      (host)     před 19 lety 14.10.2005 10:23 |  
      0 0

      Prostě sám ví, že nená zcela čisté svědomí, a proto si nechá ověřit, jestli se něco z jeho "13. komnaty" ví nebo se neví nic a tudíž je "čistej"!! :o)). Jo holt kamarád Rosena :o)). Druhou stránkou věci je, že se takové záležitosti vytahujou před důležitými událostmi (volby) místo, aby se v zájmu práva na informace, spravedlnosti i čistoty celého procesu vyšetřování zveřejnily hned při jejich zjištění. Ale toto zadržení informace o problému a ponechání si záležitosti na "vhodnou" dobu je mafiánský typ chování, který používají k vydírání a spolupráci tajné služby a zejména komunisti (u nichž byl např. funkcionář Koš?ál) takto s podobnými informacemi systémově nakládali. To? jen takový postřeh k tématu :o)).

  3. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    (host)     před 19 lety 13.10.2005 08:38 |  
    0 0

    Ne, díky pane Pučku :-( Připouštim, ?e to někdo načasoval, jak se mu to hodilo, ale Vám prostě nemůžu věřit, pamatuji, jak jste nás za?ezával a jak jste byl z naší bezmoci pobavenej.Sám jste jednou v rozhovoru naznačil, že všichni jeli v korupci a já dodávám, že jste byl jednim z těch všech a takový lidi nechci ve Slávii.LordEdmund

  4. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    Katrin     před 19 lety 13.10.2005 09:15 |  
    0 0

    Puček ven, jo??? Takovej machr nejsi, na to tam jsou jiný borci... :-)))

  5. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    lucky-pilda     před 19 lety 13.10.2005 09:23 |  
    0 0

    nechci rikat, ze pan pucek jel nebo nejel v korupci. na to mame kazdej svuj (vetsinou negativni) nazor. ovsem obvinit nekoho z ovlivnovani zapasu kterej neridil na zaklade soukromyho telefonatu s nekym, kdo to utkani taky neridil, navic po dvou letech, to rovnou muzou obvinit jakyhokoli fanouska, kterej sdeluje svy dojmy po telefonu kamaradovi. zapalte uz nekdo konecne to mokry koste!!!

  6. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    postovni (přítel SN)     před 19 lety 13.10.2005 11:09 |  
    0 0

    na me to pusobi tak, ze pucek se ani nehaji stylem "nic jsem neudelal", ale haji se stylem "nechal jsem se prosetrit a byl jsem presvedcenej, ze na me nic nemaj". to, ze bude rikat, ze je cistej, jsem cekal, ale ze to bude rikat timhle zpusobem teda ne. ctim presumpci neviny. nikdo ho taky neposila do basy (zatim). moralni kredit je ale neco jinyho a ten pucek uz pri angazovani do slavie nemel a tudiz jeho angazovani byla chyba a hazard z dobrym jmenem slavie.

    • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

      (host)     před 19 lety 13.10.2005 11:52 |  
      0 0

      Naprosty souhlas, ten ton je tragickej. Cistej na 100% neni a vsichni to vedi a tak uz staci jen to, ze je "proverenej".

      • Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

        Knajpar (přítel SN)     před 19 lety 13.10.2005 17:14 |  
        0 0

        Kazdej rozhodci co kdy prijel piskat utkani do prahy ( nemluvim o 1.lize) chtel, chce a bude chtit KES aby vubec piskal nejakou "Rovinu" tak se proberte a nic mu neverte!!! pucek ven!!!! rvat to na hurce ale nechci, to nam nepomuze. Cuzz SKS 4ever

  7. Re: Vyjádření Lubomíra Pučka k obvinění

    randy     před 19 lety 13.10.2005 11:58 |  
    0 0

    Jsem rád,že na p. Pučka máme stejný názor,snad si to sám někdy přečte a vyvodí z toho jediný správný výsledek- fakt za to,aby na něj někdo řval- Puček ven-nestojí!