O Slavii

Jan Suchopárek na tréninkové stáži

Na tréninku stojí opodál a bedlivě pozoruje, co dělají hráči, jak pracují trenéři, vše si pečlivě co chvíli zapisuje do velkého bloku. Slávistický A tým má tento týden vzácného hosta, na své tréninkové stáži v rámci studia profilicence UEFA se všech tréninků účastní Jan Suchopárek.
 

Vypadá to, že během devadesátiminutového tréninku popíše alespoň deset stránek. „To ne, dělám si jen poznámky, které pak shrnu do zprávy, která se pak dál zpracovává do formulářů. Všímám si přitom činnosti jak hráčů, tak i trenérů,“ říká exslávistický obránce. Jako reprezentant automaticky měl trenérské áčko, ale už dva roky studuje profilicenci UEFA. „Teď v zimě bych měl končit, nejdřív musím odevzdat zprávu z tréninkové stáže, v prosinci pak budeme dělat závěrečné zkoušky a obhajobu práce. Už se na to těším, budu mít pak snad víc času a čistou hlavu.“ Podle Suchopárka nebylo těžké se rozhodnout, u kterého týmu by chtěl tréninkovou stáž absolvovat. „Roli hrál hlavně čas, kterého moc nemám, nechtěl jsem daleko dojíždět, zahraničí tedy nepřipadalo v úvahu. Jsem rád, že tu jsem i z profesního hlediska, pracuje se tu s poměrně mladým mužstvem, v budoucnosti se chci věnovat mládeži,“ prozrazuje Suchopárek, s kým by chtěl v budoucnu na Kladně pracovat.
 
Na Kladně však působí již od svého odchodu ze Slavie v létě 2003, nejdříve ve funkci šéftrenéra mládeže, ale dostal se i k trénování. „Teď od léta vedu A-dorost, jsme nováček a tak jsme na posledním místě, předtím jsem působil u B-dorostu. Je tu spousta práce, ale těším se na ni, že toho hodně udělám.“ Vedle této funkce však Honza do léta byl stabilním kamenem základní sestavy druholigového Kladna, poté však s kariérou skončil právě kvůli nedostatku času, i když výkony podával stále vynikající. „Samozřejmě že mi fotbal chybí, mohl bych jít kopat někam do přeboru, ale nemám na to čas, hraju tak jen za starou gardu Družce okresní soutěž, a dále třetí třídu za Družec a vedeme si dobře,“ usmívá se Suchopárek.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)