Přípravná utkání

Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

Slavia vstoupila do Tipsport Cupu úspěšně, porazila soupeře ze Žižkova 4:2.

Sestava 1. pol: Slavík - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Pešír

Sestava 2. pol: Slavík - Zábojník, Latka, Suchý - Kováč, Jarolím, Hrdlička, Švento (64. Held) - Kalivoda -Fořt, Janda

Góly: 3. Pešír, 36. Vlček, 45. Jarolím, 52. Kalivoda - 44. Bukač, 54. Novotný

Slávisté nastoupili k dnešnímu zápasu v nejsilnější sestavě a také s velkou únavou v nohách po fyzickém soustředění ve Špindlerově Mlýně, ale na jejich výkonu to nebylo hlavně v prvním poločase vůbec znát. Otěže zápasu měli hned od začátku ve svých rukou a svoji převahu zužitkovali hned ve 3. minutě, kdy si centr Hubáčka zpracoval zády k brance Pešír a levačkou z otočky otevřel skóre. Slávisté i nadále byli jednoznačně lepším týmem a vytvářeli si spoustu šancí. Aktivní byli zejména Švento a Piták, jejichž přihrávky lahodily oku diváka. Žižkov se naopak dostával do šancí jen sporadicky a střelecké pokusy z dálky pochytal gólman Slavík. Druhý gól padl ve 36. minutě a opět do sítě Žižkova. Švento poslal nádherný centr přímo na nohu osamoceného Vlčka, pro kterého už nebylo problémem skórovat. Jejich spolupráce se opakovala o 4 minuty později, ale tentokrát Vlček svou šanci zahodil. Ve 44. minutě se dostal ke slovu i Žižkov a snížil na rozdíl jediného gólu, když do sítě za pomoci teče doputovala střela Bukače. Slavia ovšem našla bleskovou odpověd a hned za minutu si opět zajistila dvoubrankové vedení. Piták uvolnil skvěle Vlčka, jeho pokus ještě vyrazil Bartalský, ale na lob Jarolíma, který se dostal k odraženému míči, už neměl nárok, a tak se do kabin odcházelo za stavu 3:1. 

Do druhého poločasu poslal trenér Jarolím silně pozměněnou sestavu a změnil i herní systém a to na 3-5-2. Hra byla více vyrovnaná a bylo se na co dívat. Ve 47.minutě mohl vstřelit branku střídající Fořt, ale z malého vápna nedal. O 3 minuty později se už ale slávisté radovali.. Švento vystihnul přihrávku na vlastní půli, zatáhnul balon až na vápno Žižkova a přihrál Kalivodovi, který střelou po zemi k pravé tyči nedal střídajícímu brankáři Žižkova Hruškovi šanci. Tento stav ovšem dlouho nevydržel a v 54. minutě snížil Novotný na 4:2. Poté se tempo hry trochu zklidnilo a za zmínku stojí Heldova tyč ze 74. minuty a také šance Fořta. Na výsledku se nic ale už nezměnilo, a tak Slavia porazila v pohledném a na šance bohatém zápase Žižkov 4:2 a připsala si první tři body v letošním ročníku Tipsport Cupu.

"Jsem spokojený s výhrou, utkání jsme absolvovali po náročné kondiční přípravě ve Špindlerově Mlýně. Dali jsme čtyři branky, ale mohli jsme jich vstřelit ještě více, měli jsme tam spousta neproměněných šancí. Dvakrát jsme inkasovali po chybách v naší obraně, poprvé jsme byli nedůslední po trestném kopu. Vzhledem k tomu, v jaké jsme fázi přípravy, jsem s výkonem spokojen, důležité také je, že se nikdo nezranil. Hráči odehráli, na čem jsme se domluvili, i s patřičným nasazením," zhodnotil utkání náš kouč Karel Jarolím. Jarolím ve druhém poločase stáhnul obranu na tři obránce, za útočníky operoval Kalivoda. "Je potřeba mít takovou variantu ověřenou dříve, než k ní sáhneme třeba během zápasu." V utkání si zahráli i mladí hráči Janda s Heldem. "Škoda, že se Held neprosadil gólově, ale věřím tomu, že čas obou ještě přijde." Vedle hráčů, kteří odpočívali, nebyl na zápase ani Patrik Gedeon, který by se měl v pondělí vrátit ze zdravotních testů ve Vaduzu. "Pokud by Patrik odešel, chtěl bych získat na jeho post jiného defenzivního záložníka," řekl Jarolím. Další přestupy jsou podle něj v jednání, ale vše bude také záležet na tom, zda ještě někdo ze základní sestavy kádr opustí. Jarolím se vyjádřil i ke změně soustředění, kdy Slavia nepojede do Turecka. "Je připraven náhradní program ve stejném termínu v Německu, odehrajeme dva zápasy, s Hansou Rostock a dánským Esbjergem. Klimatické podmínky by měly být stejné, jako budou v evropském poháru a na začátku ligy. Zvolili jsme tuto variantu, abychom se vyhnuli jakémukoliv riziku," uzavřel Jarolím. Právě zápasy s těmito týmy by měly být jakousi generálkou na pohárový zápas s Palermem, které naši trenéři pečlivě sledují. "Jejich zápas teď sleduje Petr Vrabec, příští týden se na ně vypravím i já. Chtěl bych vidět, jak hrají i doma i venku," podotkl Jarolím.

"Utekl nám úvod, na začátku jsme hráli rozpačitě, pak jsme se zlepšili, ale projevila se kvalita Slavie, bylo vidět, že patří do pohárové Evropy, její hráči mají větší zkušenosti. I když jsme prohráli, jsem nakonec s naším výkonem spokojený," řekl trenér Viktorie Žižkov Pavel Malura.

Autoři článku: kuczik a jane 

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

    (host)     před 18 lety 14.01.2006 13:50 |  
    0 0

    Dobře, tak ať vyhrajem skupinu a pak celej turnaj. Alespoň pak kápnou nějaký peníze. Johnny

    • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

      Luke (host)     před 18 lety 14.01.2006 19:41 |  
      0 0

      jj, "kápne" 200 tisíc... To je možná tak na měsíční plat jednoho fotbalisty... Nebo na cestovní výlohy, vzniklé přesouvním na turnaj...

      • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

        vlada     před 18 lety 15.01.2006 08:35 |  
        0 0

        Lepší něco,než nic!

        • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

          Luke (host)     před 18 lety 15.01.2006 10:10 |  
          0 0

          Jo, lepší něco než nic... Jenže sotva to pokryje výdaje... :-)) Ale tady nejde o ty peníze, ale o to, že se zahraje x zápasů (tři až pět) s víceméně kvalitními českými tými... Může se odzkoušet více herních variant... Atd

  2. Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

    (host)     před 18 lety 14.01.2006 19:01 |  
    0 0

    "Pokud by Patrik odešel, chtěl bych získat na jeho post jiného defenzivního záložníka" ....Jen to ne, vzdyt tam muze hrat Svec, Suchy, nebo ve stredu Jarolim + Hrdlicka a o defenzivni ukoly se delit...plex

  3. Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

    Markus     před 18 lety 14.01.2006 21:18 |  
    0 0

    Hmm, systém 3-5-2, navíc hláška o potřebě defenzivního záložníka. Systém 3-5-2 bych moc uvítal, myslím si že to není zastaralý systém, hrát se dají úspěšně různé systémy a Slavii v minulosti zrovna 3-5-2 šel zvláště proti evropským týmům skvěle. Pak chápu i potřebu defenzivného záložníka, švec nestačí, chce to mít alternativu, takovou co si vychováme, což Patrik nebyl. Mám pocit že Slavie chce mít na každé pozici hráče u kterého je dobrá perspektiva ziskového prodeje a já s tím souhlasím. Klub musí ekonomicky fungovat, pak si můžeme dovolit i luxus v podobě pravidelných sportovních úspěchů.

    • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

      (host)     před 18 lety 14.01.2006 21:23 |  
      0 0

      Na to by nikdo z nás nepřišel. :-)

      • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

        Markus     před 18 lety 15.01.2006 13:45 |  
        0 0

        Výborně, proto mě máte :-)

    • Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

      (host)     před 18 lety 14.01.2006 21:51 |  
      0 0

      System 3-5-2 ma velkou radu nevyhod oproti 4-4-2 hlavne co se tyce obranne faze... Navic system 4-4-2 je hodne variabilni,coz se o 3-5-2 rict neda... Jinak 3-5-2 muzeme hrat se souperi jako jsou blsany,co se zakopu na vlastni pulce,ale nemuzeme to hrat treba s Palermem... Da se vyuzit hlavne ve chvilich,kdy se prohrava,apod.... A nevim,co pokladas za minulost a jaky konkretne myslis evropsky tymy...

  4. Re: Slavia - Viktoria Žižkov 4:2

    (host)     před 18 lety 14.01.2006 23:04 |  
    0 0

    Kupovat nekoho za Gedeona je nesmysl spis to chce poradnyho utocnika a kdyz vyjdou prachy tak levyho obrance vic nepotrebujem!