Přípravná utkání

Slavia - Příbram 1:1

Fotbalisté Slavie remizovali ve svém druhém vystoupení na zimním turnaji Tipsport Cup 1:1 s Příbramí, když jedinou naši branku vstřelil ve druhém poločase Matej Krajčík z přímého kopu. V sestavě se objevil testovaný Dán Sammy Youssouf.

Slavia – Příbram 1:1 (0:1)
Sestava Slavie:
1. poločas:
Kozáčik - Krajčík, Latka, Zábojník, Hubáček - Piták, Jarolím, Janda, Švento - Vlček, Youssuf
2. poločas: Kozáčik - Holeňák, Latka, Zábojník, Hubáček (60. Kratochvíl) - Krajčík, Švec, Kalivoda, Hrdlička - Vlček, Pešír
Branky: 64. Krajčík - 28. Huňa

Stejně jako v sobotu proti Žižkovu, i dnes poslal Karel Jarolím do prvního poločasu silnou sestavu, Suchého na stoperu nahradil Zábojník, Janda si zase vyzkoušel hrát ve středu zálohy. Novou tváří byl dánský útočník Youssuf, který je ve Slavii na testech. Zatímco v minulém zápase Slavia byla lepším týmem, Příbram ukázala, že je kvalitnějším soupeřem, vypracovala si několik příležitostí a často měla několikaminutovou převahu. Slávisté na druhé straně ve vytváření a neproměňování šancí zdatně sekundovali. Ve 13. minutě Sňozík vyrazil Jarolímův pokus z vápna, o tři minuty později hlavičkoval Frejlach zprava na Straceného, jehož hlavičku ve vzdušném souboji vytěsnili obránci Slavie mimo bránu. Dostat se do šance Haškovi umožnil ve 23. minutě Krajčík, když si nechal na soupeřově půlce vypíchnout balón. Hašek se prokličkoval až před vápno, ale Kozáčik nadvakrát jistil. Pak se opět ukázala Slavie, Vlčkovu přihrávku zleva poslal Piták koníčkem těsně vedle pravé tyče. Vedoucí gól Příbrami padl v 28. minutě po standardní situaci zahrávané Otepkou, kdy se míč od skrumáže před bránou odrazil napravo k Huňovi, který nikým nebráněn z úhlu prostřelil Kozáčika. Největší šance Slavie se zrodila z nevýrazné pomalé střely Jandy zpoza vápna, která jen cinkla o pravou tyčku. V závěru prvního poločasu ještě stihl neproměnit další dobrou příležitost Vlček.

Do druhé půle nastoupila obměněná sestava, rozestavení ale zůstalo stejné až do 60. minuty, kdy Hubáčka vystřídal Kratochvíl. Poté Slavia hrála na pět záložníků s Kratochvílem nalevo s tím, že Švec byl hodně stažený za zálohou. Obraz hry se příliš nezměnil, což se nedá říct o počasí, a tak se zakrátko všichni diváci, kterých překvapivě dorazil hojný počet, proměnili ve sněhuláky. Těm slávistickým sněhulákům udělal radost Krajčík v 64. minutě, když jeho tečovaná střela z přímého kopu doputovala do sítě. Vyložených šancí měli snad více slávisté, sám na gólmana šel Vlček, ale pálil jen do něj, další neproměnil Pešír, v závěru mohl tři body na konto Slavie zařídit Latka po rohu Kratochvíla. 

Trenéři Pavel Tobiáš a Karel Jarolím se v hodnocení zápasu shodli. "Jsme ve fázi přípravy, kdy se dají některé drobné technické nedostatky tolerovat, přesto si ale myslím, že jsme měli vstřelit více než jednu branku, naše finální fáze měla být lepší, " řekl Karel Jarolím. Slavii čeká v sobotu dopoledne další utkání Tipsport cupu s Bohemkou, odpoledne však vyběhne k dalšímu duelu s Wolfsburgem. "Hráče nějakým způsobem rozdělíme do skupin, ještě uvidíme," uvedl na toto téma Jarolím.

Celou první půli odehrál dánský útočník Sammy Youssuf. Jevil se vcelku dobře, je to takový robusní typ hráče, problémy mu dělaly osobní souboje typické pro českou ligu jako držení za dres, držení zezadu a podobně, ale předvedl i některé parádičky a snažil se.  Do žádné jasné příležitosti se ale nedostal. A jak byl s jeho výkonem spokojený Jarolím? "Chtěli jsme ho vidět hrát, bude s námi trénovat do konce týdne, pak uvidíme."

Příbramského kouče Pavla Tobiáše hra i výsledek uspokojily. "Bylo to typické utkání pro třetí týden přípravy, hodnotit výkony hráčů by bylo nekorektní. S výsledkem jsem spokojený, z mého pohledu utkání splnilo účel, " řekl Tobiáš.
Tabulka:
1. Slavia 2 – 1 – 1 – 0 – 5:3 – 4 body
2. Žižkov – 3 – 1 – 1 – 1 – 4:5 – 4 body
3. Bohemians 1905 – 2 – 1 – 0 – 1 – 4:4 – 3 body
4. Příbram – 3 – 0 – 2 – 1 – 5:6 – 2 body

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Příbram 1:1

    jane (admin)     před 18 lety 18.01.2006 17:28 |  
    0 0

    Bezesporu nejhezci akci zapasu predvedl houska. Poté, co míč přiletěl do zámezí k plotu, tak se na něj se slovy "Jéé, já jim ho kopnu" vrhnul s takovou vervou, ze hodil výbornou držku na trávě záludně schované pod sněhem...Dal do toho opravdu všechno.

  2. Re: Slavia - Příbram 1:1

    (host)     před 18 lety 18.01.2006 17:34 |  
    0 0

    Je zajímavý, že nebyl Koloušek. Že by se pro něj něco peklo v zahraničí... třeba v Rakousku...
    Johnny

    • Re: Slavia - Příbram 1:1

      jane (admin)     před 18 lety 18.01.2006 17:41 |  
      0 0

      Tobiáš to vysvětloval, střídá hráče, Kolouch, Penner a Mácha měli zvláštní tréninkový program.

      • Re: Slavia - Příbram 1:1

        (host)     před 18 lety 19.01.2006 16:23 |  
        0 0

        Aha tak to jo. Ale i tak jsme něco o tom slyšel, ale kdo ví, co je na tom pravdy. Johnny

  3. Prosím o info - Příbram v minulých zápasech zkoušela Bálka

    (host)     před 18 lety 19.01.2006 10:42 |  
    0 0

    To je ten náš, co byl na hostování v Xaváči a jestli jo, jak to vypadá s přestupem?? Jestli přesvědčil nebo z toho nic nebude?? Nezjišťoval to někdo?? Díky.

  4. Re: Slavia - Příbram 1:1

    Markus     před 18 lety 20.01.2006 10:30 |  
    0 0

    iDNES:
    10:23 - Fotbalový obránce Martin Latka ze Slavie má nabídku z Anglie. Pražský klub potvrdil zájem z Middlesbrough, sedmnáctého týmu Premier League.
    ---

    Hmm, kdyby to bylo za pořádnej balík, snad by se o tom i dalo uvažovat, jinak bych to bral za velké oslabení navíc o hráče který stále výrazně roste, má velký potenciál a hlavně Slavii v zadních řadách hodně drží.