O Slavii

O Martina Latku je zájem v Anglii

Velký zájem o Martina Latku projevil sedmnáctý klub v Anglii Middlesbrough. Další novinkou jsou podpisy smluv u dalších hráčů, Mateje Krajčíka a Karla Kratochvíla. A jak to dopadne s Dánem Sammy Youssoufem či Markem Bakošem? Aktualizováno ve 12:30.

Delší dobu to vypadalo, že Martin Latka odejde do Anderlechtu. Jejich zájem ale postupně opadl. Teď se tu objevil anglický celek, který je jak pro hráče, tak pro Slavii, hodně zajímavý. „Mají velký zájem, ale ještě nedošlo k finálnímu jednání. V sobotu se přijedou podívat,“ prozradil manažer Slavie Lubomír Puček.
 
Slavia není v situaci, kdy by musela Latku prodat za každou cenu. Smlouva mu totiž nekončí v blízké době, ale až v červnu 2008! Navíc si klub hráče cení na 50-60 miliónů korun a níž nepůjde. „Martin Latka je hráč základní sestavy, má svou cenu a určitě ho nebudeme prodávat pod cenou. Nabídka musí být zajímavá pro Slavii i pro hráče,“ uvedl Puček. „Byl bych rád, kdyby tu zůstal,“ doplnil. Vše je tedy na Angličanech, pokud předloží tučnou nabídku, tak nejspíš Martin odejde, v opačném případě nikoliv.
 
Dobrou zprávou pro všechny slávisty je prodloužení smlouvy s Matejem Krajčíkem. Kolem Mateje poletovaly zahraniční kluby, ale jak jsme předpokládali, rozhodl se pro setrvání ve Slavii. Nová smlouva mu skončí 31. prosince 2008.

V klubu na testech byl Dán Sammy Youssouf a přestože se jevil v přípravném zápase celkem dobře, ve Slavii nezůstane a vrací se zpět. „Nechceme dělat přestupy násilím. Hráči, kteří k nám přijdou, musí být lepší, než ti, co jsou u nás. Zatím nás nepřesvědčil ani Youssouf, kterého jsme testovali. Myslím, že není o tolik lepší než naši hráči,“ prozradil Puček. A co je hlavní, jeho požadavky byly přemrštěné, což si Slavia nemůže dovolit.
 
A situace kolem Marka Bakoše? Slavia na přestup netlačí. Jsme ochotni dát za hráče určitou částku, ale Púchov požaduje více. S tím nesouhlasíme, proto se pořád jedná. Navíc si hráč řekl o poměrně velkou sumu ve smlouvě. Slavia prostě přestup nebude dělat za každou cenu, i kdyby Bakoš neměl přijít.

Aktualizováno - 12:30:
Dnes krátce po poledni prodloužil smlouvu Karel Kratochvíl do 31. prosince 2007. Na řadě jsou další dva hráči. Jedním z nich je i tahoun slávistického útoku a druhým je talentovaný mladík.

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

    (host)     před 18 lety 20.01.2006 12:56 |  
    0 0

    jojo, diky,za hezký info-článek ale at ho prodaj tak za "devadesátník" ;))

    jinak neE, páč on je nenahradiltelný, tedy zatím...

  2. Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

    bojler     před 18 lety 20.01.2006 13:18 |  
    0 0

    dal bych jim ho klidne zadarmo za podminky, ze by postavili hrubou stavbu edenu....

  3. Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

    mart     před 18 lety 20.01.2006 13:26 |  
    0 0

    Boro je v kazdem pripade zajimave. Jak pro Latku, tak pro Slavii. 60 milionu je dneska 1 a pul milionu liber - a to je dobra cena (pro Boro), Slavie asi vic nedostane( a min asi taky ne), ale dalo by se vydelat na klausuli z dalsiho prodeje (klidne 20 i 25 %). Pro Latku - na prvni pohled slusny. Mel by docela hodne penez, a co vic, nejspis by si i zahral. Boro v oobrane vazne nokoho nema! ted jim chce navic utyct Ugo Ehiogu!
    Nakonec snad, ze je to asi nejhorsi misto v Anglii, ktery sem videl, ale to by asi tak moc nevadilo. zdravi mart.

  4. Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

    (host)     před 18 lety 20.01.2006 14:20 |  
    0 0

    Kraťas. To jsem zvědavej, jestli z něho bude někdy kvalitní obránce. Když začínal, tak jsem si řikal, že to je šílenej zoufalec, kterej nemá ve Slavii co dělat,teď musim přiznat, že se dost zlepšil a to, že s nim Karel Jarolím chce dále pracovat je pro mě příslib, že by z něj snad něco mohlo bejt. Tak hodně štěstí. LordEdmund

  5. Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

    Djedek     před 18 lety 20.01.2006 14:39 |  
    0 0

    Martina by byla samozřejmě škoda, ale přál bych mu to. Pro každého vysněná Anglie.. Nikdy ho hlavně neprodávejte do Turecka!! Ať ho prodají i třeba za 40M, ale s klauzulí 20% z dalšího prodeje..:-)

    A Bakoš? Moc jsem si přál aby přišel, ale pokaždé, když má hráč přemrštěné požadavky na peníze, tak to něco znamená a tak bych si to i teď rozmyslel..:-) A proto si myslím, že je dobře, že jeho příchod nechtějí lámat přes koleno..:-)

    • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

      (host)     před 18 lety 20.01.2006 14:58 |  
      0 0

      S tim Bakošem to máš těźký. Je mladej, myslí, že je hvězda a chce podle sebe odpovídající pašule. Je chyba jeho manažera že ho nepřipravil na to, že Slavia prochází "ozdravným" procesem a smlovy jako měl Dostálek, Kolouch a další, jsou minulostí.Teď jde o to najít kompromis určitě by nám pomohl, alespoň podle referencí ze slovenských stránek je to opravdu kvalitní útočník.LordEdmund

      • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

        (host)     před 18 lety 20.01.2006 15:36 |  
        0 0

        jo, reference sou na nej dobry, ale stejne tak sou reference o tom co si psal, ze se ma za hvezdu...to by byla skoda kdyby neprisel kvuli tomu,ze chce moc penez... chtelo by to trochu pokory, kdyz vi ze u nas sou jiny hvezdy, jako Pitak, Svento, Latka nebo Kozacik ;] ..plex

        • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

          Richi (admin)     před 18 lety 20.01.2006 16:00 |  
          0 0

          No prave ... a to je problem .. jak ma hrac takovej pristup, tak nevim, zda se ve Slavii uplatni ... Slavia neni dojna krava ... ma jinou politiku a myslim, ze tu hrac dokaze vic, kdyz za ten klub bude zit a nebude chtit prvotne jen penize ... jooo kdyz bude dobrej, tak proc mu podminky nezlepsit, ale musi neco dokazat.

          • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

            (host)     před 18 lety 20.01.2006 16:15 |  
            0 0

            v tomdle smeru mam velkou radost ze Sventa a Suchyho, oba to maj v hlave srovnany a i kdyz uz ted zari, prijde mi ze citi urcitou pokoru, vyjadruji se skromne a maji chut se jeste zlepsovat.

          • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

            (host)     před 18 lety 20.01.2006 16:17 |  
            0 0

            tak to každopádně... ;)

          • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

            (host)     před 18 lety 20.01.2006 16:33 |  
            0 0

            Určitě máš pravdu. Fakt, že dal pár golů za Púchov, zdaleka neznamená, že by se ve Slavii vůbec dostal na hřiště za áčko. On Ford není ale vůbec odepsaný, naopak jako člen U-21 má ještě všechno před sebou. Proti loňskému podzimu bude mít Karel Jarolím dvě posily do útoku - Adyho a Černého. Jestli přijde do své špičkové formy Adauto, bude jeden z nejlepších útočníků v celé KaprinusLize, a Milan je zřejmě nejnadanější z českých zajíců a jestli nezblbne a nezpychne, mohla by z něj být hvězda. A dávat těžké miliony za někoho, kdo užn zblbnul a zpychnul, by byla pěkná hloupost.
            Tantalos

            • Re: O Martina Latku je zájem v Anglii

              (host)     před 18 lety 20.01.2006 23:38 |  
              0 0

              Baky chtel pomoci SLAVII NA PIEDESTAL. SLAVIE ako 2klub v historii Ceskoslovenska se zaradila v nabidce klubu CR na 6 misto a v tisku deklaruje ze je BAKY s nabidkou moc vysoce. To neni koser. Vse nejlepsi do novy sezony Vam zela fanda Bakyho. OKO

          • Re: ...a jeste Bakos

            mart     před 18 lety 21.01.2006 10:02 |  
            0 0

            Eh... jeste k Bakosovi. Par komentaru se tady "zlobilo", ze Bakos chce moc penez. Nevim sice, od kud tyhle (pravdepodobne tajne) informace mate, ale i kdyby. Jestli je opravdu dobry a veri si - tak ma pochopitelne ambice na vysoky plat. To muze byt i pozitivni faktor!!....... tech, kteri se spokojili s tim, ze jsou ve Slavii, jsme tu meli dost.
            Za druhe, pan Krajcovic....... nekdo tady rikal, ze vsichni manazeri jsou "gangsteri"..... asi souhlas (nekdo mensi , nekdo vetsi, ale kazdej je mrcha). Tak teda pan Krajcovic ma pochopitelne zajem Bakose prodat za co nejvic.... (procenta z prodeje) - a taky mu "uvarit" co nejlepsi smlouvu,( i tady by byl blb, kdyby se na Bakosove vyplate nepodilel).... Dost uz kecu(jako mych), shrnuto, podtrzeno,... ja bych ho ve Slavii hooodne rad videl. zdravi mart