Přípravná utkání

Slavia - Wolfsburg 0:0

Fotbalisté Slavie remizovali v dnešním přípravném zápase proti bundesligovému celku Wolfsburgu 0:0. Ve druhém poločase jsme byli lepším celkem, ale žádnou z šancí jsme nevyužili.

Slavia - Wolfsburg 0:0
Sestava Slavie: Kozáčik - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Piták, Jarolím, Hrdlička, Švento (23. Held, 78. Janda) - Vlček, Fořt (59. Pešír)

Pro Wolfsburg bylo utkání se Slavií generálkou před prvním jarním zápasem bundesligy, pro slávisty čtvrtý zápas v zimní přípravě, a tak se dalo čekat,že německý celek bude mít ze hry víc. Průběh utkání to nepotvrdil, utkání bylo vyrovnané a Slavia byla často dokonce lepším týmem, hlavně co se týče vytváření, a posléze i neproměňování, gólových příležitostí a držení míče. Nicméně žádná strhující podívaná se na Strahově nekonala. Diváky asi nejvíc pobavil okamžik, kdy se hlavní rozhodčí Jára „natáhnul“. Každopádně podle mého názoru Slavia odehrála svůj nejlepší zápas v zimní přípravě, blížilo se mu utkání se Žižkovem. V zápase byly vidět i parádičky jako patička Pitáka na Vlčka v 55. minutě. Asistent Miroslav Janů poslal na hřiště nejsilnější možnou sestavu, bohužel se v ní dlouho neohřál Dušan Švento, který musel po třiadvaceti minutách odkulhat ze hřiště kvůli zranění kolena. Jeho nástupce Michal Held nastoupil už dopoledne proti Bohemce, ale odehrál slušné utkání, nejvíc asi zaujal, když se snažil snad z půlky levačkou přehodit brankáře, nádherný dalekonosný pokus. Bohužel pro Hedla i Slavii, gólman soupeře se stihl rychle do brány vrátit.
 
Z příležitostí Wolfsburgu stojí za zmínku situace z 28. minuty, kdy Klimowiczova křížná střela mířila vedle pravé tyče Kozáčikovy brány, tentýž hráč po přestávce po rohu hlavičkoval nad břevno. Na straně Slavie to pak byly neproměněné šance, ať už Vlčka, Pitáka nebo Fořta.

„Každý tým byl v jiné části přípravy, my vstupujeme do herní. Naopak Wolfsburgu začíná za týden bundesliga. Byl to pro nás náročný den, část hráčů hrála ráno, někteří z nich museli cestovat hned po zápase na Strahov a nastoupili i v průběhu zápasu. Nebylo to špatné, s přístupem hráčů jsme spokojeni. Měli jsme určité technické nedostatky, ty však věřím, ze zlepšíme. Průběžně jsme také informovali trenéra Jarolíma do Itálie. Je dobře, že jsme směrem dozadu udrželi čisté konto, směrem dopředu jsme si vypracovali dvě jasné šance, které jsme neproměnili,“ řekl po zápase asistent trenéra Slavie Miroslav Janů.

„Chtěl bych Slavii poděkovat, že jsme mohli sehrát dnešní utkání., které pro nás bylo poslední před startem ligy. Měli jsme problém sehnat kvalitního soupeře a jsme rádi, že se nám podařilo sehrát zápas proti Slavii, která hraje na jaře zápasy v evropských pohárech,“ prozradil trenér Wolfsburgu Klaus Augenthaler.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

    (host)     před 18 lety 21.01.2006 17:38 |  
    0 0

    Richi, můžeš zjistit, co je se Šventem? Byl jsem na zápase a působilo to ne mě dojmem nějakého podvrtnutí (asi kolena), nebylo to po střetu s protihráčem.

    • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

      vlada     před 18 lety 21.01.2006 17:48 |  
      0 0

      Na ofic. webu píšou, že si poranil koleno a jel na magnetickou rezonanci do nemocnice. Snad to nebude nic vážného.

      • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

        Markus     před 18 lety 21.01.2006 18:12 |  
        0 0

        sakra, SAKRA, držím palce aby to nebylo nic vážného

        • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

          Sidonio     před 18 lety 21.01.2006 18:21 |  
          0 0

          tohle je výňatek z fotbal.idnes.cz: Stínem odpoledního přípravného duelu zůstalo poraněné koleno Dušana Šventa, který musel už ve 23. minutě ze hřiště. Podle prvních dobrozdání lékařů jde o zranění vážné a Švento byl odvezen na podrobné vyšetření do nemocnice.

          Tak snad to nebude nic vážnýho.

          • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

            vlada     před 18 lety 21.01.2006 18:36 |  
            0 0

            TrochuŤě opravím: První diagnoza říká, že v kolenu není nic narušeného, vypadá to spíš na pouhý únavový syndrom. Žádný chirurgický zákrok není aktuální, v pondělí Švento pro jistotu absolvuje podrobné vyšetření.

            • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

              Sidonio     před 18 lety 21.01.2006 18:46 |  
              0 0

              Jo jo, už to tam aktualizovali.

              • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

                Markus     před 18 lety 21.01.2006 19:04 |  
                0 0

                jup :)

    • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

      Richi (admin)     před 18 lety 21.01.2006 19:30 |  
      0 0

      Bohužel jsem na zápase nebyl, takže nevím. Holt sledujte oficiální web. Já nemám kontakt na žádné naše doktory, abych zjišťoval průběžně stav.

  2. Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

    (host)     před 18 lety 22.01.2006 14:22 |  
    0 0

    Včera jsem byl přítomnej docela humorny situaci. Stoji s kamose kousek u hlavni tribuny a najednou jde do vedlejších dveří Leška a klepe ... měl takové zvláštní klepací znamení na které stejně nikdo nereagoval, pak tam přišel Puček a ještě někdo. Puček už zabouchal docela drsně pěstí ... pak si to nakonec ovolali mobilama, ale je fakt vidět, kdo tomu tady velí. Čekali tam dobrejch 5 minut.

    Jinak ještě se oni sami snažili s náma navázat řeč... :). No my samozřejmě vysmátý. Bylo to legrační ...

    • Re: Slavia - Wolfsburg 0:0

      KADE     před 18 lety 22.01.2006 14:40 |  
      0 0

      To byl můj příspěvek ...