Rozhovory

Rozhovor s Alicí Tomasovou

Fanzone je tu pro fotbalové fanoušky pár dní, tak jsme se optali marketingové ředitelky Slavie Alice Tomasové na pár otázek. Tématem byly zejména ceny dresů a i slávistických výrobků obecně.

Kdy budou v prodeji nové oranžové dresy Slavie v prodeji?
Ano, oranžové dresy budou v prodeji, již na ně čekáme.

Proč originální dres Slavie stojí 1900 Kč? Za takovou vysokou cenu si dres koupí málo lidí, ne každý si může dovolit vyhodit téměř dva tisíce.
Dres Slavie i replika, která stojí 990,- Kč, jsou originálními produkty firmy Adidas. Cena dresu vychází tudíž z ceny za originální Adidas produkt. Cena za slávistický originální dres i originální repliku není odlišná od standardních cen dresů a replik jiných klubů.

Nevíte, kolik mohou činit výrobní náklady na originální dres?
To nejsem skutečně schopna přesně sdělit, to je spíše otázka na firmu Adidas, která nám dresy dodává na klíč a vyvíjí pro nás každoročně i jejich nový design.

Sice je možné koupit repliku, ale fanoušek by raději originál, nezkusíte změnit cenovou politiku?
V současnosti není možné cenovou politiku změnit, jak jsem již naznačovala v jedné z předchozích otázek. Originální dres Slavia i replika jsou produkty firmy Adidas a jsou zárukou kvality, kterou chceme našim fanouškům nabídnout. V současné době je možné také zakoupit repliku "starého" původního skutečně sešívaného dresu Slavia (s límečkem), doufám, že se bude fanouškům líbit.

Ceny na fanzone.cz se prakticky neliší od cen na fanshop.cz. Nastane nějaká změna? Když to porovnáme s jinými kluby, dají se pěkné výrobky koupit za mnohem méně.
Nevím na stránky jakých klubů jste se díval, ale naše ceny za výrobky shodné kvality jsou podobné či stejné, jako mají další prvoligové kluby.

Jak hodně se budou rozšiřovat místa se suvenýry?
V současné době jsou suvenýry k dispozici v prodejnách v Diskařské ul. 100 na Praze 6, na rohu Myslbekovy a Bělohorské ul. na Praze 6, v Edenu na Praze 10 a v průběhu utkání hokejové Slavie pak také v prostorách Sazka Areny. Dresy a repliky jsou k dostání také v prodejně Adidas v ul. Na Příkopě 12 v Praze 1. Samozřejmě je plně funkční internetový obchod. V současné době se snažíme o rozšíření na letiště v Ruzyni.

Slevy na suvenýry pro členy fanklubu budou platit v Calciu a ve Fanzone či jen ve Fanzone? A kolik procent?
Slevy na suvenýry pro členy fanklubu ve výši 10% platí ve všech prodejnách i e-shopu Fanzone a samozřejmě v předprodeji Slavia na Strahově. Firma Calcio nebude tuto sezónu pro Slavii suvenýry distribuovat ani zajišťovat jejich výrobu.

Budě někdy zaveden online prodej vstupenek a permanentek?
O zavedení online prodeje vstupenek a permanentek již delší dobu přemýšlíme. V současné době zjišťujeme zájem o tuto formu prodeje.

Proč čistě hypoteticky není možné, aby SKS výrobky vyráběl Fanzone i Calcio? Pro fanoušky by to bylo lepší a možná i pro Slavii, by se toho třeba více prodalo, když by byla konkurence. Z každého výrobku jde Slavii určitě nějaká část.
Hypoteticky to není varianta nereálná, rozhodli jsme se však ji nerealizovat především kvůli fanouškům. Chceme fanouškům nabízet kvalitní produkty a služby, tj. kolekci suvenýrů jednotného designu a kvality materiálu a možnost nákupu na vícero místech a v příjemném a kultivovaném prostředí. V případě, že by suvenýry vyráběly a distribuovaly 2 firmy, nebylo by možné důsledně tuto strategii a jednotnou kvalitu zajistit, neboť by určitě např. měly v mnoha případech rozdílné výrobce.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 18 lety 14.07.2006 17:09 |  
    0 0

    Richi mozna by bylo dobry trochu zatlacit na vyrobce,aby nevyrabeli retro dresy pouze ve velikosti XL kdyz hlavni kupni sila je ve velikostech L/M.Mozna by je k tomu "donutila" nejaka hromadna objednavka.Co Vy na to? osophy

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      Richi (admin)     před 18 lety 14.07.2006 17:18 |  
      0 0

      Treba budou vyrabet i jine nez XL, ale me prislo, ze v tom obchode meli i jine velikosti ?!?!

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        (host)     před 18 lety 14.07.2006 17:27 |  
        0 0

        Na fan zone maji uvedeno pouze XL

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      (host)     před 18 lety 14.07.2006 17:25 |  
      0 0

      Taky by jsme mohli mi sami prispet nejakymi zcela konkretnimi napady co by se nam libilo.Moc dobry napad byl treba ty kondolecni pohlednice s konkretnimi zapasy,napr. po vyhre nad Spartou 4:0 a k tomu neco jako "Vzpominame","Nezapomenem","Vrazda nevinatek".......samozrejme by to muselo byt vytitsknuto v co nejzazsim terminu po zapase,otazkou je jestli by to bylo technicky mozne(ja nevidim problem) no a taky by nam nezbyvalo nic jineho nez doufat v nase pionyry coz by moh byt hacek nejvetsi:)Osobne bych si takovych pohlednic koupil spoustu(mam dost spartanskych kamaradu:)) osophy

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        (host)     před 18 lety 15.07.2006 08:20 |  
        0 0

        s temi pohlednicemi je to docela pekny napad (mimochodem vysledek lonskeho podzimniho derby byl 4:1 :)) ale uznejme kolik pohlednic bychom udelali my a kolik nasi kolegove z Letne... Priznejme si, ze oni maji co nam kondolovat (mam na mysli pocet vyhranych derby)

  2. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 18 lety 14.07.2006 17:37 |  
    0 0

    k těm cenám dresů - doporučuji pí. Tomasové, aby se podá¨ívala na stránky ostatních klubů - z toho lze čerpat - odpověď NENÍ pravdivá. Jiri

  3. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    dejva     před 18 lety 14.07.2006 19:25 |  
    0 0

    Bude někdy zaveden online prodej vstupenek a permanentek?
    O zavedení online prodeje vstupenek a permanentek již delší dobu přemýšlíme. V současné době zjišťujeme zájem o tuto formu prodeje

    Je treba prestat, premyslet, je treba zacit konnat. Po teto sluzbe, volaji priznivci Slavie jiz delsi dobu. Nedavno probehla na ofic. str. anketa. Myslim ze otazka znela, kde ma slavia vice fanouskou v Praze, nebo jinde. Mam pocit, ze mimoprazskych fandu bylo pres 60 procent. To je fakt se kterym musite pocitat. Clovek, ktery chce videt utkani v evropskych poharech . neni zvedav na to 1. prijede na utkani a listek nesezene. 2. aby jel do prahy nadvakrat. Zkuste tento problem vyresit do zacatku nove sezony. Dekuji, nejen za mimometropolitni priznivce. Tato sluzba by v dnesni dobe compijutrujutrutrutru, mela byt jaksi samozrejma. s pozdravem dejva

  4. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    Nyrlem     před 18 lety 14.07.2006 20:44 |  
    0 0

    Co je tohle za vypatlanou zenskou?! Jaka adidas kvalita? Preplaci se za znacku a jeji reklamu. Naklady na vyrobu takoveho dresu jsou tak 1/10 oproti cene.

    To jako se nas snazej predelat na spartany? Vzdyt i ten metrosexual Sivok, kdyz placa na svych strankach hovadiny, nelze.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      Alfabet     před 18 lety 15.07.2006 09:20 |  
      0 0

      A z toho dedukuješ, že Slavia má ty dresy od Adidasu za 10% jejich prodejní ceny? To bys přeháněl. Samozřejmě každé značkové zboží na celém světě je výrazně dražší, s tím nic nenaděláš. Osobně mám ale v mnoha případech ke "kvalitě" tohoto zboží despekt.

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        Nyrlem     před 18 lety 15.07.2006 09:47 |  
        0 0

        ne, rikal jsem za kolik to poridi adidas. Ta zenska potom vyklada neco o kvalite tyhle znacky a pritom se sama nechava tim zblbnout jezto to nemuze myslet vazne. Chce po slavistech, aby preplaceli.