Ženský fotbal

Š. Holečkovou potěšila i nominace

I ženské fotbalové družstvo si včera z galavečeru neprofesionálního fotbalu odneslo několik ocenění, Šárka Holečková skončila druhá mezi talenty roku, Petr Čermák byl třetí mezi trenéry. Navíc byla úspěšná i tombola.

zofin_holeckova.jpgŠárka Holečková se včera umístila v kategorii talent roku na pěkném druhém místě. "Už jen nominace byla pro mě výhrou, moc mě to potěšilo. Druhé místo je moc pěkné," svěřila se mladá slávistka. "Je to pro mě osobní výhra. A děkuji za všechny hlasy a i Slavii, že mi vše umožnila" doplnila. Poprvé od zavedení ankety se v první trojici umístila naše hráčka. I proto je to velký úspěch, byť to není vítězství. "Potěší to, když hraju fotbal, který mám ráda. Člověk tomu hodně věnuje, a teď se ukazuje, že veškerá té píle a snahy si ostatní všimají," uvedla fotbalistka.

V loňském roce se pravé záložnici dařilo. "Byl to pro mě určitě nejlepší fotbalový rok ve Slavii, kdy se mi daří střelecky. Navíc jsem se dostala do reprezentace, se kterou jsme postoupily do druhé fáze kvalifikace. A mohla jsem tomu pomoci," rozpovídala se. V tomto roce určitě nebude chtít polevit. "Budeme se chtít se Slavií bodově dohnat Spartě a poprat se o titul, určitě je to ještě otevřené. S reprezentací postoupit do nejdále. Věřím, že jak Slavii, tak reprezentaci pomůžu co nejvíce svými výkony," uzavřela Holečková.


zofin_cermak.jpgPoprvé mezi trenéry přebíral cenu i Petr Čermák. "Umístění je hezké. Ale i tak je pro mě přednější, abychom uspěli v klubu. Je to pak i o tom, že když se daří v klubu, tak můžu být úspěšný i jako trenér," uvedl ke svému umístění. Pro Čermáka bylo v roce 2006 hlavním tématem přidělení reprezentace do 17 let. "Ve Slavii jsme udělali velký kus práce, pak jsem se i stal trenérem reprezentace do 17 let, takže si myslím, že můžu být za loňský rok spokojen," doplnil.

Novou reprezentaci čeká brzy ostrý start. "Budeme hrát kvalifikaci o mistrovství Evropy, takže našim cílem je postoupit," řekl. Další cíle má i na klubové úrovni. "Rád bych dosáhl na nejvyšší příčku. Do budoucna bych rád i nadále budoval mančaft, protože kádr je velice mladý, který se bude neustále zlepšovat," uvedl.

Poprvé se na stupních vítězů kromě trenéra objevila i hráčka. "Trenér má vždy radost, když se hráčka umístí na předním místě ankety. Šárce to přeji. Je to i výsledek pro klub," uzavřel.

Na včerejší akci probíhala i tombola o hodnotné ceny. Slavia byla velice úspěšná, asistent Jan Rein vyhrál DVD přehrávač a trenér Petr Čermák dokonce hlavní cenu - televizor o úhlopříčce 72 cm. Z ženského fotbalu si drobnější cenu odnesla trenérka Slovácka, Jitka Klimková.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 07.01.2007 11:42 |  
    0 0

    Unás je kopaná žen neprofesionální? Je vůbec někde na světe profesionální a nevíte jaké sou vyhlídky unás? Jen tak se ptám, aby bylo o čem diskutovat:)

    • Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

      KING25     před 17 lety 07.01.2007 12:14 |  
      0 0

      No těch zemí s profesionálkama je celkem dost. Švédsko, USA, Německo jsou nejkvalitnejší profesionální ligy. A u nás profesionální liga? Tak to myslím, že určitě v nadcházejících deseti letech nehrozí. To by se musela udělat nějaká obrovská marketingová kampan, aby se na ten ženský fotbal přitáhli lidy, vždyt návštěvnost na ženském fotbalu je srovnatelná s okresním přeborem.

      • Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

        (host)     před 17 lety 09.01.2007 05:44 |  
        0 0

        Ve Svedsku je profiliga, v Nemecku ne - hracky sice dostavaji nejake penize, ale zaroven pracuji na maly uvazek v klubu. No a v Americe profiliga byla, ale zkrachovala....

  2. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    BELL     před 17 lety 07.01.2007 11:54 |  
    0 0

    Tuším že ve Švédsku je profi liga, ale ruku do ohně za to nedám :-)

  3. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    (host)     před 17 lety 07.01.2007 14:57 |  
    0 0

    ....druhé místo šárky holečkové v podobě jejího fans beru,v talentech je obrovská konkurence,dám ruku do ohně že za pár let bude na místě pleyerky ščasné,hráčka to má v hlavě srovnané! šáhněte si do svědomí,která hráčka má v brašně kombinačky...jsou to drobnosti které podtrhují přístup srdíčka k fotbalu...TRENERI!,první tři místa nezaujatě potvrdím jako spravedlivá, SIR Dušan to tu ovládá a bylo by nefér neuznávat hlavně jeho managerské schopnosti,sám ví jak malý je naš český rybníček...sebevzdelávání je nutné neustále!,sl. Klimkovou,toliko neznám,ale pracuje,a stříbro jí určitě obrovsky motivuje! Petr Cermák,má krevní skupina...asi těžko mužu hýřit nestraností,tréninková jednotka má hlavu,a styl koučinku není leklý,fotbalová minulost je bez komentáře...a dál? 4 místo zde řeším trenéra Plzně,p.Dobrého,no asi většina nezná jeho jméno,výsledky podzimu...p.Veselého zná lidí dost...zvlášt tuzemská kvalifikace stála za to...6.místo???,co třeba Hradecký p.Káranský,znáte ho vubec?,vaření vody Redického Falty...a 8.Haniaková...to je kdo?,hlas za rozcvičku seniorské repre?,slušná práce...loajalita nezná hranic! PROFI-FOTBAL ZEN?, bez profi smluv to nikam nepovede...v nemecku oddíly žen Duisburg,FFC F.,Bad Neuenahr,Essen-Schonebeck,T-Potsdam...obrovské sponzory mají!to je prostě paráda,ale recept pro toto u nas nemam...ženský fotbal máme takový jaký si zasloužíme...s pozdravem Jaroslav Dolejš

  4. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    (host)     před 17 lety 08.01.2007 11:50 |  
    0 0

    Šárko gratuluju, zasloužíš si to. Martina K.

  5. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    (host)     před 17 lety 08.01.2007 16:45 |  
    0 0

    Saaari,gratuluju:-).....celebration was good:-P

  6. Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

    (host)     před 17 lety 08.01.2007 16:46 |  
    0 0

    Saaari,gratuluju:-).....celebration was good:-P....Torpi...

    • Re: Š. Holečkovou potěšila i nominace

      (host)     před 17 lety 10.01.2007 18:44 |  
      0 0

      I já se připojím ke gratulaci a celebration.....very good......no comment.Tak jen tak dál.SKS Forever :o)