Ženský fotbal

Slávistky jsou v přípravě

Fotbalistky A týmu a juniorky Slavie jsou od poloviny minulého týdne v přípravě, která v současné době vrcholí soustředěním v Tanvaldu. V průběhu zimy sehrají týmy řadu přátelských zápasů. Liga začíná až 18. března v Brně. Fotografie ze soustředění: 25 fotek A týmu, 19 fotek juniorky.

soustredeni_a.jpgA tým - příprava pod odborným dohledem
Fotbalistky Slavie zahájily přípravu ve středu lehkým tréninkem. Následoval páteční vytrvalostní test. Po sobotním galavečeru neprofesionálního fotbalu odcestovaly hráčky v neděli dopoledne do Tanvaldu na několikadenní soustředění. Zde hráčky absolvují úvodní zatížení. "Během ledna se budeme věnovat hrubé přípravě, postupně pak přejdeme k herní praxi," uvedl trenér Slavie Petr Čermák.

Letošní zimní příprava však probíhá odlišně. Pod dohledem kondičního trenéra Jana Reina vyhodnocujeme výsledky testů jednotlivých hráček. Důležitost této fáze přípravy nám sám objasnil. "Důležité je, aby začátek byl pozvolný. Musí to být pravidelné, zde trénujeme dvakrát denně, ale ke třífázovému tréninku se také dostaneme. Když během soustředění splníme požadovanou jednotku, tak organismus je daleko více houževnatější a více vydrží. Všemu napomáhá i nadmořská výška, ve které se nacházíme. Tréninkové dávky se poté sníží, ale zvýší se intenzitu a kvalitu," prozradil. Hráčky tak pod dohledem realizačního týmu naberou optimální fyzickou kondici. "Během tří týdnů budeme mít hrubou přípravu, na vytrvalost. Až poté přejdeme ke kvalitě. Smysl je ten, abychom se v průběhu sezony nemuseli ke kondici vracet, ale jen ji oživovat. Pak budeme mít více času na herní dovednosti a fotbal," uzavřel Rein.

Na soustředění hráčky naběhají potřebný objem kilometrů v delších i kratších úsecích. Nebude chybět posilování, ale ani potřebná rehabilitace, sauna či masáže. Během volné pauzy hráčky odpočinkem nabírají další potřebnou sílu, ale najde se čas i na odreagování v podobě ping-pongu.

Slávistky absolvují několik přípravných zápasů. "Budeme hrát jak s ligovými týmy, tak i s některými z druhé ligy. Zúčastníme se také halového turnaje v Brně jako minulý rok. Ostatní turnaje vypouštíme, nejsem toho zastáncem," řekl Čermák.

Kádr se příliš měnit nebude. "Nastanou jen kosmetické změny," prozradil trenér Čermák. Aktuálně je potvrzen návrat dlouholeté slávistky Evženie Zubkové z hostování z Mladé Boleslavi. Některé příchody jsou prozatím v jednání.

FOTOGRAFIE (25)


soustredeni_b.jpgJuniorka také v přípravě

Stejně jako první tým se i naše juniorka připravuje na start ligy. V minulých dnech mladé fotbalistky absolvovaly úvodní trénink a fyzické testy, od soboty jsou také na soustředění v Tanvaldu. "Hlavním cílem je po vánoční přestávce nastartovat tým a začít pracovat na vylepšení fyzické kondice našich hráček. Důležité je pro nás také to, že se nové hráčky mají možnost seznámit lépe s ostatními a zařadit se tak do party," uvedl trenér juniorky Martin Svoboda.

Příprava potrvá poměrně dlouho, takže je třeba správně rozvrhnout plán. A ten bude opravdu pestrý. Juniorky sehrají řadu zápasů, ze začátku se zúčastní tří halových turnajů, poté i zimního turnaje. Kromě zápasů však budou vylepšovat fyzičku a techniku. "V úvodu přípravy se zaměříme na vylepšení fyzické kondice, v dalším průběhu se budeme věnovat dynamice a herním činnostem. S blížícím se začátkem ligové sezony budeme pilovat týmový herní styl," objasnil kouč.

Mladé hráčky nyní tvrdě makají na soustředění v Tanvaldu, kde mají rozmanitý program. Kromě neoblíbeného běhání navštěvují saunu, posilují, na odreagování v obci Desná hrají fotbálek, který vyvrcholí vzájemným střetnutím s A týmem. "V první fázi pracujeme na vytrvalosti a síle. Herní příprava bude vrcholit současně se zimní turnajem v Rakovníku, kterého se zúčastníme. Poslední utkání o umístění je plánováno na 10. 3., tedy týden před začátkem ligy," řekl Svoboda.

V juniorce pod vedením trenéra Svobody a vedoucího družstva Nováka neustále roste kvalita. V létě přišla řada kvalitních hráček, drobné změny v kádru budou i nadále pokračovat. "V průběhu zimní přípravy budeme chtít především doladit již rozjednané příchody a dále tak rozšířit náš kádr. Kromě toho budeme samozřejmě sledovat i další možné adeptky na zimních a halových turnajích," uzavřel.

FOTOGRAFIE (19)

Plán zimní přípravy juniorky
6.1. - 12.1. - soustředění v Tanvaldu
13.1. - halový turnaj - Zruč
14.1. - halový turnaj - Marlen Cup
20.1. - halový turnaj - Stěžery
27.1. - zimní turnaj - Pavlíkov
7.2. - přátelské utkání - Stará Lysá
10.2. - zimní turnaj - Mořina
11.2. - zimní turnaj - Lenešice
23.2. - přátelské utkání - v jednání
3.3. - zimní turnaj - Baník Lubná (starší žáci)
10.3. - zimní turnaj - o umístění
18.3. - mistrovské utkání - Brno - Slavia

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky jsou v přípravě

    (host)     před 17 lety 09.01.2007 10:00 |  
    0 0

    tak si pekne zabehejte :-)

    • Re: Slávistky jsou v přípravě

      carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 10.01.2007 14:01 |  
      0 0

      Však ony si zaběhaj a řek bych, že hodně:)