Ženský fotbal

Juniorky mají dvakrát bronz

Juniorky Slavie skončily dvakrát shodně na třetím místě na dvou různých halových turnajích. V sobotu bronz pojistila Plzáková, v neděli Čmakalová. Prohlédněte si také 16 fotografií z obou akcí.

Bronz ze Zruče nad Sázavou
V sobotu se mladé fotbalistky účastnily halového turnaje ve Zruči nad Sázovou, který pořádal celek Uhlířské Janovice. Přestože jsme předváděli parádní výkony, stačilo to pouze na třetí místo. Přitom jsme však ani jednou neprohráli! Zápasy se hrály jednou na 13 minut, v poli běhaly čtyři hráčky a k tomu jedna brankářka.

V základní skupině jsme jasně dominovali, všechny zápasy vyhráli a do semifinále postupovali z prvního místa. Zde jsme však nestačili na Karlštejn a prohráli na penalty. Ale boj o třetí místo jsme nevypustili a po gólu Plzákové se mohly mladé svěřenkyně Martina Svobody radovat z bronzové příčky. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena kapitánka Lucie Králíčková. Vítězem se staly žákyně Hradce, na druhém místě Karlštejn.

"Turnaj byl velmi povedený, hrály jsme skvělý kombinační fotbal, dávaly jsme branky a předvedly řadu pohledných akcí. Ve hře ani nebylo moc chyb, což je jenom dobře. Dá se říct, že se nám vše dařilo," řekla k turnaji Aneta Kulichová.

"Do krásné haly ve Zruči jsme dorazili přímo ze soustředění v Tanvaldu. I přes náročnost předchozí přípravy jsme odehráli všechna utkání ve slušném tempu a kromě remízy v semifinále s Karlštejnem jsme také všechna vyhráli. Bohužel, nevydařil se nám penaltový rozstřel. I přes porážku jsme byli s konečným třetím místem i předvedenou hrou a nasazením velmi spokojeni," uvedl trenér Martin Svoboda.

Výsledky:
Skupina: Slavia - Ředice 2:0 (Nováková, Kuklová)
Skupina: Slavia - Uhlířské Janovice 1:0 (Dvořáková)
Skupina: Slavia - Malá Skála 1:0 (Kuklová)
Semifinále: Slavia - Karlštejn 0:0, 1:2 pen.
O 3. místo: Slavia - Malá Skála 1:0 (Plzáková)

V Říčanech obhajoba třetího místa
Letos se konal druhý ročník Marlen Cupu, loni se akce zúčastnilo 16 týmů, tentokrát 10. Ve skupině, která byla pětičlenná, jsme nakonec odehráli pouze tři zápasy, protože jeden tým nedorazil. Tím pádem všichni měli jistotu postupu do čtvrtfinále.

Leč základní skupina dopadla pro nás katastrofálně. Bez jediné vstřelené branky, osm obdržených. To byla žalostná bilance, ale pořád to nic neznamenalo. Klíčový zápas se hrál ve čtvrtfinále, kde však čekal favorit a obhájce loňského prvenství Hradec Králové. A zde slávistky nastoupily jak vyměněné a po průběhu v turnaji překvapivě vyhrály díky brance Kuklové.

V semifinále se střetly s loňským finalistou ze Staré Lysé a po velkém boji prohrály smolně gólem v poslední sekundě, i když jsme si šance vypracovali. V boji o třetí místo holky zabojovaly a vydřely těsné vítězství nad Hradišťkem, se kterým ve skupině prohrály. Bronz vystřelila Čmakalová.

"Na turnaji se oproti předchozímu dni obměnila sestava a bylo znát, že pro některé hráčky to byla povánoční premiéra. Velmi slabé nasazení a výkony ve skupině jsme odčinili až ve vyřazovacích bojích. Nakonec jsme stejně ve Zruči skončili třetí," okomentoval slávistický trenér Svoboda.

Výsledky:
Skupina: Slavia - Stará Lysá 0:1
Skupina: Slavia - TJ Blatná 0:5
Skupina: Slavia - Meteor Hradišťko 0:2
Čtvrtfinále: Slavia - Hradec Králové 1:0 (Kuklová)
Semifinále: Slavia - Stará Lysá 0:1
O 3. místo: Slavia - Meteor Hradišťko 1:0 (Čmakalová)

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorky mají dvakrát bronz

    carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 15.01.2007 14:39 |  
    0 0

    I bronz je pěknej, GRATULUJU!