Ženský fotbal

Úspěšný slávistický den v podání dívek

Slávistky A týmu a juniorky dnes měly napilno, v přípravném dvojutkání jsme dvakrát vyhráli nad Teplicemi (5:1 a 4:0), další část juniorského týmu vyhrála kvalitní halový turnaj ve Stěžerách. Prohlédněte si 7 fotografií ze zápasu A týmu. Pozor, přidáno 8 fotografií z halového turnaje ve Stěžerách.

A tým
Fotbalistky Slavie sehrály první přípravný zápas proti Teplicích. Od začátku zápasu jsme měli převahu, poprvé se však prosadila až Zubková v 16. minutě, když si ve vápně obhodila protihráčku a střelou na vzdálenější tyč nedala brankářce šanci. Teplice zahrozily ve 35. minutě, kdy po chybě obrany šla sama teplická hráčka a obešla i Taušovou. Přesto jsme do konce poločasu přidali druhou branku, po střele Pěničkové dorážela Budošová.

Ve druhém poločasu jsme se v první čtvrthodině nemohli dostat do tempa, dělali jsme chyby, ale Teplice jich naštěstí nevyužily. Slávistky si však vytvořily řadu šancí, Budošová několikrát neuspěla sama před brankářkou, Voňková nezvládla brejk dvou na jednu, Holečková trefila břevno. V 63. minutě jsme vstřelili třetí branku, když centr Budošové byl sražen do teplické branky. O pár minut později začalo menší představení Teskové, nejdříve ve vápně zpracovala míč a křižnou střelou překonala brankářku, poté po úniku po levé straně se zbavila protihráčky a přesnou střelou se nemýlila.

"První poločas jsme nehrály moc dobře, ale ve druhém se to zlepšilo a začaly si vytvářet šance. Teplické hráčky jsme nenechaly moc hrát. I když několik chyb jsme udělaly. Je dobře, že jsme vyhrály, ale je to jen přátelák," řekla k zápasu Lucie Voňková.

Teplice - Slavia 1:5 (1:2)
Sestava: Taušová (46. Zbořilová) - Přibyslavská, Chlumecká (46. Tesková), Petranová - Zubková (30. Holečková), Budošová, Pincová, Pěničková, Kejhová - Divišová, Voňková
Branky: 16. Zubková, 42. a 63. Budošová, 70. a 77. Tesková - 35. Kožárová

FOTOGRAFIE (7)


Juniorka - 1. tým
Jedna část juniorského týmu Slavie sehrála přípravný zápas na umělé trávě v Teplicích. Zápas odehrály skvěle, v lize sice remizovaly se stejným soupeřem, ale nyní dominovaly. Od prvních minut jsme si vytvořili převahu a po dvanácti minutách se radovali z branky, když se po rohu Tománkové ve skrumáži prosadila Plzáková. O tři minuty později po centru z pravé strany zpracovala a následně úspěšně zakončila. Jenže převaha pokračovala a již v 17. minutě se radovala znova Plzáková, tentokrát její střela z 17 metrů byla tečovaná do protipohybu brankářky.

Ve druhém poločasu se trochu také osmělil soupeř, ale i tak to byla Slavia, která zvýšila. V 55. minutě po centru Plzákové dorážela úspěšně mezi tyče Dvořáková. Smůlu dnes měla Jana Marková, která šla sama na bránu, ale přestřelila, poté i mířila nad branku po dorážce při další šanci. I Dvořáková svůj brejk, kdy běžela přes půlku hřiště sama, nevyužila, brankářka střelu vyrazila. Nejlepšími hráčky byly Dvořáková s Plzákovou, ale i ostatní jejich výkonu napomohly. Smolařkou se stala Marková, ale snad si branky schovala na ligu.

"Se širším kádrem jsme hrály kombinační fotbal, který se dařil, hlavně v prvním poločase. Navíc se nám podařilo vstřelit tři branky. Ve druhém už to bylo horší, možná se projevila únava, přesto jsme soupeřky přehrávaly," uvedla Kristýna Feixová.

"Holky ze širšího kádru mě mile překvapily, hrály zodpovědně, ale i agresivně a kombinačně. Vyhrávaly plno osobních soubojů," řekl stručně asistent trenéra Jaromír Novák.

Teplice - Slavia 0:4 (0:3)
sestava: Zbořilová (41. Taušová) - Zrnová, Tománková, Cibulková, Feixová - Remková, Mádlíková, Tesková (41. Jíchová), Plzáková - Dvořáková, Marková
Branky: 12. a 17. Plzáková, 15. a 55. Dvořáková


Juniorka - 2. tým
Druhý tým, složený převážně z hráček základní jedenáctky, vyhrál silně obsazený halový turnaj ve Stěžerách, který pořádal Hradec Králové. Mladé fotbalistky si tak připsaly cenný úspěch. Turnajem prošly bez jediné porážky a předváděly pohledný fotbal. Asi největším vrcholem bylo neuvěřitelně dramatické finále. Po třinácti minutách už prohrávali hrozivě 0:4 a v tu chvíli by si nikdo na úspěch slávistek nevsadil. Pořadaté už v ten moment dokonce připravili vítězný diplom pro Karlovy Vary, ale se spletli. Oproti ostatním zápasům, které se hrály 1x15 minut, se nyní hrálo 1x20. A právě během těchto sedmi minut jsme předvedli neuvěřitelný zvrat, když jsme dokázali vyrovnat brankou z posledních sekund! Na řadu tak přišly penalty, které jsme zvládly. Slávistky zaslouží pochvalu za celé účinkování. Za odměnu obdržely pohár, diplom, plno sladkostí, trička a šampaňské.

"Hrály jsme výborně, od začátku šel celý tým do každého zápasu naplno. Kombinační hrou jsme si rozebíraly protihráčky, což byla naše silná stránka. Navíc se nám dost dařilo střelecky, což je důležité. Celkově mám z turnaje velice dobrý pocit," svěřila se mladá fotbalistka Nicolette Vandasová.

"Holky odehrály turnaj se skvělým nasazením. Měli jsme možnost odehrát kvalitní utkání s juniorkou Brna či Karlovými Vary, které vedou tabulku druhé ligy. Celý turnaj byl pro nás přínosný," uvedl trenér juniorky Martin Svoboda.

Sestava: Mazurová - Nováková, Burešová, Bělohlávková, Králíčková, Vandasová, Kuklová, Čmakalová, Tomášková

Skupina:
Slavia - SKF Vrchovina Nové Město 2:1 (Kuklová, Tomášková)
Slavia - Brno juniorka 3:2 (Vandasová, Nováková, Čmakalová)
Slavia - Dvůr Králové 5:2 (2x Králíčková, 2x Burešová, 1x Vandasová)

Semifinále:
Slavia - Malá Skála 4:1 (Vandasová, Čmakalová, Králíčková, Burešová)

Finále:
Slavia - Karlovy Vary 4:4, pen. 3:1 (Kuklová, Čmakalová, Burešová, Králíčková, penalty daly: Čmakalová, Králíčková, Tomášková)

Střelkyně Slavie:
4 branky - Světlana Burešová, Lucie Králíčková
3 branky - Nicolette Vandasová, Hana Čmakalová
2 branky - Kateřina Kuklová
1 branka - Jana Tomášková, Lucie Nováková

FOTOGRAFIE (8) - autorem je trenér Malé Skály

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Úspěšný slávistický den v podání dívek

    carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 20.01.2007 20:17 |  
    0 0

    Holkám příprava vychází, to je dobře!