Ženský fotbal

Slávistky porazily Starou Lysou

Fotbalistky Slavie v druhém přípravném utkání porazily vedoucí celek druhé ligy Starou Lysou 3:0, branky vstřelily Voňková, Zubková a Pěničková.

Zápasový report:
Fotbalistky Slavie nastoupily ve velmi improvizované sestavě. Řadu hráček trpí viróza či jsou z různých důvodů mimo hru, i proto byly povolány dvě juniorky. První poločas byl z naší strany vydařený, po celou dobu jsme měli jasnou převahu a největší nebezpečí znamenala Divišová. Stará Lysá se snažila hrát ofsajd systém, často však byly obránkyně až moc vysunuté, čehož jsme využívali. Jen ta koncovka, mohla být lepší, pak by i skóre bylo výraznější. Rozhodčí první poločas nakonec ukončil po 42. minutách. Nutno ještě dodat, že se hrálo na dosti kluzkém terénu, čemuž napomohl i padající sníh.

Druhý poločas jsme udělali změny a hlavně i v rozestavení, což měla docela dopad na naší hru. Hlavně v obranné činnosti jsme hráli špatně. I proto se musela několikrát blýsknout Zbořilová. Pár šancí jsme si také vypracovali. Hra pak nakonec upadla, často se přerušovalo a i ošetřovalo. Druhá půle nakonec trvala jen 35 minut.

Průběh zápasu:
11. minuta - Pěničková vyslala po lajně Benýrovou, z úhlu se dostala do zakončení, střela však byla slabá.
14. minuta - Bottová z rohu velkého vápna rozehrála standardní situaci, míč skončil na zadní tyči, brankářka s námahou vyrazila.
15. minuta - Divišová prošla přes půl hřiště, hráčky od ní jen odstupovaly, takže nakonec šla sama na bránu, ale přestože mířila přesně k tyči, brankářka konečky prstů vyrazila na roh.
24. minuta - Pěničková z 20 metrů vyslala nepříliš prudkou střelu na bránu.
29. minuta - Kulichová na levé straně uvolnila Voňkovou, špatně zahraný ofsajd systém umožnil jít naší útočnici na bránu a v zakončení se nemýlila. 1:0.
32. minuta - Chlumecká vyslala za obranu Divišovou, ta z úhlu šla sama na bránu, následně přihrávala do lepší pozice Voňkové, míč se však odrazil k Pěničkové, která v jasné šanci netrefila bránu.
37. minuta - Po lajně poslala Bottová do dalšího brejku Divišovou, centrovaný míč však Benýrová nedokázala protlačit do sítě.
38. minuta - Divišová opět utekla po lajně, přihrála do vápna Zubkové a dloubákem přehodila brankářku. 2:0.
40. minuta - Týlová po pravé straně utekla obraně, posunula Divišové, jež centrovala po zemi k Pěničkové, která se již nemýlila a umístila míč k tyči. 3:0.
48. minuta - Králíčková z pravé strany vyslala střílený centr, který však nikdo netečoval.
52. minuta - Zbořilová si připsala první skvělý zákrok za včasné vyběhnutí a zneškodnění dobré příležitosti soupeře.
54. minuta - Po nedůrazné hře obrany se hráčka Staré Lysé dostala před brankářku, střelu z úhlu Zbořilová vyrazila.
64. minuta - Z pravé strany Benýrová přízemním centrem našla Pěničkovou, z penaltového puntíka však zakončila nedůrazně.
65. minuta - Bottová v obraně nebyla důrazná, následná střela naštěstí skončila mimo tyče.
69. minuta - Divišová znova utekla po lajně, přihrála lépe postavené Chlumecké, ale střela byla slabá.

Slavia - Stará Lysá 3:0 (3:0)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská, Zubková, Chlumecká, Kulichová (46. Šeranová) - Týlová (46. Králíčková), Pěničková, Bottová, Benýrová - Voňková, Divišová
Branky: 29. Voňková, 38. Zubková, 40. Pěničková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)